Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Már biztos nem emlékeztek rám, jó régen nem írtam ide, ugyanis nem igazán tudtam hozzászólni a témákhoz. De most Édinek néhány info:

Kb. 1 hónapja változások léptek be az Uzsoki életébe (legalábbis az előadáson ezt mondták): éjszakára kint maradhat a babó, sőt, ha éjszaka szülés van -éjszaka csak egy csecsemős van-, akkor mindenkinek kiviszik a gyerkőcöt, hogy ne legyenek felügyelet nélkül a csecsemős szobában.

Állítólag tápszer a 3. napig nem adnak, csak vizet. Ezt a kórház gyerekorvosa mondta.

Én május 23-ra vagyok kiírva, de Csapó szerint nem biztos, hogy kivárja a kisasszony, így nemsokára tudok majd friss információkkal szolgálni.

Üdv.: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok!
Annamari:ez a kép még jobb, mint az előző! Kép Múltkor elfelejtettem kérdezni, hogy mi van nálatok lakásügyben???
Máté csak ősztől lesz bölcsis, Zoli lemondta a nyelvsulis óráit, úgysem éri meg, és az egyetemen vége a szorgalmi időszaknak, csak néhányszor kell lemennie Szegedre vizsgáztatni, azt megoldjuk tesóm segítségével, amúgy június közepétől meg övé a nyár, ezért jó tanítani. Kép 15-én kezdek és 4 órában fogok dolgozni még idén, utána meg 6-ban. Kész csoda, hogy így tudott alakulni, nagyon rugalmasak voltak és a juttatások is egész jók, szóval nem lehetett visszamondani, ősszel nem alakult volna ilyen jól, sztem.
Tegnap vettünk egy bicajt, azzal fogok begurulni a munkahelyre, amíg jó idő van, már tökre várom. Kép
Tündi: minden jót neked, majd gondolunk rád és tudósíts, ha megvan a kiscsaj. Mi lesz a neve?
Most lépek, pá, Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Édi: szerintem, ha kéred, akkor kiadják. Én 2004 decemberben szültem, és nekem is elvitték éjszakára (este 8-kor született), de reggel már hatkor hozták is, és onnan végig veéem volt, külön kérés nélkül. Szerintem csak örülnek, ha kint van a baba, és az anyja foglalkozik vele.
Mondjuk nekem jó lett volna, ha kicsit többet van bent velük, mert elég rosszul voltam, de azért csak megoldottuk. Úgyhogy csak kérni kell. A privát fizetősben pedig akár állandóan veled lehet éjszaka is, és csak fürdeni, meg a vizsgálatora viszik el.
Igazából az az 5 napos bent tartózkodás inkább az anyuka miatt kell, nem a baba miatt, mert ekkor még lehetnek komlikációk az anyánál, gyhogy azért ne vállald túl magad! Otthon már úgyis csak rád vár minden!

Puszi mindenkinek!!

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Nem tűntem el, csak sokat vagyunk Erken, Manó nagyon élvezi.
Úgy néz ki - mivel még mindig nem jön a kistesó - hogy szeptembertől mi is kezdjük a bölcsit én meg visszamegyek dolgozni.
Van valaki közületek, aki tisztába van ezekkel a juttatásokkal?
Konkrétan:
- ha nem megyek vissza dolgozni, mert terhes leszek, akkor a 2. baba születése után újra kezdődik a gyed? Azaz ismét azt az összeget fogom kapni, mint amikor a Manó megszületett? Vagy ehhez kell újra dolgoznom valamennyit?

Ha valaki ért ehhez szóljon, mert én már teljesen belezavarodtam.

Édi: osztom Kismuki véleményét, nekem olyan jó volt éjjel pihenni! Ráadásul az első nap többnyire még tej sincs, tehát nem okoz gondot a feszülő cici. Én délelőtt szültem és másnap délben kértem ki a babát, mert addig annyira szédültem, hogy jóformán felkelni sem tudtam. Szerintem kíméld magad, a baba jó helyen van, neked pedig minél többet kell pihenni. Persze ezt mindenki másként érzi. Minden esetre jó hallani ezekről a pozitív változásokról az Uzsokiban. Nem tudjátok, hogy esetleg szülésznőt is lehet már választani? Bár egyelőre még nem aktuális nálunk a kérdés...

Anita: nagyon gratulálok! Nimródnak mondtátok már? Kíváncsi vagyok mit szólhat a kistesóhoz.

Noncsi egy igazi kis tündér! Nagyon kreatív valaki a családban, hogy ilyen szép grafikákat készít a fényképhez.

Annamari: nem tagadhatják le egymást a srácok! Nagyon egyformák. Tényleg, mi van lakásügyben?

Tigris: nagyon irigyelünk a színházért! Ez az a darab, ahol Törőcsik és Bodrogi együtt játszanak?

