Szia Fenyőke!
Nagyon sajnálom a veled történteket.
Ezekszerint biztos a PCO és sosem szedted még a Metformint.
Jó helyre kerültél, ebben topikban "lelki támaszt" találsz, én is azóta vagyok nyugodt, amióta megtaláltam a lányokat
Bár nálunk csak december óta megy a baba program
Sikertelenül! MÉG!!
Én nem Budapesten lakom és nem tudok doki neveket. De itt van Norka, Rejoka, Kandi (róluk tudom, hogy Bpen laknak), biztosan fognak tudni ajánlani olyan dokit, aki a Metformint felírja.
Kb a következő a sorrend.
Ahogy a Norka cikkében is áll, amit a mai nap feltett, azt olvasd el.
Kell kérni egy beutalót egy 5 pontos cukorterheléses vizsgálatra. Párhuzamosan nézzék az inzulinodat is.
Tehát éhgyomor: vért vesznek cukor és inzulin vizsgálat.
Utánna megiszod az onnan kapott 75 gr cukor oldatot (érdemes citromot vinni, hogy finomabb legyen, mert kiüti az ember lányát) és innen tovább 30, 60, 90, 120 percre ismét megszúrnak és megnézik a cukor és inzulinodat.! Ez a vizsgálat szerintem nálad is bizonyítani fogja az IRt.
És ekkor jön a csodabogyó Metformin
1500 mg naponta, ez 3 tablettát jelent, (lehet többet is szedni, akár 3x850 mgot) amit lassan kell felépíteni, mert ez is gyilkos bogyó
. Rosszullétet okoz, de meg lehet szokni. Ebben a topikban szinte mindenki szedi, a nembabások közül Mindenki! (kiskincs még nem
)
Ennek a gyógyszernek gondolom már olvastad, nagyon sok jó hatása van.
Fogyaszt, pattanástalanít, a szőröket csökkenti, rendberakja a hormonháztartást, vagyis a PCO alapokát szünteti.
T9öbben szedjük a PreMens tablettát, ezt patikában 2000 ftért meg lehet venni, napi egy szem, ez egy természetes alapanyagú gyógyi, barátcserje kivonatot tartalmaz, szintén jótékony hatással van a hormonokra.
És folsav, napi 5 mg, ez javasolt babásodás előtt.
Még néhány kérdés:
pajzsmirigy elégtelenséged megszűnt már??? Miért nem szeded már az Eutiroxot?
Más hormonoddal van e még gond?? (pl prolaktin, cortizol, tesztoszteron)
Mikor haviztál utoljára?
Nem tudom mennyire voltam érthető és mennyire nem, kérdezz bármit, itt mindig lesz olyan aki válaszol.
Ebben a topikban Norka, Rambóka, Almodo metformin mellett lett babás. DE a családineten van egy PCOs topik, ott szinte mindenki Metforminos babás. De erről már Norka tud igazán beszélni.
UI: Vigyázz a cukorterheléses beutalóval, többnyire ki kell harcolni!!!(beutalót adhat háziorvos, enfdokrinológus, nőgyógyász, háziorvos) Komoly meccs. De szerintem a Bp tudják, hogy hol csinálják ezt meg normálisan.