Új privát üzeneted érkezett!

Hú, Nikuc, nálunk már tegnap délután óta esik a hó... Nem irigyellek a tető miatt...

Elkeztem használni a hordozókendőt, nagyon jó, de még elég béna vagyok vele :) Na majdcsak belejövök! :)

Kép

Kép
sz.veronika

susy, ajtó-ablakcsere érdekes lesz akkor...
na, látom, nikus, nálatok meg cserepezés, jól időzítettetek :)

a gyerkőcök voltak kint a szép hóban, dorka is, bebugyolálva :)
Kép
Kép

KépKép Kép
mzsperx

Danann!

Olvastam a hozzászólásodban az elől hordozásról és ehhez lenne kérdésem. Én már alig vártam, hogy Adél kicsit nagyobb legyen, kb 4 hónapos korában végre betettem a mei tai-ba előre, hogy nézelődhessen. De ezek szerint akkor semmilyen korban nem jó az elől hordozás? Mondjuk nekem jól megfájdult a derekam, de inkább a gyerek szempontjából érdekelne. Amikor tudom, hogy aludni fog, akkor szemben teszem bele, de amikor nem, akkor úgy gondoltam, hogy biztos jót elnézelődik. Egyébként előrefele valahogy bénábban is tudom bekötni, egyszer azt vettem észre, hogy majdnem a nyakánál volt a csomó... :?
Őt már tudom a hátamra is tenni, ugye? Csak gőzöm nincs, hogy csináljam... útmutató van, de a gyakorlatban nehéznek tűnik...:(
Ja, és mégegy kérdés: kabátokban is ugyanígy működik? Nekem nagyon nehéz kabátban cipelni őt (mindketten kabátban vagyunk), így nehezebb magamra is kötni. Erre van ötleted?

Mtunde!

Ez a krém, amit írtál, mire való? Janának a szája körül pirosas mindig és csak hidegben jön ki (régebben azt hittem a cumitól van, de már 2 hónapja nem cumizik). Erre megoldás lehet szerinted? Dm-es sajátmárkás? Babylove? Mekkora?

kincsesi

Kép
Kép
kincsesi

Mzs: Milyen szép udvarotok van! :)
Nagyon aranyos Dorka, ahogy szinte ki se látszik a ruhakupacból! :lol:

Voltunk Dm-ben, de nem találtam olyan arckrémet, csak zöld színű babylove arcápoló volt, de vettünk egyet, meg Weledás arckrémet. Most azt próbálgatom először. Másfélét nem is láttam.

Kép

Kép
nikuc

Lányok!

Van nagyon szuper szél-és időjáráskrémje a Bübchen-nek is! Csupa gyógynövény és nagyon finom illatú! Az én extrém kényes bőrű gyerekeimnek csak ez a jó, próbáljátok ki!

Márti
borossné becz márta

Naty!

Privi ment! :lol:

Márti
borossné becz márta

Mzs,

nagyon cuki bebugyolálva! :)

Itt egy friss kép Pálmiról is, aki már 1 hónapos nagylány! :lol: Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: Te jó ég, mekkora hatalmas szemei vannak, és milyen ívelt csajos szemöldöke van! Nagyon szép kiscsaj! :D

Kép

Kép
nikuc

de szép szeme van :)

na, mutatok én is olyat, amin látszik is a gyerek :D
Kép
Kép

KépKép Kép
mzsperx

Koszi :)

Azt figyelem, hogy naprol-napra valtozik az arca, gondolom Petinek is!

Kép

Kép
sz.veronika

Ja, az elozot Nikucnak irtam.

Mzsperx,
annyira imadom az alvos kepeket, azokon olyan cukik a bebik! :)
Az elson meg milyen szepen tartja a fejet!

Kép

Kép
sz.veronika

jajajaj :)
gyönyörűek ezek a csajok, Pálmi is, Dorka is!
Én pont a mai sétán gondolkodtam, hogy ilyen hidegben hogy lehet kivinni egy újszülöttet, hát itt a megoldás :)

Kép
Kép
szalamandra

lányok, lenne egy kérdésem: nekünk nincs sterilizálónk. Lassan adnék Rózának pépes kaját, és szeretném kérdezni, hogy az ehhez való cuccokat (tányér, kanál, bögre) kell-e sterilizálni? Ha igen, a mikrós sterilizálókba ezek beletehetők, vagy ott spec ki van alakítva a hely cumisüvegnek, mellszívónak?
köszi!

