Új privát üzeneted érkezett!

Akinek a mozgással van probléma ajánlani tudom a Q10 koenzimet (Béres).
Julcsi2

Sziasztok!

Én is Dévai-s vagyok, de sajnos ott a lányok nem igen tudnak segíteni, mert nálunk is a páromnál van a baj.
Végigolvastam a topicot,sok hasznos tanácsot kaptam, de sajnos Bbilona nagyon régóta nem jelentkezett. Náluk volt hasonló a helyzet mint a miénk.....hátha valamelyikőtök tudna segíteni, tanácsot adni.
Férjemnek egész sok a mennyisége, csak sajnos valami gyulladás következtében nem mozognak és magas a fehérjeszám (genny). Már mindent kivizsgáltak, nincs gócpont, 1/2 évig szedett különböző antibotikumokat, most Zink,Maca, Aole, E vitamin....de sajnos semmi.
Valószinű ICSI-nk lesz a nyáron.
zizzy

Szia Zizzy!

Én most regisztráltam először, de korábban is olvastalak a dévais topikban. Nálunk is a férjemnél vannak a problémák (nem elég hogy kevés, de ami van annak nagy része nem mozog és alakilag is hibás). Ezen a héten megyünk anrológiai vizsgálatra, nem tudod hogy ez hogyan zajlik, remélem nem túl cikis? Dévai nekünk is ICSI-t javasolt, lehet, hogy majd találkozunk.

Kispinty

Kép
kispinty

SZiasztok!

Zizzy, nálunk is sok a mennyiség (60 M), viszont abból csak 10% mozog. De más nincs a papíron. Azt honnan lehet tudni, hogy mi ennek az oka? Mármint hogy gyulladás vagy ilyesmi.
Mi most a Q10 koenzimet és a Macát szedjük.De el kellene mennünk andrológiai vizsgálatra.

Kispinty, hova mentek andrológiai vizsgálatra.?Nekünk a dokink a Krio-t javasolta, de az elég húzós anyagilag és ráadásul rossz tapasztalatokat olvastam róla.(Bár nagyon gyorsak)
Julcsi2

Julcsi!

Nekünk a Dévaiban adtak meg egy orvost és az ő magánrendelésére megyünk, szerintem mi is otthagyunk egy kis pénzt. Ez a doki az Uzsokiban is rendel, de munkaidőben mi nem tudunk elmenni oda.

A Krio-ról még nem hallottam semmit.

Kép
kispinty

Krió: egy analízis, ha jól emlékszem 6000 FT. Egy 2 peces orvosi beszélgetés szintén, a tenyésztés pedig 10000 FT fölött van. És nem valószínű, hogy csak egyszer kell menni. Kép Szóval mi is mindenképpen magánhoz akarunk menni, de ezt így sokalljuk egy kicsit.
Julcsi2

Mi pénteken megyünk a dokihoz, akkor majd kiderül, hogy mit mennyiért csinálnak. Majd mindent megírok. Alig várom, hogy menjünk már és végre történjen valami.

Kép
kispinty

Sziasztok!

Kicsi párom már sok urológusnál és 2 Andrológusnál is megfordult. Szegénykémmel beszedettek rengeteg antibiotikumot és javult isaz eredménye (csökkent a genny) de csak amíg szedte a gyógyszert. Átvizsgálták töviről-hegyire de nem találtak gyulladási gócot, a genny viszont továbbra is jelen van. Most is csak annyit tudott mondani hogy újabb antib. hátha... Én nem szeretném tovább terhelni a szervezetét, hiszen ha az okot nem derítik ki felesleges az egész és közben tönkremegy a gyomra, immunrendszere.
Magánrendelésekre jár, alkalmanként 6.00ft/10perces konzultáció. A mintavétel hétfő reggelenként van TB alapon valamelyik kórházban (asszem az Uzsoki)

Nálatok mi pontosan a gubanc?
zizzy

Páromat 8 hétig kezelték gennyes prosztatgyulladással, a gyógyszer kb 40e Ft volt...
mot

