sziasztok:)
Prücsök
Gondolom Gabek leirta a szoptanitot. Viszont én nagyon tudnám neked először javasolni, hogy hivjál ki egy szopi tanácsadót, hogy lássa mi a helyzet és mért nem megy ugy ahogy kéne a dolog.
Több probléma is lehet ami miatt bealszik és lehet hogy a szoptanit ahhoz kevés még, mert ugye abból is szivni kell ám, egyidejüleg a cicivel
Leeht hogy még nem lövelt be rendesen a tejed, vagy éppen kevés neki, ezekre van tejnövelő praktika.
Lehet hogy nem elég erős a szopiizma, ezt lehet edzeni. Szal elég bonyi igy távolból megmondani mi a jó, erre érdemes kihivni egy LLL es szopitanácsadó nőt, az LLL oldalán vagy a kismamaujság hátulján vannak telcsiszámok.
Emma
Ismerős a dolog, nálunk is igy volt, Daninak egy teljes ember kellett, mostmár legalább kettő
Egy idő után már könnyebb lesz, én ugy oldottam meg dolgokat hogy bizonyos házimunkákat játékként adtam elő, pl a takaritásnál Dani imádota a seprűt, vettem neki mini szettet és együtt takaritottunk, igaz hogy kb két napig érdekelte a kicsi, utána már csak is az eredeti nagy kellett neki
Brik
Gyógyulgass, ha nagyon ég akkor vegyél be reenit nyugodtan, vagy ha megpirod inni akkor vegyél a patikában almagélt és azt inni a gyomorégésre.
Rita
A mérleget nagy ivben dobd ki, nekem is összevissza mutatott, attól függően hogy hova tetem az asztalon
elég hetente egyszer megnézni hogy mennyit fejlődött.
Gabek
a heti 100-150 et szokták alsóhangnak mondani a sulygyarapodásnak, de ezt is babája válogatja, nálunk Pepe 250 et hizott eddig hetente, de már kezd lassulni a hizása (hála mert már lassan edzőteremben érzem magam a nagy popója emelgetése közben ).
Én bevallom ilyen könyveket nem nagyon olvasgattam sürün, a net jobban bejött, viszont egy jó könyvet találtam nekünk magunknak mint anyáknak: hogyan ne legyünk tökéletes anyák, állati jó könyv, sajnálom hog ynem a terhességem elején találtam rá, jó humoru irás egy két gyerekes csajszi tollából. (sajnos jelenleg max antikvárium a beszerzhetőség, mert elfogyott)
Lilló
Elnézést hogy nem irtam választ az smsre, de kb egy negyed órája vettem észre, hogy van üzim. Egész nap jöttek mentek a szakik a lakásban és nem hallottam meg a csipogást, és mivel nem volt szükség a mobilomra is rá se néztem. Remélem ma már felhivtak és tudtatok egyeztetni a sogornőmmel, de reggel rászólok, hogy mi történt.
Szépen fejlődik a kisfiad
Pihend ki magad és használd ki apát hogy otthon lesz, nagyon jó dolog:) Nálunk apa holnaptól dolgozik sajna már, hiányozni fog hogy együtt heverünk négyesben a nagyágyban reggel 9 kor még
Kendőt nem probálod meg? arra nem kell várni hogy belenőjön és kicsit könnyebb is benne cipelni a feneküket, másként oszlik el a súly és nem fáj tőle az ember háta annyira, mint a kenguruban. Saját tapasztalat mert mind kettőt használom.
Jutka
Lachesis D30 kell adni, napi egy adagot 5 napig, ez jó a féltékenységre. Remélem használni fog és helyreáll a kis lelkivilága
Sára
Gratula a fogacskához és a forgolódáshoz is
Mostmár egyre kevesebbet lehet majd őt egyedül hagyni, mert már el tud jutni bárhova ha akar
Nah a második baba manija körüli köd fellibbentése
Az igazi lényeg benne, hogy most mennyi mani után kapod az ellátást, ha jó sok, akkor érdemes meggondolni, hogy a két baba között visszamenjen dolgozni. Visszamenni csak ugy éredemes ha tuti meglesz a 180 bérezett nap a babaszületéséig, mert csak ebben az esetben lesz a tgyás plafonnélküli. Ellenkező esetben sajnos max a minimálbér kétszeresét veszik figyelemben, hiába nagyobb nála a bér.
Érthető varriációk :
1:) Nulla bérezett nap esetén (ha nem mentél vissza melozni egy percet se, és pl gyes alatt szülsz) a tgyásod alapja a szerződés szerinti béred lesz, de max a minimálbér kétszerese lehet, tehát ha nagyobb a béred akkor csak a kétszeres minimálbért veszik figyelembe,, ha meg kevesebb a szerződéses béred akkor a szerződés szerinti lesz az alap.
2.) 1-179 bérezett nap esetén a bér lesz az alap, de itt is max a minimálbér kétszerese a tető, szal hiába nagyobb csak a tető fog számitani, ha meg kisebb akkor értelemszerűen a kisebb lesz a következő tgyás alapja.
3. 180- és felette bérezett nap esetén egyértelműen a bér lesz az alapja a következő tgyásnak.
A gyed továbbra is maximalizált, tehát a minimálbér kétszerese.
Tehát azt érdemes végig gondolni, hogy arra a 168 napra amire jár a tgyás megéri e a 180 napra visszamenni, vagy sem.
Akinek nagyon a minimálbér kétszerese környékén van a manija annak azt mondom, hogy ha csak nem melozni szeretne mindenáron akkor nem éri meg visszamenni, mondjuk ez főleg a gyedbe várható szülés, vagy a gyed nagyrészében történő pocakosságnál érdemes végig gondolni. A gyesben történő pocakosságnál már ha van aki vigyázzon a manóra és van kedved melozni is akkor a gyes mellett megteheted és ezzel azért a család kasszája is jól jár.
Viszont ha valakinek tényleg nagyon jó a manija, és mondjuk gyed alatt lesz terhes, akkor érdemes azt is végig gondolni, hogy lemondja a gyedet és elmegy táppénzre, mert ebben az esetben nincs plafon, hanem a tgyás elött bére éled fel és az lesz a táppénz alapja és annak a 70 %át kapja korlát nélkül. De ezeket az eseteket a legjobban már akkor lehet végig gondolni, ha a babó a pocakban van.
Nah most megyek és elteszem magam , mert hosszu volt a mai nap.
Holnap majd folytatom ha hagynak a fiaim:)
puszi
Ági és a fiúk
[/img]