Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, az Aventben mindent mindennel össze lehet szerelni. Olyan nincs, hogy kis üveghez, kis cumi. :lol:
Pl. van a cumisüveg. (Edit! Bőven elég a kicsi. 125 ml). Ezt rá tudod csavarni a mellszívó aljára, így ebbe fejsz. Van egy csavaros tető, amibe vagy cumit, vagy a tejzárót tudod beletenni, utóbbi esetben úgy fog kinézni, mint egy befőttesüveg.
Na mindjárt fotózok nektek, úgy érthetőbb.
A cumi (etető), maga nem nő a gyerekkel, újszülöttnek egy lyukú, később 2-3-4 lyukút lehet venni, ahogy nő a gyerek, ezt az üvegen a műanyag csavaros tetőn belül lehet cserélni!
pedina

Na. Íme az alapdarabok: Kép
Ezt csavarod a cumisüvegre: Kép
Ha ezt a kis korongot teszed bele, tejzáró: Kép és így néz ki: Kép
Így kaphatóak a különböző lyukú cumik (kettesével): KépÉs íme a cumisüveg:
Kép
Momentán a cumisüveg pont koszos volt, de ttől tekintsetek el. Manapság csak naponat egyszer bírom magam rávenni a mosogatásra, ilyen középkori, vízmelegítéses állapotok mellett. Még jó, hogy Lili szopik....
pedina

Hú,köszi Edina, ez elég részletes beszámoló volt! :lol:
editmaci

A tejzáró funkció azért van,hogyha rövidebb ideig tárolni akarod az anyatejet a cumisüvegben? Mert mondjuk fagyasztani elég drága lenne ! :lol: Amit a mellszívóhoz adnak cumisüveget az szerinted tartalmazza ezeket az alapdarabokat?
editmaci

Igen, minden megállapításod helyes. :lol:
Az én készletemben volt egy mellszívó, 2 125 milis üveg, 2 tejzáró, 2 cumi, 2 karima, egy talp (én nem használom) meg a mellszívót is le tudod zárni mindkét végén egy -egy elemmel. Na, abból is volt 2-2. Meg 2 melltartó-betét :lol: :lol: :lol:
pedina

Ja, és ha cumival van a karima összeszerelve, akkor kupakkal együtt rá lehet csavarni egy aljra (ami egyébként a mellszívót is lezárja), és így sterilen tudod szállítnai. Meg a termoszos táskába is jobb csak a tejzáróval tenni, jobban fér.
Én Avent rajongó vagyok, gondolom ez kiderült. Mer' oylan izgi, hogy mit hová tudsz még tekerni... :lol: :lol: :lol: :lol: :shock: :shock: :shock: De amúgy én tényleg szeretem. Még ilyen Baby Bruin-os cumisüvegünk volt, utáltam, mert Lili összeszívta a cumiját, meg játszócumiból is az Aventes jött be...
pedina

Na, várjatok. Akkor ez úgy néz ki, hogy van a 125 ml-es teásüveg és ahhoz nincsen cumi, hanem én veszek rá újszülött cumit? Mert a képeken rajta van a cumi is! Ez így cseles! Na, majd holnap, ha látom, kiderül. De tényleg jónak tünnek! Chicco cuccokat a Tégelben láttam azt hiszem. Majd bekukkantok, mert mennem kell a felügyeletre a jogsi papíromért és ott van mellette.

O.
tokajkincse

Ja, a fagyasztáshoz vannak a Via poharak, nem? De úgy hallottam elég gázos a kinézete a kiolvasztott anyatejnek...
tokajkincse

De van rajta cumi, Orsi
Via pohár Q. drága. Én sima eldobhatós műanyag pohárban fagyasztom, és lefóliázom folpack-kal. Igen elég szarul néz ki: felül a cucc, alul a víz, de összerázod, és máris tej... :idea:
pedina

Orsi! A Napsugárban láttam Chicco mellszívót, 4090 ft-ba kerül.
editmaci

Ok, köszi, holnap megnézem!
Most megyünk szalonnát sütni. Azzal kezdtem a napot és azzal is zárom. Amúgy meg vagy 1,5 kiló epret ettem még ma... De nekem nem kell más! Ja, délután nutellás kenyér kellett volna, mert nem volt itthon. Most, hogy vettem, nem kell! Ja, csokit is ettem. Szóval mitől fogyoK?
tokajkincse

Hú, csajok! Tegnap úgy bekejáltunk! Azt hittem megpusztulunk éjjel, de szerencsére nem! :D Ch és zsírmentes terhesdiéta, persze!

Ma védőnő, vásárlás, barátnőzés! Csupa jó dolog! :D

Ja, tegnap Tokajban a gyógyszertárban láttam orrszívót. CSekély 400 ft-al volt olcsóbb, mint a bababoltban. Így ma Miskolcon megnézem majd ott is, mert van ilyen kártyánk és akkor ingyen lenne meg. Férjemnek egészségbiztosítási kártyájáról gagyogok itt!

