Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Az Istvános topikban olvastam mi történt. Ennek már 2 napja. Ez alatt az idő alatt visszaolvastam az elmúlt időszakot, megkerestem a szomorú vég kezdetét. Nincs is 1 éve!!! Szinte hihetetlen milyen gyorsan dolgozik egy ilyen alattomos betegség.

Nem ismerlek titeket, sem Laurát, de nekem is két gyerkőcöm van, a 3. meg a pocakomban és egyszerűen nem bírok napirendre térni a dolog felett, szörnyű.

A Kedves Családnak őszinte részvétem, és kívánom, hogy a sok sírás után majd tudjanak mosolyogni egyszer...

és nektek Lányok minden tiszteletem, mert ez a szeretet bennetek megbecsülésre méltó.

Részvétem
sasha

Kép
sasha

L ényeddel átszágultál rövidke léteden.
A zt adtad, mi másokban kelt hitet.
U gy éltél..öszinte szóval, szívvel..
R emélve, reményt öntve..mindenben, mindenkiben
A remény elszállt, se egy csoda megmaradt:

Te magad voltál s vagy az !

Titanilla
titanilla

Tony, csatlakozom Maccshoz, én is úgy örültem, hogy azt írtad: "megtudhatunk..."
Hogy van Bazsi és Ákos?
Nagyon tisztellek az erődért...

Virgi, köszönet azért, hogy leírtad ezt a történetet. Gyere máskor is!

Ezek szerint tehát nem én vagyok az egyetlen, aki még mindig szinte egész nap Laura gondol...

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Talán néhányan még emlékeztek Rám, hisz régen én is írogattam ide, de aztán leragadtam a "friss kismamák" topiknál, de azóta is amikor csak időm engedi elolvaslak Titeket! Így sajnos nyomon követhettem Lau betegségét és nagyon drukkoltam Neki mindvégig! Biztos voltam benne, hogy ez a hatalmas erő ami áradt belőle leküzdi ezt a szörnyű betegséget és úgy gondoltam, hogy egy csodának leszünk a "szemtanui" és Lau hamarosan jobban lesz és újra egészséges lesz! Amikor szerdán elolvastam, hogy mi történt képtelen voltam elhinni, csak ültem és sírtam, mert nem tudtam felfogni, hogy ez megtörténhetett! A mi topikunkból szintem mindenki olvasgatott Titeket, hisz hasonló korúak a manóink és most Mindenki Veletek gyászol! Azóta képtelenek vagyunk írni is, csak a néma döbbenet........

Kedves Lau férj!
Fogadd őszinte részvétemet! Rengeteg erőt kívánok Neked az élet folytatásához és a gyermekeitek felneveléséhez és még több egészséget, egészséget, egészséget!!!!! Mostantól Lau a Ti Õrangyalotok és Õ mindig vigyázni fog Rátok!!!!!

Lau!
Nyugodj békébe!

Részvétem
Györesz

Kép
Kép
györesz

Liv!
Valóban nem vagy egyedül, én is rettenetesen sokat gondolok Laura. Férjemmel is és anyósommal is (ő is olvas minket, és szorított Launak, és sírt Érte) beszélgetünk Róla, és én nem tudok múlt időt használni.
Még mindig hihetetlen...

Lau örökké élni fog bennünk, ez biztos. Látom a sok "külsős" hozzászólást, és csak csodálom, mennyi emberrel tartott kapcsolatot Lau, mennyien szeretik, tisztelik, mennyi embernek adott erőt, hitet, bíztatást!!!
Eddig is tudtam, hogy nagyszerű ember!!!

Tonyó!
Én is csak azt tudom kérdezni, a gyerekek hogy viselik? És kérlek én is, gyere amikor tudsz, és ahogy Lau is tette, és mi is tesszük, -ha tudod- írd ki magadból a bánatod!
Látod? Ez tényleg egy nagy család! Köztünk a helyed!

Koszorúval egyetértek!

Móni

Kép
sunimum

Kiscica,
Továbbra is várunk itt sok szeretettel!

Virgike,
köszönjük, hogy leírtad a történetedet!

Liv,
Szinte másra sem tudok gondolni, mint Lau-ra és a családjára. Folyton bekapcsolom a gépet.... Sírdogálok....

Számomra lehetetlen másra gondolni. Közben világossá vált, hogy ennek a topiknak kis és nagy lakói fontosabbak nekem holmi ismerősnél, a napjaim része, ahova mindig jó érzés bekukkantani, ahol ez a tragédia megmutatta, hogy igenis lehet összetartás, szeretet, még akkor is ha az ember nem találkozik nap, mint nap a másikkal csak virtuálisan. Nagyon szeretném, ha ez a topik sok-sok év múlva is ugyanígy működne!!! Nem tudom megfogalmazni az érzéseimet, annyira kifejezően és szépen ahogy szeretném...

Nikk,
Bandónak jobbulást, remélem hamarosan rosszalkodik újra!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Kedves Topiklakók!
Kedves Tony!

