Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hu lányok már csak kéthetem van, hogy a 2 gyermekét egyedülállóként nevelők kálváriáját éljem. Utána meg lakásújításba kezdünk, 2 szobásból, 3-mat szeretnénk kialakítani.

Paga !
Ehhez én is segítséget szeretnék kérni tőled. Azt szeretném kérdezni, hogy, ha nem főfalat bontok, kell-e hívnom statikust.

Icus!
Egyszer a Hajdu dr-nő azt mondta nekem, hogy a 4D UH csak örömszerzésre való. Milyen igaza volt. Jó olvasni, hogy te is átélted ezt a csodát, mi meg veled örülünk, és akinek megadatott az ilyenkor mindig visszaemlékezik a maga csodásemlékére is.
Nekem is nagyon tetszik a kalács, de én még most sem tudom, hogy, hogy kell elkészíteni. Mondjuk veszek egy kelt tészta receptet, de akkor még ott van a formázás. Azt, hogy kell csinálni? A tojás helyét csak simán úgy kell formázni.?

Mandula!
Gratulálok a ház vételhez, és kívánom, hogy sok örömötök legyen benne.
Voltunk kineziológusnál, amikor ott voltunk nagyon lelkes volt a fiam, de mára már elmúlt a nagy lelkesedése, én meg itt őrlődöm, hogy szóljak e neki vagy inkább hagyjam a csudába, és majd ha visszamegyünk elintézi vele a kineziológus. Most egy kicsit letörtem nem gondoltam, hogy a napi kb. 2perc alatt teljesíthető feladat is ekkora "nagy teher" lesz a számára.

Beátab!
Nagyon helyesek a gyerkőcök. Kisfiad tényleg sokat nőtt.

Jó éjszakát! Ildikó
kildó

Bea...valszeg azért kerül egymásmellé mert nem nyomsz egy "entert" mikor felrakod a fototKép

Kép
zsenge

Sziasztok Lányok!
Kdves Kildó!
Lemaradtam vmiről? Férjhez mész, vagy most válsz el? Próbáltam visszakeresni, de nem találtalak.
Kedves Bea!
Milyen nagy lett Marcikád! Igy a képen tényleg kinéz fél évesnek.Az én lánykám ekkorka kb.
Még mindig nem tudom felrakni a képeket. Valahogy nem jön át a babanetre. Ma este hazajön Máté, talán akkor megoldódik.
Tegnap elmentünk mi is Nagyrédére Máté után, egész jó volt az idő és bort kóstolgatott az uram. Szerettem volna ott maradni, ugy is készültem, de vmiért most nincs meg köztünk az összhang, Dezső haza akart jönni, igy itthon aludtunk. Még jobb is, mert olyan rossz lett az idő.
Melcsi

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Gyorsan eltelt ez a három nap. És szerencse, hogy a szombatot választottuk kirándulásra, mert ma nem indultunk volna neki. Szombaton is csak a Gellérthegyre mentünk: sziklatemplom, csúszdapark és Citadella. Megnéztük a háborús bunkert a Citadella alatt. Elég nyomasztó volt és rettentő hűvös, nyirkos volt a levegő.
Vasárnap vendégségbe mentünk, ma pedig nagyrészt itthon punnyadtunk.

Eszünkbe jutott, hogy gyerekkorunkban ezen a napon nagy felvonulások voltak. Ugye emlékeztek Ti is? És még rémlett, hogy szinte muszáj volt a dolgozóknak felvonulni. Apukám gyárban dolgozott, vezető beosztásban, így mindig "illett" (vagy kötelezően ajánlott volt) megjelennie és többnyire minket is magával vitt. Láttuk az elvtársakat, főleg Kádár elvtársat integetni. Na ez már történelem.

Más. Ma reggel a változatosság kedvéért egy egész egeret kaptunk ajándékba, szegény felfelé meredő lábakkal, dermedtem feküdt a lábtörlőn.
Mi viszont továbbra sem kérünk belőle.

PAGA
Ha jól emlékszem, hamarosan (honapután?) kezdesz az új helyen. Hú, már biztosan izgulsz. Ha időd engedi, azért írjál nekünk!

Kép
regina3

Regina!

Igyekszem írni, és tényleg izgulok!

Hol van a háborús bunker. Nekünk még nem sikerült felfedeznünk, pedig évente párszor mi is megmásszuk a Gellért hegyet. Szerintem hasonló úton haladunk, mint ti, a Gellért szállótól indulva. A bunkert megnéznénk mi is!

Kildó!

Ha nem teherhordó (fő) falról van szó, akkor nincs szükség arra, hogy statikus is megnézze, válaszfalat minden további nélkül lehet bontani. Amire viszont érdemes figyelni, hogy elektromos vezetékek, gépészet ezekben a falakban is lehet. Érdemes bontás előtt ezeket kikötni, nehogy áramütés, vízömlés legyen a vége (gáz elvileg nem mehet falban, csak falon kivül). Ha nem tudtok ezekről, akkor érdemes óvatosan bontani, ha meg nincsenek ilyenek, akkor bátran, minden dühötöket kiélve neki lehet esni. Mi az átalakítás végcélja?

Bea!

Marci nagyon helyes pasi.

Rabkri!

Lili jól van? Füle már nem fáj ugye?

Krisztanyanya!

A diétás tanácsokat, elérhetőségeket még egyszer köszi!

Ez a mai időjárás nem volt szép befejezése ennek a hosszú hétvégének! Azért szép estét mindenkinek!

Gabi
paga

Sziasztok!

Melcsi!

Ennél sokkal prózaibb a férjem távol léte, lehet, hogy elfelejtettem leírni. Elutazott, de még márciusban és május 16.-án jön haza. Én meg valahogy most nagyon nehezen viselem a távollétét. Õ rengeteget utazik , utálja is rendesen, de én ilyenkor mindig kicsit szabadabban fogtam fel a főzés, takarítás és társaival való elfoglaltságaimat, így a rosszba mindig volt valami jó is. Most meg egyfolytában azt érzem, hogy hullafáradt vagyok, és semmihez nincs kedvem.
Hol van az a Nagyréde? Én még soha nem hallottam róla.

Krisztanyanya!

Kicsit lassú a reakcióidőm, de a szemészettel kapcsolatban, mikor mi voltunk akkor is meséltek ilyen történeteket, de a nagyon aranyos szobatársunk aki régi bútordarabnak számított, mondta, hogy menjünk az Olajos Dr.-nőhöz (remélem jól emlékszem a nevére). Õ nagyon kedvesen , alaposan megvizsgált, és azt is mondta, hogy ha nem ragaszkodunk a pupilla tágítóhoz akkor ő nem használná, mert, hogy ha csak terhességi diabos vagy akkor nincs ideja kialakulni a betegségnek. Nekem az Olajos dr.-nő nagyon szimpatikusnak tűnt.
Egyébként azóta a fiam is szemüveges lett, és Zsófit is hordom kontrollra, mind a kettőjüket az nap még csak napfényre sem lehet vinni mikor pupilla tágított csöppentnek a szemükbe.

Paga!

Köszönöm szépen. Nekünk két egymásba nyíló nagy szobánk van, a lakást egyébként körbe is lehet járni, a belső szobába betudok menni a fürdőből is. Mi a két szobát elválasztó falat kivernénk és helyette középen maradna egy nagyobb szoba, a két szélén pedig egy, egy hálószoba lenne. Villany biztos , hogy van benne, de akkor már azt is felújítjuk, hogy ne legyen vele gond a későbbiekben.
Én is egy könnyű búcsút, és egy nagyon sikeres, szerencsés kezdést kívánok a következő napokra neked.

Fermel!
Én is megnéztem az albumot. Nagyon jók a képek.

Regina!
Nagyon szerethet titeket az a macsek!