Na megyek, mert még tanulnom kellen egy kicsit hétvégére.

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok lányok!

Köszi,hogy így érdeklődtök lakásügyünk sajnos még mindig áll.Bár pont látom innen az ablakból,hogy építik a "régi" házunkat,tehát előbb utóbb mostmár fognak valami pénzt adni.( ha szerkezetkész lesz,akkor kezd utalni nekik a bank-utána tudnak nekünk visszefizetni bármit,mert most nincs pénzük) Megbeszéltük,hogy augusztusig még itt vagyunk anyuéknál,aztán ha addig nincs semmi irány egy albérlet.Ez az egy szobában lakás már nem olyan jó... Viktor mostmár felkel ha Márk hangoskodik,MÁrk is felkel,ha Vik reggel elkezd dumálni,ráadásul ha a drágám éjszakás,akkor még bonyolultabb.Anyuékkal amúgy nagyon jó,de a srácoknak már kellene a külön szoba.
Arról nem is beszélve,hogy Viktorka kegyetlenül horkol!!!! Kép Fél évesen.Hihetetlen.
Megyek,mert reklamál
puszi
Annamari
kismuki

Sziasztok!
Gabi,kösziKép
Nimród azt hiszem felfogta ezt a tesó dolgot,mondogatja nagyon sokszor hogy baba van anya pocakjában,van hogy fűnek fának újságolja.
Ma például ültünk a tesóméknál a kicsi bent játszott a aszobában,egyszer csak kirohan és mondja a tesómnak:Bátyja,tudod,hogy baba van anya hasában? Õ lesz a tesómKép
Azt hittem megzabálomKépOlyan aranyos tud lenni.Bár most előre vittem anyósomhoz,mert nagyon hisztisen ébredt fel,csak 1 órát aludt azt is az autóban.
Na megyek ezem közben
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Már megint jó rég jártam itt, rengeteg a levél, ezért bocs, ha mindenkinek nem írok személyesen.

A betegeknek jobbulást, az ünneplőknek sok boldogságot kívánok!

Anita: Gratula a Pocaklakóhoz, nagyon vigyázz magatokra, pihenj amennyit csak tudsz! Kép

Edina: Noncsi nagyon édi! És boldog szülinapot neki! Köszi a jókívánságot is a névnapra, nagyon jó a kép.

Levente szülinapját 6-án ünnepeltük családi körben 15-en voltunk, jól bírta én annál kevésbé. Nagyon elfáradtam, még másnap is hulla voltam Kép
Egyébként nagyon ügyes, mondja, hogy anya, ágy, itt ott, felmászik a kanapékra, fotelekre, a fotelból a pelenkázó szekrényre Kép és 8 lépést ment önállóan a múlt héten, de azóta leállt, néha 1-2 lépést, de inkább mászni szeret. Egész nap gagyog, nagyon édes és isonyú sok az energiája.

Tigris! Én is irigykedem a színház miatt, mi rendszeresen havi 1-2 alkalommal jártunk, míg Levi meg nem született, és azt hiszem a régi életemből ez hiányzik a legjobban, de ezt nem panaszképpen mondom Kép

Képzeljétel Levi mindkét lábán kijött 1-1 piros pötty, olyan pattanás szerü, de elég nagy kb. 3mm átmérőjü ill. egy másik fajta a comnján, ilyen pörsenés szerü. Tegnap elvittük dokihoz, de pont szabin volt, megnézte egy másik Dr. Perez Magdolna, ismeritek. Kérdeztem mi lehet, de csak annyit mondott valami bőrbetegség, na ennyit én is sejtettem. Írt fel valami gyógyszertári kutyulmány krémet a pörsenésre, a gyógyszerész szerint testápoló Kép A kis pöttyöket meg betadinnal kell kenni. Nagyon aggódom, persze a férjem már a legrosszabbra gondol Kép Remélem elmúlik. Volt valakinek hasonló gondja ?
Jaj felébredt a babó!
Puszi mindenkinek,
Timi

A kis szülinapos:
Kép

KépKép
KépKép
sweetlady1

Sziasztok!

