Hááááát, én úgy gondolom, hogy ez a félelem még éppen időben jött, így utána tudsz nézni dolgoknak, tájékozódni a témában, és megnyugodni!
Hol fogsz szülni? A Szent Imrében van egy remek relaxációs csoport, a Mona Lisa, kifejezetten szülés előtti félelemoldásra. Nagyon jó, nem beszélve Dr. Bálint Sándorról, aki a megalkotója!
És most sima szülésre készülsz? A dokid mit mondott?
Nekem mindkét gyerek császárral született, az első meconiumos magzatvíz miatt, a másodikkal megpróbáltam a sima szülést, de végül mégis császár lett, viszont a vajúdás óriási élmény volt! Van följebb egy Császár után sima szülés topik, oda érdemes lenne írnod!
Kötelező olvasmány Ina May Gaskin: Útmutató szüléshez című remek könyve! "Tudást", és nyugalmat szerzel belőle! A tudást azért tettem idézőjelbe, mert az már benned van, csak felszínre kell hozni! Nő vagy, tehát tudsz szülni.
A rémtörténetekre is tudod a választ, hiszen írod is, csak nem mered meglépni. A legtöbben nem merjük, és emiatt olyan belső, tudatalatti félelmeink lesznek, amik aztán komoly gátat jelentenek a szülés folyamatában. Hiszen hogyan tudnál szülés közben lazítani, vagy engedni az ösztöneidnek, a testednek, hogy azt tegye, ami Neked és a babádnak is a legjobb, amikor ott van benned, hogy jaj, mi lesz, meg csak nehogy az történjen velem is, mint XY-nal.Sajnos én gyerekkorom óta hallgattam a rémtörténeteket, meg is lett az eredményük.
Mesélj még a kisfiad születéséről! Miért kellett indítani? Mennyit tágultál? Hogyan indították? Milyen volt maga a műtét, meg ilyesmiket!
És gyere át a fenti topikba, ott többen írjuk majd a tapasztalatokat, meg vannak egy jópáran, akik császár után simán szültek! És nyugi!!! SZÜLNI JÓ DOLOG!!!