Sziasztok!
Na itt vagyok én is! Egyelőre tele a hócipőm ezzel az új rendszerrel itt. Tegnap nem győztem kivárni, hogy beléptessen. Ma meg írtam már egy csomót, csak éppen nem egyszerre, és mire elküldtem volna, már kidobott, és nem jelent meg az üzenet. Azt hittem felrobbanok.
De most már Word-ben írok, aztán ha kész, bemásolom és úgy küldöm.
Szilpa jók az új képek, nagyon aranyos Kende. Sokat változott mióta nem láttam!
A pelenkázás nálunk is hasonlóan zajlik, illetve még nehezebben, mert Aisa már átfordul a hasára. Pont ma gondolkodtam rajta, hogy szólok Liberoéknak, hogy fejlesszenek ki egy olyan pelust, amit hason fekve lehet ráadni a gyerekre. Vagy kifejlesztem én, és jó pénzért eladom az ötletet!
A keresztbefordulás kiságyban detto: Aisa viszont már 180 fokban fordul meg, ami azért érdekes, mert a kiságy 60 cm széles, Aisa pedig 67 cm hosszú. Egyik este ott álltunk apával és leskelődtünk, hogy hogyan csinálja. Ott nevettünk az ajtóban miközben leselkedtünk! Olyan édes volt!
Zseppy sajnálom, hogy ilyen gond nálatok a szoptatás. Most már tényleg jönnek a fini gyümölcsök, elkezdheted a hozzátáplálást, és akkor már könnyebb lesz!
Otyka gondolom, mennyire megijedtél a légzésfigyelő megszólalásakor. De legalább nem történt semmi komoly, és jól be tudtátok takargatni, hogy ne fázzon.
Ilba a kajálás nálunk így zajlik: reggel 6-7, és 9-10-kor szopizás, ebéd főzelék és utána szopi, uzsonna gyümölcs és utána szopi, este 9-kor üvegből anyatejci. Ha új főzit vagy gyümit kóstoltatok vele, akkor a kaja elején adok neki néhány kanállal, aztán kapja a jól megszokottat. Első nap 3-4 kanállal adok, másnap kicsit többet, és ha nincs semmi gond, akkor harmadik nap már kap egy egész adagot. Tegnap uzsira már tejpépet kapott gyümölccsel, az is nagyon ízlett neki. Esetleg kóstoltasd meg vele te is, lehet könnyebben elfogadja a dolgokat, új ízeket.
Petra a babáknál van olyan időszak, amikor megnő a kajci-igényük. Lehet, hogy pont itt tart ő most, és azért kelt fel többször. Szerintem ilyenkor adj neki, ne húzd az időt nagyon, mert akkor csak jobban felhergeli magát, és nehezebb lesz megnyugtatni. Az anyatejes babák nem lehetnek túl elhízottak, a doki úgyis szól, ha gond van. Csak példaképpen a barátnőm kislánya amikor 2,5 hónapos volt 6,6 kg-t nyomott. Szóval ne aggódj, etesd nyugodtan a gyereket, lehet, hogy néhány napon belül úgyis visszaáll a régi rend.
Egyébként Aisa is „elromlott” az utóbbi pár napban.
Mondtam is a páromnak, hogy vigyük vissza garanciába, mert mi nem ilyet „vettünk”.
Sehogy nem jó neki, egy idő után mindent megun. Eddig elvolt magában is, most ahogy elmegyek mellőle, már kiabál. Nem sír, hanem nagyon elkezd kiabálni, és addig nyomja amíg nem történik valami. Nem akarom rögtön felkapni, nehogy azt higgye, hogy minden úgy van ahogy ő akarja. De egy idő után már nagyon idegesítő, és csinálni kell vele valamit, mert nagyon uncsi hallgatni. És velem meg az a baj, hogy ilyenkor ideges és ingerült leszek, és nem tudok türelmes lenni a gyerekkel sem. Próbálok minden nap „jobb” lenni, és felfogni, hogy ez egy gyerek, nem azért csinálja, hogy engem bosszantson. Barátnőm megnyugtatott, hogy ez csak a kezdet, ettől csak rosszabb lesz.... Úgyhogy kell tréningelnem magam a türelemre!
Na, most megyek, iszok egy fincsi kávét, és kimegyünk a teraszra, hátha a friss levegő jót tesz Aisának is!