Sziasztok!
Susy, Nikuc, tényleg nem valami jó lett az időzítése ennek az első hónak! Kitartás!
A babák mind nagyon helyesek! És Dorka tényleg nagyon ügyesen tartja a kis buksiját! Sportos csaj!
Kincsesi, ha egyszer-egyszer, rövid időre, mittudomén, 10-15 percre kifelé fordítva teszed bele, az még nem árt neki (més kérdés tényleg, hogy neked mennyire rossz), de rendszeresen, hosszabb időre nem ajánlott így vinni (a bababkozelben.hu-n is ezt írják, ahonnan vetted a cucco). Samunak is volt olyan korszaka, amikor mindent matatni akart, a kezünkben sosem marad meg, ha a vállunkra vettük, úgy kellett tartani, hogy kifelé nézzen, de a kendőben érdekes módon elvolt befelé simán, ha mentünk valahova. Ha már fáj tőle a derekad, akkor mindenképpen át kellene térni a háti hordozásra. Mi nyáron úgy csináltuk Samuval, hogy a pelenkázóra tettem a mei tait, rá a gyereket, így kb a derekamnál volt, jól meg lehetett kötni, aztán a vállpántokkal gyors mozdulattal felhúztam, és azt is megkötöttem. Amióta nem marad meg fekve, azóta mondjuk kendőzünk, örökmozgót még nem próbáltam mei taijal felvenni hátra. Az előző téli szezonban Samu még kicsi volt, elől hordoztam, és simán befért az alá a kabátom alá, amit terhesen is hordtam, így őrá nem kellett annyi cuccot adni, mert melegítettük egymást. Most nekem is problémás a dolog egy kicsit. Többféle megoldás létezik:
1, mindenki jól felöltözik, és úgy kötöd magadra
2, lehet kapni a hordozó pántjára rögzíthető takarókat, itthon csak egyről tudok,
erről, interneten külföldről drágábban többfélét lehet rendelni, ezzel a babán van egy plusz réteg, nem kell a legvastagabb cuccot adni rá
3, közös kabát, ilyenkor kicsit kevesebb réteg kell a babára is. Itthon ilyet nem nagyon lehet kapni, külföldről lehet rendelni, nem olcsók, bár nem is feltétlenül drágábbak, mint itthon egy márkásabb, jobb minőségű kabát. Én egy polár poncsószerű pulóvert rendeltem nemrég, karácsonyra kértem a családtól,
ilyet , illetve anyu varr egy orkán külsejű poncsót, két lyukkal, szintén polár béléssel. A tanfolyamon nekünk Ónodi Ági azt mondta, hogy szerinte az is simán jó, ha egy pár számmal bővebb kabátot veszünk fel úgy, hogy a gyerek nyakánál menjen hátul a gallér, mondjuk ehhez elég magasra kell kötni a gyereket, hogy a feje ne a hátunk közepénél legyen, és a kicsit kilógó vállunkon meg legyen még egy sál mondjuk. Részben ízlés (és pénztárca) kérdése, hogy ki melyik megoldást választja, mert ez utóbbi megoldással szerintem simán úgy néz ki az ember, mint Quasimodó
Ha érdekel, akkor összeszedem neked a linkeket, honnan lehet a különféle cuccokat rendelni. Vannak a neten hordozósruha-varrós leírások is, azt is megkereshetem, ha van valaki, aki meg tudja csinálni neked.