Kép
Kép
szalamandra

Mzs
Az ajtó- ablak csere csak egy része, ma már befalaztak egy ablakot, kettőt megnagyobítottak, szóval jól szét vagyunk, és lépni nem lehet nálunk. :?

A babák nagyon édesek, olyan jó volt mikor még kristóf is ilyen kicsike volt. Hogy elszaladt az idő.

Én az alvós cuccal vagyok kicsit bajba. Kristóf nem szereti a meleget, így éjjel nincs fűtés. Hálózskba alszik, uujatlanba, de vastagba. És pont ez az ami aggaszt. Ujjatlan a zsák és nem tudom, hogy jó e az úgy, nem e fázik. Kinél mi a szokás?

Szalamandra
Én kifőztem simán Kristóf evős cuccait. Tettem a vízbe citromsavat, így nem fehéredik ki, nem vízkövesedik.

Mzs
Ti hol laktok? Nálunk is esett a hó, picit meg is maradt. :)

Kép
Kép
susytunder

susy, nem semmi, sok erőt, kitartást kívánok :)
Kifőzni meddig szoktad? Simán a gázon, forróvízben?

amúgy nálunk is esett a hó, ma elindultunk napsütésben és szállingózó hóban, és hazaértünk szakadó hóban és erős szélben. :( Igyekeztem, mielőtt belepné a gyereket a hó :)

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!
Nem tudtam jönni, mert szombaton vizsgáztam. Már csak 2 vizsga és lehet a szakdolgozatot írni és védeni! :)

Pálmi és Dorka is nagyon aranyosak!

Susy!
Megkésve bár, de boldog szülinapot kívánok!

Szalamandra!
Nekem Avent sterilizálóm van. A Brendonba tudatosan választottam olyan tányért, amit lehet mikrózni. Egyrészt a baba ételét lehet benne melegíteni, másrészt így bele tudom tenni a sterilizálóba is. (baby love kanalait is beleteszem) Emiatt azonban nem vennék sterilizálót, Susy ötlete szerintem tökéletes és olcsó is, ami nem utolsó szempont!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Ezek a babák csodaszépek :)

Én is kifőztem Zsófi cuccait, de azt sem sokáig... :roll:
Vendég

rozsaag, mindig mélységes elismerésre késztet, hogy babák mellett tanulsz, vizsgázol! gratula! :)

az a helyzet, hogy én sem vagyok nagy fertőtlenítő, de eddig nem is nagyon kellett: Róza csak szopizik, a kanalakat ami a d vitaminhoz, espumisanhoz kell, mosogatom, ha néha tápszert próbáltam erőltetni a gyerekbe (gyakorlatilag mindig sikertelenül), olyankor mikróztam a cumisüveget meg a poharat (egyikből sem fogadja el a tápszert - néha kétségbeesésben próbálkoztam, ha úgy éreztem nincs elég tej). De őszintén szólva, legszívesebben a tányérokat, kanalakat csak mosogatnám: annyi mindennel érintkezik Róza a normál napi életben, pl velem: rengeteget mosok kezet, de azért steril nem vagyok, hempereg, szájához vesz ezt-azt. Ezek mellett fura nekem, hogy a tányért meg sterilizáljam. De felelőtlen sem akarok lenni, vagy bajt okozni Rózának...

A másik: Róza szopizik, de alig hízik (utoljára két hét alatt 10 deka). Mintha kevés lenne a tej, s tartok tőle, hogy vajon elég folyadékhoz jut-e. Próbálkoztam többször is, hogy teát adjak neki, de az első kanál után általában többet köszöni, nem kér. Hipp bébiitallal is próbálkoztunk, az eredmény ugyanaz. És most nem tudom, mit gondoljak: ez azt jelenti, hogy nincs szüksége több folyadékra, vagy simán kiszáradhat, és közben mégsem akar a tejen kívül mást inni?