Mély megdöbbenéssel hallgattuk a hírt,hogy Lau elment...
Az Uzsoki kórház topikjának lakóinak és gyerekeinek a nevében szeretnék még egyszer szólni.
Hozzátok hasonlóan mi is nagyon szerettük Lau vidám hozzászólásait, biztató szavait, valódi érdeklődését a másik iránt és töretlen erejét, optimizmusát, amivel betegségéhez hozzáállt. Igaz, hogy egy ideje nem járt nálunk, de mindenki nagyon drukkolt neki, hogy másodszor is sikerüljön legyőznie ezt a szörnyű kórt, hogy erőt tudjon meríteni imádott férjéből, két szép gyerekéből és barátaiból, jó ismerőseiből. Senki nem hitte el, hogy valódi baj történhet, és mégis...
Osztozunk a család és a barátok fájdalmában, kívánunk rengeteg erőt mindenkinek. Tony, nagyon vigyázz Balázsra ás Ákosra!

Lau, nyugodj békében, örökké emlékszünk majd rád.

Gyertyát is gyújtottunk érted, búcsúzunk tőled:

http://www.net-family.net/gyertya.php

Tkrisz és Máté
Bedi és Noémi
Csaju és Máté
Sus és Misi
Anita23 és Nimród
Almadi és Bence
Boeszter és Orsi
Tigris és Viktor, Marcell
Kismuki és Márk, Viktor
Bannamari és az ikrek
Sweetlady és Levente
Venczkone
Barbara75
Persela
Timie
és a többiek.

Kép

Kép
tkrisz

Dino, igazad van, most tényleg bizonyossá vált, hogy nem csak szimpla ismerősök vagyunk mi, ennek a topiknak a lakói...
És tényleg jó érzés az, hogy itt ilyen összefogás, szeretet van, ennyi aggodalom a többiek irányában. Jó tudni, hogy itt mindenkire számíthat az ember.
Én is azt szeretném, ha ez a topik nagyon hosszú ideig létezne még.
(És igen, én is emlékszem - hú, már nem is tudom, ki említette, talán Csengő? -, hogy amikor gond volt a babanettel, Lau volt az első, aki máshol nyitott egy topikot, nehogy megszűnjön az egész...)

Minden betegeskedő bébi gyorsan gyógyuljon meg!

Lányok, most ne nevessetek ki!
Egy csomót gondolok arra, hogy hogyan lehetne valami olyan emléket állítani Launak, ami megmarad, mármint tárgyi formában, vagy ilyesmi... Én sem tudom, mit akarok, semmi konkrét, esetleg egy újságban búcsúzni tőle, vagy egy alapítványt létrehozni közösen, vagy nem tudom, tényleg fogalmam sincs, csak valamit... valamit az ő tiszteletére.
Remélem, nem néztek most hülyének, hogy ezt leírtam, mikor valójában nem tudom, mit is akarok, és semmi konkrét ötletem nincs.

Kép

Kép
liv

Liv
Én egyátalán nem nézlek "hülyének",igaz én nem ismertem személyesen Laut és nem is olyan régen csatlakoztam ehhez a topichoz,de én is gondoltam valami ilyesmire,bár konkrét ötletem nekem sincs.

edoci

Sziasztok!
Liv!

Én arra gondoltam, hogy esetleg meg lehetne írni a történetét egy online újságnak, hátha így többen járnának rákszűrésre. Ennek Õ is örülne.
De persze ettől lehet mást is, ez csak egy ötlet volt.

Lilypie Kids Birthday tickers

virgike

Liv,
lehet nem hiszed, de nekem is ez jár/járt a fejembe + még az is, hogy esetleg Tonyónak és a gyerekeknek valami emlék, ami közös volt Lauval és velünk. Talán egy album, amiben a talikon Lau és a gyerekek, a babanetes barátaival együtt vannak, kiragadva a fórumból egy-egy hozzászólást. Lau tiszeteletére meg talán a babanet kezdőlapján megírni a történetét, vagy van egy olyan címszó, hogy a Te történeted, vagy valami. Ezek is csak kósza ötletek. Talán Csirkeszt megkérni, aki szerintem nagyon jól tud fogalmazni, írni. Nem is tudom...

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok...