Sziasztok,
Az elejétől kezdem. Tavaly nyár elején volt egy vetélésem, ezután szeptemberben elkezdtünk próbálkozni, aztán persze nem történt semmi. Nem tudom miért de biztos voltam benne hogy velem van a baj. Elmentem hormonvizsgálatra ami rendben volt és ezek után a múlt héten a férjemen volt a sor. Az eredményen pedig teljesen meglepődtünk, hiszen egyszer már összejött a bébi nem is olyan régen. Most elvileg egy mikrobiológiai vizsgálat fog jönni...Remélem, hogy nem sokat fognak vizsgálódni és minél hamarabb elkezdődik a lombik.

Most az egyszer örülök, hogy türelmetlen vagyok és nem vártam egy évet a vizsgálatok megkezdésével.

Kép
kispinty

Mi egy éve próbálkozunk. Ahogy fentebb írtam a páromnak csak 10% vitéze harcol. Ennek ellenére a dokink azt mondta várjunk még 3 hónapot, mert az egy év még nem sok. És hogy lehet ez csak egyszeri rossz eredméyn volt.
Régebben voltunk egy nőgyógyásznál, aki akció után megnézte mennyi sperma jutott el a megfelelő helyre. 1-2 db élettelent talált. Kép
Én türelmetlen vagyok és ezt mindenkitől meg is kapom. De attól félek egy fél év múlva azzt fogom mondani, hogy miért hallgattam a dokikra....mert nem fog történni semmi. Szóval ezért kellene elmenni egy andrológushoz. A dokink a Krio-t ajánlotta. Most még meg akarom várni az áprilist, mert a férjem január óta nem dohányzik, február óta vitaminokat szed. Remélem ennek meglesz az eredménye ,sajnos a 2,5-3 hónapot ki kell várni.
Julcsi2

Ki az a Kiro?
Biztosan meg lesz a dohánymentes és vitamindús életvitel eredménye!
Az, hogy türelmetlen vagy, szerintem egyáltalán nem. Én inkáb alaposnak nevezném! A dokik, meg nagyon hajlamosak könnyen rámondani, hogy türelem és hogy nem kell semmit ekapkodni, túlparázni...hiszen nem ök élik át ezeket a szörnyű heteket, hónapokat, ne adja Isten, de éveket!
Én is sokszor (de még mennyiszer megkaptam, hogy ne legyek türelmetlen és hogy csak szépen sorban....pedig ha komolyabban,hat és a rjeározottabban kezeljük a dolgokat,és a férjemreis odafigyelnek IDÕBEN... már itt ringathatnánk a picikénket!!!
zizzy

Julcsi!

Javaslom valamelyik Meddőségi Centrum felkeresését. Mindegyikben van andrológia és mindent egy helyen csinálnak....
Az idő repül.....
mot

Mot!
A Forgácsba járok. ez meddőségi centrum. Csináltak spermavizsgálatot, de ez csak a mozgékonyságra és mennyiségre terjedt ki.Nem akarok váltani, mert nagyon figyelmesek, kedvesek és ez sokat számít. Jó szívvel megyek oda. Csak most csalódtam egy kicsit, hogy a dokink azt mondta, hogy várjunk még 3 hónapot. Mert nem értem, hogy miért. 10% mozgó spremával nem nagyon van mire várni.(szerintem) Még gyógyszert sem ajánlottak. Aztán látta a doki, hogy csalódtam és mondta, hogy menjünk el a Krióba, hogy tüzetesebben megvizsgálják a spermát. Én meg azt mondtam, hogy akkor áprilisig várok, hátha a fentiek addig jó hatással lesznek az eredményre. Kép

Zizzy, a Krio egy spremabank, ahol nagyon alaposan és mindenféle szempontból megvizsgálják a spermaképet, a heréket, szóval mindent ami kellhet.
Julcsi2

Ja és hátha valakinek segítKépremélem még nem másoltam be ide.)

