Új privát üzeneted érkezett!

JutiKép
síelésért irigy-irigy már megintKép
Szerinted érdemes Au-ba shoppingolni kiugrani? Rám férne egy alapos felruházkodás, a családom gyorsan növö tagjairól nem is beszélve.

Enyém apjuk ma ugyanígy vigyázott Boteszre, amíg én Cs-t szoptattam, csak nálunk B az asztalon állt és onnan haladt volna tovább felfelé a könyvespolc magasabb rejtekeibeKép Apjuk akkor ébredt, amikor B-t lekaptam az asztalról, és álmosan motyogva közölte: "öööö, figyelek-figyelek, hagyjad.. Mit is csinált Boti???"

Jogi helpet elöre is köszi, szerintem fogunk majd vele élni. Holnap lesz a nagy részlet-egyeztetö ülésKép Már várom az elcuccolást, bár tudom, hogy akkor rühelleni fogomKép

Jó hétvégézést!

Csirkesz
most nyugi van, szerintem elugrok itthonról könyvesboltbaKépKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

LivKép
Azért ezek jó hírekKép
Férjednek igaza van, egy foglalkozás megkukkantása még nem kerül semmibe, és lelkiismeret is megnyugodhat.

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Botinak jobbulást! Kép

Csatlakozom az igen könnyen álomba szenderedő, de közben persze éberen őrködő férjek boldog feleségeinek táborához. Kép

Kép

Kép
liv

LivKép
HRG tornát nekünk is ajánlották, állítólag szeretik a gyerekek. Alagútban másznak, ugrálnak stb. Kiscsoportos foglalkozás keretében akadálypályán mennek végig a gyerekek. A pályát havonta cserélik. Ennyit tudok róla. Elég nehéz időpontot kapni (nálunk), tanév szerint működnek. Ha most elkezdjük, akkor is valszeg csak júniusig lehet járni, nyáron szabadság.

Ez az ön döntése valóban nem könnyű. Én kicsit mókuskeréknek érzem az egészet. Tartáshibát bármely gyerekben bármikor lehet találni. A Salus szandi nekünk nagyon bejött, lúdtalp megelőzésnek jó, szépen formálja a bokák tartását.

CsirkeszKép Botinak jobbulást, Au-ban H&M-ben nagyon jó cuccokat lehet kapni a kölyköknek.

ViolaKép Lassan könyvet írhatnál a szocpol felvétel nehézségeiről. Írigylem kitartásotokat.

Andrea

KépKép
Áron

Viola!
Miert ne jarna a felszocpol? En az iden leszek 35 es mi jovore akarjuk felvenni boviteshez. Bocs ha valami masrol van szo.

Liv! Nagyon szuper ha Daviddal minden oke. Ismerem ezt a magara toljuk a felelosseget erzest, de tenyleg vigyed ha van kedved, amugy meg biztosan nem is kene mar neki semmi.

Csirkesz, jo hogy neha hirt adsz nagy elnyomatasodban. ugy latom mindenki koltozik vesz felujit, csak en vagyok ilyen nyuszi, hogy evrol evre toljuk...Tenyleg regen irtal mostoharolKép Balcsi part biztosan jobb lesz. Parod ott kapott melot, vagy utazik?

Tavaszt tenyleg varom ezert is irtam, hatha megjon. Dehat nemKép Azert orultem a hoviragoknak a kertunkben....

Enyem ferj is elalszik neha,. de most csillagos 5-st erdemel. Amiota nem szoptatok o kel fel ejjel is a gyerekhez mondvan hogy nem emelgessem annyit. Tenyleg, tobbi kismami, ti a nagyot mennyire hirtelen kapkodjatok fel? Nem kell vigyazni???

csengo 17+1
Vendég

CsengőKép
Kedves a férjed. Én egész nap emelgetem Áront. Ráadásul másodikon lakunk, lift nincs. A dokim szerint a nők úgy vannk megteremtve, hogy várandósan is képesek ellátni több gyereket. Na azért én is parázok, de nincs más választásom. Hogy vagy?

Én jól vagyok, rám jött 2 kg, brrrr. Hasam reggel alig látszik, este viszont akkora mint egy hordó. Jövő héten megyek AFP-re. Valami mozgást érzek esténként, de ezek még nem rugások.

Friss kismamik?

Andrea
16+1

KépKép
Áron

Móni Kép Fanni nevében is köszi Kép

Pocó

Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

PocóKép
Így utólag Boldog névnapot FanninakKépKépKépKépKép
Szép tortája voltKép Fanni pedig csodaszépKép

Már sok hozzászólásom tünt el az éterben, remélem most elmegy!

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Mi is hazaértünk a síelésből. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat!Kép Képeket majd rakok fel később, ha van. Nem is tudom, fényképeztünk-e síelés közben, vagy csak a szálláson...

Gyorsan visszaolvastam, de most nincs annyi időm, hogy rendesen hozzá(tok)szóljak, úgyhogy gyorsan a legfontosabb hírekre reagálva:

ReditkeKép
Nagyon sok boldogságot kívánunk az egész családnak. Milánnak pedig gratulálunk, hogy ilyen sokáig bírta azon a szűk helyen, és ilyen szépen megnőtt odabent! KépKépKépKép Puszi neki: Zsombi és a Topikboszi Kép

PocóKép
Fanninak boldog névnapot! Olyan gyönyörű szemei vannak ennek a lánynak! Kép