Gondolkodom, hogy visszafeküdjek-e vagy sem, mert kicsit álmos vagyok még, de mennem kell a védőnőhöz 8-ra a falu másik végére gyalog, mert Robi elvitte a kocsit. Azt a kényelmes seggemet, mióta kocsink van! :oops:
tokajkincse

Én ma reggel olyan éhesen ébredtem, hogy fel kellett kelnem enni, és utána már nem tudtam visszafeküdni! :cry:

Jó napod lesz ma Orsi! :D

Ma nekem is mennem kell tanácsadásra! :cry: Remélem többször már nem hívnak vissza,mert itt soha nem történik semmi, csak a formaságokat intézzük el,mert egyértelmű,hogy nem ezzel a dokival beszélem meg a dolgaimat! :shock: Úgy utálok ott várakozni,de Imit meg nem rángathatom minden egyes alkalommal magammal, mert akkor meg nem marad szabija mire kellene! :D
editmaci

Edit, mivel a miskolci védőnő körözött 3 hétig úgy megjegyezte a nevemet, hogy ha meglátott rögtön be is hívott. A dokihoz is, így nekem volt olyan, hogy 20 perc volt vérvétellel együtt! De volt persze olyan is, hogy ott ültem 1,5 órát, mert korán mentem. De rájöttem, hogy felesleges, mert úgyis behív. Nekem így jó volt, a többiek biztosan utáltak érte, de nem én mondtam neki.
Robi az NST-n utál várni. Volt előttem 2 kismami, az ugye 40 perc + az én 2 vizsgálatom. Szegény készen volt!

Meg kell keresnem azt a szaros elsősegélyes papíromat! Fogalmam sincsen hová tettem. AZt hittem nem kell. Miért nem lehet beírni azt is a vizsgalapra???????
tokajkincse

Orsi! nem akarlak elkeseríteni, de én sokszor voltam úgy NST-n, hogy 20-an voltak előttem. Amúgy általában nem 20 perc...Ha jól mocorog a baba, akkor hamarabb is meg lehet úszni. Amúgy ne vigyétek NST-re a férjeket, mert kiküldik őket. Ha eddig nem tették, akkor az csak véletlen. Mivel az NST-rendelő a terhespatológiai osztályon van, ugye, és ott elvileg idegen apunak semmi keresnivalója. Amúgy érthető. Én se szerettem, amikor idegen pasik előtt flangáltam hálóingben stb.
A másik kedvencem az "intelligens" apukák nagy közössége:leülnek anyu mellé UH-on, váróban, NST-n, és nincs az az isten, hogy felálljon, miközben 6 mindenórás kismama áll felette. Az én személyes kedvencem az az anyuka volt, akit kísért az anyja, az apja, meg egy ismerős, aki elhozta őket kocsival, és még a kabátokat is külön székre tették. :mrgreen: :lol: :( És mivel ugyanaz volt az orvosunk, mindig kifogtam.... :wink: És aztán együtt is szültünk, na ott viszont tök egyedül volt. :(
pedina

Nekem itt Tokajban csinálják az Nst-t is. Szerencsére nincsen sok éppen 9. hónapban lévő kismama. Csak 3-an voltunk, de szerintem az egyik már megszül csütörtökre. Robi nem jön be ide. Csak az uh-ra járt be, de ott is mindig megkérdeztem, hogy bejöhet-e a férjem is. Én sem szeretném, nyílván, ha idegen pasik néznének, bár alapból abszolút nem vagyok szégyenlős. Csak mivel ugye kocsival visz mindig, így nyílván megvár. Nem gondoltam, hogy ilyen hosszadalmas lesz, de mondta a csaj, hogy csak az első ilyen. Most már tudni fogom mit kell csinálnom, így nem lesz gond.
Nekem egyszer a cukorterhelésnél szólt be egy faszi. Terhesgondozáson voltam, de már olyan 10 óra lehetett. Leültem egy üres székre, mint kiderült a felesége mellé. ( tudnom kellett volna, hogy ott a férje ül, csak épp elment inni venni a nőcinek) Visszajön és beszól nekem, hogy akkor ő most hová üljön? Szépen ránéztem. Nem akartam mondani, hogy anyád, hülye bunkó paraszt! Én vagyok terhes, én nem ettem, nem ittam reggeltől, úgyhogy kussoljál be szépen és álljál te! Utána is találkoztunk még velük, de messzire elkerültem őket! A múltkor egy öregasszonyt osztottam ki. Egy hely volt még a buszon, mellette. A külső ülésen ült. Vezetni voltan. Délutánra már elfáradtam, meg amúgy is 20-25 perc az út. Mondom neki, szabad a hely? Erre: igen. Meg se mozdul. Mondom és leülhetnék? Igen, másszon be! Hát mondom nénike akkor talán tessék felállni. Vagy tessék beülni, mert mondom sajnos 8 hónapos terhesen nem férek be, átugrani sem tudom és azért, mert magának meg kell mozdulnia nem fogok végig állni! Nagy duzzogva beült és közölte, hogy máshová is ülhetnék, miért pont mellé kell??????? Ekkor szépen beraktam a fülhallgatót a fülembe és szartam rá mit pofázik. Egyébként pedig soha nem az idősebb pasik adták át a helyüket, hanem a középkorú nőcik. Úgyhogy nyaljanak sót az idősek, leszarom őket terhesen! Ha ők nincsek rám tekintettel én sem leszek rájuk. Egyébként mindig én szállok fel utolsónak, mert a barom öregek a szatyrukkal össze-vissza lögdösnek, a hülye cigányok szintén. A fiatal sulisok meg még véletlenül sem vennék le a táskájukat! Az én gyerekemet meg ne ütögesse senki még a hasamban sem!
Jó, hogy ritkán járok busszal.