Koenzimmel a terméketlenség ellen

A Q10 koenzim, a legutóbbi vizsgálatok szerint, segít a spermák célba érésében, azáltal hogy gyorsítja az ondósejtek fürgeségét. Bár az ondósejteknek viszonylag kis távolságot kell megtenniük ahhoz, hogy megtermékenyítsék a petesejtet, az út megtételéhez igen jelentős mennyiségű energiára van szükségük. A Fertility and Sterility (Termékenység és meddőség) című tudományos folyóirat januári számában megjelent tanulmány szerint a Q10 koenzim megduplázza az ondósejt mozgékonyságát. A vizsgálatot 22, 25-39 éves férfiakon végezték el, akik ondósejtjeik lassúsága miatt maradtak terméketlenek. Hat hónapig napi 200 mg Q10 koenzimet kaptak, amely időszakot követően a sejtek mozgékonysága a kiindulási 9 százalékról 16 százalékra nőtt. A férfiak közül három már a vizsgálat első három hónapjában apa lett. Az egyik magyarországi gyógyszergyár szakemberei és más, független kutatók egyaránt arra a következtetésre jutottak, hogy a Q10 pozitív szerepet játszhat a meddőség kezelésében, legalábbis azokban az esetekben, ahol a problémát egyértelműen az ondósejtek lassú mozgása okozza. (MTI)
Julcsi2

Holnap megyek vizsgálatra és megbeszélni mikor kezdjük a programot.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Julius elején lesz a transzfer ha minden jól megy.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen, miért olyan későn? Persze az már nagyon jó, hogy van egy biztos pont amiben lehet kapaszkodni, de addig valamilyen kezelés lesz?
Julcsi2

Julcsi! Addig el kell végeztetni nekünk is a kötelezö vizsgálatokat, az eleve ápr. vége mire meglesz. Májusban már lehet szedem a fogigátlót, ezt ápr. végén beszéljük meg a dokival. Ha nem akkor 1 hónappal késöbb kezdjük, mert nekem nem jó júl. elött semmiképpen sem a lombik (anyagi okokból)

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Macis.

veled mizujs?
lazarus

Szia

A héten megy a párom átjárhatósági vizsgálatra, nagyon idegesek vagyunk.(3-4 nap a kórházban)
Aztán eldől, hogy merre tovább.
macis

hello Macis.

El is hiszem... nem sok az a 3-4 nap? Én úgy hallottam ez a beavatkozás műtét besorolású, be kell feküdni de csak 1-2 napra, nem kötelező, de ha ez a rész gyanús, sajna kell.

Nálunk egyenesben a dolgok, remélem nem lesznek komplikációk.. A sikerességi ráta "biztató", 25-30%, szóval..
lazarus

Lazarus

Igen mi is sokaltuk az időt,de azt mondta a doki
hogy altatás után muszály bent maradni.
macis

Macis.

Nekünk is ajánlották, de ezzel a résszel úgy tudjuk nincs gond, csakúgy kontrollnak meg túlzott ill felesleges rizikó. Megmondom őszintén Én az altatásos dolgokat nem kedvelem... ( "altatás" az enyhe narkózis is ) van epidurális érzéstelenités is, bár mindegyiknek lehet szövődménye. 3-4 nap kórház mint tény, kapásból sokkoló..
Elviekben akkor lehet sansz a spontán babára?
lazarus

Lazarus

Fogalmam sincs sajnos mire van esélyünk.
Nekem volt egyszer egy rossz eredményem,utána meg egy jó.
Szerintem ha a páromnál nincs gond, akkor megyünk inszemre.

Nektek mikor indul a dolog?
macis

macis

májusban, ha.
lazarus

a ---- > maca vibe 3700 ft a DM-ben, ha valaki turbózni akar... Kép
lazarus

És használ is valamit?
Akkor kipróbálnám
macis

hát, most kezdem szedegetni, májusra kiderül.

talán érdemes ennyit invesztálni...
lazarus

Na akkor én is beruházok
macis

Állítólag jó, ill. akinek javult az eredménye, szedett ilyent, érdemes még q10-et kapkodni, nem olcsó a mulatság, de ha már így adódott.... sajna az egész project nem olcsó, de nem ez most a szempont...
lazarus

Sziasztok kedves fiuk/lanyok!