Örülök, hogy tetszik a kiscsaj Nektek is Kép
Dóri: mázlista vagy Kép Mondjuk mi is voltunk a jó múltkor színházban és az Õsembert néztük meg, rettentően jó volt szétnevettük magunkat rajta...mindenkinek csak ajánlani tudom! Érdekes a Törőcsik Marit nem igazán szerettem, de egyszer láttam a Száz év magány c. darabban a Garassal és szenzációs volt!!!
Timie: sajnos én nem vittem a kislányt babaúszásra, pedig szerettem volna, de egyedül nem akartam és nem találtam társat hozzá...most meg már állítólag késő. De nagyon sok jót hallottam Róla, szóval ha teheted vidd el Rolit.
Sus: örülök, hogy már jobban vagytok ez a tüdőgyuszi nem lehetett könnyű Kép
Edi: én 2005-ben szültem Noncsit hajnali 6:40-kor és amint elfoglaltam az ágyam, már a következő etetésnél megkaptam, ha kértem volna ott is hagyják, de az első nap még úgy gondoltam elég az a 3 óránkénti tali vele. Másnap reggeltől már kértem estig és nem bántam meg, jó volt így.
Annamari: végre vki aki képet rak fel a tüneményeiről! Nagyon édesek a fiúk továbbra is Kép Nem irigyellek viszont az egyszobában élés miatt, remélem mielőbb rendeződik ez a lakásügy!
Tündi: kitartást a végére, aztán amint meg van a kiscsaj kérjük az infókat Róla is Kép
Krisz: szerintem nagyon mázlid van ezzel a munka dologgal, de tényleg nekem tuti nem lesz ilyen lehetőségem Kép Az meg, hogy biciklivel jász majd melóba...hát minden elismerésem! Fitt csaj vagy Kép
Gabi: köszi a bókot. Igen én kreatívkodom, de csak egyszerűen...találtam a net-en egy ilyen keretező programot amit apával letöltettem és ezzel szórakoztatom magam, meg Titeket Kép
Amúgy én úgy tudom, hogy a GYED maximálva van, vagyis az előző év átlagkeresetét nézik a számításkor, tehát mindenképpen jobban jársz, ha egy kicsit visszamész dolgozni akár csak a szabadság letöltés idejére is. De azért kérdezz meg vki jártasat is ezügyben. És hajrá kistesó!
Anita: Nimródnak nagyon édes szövege van Kép
Timi: Gratula Levinek,nagyon ügyes!
Noncsi is vasárnap megtette az első két lépést magától. Szépen óvatosan, aztán ugyanilyen lassan le is ült, majdnem megzabáltam Kép
Látom Te is gyönyörű tortát készítettél neki. Nekem ne is mesélj a fárasztó családi banzájról, igaz mi csak 10-en voltunk, de elég is volt!
Olyan piros pötty, meg Noncsin is kijött nem rég...nem kezeltem semmivel és elmúlt.Szerintem csak vmi olyan kaja miatt lehetett, amit még nem evett.Ne aggódj miatta.

Puszi mindenkinek
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Edina: köszi a jótanácsokat, azt hiszem fel kell keressem a munkahelyem részletes tanácsadásért...
Esetleg megírnád a képkeretező program webcímét?

Pussz mindenkinek: Gabi

Kép
Kép
almadi

Ezzel a progival készítettem a kereteket:
http://www.frameshow.com/ecards.htm

Próbálkozzatok csak Ti is Kép

Puszi

Edina

Kép
Kép
bedi

CSajok, óriási kérésem van:
van valakinek vasárnapra kölcsönbe fehér inge 74 80 v 86-os méret? Marcell keresztelője lesz és a mi ingeinket nem találom, valószínűleg kölcsönadtam valakinek, de senkinek nem rémlik, lehet, hogy a csongrádi unokatesómnál van, viszont mindenképp kellene a keresztelőre.
Elmegyek érte bárhová.

Gabi, ha nem két éven belül szülsz, akkor érdemes visszamenni dolgozni, de fontos, hogy legyen meg 180 nap biztosítási jogviszonyod. Ha két év van a tesók között, akkor ugyanazt a tgyást kapod, mint az első gyereknél, de a gyed már az előző naptári év alapján számítódik, egyébként a gyed maximálva van, most 80 körül. ezért mindenképp kellene beszélned a munkahelyeddel, mert egyénileg tudják kiszámolni, hogy mennyi juttatást kapsz. (Azért írtam a két év korkülönbséget, mert a gyerek 2. évétől már gyest kapsz és ha gyesről mész el ismét szülni, akkor a gyes lesz a következő gyed alapja, tehát nudli pénzt fogsz kapni, kb 30-at.

Édi, én fizetős szobában voltam Marcellel (nem volt hely a babás szobákban és ráadásul iszonyúan horkolt a hatágyas kórteremben az egyik szobatárs, elviselhetetlen volt), és ott azt csinálhatsz a babával, amit akarsz, azonnal kihozzák és végig Veled lehet, éjjel is. Kihozzák szoptatni éjszaka, ha kéred, egész egyszerűen azért, mert ott nem zavarsz senkit, ha éjjel bemászkálnak a nővérek, felkapcsolod a villanyt a pelenkázáshoz, stb. A többi babás szobában valószínűleg ez azért sem kivitelezhető, mert pl az ötágyasban, ha minden anyukának kiviszik éjjel szopizni a babáját, akkor egész éjjel sürgés, forgás, ajtócsapkodás, és a többiek nem tudnának pihenni.
A privát szoba azért is volt jó, mert bejöhetett a nagyfiam és a férjem.
Timi, nagyon édes Levente! Az első szülinap olyan fantasztikus élmény.