És a megszokott mosolygós jelem helyett maradjon ma a szimpla három pont . . .
Szoptatás közben kaptam az sms-t Jutitól és szavak helyett csak könnyekhez jutottam, meg olyan gondolatokhoz, amikhez nap mint nap jutnom kellene, de kicsinyes és önző létem eltakarja a szemem elől a fontos értékeket a mindennapi "anya-téged-úgyis-kifáradásig-hajszollak-de-azért-szeretlek-ám" csaták során.
Lelkiismeret furdalásom lett, hogy haragudtam Botira, aki aznap négyszögletű konyhai reszelővel fejbe dobta a húgát, majd golyóstollal ütögette, aztán mivel rászóltam bosszúból gyertyát evett, meg vakolatot és csikket. Én meg képes voltam haragudni rá mindezért. Pedig hol ér fel egy kis harag az elválás véglegességével??!!
Szóval csak ültem a szopizós kislányommal és az egyre elhalványuló telefonkijelzővel a kezemben a sötét éjszakai szobában és tényleg, igazán egyedül éreztem magam. NÉLKÜLE.
Olyan fura az élet...
Õ volt az első it a babaneten, akit személyesen ismerhettem meg a fórumon keresztül (Juti nem számít, mert már az őskor is a mienk volt), mert az első margit szigeti talákán vele futottam össze először.
És ő volt az utolsó, akivel találkoztam... Mindannyiszor valami fontos kezdődött el számomra. Először egy furcsa de fontos személyes kapcsolat más anyuka-jelöltekkel, másodszor a duplamutterségem. Mindannyiszor egy élet kezdődött el, amikor személyesen bukkant fel. Egy internetes barátságokkal teli élet, meg egy kisány élete.
Tudjátok, nagyon örülök, hogy ezeket a fontos dolgokat mind-mind tudom hozzá kötni. Még úgy is, hogy a sok-sok élet-csíra ellenére elhagyott minket.
Magammal viszem mindenhová, amit tőle kaptam:
erőt, figyelmet, szeretet, a küzdeni akarást, és az összetartozást.
Köszönöm neked mindezeket!

Lau Férj!
Fogadd őszinte részvétem. Feleséged, társad, szerelmed, gyermekeid anyja nekem barátom volt. Hiányában örökké osztozom Veled és Családoddal.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Szeretném őszinte részvétemet kifejezni Lau férjének és a hozzátartozóknak. Ami történt az felfoghatatlan és feldolgozhatatlan... Kívánok Tonyó nagyon jó egészséget és nagyon sok erőt Ákos és Balázs felneveléséhez!

LányokKép
Valakinek ki kellene másolni Lau régi hozzászólásait, és kiírni CD-re, odaadni a családnak, hogy később Lau fiai a CD-n keresztül is megtapasztalják édesanyjuk jóságát, lelki erejét és optimizmusát, ahogy küzdött a kórral és elsősorban feléjük és férje felé irányuló töretlen szeretetét.

Drága Lau!
Isten veled!

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat!
Szerintem ez a CD nagyon jó ötlet!
Ha a többiek is beleegyeznek, és rábólintanak, én szívesen megcsinálom!

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok

Csak ülök, gondolkodom, hogy miről is írjak, kinek is írjak, de folyamatosan Lau jár a fejemben. Én is ma szinte egész nap a régi hsz-okat olvastam, megkerestem azt, amikor Lau először írt hozzánk. Mennyi öröm volt a soraiban, hogy 2 év reménykedés után végre beköltözködött Balázska a pocakjába.

Szerintem nagyon jó ötlet emlékül az album is, a CD is. Csak azt sajnálom, hogy egyik olyan talira sem tudtam elmenni, ahol Lau is ott volt.

Na megpróbálok másról is írni:

CsirkeszKép
Most hol is laktok? Leköltözködtetek már Veszprémbe vagy még itt vagytok?

CatKép
Rólad is olyan régen hallottunk már, írjál Magatokról is valamit, és tegyél fel képeket babókról. Szerintem nemcsak én lennék rájuk kíváncsi. Ikresként milyenek a napjaitok? Nekem pont elég 1 gyerek után is rohangálni egész nap, aki pakol, rámol, olyan dolgokat művel, hogy a hajam az égnek áll, bele sem merek gondolni, mit is csinálnék, ha Marciból 2 lenne.

Nézzétek el nekem, hogy a betegeskedőknek nem írok külön, mindenkinek jobbulást kívánokKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Egy rákszűrést népszerűsítő alapítvány sem egy utolsó gondolat szerintem. Bennem is nagyon megmaradt amikor Lau írta járjunk rákszűrésre, mert amit a kórházban lát az borzalmas...

A CD-re írást mi most kisérletezzük, hogyan lehetne valami program segítségével olvasható formában (naplószerűen) letölteni. Ha valakinek már sikerült szóljon!

Andrea

KépKép
Áron

Andrea!

Áronnak boldog névnapot!
A CD-t magadnak csinálod, vagy Lau családjának?

Móni

Kép
sunimum

Móni,

ha sikerül kronológiában letölteni, bárkinek szívesen. Még nincs kész a megoldásunk, dolgozunk rajta. Ti hogyan gondoltátok CD-re írni?

Köszönjük a névnapi jókívánságot.

Andrea

KépKép
Áron

Boldog névnapot Áronnak! Kép

Kép

Kép
liv

Andi, én is ilyesmi alapítványra gondoltam... csak fogalmam sincs, hogyan működik az egész dolog (egészen a létrehozástól kezdve).

Kép

Kép
liv

Boldog névnapot Áronnak! KépKép

Nekem a CD és a Csirkesz-féle Lau történet ötlete is nagyon tetszik. Az alapítvány lenne persze az igazán hasznos, és Lau tuti örülne neki, csak az egy picit bonyolultabb dolog. Mármint létrehozni, aztán meg működtetni is. De esetleg, ha sokan benne lennénk, akkor egy topiktali alkalmával személyesen is meg tudnánk beszélni, hogy is kell ezt elindítani. Végülis, van egy-két topikjogászunk is Kép... Meg egy csomó lelkes topiklakó Kép.