Na, lassan készülök!
tokajkincse

Ó, Orsi, én erről tanulmányt tudnék írni, de szerintem bárki. Nekem egyszer adták át a helyet a buszon, egy kb. 16 éves srác. A 30-40 esek, aki fújják, hogy "ezek amai fiatalok" mindenhová néznek, csak észre ne kelljen venni, hogy terhes vagy. Én amúgy ugyanígy jártam egy nővel. leült mellém, és mikor szóltam a Semmelweisnél, hogy leszállnék, 10 fokot elfordult ültében, hogy én akkor másszak ki. Mondtam neki, hogy alapállapotban sem férnék ki mellette (volt vagy mázsa), de így 8 hónapos terhesen meg se kísérelem.
Amúgy babakocsival meg a faszik előzékenyek. Biztos van ennek valami pszichológiai alapja, hogy terhesen elnéznek feletted, mert lehet, hogy nem látják benned a nőt, babakocsival meg ki tudja. Ha babakocsival vagyok, a nők szólnak be. Pl. sétáltunk, és az egyik pont akkor állt be egy kapu elé, én meg a járdán így nem fértem el. Szép nyugodtan megálltam a babakocsival úgy, hogy nem tudott kiszállni, mint aki csak arra vár, hogy hátratolasson. Nézett rám csúnyán. Én meg közöltem vele, hogy vagy hátratolat, vagy megvárjuk még megtanulok repülni. "kerülni nem tudsz Wazze?" volt a kérdés. Mondtam: tudod, de nem fogok. Az autó helye az úttesten van, a gyalogosé meg a járdán...Amúgy a környékünk tele van egyirányú utcával, meg várakozni tilos táblával. Szinte mindig találsz egy álló autót...És még nekik áll feljebb. A kedvencem az a nő volt, aki állt az autó mellett, és látványosan nem vette észre, hogy ott állunk. 2 perc után Sanyi rádudált, mire a nő csúnyán nézett. Újabb egy perc múlva ablak le: táblákat ismeri hölgyem? "ne ugassál be, van itt még annyi utca, menj azon, hülye". Mire az én férjem negédes mosollyal: "Most büntessem meg?" Persze Sanyinak köze nincs a rendőrségnek, de ez mindig bejön. Kéregetőknél is: "pont egy rendőrtől koldul, ejnye..." Ilyenkor az sem történik meg, hogy megkarcolja az autót, csak úgy, mert nem adtál neki lóvét. :lol:
Amúgy van, amikor megértem. Jöttem haza egyszer, ugyanúgy áll egy autó. Srác mellette. Meglát, indul felém rögtön: "ne haragudj már, mindjárt továbbmegyek, csak a nagyim alig tud mozogni, most hozzák le." És valóban jött egy 80 éves, járókeretes mami, akit két oldalról is támogattak. IQ kérdése az egész.
pedina

Nekem eddig kétszer adták át csak a helyet a buszon,amikor két hete mentem a kórházba,meg amikor jöttem onnan hazafelé.Szerencsére én sem járok sokat busszal,de a múltkor amikor a Semmelweisből jöttem hazafelé,a 12-es busz teli diákkal,és bizony sokan voltak,akiken láttam,hogy inkább elfordulnak,vagy úgy tesznek,mintha ott sem lennék :cry: csakhogy ne kelljen átadni a helyet. Jobb esetben ki is bírnék 2-3 megállót, csak akkor nagyon meleg volt éppen,és egy paraszthajszál választott el tőle, hogy ne legyek rosszul. :( Meg miért álljak, ha ülhetek is? De olyan még soha nem fordult elő, hogy boltban,vagy postán a sor elejére engedtek volna.Egyedül a Szinvaparkban, az újságárusnál szóltak egy srácnak, hogy amíg számolja az apróját,addig engedjen előre! :lol: Ez jó volt, de komolyan mondom, még én érzem ilyenkor kellemetlenül magam !

Edina,nekem az NST-re nem adtak időpontot,mikor érdemes oda menni? Hány órától vannak ott?
Még az jutott eszembe, hogy fürdés előtt ugye át kell törölgetni a hajlatokat,stb.Ehhez létezik steril vatta,amit az újságok írnak,vagy jó a hagyományos is?