Hétvégén Siófokon voltunk, a közgázos bankettünk péntek-szombat este nagyon jól sikerült, főleg a szombati vacsora, kubai zenészekkel, vetélkedővel, utána bulizni voltunk. Kis családom hősiesen átvállalta a gyerekeket, bár Marcell nem egyszerű eset, de már muszáj volt kicsit elengednem magam, mert nagyon fárasztó ez a folyamatos éjjeli kelés.
Ha egy gyermekem lenne, akkor más, mert reggel vagy nappal tudnék pihenni, de így nem tudok, és nappal itt az egész ház, a kert, stb.
tigris

Sziasztok!

Dóri: hát ezért nem engedte elküldeni a gép a levelem,mert te is pont akkor írtál amikor én.
Nekem van 74-es fehér ingem.Szívesen odaadom ha kell.Csak zuglóig kell jönnöd. Összeköthetnénk egy játszótérrel is akár.Jó kis buli lehetett,ahogy írod.Jó hogy neked is van kire hagyni a fiúkat.

Gabi: nálam ugye 2 év és 4 nap van a fiúk között.Mivel elvileg 1 hónap lett volna a különbség,azt mondta a személyzetis csajszink,hogy ne veszítsem el a pénzt,menjek el táppénzre,miután Márk 2 éves lett és mivel 1 hónapon belül úgyis szülök,így nem kell a gyest elkezdeni.Így most is ugyanannyit kapok,mint Márknál 2 évig,azaz 61-63 ezer forintot,de ha jól tudom ez a plafon. ( Max.bruttó 83eft lehet)

Hát így utólag is boldog szülinapot mindenkinek!

Megyek,nézem a lakásokat.... hétfőn végre megy a drágám az ügyvéddel az építtetőhöz tárgyalni.Nagyon remélem júniusra lesz pénzünk.

Annamari
kismuki

Sziasztok!

Tigris!
Nem jól tudod, ha GAbi gyesből szül, akkor nem a gyes lesz az alapja, hanem az első gyerek előtti fizu, de max. a minimálbér kétszerese (ami megegyezik a max. gyed összegével)!

GAbi!
Táppénzre viszont csak akkor menj el, ha magas fizetésed volt, mert ha azzal megszakítod a gyedet vagy a gyest, akkor a táppénz lesz a következő gyeded alapja!

Judit

Kép

Kép
csaju

Csaju:
most gyorban csak ide írok neked...anmyunál nincs lista,nem is hallottam még ilyet.Lehet csak a bölcsikben van így.
Annamari
kismuki

Esküdjetek meg,hogy senki sem ír!!!! Kép
Remélem csak azért,mert nem tudtok belépni...
Dóri: milyen volt a keresztelő? Tegyél fel képeket,ha tudsz majd.
Krisz: Csak nem elkezdtél már dolgozni,hogy te sem írsz,mint főtag?!

Annamari
kismuki

Sziasztok!
Tényleg hol van mindenki?
Nálunk általában minden rendeben van.A vérnyomásom nagyon alacsony még mindig így én elég vacakul vagyok.Általában estére leszek rosszul,szerencsére akkor már Nimródot le tudom fektetni.
Írjatok,legalább annyit hogy mindenki jól van.
Pussz:Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!
Hű de megújult itt minden! :shock:
Látom, ideje képet frissíteni, ha már így kikerült... :o
Most csak pár szóra ugrottam be. Elkezdődött a héten a munka, és hát kicsit felfordult az életünk, még alaposan szokni kell, nem annyira jutok el a szokásos kis póttevékenységekhez. Annak idején leszokni könnyebb volt a munkáról.... :lol:
De amúgy jól vagyunk!
Most rohanok is tovább, puszi mindenkinek!
Krisz Kép 1148020726.95.jpg
tkrisz

Sziasztok!

Húúú, tuti lett a babanet! Olyan jó megoldás, hogy látszanak a képek!
Én is felteszek egy olyat, amin közelebbről látszunk!

Hogy vagytok egyébként?

Vigyázzatok magatokra!!