Most talaltam ra erre a topicra. A velemenyeteket szeretnem kikerni. Mi egy ev utan kezdtünk kutakodni mi lehet a gond.
A ferjemnek megcsinaltak a spermiogrammat ami igy nez ki: összesen 57 mill. 15 mill./ml 60% nem mozog.Ezen kivül a gyorsakbol 30%-nal többnak kellene lenni, ez 20%. a lassuak is 20%.
A jellege pedig sürü. Ez utobbit nem teljesen ertem, marmint, hogy ez azert baj-e mert igy a spermak nem tudnak ki jutni az ondovaladekbol?
Valoszinüleg par het mulva jutunk el andrologushoz, aki majd ertekeli a leletet mert idaig csak a körzeti latta.
Szerintetek nagyon gaz a helyzetünk?

Elöre is köszi.

Judit

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztók
Bocsi, hogy ide pofátlankodok. Olvastam, hogy ti is hasonló helyzetben vagytok. Nekem a páromnak nagyon sok van, csaj sajnos a mozgása, és szerkezete hibás. Szeretném megkérdezni, hogy mit csinál az andrológus? Mert nekünk is kell majd menni. Azon kívül milyen kezeléseket alkalmaznak, és kb. mennyi idő mire eredményt elérnek?

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok

Szerintem jobb lesz ha megvárjátok az andrológus véleményét, hisz amennyi lelet annyiféle az eredmény.

Az én magánvéleményem szerint, ha jó, ha nem jó a lelet,a mai doktorok nem sok mindent tudnak tenni.
Egyszerűen szerintem nincs rá gyógyszer, mármint arra hogy több legyen, és mozgékonyabb.
Persze vannak műtétek(hereviszér), de ez is inkább a további romlást akadályozza meg, nem segítség.

Szóval inkább bízni kell, hogy jók ezek az eredmények.
macis

Macis

Köszönöm szepen a valaszod. En mindenesetre nagyon remelem, hogy minden rendben lesz.

Kép
Kép
jucmuc

Sziasztok Jucmuc, Kagyló!

Az én páromnak 60 Mill.-ból 10 % mozog. Õ talán pénteken megy a Krióba, addig én sem tudom még mit fognak vele csinálni, ha túl vagyunk rajta, majd leírom. Mindenesetre, ha kevés a mozgó, akkor ajánlom a Q10-et és a MAcát, ahogyan fent Lazarus is írta.
De azt hiszem inszem lesz belőle. ezzel az eredménnyel nagyon kevés a spontán teherbeesés esélye.Kép Kép mi lassan másfél éve próbálkozunk.
Julcsi2

Sziasztok!
Mi is próbálkozunk egy ideje a babával. A férjemnek sajnos nem volt vmi. fényes a sperma eredménye először. A doki felírt neki closty-t és még vmi. mozgékonyság növelő hormont de nem szedte be mert megbeszéltük először megpróbáljuk természetes gyógyhatású készítményekkel segíteni a kiskatonákat. Ekkor jött az E vitamin és a ginseng ampulla és 3 hónap után az ismételt kiskatona vizsgálaton nagyon jó eredményt produkált. Szinte majdnem tökéletest. Most Q10-et is szed mellé, nemsokára megint kontroll.Szóval én azt mondom, hogy kellő pozitív hozzáállással és ezekkel a gyógyhatású cucokkal jó eredményeket lehet produkálni ha nincs különösebb szervi próbléma. Hajrá mindenkinek! Üdv.
torolve_20131003125716

Sziasztok

Én is most kezdtem szedni a Macát, és a q10-et.
Úgy gondolom ha nem is használ, de biztos nem is árt.
Én az andrológusomat kérdeztem, Õ azt mondta hogy ezek semmit sem használnak.
Nem baj, én bízok bennük, még akkor is ha csak placebo.
macis