Lau Kép
Nagyon-nagyon sajnálom (és ez nem csak szokásos közhely), hogy ennyi kínlódás után sem tudtak most igazán jó hírekkel szolgálni az orvosok.KépKép De biztos vagyok benne, hogy amilyen erősek Ti (az egész család Kép) vagytok, sikerülni fog a gyógyulás. Mi itt mindannyian ezt kívánjuk Neked! KépKép Nagyon sok gyógypuszit küldünk és próbálj meg egy kicsit pihenni, lelkileg kikapcsolódni, hogy picit megerősödve, a vérképedet feljavítva, újult erővel tudj belevágni a következő (remélhetőleg sikeres) kezelésbe! KépKépKép Annak idején mennyi ideig tartott a kezelés, amitől teljesen rendbejöttél? Ha kicsit jobban vagy, írj nekünk, mert mindannyiunknak nagyon hiányoznak a kedves, optimista hozzászólásaid. Kép

Most ennyi. Majd még jövök később, csak vár a kis hörcsög meg egy csomó mosnivaló Kép

Sziasztok
Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok Kép
Nem olvastam még vissza, csak nagyon felületesen belekukkantottam.
Már megírtam egy másik topikon egy hozzászólást, most idemásolom nektek (bocs), mert mennem kell, de majd jövök névreszólóbban is.

Először is nagyon nagyon köszönjük a jókívánságokat.

Tegnap jöttünk haza a kórházból.
fantasztikus szülésem volt, ami Bálint horror szülése után leírhatatlan számomra.
Csak gyorsban:
hajnal 1-kor kakilási ingerre ébredtem. Megijedtem, hogy csak nem kimaradt a vajúdás és máris a tolófájás jön, de azért szép óvatosan elmentem WC-re. Szerencsére nem tolófájás volt, viszont 40 percig 10 perces 40 mp-ig tartó aránylag gyenge fájásaim voltak.
Gondoltam, hátha megint 30 órát vajúdok, még nem megyek sehová, így visszabújtam apa mellé. El is tudtam aludni, de 1/2 3-kor újabb WC-zési ingerre ébredtem és arra hogy mindjárt leszakad a derekam. Na ez már a vajúdás volt. 4 perces 45 mp-es fájásaim voltak. Vártam egy fél órát, akkor hívtam szülésznőt és bébiszittyót. Bébiszitty 1/2 4-re odaért, akkor elindultunk kórházba.
4-re beértünk, szülésznő is. Akkor már 3 percenként 1 perces elég erős fájások, már 3 ujjnyi voltam, ügyeletes orvos szerint 6-ra baba lesz.
Innéttől bedurvult, irtó intenzív volt, de a tudattól hogy pár órán belül babám lesz, a fájások közti szüneteket végig röhögtük meg bohóckodtuk.
6 előtt ért be a dokim párja (mert ő lábtörött), akkor már ágyon feküdtem (nála csak úgy lehet) és a 3. tolófájásra kinn volt az én 10/10 Apgaros gyönyörűségem.
Minden előzetes rémisztgetés ellenére, én nagyon elégedett voltam az orvossal. Kedves volt és nagyon határozott, ami nekem jól jött, mert így nem tudtam szétesni.
Minden úgy történt, ahogy szerettem volna, rövid vajúdás, burokrepesztés, felsíró baba, pocakomra tették, apája vághatta el a köldökzsinórt. Szóval kb 2 perccel a szülés után már el is felejtettem milyen k-ra fájt, mert olyan boldog voltam.
És lelkileg, fizikailag is sokkal-sokkal jobb volt. Nem lehet összehasonlítani, milyen 30 órán és 2,5 órán keresztül szívni.
Volt egy 15 perces "felületes" altatásom, mert a méhlepény kicsit töredezett volt, és azt megkaparták, de így legalább alva varrtak.
Ja, az altatást végigpofáztam minden kórházi dolgozó örömére . állítólag azt magyaráztam el, hogy én akkor most gyorsan szülök egy kislányt is. A tudatalatti vágyak
Egy dolog, hogy nem tudtam Arninál szülni, dehát nem alakulhat azért minden 110%-san az én igényeim szerint

Milán már a 2. napon 50-ket szopott, most 70-80-kat. Óramű pontossággal 3 óránként szopik. Sokat alszik, és egyelőre hang nélkül nézelődik meg mosolyog ezerrel. De nem ringatom magam hiú reményekben, tudom hogy ez még csak a beetetés

Bálint egyelőre imádja. Segít pelenkázni (ő adja a kenőcsöt), mindig kér cumisüvegből tejet, ha a baba szopizik, ha sír nyomja oda a kezemet, hogy simogassam.
Majd szerintem hetek múlva, mikor rájön, hogy Milán örökre ittmarad, akkor kezdődnek a gondok, de azt majd megoldjuk akkor. Egyelőre nagyon élvezem a babázást meg a nagyfiúzást és várakozva állok az elkövetkezendő hetek előtt.

Fotókat majd dobok később.

Van egy kérdésem:
1. iszonyúan beindult a tejem. én Bálintnál sosem fejtem, csak akkor, ha elmentünk valahová és akartam itthagyni cumisüvegben valamennyit. Semmi mellgyulladás ilyesmim nem volt, de most azt mondták a kórházban, hogy a felesleget mindig fejjem le. Én ezt nem akarom, mert akkor meg még több lesz csak. Kinek mi a tapasztalata, ha nem fejem le, be fog gyulladni?

Ja, egyetlen dolog, hogy sajnos találtak egy kis szívzörejt Milánnál, így hétfőn a Heim Pál kardiológiáját kell hívni vizsgálatra, de azt mondták ne parázzunk, mert ez gyakori, és majd elmúlik, mert valami 3 mm-es ér vagy mi nyitva maradt aminek záródni kellett volna.
Szóval csak ez van, de a keringése tök oké, így szerintük semmi komoly.

Most csak ennyi.
Sok puszi nektek.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

Én most épp tavaszi( vagy inkább télutói) depresszióban szenvedek. Igazándiból semmi baj, csak valahogy minden.