Puszi, eszty :P

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok! Megint 2 napig nem tudtam belépni,de már látom miért nem!
Sus: anyukám üzeni,hogy most lehet pályázni az ő ovijába szeptembertől,szóval ha van kedve a párodnak és még nem vették fel sehová,akkor adja be az önéletrajzát az oviba(jövő hétig).Persze ez nem ígéret,csak lehetőség,de gondolom,ez is valami.Érdemes volt mondogatnom neki.Van már pár jelentkező...de hátha... :)
Bocs csajok,hogy ide írtam...de nem tudom Sus e-mailjét,hogy privit írhattam volna neki.
Anita: érdekes az esti rosszullét,remélem hamar elmúlik nálad.Csinálgatjátok már a házat? Mikor költöztök le végleg?Mit mondott a Csapó,elvállal olyan messziről is?
Lányok:így hogy már lépegetnek a kis lurkók,mehetnénk végre játszóra.
Képzeljétek!Az ügyvéd azt mondta,hogy legkésőbb júni 30-ig visszakapjuk a pénzünket.Az összeset!!! :P

Most szaladok tovább gyerekezni...mert ma kivételesen-mikor ezer dolgom lenne- felváltva sikerül aludniuk. :roll:
Puszi mindenkinek
Annamari
kismuki

Mély fájdalommal tudatom, hogy édesapám május 15-én hétfőn itt hagyta a földi életet :cry:

Edina

Kép
Kép
bedi

Edina!

Nagyon sajnálom,őszinte részvétem Nektek!
kismuki

Edina!

Nagyon sajnálom,őszinte részvétem Nektek!
kismuki

Edina!
Őszinte részvétem, nagyon sajnálom, el sem tudom képzelni hogyan érezheted magad!

Judit
csaju

Sziasztok!
Bedi!
Őszinte részvétem:(
Annamari!
Elvállalt a Csapó,de pont szabin lesz mire ki vagyok írva,tehát érdekesen fog alakulni:)Nem tudo mmikor költözünk,mondtam a páromnak addig nem költözök ,még nem lakkoztattuk fel a parkettát,az nagyon büdös.Meg azért a fürdőt se kezdték el még csinálni.Szóval ki tudja még,hogy mi lesz.

Szép napot!
Anita
anita23

Sziasztok!

Bedi: részvétem!

Lányok! Volt valakinek olyan tapasztalata, hogy a kiírt időponthoz (holnapra vagyok kiírva) közeledve elkezdett vérezgetni? Velem ez történt, bementem a kórházba, bent is fogtak megfigyelésre, de minden oké. Állítólag puhul a méhszáj, ami egyébként még zárt és ezért van. Valaki?

Anita: Mi lesz akkor, ha időben szülsz, Csapó meg szabin lesz? Lesz egy tartalékorvosod?
Lakkozás után néhány hetet mindenképpen várjatok a költözéssel - nálunk úgy lakkoztak, hogy már ott laktunk - hát el is menekültünk a bátyámhoz pár hétre. (Pedig még pocaklakó sem volt.)

Üdv.: Tündi
tündi76

Sziasztok!
Tündi!
Állítólag kapok tartalék orvost ,ha akkor szülök,ha a doki szabin lesz.Igazából az nekem jó,csak ne a Hajdú legyen mert azt nagyon nem bírom.De nagyon reménykedem benne,hogy mazsola nem iodőben fog jönni hanem egy kicsit hamarabb.
Na csak benéztem ám,megyek is ,elég vacakul vagyok!
Jó éjszakát!
Anita
anita23

Sziasztok!

Tündi: így szalad az idő?????????????????????? Már holnapra?
Vagyis mára? Komoly!
Én is úgy tudom,hogzy ez igaz,ha elkezd puhulni,akkor lehet pici vérezgetés,de ez normális... és a nyákdugó mellett is lehet vér.De ez már azt jelenti,nagyon közel vagy hozzá :D Lehet már nem is olvasol??? :o
Nagyon sok szerencsét neked!

Anita: tényleg várjatok akkor a költözéssel....azon a pár héten már nem múlik,inkább legyetek készen mindennel.Ezekszerint nem múltak el a rosszullétek?!

Annamari

Dóri: képeket küldj a keresztelőről!!
kismuki

Sziasztok!

Annamari: még olvasom! A nyákdugó ma reggel távozott, de Csapó szerint ettől még Luca 1 hetet is várathat magára. :cry:

Anita: Hát nem csodállom, hogy a Hajdú nem szimpatikus. Ő volt az ügyeletes, amikor szombat reggel bementem a kórházba és elkezdett velem veszekedni, hogy miért nincs nálam az egyik lelet - az tök nem számított, hogy a kiskönyvbe be volt írva az eredmény. Végül a szülésznő mondta neki, hogy nyomtassa ki a számítógépből, merthogy abban is benne van.

Tündi
tündi76

Hali,
Annamari, a priv címem spanka@freemail.hu, kérlek küldj rá egy telefon számot, mert mindenképpen föl akarunk hívni az állás pályázattal kapcsolatban!!!! Köszi :D

Képzeljétek, Misi 1 hét alatt szobatiszta lett, már csak éjjel van pelusa, és abba sem pisil bele, szerintem ma azt is megpróbáljuk kihagyni. :o Egyik napról a másikra ment az egész :shock:

Sus
sus1

Sziasztok!