Julcsi2, Gurgula!
Nekünk inkább az a legnagyobb baj, hogy vagy alig mozognak, vagy szerkezeti hibásak. Mennyiségileg nagyon jók.
Julcsi, ha Pénteken túl lesztek rajta, akkor légyszi írd meg mire jutottatok, és mit kapott a férjed stb.
Pontosan mi a neve a Q 10-nek? És a Macából melyiket kell venni? Ha jól tudom akkor ebből két féle van. Melyiknek mennyi az ára. És naponta melyikből mennyit kell beszedni? Ja, meddig ajánlott szedni? Ha nem próbléma elmondaná valaki, hogy mit is csinálak ott, vizsgálatokra értem. Előre is köszönöm a választ.

kagyló

Julcsi, Gurgula!
Nagyon szepen köszönöm!Amit Gurgula irt annak nagyon örülök! Ma delelött megyek is a herbariaba beszerezni a dolgokat.

Szep napot mindenkinek!

Judit

Kép
Kép
jucmuc

Kagyló, sajnos csak 17-én leszünk túl rajta. Akkorra kaptunk időpontot. Nem tudom, hogyan zajlik egy vizsgálat. Azt tudom, hogy a mintát ott kell leadni és elég valószínű, hogy fizikai bántalmazás is lesz. Kép De ezt csak én gondolom.
A Q10: Béres Q10 koenzim tabletta, emlékeim szerint 2-3000 ft körül van. A Maca Vibe tabletta ára egy kicsit húzósabb:5000 ft, de szokott lenni akcióban 3700 körül.Mindkettőt lehet a DM-ben, vagy Rossmanban kapni.

Mi lelkesen elkezdtük szedni, aztán sajnos mára ha csak eszébejut a férjemnek és az nagyon ritkán van. Kéri is, hogy rakjam elé, mert akkor beveszi. Szóval mától odafigyelek. Kép
Julcsi2

Kagyló,

figyelembe véve hogy a katonák teljes fejlődési ciklusa ha jól tudom 70 nap körüli, min. 1 hónap bogyószedés ajánlatos.

A Maca Vibe ( 100 db kapszula ) a DM-ben most 3700 ft, elvileg napi 3 kell, de volt olyan fiatalúr aki napi 1 kapszulával ért el eredményt ( a 100 db-al kihúzta 3 hónapig ) legalább is ennek tulajdonította. Sokan dícsérik, lehet benne valami.

A béres Q10 ( 60 db ) napi 2 szemet ír, a mozgékonyságot javíthatja, ha csak az a gond nem a mennyiség, érdemes a 2 szemet tartani.

ha az ember kicsit bizalmatlan is az ilyen biocuccok hatékonyságában, ilyen téren... a 2 bogyó most kijön cirka 6000 ft-ból, ami eltörpül a
"manóproject" összköltségvetése mellett, napi 1 Q - 2 maca bogyóval kihozható a 2 hónap futamidő, ártani nem árt és ahogy a sorstársak írják, azért mintha használna....

Egyébként a bogyók szedését az andrológus nem különösebben ajánlgatta, (mondván) véleménye szerint felesleges pénzkidobás.

Az Én véleményem szerint aki "ebben" a cipőben jár, nyugodtan megfoghat 1-1 szalmaszálat... hátha.

Ja, nálam a Ginseng ( panax, 800 ft 30 db ) pl. nem használt(??), vagy nem vettem észre, 2 hónap szedés után nem volt jobb a minta, szal a ginseng is szóba jött egyszer mint csodaszer, de inkább maca+Q10, az meg ugye most van "teszt" alatt. Kép
lazarus

Julcsi2

Fizikai bántalmazás csak akkor lesz, ha pl. van hereviszérsérv, sérv, elzáródás, vagy szükséges a biopszia ( kis db kimetszése az objektumból katonák kinyerése céljából ). De itt a mennyiség a szempont.