Tonyó!
Hogy vagytok? A picik hogy viselik Lau hiányát? Ha segít, itt nyugodtan kiírhatod magadból a bánatodat...

A koszorút intézi valaki? Azt gondoltam, lehetne annyi szál virágból, ahányan gondolunk Laura. Mondjuk a mi részünkről három (mert hogy Apát is eléggé megrendítette a halálhír, pedig nem gondoltam, hogy már ő is ennyire kötődik a babanetes társasághoz...).

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Írtam a babanet szerkesztőjének, hátha tudnak segíteni a CD dolggal.
Remélem, mihamarabb válaszol.

Puszi, eszti

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Közben megjött a válasz:

Szia Eszter, természetesen megnézzük, hogy miként oldhatnánk meg LAU leveleinek kimentését...
Szép, hogy gondoltatok erre!
apa

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok

cd nagyon kedves ötlet szerintem is.

Liv
Pont most tanulok az alapítványokról. Magánszemélyek is létrehozhatják, tartós közérdekű célra. Bíróságnál kell kérni a bejegyzését és kell rendelni hozzá a cél megvalósításához szükséges vagyont.
Ha emellett döntünk, a párom szívesen segít, alapító okirat, stb...
utána kéne nézni, milyen hasonló szervezetek vannak.

Andi
Boldog névnapot ÁronnakKép

próbálok írni magunkról is.
Mi megvagyunk sokat vagyunk kint. tegnap is meg ma is elmentünk kirándulni, sok kerékenKépKép két kismotor, egy babakocsi, plusz a görkorim. jó kis fenéktorna görkorival babakocsit tolni.
tegnap meg bográcsoztunk kint, fini marhapörkölt volt.

remélem a kisbetegeink jobban vannak.

lányok azért tényleg nagyon jó érzés ehhez a topikhoz tartozni...és nem csak most a bajban mondom ezt, tényleg...

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

JutiKép

Örülök, hogy kis- és középG is meggyógyult végre, és élvezhetitek a tavaszt sokkerekesen. Azért a görkoris babakocsitolást egy pici kaptatón megnézném magamnakKép (mi hegyen lakunkKép).

Erika

Kép

Kép
zsombi

Liv!
A te ötleted alapján gondolkodtam el én is az alapítványon, csak nem írtam. Sok mellrák és egyéb szűréses alapítványról olvastam már itt-ott, de kismamáknak, fiatal anyukáknak szóló médiában például még nem olvastam róla.

Én és a családom minden tagja rengeteget gondol Lau családra, nagyon nehéz felfogni az egészet.

Lányok, ugye jól tudom hogy a kenetvétel csak a méhnyakrákot szűri, petefészek és a méhtest rákot nem?

Mi a hétvégén Szegeden vagyunk, Áront tegnap is meg ma is kicsaptuk a kertbe. A friss levegő megtette hatását, ebéd közben falattal a szájában elaludt.

Ketteske pénteken megmutatta magát, kisfiú. Szerintetek milyen név a Simon?

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép
Nem baj, ha én azért küldök Nektek egy kis mosolyt?

AndiKép
Áronnak boldog névnapot kívánunk!
Kenetvétel: igen, az csak a méhnyakrákot szűri,ezt nekem is mondta a dokim, úgyhogy sajnos annak a negatív eredményétől függetlenül még lehetséges méhtestrák vagy petefészekrák. Azokat csak eü. küret utáni szövettanon tudják megállapítani. Sajnos. Nekem is minden méhnyakrák szűrés után eszembe jut, hogy rendben van, évente egyszer elmegyek, de attól még a többit nem tudják kizárni.

JutiKép
Sokkerekes sétaKép

BoeszterKép
Köszi, hogy írtál CD-ügyben.

Koszorú: mi akkor 4 szállal járulnánk hozzá, a teljes családunk nevében.

Ha sikerülne létrehozni egy alapítványt, az fantasztikus dolog lenne. Lau igazán büszke lenne ránk. A gyakorlati része sajnos nekem is homályos, már a létrehozás is jó kis munka lenne, nem is beszélve a folyamatos "gondozgatásáról".

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Nekem is a fejemben van egy ötlet, ezen agyalok már azóta, hogy olvastuk a rossz hírt. Persze lehet, hogy elküldetek valahova jó messzire, mindegy, azért leírom, lesz ami lesz. Aztán ne kíméljetek, írjátok le mit gondoltok róla.

Szóval szerintem anyagilag is támogathatnánk Lau családját. Biztosan már maga a temetés is hatalmas "érvágás", nem beszélve egy apáról, aki egyedül maradt a 2 kicsivel.
Megkérhetnénk Tonyót, hogy e-mailben küldjön egy számlaszámot, amire mindenki lehetőségeihez mérten utalhatna annyit, amennyit tud. Mi sem tudnánk egymásról, hogy ki mennyit küldött, ezért senkinek sem lenne kellemetlen, ha valaki csak minimális összeget tud erre szánni.
Azt is tudom, hogy Tonyó valószínű ezt nem szeretné elfogadni, de ha Ti egyetértetek, akkor talán mégis sikerülne rábeszélni.