Hát nagyon megszenvedtem ezzel az új belépéssel,mivel a régiben el volt mentve a jelszavam, de én sajnos azt idő közben elfelejtettem:( Na sebaj, a lényeg hogy mostmár minden szuperál. Képzeljétek mi meg sajnos elkaptuk ezt a hasmenéses nyavaját:( Babám néha kicsit rosszul viseli, néha meg én is:)

Bedi: fogadd őszinte részvétemet:(

Remélem mindenki jól van

Pusz Timie
timie

Bedi!

Őszinte részvétem! Próbálj a szép emlékekre gondolni, és ez erőt ad, mintha melletted lenne apukád most is!
Biztosan veletek van!

Kitartás!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Mindenkinek!
Sus: mindjárt írok neked.
Tündi: írj,bármi van....aztán majd a szüléstörténted se feledd! Régen is szerettem hallgatni ki hogy szült,de amióta én is átéltem,azóta mindig várom,hogy a frissen szülők meséljenek.
Timie: gyógyuljatok meg hamar.... bár most nálunk is megint orrfolyás van.
Akármelyik lesz beteg,tuti 2 napon belül a másik is kidől.Szerencsére Márk ált.az orrfolyásig jut,de úgy látom Viket jobban megviselik,ő mindig nagyon elkezd köhögni és hőemelkedése is lesz.Lehet ő betegesebb lesz,mint a bátyja.

Dóri.köszi a programokat...én is nézelődök már.Persze mi valószínüleg csak a városligetbe megyünk ki és ahogy nézegetem még ott sem tudunk majd mindent megnézni,mert őrült sok helyen lesznek gyereknapi bulik.

Annamari
kismuki

Sziasztok!:-)

Tudtok nekem valamit mondani dr. Sztakó Péterről az Uzsokiban, esetleg van itt valaki, aki nála szült/fog szülni?
Segítségeteket előre is köszönöm!!!! :D :D :D
pelle

Pelle, én nem nála szültem, de bent volt a szülésem végén. Szerintem tündéri ember, csak jókat hallottam róla :) Ha most választanék orvost, lehet, hogy őt választanám.
sus1

Sziasztok!
Sus!
Gratula a manónak:) Nagyon ügyes.Nimród mégcsak jó úton halad a bili felé,pelusozás után mielőtt kapja a tisztát ,ráül a bilire és belepisil,utánna viszi a wc-be kiönti és lehúzza.Olyan aranyos vele.

Pelle!
Nekem egyszer magzatvíz vizsgálatot csinált a Sztakó doktor,nagyon normális és jó fej,kicsit humoros:D

Lányok tegnap életem legroszabb napja volt.Elindultunk anyáékhoz,hogy megyünk vásárolni.Félúton leszorított egy kamion az útról belementem egy nagy gödörbe.Némi anyázás mentem tovább.Leállítom az autót a piacon,jó nagyot sétáltunk,vissza dög fáradtan,anyának már sietnie kellett volna,látom defektem van,Na hurrá,se szerszám párom a város másik végében,40 fok meleg.Hívom a tesómat,akkor ébredt fel ,jöjjön nekem kereket cserélni:D örült nekem nagyon.Na kicserélte,át megyünk vissza anyáéékhoz,kis idő múlva indulnánk el ,erre nem indult az autóm.De aztán kis idő elteltével beindult.Haza fele megint dugó.Szóval jól kijutott tegnap.Szegény gyerekem még mindig alszik,jól elfáradhatott tegnap:D

Na eldugulok,bocs ,hogy hosszú lettem
Szép napot!
Anita
anita23

Sziasztok!

Tündinek (tündi76) május 24-én szerdán (23-ára volt kiírva) 11:10-kor megszületett Luca kislánya. Paraméterek: 3800 g és 57 cm.

Üdv.
Ildi
mildiko

Sziasztok Lányok!
Edina, fogadd őszinte részvétem.

Régen jártam már erre, nem tudtam csatlakozni sem, és számtalan kis apró bosszúság fűszerezte az életünket.
Azért közben sikerült elmennünk egy hosszú hétvégére a Bakonyba, de hát két gyerekkel inkább kaland volt, mint pihenés. Ettől függetlenül gyönyörű környezetben csodálatosan éreztük magunkat.
Június 1-től Viktornak szünet az oviban, illetve összevont csoportok vannak a nyár miatt és nem szeretném, ha járna.
Krisz, szuper, hogy tudsz dolgozni, én a diplomamunkával nyűglődöm, de most összeszedem magam, mert Marcell is egyre inkább aktivizálja magát és hát két turbó kisfiú mellett nagyon nehéz lesz.
Annamari, képzeld, a keresztelőn csak videó és hagyományos fotók készültek, mert tesóm digitális fényképezőjében nem volt benne a kártya :(
azért teszek fel egy új képet a fiúkról.
Puszi
Dóri Kép Vik+MArcell
tigris

Köszi szépen a segítséget!!! :D :D :D :D
Kellemes, szép, napsütéses hétvégét kívánok Nektek!
pelle

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék tőletek kérni. Mint egyre jobban kezd kiderülni, lehet mégse hasmenéses járvány áldozatai vagyunk, hanem mivel nagyon be van gyulladvan Rolandka ínye, és elég sokat nyálazik ezért megy a hasa. Igaz ezt csak egy másik anyukától hallottam, viszont én most tőletek kérnék segítséget. Ti ebben az esetben mit adtatok?Előre is köszönöm

Vidám és napsütéses hétvégét mindenkinek

Pusz Timie
timie

Sziasztok!