Az építkezés a szomszédok miatt valszeg nem fog összejönni, mert értékcsökkenést akarnak velünk fizettetni, ami ugye a nem létező pénzünkből elég gáz.

Így a melóhelye való visszamenésnek pont az oka tűnt el, ami ugye jó is lehetne, de én most nem élvezem, mert kicsit félek a szeptembertől, maikor mindenképpen mennem kell majd.

Töröm a fejem ezerrel, hogy akkor hogy is legyen, keressek -e lakást valahol, vagy ne,ráaadásul apósom felvetette, hogy esetleg akkor vállaljunk kistesót, amire nagyon vágyom, de pillanatnyilag KOrnéllal sem bírok.

Enyém férj megint kapott fizetésemelést, de a sok meló miatt ennek sem tudok örülni, majd minden nap túlórázik, hétvégén meg ott az egyetem, amire szintén nem tud rendesen készülni a meló miatt. Szal, bocs hogy rátok zúdítottam mindent, de most ez van velem.

Amijó, hogy apum most fenn van nálunk és unokázikKép Asszem amint jobb idő lez lemegyek egerszegre, hátha attól rendbe jövök.

Próbálok melegre, napsütésre meg pihenésre koncentrálni addig isKép

ReditkeKép Gratula a kis szopimanóhoz és a segíitőkész nagyfiúhoz.

A sííbajnokoknak pedig gratula a balesetmentes hazatéréshezKép

Vera

hvera

JutiKép
Boldog névnapot kívánunk NagyG-nekKépKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Edit, gratula nektek, csók mindkét kishapsinak! Kép
A kérdésre: szerintem csak akkor fejj le egy keveset, ha úgy érzed, hogy kezd eltömődni a tejcsatorna, és a baba nem akar szopizni, illetve csak keveset. Ha kezd feszülni, fájni a melled, kezd piros lenni, akkor fejj le belőle, de ne az összeset, tényleg cask a felesleget, mert akkor valóban ugyanannyi fog újratermelődni.
Nekem is rengeteg tejem volt mindig, és Dávid eleinte csak 20-30-akat szopizott, mondjuk akkor én először telepakoltam a mélyhűtőt, fejtem egy csomót, de csak a biztonság kedvéért, ma már nem biztos, hogy így csinálnám. Ha üresre fejed a melled szopi után, nem áll be a kereslet-kínálat.

Boldog névnapot Gergőnek! Kép Különben Gergő vagy Gergely? Bocs, hogy nem tudom. Kép

Vera, ha szép napsütéses idő lenne, az talán javítana a rossz kedveden, de sajnos a köv. napokra is havazást mondanak. Talán utána már tényleg itt a tavasz. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

JutiKép
NagyG-nek boldog névnapot!

VeraKép
Gyógyultak vagytok?
Jövő hét utáni héten kreatívkodás? Hangulatjavítónak?
Az pedig nem igaz, hogy nem bírsz Kornéllal, biztos csak kisördög néha(mint mindegyik manóKép)

ReditkeKép
Jó ilyet olvasni!!! A sok tejcsi kívánságunk bejött ezek szerintKép Sok sikert nektek a további időkhöz is, fiúknak puszi!

teszek gombafejűről képetKép

Móni

Kép
sunimum

Kép
Kép
Kép

Kép
sunimum

Sziasztok!

Edit, nagyon klassz szülésed volt!!! Tök jó volt olvasni! Én is 2,5 órát voltam szenvedőben, és nagyon remélem, hogy októberben is hasonló lesz a helyzet! Nekem is rengeteg tejem volt, én lefejtem szopi után, de nem teljesen üresre. Fagyasztottam sokat, amit végül nemrég ki is dobtam... A zörejről pedig: Máténak kb. 2 hónapos korában hallotta meg a drnő, beutalt a Tűzoltó u-i Kl-ra, ahol az égvilágon semmi okot nem találtak. Azóta is vagy hallja, vagy nem, ez is érdekes, hogy mitől lehet??
Nagyon jó babázást kívánok, és remélem, sokáig fog tartani Bálintnál a tesó-imádat!

Móni
Lili csak nem póréhagymát rágcsál?? Édes nagyon!

Pocó
Fanninak csodaszép a szemöldöke, már most igazi nő!

Lau
Nagyon szorítok a holnapi vérkép eredményhez, ha tudsz, mindenképp írj néhány sort!

Rólunk: Máté magától ráül a bilire, és olyan érdekességet is produkál, hogy a lábait beleteszi és így a szélére ül... Igen mókás látvány. Az esti elalvások kissé problémásak az elmúlt néhány napban, nem akarja, hogy kimenjek a szobájából. Azért max. fél órán belül így is elalszik. Reggel pedig pl.ma, vasárnap lévén, már 6.09-kor felkelt és onnantól csak bennünket szórakoztatott...
A várandósság (hol is tartok? 9+6) jelei, mint hányinger, gyomorégés, szerencsére csak ritkán jelentkeznek, viszont fájdogál a hasam, aminek nem örülök. Ilyenkor -ha meg tudom oldani- vizszintbe teszem magam. Legközelebb csak márc. végén kell UH-ra mennem, kár, hogy nem hamarabb, remélem, minden rendben lesz.

Mindenkinek jó éjszakát!
Éva
eve75

ÖrületKép Sosincs idöm semmire. Na mindegy, majd lesz ez még így sem...

ReditkeKép
Szupi-lufi szülésedhez gartula, megálmodott kiscsaj mikor jön?