Ha minőségi gondok vannak, ott könnyebb a helyzet, lehet gyógyszerekkel, bio cuccokkal, étrenddel, mozgással javítani az állapoton.

Esetemben pl. az andrológus keresztet vetett, ha nincs sérv, v valami műtéti úton rendbetehető elváltozás ami befolyásol, akkor a mennyiségen nem tud javítani, a kor (30+ és több) előrehaladtával pedig egyre reménytelenebbnek nevezte.
lazarus

Lazarus, Julcsi2
Előszőr is köszönöm, hogy írtatok. Mi az a DM? Akkor Béres Q10 koenzim tabletta és Maca Vibe.Jó kipróbáljuk. Remélem mire megyünk az andrológushoz szaladgálni fognak. Lazarus, nálunk egyáltalán nem a mennyiségével van a gond, hanem minőségileg nincsenek a toppon. És mivel te is férfi vagy, gondolom az első alkalommal amikor menned kellett az andrológushoz, te is gondoltál mindenre. Ezért is szerettem volna megtudni, hogy mi lesz a sorsa, hiszen parázik már most előre.Pedig nyár közepén jelentkezünk be.
Julcsi2
Amikor ha majd túl lesztek rajta, majd leírod mi történt stb. Ahogyan te is leírtad arra, hogy mintát vesznek tőle én is gondoltam. Ezzel nem is volna próbléma, csak hát úgye más vizsgálatok is léteznek....Kép

kagyló

Kagyló

Semmi, elmentek, letolja a gatyát, a doki ( és a nővér sutyiba.. Kép ) szemrevételezi a dolgot, megtapizza, hogy nincs e valami kézzelfogható problema. Ha nincs, akkor vélhetőleg műtétnek sincs létjogosultsága.

minta: otthon ákció, katonák kis tégelybe be ( gyógyszeres, zárható kupakos, kisuvickolva ), zsebbe be - testhőmérséklet kell - , 1 órán belül go labor. persze már időre várnak.

Mivel mennyiség van, a vezeték átjárható, valami gyógyszeres v egyébb kezelés v némi életmód változtatás (sport, több mozgás ) lehet a megoldás, de ezt az andrológus tudja. ( laikus vok )

igazándiból amikor én voltam, 2 perc alatt kivágott, ennyi van, gyógyszer, hormon, műtét nem segít, sok szerencsét a lombikhoz...

dm, az a drogerie markt minden második sarkon megtalálható "háztartási" bolt (pest). rossmann is van, de ott nem ákciós a maca.
lazarus

Lazarus
Köszönöm az információkat! Már a Q10-et megvettem. Még Dm-be nem jutottam el. Ha arra járok akkor Maca Vibét is megveszem. Lenne egy kérdésem: Addig a Q10-ből lehet már szedni a páromnak? (Egy szemet napi ahogyan te is írtad). Vagy csak akkor ha már a másikat is megvettem?

kagyló

Bocsi, javítom: 2 szemet írtál.Kép

kagyló

Kagyló

a takarékos megoldásnál írtam az 1-et.

Q10 a mozgékonyságot javít/hatja, szerintem 2 szem... reggel/ este, legyen tuti, Q10 ára nem olyan vészes.
lazarus

Lazarus
Oké!! Holnap reggeltől el is kezdjük.
És a maca vibe: Mit segít???

kagyló

Kagyló

Maca? lehet, hogy semmit, reményt ad.
Elvileg javítja az ellenállóképességet, fittebb lesz az ember, jótékony hatása van egyébb dolgokra.

Sokan dicsérték, hogy javulást hozott a seregszámban, tehát mindenképp megért egy próbát !

2 v 3 hónapja szedek ginsenget, centrumot, q10-et (1 hó), maca vibét (3 hét ), és úgy megfáztam mint a fene, jól kikupálta a sok szer az immunredszerem.. Kép

szóval Én kapkodom szaporán, mert hamarosan kell egy jó eredmény...
lazarus

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?