Mi se voltunk valami szerencsések a majálissal, illetve végül is a vasúttörténeti parkba mentünk, amikor végre elállt az eső, mert, hogy ott a Narnia krónikái volt hirdetve, lehet, hogy csak az eső mosta el, de mi nem találkoztunk semmi Narniás dologgal, de a gyerekeknek így is tetszett egy jót ugráltak és volt ott egy nosztalgia vonat ami tényleg látványos volt.

Jó éjszakát!Ildikó
kildó

Helló Lányok!

Hol vagytok? Gondoltam bemásolok ide egy vicces írást.Remélem neketk is fogtetszeni.
Érdekességek, amiket az ember sosem tudna meg, ha nem lennének gyerekei:

- Egy dupla méretű vízágyban elegendő víz van hogy egy 200 négyzetmáteres lakást 12 centi magasságig ellepjen.
- Ha hajlakkot fújsz szőrcicákra és utána át görkorizol vagy rollerezel rajtuk akkor begyulladnak.
- Ha egy pórázt tekersz a csillár ventillátorra akkor a ventillátor motor nem lesz elég erős ahhoz hogy egy 21 kilós batmannak öltözött gyereket megpörgessen.
- Ha fékfolyadékot clorox nevű háztartási tisztítószerrel keversz akkor rengeteg füstöt kapsz eredményül.
- Bizonyos lego építőelemek sérülés nélkül keresztül tudnak jutni egy négy éves homo sapiens emésztőrendszeren.
- Mindegy mennyi zselét keversz a fürdőmedencébe, nem fogsz tudni járni a vízen.
- A benzintartályba került üveggolyók tömérdek furcsa zajt tudnak okozni vezetés közben.
- A mosógép centrifugálásától a földigiliszták nem elszédülni fognak. . .
- Az autód kazettás magnója perselynek kicsi, s a magnót is rongálja
- Bármennyi wc is van otthonodban az sosem elég
- A kád lefolyóján még pumpával is nehezen megy le a szar. . .
- Nincsenek is törhetetlen szemüvegek és poharak
- Ha az ember bedug valamit - pl egy üveggolyót v. borsószemet - az orrába, akkor az ki tud jönni a száján. És fordítva.
- Folttiszítók nem is viszik ki a hányás foltját a szőnyegből. Az ágyszivacsból sem. A szagát sem veszi el semmi.
- A graffitit a gyermek találta fel
- Mélyalvás közben is jó a gyermek hallása. Főként, ha a szülők szeretkeznek.
- Ha csendben és gyorsan csináljátok, akkor a megérzésére hagyatkozik. . . .

Sziasztok! Ildikó
kildó

Ildikó!

Olajos dr. nő a főépületben van? Én az 5-ös (ez egy új) épületben voltam, ahol Baranyi is rendel. Ha tudtam volna a hatást nem engedem csepegtetni. Aranyos dokinéni volt, csak elfelejtett felvilágosítani. Amúgy ha legközelebb hozzá megyek, mert kényelmasebb, mint a fő épületben, akkor nem engedem cseppenteni. Gondolom erőszakkal nem fog csepegtetni Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Tényleg mindenki eltünőben van.Jelentem nekem igazolásom van a távollét okáról. 5 napig olyan lázas voltam, hogy azt hittem meg se maradok. De ma már felcsillant a remény,hogy túlélem...
Ildikó! Az én lelkiállapotomnak nagyon jót tettek ezek a kis poénok. Nekem legjobban az tetszik,hogy a WC-k száma sosem elég. A mi házunkban összesen 4 WC van, de néha úgy kell rohangálni, hogy melyik üres.
Icus! Naponta mennyi időt töltesz a fotó nézegetésével? Fantasztikus dolog a technika!
ÜdvFanny
fanny01

Sziasztok!

Köszönöm a gratokat a kiscsajszi nevébenKép
Nekem is nagyon tetszik, minden nap megnézemKép

Bea
Gyönyörű a kisfiad, csuda okos szeme vanKép

Kildó
A kalácsbabánál 50 dkg liszt kell 8 babához. A tészta 1/8 részét finoman csavargatva hosszúkásra nyújtjuk, a főtt tojást beletesszük a tepsibe és körécsavarjuk a tésztát úgy,hogy a "fejet" körülölelve kétoldalt egyforma hosszú rész maradjon.Ezeket összecsavarjuk, a végét összenyomkodjuk. Ha megsült, megrajzoljuk az arcát.

Paga
Milyen az első nap az új munkahelyen?

Melcsi
Várjuk a fényképeketKép
Még mindig nem sikerül?

Üdv Icus

Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Beszéltél L. Katalinnal? Mi pénteken megyünk és szeretettel várunk.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Helló Lányok!

Igen, Regina, mi még azok vagyunk, akik emlékeznek a régi "szép" május elsejékre...Kép Emlékeztek, akkor még rossz időt se mertek jósolni aznapra...
EgérKép - kedves egy macska. Egyébként meg ajándék egérnek ne nézd...KépKépKép
Dunaharaszti - szerintem Dunakeszire gondoltál, mert Ancsa ott lakikKép.
De hol van Ancsa?
Egyébként tényleg nagyjából egy kupacban vagyunk, jellemzően a Duna mellett (hajrá, Dorog, terjeszkedjKép), kivéve Miskolcot...
De hol van Mandula?

IcusKép
4DKépKépKép Megértem a boldogságod!Kép Gyönyörű!Kép
A Győrffy doki lett? Dorka korában még csak uh-zott, meg videózott, de ez az értékéből nem von le: én is imádtam hozzá járniKép

Melcsi!
Éljenek a hormonjaid, és már csak ötöt kell aludni, aztán RAJT!KépKépKép
Fiacskád lábát mosni kell, de azért borpincézgetKép... Igazi férfiKép
Jó msn-akármit adtál meg? Dorka próbált vele kapcsolatba lépni, de nem sikerült nekiKép

KrisztaNyanya!
BáránykaKép Jó fej lehet Balázs - ilyen hapsi kell LilinekKép

Majonéz!
Babaügyben nőgyógyászatilag szabad a pálya, nincs cisztám, a három császárom hege gyönyörű, de "súlyos" gondjaim vannak a doki szerint (szerintem isKép), és ezek befolyásolják egyrészt a teherbeesést is, másrészt a terhesség kihordását, ezért egyelőre nincs gyorsítás, a természetre, a szervezetemre bízzuk a dolgot.
EsküvőKépKépKép
BarnázásKép, de majd legközelebbKép!

Bea!
Csatlakozom a Marcell-rajongók egyre népesebb táboráhozKép
Kyrának gratula az első sikeres felvételihezKép

(K)Ildikó!
Mi apa foglalkozása? Néha én is elküldeném az enyémet kiküldetésbeKépKépKép
A szöveg nagyon jó!Kép

Paga!
Na, milyen?

Fanny!
Előre a teljes gyógyulásárt! Aztán jöjjön a babó!Kép

Köszönöm, lányok, az aggódást, Lili füle rendbe jött.

Hétvégén esküvőn voltunk, csináltam egy csomó jó képet róla, meg a családról, meg csak úgy, erre Luca tegnap addig szórakozott a géppel, míg az összeset le nem törölteKép
Inkább nem írom le, mit mondtam neki...

Tegnap a vacsoránál Lili elolvasta a tejes dobozon, hogy "zsírszegény tej". Aztán néhány pillanat múlva megkérdezte, hogy "miért sír szegény tej?"...Kép

Megyek, mert Luca holnap osztálykirándul, Dorkának meg levelet kell írnom a szülők nevében, hogy miért akarnak inkább oroszt tanulni, mint franciát...

Sziasztok!
R.Kriszta
Vendég

Sziasztok!