Kép
Kép
szalamandra

szalamandra, egy ekkora gyereknek, pláne nem tejes cuccot nem kell már szvsz sterilizálni.

susy, dorka nagyon fázós, body, plüss rugi, közepesen meleg hálózsákban alszik, éjjel, mikor már hűl a levegő (9-ig fűtünk), akkor kap még egy takarót is. valamelyik nap ezt elhagytam, mert minek, túlzás. egész éjjel nyekegett, hajnalban jöttem rá, hogy fázik... nem volt hideg a tarkója. de betakartam és onnan csendben aludt.
dunakeszin lakunk.

rózsaág, tanulásért nem irigyellek! :)

szalamandra, a hízás tök rendben van :)

A WHO szerint az igény szerint szoptatott babák normális súlygyarapodása:

0-4 hónap között: heti 150-250 gramm
4-6 hónap között: heti 90-130 gramm
6-12 hónap között: heti 50-80 gramm

KépKép Kép
mzsperx

Szalamandra,
Én a hozzátápis cuccokat külön szivaccsal mosogattam, ill. heti egyszer kb. Chicco fertőtlenítő folyadékba raktam. :wink: A súlygyarapodása szerintem is ok Rózának :lol:, én hiszek benne, hogy ha a gyereknek baja van, azt minimum nagy nyűgösködéssel jelzi nekünk :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Szalamandra
5 percig szoktam főzni a dolgokat, és már akkor belerakom őket a vízbe, amikor odateszem.
Ha Róza csak szopizik, én várnék még a hozzátápival, de te tudod mi jó neki/nektek. Ne ijedj meg, ha elsőre nem fogadja el. Sok baba nem akar enni eleinte.
Az hogy elég folyadékhoz jut e, könnyen megtudod, ha van 5-6 nedves pelusotok, akkor nincs gond. :wink:

Mzs
Nem tudom, hogy fázik e Kristóf, nem sír, csak nekem sokszor fázik a karom is, ezért gondolom, ha ujjatlanba van, lehet neki is fázik.

Kép
Kép
susytunder

susy, látod, olyan nehéz eldönteni :)

KépKép Kép
mzsperx

Lányok nagyon szépek a babák, én is szeretnék már babázni!! :lol:

Nagyon hideg van lehet ilyen hidegben én sem akarnék kibújni :) Habár egyszer muszáj lesz.

Barnuskám már olyan keveset mocorog... persze mindenki mondja hogy normális de akkor is aggasztó mikor egész délelött meg sem mozdul de valamikor estére rájön a kapálózás. Tegnap én is kifőztem a cumikat hátha szükség lesz rá elfelejtettem citromsavat venni így kicsit foltosak lettek... :?

Holnap megyek ultrahangra, remélem azt mondják hogy már nincs sok, de ha nem mondják már akkor sincs sok :) Tegnap töltöttem a 37. hetet. Innentől már bármikor jöhet, ugye?

Kép
dius87

Dius
Persze, hogy kevesebbet mozog, nincs már helye.
Nekem a dokim azt mondta csütörtökön, hogy itt még nem lesz baba, aztán még aznap este elfolyt a magzatvíz, szóval biztos nincs sok, de nem kell annak sok. :wink:

Mzs
Valóban nehéz. :?

Kristóf olyan jól alszik a nagy fúrás, falbontás közepette, le vagyok döbbenve. Én meg bevagyok itt szorulva a szobába, közbe egyik szemem rajta, már előre félek, mi lesz itt szerdától. Nehéz lesz kristóftól nagytakarításba kezdeni, főleg egyedül. :roll:

El is felejtettem mondani, hogy 5 fogunk van. És ami érdekes, hogy lent jött ki, pedig úgy tudom elvileg fönt kellett volna.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok,

jövök szülésélménnyel:

November 9-én hajnal 3-kor arra ébredtem, hogy fájdogálok, de jóslófájásoknak tüntek, viszont furcsamód rendszeresek voltak. Fél 4- től elkezdtem mérni, még ágyban fekve és 7-8 percesek voltak, aztán 3 percesek, aztán megint 6-8 percesek. Szóval konzultáltam férjemmel, hogy mit gondol erről, javasolta a meleg fürdőt, az majd eldönti. Inkább a kórházi csomagot nézem át – gondoltam -, aztán indulunk és a kórházban majd megmondják, hogy mi ez. Fél 5 körül másztam ki az ágyból és 2 percesekre váltottak a fájások, míg pakoltam. Ekkor már ugrasztottam férjem, hogy azonnal indulnunk kell! Alig tért magához, én már felöltözve az ajtóban voltam, ő még rohangált a lakásban (fényképezőgép, laptop – ami persze nem kellett, ruha, stb.). 5 körül tudtunk elindulni, de szerencsére közel lakunk a kórházhoz, ezért 5-10 perc alatt ott voltunk.
A szülésznő nagyon lazán fogadott. Kaptunk egy szülőszobát (nem kérdezték, hogy milyet szeretnék, hogyan szeretnék vajúdni, pedig csak 2-3 kismama vajúdott akkor). Szóltam, hogy 2 perces fájásaim vannak, erre ő: a doktornő még a műtőben van, majd ha végez, rámnéz. 5:40-kor vizsgált meg, akkor közölte, hogy 4 ujjnyira vagyok nyitva, de úgy nézek ki, mint ha 1 ujjnyi lennék. Persze, mert lefektettek az ágyra a ctg miatt és egyből ritkultak a fájásaim. A dokimat azonnal riasztották, addig kikönyörögtem egy kicsi beöntést, lezuhanyoztam és tényleg teljesen visszaestek a fájásaim. A dokim 7-kor burkot repesztett és vártuk a hatást, de persze akkor is visszarendeltek az ágyba ctg-re. Könyörögnöm kellett, hogy hadd vajúdjak állva, sikerült is valamennyit labdán lennem (kétszer fel kellett mosni a szobát, mert folyt a magzatviz ezerrel), kezdtek újra sűrűsödni a fájások. Rendes volt a dokim, mert türelmesen várt, hogy állva vajúdjak tovább és 10 órakkor mondta azt, hogy semmit nem haladtunk előre 4 órája, előtte meg – számára teljesen érthetelen módon – szinte semmi idő alatt 4 ujjnyi megl ett. Ezért oxitocint kaptam 10-kor és újra ágyba rendeltek. Nem kértem EDA-t, nem bántam meg, bár tényleg nagyon dúrván fájt az infúziótól 10-től délig. Végül 12:18-kor született meg Dávid 3440g-mal, 53cm-rel és 36cm-es buksival. Gátmetszés volt, sőt, Dávid a könyökével belül is hasitott, szóval varrtak rendesen, amikor a fájdalomcsillapitó injekciók fájtak nagyon. Még annyit, hogy mindenki azt mondta, hogy a kitolási szakasz már megkönnyebülés, egyszerűen csak kicsusszan a baba, a kismamát megszállja az erő és szinte nem is kell tolni. Ezzel ellentétben számomra az volt a legdúrvább, legnehezebb része a szülésnek és a fájdalomtól azt sem fogtam, mit magyaráz nekem a dokim. Férjem ismételte többször, hogy mit kell csinálnom, igy sem sikerült mindent úgy tennem, ahogy kérték.
Dávid nagyon véres volt, mikor a pocakomra tették, ezért elég hamar elvitték megmosdatni, utána 2 órán keresztül férjemmel szoptattuk, gyönyörködtünk benne. Hamar odatolták mellém a csecsemősök később és egész délután aludt, akkor is csak néztem, mert annyira gyönyörű a kicsi, hogy nem lehetett betelni vele. Férjem nagyon sokat segitett a vajúdás során, készült is nagyon, masszirozott, forró borogatás a pocakomra, adagolta a homeós bogyókat, stb. Végig segitgetett, a szülésznő néha ránk nézett, mindig mondta, hogy őrá nincs is szükség, mert férjem mindent megtesz. Szóval összességében gyors szülésem volt, csak a kórházi fektetést kellett volna megúsznom és akkor még gyorsabb lett volna – szerintem, de igy is gyönyörű, hihetetlen élmény volt.

Jó hosszú lett :)
Irok legközelebb kórházi tapasztalatokat is - mert vannak érdekes sztorijaim. De kérdezzetek is nyugodtan!

Kép
ugabesz

Kép

10. napos itt a kicsi Dávid.