Mit gondoltok erről?
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok
Mint látom, az alapítvány felől gondolkodtok, ami nem rossz ötlet csak egy kis utána járás, de azért írok pár sort az alapítványról.
Az alapítvány jogi személyiséggel felruházott célszervezet, amelyben egy önállósított vagyon tartós, közérdekű célt szolgál. A közérdek célját szolgálja, amely tágan értelmezhető, így szolgálhatja egy-egy kisebb csoport érdekeit, és akár egyetlen személy érdekét is, ha ez az érdek nem jövedelemszerzést szolgál, hanem az emberi együttérzésre , szolidaritásra alapított humánus cél. És ugyebár itt ez a cél !!
Az alapítvány javára a célja megvalósításához szükséges vagyont kell rendelni. A Ptk nem szól részletesen az alapítványi vagyon természetéről, de a gyakorlatban ez jelenleg túlnyomó részt készpénzvagyont jelent (de, hogy mennyi? azt ne kérdezzétek, az tudja aki ebben jártas, Juti férj?). Nincs akadálya annak, hogy a vagyont járadékszerű szolgáltatások jelentsék, de azért itt már komoly megbeszélések szükségesek. De nincs akadálya annak sem, hogy az alapítványi vagyonba meghatározott dolog használata tartozzék (pl. ingatlanhasználat)
Meg kell határozni: nevét, célját, céljára rendelt vagyont és annak felhasználási módját, székhelyét. Továbbá ebben az esetben a Nyílt alapítvány a javasolt forma, mert akkor később mások is csatlakozhatnak, de ebben az esetben természetesen az alapítók (Lau barátai)a feltételeket meghatározhatják.

Szóval így nagyon nagyon röviden ami eszembe jutott, így jól meg kell gondolni az egésztett, mert akkor egy nagyon összetett és szervezett munkát igényel, szerintem egy alapítvány működtetése, ha ténylegesen el akarja érni a célját.
Mégegyszer mondom, az ötlet nagyon jó, és mi nőknek akik hajlamosak vagyunk gyorsan túllépni az estleges gondjainkon és későn kapunk észbe, biztosan jól jön egy ilyen szervezet ami felhívja figyelmet, hogy jobban figyeljünk magunkra. De a magvalósítása a hozzáállás és elkötelezettség kérdése, ami nem utolsó szempont.

A Cd viszont nagyon jó ötlet, és nagyon személyes is mert a kismanók majd bármikor beleolvashatnak az édesanyuk gondolataiba, örömteli percibe, hiszen az egész csak róluk szól, velük kapcsolatos.

Üdv mindenkinek
Marcsi
Vendég

Kata
Szerintem szép gondolat.
Ha létrejön az alapítvány, lehetne pályázni támogatásra, illetve SZJA 1 %-ok felajánlása, stb..akkoe az alapítvány is támogathatná a családot, azt hiszem van ilyen jogcím, hogy magánszemélynek nyújtott támogatás.
ha hazajön legnagyobb G megkérdezem. pont most hoztak létre egy filmes alapítványt.

pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Eszter, köszönjük szépen a segítséget!

Judy, alapítványügyben választ köszi. Annyira tudatlan vagyok ebben a témában, nemcsak a létrehozásról nem tudok semmit, hanem a működtetéséről sem, nyilván itt szakemberek segítségére lenne szükség.

Marhapörkölt bográcsban, de jóóó! Kép

Utolsó mondatoddal nagyon egyetértek.

Mi is egész nap kinn vagyunk, csak aludni meg enni jövünk be, olyan jó, hogy ilyen szép tavaszi idő van. Kép

Andi, eredetileg szegediek vagytok? Nagyon szép város.
Kisfiú, jaj de jó, gratula! Simon - nekem tetszik. Mi is a vezetéknév? Vagy illene tudnom? Bocs, ha igen... Kép

Kata, az ötletedet teljesen támogatom. Én is gondolkodtam ilyesmit. Kérdés valóban az, hogy Tonyó mit gondol a dologról.

Marcsa, leírást köszi. Valóban nagy munka a működtetése, az biztos... És egyáltalán hogyan megy ez? A létrehozás megtörtént, és utána...? Van x cél, ez esetben pl. a rákszűrésre való figyelemfelhívás, ennek a célnak eleget is kellene tenni... Nem egyszerű.
És hozzáteszem, hogy azért a hozzáállás és elkötelezettség mellett nyilván sok időt is igénybe vesz, figyelmet, munkát...

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Muszáj rövidnek lennem mert elszállt a gép és apa még telepit...

Én is inkább arra gondoltam, hogy ha már a gyógykezelésre nem adhattunk, akkor a temetésre küldhetnénk valaménnyit...

Voltam pénteken várandosok klubjában es végig azon járt az eszem, hogy mondjam,'csajok menjetek el rákszűrésre, LAU kéri'...Szerintem már az is egy lépés, hogy a közvetlen ismerőseink körében reklámozzuk a dolgot, ahogy ezt Lau tette.