Robogok Boteszt a földön tartani, mert csak mászik-mászik egyre feljebbKép Napközben a székeket kénytelen vagyok bezárni egy szobába, hogy nyugtom legyen, amíg szoptatokKép Katasztrófaövezet vagyunkKépKép

Tschók:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau, mi volt a vérvételen? Jelentkezz!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

PocóKép
Fanni nagyon szép!Mint mindigKép

CsirkeszKép
Boti jobban van? Székremászás nálunk még nincs, de mostanában kezdi, kezdené...lemászni muszáj volt megtanítani, mert néha azt hittem leugrikKép
Jó, hogy Csenge köldöksérve javulóban vanKép

NikkKép
Képzeld, Maccsék voltak nálunk, és elhozták a hordozótKép
Másrészt pedig a rossz időre való tekintettel elmarad a kirándulásKép de igazuk van, a Kő-hegyen túrázni nyakig érő sárban nem az igaziKép A felajánlást még egyszer köszönjük! Kép

ÉvaKép
Azért az jó, hogy nem küzdesz a várandósság tüneteivelKép Máté nagyon ügyes lehet, és vicces, hogy a tárgyakat még nem kizárólag rendeltetésszerűen használják!
Március vége pedig hamar eljön, már itt a közepe!

Megyek, mert hulla vagyok, éjjel "dolgoztam"(tényleg melóztam, csak kollégával végigdumáltuk, ahelyett, hogy kicsit aludtunk volna(felváltva)), és azóta aludtam másfél órát...

Mindenkinek szép estét!
puszi:
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Reditke,
gratulálunk Milánhoz és a könnyű szülésedhez! Maradjanak ilyen harmónikusak a napjaitok! Kép

Móni, Pocó,
lánykáitok nagyon helyesek! Kép

Liv,
jó, hogy Dáviddal minden okés, Kép 1 foglalkozást érdemes megnézni. Aztán akár otthon is csináltathatod vele azokat a feladatokat, mint arany középút.

Rólunk:
kisebb taknyolás és köhögés elkapott minket, talán már kifelé lábalunk belőle. Márk 4 foga mellé most előbújt kettő, de nem az előírt sorrendben lévők, hanem felül jobb és bal oldalon egy-egy szimmetrikusan a 3-as vagy a 4-es, egyelőre nem tudtam megállapítani, mert csak a hegyük van kint és oroszlán szája meg rövid ideig van nyitva. Kép Járás már elég jól megy, néha elég merészen nekilódul, múltkor az Ikeában csak úgy loholtam utána. Napjaink elég mozgalmasak.

Dinó,
kilábaltatok már a betegségből?

Csirkesz,
kár, hogy leléptek Pestről, de gyerkőcöknek biztos jobb lesz ott.

Mi most lakáscsere helyett úgy döntöttünk, hogy még maradunk egy ideig, de alaposan átalakítjuk a kérót (ablakcsere, radiátorcsere, parkettázás, falkiszedés, máshova új fal berakás és hasonló finomságok, így telik el majd a tavaszunk.

Mindenkinek üdv és vigyázzatok magatokra! Most csak ennyire futotta.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok
Reditke Kép
Még egyszer gratula nektek a gyors szüléshez Kép Kivánok én is továbbra is ilyen napokat Kép

Móni
Menjetek Szánkóval Kép Ha kell esetleg, oda tudom adni Kép Lili(Macs) mászott minden felé? Kép Frizura Kép Kép

Éva
Bilizés,mi is megvettük Bandónak a bilit,de még nem haladunk vele Kép

Pocó
Fanninak utólag is nagyon boldog névnapot Kép

Judy
Gergőnek is boldog névnapot Kép

Kép
Kép
nikk0830

Csak nagyon gyorsan Macsek kérdésére válaszolva. Kb. 4 napra kilábaltunk a betegségből, jelenleg tegnap óta újra lázas Bernát, ezért kerestem egy másik gyerekorvost, aki azonnal elkezdte a gyerek kivizsgálását. Ma voltunk röntgenen, holnap megyünk fül-orr-gégészetre, csütörtökön vérvétel. Mindketten rettenetesen nehezen bírjuk, engem nagyon megvisel ez az állandó betegség, tehetetlennek érzem magam és iszonyatosan aggódom miatta. Bernát meg ha orvost lát, azonnal kapaszkodik belém el sem akar engedni, és nagyon sír ha hozzáérnek.Kép Úgyhogy velünk ez van, remélem mindent rendben fognak nála találni!

ReditkeKép
szuper, hogy ilyen gyors szülésed volt, és Bálint is ilyen jól reagál a tesóra. Képeket nagyon várom, légyszi rakjál fel, ha lesz egy kis időd.

LauKép
Mi van veled? Milyen lett a vérképed? Nagyon sokat gondolok Rád!

CsirkeszKép
Biztos nagyon jó lesz az új helyen lakni. Boti akrobata mutatványai ismerősek számunkra, mi is már egy ideje egymásra rakjuk a székeket, mert különben mindenhova odatolja a széket és felmászik, kinyit, kipakol, kiönt......Kép

VeraKép
fel a fejjel, nemsokára itt a tavasz.Kép

PocóKép
Fanninak így utólag is boldog névnapot kívánunk!

JudyKép
NagyG-nek szintén boldog névnapot!

LivKép
Szuper, hogy mindent rendben találtak Dávidnál!Kép

MóniKép
Lili így gombafejjel is nagyon édes.Kép

Na, csak hosszabb lett.
Mindenkinek pussz,

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Reditke,
nagyom tetszett a szüléstörténted, jó, hogy te is ilyen gyorsan megúsztad. A tudatalatti részén meg jót derültem, mikorra tervezitek a kiscsajt? Mi olyen 2.5-3 év múlva, talán a köv. olimpiára. (Ha már a két srácnak összejött).