Egyébként meg volt a tanácsadás is,azt a tanácsot adták,ha melegem van, és rosszul érzem magam akkor engedjek hideg vizet a csuklómra! :shock: Ezért érdemes volt 1,5 órát várni! Elvileg már többször nem is kellene mennem,csak most nem volt a doki aki szokott lenni,és a helyettesítő azt mondta, menjek vissza 3 hét múlva,majd akkor megbeszéljük! :cry:
editmaci

Tanácsadáson adtak egy lapot,amin a magzatmozgásokat kell jelölni! Az van ráírva, hogy 17.órakkor feküdjek a bal oldalamra,és várjam amíg 10 mozgást észlelek,és az időpontot kell jelölni a táblázatba! :lol: És ha neki nem lesz kedve pont akkor elkezdeni mozogni,akkor fekve várjam amíg meg nem mozdul,ami lehet, hogy 2-3 óra múlva lesz! :shock: Ez szerintem olyan hülyeség,majd ezen is csak felstresszelem magam, ha nem fog pont tizet mozogni! :cry:
Nektek is volt ilyen? Orsi,neked kell nézni?
editmaci

Jaj, Edit hagyjad már ezt a hülyeséget! Olyan baromságokat találnak ki, hogy még. A dokid kérte? Ha nem, akkor sz*rd le. Lili nekem amúgy is cirkuszolt, ha baol oldalon feküdtem. Nekem ezzel szerencsére be se próbálkoztak. Bár elég sok marhaságot leráztam magamról, lehet, hogy nem merték. :lol:
Nekem a dokim azt mondta, hog yúgyis érzem, ha valami nem kerek. Amikor lefekszel este, esetleg azt érdemes figyelni, hogy egy óra alatt mozdul-e kb. 10-szer. Nem rúg, mozdul!!! :lol: És nem 17:00-kor, hanem amikor aznapra nyugiba teszed magad. Az ilyen baromságokakl csak idegesíted magad. Odaadták már az igazolást? Gondolom nem, csak azért, hogy menj vissza...
Nem kell steril vatta, nekem sima kozmetikai van, mert azt nem száll annyira. Amúgy én kb. 1 hétig törölgettem Lilit, aztán ráuntam, hogy egy hétig kell vakarni róla az olajat. Most már csak lefürdetem, semmi baja...Pedig eléggé ráncos a kis combija, nyaka. :lol:
NST asszem 7-től van. Érdemes korán menni, mert mindig sokan vannak. Tudod hová kell menni? Bejárat, vele szemben a terhespatológia, oda bemész, és balra az első ajtó. "Rém kedves" egy nő szokott lenni ott...Egy 50-es szőke. Mint a citrom. :shock:
pedina

Még annyi, hogy nekem ilyen idiótaságoknál mindig az jut eszembe, hogy nagyanyám 17:00.kor lefeküdt, a tehenet megfejte, aki akarta, mert ő számolta a magzatmozgásokat. :lol: Meg a bantu néger asszony. :D :D
Higgyetek abban, hogy egy anya megérzi, hogymi a helyzet. Ez szerintem arra jó, hogy elvleg a babák lassulnak, ha kifelé készülnek. Csak ezt nagyon sok gyereknek elfelejtik megmondani. :roll:
pedina

Persze, hogy nem adtak igazolást,pedig már bőven megvolt a négy alkalom,meg a munkaügyön is ideadta a csajszi a papírokat,amiket ki kell tölteni,és bevinni szülés után,mondta ő is, hogy majd kérjek a terhesgondozáson igazolást.Ha legközelebb megyek már fogom mondani, hogy felejtsenek el,én nem fogok hetente ott üldögélni a nagy semmiért!

Ja,én is úgy gondoltam, hogy akárhol vagyok,17:00-kor elvágom magam, és várom amíg a magzatom elkezd mocorogni! :lol: :lol: :lol:
Nekem is azt mondta a doki, hogy mindennap figyeljem,hogy van e magzatmozgás, de nem kell görcsösen erre koncentrálni.Én is rögtön észreveszem, ha egy nap később kezd el mocorogni, de magamtól,táblázat nélkül is figyelem!
editmaci

Neveletlen egy gyermekem lesz! Elkezdett mozgolódni 3/4 ötkor!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
editmaci

Na tessék! Azt bele ne számold! csak amit pont öttől csinál... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Csajok,Kriszti? :?: :?: :?:
Majd holnap jövök képekkel, ma Lili nagyon csinos volt, le is fotóztam. Amúgy esküszöm pózol. Meglátja a gépet, és jár keze-lába, vigyorog, sikkangat. Apám mindenkinek azt meséli, hogy fotómodell lesz az unokája.. :lol: :lol: :lol:
pedina

Hello Csajok,

Edit, bár én még nem érzem magam elég érettnek ahhoz, hogy tanácsokat osztogassak, de egy tuti, Edina nem mond hülyeséget. Én hallgatok rá, tök jó tippjei vannak. Én is, ha majd mindenkinek meg szeretnék felelni, biztos bediliznék. :lol:

Szerintem megvan Kriszti Zsombija. Megérzés...

Nekem határozottan nő a hasam. Azt mondta István, hogy most már ő is látja. Fogalma sincs, hogy ez még csak puffadás-e, de látszik.