KrisztaNyanya
KösziKép, beszéltem vele, momdta hogy OK, és szóba hozta hogy esetleg bejönne még 1-2 csoporttársam. Mondtam neki hogy ezt veled beszélje meg.

R. Kriszta
A Győrffy lehet hogy nem doki, szonográfus volt kiírva, de a lényegen gondolom nem változtatKép
Én is szívesen elmennék egy jó lagziba Kép
Nagyon tetszett hogy "sír szegény tej"Kép
És miért akarnak inkább oroszt tanulni?

Lányok, valaki a múltkor müa. homokozót keresett. Most van az OBI katalógusban, kagyló formájú, összecsukható, 2790 ft.

Képzeljétek, két hét alatt harmadszorra újul ki a herpeszem, pedig ezelőtt évek óta nem voltKép Pedig nem vagyok beteg, legyengült, ideges... vagyis most már kezdek az lenniKép
Remélem nem fog ártani a babának, majd mindjárt rákeresek, mit írnak róla. Nincs valami tuti tippetek ellene?

Ancsi
Rég nem hallottunk rólad.Mizújs?

Bea
Az óvónői élményeidről mikor írsz?

Bár az idő szomorú, legyen szép napotok!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Ok a többieket majd megbeszélem vele, ha minimálisan se lassítja vagy befolyásolja a kezelést negatív irányba, akkor tőlem jöhetnek. Legfeljebb majd jegyet szedek Kép
Akkor holnap találkozunk. Szerinted ott a környéken lehet parkolni vagy fizetős parkolók vannak?

Herpeszem nekem is sokszor van, de érdekes módon a terhességeim alatt valahogy sose jött elő. Pedig akkor biztos jobban le van gyengülve a szervezet. Nekem a bioptron lámpa segített és csak a herpesz miatt vettem még régen. Más nem nagyon van, mert a herpesz krémek felszívódnak és terhesen nem szabad.

Paga!
Milyen az új munka, várom a beszámolót.

Kriszta!
Tényleg jó fej és van humorérzéke, ami nem hátrány egy pasinál Kép Ha nem baj, hogy van már pár csaja, akkor beállhat Lili a sórba Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Ok, zavarni nem fogunk, csak csendben figyelünk.
Parkolni elvileg lehet a háztömb körül, vagy az út szélén is, csak nagyon kevés a hely mert sok az autó.
A lapos épülettömb jobb hátsó részén van a bejárat.
Bioptron lámpát én is próbáltam, segített is de utána nemsokára megint kiújultKép
Utánaolvagattam a neten. Legtöbb cikk azt írja, hogy csak a friss megfertőződés a veszélyes terhesség alatt ( nem a kiújulás), ez rendben mert nekem régebben is volt, illetve hogy szüléskor veszélyes a nemi szervi herpesz, ami viszont tünetmentes is lehet, de indokolttá teszi a császárt hogy a baba ne érintkezzen vele, mert súlyos szövődményeket okozhat. Csak ha tünetmentes, honnan ismerem fel?Kép Amilyen az én formám... Majd megbeszélem a dokimmal.

Már csajozik a nagylegény?Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Miaz hogy, na ide kukk Kép
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Nagyon édesekKép
Te fotóztad? talán egy ovis szerelem? Komolyan kell venniKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Élek még, csak most annyi az elintéznivaló a házzal, hogy délutánra végzek mindíg. Aztán meg a főzés, gyerkők és este. Na fél 10-től tovább nem is bírok ébren lenniKép!

Icus! Nagyon édes a kislányodKép! És tényleg nagy élmény ez az UH!

Bea! Marci tényleg idősebbnek néz ki! Helyes kislegény az biztos! Persze a lányka is tündérKép!

Paga! Mi újság? Úgy látom mindenki nagyon várja, hogy jelentkezzél! Gondolom lefoglal most a meló!

Ildikó! Nagyon tetszenek a poénok!

KrisztaNyanya! Nem lehet elég korán kezdeni... Nagyon aranyosakKép! Te hogy érzed magad? Mikor kell befeküdnöd? Vagy az is lehet, hogy nem kell?

Herpeszem az nekem is van, és sajna most is kijött mikor terhes lettem. Azt mondta nekem is az orvos amit Icus leírt!

Én is voltam ma UH-n! Egyenlőre minden rendben, dobog a pici szivecskéje. Majd kb. 2 hét múlva kell mennem és megbeszéljük hogyan tovább!

Lányok! Nem csináltak valakinek amniot az I sz női klinikán? Azt javasolta az orvosom, hogy oda menjünk. A Péterfibe akartunk mert ott van ismerős, de azt mondta, hogy szerinte oda ne menjünk.

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!

Gratula, ezt a jó hírt vártam a babusról!Kép Örülök hogy minden rendben vele!
Azért ne eröltesd meg magad a ház intézése közben. Mikor költöztök? Mennyi időre tervezitek a munkálatokat?

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Kildó
példáján felbuzdúlva javasolnám mindenkinek a családi bakik gyűjtését(ha eddig még nem tettétek), illetve a poénok megosztását a többiekkel. Óvodákban és családi magazinokban szoktak ilyet megjelentetni "gyerekszáj" címszóval. Én szívesen olvasgatnám kinek-kinek a gyűjteményét, vagy kedvenc elszólását.

S hogy jó példával járjak elöl, egyet-egyet leírok.

1. Fiam a mama fikuszát meglátva felkiáltott:
- Képzeld Mama, nekünk is van baziliszkuszunk!

2. Lányom a mamát kérdezgette: Szomorú vagy? (nem) Örülsz? (igen) Boldog vagy? (igen)
- Akkor megboldogultál???

3. Két kis barátnő beszélget:
- Az kapja a Barbikat, aki lefutja a nyereményt.

Nálunk egyébként a férjem a fő bakizós, ő az a típus, aki szó szerint keveri a szezont a fazonnal, a szénát a szalmával, és keveri a bal és jobb irányokat és még sorolhatnám, szóval gyakran keveredünk mulatságos helyzetbe... Igazából nem is győzőm leírni a "hülyeségeit".

Kép
regina3

Sziasztok Lányok!
Mióta van MP 3 lejátszója a gyerekemnek, már másodszor romlik el ez a gép!
Szerintem vmit nem jól dug be Máté, de szerinte nem.
Kedves Kriszta!
Már megtalálták egymást.
A szomoru tej nagyon jó sztori. Csucs a lánykád.
Kedves Ildi!
Lemaradtam az urad elutazásáról. Bocs.
A poénok tök jók, nekem is van 1, most per pillanat erre emlékszem:
Máté oviskorában sokszor együtt eszegettünk főtt császárszalonnát( már nem szereti), a porcogóját meg szoktam enni, Neki meg azt mondtam, csont. Elképedve nézte, hogy "megeszem a csontot". Aztán lagziban voltunk, a drága a rántott csirke után diszkréten megkérdezte: "Mama, kéred a csontot?"
Nyanyuska, nem lehet elég korán kezdeni a csajozást. Tök édes a fotó.
Nem tudom miért nem megy a fényképfelrakás. Pedig igyekszem.
Nagyréde a Mátra alján, Gyöngyös előtt található. Szép kis falu, jó is volt elmenni.
Fiacskám lábáról levették a gipszet!Pedig csak 4 hét telt el.
Mennem kell, igényt tart rám, éhes ugyanis.
Melcsi

melcsi1967

Icus!
Nem ovis szerelem, már 1 évesen is csókolóztak Kép Kitartóak és hűségesek, csak néha néha kacsintgatnak más fele is Kép

Mandula!
Köszi jól vagyok. Sajnos 100% hogy be kell feküdni a 35. héttől.
Az I.-es női az nem a Baross u.? Mert akkor nekem 3 éve ott csinálták az amniót. Hát az orvosok profik, de más jót sajnos nem tudok mondani.