Múlt éjszakánk katasztrofális volt, Levente este 7-től hajnali kettőig szenvedett, csak egyszer aludt közben egy háromnegyed órat. A mai este is így indult, de aztán totál szorosan bebugyolálva a takarójába sikerült elaltatnom.

Benedeket szerdán hozzák vissza, legutóbb még úgy volt, hogy már múlt szombaton, de a hétvégére lebetegedett, s így nem akarták visszahozni. Most már meggyógyult, csak ma pl. extra nyűgös napja volt. Már alig várom, hogy itt legyen.

Én már nagyjából kigyógyultam a nyavajáimból, csak kezdek kicsit kialvatlan lenni, node két gyerek mellett lesz ez még így se...

Szörnyű, hogy folyton mindenki betegeskedik, most már jó lenne kilábalni a télből. Csatlakozom a piszkosul tavaszt várók táborához. Az összes kis- és nagybetegnek meg gyors gyógyulást!!!

A párom felrakta Levente új képeit a szokott helyre, ide.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

tegnap este nem engedett be a babanet Kép

kösz a gratukat ismét.

rossz hírek:
Szívzörej: tegnap délután voltunk a HeimPálban és sajnos nagyon friss és nagyon rossz az élmény egyelőre. Sajnos nem azt találták, amivel odaküldtek (3 mm-es ductus, ami tényleg nagy százalékban kinövős dolog), hanem találtak 2 másik lyukat Az egyik a kamrák között, a másik a pitvarok között. Mindegyiknél visszafelé áramlik a vér és a tüdőbe kerül, ami kb 10%-kal több terhelést jelent, mint normál esetben. A pitvarok közöttire van nagy esély, hogy még összenő, de a kamrák köztire nagyon kevés. Legközelebb április végén kell visszamennünk, akkor újra megnézik és valszeg gyógyszeres kezelésre lesz szükség és elég nagy valószínűséggel, ha eléri az óvodást kort, akkor szívműtét. Hát tudom, hogy tartani kell magam és Bálintnak is meg Milánnak is teljes értékű, nyugodt és jól tejelő anyára van szüksége, de most azért hazudnék, ha azt mondanám, hogy nyugodt vagyok és nem kerülget minden pillanatban a sírhatnék.
Egyelőre úgy kell kezelni a baát, mintha tök egészséges lenne, mert még nagyon pici és még nagyon sok a "ha" a betegségében, de vannak dolgok már most, amire nagyon oda kell figyelni.
Nem lázasodhat be illetve nem kaphat el semmilyen fertőzést, így most minimum április végéig senkit nem fogadunk látogatni és Bálint sem mehet közösségbe.
Nem szabad egyszerre sokat ennie, és a 3 órás evési időközöket ki kell várni, hogy kiürüljön a szervezet és ne terhelje túl magát.

Hát ez van, majd jelentkezem
Hogy én még a "sima" szülést és 10/10-es apgart sem tudom szárazon megúszni......

közben felhívtunk egy másik szívspecialistát is, mert ugye egy vélemény nem vélemény, csütörtökre kaptunk is időpontot.

és akkor képek:

Edit
Kép

Kép
reditke

Szia Edit!

Nagyon sajnálom, hogy Milán szívzörejének nem "csak" a ductus nyitva maradása volt az oka, hanem sajnos annál komolyabb probléma KépKép. Sajnos egészen jól emlékszem még, mit is érezhettek most, de azért gondoltam, mint a téma avatott(abb) ismerőjeKép, megpróbállak egy picit megvígasztalni Titeket.

Zsombor is egy teljesen eseménymentes terhességet, viszonylag normál szülést és 10/10-es Apgart követően került át a kardiológiára, nála viszont a pitvari és kamrai sövényhiány csak egy súlyosabb rendellenesség következményeként volt jelen, tehát mi ezekkel nem is foglalkoztunk annyit. (Ami nem azt jelenti, hogy a Ti problémátok nem ugyanolyan szörnyű, mint a miénk volt.) Tényleg érdemes megnézetni még egy szakemberrel, mert valószínűleg a problémát ő is ugyanúgy fogja látni, viszont lehet, hogy más kórházban más módszerekkel kezelik ugyanazt a bajt. A gyógyszerezésbe mi viszonylag gyorsan belejöttünk, a kontrollok sem viselték meg nagyon Mackót a műtét előtt. Nálunk sem kellett (és most sem) különösebben kímélni a gyereket, azt mondták, hogy az ő szervezete fogja jelezni, ha valami (mozgás, evés okozta megterhelés) már túl sok: fáradékonyab, izzadékonyabb lesz. Csak erre kellett figyelnünk. Én tehát igény szerint szoptattam Zsombit... Az egészet az könnyítette meg, hogy Mackón egyáltalán nem látni semmit a betegségéből, ugyanúgy fejlődik, pörög, mint a kortársai, és egyáltalán nincsenek fájdalmai pl. Kívánom és remélem, hogy ez nálatok is ugyanígy legyen!! Kép

Az esetleges későbbi műtéttel kapcsolatban meg csak annyit: iszonyú jól viselik ezek a picik a beavatkozást, a dokik pedig egyre fejlettebb technikákat alkalmaznak. Ha nem is záródik be a lyuk, akkor is lehet, hogy mire aktuális lesz, már katéteres vagy egyéb kíméletes módszerrel tudják befoltozni a hiányt. Amíg mi bent feküdtünk a Kardiológiai Intézetben, több kisgyereknél is végeztek ilyen műtétet, és tényleg meglepően jól bírták az egész tortúrát Kép. A szülők persze sokkal rosszabbul... Kép

Nem nagyon akarom a mi bajunkkal tovább terhelni a topikot, de úgy éreztem, ennyit leírok, hátha picit segít Nektek. Illetve ha bármi egyéb információ, telefonszám, eszmecsere miatt szeretnél megkeresni, megírom emilben a mailcímemet és a telefonszámomat.