Óh, ma nagyon rosszul voltam. Első nap a munkahelyen egy hetes kihagyás után. Azt hittem, felfordulok, folyamatosan szédültem. Ez már a hetedik hét.

Túlvagyunk az esküvőn. Amilyen szarul jött össze minden, olyan jól sikerült. A vége jó lett, fergeteges buli volt. A hugom lebuktatott, hamarabb megtudta, mi a helyzet, mint bárki más. Aztán vasárnap közöltem az egész családdal. Tesóim és párjaik azon voltak teljesen feldobódva, hogy ők nagynénik/bácsik lesznek. Édesek voltak. A szüleim? No comment. Teljesen el vannak érzékenyülve. Me anyósom és apósom is (velük tegnap közöltük telefonon). Ott bőgtek. Szerencsétlenek, 15 éve várnak az unokára. Azért megértem, hogy ez MINDENKINEK hatalmas érzés. :oops: :shock: :wink:
vbea

Hello!

Zsombi még bent. Orsi hamarabb megszül mint én... :):) Bár a holnap még bármit hozhat, nemigaz? Képzeljétek, sikerült az írásbelim is!!! Jó volt a hétfőm emiatt. :lol: Az egyik kismami barátnőmmel elmnetünk sütizni az egyik cukrászdába. Negyed 5-kor jöttem onnan el, és a munkatársaimmal fél 6-kor már ott voltam újra. :oops: :wink: Aznap csak 4 sütit és 6 gömb fagyit nyomtam magamba... :roll:

Mellszívó: én aventeset kaptam kölcsönbe, kézit.
Bunkókák a buszon: nekem egyszer azt mondták, hogy húzzam be a hasam... Jó vicc, mondtam én. :)

Holnap szeretnék már babázni, tessék szurkolni! De nagyon ám!!!

Jók legyetek!
Pussz!
anittik

Szia Kriszti! :lol: Gondolom ezek az utolsó napok,és órák nagyon rosszak lehetnek, olyan szempontból, hogy nem tudod mikor jön el a nagy pillanat!
A vizsgáidhoz gratulálok,még jó, hogy nem hagytad őkat a szűlés utánra! :lol:
Zoli hogy viseli ezeket a napokat? gondolom már várja ő is nagyon! :mrgreen:
editmaci

Sziasztok! Mi újság van veletek? Egész nap sehol senki! :cry: :cry: :cry:
Ma megvettem a mellszívót! :mrgreen: Olyan jó,úgy örülök neki,remélem sokáig tudom majd használni! :D Adtak hozzá két cumisüveget minden tartozékkal együtt( cumik,tejzáró,talp) meg mét melltartóbetét is volt hozzá csomagolva kettő! :lol:
editmaci

Edit! Csak nem Avent Isis? :?: :roll: Vagy mindegyik ilyen stócban van? Nekem is az jutott eszembe, hogy Orsi hamarabb babázik majd, mint Kriszti. :lol:
Már túlhordod, Kriszti?
Orsi meg nagyon hallgat ...
Ifjú kismama is...
Amúgy mai hallgatásom oka, hogy a csípőszűrés után kimentünk anyuékhoz "nyaralni" mert a tököm tele van a vízmizériával. Ott ihatok a csapból is, kézmosás után meg nem kell fertőtlenítenem. :evil:
Amúgy Lili csípőjével minden oké, mondta dokinő: "anyuka, akkor már nem kell többé a terpeszerugi". Anyuka buzgón bólogatott, és mentálisan röhögött markába, mert Lilin kb. egy órát volt a rugi! Még jó, hogy nem kínoztam vele, amikor semmi baja se volt...
Na, megyek Jégkorszak 2-őt nézni ....
Jó éjt!
Krisztinek szorítok ma éjszakára! :lol: :lol:
pedina

Orsi hallgatásának oka az, hogy fáradt. A tegnapi vásárlás és a mai autótesztelés és vásárlás lefárasztott. Du. aludtam egy keveset.
Nem akarok hamarabb szülni, csak szépen sorjában! Kriszti, aztán Babett majd én,jó? Nekem még kell 2-3 hét azért, hogy kicsit felkészüljek.
Marci szerintem napról-napra nagyobb. Szemmel láthatóan nő a hasam és már tegnap terhesnek éreztem magam. Mármint éreztem, hogy van súlya ennek a gyereknek.

