Én is hallottam a görögszénáról (más néven lepkeszegmag), hogy jót tesz a tejcsinek. Ki is fogom mostmár próbálni. Különben a g.széna a curry egyik alapanyaga lehet, a kurkumával együtt, ami egy gyökérféle sárga színű őrleménye, indiai sáfránynak is hívják, mert élénksárgára festi az ételt. Nem kötözködésből vagy okoskodásból írom, csak a főzés és a fűszerek a "hobbim"...
Amúgy a szoptatás nem kedvez nagyon e hobbinak, én leginkább attól szenvedek, hogy időm nincs főzni, így én most olyan kajákat próbálok kitalálni, amelyek időben is és összetételben is szoptatásbarátak. Mit mondjak, egy művészet, hogy ne minden nap tészta legyen vagy csirke. Bár én nagy tésztás vagyok, szóval nem zavar, ha gyakran eszem. Szerintem, ha valaki szereti az olaszos, mediterrános ízeket, akkor nagyon ajánlom az efféle kajákat szoptatás mellett. Egészséges, változatos, egyszerű, gyors!
Ja és finom is.
Ideális, szerintem, például az olívaolaj miatt. Ebben telítetelen zsírsavak vannak, amik elősegítik a babóca agyfejlődését. (érdemes felkeresni a
www.extraszuz.hu című honlapot, meg a nívós olívaolajgyártók honlapjait, ahol recepteket is bőven találni.) A mediterrán konyha amúgy is ideális a sok zöldség használata, és nem túl hízlaló volta miatt is.
Na, befejezem, mielőtt még kisregény lesz belőle.
Nem mondtam, hogy lelkesít a téma? ;)
Eszter