Melcsi!
Lekicsinyítetted a megfelelő méretre? Milyen hibaüzenetet ír? Ha nem sikerül szívesen felrakom neked, ha elküldöd az emailemre (n.krisztakukacchello.hu)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Krisztanyanya!

Azt nem tudom, hogy az e a főépület, mikor mi voltunk akkor a szemészeti ambulancián vizsgáltak, és mikor bejelentkeztünk az ablaknál akkor már mondtuk, hogy kihez jöttünk. Persze lehet, hogy ez is már másképpen működik, mint akkor.
A puszilkodós kép nagyon helyes!

Rabkri!

Na ez az, hogy én is így érzem, mikor itthon van akkor sokszor mondom neki, hogy nincs valami hosszú, távoli út kilátásba, mert ha van bátran vállalja el, de aztán amikor elutazik 1 hét múlva már hiányozni szokott. Egyébként zenész a drága emberem, és bármennyire utálja az utazásokat, ilyenkor jobban keres mint itthon. Mindig azt mondja, hogy ha a felét megkapná itthon, akkor eszébe se lenne elutazni soha sehová.
Remélem már jókedvű nálatok a tej!

Fanny!
Betegséged ellenére le tudtál utazni az utolsó Pécsi hétvégére?
Remélem most már jobban vagy , mert azóta se írtál, utolsó infó rólad, hogy felcsillant a remény a magmaradásodra....aztán most itt vagyunk kétségek között.

Nagyon tetszenek a gyerekszáj történetek, én is imádom őket. Nekem is van egy pár majd megosztom veletek,de most mennem kell vásárolni. Anyós jelentkezett be hozzánk hétvégére. Mikor nálunk van mindig ő főz, amit én kifejezetten sajnálok, mert, hogy nagyon jól csinálja,ilyenkor mindig az a vége, hogy felszedek pár plusz kilót, ami az eredetihez hozzá rakva igen csak vágósúlyt eredményez nálam is.

Paga!
Lassan petíció írásában követeljük, hogy térj vissza a Babanetthez!

Mandula!
Örülök, hogy jól vagy! Vigyázz magatokra!

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok!

Sziasztok Ildikó!
kildó

Ildikó!
Biztos sokat változott a rendszer, de végül is eldöntöttem, hogy egyszerűen nem hagyom a cseppentést, csak ha két szép izmos fiú lefog Kép
Mit zenél a férjed, ha nem titok?

Ma mentünk kocsival és az úton Balázs látott egy hajléktalant, aki éppen kukázott. Õsz félhosszú haja és ősz szakálla volt. Fiam felkiálltott örömében, hogy nézzétek ott a télapó Kép Mondtuk neki, hogy igen biztos a tisztítóban van a piros ruhája Kép Tátott szájjal nézte ahogy távolodtunk.

Icus!
Jó volt megint találkozni. Köszi a csokit Kép Ha Te nem vagy oda se találunk.
Ha érdekel a terápiánk, elküldöm mailen, mert begépeltem. Félek, hogy egy cetlit elhagyok, mert olyan szórakozott vagyok és így legalább bármikor kinyomtathatom. Nagyon tetszet a foglalkozás és sokmindenre nem is gondoltunk, hogy probléma lehet.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta
Én is örülök hogy találkoztunk, nagyon helyes volt a fiad, és nagyon klasszul együttműködött a feladatokban. Még Kati is kiemelte utólag, mert ez nem túl gyakori. Szóval Balázs igazán megérdemelte a csokitKép
Köszi, jó lenne ha elküldenéd a feladatokat, próbáltam leírni de nem mindet sikerült. Örülök hogy tetszett a dolog, szerintem nagyon hasznos.
A billenőlapot szünetben mégegyszer megmértem ( 4 arasz, mert a mérőszalagot nem találtuk), tehát kb. 75-80 cm tehát nagyobb mint írtam az SMS-ben, de csak annyi a jelentősége hogy elférjen rajta a gyerkőc. Legyen négy kis lába hogy az ujjatokat ne csípje oda.

Paga
Várjuk a híreket.
Vagy ennyire lefárasztottak az új helyen? Kép

Este színházban voltunk, a West Side Storyt néztük meg. Nem gondoltam rá előzetesen, de túl közel voltunk a zenekeri árokhoz és a hangerőt nem nagyon értékelte a gyerkőc a hasambanKép. A végén a pisztolylövések még rám is a frászt hozták, szegényke ugrott is egy óriásit...

A gyerekszáj történetekbe bő 2 év múlva tudok beszállniKép, addig írjatok ti.

Jó éjt mindenkinek!
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Elküldtem, majd jelezz vissza, hogy átment e, mert elég nagy fájl a képek miatt.
Jó kis torna, csak még azt nem tudom, mi hová költözzünk, mert mire mindent beszerzek mi már nem férünk be a lakásba Kép Ehhez külön tornaterem kéne.

Kép

KépKép
nyanya67

Icus!
Mi Balázst ennyi idősen a hasamban a diákszigetre vittük koncertezni Kép

Köszi a méreteket, hétvégén le is adom nagypapának, hogy ne unatkozzon Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Hát, gondoltam én is, a zenei érdeklődés felkeltését nem lehet elég korán kezdeniKép

A helyproblémával egyetértekKép

Írtam mailt is.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Mi a véleményed a tojásfotel helyett erről a kagylóülésről? Szerinted ez is meg felel a célnak? Feleannyiba kerül és helytakarékosabb.
Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Kriszta!

Szerintem bármi megfelel amibe beleül és pörgetni lehet pl. forgószék vagy fotel ha van otthon, akkor költeni sem kell rá. Vagy ha vesztek egy forgószéket, azt később az íróasztalához is tudjátok majd használni, így két legyet is üthettek egy csapásra. De ez is jópofa, hol találtad? még nem láttam ilyet. Amúgy eszköz sem muszáj, a férjed is pöröghet vele, azt mondta ő nem szédülősKép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Tényleg nem szédülős, de azért kb 60x pörögni a gyerekkel nem könnyű és elég sokszor kell. A képen látható ülés ikeás Ekorre kagylóülés és 7670Ft.
Forgószékünk nincs és még nem akarok az íróasztalához, mert még íróasztal sincs. Hogy később ezek hol férnek el még az is rejtély. Viszont van az ikeában másféle felfüggeszthető ülőke is, ami lehet, hogy még felnőtteknek is jó és abból akár TV-zni is lehetne. Megyek is megnézem az oldalukat.

Kép

KépKép
nyanya67

Jaj de nagyon aranyosak vagytok, hogy hiányoltatok!

Krisztanyanya!

Nagyon helysek a gyerekek. Készülhetsz az anyós szerepre.

Regi!

Nagyon jók a szövegek, ezeket tényleg érdemes írni, mert nagyon jópofák.

Na és a sír szegény tej nagyon extra, Rabkri, nagyon jó a szöveg.

Ildi!

Nagyon jó lehettél, hogy megnyerted az anyóst magadnak a hétvégére. (de lehet, hogy ez neked jó?!)

Mandula!

Ha ilyen nagy ügyintézésben vagytok, akkor már biztos tuti a szép kertes ház. Nagyon szupcsi. Van már elképzelésetek, ötletetek a bővítéssel kapcsolatosan?