Hát kellene figyelnem a magzatmozgást, de igazából ennyivel lerendeztük a védőnővel. Mégis hányadik héthez írjam???? SZerinte olyan 36-37 hetes lehetek a méretek alapján. Július 10 körülre számolt. Amúgy a fájásokkal nincsen gond. A méhem izmai nyúlnak és az okoz gondot. Mivel csak éjszaka jelentkezett és a magnézium segített nincs gont. AZt mondta a vizeletem és a vérnyomásom tökéletes, nem is kívánhatna kismama jobbat. Testsúlyom is jó, teljesen jól vagyok, semmi dagadás, vizesedés. Szóval MArci jól érzi magát még. Holnap Nst. Szóval most tulajdonképpen nincsen szülési dátumom. :D
Nyíregyen sem volt már mellszívó, de jön csütörtökön. Azért nem mászok be, tuti! De ott másabb a Brendon, jobban volt minden ilyen kuponos.
Már csak az én dolgaim hiányoznak. Mellszívó, melltartó, hálóing. Attól függetlenül, hogy nem lehet felvenni én viszek be.
Legtöbb mindent a Corában vettünk meg. Pelus, kád, vízhőmérő, lepedő ( 650 ft a fehér, gumis 60x120 strech lepedő!! Féláron van! ) A Tégelben kis tipegőt vettünk és az Aventes cumisüveg 990 volt! A Brendonban zoknikat, kiskesztyűt és fürdőlepedőt vettünk, ja és az utolsó kuponos plédet! Annak örülök a legjobban, annyira tetszik! Ja, pár dolgot pedig gyógyszertárban vettünk, de azért az alkoholt, gézlapot ilyesmit mindent elfelejtettem megvenni, mert azt ugye csak ott lehet!

Túl sok a "vettünk", de mondom, fáradt vagyok... Inkább megyek aludni!
tokajkincse

Jó reggelt! Azt hittem Orsi, hogy már megszültél. Tök jó, hogy nem bírják megmondani, hogy mennyi idősek vagytok...Mondjuk nekem se, de ragaszkodtak a genetikai UH-n megadott febr. 20-hoz, csak a dokim módosítgatott magában. Az első időpontom március 20 volt...Csak úgy, az intervallumot érdemes figyelni... :cry:
Azt mondják, hogy a babavárás 7 hónap várandósság és 2 hónap terhesség... :wink: Nekem tök jó volt, én az utolsó pocakos napot is élveztem, persze télen százszor könnyebb terhesnek lenni, hallod Eni? :lol:
Orsi! A gyógyszertári dolgokat nem írta fel a gyerekorvos? Elvileg a recepteket a védőnőnek kellene adni. Csak viszonyításképp, ha nem receptre veszed: 3 popsikrémért és egy fürdetőért 160 Ft-ot fizettem recepttel. Elfogyott egy hétvégén a fürdető, Sanyit elküldtem, hogy vegyen a gyógyszertárban, receptünk nem volt: 520 Ft!!! :wink:
Végre nyár van!!!
pedina

Vagyok, Csajok, csak tényleg döglődöm. Nagyon nehezen viselem. Folyamatosan émelygek, de már az sem mindegy, hogy mikor mit eszem. Korábbi étkezési szokásaimat teljesen meg kell változtatnom. Eszek 8-kor, 11-kor, 13h körül ebéd. Délután még valamit muszáj megint enni vacsora előtt. Próbálok zöldséget-gyümölcsöt, joghurtot magamba túrni köztesként. Amúgy máris 1 kg-mal több vagyok, remélem, ez még nem kismama-hízás! :o :roll: :shock: Munkában iszonyat vacak, megfogadom Edi tanácsát, már legközelebb megkérdezem a dokit, hogy mikor betegedhetnék meg leghamarabb hirtelen.
Közben egyik legkedvesebb kolléganőm (azon kevesek egyike, akikkel megosztottam a jó hírt) beszólt, hogy de nehogy hirtelen menjek el táppénzre, mert számoljam bele, hogy az én munkámat legalább egy hónap átadni, meg blabla. Szerintetek mennyire érdekelnek a cég és a kollégáim érdekei a babával szemben??? :? :x
vbea

Ja, ma kell felhívnom a dokit. Valószínűleg jövő hét elején megint megnézzük... de lehet, hogy már holnap. Most már lesz szívdobogás. :wink:
vbea

Sziasztok! :D
Ma reggel olyan korán keltem, de elaludtam a tévé előtt,úgyhogy már másodszorra ébredek fel ma!
Eni,sajnálom, hogy rosszul viseled az elejét a terhességnek! :( Szerintem amilyen hamar lehet menj el táppénzre. Én is amikor megtudtam a terhességet még akartam maradni januárig, meg gondoltam majd bejárok segíteni a kolléganőmnek, de szerencsére engem a dokim rögtön kiírt.Utólag már nem bánom, hogy itthon voltam végig, de akkor még nekem volt lelkiismeret furdalásom, hogy otthagyom őket. Szerencsére nekem a közvetlen kolléganőm nagyon rendes volt, ő megértett, és támogatott, de a főnök szemében az a legnagyobb bűn amit nő elkövethet, hogy teherbe esik! Azóta is utál minket! :lol: (mert azóta még hárman teherbe estek az osztályon! :mrgreen: )