Szívből kívánom, hogy helyre jöjjetek testileg-lelkileg! A két kis manódnak nagy szüksége van arra, hogy Ti vidámak és kiegyensúlyozottak legyetek! (Bár tudom, hogy ez most nagyon nehéz.)

Sok-sok puszit küldünk Nektek!Kép

Várjuk a képeket a két szép hapsitokról! Kép

Zsombi és a Topikboszi Kép
(Apropó, így most külön öröm, hogy ilyen szépen kihúzta Milán a 40. hétig odabent, legalább egyéb tekintetben teljesen egészséges, erős kismanótok született KépKépKép)

Erika

Kép

Kép
zsombi

ZsombiKép
nagyon köszönöm.
Várom a leveled.

képek:
Ha véletlenül azt írja ki, hogy nem publikus, akkor a frissítés gombot kell nyomogatni és kitartás, működni fog.

http://www.babanet.hu:81/album/main.php?album=8995&page=1

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Latom szinte csak a duplamutik tartjak eletben a topicotKép
Nekem sajnos szombat ota egyre erosebben visszatert a hanyos korszakom. Iszonyu gaz, mar olyan jo volt nelkule.

Afp meg ilyenek minden rendben, de sajnos oldalt fekudt a baboca igy meg titok, hogy Miki kisocsit vagy kishugit kap. PEdig olyan kivancsi lettem volna. De ezert nem fogok kiadni 10e-t 4d uh-ra, csak ha aggodnek valamiert.

Reditke! Tenyleg szornyu lehet a bizonytalansag. NAgyon drukkolok, hogy ne legyen meg mutet sem. Abban meg Zsombiek segitenek, hogy kiismerd magad a dolgok meneteben. En laikuskent ugy hallottam, hogy az a nagy gaz, ha nem fejlodik a baba. Gyarapodik a babad?
Amugy megneztem a kepeket stramm kissrac. Balint hogy viseli az uj jovevenyt? Volt mar feltekenyseg, vagy a simizos kep a jelloemzo?

Mindenkinek szep napot es hatha eljon a tavasz is:
csengo 17+5
Vendég

Edit, sajnálom a rossz híreket, viszont megnéztem a képeket, nagyon jók, a legjobbak persze azok, amin mind a négyen rajta vagytok! Kép

Teszek fel én is két képet.

Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok Lányok!

Képek mindenkinél szupik!!!

KormiKép
Levente olyan, mintha nem is egy, hanem minimum három hónapos lenne! Tüneményesen nagyKép
Bocs, hogy ezt kérdezem, de bizti van elég tejcsid, és nem azért üvöltött Levi 7től 2ig, mert éhes? Vagy létezik, hogy ennyire fáj a pocak? Nálunk ilyen akkor volt amikor elapadt a tej, és éhes volt Lili. Pocak ennyire sose fájtKép
De bocs, én nem akarok okoskodni,csak egy kérdés voltKép

NikkKép
Köszi, inkább itthon maradunk.Bár ma tök jó idő voltKép Lili(Macs) nem csinált bűvészmutatványt, itt meg volt szeppenveKép

MacsekKép
Fogakhoz gratulaKép
És az átalakításhoz is, jó kis tavaszKépAzért irigykedem. Most mi is ott tartunk, hogy nem költözünk sehova, viszont ablakot cserélni szeretnénk mi is. Van megbízható ablakosotok? Műanyag, vagy fa ablakot szeretnétek?

CsengőKép
HányingerKép Zavard el már ezt a gonosz tünetetKép

ReditkeKép
Nagyon jó nézni titeket a képeken!!!
Sajnálom a rossz hírt! Ne csüggedj, adjon erőt a két gyönyörű gyermeked, a férjed, és tényleg! Nézd meg Zsombi kisfiát! Idén már korcsolyázott is! Emlékszel? Ez egy gyógyítható elváltozás, és tényleg nagyon modern az orvosi technika, és gyermekeknél nagyon körültekintőek(szerintem), és nekik őrangyaluk is van!!! Szóval sok tejcsit, és sok jó kedvet!!!

LauKép
Milyen lett a vérkép? Hogy vagy? Fiúk?

Mindenki másnak nagy mukkKép

Jó éjt mindenkinek!
Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

ReditkeKép
Ha jol emlekszem en meg nem is gratulaltam. Nagy gratulaKép Annyira sajnalom, hogy komolyabb a problema mint ahogy azt eloszor megalapitottak. Jo, hogy meghalgattok mas velemenyt is es remeljuk kinovi a picur es nem lesz szukseg komolyabb beavatkozasra. Tudom nagyon nehez de probalj meg megnyugodni nehogy az idegeskedes a tejcsi rovasara menjen. Van ket gyonyoru kisfiad, nagyon szep csalad vagytok, minden rendben lesz ne aggodj. Milan baba nagyon aranyosKép

CsengoKép
A rosszulletek mostmar tenyleg felhagyhatnanak mindjart a 18. hetben vagy. Sajnalom, hogy meg nem tudhatjuk meg a kisteso nemet pedig mar kivancsi lennek ra. Gondolom Te isKép

KormiKép
Levente szep kis pufok babaKép

DinoKép
Bernatnak jobbulast, ez a sok betegeskedes tenyleg nagyon szornyu lehet, bisztossan nem konnyu. Remeljuk minden rendben lesz a kivizsgalason.