Hogy megújúlt ez a babanet :)

Képzeljétek Hévízen voltunk 3 napos hosszú hétvégén a párom munkahelye által szervezett családi hétvégén. Levente nagyon élvezte a lubickolást és a nagy sétákat. Már gyönyörűen megy egyedül, annyira édes majd megzabálom :)

Edina: Őszinte részvétem! Nem tudok mit írni, biztos szörnyű lehet, de azt mondják az okosak, hogy az idő mindent begyógyít!

Tündi76: Gratulálok! Sok boldogságot, egészséget és kitartást a picihez!

Dóri: Gyönyörűek a fiúk!

Na megyek felébredt a bogyóm :)

Sziasztok, kellemes napot!

Timi Kép
sweetlady1

Sziasztok!
Hol kezdjem?
Dóri: szuper a kép a fiúkról!
Tündi: nagyon gratulálunk Neked és Luca babának is! Várjuk a képet,amint lesz egy kis időd.
Anita: hát nem irigyellek.Ez a pesti közlekedés amúgy is egy káosz.Biztos vagyok benne,ha megint dolgozni fogok,csak Metroval megyek,mert kocsival át a városon halál. :evil:

Timi: jó nektek,mi is voltunk nemrég ilyen helyen,de én mennék már megint.Olyan jót tesz az embernek pár nap ilyen lubickolásos kényelem.Kiszakadni a hétköznapokból. :)
Timie: nálunk is volt egyszer Márknak hasmenés,láz,popsikipirosodás.... kiderült,hogy a felső két foga miatt,azokkal nagyon megszenvedett.Lehet nálatok is az jön? Nem korai még?

Viknek még mindig nyoma sincs a fogaknak,pedig lassan 7 hónapos lesz.Persze nem bánom,a szopi miatt.Főzeléket pedig már eszik rendesen,a gyümikről nem is beszélve.

Megyek,mert ébredezik
Puszi
Annamari
kismuki

Sziasztok!
Csak gyorsan benéztem.Most nem leszek egy ideig,megyünk nyaralni,majdcsak jövő héten jövünk haza.
Pusz mindenkinek!
Anita
anita23

Timie, a foga miatt van a gyerkőcnek begyulladva az ínye? A fogzásra, vagy a hasmenésre szeretnél neki adni valamit? Én hasmenésre nem tudok semmit, nekünk ilyen problémánk nem volt, de amikor a foga miatt nyűgös Misi, akkor Chamomilla 5CH -s homeobogyót adok neki.
Egyébként a dokinéni mit mondott erre a verzióra?

Tigris, olyan nagyok már a fiúk! Pedig Marcell még csak most született :D

Sus
sus1

Sziasztok!

Sus: igen a foga miatt van begyulladva, vagyis meg van neki nagyon duzzadva, ez a helyesebb kifejezés. A hasmenésre szerettem volna vmit adni, mondjuk a doki vmi normaflore-t javasolt, adtam is neki, de egy hétig nem múlt el, a doki mondta, hogy küldjünk el a biztonság kedvéért egy széklettenyésztést, de szerencsére már elmúlt, és olyan mint régen. De mondjuk a doki szerint vmi hasmenéses időszak van, szóval lehet azt nyalta be, csak nem tudom hogy hol:)
És ez a homeosbogyót hogy adod egy 4 hónapos gyereknek?
Most jelenleg vmi Dentinoxot javasoltak, egyelőre jónak tűnik, mivel Lidocain van benne.
Na egyelőre ennyi.

Timie
timie

Timie, én az öt bogyót (1 adag) anyatejben föloldottam (vagy forralt vízben) és úgy adtam neki. Örülök, hogy a hasmenés elmúlt! Lehet, hogy tényleg vírus volt.
Jó fognövesztést :D

Sus
sus1

Sziasztok!