Gabesz

Kép
ugabesz

köszi Gabesz, hogy megosztottad velünk a szüléstörténetet, nagyon szép a kicsi fiad :lol:

Dius, innen már tényleg jöhet a babó, de az is lehet, hogy simán kivárja még a hátralevő 3 hetet :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Susy, Nikuc, tényleg nem valami jó lett az időzítése ennek az első hónak! Kitartás! :-)

A babák mind nagyon helyesek! És Dorka tényleg nagyon ügyesen tartja a kis buksiját! Sportos csaj!

Kincsesi, ha egyszer-egyszer, rövid időre, mittudomén, 10-15 percre kifelé fordítva teszed bele, az még nem árt neki (més kérdés tényleg, hogy neked mennyire rossz), de rendszeresen, hosszabb időre nem ajánlott így vinni (a bababkozelben.hu-n is ezt írják, ahonnan vetted a cucco). Samunak is volt olyan korszaka, amikor mindent matatni akart, a kezünkben sosem marad meg, ha a vállunkra vettük, úgy kellett tartani, hogy kifelé nézzen, de a kendőben érdekes módon elvolt befelé simán, ha mentünk valahova. Ha már fáj tőle a derekad, akkor mindenképpen át kellene térni a háti hordozásra. Mi nyáron úgy csináltuk Samuval, hogy a pelenkázóra tettem a mei tait, rá a gyereket, így kb a derekamnál volt, jól meg lehetett kötni, aztán a vállpántokkal gyors mozdulattal felhúztam, és azt is megkötöttem. Amióta nem marad meg fekve, azóta mondjuk kendőzünk, örökmozgót még nem próbáltam mei taijal felvenni hátra. Az előző téli szezonban Samu még kicsi volt, elől hordoztam, és simán befért az alá a kabátom alá, amit terhesen is hordtam, így őrá nem kellett annyi cuccot adni, mert melegítettük egymást. Most nekem is problémás a dolog egy kicsit. Többféle megoldás létezik:
1, mindenki jól felöltözik, és úgy kötöd magadra
2, lehet kapni a hordozó pántjára rögzíthető takarókat, itthon csak egyről tudok, erről, interneten külföldről drágábban többfélét lehet rendelni, ezzel a babán van egy plusz réteg, nem kell a legvastagabb cuccot adni rá
3, közös kabát, ilyenkor kicsit kevesebb réteg kell a babára is. Itthon ilyet nem nagyon lehet kapni, külföldről lehet rendelni, nem olcsók, bár nem is feltétlenül drágábbak, mint itthon egy márkásabb, jobb minőségű kabát. Én egy polár poncsószerű pulóvert rendeltem nemrég, karácsonyra kértem a családtól, ilyet , illetve anyu varr egy orkán külsejű poncsót, két lyukkal, szintén polár béléssel. A tanfolyamon nekünk Ónodi Ági azt mondta, hogy szerinte az is simán jó, ha egy pár számmal bővebb kabátot veszünk fel úgy, hogy a gyerek nyakánál menjen hátul a gallér, mondjuk ehhez elég magasra kell kötni a gyereket, hogy a feje ne a hátunk közepénél legyen, és a kicsit kilógó vállunkon meg legyen még egy sál mondjuk. Részben ízlés (és pénztárca) kérdése, hogy ki melyik megoldást választja, mert ez utóbbi megoldással szerintem simán úgy néz ki az ember, mint Quasimodó :lol:
Ha érdekel, akkor összeszedem neked a linkeket, honnan lehet a különféle cuccokat rendelni. Vannak a neten hordozósruha-varrós leírások is, azt is megkereshetem, ha van valaki, aki meg tudja csinálni neked.
danann

Jaj, még ezt akartam nektek mutatni, itt van arról is egy rövid leírás, hogy régen Mo-n milyen volt a babahordozás: http://www.perinatal.hu/regen.php
danann

Lányok, aki Szabó Györgynél volt úgy rákszűrésen, hogy nem szoptatott, nem volt babás, dobjon nekem légyszi egy privit, az egyik barátnőm számára lenne két gyors kérdésem a vizsgálattal kapcsolatban (én csak úgy voltam a dokinál, hogy babás vagy szopisok voltunk) :wink: köszi előre is :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Mzs, Ugabesz: mennyire gyönyörűek a gyerekek! :) Minden babának ilyen hatalmas a szeme, csak Petinek nem? :lol:
Mzs: Tényleg nagyon szépen tartja magát a kisasszony! Mintha már legalább 2 hónapos lenne! :lol:

Kép

Kép
nikuc

Ugabesz!