PocoKép
Fanninak mi is boldog nevnapot kivanunk igy utolag. Tovabbra is gyonyoru kiscsajKép

MacsekKép
Jo nagy faba vagtatok a fejszeteket. Engem az ilyen atalakitas elegge meg szokot viselni, nem nagyon turom ha fel van forditva a lakas, de ennek sajnos ez az ara. Marknak gratula a fogacskakhoz es persze a jarashoz. Ezentul lesz mit szaladni utanna. En mar magassarkut nem is nagyon hordok amiota Elisa elindult abban keptelenseg lenne vele tartani az iramot.

MoniKép
Lilinek edi az uj frizurajaKép

JutiKép
NagyG-nek boldog nevnapot utolag isKép

LivKép
Elhiszem, hogy jobb lett volna hallani ha azt mondjak nem kell mar tobbe sehova vinni Davidot de ahogy Andi leirta az ugyesito tornat meg jateknak is tekinthetik a gyerekek es lehet, hogy Davidnak tetszene. Szerintem is ki kell probalni, annyit meger. Mikor kell mennetek az elso foglalkozasra?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Kép

Sziasztok!

Reditke,
képek szuperek, megy a drukk, hogy Milán babánál könnyen megoldódjanak a gondok. Tudom, hogy pocsék lehet, de kitartást, gondolj a pozitív példákra! Kép

Móni,
ablak műanyag lesz, hogy milyen munkát végez az ablakos, az majd csak április végén derül ki, eddig normálisnak tűnt a cég(kis családi vállalkozás). Csúsztatott zsalus házban lakunk, laikusnak panel, de hivatalosan nem az, szóval a lényeg, hogy az ablakok alatti falat is cserélik, nagy meló lesz. Még jó, hogy van erkélyünk végig az ablakok alatt és így könnyebb dolgozni.

Tcis,
én is utálom a felfordulást, de már a szemeim előtt lebeg, hogy milyen szép lesz, ha elkészül és az nagyon ösztönzőleg hat.
Tűsarkú cipőről tovább gondolva, nekem az egész ruhatáram sportosabb jelleget öltött mióta Márk megszületett, már annak is örülök, ha normál méretű retiküllel indulok útnak. Kép

Csengő,
sajnálom, hogy visszatért a rosszulléted, csak abba marad már egyszer.

Szép álmokat mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Tcis, nem bírom elérni a HRG-s nőt, úgyhogy hagyjuk az egészet. Jövő héten találkozom a gyerekorvossal meg a védőnővel, és megkérdezem a véleményüket, aztán meglátjuk.

Dino, sajnálom, h ilyen sokat betegeskedtek, elhiszem, h megvisel lelkileg.

Lányok, soha ne egyetek meg együltő helyetekben egy egész csomag aszalt sárgabarackot. Én éjfélkor benyomtam egy zacsival, utána reggelig majd' megdöglöttem, annyira görcsölt a hasam.

Kép

Kép
liv

Hali

Most talán van egy kis idő írni.

Gergő köszöni a névnapi jókívánságokatKép
Mi megvagyunk. most kivételesen nem betegek. de a héten már nem megy oviba a nagy, mert szünet van.
tegnap kimentek márc 15-ézni az ovival, pici zászlókkalKép múlt héten meg múzeumban voltakKép
Gellike 10,6 kiló és 86 cm. nem beszél, csak annyit, hogy baba és nem. viszont mindenhová felmászik.

Liv
Természetesen GergelyKép

Edit
sajnálom a rossz híreketKép de biztos minden rendben lesz, drukkolokKép szép a kis családKép

Csirkesz
Mi szoktunk vásárolni Auban. H&M, C&A, Tacco, Kik boltokban. de ezekből már sok van itthon is. nem tudom érdemes-e csak ezért kimenni.

pusz mindenkinek
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

ReditkeKép
Remélem idővel rendbe jön Milán szívecskéje, a nővérem kislánya is "lyukas" szívvel született, de csak 2,5 éves korban vették észre, akkoriban (15 éve) még nem voltak ilyen modern kardio eszközök, operációra is előjegyezték, de mégsem kellett megműteni, rendbe jött magától kivánom ezt nektek is.
A képek csodálatosak, Bálint oda lehet az öccsétől,látszik mennyire szereti, mégha időnként hisztizi kis, a tigrise nagyon szuper.

LivKép
Dávid nagyon helyes a képeken,és milyen huncutul mosolyog igazi nagyfiú, szerintem semmi kezelésre nincs szüksége.
Sárgabarack, hm én is szeretem, rendesen meghajtja a pocakot, leközelebb tűrtőztesd magad:
(

SunimumKép
Nagyon jó a "gombafrizura", jó hogy jól tűrte a beavatkozástKép
Póré és saláta, látom mindent megkóstolKépA hagymához mit szólt?

Noémi
fantikbaba

Judy, miért természetesen? Az én második fiam pl. Gergő lesz. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

MacsekKép
Normal meretu retikul? Az micsodaKép Mar nem is emlekszem mikor volt ilyen a kezemben. Csak nagy szatyor johet szamitasban 2-3 pelenkaval, popsitorlo kendovel, nedves keztorlovel, parteklivel, mindig keznel levo uzsonnaval, csuszasgatlo zoknival stb. Mark nagyon edi a ket kis fogacskavalKép

LivKép
Es ha lany lesz?Kép Davidnak tenyleg nagyon huncut a mosolyaKép Kire hasonlit? Ugy latom, hogy a szeme szine a Tied de mas hasonlosagot nem veszek eszre. Igaz, mindig is gyenge oldalam volt az ilyesmi.