Arra is gondoltam, de ezek is nálam kusza gondolatok, hogy a srácoknak valamiben hátha tudnánk segiteni. Persze, ugy latom, Lau jo kezekben hagyta a fiukat, mert a parja biztosan emberfeletti modon fog kuzdeni ertuk...De a magam reszerol eszembe jutott, hogy esetleg mint mat-fiz tanar hatha hasznomat vennek. Mert emlekszem hogy valamikor arrol irt lelkesen Lau, hogy Akos 5-ös matekbol. Hatha valami versenyre segithetnek neki vagy a felvetelire...vagy szeretne megnezni nalunk a cegnel, hogy keszitik az elorejelzést?
(probaltam megkeresni mikor irta LAu, hogy mennyire orul a sikernek, de jan. 8 -at olvasva, mar nem jutottam tovabb)
Lehet, hogy nem most, de esetleg 5 év múlva tudnék segiteni valamiben. Csak a topic maradjon igy együtt és Tonyo is irjon a srácokról...

Reditke! Drukkolunk ám Milánnak!

ZSombinak is.

és minden lábadozó babának.

csengo
Vendég

Áronnak boldog névnapot!

csengo
Vendég

Sziasztok Lanyok!

Bevallom en is arra gondoltam hogy valahogy tamogathatnank anyagilag Lau csaladjat mert penzre mindig szukseg van.
Ha valaki nyitna egy szamlat es "szolnank" az osszes babanetes lanynak, fiunak Kép es ha csak mindenki egy keveskevel is tudna hozzajarulni az is valami mert sokat vagyunk.

Aron-Andi: gratulalok a kis fiucskahoz, a Simon az egy szep bibliai nev. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Emlékállítás:
Liv! Nagyon jó ötlet. Sokat gondolkoztam ezen.
Mi lenne ha csinálnák egy honlapot, amin Lau története, képei lennének, és hozzászólai.És ezen is lehetne népszerűsíteni a rákszűrést, és sok emebrek elküldeni, hogy nézze meg.
A másik ötlet: Kismama újságban megjelentetni Lau történetét, és egyben felhívni a figyelmet a rákszűrésre. Sok kismamához eljuthatna Lau üzente. Csak kell valaki, aki megírja.

ÁronAndi!
Áronnak boldog névnapot!
Gratulálok Simonhoz! Kép

Zsombi! A koszorút, szerintem akkor intézzük, ha tudjuk, hol lesz. Mert ha itt lesz a rákospalotai temetőben, akkor bevállalom. Holnap szét nézünk.
Én arra gondoltam, hogy egy szép nagy koszorú vennénk, de nem annyi virággal amennyien búcsúzunk tőle, mert az szerintem a sírra sem férne rá. Kép

Kata! Jó ötlet a család segítés, remélem Tony beleegyezik.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Áron-AndiKép
Gratula, Simon nekem teccKép

LivKép
működtetés, háát, mondjuk lenne egy honlap, ahol lenne ismeretterjesztés, lehetne keresni szakértőt, aki válaszolna a kérdésekre, le kéne írni a fő célokat, itt is meg lenne adva az a bizonyos bankszámlaszám, elérhetőség, szja 1 %,...lehetne támogatót keresni, pályázni, rendezvényeket tartani.ezen a honlapon lehetne mondjuk leírni a történetet is, illetve megemlékezni.
így mégis hivatalos formát öltene a dolog és hosszú távú lenne.
ja és kell egy kuratórium, aki kezeli a vagyont, ennek el kell különülnie az alapítótól. de nem kell nagy vagyonra gondolni, hiszen az alapítvány nonprofit szerv, csak annyi kell, ami a működtetéshez szükséges.
dehát, tényleg jól meg kell gondolni a dolgot, de szerintem jó 5let. persze csak ha a család is így gondolja.

na megyek fürdetni
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

..elszorul a torkom, ahogy olvasom soraitokat, ennyi szeretet..ennyi segíteni akarás...
utána járok, hogy lehet valaki nevére számlát alkotni, mert lehet..
akit érdekel ki vagyok: 06302856717

Titanilla
titanilla

a CD szép és jó ötlet...kérek belőle majd én is
Már ha meg lehet oldani valahogy...

Titanilla
titanilla

Sziasztok

Nagy ritkán írok nektek, de majd két éve olvaslak minden nap titeket.
Lau halálhíre engem is nagyon megrendített. Sírtam miközben olvastam, szegény kisfiam nem tudta, hogy mi a baj.
Én is végigkövettem a küzdelmét és csodáltam az erejét és a kitartását. Azóta sincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe. Bennem az a kép él a legjobban, amikor boldogan újságolta, hogy üvegmatricát gyárt és tett fel róla képeket. Amikor olvastam, arra gondoltam, hogy honnan van ennyi energiája??????? Esténként amikor Olivért altatom, a kisfiai jutnak az eszembe...... Mit érezhetnek most.. A cd nagyon jó ötlet. Mi lenne ha azok akik ismerik a fiúkat személyesen egy kicsit anyáskodnának velük?. (persze amikor már a nehezén túl vannak a srácok és nem tépnének fel újabb sebeket a látogatások?) Ha kicsit kilépnétek ebből a virtuális világból és jól megölelnétek és megpuszilnátok őket. Tudom, hogy nem lehet egy édesanyát pótolni, de a szeretetnek nagyon sok fajtája létezik.