Gratulálok Dávidhoz, nagyon aranyos!

Szalamandra!

Már tegnap is akartam írni, hogy szerintem felesleges sterilizálni, csak aztán gondoltam, nehogy itt leszóljanak a többiek... :) De egyetértek mzsperx-el! Tényleg olyan sokmindennel érintkezik (pl szájába veszi a játékokat), amiket gondolom nem sterilizálsz. Akkor meg minek ez az "ál sterilizálás"? Szóval szerintem nem kell, megkíméled magad a többletmunkától, neki meg erősödik az immunrendszere! :)

Kép
Kép
kincsesi

Lívia, abba a pulcsiba nem csoda, hogy beleszerettél, nagyon szép és praktikus is :lol: majd képet kérünk természetesen :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Igen, azok a rózsák nagyon feldobják, és nem olyan, mint egy krumpliszsák! Sajnos egy hét, mire odaér a pénz, és csak utána küldik, ami megint legalább egy hét :( még sokat kell várni rá, de utána természetesen fényképezkedünk ezerrel!
danann

Danann!

Köszi a tippeket! Ma kipróbáltam itthon a háti hordozást, egész jól sikerült a leírás szerint magamra kötnöm, de engem zavar, hogy nem látom... :) (bár ha előre néz, akkor sem) Meg valahogy nem is nagyon tetszett neki, főleg ha megálltam. :)
Köszi, ne keresd meg a linkeket, azért annyira gyakran nem hordozom kabátostól, csak érdekelt, hogy hogyan lehet megoldani. De örülök, hogy már erre is vannak megoldási javaslataik a gyártóknak! :)

Kép
Kép
kincsesi

Lányok!
Kérdés: nem tudtok véletlenül jó naptárkészítő programot ami ingyen letölthető? Találtam egyet de azzal nagyon nem megy. Karácsonyra szeretnék a gyermekek fényképeivel naptárt készíteni a nagyszülőknek.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Kincsesi, akkor a te lányod meg az én fiam nagyon hasonlítanak! Samu is megőrül, ha meg kell állnunk, a metrón, buszon, ha csak nincs éppen alfában, akkor ki kell vennem, mert különben hihetetlen patáliát csap :-) Először nekem is fura volt, de meg lehet szokni, ő is remekül el tud nézelődni, csak ne álljunk meg, ugye. Valamelyik nap este annyira nyügi volt, nem lehetett letenni, de volt egy csomó dolgom a konyhában, fel kellett kötnöm hátulra, hogy dolgozni tudjak. Leste a vállam fölött, mit csinálok, és teljesen jól elvolt. Igaz, még egy kekszet is kapott, biztos ami biztos alapon :-)

Rózsaág, sajna ilyen progit nem ismerek :-( Mi majd magunk csinálunk egy montázst csak, és azt adjuk bekeretezve a nagyszülőknek. Te ajánlottál még régebben valami jó, nagy játékboltot? Mintha te lettél volna, de akkor nem volt rá szükség, nem jegyeztem meg, most meg jön a karácsony...
danann

az a naptárkészítő program engem is érdekelne :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Gabesz
Köszi, hogy leírtad a szüléstörténetet, nagyon jó volt olvasni. Mosolyogtam apa lelkesedésén, kitartásán, segítőkészségén, persze jó értelembe. Büszke lehetsz rá.
A kisfiatok tényleg nagyon gyönyörű.

Danann
Nem a téllel van baj, a mi időzítésünkkel van baj. Sajna hamarább nem tudták vállalni a munkálatokat, így beleszaladtunk a télbe. Az a baj, hogy elég nehéz rendes, megbízható embereket találni, így ragaszkodtunk a már beváltakhoz. Ez van.