Nekünk még mindig nem bújt ki az az átkozott fog...pedig a kis drágám már nagyon szenved vele.Látszik,hogy ökölbe szorítja a kis kezét és összeszorítja az ínyét. Mi is kenjünk Dentinox-szal,de néha már muszáj adnom egy kanál panadolt is.
Képzeljétek Márkkal megint egyre nehezebb,mióta Vik nem alszik egész nap,hanem már kezd jönni-menni a szobában(gyakorolja a kúszást...de még csak küzdésnek nevezném)ugye sokkal jobban megoszlik az időm kettőjük között.Főleg a fogzás miatt Vik sokat (relatív) sír és akkor Márkra is rájön valami.Csak én köthetem be a cipőjét,velem akar pisilni-holott már egyedül jár wc-re-én fújhatom ki az orrát.Úgy látszik most jön egy újabb féltékeny időszak.
Nem is fogom elhinni,ha már oviba fog járni,hogy csak Vikkel kell foglalkoznom.

Tündi: már biztos otthon vagy,ha tudsz jelentkezz

Annamari
kismuki

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy igy idepofátlakodok, de szeretnék kérdezni tőletek. Én is az Uzsokiban fogok szülni, kb 5 hónap múlva Járányi doktornőnél.
A kérdésem az lenne, hogy ott a korházban lehet -e kérni epidurális fájdalomcsillapítást szüléskor. Tudom, hogy nem minden korházban tolerálják a dolgot, de én szeretnék, így szülni. A doktornőt még nem mertem megkérdezni, talán még korai lenne ilyenről beszélni vele, de nagyon foglalkoztat a téma.
Van valakinek ebben tapasztalata?

Köszönöm, ha válaszoltok.

Fruzsi
fruzsina32

Sziasztok!

Én még csak most állok az orvos-keresés fázisában, lassan szeretnénk összehozni a babát.

Tudnátok nekem orvost ajánlani az Uzsokiban?

Az Örs jo lenne nekem, ugy hallottam, Csapó ott rendel.
Ő mennyit kér alkalmanként?

Előre is köszi az info-kat:
Gombika
gombika

Sziasztok!

Mi újság van veletek babák, anyukák?Remélem mindenki jól van.
Nekem megint egy tanácsra lenne szükségem, mivel itt elég sok anyukának van kisfia, nekem meg az ismerőseim közül senkinek sincs. A kérdésem az lenne, hogy Rolandkának a fütyijének a háta ami érintkezik a herezacskóval az eléggé piros, meg a herezacskója is. Nálatok volt hasonló probléma, és ha igen ki mivel kezelte?Vagy célszerű ezzel orvoshoz fordulnom?

Előre is köszönöm a hozzászólásokat és a segítségeteket, mindenkinek jó babázást.

Timie
timie

Sziasztok!

Fruzsi: jó választás a doktornő,nagyon kedves.Szerintem bármit kérdezhetsz tőle,csak tudd,hogy ő extra baba-párti.Tehát ha kérsz epit-szerintem...bár nem az én orvosom- addig húzza amíg lehet,mert azért a babának mégis úgy jobb,ha minden segítség nélkül születik meg.
Bármikor adnak epidurált,persze az külön pénz,de éjjel-nappal van bent aneszteziólógus,mert bármikor jöhet sürgős eset. Szóval nyugodtan kérj majd,de beszélj róla a Járányival,ő elmondja az előnyeit és a hátrányait is.Persze ha 12 óráig fogsz vajúdni akkor mindenképpen kell,de ha gyors szülés lesz,akkor lehet jobb kihagyni.Nekem nem volt epi,de nálam gyorsan ment- érdemes olyanokkal beszélned akiknél volt ilyen fajta fájdalomcsillapítás.

Gombika: igen,ott rendel.Ha tudsz írj inkább privit valamelyik csajnak aki nála szült,mert itt nyilvánosan nem nagyon beszélünk pénzekről.Írj Tigrisnek,Anitának,ők nála szültek-fognak szülni,nekik van friss infojuk.

Timie: Nálunk mindkét fiúnak kicsit barnább a rendes bőrszínnél az a rész,de szerintem ez normális.Ugye állandóan összeér a zacsijuk a fütyivel.Ha piros,lehet érzékenyebb neki,krémezd alaposan,néha egy kis neogranormon vagy az a másik nagyon jó krém,Sudo ..valami.Aztán ha nem múlik,attól nem lesz baja,ha ránéz a dokitok.

Nálunk érdekes módon Viktornak már most lejön egy picit a bőr a fütyijéről...Márknak meg stagnál.Sajnos.De már nem aggódom,majd megoldódik.Viszont Viknél TUTI BIZTOS előbb elkezdem neki kicsit húzogatni,nem fogok várni ilyen sokáig.
Szörnyű ez,hogy mindenki mást mond.

Dóri: hány kiló már Marcell? Eszik már rendesen mindent?Mi a helyzet az állással?
Mi van a vizsgákkal?
MIndenki tanul? :roll:

Krisz: te pedig úgy hanyagolsz minket...én is ilyen leszek,ha dolgozni kezdek? :wink:

Na puszi mindenkinek
Annamari

ui: Lau családjáról nem tudtok valamit?Jól vannak vajon?
kismuki

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?