Edina,az Avent Isis-t vettem meg én is,mert két napig böngésztem az interneten a különböző mellszívókat,és ezt a fajtát találtam a legjobbnak. Volt még egy másik fajta csomag is , abban 5 VIA poharat adtak mellé,de úgy gondoltam ,hogy a cumisüveggel jobban kivagyok segítve,mert 5 pohárral nem sokra megyek, ha majd tényleg tudok fagyasztani. Ja,meg az 2000 ft-tal drágább is volt. :wink:
Tényleg, milyen jó, hogy Lilire adtál terpeszbetétes pelust! :lol: Legalább nem szenvedett fölöslegesen!
Orsi, a gumis lepcsit nagyon jó áron vettétek,mert én olyan 1400-1500 ft körül láttam a városban.Az még nekünk is hiányzik,lehet, hogy du. kinézünk a Corába.
Egyébként ez a béna védőnő még nekünk sem hozott semmilyen receptet. Jó,elvileg még ráérni,de még csak nem is mondta, hogy fog hozni.Lehet, hogy veszek mindenből én is egyet a biztonság kedvéért! Te miket vettél?

Azt tudom, hogy kell alkohol, hintőpor,olaj.Ezeken kívűl még mit kell ott megvenni?
editmaci

Eni! Szard le. Épp eleget szívtál már ahhoz, hogy megtehetsd, hogy egyszerűen csak lelépsz...És nagyon szépen kérlek, hogy ne kezdd el nekem nézni a mérleget. :evil:
Edit! Kötelessége receptet hozni. Mondjuk ez enyém sem hozott, és aznap ment Sanyi a receptekért a rendelőbe, amikor jöttünk haza. Amúgy sorolom nektek az első gyógyszertári készletet: popsikrém, fürdetőkrém, Vigantol olaj (D-vitamin), Cebion cseppek (csuklás ellen és C vitamin), Konakion ampullák (K-vitamin), napraforgó-olaj (hajlatokhoz), steril vatta, alkohol, hintőpor, gézlap (köldökhöz), kamilla-tea (szemekhez). Asszem nem hagytam ki semmit. :lol: És szerintem K -vitamint pl. nem adnak a két szép szemünkért a patikában, és azt a szoptatás alatt adni kell, hetente egyszer...
pedina

MEGTEHESD - jó reggelt kíván mindenkinek a magyartanár... :oops: :oops: :oops:
pedina

Ja, és persze célszerű venni valamit a hasfájásra, anyucinak szopis teát, tengeri sós vizet az orrtisztításra...
pedina

Ja,csak ennyi! Még szerencse! :lol: Ezeket mind fel is írják?
Mi az amit ti adtok hasfájásra? Infacol?
Tengeri sós víz van itthon egy üveggel,amit még a nászútról hoztunk! :lol: :lol: :lol: egyébként ezt is gyógyszertárban kell beszerezni?
editmaci

Köszi Edi. Ezeket én is mind-mind fel fogom írni. :roll:

Nem nézem a mérleget. Nem fogom hagyni, hgoy befolyásoljon egy kicsit is akármilyen szempontból. Majd mérnek tanácsadáson bakancsban decemberben :wink:

Egyre inkább engem sem érdekel, hogy mit hagyok itt. Tudom, hogy veszett szívás lesz, ha lesz utódom, ha nem. Én két éve folyamatosan szívok. Egyre több ember munkáját pakolták rám. Csak hozzávetőlegesen; mióta itt vagyok, 3 ember munkáját kaptam meg, akiket vagy áthelyeztek, vagy elmentek máshova. Szemrebbenés nélkül rámnyomták. Nekem is bele kellett tanulnom. Még most sem megy minden. De azért röhej, hogy engem hívnak, ha a cég bármilyen pontján adódik probléma. Ezt fogom leszarni. Eleinte még éreztem valamiféle lelkiismeret-furdalás féleséget. Most már nem. Semmit. Főleg azért, mert tudom, hogy mindenki csak magát fogja sajnálni. Amit mindenkinek saját munkakörében 5-10 perc lenne naponta megcsinálni, azt rámnyomták, nekem ettől megsokszorozódott a feladataim száma. Azt hittem, egy főnököm van. Papíron. Eközben ugráltatnak 80-an, mondván: "te vagy a titkárnő".

Jól kidühöngtem magam. Közben ennyire nem is érdekel az egész.

Gyerekek, tegnap estére is akkora hasam lett! :roll: :wink:
vbea

Egyrészét receptre írják, a többit meg egy papírra apukának, hogy még ezt is vegyen hozzá... :lol: :lol:
Én Infacolt adtam Lilinek, nem is fájt a hasa, de lehet, hogy egyébként sem lett volna hasfájós.
Amúgy van még Grippe Water, az Espumisan meg az édeskömény-tea, amivel szoktak próbálkozni.
Lilinek ma kiskanállal adtam almalevet, de nem igazán rajongott érte. Kissé fenntartásokkal fogadta. Gondoltam jól felhígítva majd inkább azt adom neki ha melege van, mint bármi mást, mert a sima víztől kezdve a teáig mindent kiköp. :?
pedina