Magunkról:

Az új hely furcsa, és egy kicsit más mint amit előzetesen megbeszéltünk. Nem írtam azt hiszem, de az idei évi 2. metró felújításában vettem volna részt, ami igaz föld alatt van, de elsősorban szakipari munkákkal foglalkoztam volna, amit eddig is csináltam, csak magasépítésben, nem a föld alatt. Ehhez képest most nagyon úgy néz ki, hogy 4. metró Keleti pu.-i szerkezetépítésének eu-s tenderében kellene segítenem, amihez hozzászólni sem tudok, sem a tenderezésben, annak kötött formájában, sem a mélyépítésben , hát hogy enyhén fogalmazzak nem vagyok otthon (de ezt ők is tudják, hiszen világéletemben magasépítésben dolgoztam), tehát nagyon kemény erőfeszítés lesz ez most, hogy hasznos tagja lehessek a csapatnak. Nincs még számítógépem sem, csak a jövőhéten kapok, de utána is csak akkor tudok rajta dolgozni, ha részt veszek egy tanfolyamon, amit a Lotus rendszerről tartanak (na azt nem tudom, hogy micsoda), akkor kapok jelszót és jogosultságot arra, hogy dolgozhassak a gépen. Tanfolyamot 2-3-4 hetente tartanak, amikor összejön egy csoportot kitevő új ember. Hát új munkáról talán 1-2 hét múlva tudok bővebben, remélem optimistább, derűlátóbb dolgokat írni.

Szerdán voltam üzemorvosnál, már az új hely miatt, ahol megállapították, hogy alkalmas vagyok az irodában üldégélésre, és közölték, hogy kapnom kellene valami védőoltást, aminek nem jegyeztem meg a nevét, de mivel vagy háromszor kérdeztem a nevét a dokitól, az felírta egy papírra. Szóval mivel nekem régen eltávolították a lépemet, ezt a szurit kellene kapnom, mert... nem tudom pontosan miért, valami lépppel rendelkező emberek számara ártalmatlan vírusok, fertőzések elkerülése miatt, de majd elmegyek a házidokihoz, és rákérdezek, meg megpróbálok utánaolvasni. Végülis annyi maradt meg bennem, hogy lázasodát egy-két napi rosszullétet okozhat a védőoltás, ezért majd egyszer egy hétvégén kellene beadatnom magamnak, hogy ne nagyon hiányozzak a munkából.

Kedden meg voltam nőgyógyásznál is. Mert szeretném egy kicsit rendbe tudni magam. Kicsit duzzadt a méhem, ezért mennem kell hüvelyi uh-ra. Meg két különboöző időpontban (3. és 19. ciklusnapokon) hormon vizsgálatra, teljes laborvizsgálatra, és egy különböző virusok és fertőzések kiszűrésére szolgáló szintén laborvizsgálatra. Ezek kb. a kötöttségek miatt kb. 1-1 1/2 hónapot vesznek igénybe, és utána az eredményekkel megyek vissza a dokihoz. Õ egy új doki, de nagyon alaposnak tűnik. Viszont egy kicsit aggaszt, hogy a többszöri laborvizsgálat és gondolom az uh is délelőtti időpont lesz, ami az új munkahely miatt egy kicsit gázos, de remélem nem lesz gond.

Ma meg egy agyon szomorú dolog történt velünk. Meghalt a malackánk. Szegény még csak két éves volt. Annyira nagyon szerettük. A férjemnek nem is mondtam meg, mert ő most Egerben van, csak holnap jön haza, és nem akartam elrontani az estéjét. Majd holnap ha hazajön elég lesz akkor megtudnia. A fiam nagyon sírt, én is megsirattam szegényt.

Holnap meg megyünk anyukámékhoz. Anyák napját köszönteni, na meg a nővéremet, aki Györgyi, és tegnap volt a névnapja. Vonatozunk, mivel a kocsi a férjemmel Egerben, de délután (estefelé) jön értünk, és haza már kocsival együtt jövünk.

Hosszúra sikeredtem, és igyekszem egy kicsit sűrűbben jönni.

Szép álmokat mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Egyenlőre még nem készülök, ezek csak a tanuló körök Kép

Munka elég komolynak tűnik. Biztos hamar belejössz a föld alatti munkába is.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!

Jó, hogy beszámoltál az új munkádról. Úgy látom, mozgalmas, eseménydús hetek-hónapok állnak előtted.
Az új munka miatt kell esetleg otthon még pluszban készülnöd???
És most a babaprojekttel mi a helyzet nálatok. Gondolom most rögtön nem aktuális, meg ott vannak a kivizsgálások is, de utána, pár hónap múlva nem lesz ez gond az új munkahelyen?

Icus!

Azért, ha van valami jó sztorid az ovisaidtól (gyerekszáj), akkor oszd meg velünk azt, légyszi!

Volt valami találkozó féle, ami elkerülte a figyelmemet, vagy ti ismeritek egymást a Krisztával és úgy találkoztatok?
Egyébként kik ismerik itt egymást személyesen is?
Zsenge azt hiszem valakivel együtt szült az itteniek közül.

Mi ballagáson voltunk tegnap. Innen 120 km-re. És a dolog nehézsége az volt, hogy reggel 9-re kellett odaérni. És nálunk nagy gond a korán kelés (pedig örülnék ha menne),de hétköznap is 7 után kelünk (közel az iskola-óvoda). Úgyhogy most erőt vettünk magunkon és 6 előtt, a gyerekek f7-kor keltek és 7-kor indultunk. Pont beestünk 5 perccel kezdés előtt. Meglepetésemre nagyon hosszú ballagás volt (bő 1,5 óra) és volt egy elég cikis helyzet, mert a himnusz kétszer is "lefagyott", nem tudták a felénél tovább lejátszani.
És láttam egy 10 napos babát, mert a barátnőm sógornője a múlt héten szült és egymás mellett laknak, úgyhogy megmutatták. Én önszántamból nem mentem volna át, hogy ne zavarjak, de hívtak és a fürdetésre is ott marasztaltak. Hát gyönyörű és formás baba volt, persze, hogy arra gondoltam, hogy: Nekem is kell! Szebben mondva szeretném, ha hozzánk is jönne egy ilyen csöppség...

Kép
regina3

Paga!

Leírom még a bunkert, mert aztán elfelejtődik.
Ha ti is arról mentek (szálló, csúszdapark) akkor a Szabadság szobor mellett jobb oldalon kell elmenni (pesti oldal) és a Citadella épületénél, ahol már az árusok-büfék vannak, látható balról egy elég kicsi bejáró, elég jellegtelen, először beugrónak néztem, mert ott is valami áruda van. Na, ott kell bemenni, rögtön balról van egy pici pénztár (1200 Ft a belépő felnőtteknek, gyerekeknek 14 évig ingyenes), onnan már csak egyenesen felfelé, már nem lehet eltéveszteni. A belépő nem csak a bunkert foglalja magában, hanem egyéb kiállítás is van ott. Ha mégsem találnátok, az árusok biztosan útbaigazítanak.
A bunkerban nagyon hűvös, nyírkos a levegő!

Rabkri!
Dunakeszi - Dunaharaszti: valóban összekevertem (Ancsira gondolva)! Jé, milyen jól tudok olvasni!!!

Kép
regina3

Regina!
Icussal csak 2x találkoztunk. Először a Szabolcs u.-kórházban, mert épp bent feküdtem, mikor neki a chorion biopsiát csinálták. Másodszor most pénteken, mert Balázst vittük mozgásfejlesztőre és neki pont ott van órája ezért bejött megnézni a vizsgálatot, ami nagyon érdekes és tanulságos volt. Ennyi az ismerettségünk, meg előzményként sokat segített jó tanácsokkal, mikor problémánk volt az ovival. Nem maradtál le topiktalálkozóról Kép, de nem lenne rossz a többieket is látni.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gyerkőceim dícséretét. Nagyon jól esett. Olyan jó, hogy más is szépnek látja Marcellt, mert én hihetetlenül elfogult vagyok vele.

