Sziasztok,
Kriszta
Kérdezted a babakötvényt: utánanéztem, és elvileg a MÁK automatikusan adja és intézi az ezzel kapcsolatos dolgokat, az alapján, hogy az OEP (TAJ szám) és az Önkormányzat lejelenti nekik a született baba adatait. Egy hivatalos értesítőt fognak küldeni majd postán róla, hogy milyen összegben (40e) kapott a kicsi babakötvényt. Ezt olvastam róla a neten (engem is izgatott!).
Ha már itt tartunk...
GYÁS-t igényeljetek, foglalkoztatónak kell beadnia a papírokat az OEP-hez, kell hozzá még a terheskönyv, a szül.akvi kivonata a babának, a kórházi papír, hogy mikor született a babó és a doki terhesállományba vételi igazolása.
Születéstől 168 napig jár, a bruttó fizu 70%-a. (nem ennyire egyszerű a számítása, de annyira meg nem egyszerű, hogy leírjam...
) Illetve nem is a szüléstől, hanem akkortól, amikortól szülési szabin vagytok (de ez legkésőbb a szülés dátuma)
Egyszeri anyasági támogatás: szüléstől számított 180 napig igényelhető a helyileg illetékes TÁH-nál. Azt még nem tudtam kideríteni, mi kell hozzá, mivel a GYÁS-hoz beküldtem az akvi kivonatot és ehhez is kell majd, ez később jön...
Cicizés: szerintem is mindig mellre kell tenni a kicsit! És sok-sok folyadék!!! Ja, és azért az egy ciciből 90 nagyon szép eredmény!
Lányok, kérdés: van olyan, hogy "nem elég jó a tejem"? Most ezzel riogatnak többen is, hogy azért nem alszik annyit a mazsolám, mint az átalg gyerek (tegnap 6 órát volt fenn szinte egyhuzamban, 1 órás megszakítással), mert nem elég zsíros a tejem, ergo éhes a gyerek és nem kap elég tápértéket tőlem. Hiába van sok tejcsi, nem elég jó. Létezik ilyen???
Tegnap kicsit magam alá kerültem emiatt. Tápit nem szeretnék adni neki még pótlásnak sem, hiszen annyi tejcsim van, hogy szétfeszítik a ciciket. De ha tényleg éhes és emiatt nem tud elaludni sokszor, akkor inkább adok neki pótlást
Ha muszáj
Egyébként nekünk furi az időbeosztásunk: napi kb. 2x4 órát van ébren, éjszaka 2x5 vagy 2x6 órát alszik egyhuzamban, nappal amikor nincs fenn, 3 óránként kel fel.
Észrevétel ezzel kapcsolatban? Kicsit furi egy 2,5 hetestől
Tegnap voltunk csípőszűrésen: minden rendben van A kicsi lánnyal. A tornázásom megtette a hatását
Kengyel tutira nem kell, 3 hét múlva UH aztán 3-4 hónaposan kontroll. Úgy megörültem ennek a jó hírnek!
Egyébként nagyon jó a kislány. Nem sokat sír, csak ha nyűgös vagy éhes. Mindig oka van. A pocifájás a homeótól úgy tűnik, elmúlt. (kopp-kopp) 1 hét alatt 200g-ot híztunk
Stella
Laura nem mindig kíméletes velem, sajna. Az az 5-6 óráa egyfolytában fennlét, enyhén szólva is megtépázza az idegeimet. Pláne, hogy olyankor úgy leszívja a ciciket (kb. szinte folyamatosan kér enni), hogy már nekem sincs szinte semmi energiám a végére... Már csak azt várom, hogy a fáradtságtól végre bealudjon.
Nálatok nincs ilyen? A fiúk végigalusszák a napot?
Zsebi, Wish
Jaj, nem is olyan egyszerű a fényképezkedés.
Idő kellene rá!!!
Orsi
Köszönöm a sok jó tanácsot! Igyekszem megfogadni!
Puszi
Unique