Sziasztok!!!
Norwell:
Ezt a receptet ismerem, csak nálunk Duna Hullámai néven fut!!
Márta Szelet
Hozzávalók
4 tojás
25 dkg porcukor
másfél deciliter étolaj
másfél dl langyos víz
25 dkg liszt
1 sütőpor
2 kanál kakaó
a formához: margarin vagy vaj
Elkészítés
4 tojás sárgáját kikeverjük 25 dkg porcukorral, másfél deciliter étolajjal és másfél dl langyos vízzel. Hozzáadunk 25 dkg lisztet, 1 sütőport és 4 tojás felvert habját. Vajazott, lisztezett formában öntjük a tészta felét.
A másik feléhez 2 kanál kakaót teszünk és ráöntjük a sárga tésztára. Lassú tűznél sütjük, a tetejét mázzal bevonjuk.
Hogy én se maradjak ki a jóból.
Mi nálunk meg ez a top süti. Ált. kuglóf formában sütöm, és leöntöm csokival. Nyammmi!!
De pl. anyum szokott a tésztába magozott meggyet is dobálni, és nem tesz csokit a tetejére és úgy is marha finom.
Mézgombi:
Felhívom és megkérdezem(mert én ilyen ítélet időben nem megyek ki). Max. panpog egy sort. Bár tartok tőle, hogy azzal fog érvelni, hogy igaz nincs benne, hogy ez nem vonatkozik olyanokra is akik nem élnek házasságban. De az se hogy igen. Mert ahogy nézegettem, erre az esetre, hogy az apa elismeri hogy övé a gyerek, erre nincsen semmi szabály, hogy ekkor hogy megy a vezetéknév adása. Csak az van ha házasok, és ha nincs ismert apja a gyereknek. Így értelmezheti így is meg úgy is.
De egy próbát még megér. Aztán hagyom a francba.
Végülis meg van a B alternatíva, hiszen, ha ez a szarakodás nem lenne, akkor Balázs nem ment volna bele az életbe sose abba, hogy utónévként az Anemona is bejátszon, de így igen.Szóval tegnap szép serényen meg is írtam a levelet, hátha még szülés előtt elbírálják. Hiszen ez nem olyan név hogy pl. at akarnám adni, hogy Radiátor, vagy Halálka, meg ilyenek, hanem egy szép virágnak a latin nevét. És ha van olyan név, hogy Jázmin, Jácint(tudom hogy pasi név) vagy Ibolya akkor Anemona, is lehet szerintem.
Csak anyum ezen is balhézik(bár ő min nem amihez nekünk közünk van és nem úgy történik ahogy ő elképzelte), hogy akkor miért a Balázs vezetéknevét kapja Adél(Bár akkor nem is értem ilyen alapon a tesóim gyerekeinek miért nem két vezetéknevük van, akkor miért volt neki olyan egyértelmű hogy az apjuk vezetéknevét kapják), miért nem az enyémet mert különben is én fogom megszülni, a Balázs csak "megcsinálta" ,mert hogy ha külön megyünk akkor mi köze lesz a gyerekhez.(Ez is anyumra jellemző). Amúgy az a vicces, hogy egész addig amíg rá nem jött hogy egyedül állóként több pénzt kapok addig azon kampányolt, hogy házasodjunk össze(mert hogy szégyenli, hogy leány fejjel szülök), aztán azon hogy hülyék lennénk ha összeházasodnánk, mert hogy így jobban járunk, de amit kiderült, hogy így hogy együtt élünk mégse jár magasabb családi pótlék stb. azóta folyton azon dumál, hogy de a Balázsnak mi köze a gyerekeimhez, meg hogy ilyen olyan amolyan, küldjem el a sunyiba.
Nem tudom hogy lehet valaki ennyire pénz központú, meg furdancs. Ha nem az anyám lenne azt mondanám, hogy korlátolt de így nem.
EZT MOST NEM PANASZKÉNT ÍRTAM, csak viccesnek találom. Mert nagy francokat küldöm el, csak azért hogy pár ezer forinttal többet kapjak.
És valahogy ezek után, úgy vagyok vele, hogy inkább egy olyan keresztneve legyen a lányomnak ami hozzám és a szívemhez nagyon sok dolog miatt közel áll, mint hogy a vezetéknevemet.
Ex:
Édes a Morci fiad!!!
Ilyenkor kicsit bánom, hogy Adélnál kihagyjuk a 4D-t. Másrészt meg sietettném az időt, hogy megszülessen, és én is láthassam az én csöpp lányom pofiját.
Tegnap amikor Tommal tanácsadáson voltunk, hoztak egy 6 hetes fiúcskát is vizsgálatra, és olyan pici volt Tomi mellett, és ekkor gondoltam csak bele igazán, hogy egy hónap múlva egy még kisebb babócánk lesz. És hogy milyen törékeny és kicsi lesz Tomihoz képest. És főleg máááááás, mert azért Toti inkább kisgyerek alkat mint baba. Jó van amikor óriás csecsemőt játszik, de az egyre ritkább
Pilchard:
Nem akarlak elkeseríteni, de erről én is hallottam már hogy vannak babák, aki így készítik fel anyucit a rá váró dolgokra.
Katus:
Ha nem olyan lenne itt a városban a kórház amilyen akkor lehet hogy vállalkoznék otthon szülésre. Bár ha nem lenne, olyan a kórház amilyen akkor szívesen mennék oda szülni és meg sem fordult volna a fejemben az otthon szülés gondolata, mert akkor az is otthonos lenne. ;)
DE majd kiderül mi jön össze nekem másodjára, lényeg egyenlőre háborítatlan, és beavatkozás mentes szülésre programozom magam és Adélt is. És majd kiderül ami bederül.
CTG:
Én majd csak 2 hét múlva kezdem, bár lehet, hogy jövő pénteken azért Pesten csinálnak egyet. Nem bánnám. Mert azért kicsit nyugtalanító, hogy jó szerével a 28. hét óta túlzottan nem nézték meg hogy jól van-e a kisasszony oda benn. Jó persze szívhangot hallgatott a doki, de akkor nem mozgott, és ennek a vizsgálatnak meg pont az a lényege, hogy közben mozog is a baba és figyeli, hogy ha mozgás hatására rosszirányba változik a szívfrekvencia akkor gond van. Mert úgy sincs de azért az mégis megnyugtatóbb ha tudja az ember. Meg hát én tök élvezem, hogy hallom ahogy kalimpál a szívecskéje, az más kérdés, hogy amikor szültem akkor viszont a vége felé zavart a dobolás.(főleg, hogy kettő baba szíve vert hangosan)
Pogi:
Édes a babótok!!
Utána kerestema kérdésednek Valahol már olvstam erről, na de most naná, hogy nem találom.
De a II. re ezt írják az egyik babanetes topicban.
"Ez egyébként azt jelenti, hogy kisebb elmeszesedett területek vannak a lepényen, és minél előrehaladottabb a terhesség, annál jobban használódik/öregszik ugye a lepény, tehát ez normális folyamat. "
Igaz itt még mindig sztyok idő van!!!
DE akkor is szép, és derüs napot!!!!!!