Kriszta!
Jó a puszilkodós fotó. Kyra is jött már úgy haza a bölcsiből, hogy -Képzeld anya a Visi Barni megtanított csókolózni.- Na és hogyan?kérdeztem én.-Hát bedugta a nyelvét a számba, finom volt.
Kész voltam teljesen.Ezek a mai gyerekek hihetetlenül tájékozottak.

Icus!
Mi is voltunk színházban 7 hónapos terhesen,a Rómeó és Júlia musicalen. Hát Marcell teljesen meg volt rémülve a zajtól. Végig őrültül rugdosott. Alig vártam a végét. Nox koncertre is volt jegyünk, azt már nem mertem bevállalni.
Írom majd az óvis múltamat, de már megint mennem kell, ennyi időm volt.

A többieket üdvözlöm, igyekszem jönni amint lesz egy kis időm.

Bea
beátab

Sziasztok!

Regina
Az ismeretségünk arra a két alkalomra korlátozódik amiről beszámolt, de szerintem is jó ötlet lenne szervezni valami talit, amíg mozogni tudokKép

A reggeli felkelés problémáját át tudom érezni. Míg dolgoztam, gyakran 6-ra kellett menni nyitni az ovit, hát az számomra maga volt a rémálom, főleg télen, 20 perc gyaloglással. Most élvezem hogy nyugodtan lustálkodhatok ( még kb 12 hétig), a férjem irigyli is mikor elmegy reggel dolgozni. Mondtam neki, ne sajnálja tőlem, hamarosan meg lesz ennek a böjtjeKép

Van egy édes sztorim a rokonságból:
A 1,5 - 2 év körüli kisfiú mamája otthon nudlit sodor, a kisfiú egy kis ingben, bugyi nélkül szaladgál. Egyszer csak az egyik nudli leesik, és gurul a földön. A kisfiú meglátja, megdöbben, megáll, felhúzza a kisinget és ránéz a kis kukacára, végül megkönnyebbülve sóhajt: " Hű, de medijedtem..."Kép

Bea
A Rómeó és Júliát én is régóta szeretném megnézni, imádom a zenéjét, de valahogy sosem kapok jegyet rá, csak a 15 e. ft.-os kategóriában lett volna, de az nem vonzottKép Most meg már csak az őszi idényre van jegy, de akkor már más programom leszKép Marad a Cd és az akusztikus élmény.

Paga
Sok erőt az új munkához, majd belerázódsz, és hosszútávon szakmailag biztos jó lesz hogy a mélyépítésben is tapasztalatokat szerzel.

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!

Regina
Az ismeretségünk arra a két alkalomra korlátozódik amiről Kriszta beszámolt, de szerintem is jó ötlet lenne szervezni valami talit, amíg mozogni tudok Kép

A reggeli felkelés problémáját át tudom érezni. Míg dolgoztam, gyakran 6-ra kellett menni nyitni az ovit, hát az számomra maga volt a rémálom, főleg télen, 20 perc gyaloglással. Most élvezem hogy nyugodtan lustálkodhatok ( még kb 12 hétig), a férjem irigyli is mikor elmegy reggel dolgozni. Mondtam neki, ne sajnálja tőlem, hamarosan meg lesz ennek a böjtje Kép

Van egy édes sztorim a rokonságból:
A 1,5 - 2 év körüli kisfiú mamája otthon nudlit sodor, a kisfiú egy kis ingben, bugyi nélkül szaladgál. Egyszer csak az egyik nudli leesik, és gurul a földön. A kisfiú meglátja, megdöbben, megáll, felhúzza a kisinget és megszemléli a kis kukacát, végül megkönnyebbülve sóhajt: " Hű, de medijedtem..."

Bea
A Rómeó és Júliát én is régóta szeretném megnézni, imádom a zenéjét, de valahogy sosem kapok jegyet rá, csak a 15 e. ft.-os kategóriában lett volna, de az nem vonzottKép Most meg már csak az őszi idényre van jegy, de akkor már más programom lesz Kép Marad a Cd és az akusztikus élmény.

Paga
Sok erőt az új munkához, majd belerázódsz, és hosszútávon szakmailag biztos jó lesz hogy a mélyépítésben is tapasztalatokat szerzel.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Bocsi, nem láttam hogy elment...

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Egy pár nap kihagyás és az ember azt sem tudja hol van!!
Múlt héten beteg voltam, szombat vasárnap pedig elmentünk Szilvásváradra a barátainkkal. Hát ne tudjátok meg milyen idő volt. Egyfolytában esett az eső, hideg, nyirkos volt a levegő, még a lehelet is látszott.Meg akartuk nézni a Fátyol vízessést, meg kisvonatozni, szóval kirándulgatni, de ilyen időben csak kajálásról lehetett szó.Vasárnap már nem bírtam tovább idegekkel és kiadtam a jelszót: irány egy melegvizű strand, úgyhogy elmentünk mezőkövedre a Zsórifürdőbe. Ott végre jól átmelegedtünk és úgy jöttünk haza.
Kriszta! Lemaradtam, mivel kapcsolatban írtatok ezekről a felakasztható székekről, meg ilyesmikről.Azt én is olvastam, hogy már terhesen is jó a hintaszékezés, és a babákat is kell naponta 20 percet hintáztatni. Ilyenekről írtatok?
Paga! Gratulálok az új munkádhoz, ez nagyon komoly!!! Én nagyon bírom az ilyen bevállalós csajokat!
Képzeljétek el,vasárnap mikor hazaértünk csak úgy ledobtam az újságokat az ebédlő asztalra ( nekem mindig kell újság a kocsiba, mert szinte pánik fog el, ha nagyon gyorsan megyünk éés nem én vezetek, úgyhogy kitaláltam, hogy inkább olvasok, mert így magamat se meg a páromat se idegesítem)szóval az újság kupac tetején volt a Baba-mama magazin, a "kismenyem" pont ott ült az asztalnál és elkezdte lapozgatni. Na, gondoltam, ha most rákérdezne, hogy miért olvasgatok ilyen újságokat, nem tudom hirtelen mit mondanék.Igazából még mindig nagyon tartok attól, hogy mit fognak szólni a majdnem felnőtt gyerekeim.Csúnya dolog, de magamban mindig arra gondolok, hogy csak meg ne előzzenek.Legfőképp azért mert az én kisfiam még nagyon fiatal ( viszont a barátnője már elmúlt 23. úgyhogy pont időszerű lenne nála), de azért az is benne van, hogy ha úton lenne az unokám, már tényleg nagyon ciki lenne gyereket vállalni.Így még el tudom magammal hitetni, hogy nem is vagyok olyan öreg.
Üdv.:Fanny
fanny01

Fanny!
A fotel a fiam mozgásterápiájához kell, mert kicsit ügyetlenke, de valóban jó lesz majd a kistesónak is hintázni.
Tényleg érdekes lenne, ha az unoka idősebb lenne, mint a gyereked, de szerintem ne foglalkozz vele, ez olyan jópofa. Amúgy meg nem mindegy, hogy 1 évvel fiatalabb vagy egy évvel öregebb ez már annyira nem számít. Én inkább azon izgulnék, hogy 21 évesen a fiam még fiatal a gyerekhez, bár ez is típus kérdése. Én tuti még 27 évesen is érettlen voltam. Nem véletlen húztam 35 éves koromig. Na az meg egy kicsit a ló másik oldala, de nekem így jó és ez a lényeg.
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!
Folyamatosan olvasgatlak titeket, de írni nem igazán van időm. Én is átestem egy néhány napos betegségen, úgyhogy a 25 éves érettségi találkozómra (ápr.29-én) nem a legjobb állapotban mentem. Ettől függetlenül nagyon jól éreztem magam.
Szombaton Péter ballagásán voltunk, ma pedig már túlesett az első megmérettetésén.( magyar írásbeli)

Melcsi! Tegnap az unokaöcsém kislányának a keresztelőjén voltunk Érden. Útközben kétszer is láttam az üzleteteket hírdető hatalmas táblákat.
Egyébként nagyon hamar odaértünk innen Csepelről.

