Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Érdeklödni szeretnék, tud-e valaki a (negativ) Rhesus-faktor és a kóros mértékü terhességi hányinger közötti bármilyen összefüggésrõl?

Válaszotokat köszönöm!

Lynn
Lynn

Lynn!
Mi az a Rhesus-faktor?
Solya
solya

Solya, tipp:
tudod, a vércsoportnál az RH faktor, ami vagy negatív vagy pozitív. RH(esus), még stimmel is.
Tudomásom szerint semmiféle bizonyított kapcsolat nem áll fenn.

A.
Névtelen

Lynn!

Esetleg csak akkor tudom elképzelni, ha a papa pozitív, így a baba is, és RH ellentét áll fenn. De errõl kérdezd meg a dokidat.
Anyukám anno velem 9 hónapon át hányt, nálunk is fennállt az RH ellentét...

Puszi:

Dia
Dia

Lynn!

Szerintem nincs kapcsolat.Ha a babád pozitív is, amíg a szülés meg nem kezdõdik, addig ennek nincs jelentõsége. Normális esetben akkor sem. Terhességi Rh összeférhetetlenség csak akkor okoz problémát,ha már volt egy pozitív babád,vagy esetleg abortusz vagy spontán vetélés(amirõl esetleg nem is tudsz).Ugyanis szülés során juthat be az anyába a baba vére,ahol kivált egy olyan reakciót,hogy az anya ellenanyagot termel a baba vére ellen.De ez már nem kerülhet vissza a babába,mert addigra megszületikKépViszont a következõnél vigyázni kell,ezért mérik mindig az ellenanyagszintet.Sõt,ha összeférhetetlenség van,a szüléskor kapsz egy olyan anyagot,ami "leállítja" a folyamamtot.Így a következõnél nem lesz gond szintén.

Szóval ilyenkor még nem ismeri fel a szervezeted,hogy a baba milyen vércsoportú,így nem valószínû az összefüggés.Kép

Solya

Rhesus faktor=Rhesus majom vérébõl mutatták ki ezt az antigént elõször,innen az elnevezés.Akinek van ilyen a vérében,az pozitív(lakosság 85%-a),akinek nincs,az negatív.

Üdv

Anyapoc
Névtelen

Szia Lynn!

Érdekes felvetés. Én csak a saját történetemet tudom hozzáadni. Én is RH-negatív vagyok és végig a 9 hónap alatt rosszul voltam, még a 35. héten is hánytam. A babám RH-pozitív lett mint a papája.

szamóca

Kép

Kép

Kép
szamóca

Köszönöm, most, hogy írtátok beugrott! Hû, de ciki! Kép
Solya
solya

Kedves Mamák!

Köszönöm a hozzászólásokat, tapasztalatokat. Hiteles tudományos eredményt én sem találtam a témában, csak azokról a tapasztalatokról olvastam több helyen, hogy az RH- mamákat RH+ babával az átlagosnál jobban és tovább kínozza a terhességi hányinger. Ezt részben ti is megerösítettétek.

Üdvözlet mindenkinek
Lynn
Lynn

Kedves Lynn,
ellenpélda:
Én RH- vagyok, első babám RH+ lett. Egyetlen egyszer sem hánytam a terhesség alatt. Most várom a másodikat, én persze továbbra is RH- vagyok, őt még nem tudom, de most sem hánytam egyszer sem.
Üdv:
Bea
Bea

Szia Lynn,

Én is RH- vagyok,most várom az elsõ babámat, a 8. hétben vagyunk, nekem még egy kósza rosszullétem sem volt idáig, se émelygés, se hányinger. Anyum szintén RH- a húgaim pozitívak, és nem volt velük rosszul.
Névtelen

Sziasztok!

Én RH neg. vagyok. Az elsõ kislányom RHpoz.lett és az elsõ 4 hónapban rosszul voltam.
Most biztos, hogy a második baba RH neg. és most is rosszul vagyok.
A rosszullét attól van, hogy a sárgatest olyan hormonokat termel, ami némelyeknél hányingert vált ki. Ha a méhlepény teljesen átveszi a szerepét (kb. 14.hét) akkor elmúlik.
Ha mégsem, akkor vércukor vizsgálat szükséges, mert a kevés inzulintól is lehet.

Tünde
tünde

RH+ esetében aggodalomra nincs ok?
Névtelen

Hozzászólás a topikhoz

Emotikonok
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?