Sziasztok!
Szeretném leírni a saját módszeremet Candida ellen, hátha segít másnak is. Évek óta visszatérő fertőzésem volt, csak mivel egyedül voltam, nem volt zavaró, nem foglalkoztam vele. Akkor lett kellemetlen, és egy idő után iszonyúan fájdalmas, miután összejöttünk a (most már) vőlegényemmel. Ezen a ponton vizsgáltattam ki magam, és be is szedtem a gyógyszereket, amiket a nőgyógyász felírt, de ez kevés volt, jött egy megfázás, és újra visszaestem. Mivel gyógyszerész vagyok, itt összeszedtem minden tudásomat, és a következőket találtam ki:
1. Meg kell erősíteni az immunrendszeremet, hogy kordában tartsa a gombát. Ehhez elkezdtem cápamájolaj kapszulát szedni (ebből két dobozt, összesen 120 szemet szedtem be), és az elején szedtem echinacea cseppet is, mert a másiknak csak 2-3 hét után jön meg a hatása.
2. Hogy a hüvelyi pH és a jó baktériumok táptalaja rendben legyen, csak intimszapannal mosakodok, és menstruáció után irrigálok laktóz pezsgőtablettával (hogy kipucoljam a visszamaradt vértdarabokat). Ha pedig úgy érzem, hogy a mensi alatt megint alakít a Candida, akkor lactobacillusos hüvelykúpot használok (3 vagy 6 napig).
3. Hogy ne fertőződjek vissza az emésztőrendszerben tanyázó gombácskáktól, minden nap megeszek egy "bacis" joghurtot.
Mindez nem olyan macerás, mint amilyennek tűnik, és eddig (5 hónapja) nem jött vissza a fertőzés. Persze ahhoz, hogy az előző elmúljon, azért beszedtem, amiket a doki néni felírt.
Mi júliusban tervezünk nekikezdeni a babának, előtte még tartok majd egy immunerősítő kúrát, aztán remélem kilenc hónapig nem lesz baj.