Paga! Sok sikert az új munkádhoz! Legalább más területen is gyakorlatod lesz.
Bea! Én is csatlakozom a többiekhez. Gyönyörűek a gyerekeid. A fiadnak is nagyon szép a pofikája. Velünk pont tegnap fordult elő megint, hogy Benjámint lánynak nézték.(Pedig mindig fiúsan öltöztetem.) Igaz ugyan, hogy hátul még nem vágattam le a haját, olyan aranyosan göndörödik.

Fanny! Akkor sem történik semmi kellemetlen, he előbb lesz unokád, mint harmadik gyereked. Volt már ilyen a világtörténelemben! Ez ne tartson vissza!

Icus, Regina!
Egy találkozóra én is szívesen elmennék. Ha gondoljátok elkezdhetjük szervezni. Kinek milyen ötlete van?

Egyelőre ennyit. Most mennem kell, mert fogorvoshoz megyek. Nem vagyok egy félős típus, de valahogy a fogorvos rendelő nem a kedvenc helyem. Szerencse, hogy mivel elég jók a fogaim, így nem sűrűn kell megfordulnom fogorvosnál.

Remélem most már sűrűbben tudok jönni.
Melinda
fermel

Sziasztok!
Találkával kapcsolatban én már csak kb. június végéig tudok menni, mert utána kórház. A legjobb azért a május lenne, mert akkor talán még nincs kánikula. Azt is meg kéne beszélni, hogy ki hogy gondolja. Pl férjek, gyereket? Vagy csak mi öreglányok? Én nem szeretek szervezni, de szívesen elmegyek Kép
Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Kedves Druszám!
Remélem legközelebb be is jöttök az üzletbe! Bár nem voltunk otthon, mi is ballagásra mentünk vidékre.
Hogy sikerült fiacskád magyarja? Nem voltak valami könnyü tételek...
Szombaton reggel 7-kor indultunk mi is ballagásra, Marcali közelébe. Nehezitette a dolgot, hogy Bébi 1/2 8 körül szokott ébredezni, ezért kitaláltam, hogy pizsamában indulunk, és utközben elrendezzük a reggeli teendőket. Szegény nézett nagyot, hogy felkeltettem, és nem enni kap, hanem a sapkát meg a kardigánt, de nem szólt semmit, ugy viselkedett, mint egy igazi nagylány. És végig, a két napon, nagyon alkalmazkodó volt. Mindenkihez volt kedves mosolya, nem sirt semmeért, és este, idegen helyen és sosem látott utazó kiságyban is ugy aludt el a versike után, mintha itthon lennénk. Mindenki ledöbbent, hogy nem kell ringatni, vigasztalni, stb. Pont ugy viselkedett, mint itthon. Nagyon megdicsértük, láthatóan értette is a szép szavakat.
Nagyot fejlődött az utóbbi napokban. Rájött, hogy ki lehet nézni a kocsi ablakán, és akkor a suhanó fákat látja. Eddig mindig csak engem nézett utazás közben... Érti a "hol van" kérdést. Kérdezem, hol van Máté? és tekergeti a nyakát, keresi. Apja bement a fürdőbe, kérdezem, hol van Apa, hát nézi az ajtót mereven, oda ment, ott fog visszajönni is. Mikor szombat este lefektettem, előtte körbejártuk a szobát, mondtam, itt fogunk aludni, csak mi Apával még berszélgetünk, Te alszol, mi kint vagyunk a konyhában. Ugy nézett, mint aki érti, elbucsuztunk, megölelte a maciját, és pár perc mulva édesen aludt. Hihetetlen, hogy egy féléves gyerek ilyen értelmes tud lenni.
Ma voltunk Krizsa doktornál, 12-én kezdődik az injekciózás, junius 8.körül beültetés... Nagyon várom, ujból.
Vasárnap este Erdélybe megy Máté, tanulmányi utazásra, 1 hétig lesznek ott.
Jó lenne tényleg a találkozás,pl. a margitsziget nagy szökőkutnál, ahova a család is eljöhet, de nincs semmi kötelezettség, szóval bárki bármikor továbbállhat, ha nem tetszik mégse. Takaró, piknik kosárba némi élelem, itóka, a gyerekek végigkóstolnák ki mit hozott.Bár én sem szervezni, inkább részt venni szeretek, de vmi ilyesmit csinálhatnánk. Közös érdeklődési alapon akár baráti társaság is alakulhatna belőlünk.
Mit szóltok ehhez Lányok? Kriszta, mint fő szervező?
Kedves Paga!
Most akkor mi van? Nem azt kell csinálnod, amire számitottál? Ez serkent, vagy blokkol Téged?
Remélem a sok vizsgálat olyan eredménnyel zárul, hogy ujra próbálkozhattok a babával. De miért van megnagyobbodva a méhed?
Kedves Fanny!
Ha együtt szülnél a menyeddel, milyen jól összeszokna a 2 gyerek! Ismerek 1 nőt, a lányával 1 napon szülte a lánya testvérét, vagyis a kisbabáját.
A mult héten 1 hapi megint az unokámnak nézte Bébit... Hát ilyen öreg lennék?!?!?!?!?!?!?!?!
Nem is irtam, hogy az uszáson a tanárnéni elengedte Bébit a viz alatt, én meg elkaptam. Teljesen irányt vett, és 1 kicsit haladt elengedve is. Mikor feljött a viz alól, hatalmas mosolyt kaptam Tőle. Leirhatatlanul aranyos.
Nyanyuska, Te irtad, mit kéne csinálni a fotóval?
Lekicsinyitettem, az megvan, hanem itt a Melléklet feltöltése kattintásakor semmit nem csinál, nem hozza ki miből lehet tallózni. Mi lehet a baj?
Na ez hosszu lett.
Melcsi

melcsi1967

Melcsi!

Melléklet - Tallózás után még meg kell keresned a könyvtárat, ahol a kép van. Ezt az ablak felső részén találod.

Margitsziget nem rossz, de fogalmam sincs, hol lehetne ott parkolni. Bemenni nem akarok, mert 1x a szigeten parkoltunk, és marha drága volt.
Nem tudom a liget mennyire tiszta piknikhez, de nekem az még jobb, mert nem kéne a kocsitól sokat gyalogolni és meki is van a Hungária krt-on. Sajnos a kaja nekem közponzi kérdés még 3 hónapig és a mekinek van szénhidrát táblázata, így legalább magamnak nem kéne csomagolnom. A közlekedési múzeum környékén vannak nagy zöld területek, meg van játszótér is kalózhajóval, ha gyerekekel megyünk.
Másrészről viszont még nem láttam a Margitszigeten lévő szuper játszóteret, ami szintén érdekelne. Nekem a Margitszigettel csak a parkolás a gond. Szóval mindegy, majd dönt a többség Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Krisztanyanya!

Férjem inkább muzsikus mint zenész, többnyire Bartókot, Kodályt, és hasonló műveket játszik, de operett előadásokon is szokott muzsikálni.
Viszont az anyagiak miatt nagyon univerzálisnak kell lennie, most pl. talán a mi korosztályunknak is mond valamit a Poór Péter név, mert az Õt kísérő zenekarral utazott ki az Államokba.
Nekem nagyon tetszik a kagylóülés, szerintem Balázs ebben bizti nagyon élvezi majd a mozgásterápiát.
Egyébként én szívesen olvasnám, hogy mit mondtak a felmérésen , és, hogy mi is ez a terápia. Persze csak ha időd és kedved is van hozzá, hogy megoszd velünk.