Maccs
Gyönyörű verset írtál! Elbőgtem magam míg olvastam....

A nővérem a Fővárosi Bíróságon dolgozik. Õ jegyzi be az összes alapítványt. Ha segítség kell, akkor szóljatok!

Lau
Isten veled! Csodáltam az erőd a kitartásod. Örökké példa leszel számomra.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Mióta Lau elment...olvaslak benneteket....és kezdek hinni a szeretetben.

Titanilla
titanilla

Moszi, Kismamára én is gondoltam.
Honlapötlet szerintem nagyon jó!!!!!!!!!!! Könnyen elküldhető a cím és ezáltal az üzenet bárkinek, és ott mindent el lehet mondani, amit szeretnénk.

Judy, "támogatót keresni, pályázni, rendezvényeket tartani", erre írtam, hogy rengeteg munka és idő - bevállalnánk ezt? Sokat gondolkodom ezen. Azon, hogy olyat vállaljunk, amit tényleg tudunk tisztességesen teljesíteni, gondozni, működtetni stb.

Titanilla, "akit érdekel, ki vagy"? Szerintem mindannyiunkat érdekel! Irj! Ki vagy? (A neved látom a profilodban.)

Gigi, "jól megölelnétek és megpuszilnátok őket". Eléggé elérzékenyültem ettől, amit írtál. Igen, valószínűleg most erre van a legnagyobb szükségük a fiúknak.

Segítség: igazából az lenne a legjobb, ha Tonyó szólna, ha tényleg szólna, ha bármiben a segítségükre lehetünk. Mindannyian mellettük állunk, de egyikünk sem tudhatja, mit lépjen, hogyan lehetne leginkább a segítségükre...

Az egész családnak nagyon nehéz lehet most. De szerintem Ákosnak a legnehezebb. Nagyon sokat gondolok rá.

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Titanilla
Szerintem mindenkit érdekel hogy ki vagy!

Edoci

edoci

Sziasztok'
Szerintem puszit kapnak a sracok meg olelest, mert nem maradtak teljesen egyedul, errol ne felejtkezzunk meg. Akosra en is gondoltam, mert mar eleg nagy, de Balazska is erzi biztosan anya hianyat. En ha elmegyek, apa szerint, Miki feloranként az ajtohoz szalad. latom rajta, hogy mennyire mas ha anya jon meg , mintha barki mas...
Magam reszerol, eddigi irasai alapjan, nagyon tisztelem Lau ferjet, csaladjat es hat igazabol lehet, hogy nekik ami igazan hianyzik azon senki sem segithet, vagyis marad a hit, hogy odafenn a mennyben varja oket VALAKI.

Tudom, hogy eleg zavaros amit irok, ne sertodjon meg senki mert nem talalom a szavakat, nagyon nem vagyok a szavak embere....nyersen tudok csak fogalmazni.

csengo
Vendég

Sziasztok,
én minden segítségben benne lennék, akár a fiúkról van szó, akár másról. Kérdés Tonyó mit szól ezekhez, mert szerintem mindenhez a beleegyezése és véleménye kellene.

Alapítvány: bár valóban sokan vagyunk, akik tudnák a sorsát egyengetni, de kérdés, hogy mennyire lehet egy alapítvány feladatát felosztani, szétszabdalni, hogy az még működőképes legyen?

Áron-Andi,
gratula az újabb kisfiúhoz. Simon szép név.
Áronnak boldog névnapot kívánunk!

Judy,
megnéztlek volna Titeket séta közben.
Marhapöri, ráadásul a szabadban.....

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Engedélyt kértem Moszitól, azt mondta, írhatok ide nyugodtan. Nagyon tetszik, hogy ennyire összetartó társaság vagytok. Egész nap az archívumot olvasgattam, próbáltalak "megismerni" Titeket, és Laurára emlékeztem...bár ehhez nem kell olvasnom semmit, egész nap Õ jár a fejemben.

Szóval láttam rengeteg fotót a babáitokról, és egytől egyig gyönyörűek!
TitanillaKép
Gondolom Laura családtagja lehetsz. De lehet, hogy tévedek.
GigiKép
Igen, én is az üvegfestős résznél ragadtam le az archívumban. Eszméletlen mennyi erő volt benne!

Ne haragudjatok, most kicsit fáradt vagyok, holnap igyekszem értelmesebben fogalmazni...

Jó éjt mindenkinek!

Virgi

virgike

Anyamanya KataKép
Köszönöm a kérdésed a fiaimról. Ígérem pár hét múlva írok róluk, de szeretném most ezt a pár napot emlékezésre hagyni, hogy mindenki leírhassa az érzéseit Lauval kapcsolatban.

