Jó reggelt
Hát vagyogatok...
Tegnap kibarátnőztem magamat, sőt még sütögettünk is, a fokhagymát (amúgy imádom), most visszafogtam, mert ég tőle a gyomrom, de ezt leszámítva jólesett.
Figyelem: recept következik:
Amit csináltam (25 perc alatt, mert későn estem haza az irodából, volt nagy kapkodás), mindenkinek ajánlom, mert gyorsan megvan, és fincsi:
Megsúroltam egy jópár krumplit, és héjastól bepakoltam alufóliába öket, majd be a sütőbe, 160 fokon, légkeverésen 45 perc alatt puhult/főtt/párolódott meg.
Eközben az anyutól kapott cukkinit kb 1/2 cm vastagon felkarikáztam, megszórtam sóval, bossal, paprikával, illetve egy kevés olívaolajba nyomtam egy fokhagymagerezdet, összekutyultam, és beleforgattam a cukkiniszeleteket.
Egy pohár tejfölt sóval és minimális fokhagymával ízesítettem, ez lett az öntet a krumplira.
Amíg beszélgettünk, a cukkiniszeleteket kisütöttem - kint az erkélyen raclette-izén (tefalos, még anno nászajándékba kaptam), frissen ettük a grillezett zöldséget, hozzá az addigra elkészült krumplit, az öntettel. Ja, és az aljába a lapátkákba lehet sajtot tenni, klasszul megolvad, az is finom.
Nagy sikert aratott, egészséges, nem hízlal (ha nem 20%os tejfölből készül, mint az enyém
)
És folyamatos émelygés mellett is el tudtam készíteni. Bár az is igaz, hogy amikor kinyitottam a fűszeres szekrényt, nagyon rám akart ugrani a róka, de nem hagytam.
Szóval a fentieket ajánlom második fogásnak, nem először csináltam, eddig mindenkinél sikert aratott (kivéve apát: 2HOL A HÚÚÚS?!"
)
Pocis kép - hát valahol elhagytam a gépemet, azt hiszem, anyuéknál, a bulgáriai élménybeszámoló után, ha rátalálok, fotózunk apával.
Vvviki, szívesen elküldöm neked a maradék ovu tesztjeimet, én anno a DM-ben vettem, de a 4,000 Ft szíven ütött, az enyém nem volt ilyen drága.
Ha jól emlékszem, 3 origi csík még megmaradt.
Csak írj címet.
Anna, welcome