Icus!
Én már téged is megakartalak kérni, hogy ha van kedved, írhatnál néha arról amiről mostanában tanulsz, mert, hogy ki tudja talán egy csomó olyan dolog felett elsiklik az ember amiről nem is tudja, hogy oda kell figyelnie.

Ballagásról jutott eszembe.
Tavaly ballagott az unokahúgom, majd elmentünk a Náncsi néni vendéglőjébe ahol az ital rendelésnél többnyire mindenki szénsavas illetve szénsavmentes ásványvizet kért, elég sokan voltunk, jó nagy hangzavarral rendeltünk, egyenként mondva, ki mit kér. Mikor anyukámra került a sor, jó nagy hangon ásványmentes ásványvizet kért.

Melcsi!
Én szeretm olvasni a jó hosszú leveleidet, mindig jó kedvem lesz tőle.

Jó éjszakát! Ildikó
kildó

Kildó!
Ez a mozgásterápia tényleg érdekes és tanulságos. Sokmindenre felhívja a figyelmet, amire nem is gondolnánk, hogy rossz. Pl a gördeszkán hasva fekve tolod el a gyereket, akkor az a jó, ha előretartva megfeszíti a kezét. A forgásnál pl 10 forgás után már nisztagmusnak (ez szemrezgés) kell lenni egy átlag embernél. Balázsnál ez csak a 30. forgás után kezdődött, ami szintén nem jó. Repülő fogásnál (gyerek lába hátul apa dereka mögött, apa keze a gyerek hasa alatt és a gyerek vízszintes pozicióban előre néz) a gyereknek a kezét feszíteni kell két oldalt kitartva és fejet felemelni. Balázs csak lógatta és elengette magát. Ezek nem feltűnő eltérések, de nagy jelentőssége lehet a későbbiekben is.
Aztán volt még nagy labdán rugózás, forgás. Takaróban lengetés és kipörgetés. Bukfenc apa öléből hátra és guggolva előre. Trambulinon ugrálás, falapon egyensúlyozás (billegés előre-hátra, jobbra-balra) Minden gyakorlathoz egy ritmusos versike is tartozik. Gondolom azért, hogy jobban rögzüljenek a gyakorlatok és a ritmusérzék is fejlődjön. A gyakorlatokat mindig ugyan abban a sorrendben kell elvégezni.
Röviden ennyi volt a terápia, de ez 2 órás volt, elég nehéz pár sorban leírni. Talán Icus kiegészíti.

Icus!
Ha esetleg valami szakmai hozzáfűzni való lenne azt szívesen meghallhatnám.

Kriszta

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kildó, Kriszta!
A tanfolyamról regényt kéne írni, hogy az összefüggések érthetőek legyenek, de megpróbálom röviden a lényeget.
Azért így is hosszú lesz, ugorja át nyugodtan akit nem érdekel.

Az elméleti tudományos háttér az idegrendszeri működések ismerete, ezzel most nem untatnék senkit.
A módszer végül is arra épül, hogy az idegrendszer érési folyamatának lelassulása vagy zavara tipikus mozgásos reakciókban tetten érhető, és ha erre időben ráépül a speciális mozgásterápia, jól behozható a lemaradás. A kisebb problémák nem szembetűnőek, viszont ha nem foglalkoznak velük, egyre nagyobbá válnak, a gyerek próbál kompenzálni, és tünetváltás következhet be ami pl. iskolai tanulási zavarokban ( dyslexia stb) nyilvánulhat meg. Akkor már nehéz kezelni, a tünetváltás miatt már nem az eredeti problémán van a hangsúly, hanem csak a tüneti kezelésen és az nem igazán eredményes. Ezért fontos mielőbb észrevenni a kisebb eltéréseket is, erre pedig speciális mozgásos feladatok vannak.
A tünetek egy részét Kriszta leírta. Ez kicsit átfogalmazva azt jelenti, hogy vannak bizonyos mozgásos reakciók, amelyek jelzik az éretlenséget pl. a primitív reflexprofil megléte, melyekkel a gyerek együtt születik de a fejlődés bizonyos szakaszában ezeknek integrálódni kell, hogy helyére magasabb szintű mozgásszabályozás léphessen. Ilyen tünet még a poszturaszabályozás problémája ( a gravitációs ingerre adott mozgásválasz), a kokontrakció ( izomtónus feszítés-szabályozás), a bilaterális koordináció ( a két testfél összehangolt működése szimmetrikus, asszimmetrikus és ciklikus mozgásokban), postrotációs nystagmus zavara ( pörgésre kiváltódó szemmozgás), kitámasztási reakciók, fejvédő stratégiák, és folytathatnám a sort.
A tüneteket pár hónapos babáknál is fel lehet ismerni, és kb 10 éves korig lehet mozgásterápiával hatni az érési folyamatokra. A különböző életkorban más más feladatokkal vizsgálják a gyereket, és a vizsgálat eredményére építve 680 feladatból válogatják össze a neki megfelelőt.
A terápia jellemzője a sokféle vesztibuláris inger ami az egyensúlyszervre hat, mert ez a rendszer az idegrendszer nagyon sok elemével kapcsolatban van, így a mozgásos ingerek közvetlenül az idegrendszer fejlődésére hatnak. Sok forgásos, lengetéses, billegős, pörgős feladat meghatározott sorrendben. Az idegrendszer érési folyamatának normalizálása pedig számtalan mozgásos és pszichés-értelmi képesség fejlődését indítja be, ami hosszú távon a szociális alkalmazkodást és a tanulási képességeket javítja.
A sorrend betartása fontos, mert a különböző irányú vesztibuláris ingerek a belső fül 3 egymásra merőleges félkörös ívjáratára hatnak, és ennek meg van a maga szerepe a hatékonyság elérése és a túlingerlés elkerülése miatt. Másrészt a sorrend segíti a gyerek szeriális készségének fejlődését( egymásutániság) ami szintén tanulási zavart okozhat pl. betűösszeolvasás csak meghatározott sorrendben lehetséges, a versszakokat meghat. sorrendben kell megtanulni, a hónapok sorrendje nem felcserélhető stb.
A mozgást dalok vagy mondókák kísérik, ami nem csak a szókincs, emlékezet, ritmusérzék fejlesztésére jó, hanem azért is mert a gyerek megszokja hogy az adott feladat addig tart amíg szól az ének. Tehát a mozgásirányításra előre rá tud készülni, tudja hogy addig kell megtartania egy testhelyzetet amíg tart a mondóka, vagy a számolás. Van olyan feladat ahol a dal végén meg kell tudni állítani a saját mozgását, ezzel a figyelmet és a mozgáskontrollt fejleszti.
A mozgássort hetente 3-5 alkalommal kell végigcsinálni, a terhelés edzéselméleti szempontból fokozódik vagy csökken. Egy tréning 2 hónap, utána a változások tükrében új feladatokat adnak.
Vannak bizonyos betegségek, ezek megléte vagy gyanúja esetén bizonyos feladatok nem végeztehőek pl. az epilepsziás gyereket nem szabad pörgetni mert az rohamot válthat ki.
A torna során előfordul, hogy a gyerek nem akarja, sír. Akkor is folytatni kell. A pszichés alkalmazkodást jelzi az is, mikor válik a gyerek együttműködővé, irányíthatóvá. Hosszú távon ennek az a jelentősége, hogy a gyereknek meg kell szoknia hogy vannak feladatok az életben amiket teljesíteni kell, pl. a leckeírás alól sem lehet majd kibújni.
Nagyon sokféle összefüggés van még de már így is túl sokat írtam, bocs ha unalmas volt.
Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Icus!
Köszi. Egyáltalán nem volt unalmas, sőt még olvastam volna tovább is Kép

Ma megvettem azt a felfüggeszthető kagylófotelt, már csak apu kell egy fúróval Kép

Kép

KépKép
nyanya67

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?