Egyébként szerintem is most a családnak nagy szüksége lehet anyagi támogatásra is, így javaslom, hogy a koszorúból befolyó pénzekből ami megmarad, azt adjuk a családnak. Úgy sem lehet annyi virágot a sírra tenni, már ha családonként 1 szálat teszünk a koszorúba, az is szép nagy lesz.

Áron AndiKép
Én is úgy tudom, hogy a méhnyakrák szűrés nem szűri a petefészekrákot, sajnos. Ilyenkor UH-t csinálnak, azt sem mindenhol, amivel esetleg ki lehet szúrni az elváltozást, de már csak akkor, ha akkora a daganat.KépKép Ezért nehéz ez a szűrés dolog.
A mellrák szűréssel is az a bajom, hogy odamentem 33 évesen a szopi után, és elküldtek, hogy majd jöjjek vissza 35 évesen, ha betöltöttem, mert addig nem csinálnak mammográfiát. Ha van indokom, és érzek valamit, akkor megultrahangoznak. No comment....

Cat

Cat
Kép
cateye

Cat
Nem védeni akarom a magyar eü-t, úgy sz.r ahogy van, de mint szűrés az emlők önvizsgálata az elsődleges! Aztán jön a doki, és igen sajna elküldenek a mammográfiáról. Még a korban megfelelő páciensnek is hónapokat kell várni egy vizsgálatra...állítólag kevés készülék van...

AndiKép
Gratulálunk a kisfiúhoz, Simon szép név!
A CD-t csak úgy egyszerűen kimásolgatva a hozzászólásokat gondoltam, de most még várok a bnet szerkesztők válaszára, van e egyszerűbb módja.

Móni

Kép
sunimum

Adatbazisoskent dolgoztam, tehat semmikeppen ne masoljatok ki kezzel a hozzaszolasokat! Ez egy nagyon egyszeru lekeres lenne szakembernek. Kerdes az, hogy megteszik-e, vagy megtehetik-e?

csengo
Vendég

Sziasztok Lányok!

LaurólKép
Én is olvasgattam az archívumot...KépKép
CD, honlap, album, Kismama-cikk, stb. nagyon jó ötlet.
Az alapítvány már egy kicsit nagyobb falat, tényleg csak akkor érdemes belevágni, ha igazán sokáig tudna komolyan működni. Ahogy Liv is írta: ez rengeteg idő és munka, jól át kell gondolni.

Áron-AndiKép
Gratula az újabb tökishez!!KépKép A Simon szerintem szép név!Kép
Áronnak nagyon boldog névnapot kívánok!Kép

JutiKép
Kerekezés+bográcsozás klassz lehetett!Kép

NikkKép
Örülök, hogy már jobban vagytok. Remélem már a hasmenés és láz is elmúlt.

És remélem, hogy minden kisbeteg manó meggyógyult már!

Magunkról:
Mi is kinn vagyunk egész nap (ha jó idő van persze).
Tegnap egy percet sem aludt a lányka napközben. Este fél hétkor sajttal a szájában az asztalra dőltKépKép Fél nyolc körül sikerült megkérdeznem tőle, hogy kéri-e a tejcsijét. Erre a varázsszóra magához tért, ivott három kortyot, majd rázendített a sírásra és fél óra hosszáig abba sem hagyta. Iszonyú fáradt volt! Közben sikerült átpelusozni és Apa karjaiban elaludt újra. Szerencsére egész éjjel sikerült durmolnia. Nagyon jók az éjszakáink egyébként is, visszamenőleg két hét alatt talán egyszer volt olyan, hogy valamire felriadt és vissza kellett altatni.
Persze most is alszikKép
Én már nagyon várom a pénteket, végre mehetek ultrahangra. Először 6 hetesen voltunk, akkor még nem volt szivecskedobogás, ez az újabb 6 hét iszonyú lassan akar eltelniKép Jó lenne tudni, hogy minden okés odabenn, mert én szinte semmit nem érzek (persze, tudom, szerencsés vagyokKép), néha már komolyan ráijesztek magamra, hogy nem álmodtam-e az egészetKép. Néha van pici gyomorégés, kicsit több pisilés (bocs), de már az a kis cicifeszülés, meg álmosság is elmúlt, ami volt az elején.
Na, szóval várom már a pénteket.

Anita
(11+5)

KépKép
KépKép
vasani

Lányok!
Nagyon tetszenek az ötleteitek, ha sikerül a veszprémi költözés és összejön az alapítványosdi, akkor megpróbálom majd az ottani baba-mama klubbon keresztül minél több helyre eljuttatni Lau üzenetét a szeretetről küzdelemről, erőről és a rákszűrésről. Persze alapítvány nélkül is.
Ha tényleg rám gondoltatok a történetének megírásában, szívesen elvállalom, de nem fog menni ezen a héten,mert nem otthon vagyok.
Ha kész felteszem ide, lehet majd cenzúrázni, és ha már mindenkinek teszik, tényleg eljuttathatnánk sok-sok helyre.

Legyetek jók:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?