Rozsaag
Nekem valami rémlik, ha megtalálom gyorsan jelzem. Most Kristóf úgyis alszik, hatalmas zaj közepette, nem semmi gyerekem van. Csak nehogy hozzászokjon, mert a végén még vésőgép mellett kellesz altatni. :D

Lányok ti hol vesztek/vettetek téli cipőt a gyerkőcnek? Szerintem már kevés ami nekünk van, így venni kellene valami jót.[/b]

Kép
Kép
susytunder

Ildi, Rozsaag
Meg is találtam: Photo Calendar Creator
Nem tudom Rozsaag ez van e meg neked, ha nem akkor szivesen elküldöm. A másik gépen is van egy, de ahoz csak este férek hozzá.

Kép
Kép
susytunder

Én a játékokat is sterilizálom. Minden plüss ment a 60 fokba, minden műanyag a folyadékba... :oops: Amit nem tudtam beletenni, fertőtlenítőkendővel eltöröltem. Ez már gáz? :oops:

Ugabesz: végre elolvastam a szüléstörténetedet. Nagyon tetszett, ahogy leírtad! Ügyes voltál, hogy EDA nélkül kibírtad, és a Párodra is nagyon büszke lehetsz! :)

Kép

Kép
nikuc

Susy!
Nem ez van meg. Megtennéd, hogy elküldöd?

Én a cipőt mindig innen rendelem:
http://www.siestacipo.hu/home.php
Szeretem, mert van mérettáblázat minta, amin megnézheted, hogy mekkora a lába Kristófnak és ennek megfelelően választhatsz.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Szeretnék gratulálni a babákhoz, nagyon aranyosak!

Remélem nem haragszotok hogy rátök török egy kérdéssel :oops:

A szülőszobára mit érdemes vinni? Az első szülésem császi volt, így nem kellett semmi de most rendes szülésre készülünk és nem tudom hogy mit érdemes bekészíteni a szülőszobás pakkba... 8)

Nagyon köszönöm ha szántok a kérdésemre pár percet!

További jó beszélgetés és szép napot! sziasztok

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Danann!
A Müllerben van nagyon sok jó játék! Szerintem arra emlékszel amikor Susyval ezt beszéltük.

Kép Kép
rozsaag

lányok nincs időm visszaolvasni, valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hova kell menni UH-ra a MÁVban?
holnap reggel megyek, Hajdú drnő azt mondta, hogy nem a rendes UH-ra kell menni, hanem máshova, talán a genetikára?!
Valaki írja meg nekem legyen szíves, hogy pontosan hova kell menni, és hánytól van rendelés.

köszönöm!

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc Én a mávban voltam genetikain. Az a 2. emeleten van és asszem a liftből balra fordultunk és kicsit kellett menni és van ott egy beugró, az egyik az uh-s szoba a másik kettő asszem mosdó, vannak elötte székek.

Kép
dius87

Rozsaag
Próbáltam e-mailbe elküldeni, mint óriás melléklet, de nem sikerült. Este apa segítségét kérem, ráér addig?

Köszi a cipős linket.

Kép
Kép
susytunder

Rózsaág, nem a Müllerre gondoltam, sokkal régebben volt szó valami játékáruházról, ami nagy és jó áron van és sokmindent lehet kapni. De lehet, nem te írtad, csak a Müller miatt emlékszem rád tényleg. :-)

Nikuc, szerintem totál felesleges ez a sok fertőtlenítés! Samu játékai csak akkor mentek a mosógépbe, ha lebukta őket. Tanulmányok vannak arról, hogy az a gyerek, akinek mindenét folyton fertőtlenítik, hajlamosabb elkapni a betegségeket, pontosan azért, mert az immunrendszere nem edződik, nem tanul meg védekezni. A cumit, cumisüveget, mellszívót persze mi is kifőztük, de mást nem.

És a hozzátápinál sem fertőtlenítettük a tányért, kanalat... ;-)
danann

Ja, Susy, én Deichmannban vettem cipőt, mert nálunk csak az van közel, illetve egy Baby Planet bababolt is, de az még drágább. Elefanten cipőt kapott, egy télit sikerült utolsó példányként 8000 helyett 3000ért megvenni, de a félcipőnél nem voltunk ilyen szerencsések :? horror ára van egy jó gyerekcipőnek!
danann

Most néztem a Siestát, assz'em jó áron vettük a cipőt mégis! :shock:
danann

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?