Most,hogy otthon voltunk anyuéknál hétvégén,meséltem neki, hogy a doki azt mondta, hogy a nagy melegek miatt nem biztos, hogy elviszem a 40.hétig a terhességet.Szegény ezen annyira elkezdett aggódni, hogy rendes riadóláncot talált ki, hogy a nap különböző szakaszaiban kinek telefonáljunk, hogy szóljanak neki, ha esetleg indulunk szűlni! Mert ugye mobilja nincs, a munkahelyén meg csak nagy nehezen lehet elérni! :(
De ebben az a legjobb, hogy azóta már én is ezen agyalok, és félek, hogy tényleg sokkal hamarabb kell majd mennem.Igaz olyan sokkal hamarabb már nem tudnék, mert 34.hét vége felé járok, de hát tudjátok milyen parás vagyok.... :lol: Úgy vagyok mint az elején az első 12 hétben, hogy minden betöltött napnak és hétnek örülök. Holnap megyek a dokimhoz, biztos,jól ki fog röhögni! :D

Edina,ti vettetek Lilinek valamilyen játékot előre, vagy azt ráérünk később is? Azt sem tudom, hogy az újszülötteknek kell egyáltalán valami? Olyan kiságyra szerelhető forgós játékra gondoltam én, hogy egy olyat veszünk.Ja,meg már meg van a játszószőnyeg, de az úgyis egy kicsit később kelll majd!
editmaci

Na, vagyok ma is, de takarítani kell, mert a szobánk inkább raktárnak felel meg most!
Du. Nst lesz...
Edit, mi vettünk forgót a kiságyra. Néha felhúzom és hallgatjuk, hogy szokaja Marci a hangját. Hátha ismerős lesz neki szülés után és megnyugtatja!
tokajkincse

Ez jó ötlet! :lol:
editmaci

Takarítás közben azért ülj le néha a gép elé pihizni! :lol: :lol: :lol:
Robi hogy viselte a vásárlást?
editmaci

Lilinek mi kb. egy hónaposan vettünk zenélős forgós kiságyraszerelhetőst, az még mindig nagy sláger. Amúgy érdemes jonn minőségűt venni, mert imádják, így nagy strapának van kitéve. Mi a beváltott Cora-pontjainkért kaptuk, na olyan is...Sokáig zenél, de a forgós rész már hetek óta szigszalagozva van.
És az sem hátrány, hogy mennyi ideig zenél, tahát hány percenként kell rohannod felhúzni...Az, hogy milyen figura van rajta, csak sokadik szempont, a gyereket rohadtul nem az érdekli, hanem, hogy zenél és mozog. Mi meg mit vennénk? Azt az édes macisat!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Amit lehet, hogy félperceként kel felhúzni. :roll: Állítólag nem túl olcsón létezik elemes változat is, mai eszemmel már lehet, hogy olyanba ruháznék be. De most már nem veszek azt se, meg babatornáztatós játszószőnyeget se, mert Lili már forog, nyúlkál, szájába vesz, úgyhog yannyira ezek már nem kötik le... Láttatok valahol habtapit?! Habszivacs, puzzleként összerakható szőnyeg. Én két hete arra vadászok a városban, de csak gyümölcsö volt egy helyen, az meg annyira apró kis biszbaszokból áll, hogy Lili úgyis kipiszkálná és megenné...
pedina

Ígértem képeket:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Na, most már visszafogom magam.... :wink: :wink:
majd meglátjátok ti is...Már nem is számolom hány képnél tartunk...
pedina

Nagyon-nagyon édes! :) :D :lol: Hihetetlen,hogy milyen nagy már! Látom már olvasni is tanítod! :lol:
editmaci

Á, csak unatkozott a pirosnál... :wink: :wink:
pedina

Nagyon édes ez a csajszi! :D

Edit, a lepedőt csak akkor vedd meg, ha 60x 120 a matracotok, mert olyan, hogy a 60x120 rész ilyen bolyhos, az alja pedig gumis, vagy olyasmi. Amit viszont a matrac alá kell tenni, az pamut. Így nekünk nem a legtökéletesebb, de végülis használható. Tehát 5-5 cm-t a két oldalán már nem bolyhos, hanem pamut anyag, viszont nagyon jó minőségnek tűnik!

A mellszívóval kapcsoaltban: Megbeszéltük Robival, hogy ha
Marci hamarabb jön, mint a fizetés, akkor megveszi a Chiccot
és behozza a kórházba. Ha nem, akkor megvesszük a drágábbat, az Aventeset.

Benő, csak annyit tudok neked javasolni, hogy már a 4.-5. hónaptól kezdve vásároljatok, mert valamiiszonyat mi minden kell és mennyibe kerülnek. Bánom, hogy a Brendonos kuponos akciókra csak most jöttem rá. Pedig jók.

Nektek is minen olyan büdős, újszagú? A lepedőtöl kezdve mindent ki kell mosni!
tokajkincse

Én mindent átmostam,még a plédeket is! :(

A vásárlással kapcsolatban osztom Orsi véleményét,iszonyú sok pénzt költöttünk már mi is a babára,pedig nem vettük mindenből a legdrágábbat.Még most is sok a kiadás,pedig elvileg már mindenünk meg van, "csak néhány apróságot" vettünk az elmúlt 1-2 hétben.
editmaci

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?