JutiKép
Ezek szerint a Te fiad is akarcsak az en lanyom inkabb a tettek embere mint a szavakeKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok Kép

Köszönjük a névnapi jókívánságokat Kép Mi is hasonlókat kívánunk minden most ünneplőnek Kép

Macsek Kép Látom a képen, hogy ti sem büszkélkedhettek még túl sok foggal Kép Fanni most beindult amúgy, egy hete jött ki a 9. ma meg a 10. Sík nyűgös, hisztis, a többi is jól be van dagadva neki.

Reditke Kép Sajnálom, hogy Milán szívével komolyabb a gond Kép Remélem azok közé fogtok tartozni, akiknél magától "kinövődik" ez a probléma.
Más, de szintén neked Kép Nézegettem már anno, hogy nagyon ismerős a neved is meg az arcod is még fősuliról ( SZÉF ). De mondom biztos keverlek valakivel. Aztán megtaláltalak az iwiwen is, és az adatlapodon láttam, hogy te is oda jártál. Na, szóval kicsi a világ Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Reditke,
sajnálom, hogy ilyen rossz hírt kell hallanunk szegény Milánról, de én is remélem, hogy gond nélkül kinövi.

Fél napja én is tényleges duplemutter vagyok. Ennyi is elég volt, hogy párommal együtt kidôljünk, pedig fél kilencre már mindkét gyerek aludt. Benedek elôször egy kicsit megilletôdöttnek tünt, s érdekes módon akkor lehetett elôször hallani a hangját, amikor meglátta Leventét. Nagyon aranyosan bánt vele, a fejét simogatta, még puszit is adott neki, s tartotta az arcát, hogy Levente is adjon neki. Egyelôre nagyon tetszik neki a baba, nagyon kiváncsi rá, s azzal sincs baj, ha a kezemben látja, talán ott lesz gond, ha az apjánál látja majd.
Levente ma az esti müsort korábbra tette, már 5 körültôl nyüglôdött, de amikor a hullafáradt Benedek a fürdetés miatt teli torokból nekiállt sírni, akkor csodálkozva elhallgatott, hogy jé, van itt valaki, aki nálam is hangosabban sír?

Párom ezerrel fotózott, lesznek majd képek is. Ja, s elképesztô, hogy milyen nagy gyerek Benedek. Vagy elszoktam a méreteitôl, vagy a kicsi mellett... amikor pelenkázni kellett, alig bírtam felemelni a fenekét... De tényleg, olyan gyönyörü, komoly nagyfiú, totál elérzékenyültem tôle...

Kormi
ps: Hab a tortán, hogy este zuhanyzás után levertem egy kisüveg parfümöt, ami ripityára tört, így most kb 15 ml-nyi lötytôl illatozik a fél lakás. A mázli az, hogy legalább nem a méregdrága Tommy Girl-öm volt az áldozat.

Kormi

kormi

Tcis, ha lány lesz, akkor Szonja. Kép
Dávid szeme színe kék, az enyém zöld, szal nem talált. Kép
Amúgy én nem annyira látom, kire hasonlít, de minDENKI AZT MONDJA, HOGY VEGYES: bocs, közben Dávid bekapcsolta a Caps Lockot, szóval a szája apukájáé, a szeme az enyém (kivéve a színt), az orrát, állát nem tudom.

Kormi, illatos lakás: Kép

Más: nemrég szó volt itt a szotyiról. Vásárosnaményi barátnőm itt volt hétfőn, és beleszőtte a történetbe, hogy a hétvégén magoltak... Lányok, mire rájöttem, hogy ez szotyizást jelent...!

Képzeljétek, tegnap a legjobb barátnőm bejelentette, hogy a barátja megkérte a kezét (aki amúgy a legjobb barátunk), szeptemberben esküvő lesz (mellesleg én leszek a tanú). Tök jóóó! Kép

Olyan sokan nem jelentkeznek már régóta - mindenkivel minden oké?

Liv

Kép

Kép
liv

KormiKép
duplamutterség és illatos kecó Kép

PocóKép
Mikor végeztél és melyik szakon?
Én 91-95 ig jártam oda, mi voltunk az első VM szak, koleszos is voltam.

LivKép
Esküvő, mi 2 éve nem is nagyon voltunk, bezzeg előtte 6 lagzi volt egy nyáron.

Picit műxik a testvérféltékenység. Jól elalvó és szépen alvó kisfiam, elkezdte az esti balhézást és anya nyakát ölelgetést, ejjejje (szeretlek) mondogatást és puszilgatást. Majd megszokja. Közben meg nagyon imádja Milánt, puszi, simi, nyom oda, hogy adjak neki cicit stb. Szóval vegyes.

Légyszi szorítsatok, ma fél egyre megyünk a Tűzoltó utcába kardiológiára. nem bízom más diagnózisban, de mégis az anyai szív azért bízik valami pozitív dologban.
Majd jövök,

Edit
Kép

Kép
reditke

Redit
Szorítok nagyon nektek KépRemélem én is hogy kinövi,és nem lesz szükség beavatkozásra,de Zsombiék egy nagyon jó példa,Zsombi igazi kis hősként viseli Kép

Kormi
Benedek hazatérte Kép Parfüm Kép

Levente és Milán is nagyon hasonlít a tesóra Kép

Nálunk is beindultak a fogak Kép kibújt a 7. 8. és a felső két őrlő egy része is kint van Kép
Bandó rákattant a maszkabálra Kép Barátnőmtől megkaptuk dvd-n és azóta minden nap meg kell nézni százszor Kép

Kép
Kép
nikk0830

Edit, mit mondtak?

Lau, jól vagy???

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Bocs a képözönért, de most végre tudok én is feltenni.

Az áldott jó gyerek:

Kép

Nikk és Bandó nálunk jártak:

Kép

Kép

Kép

Kép
macsek11

Csatlakozom Livhez,

Lau, mi van veled?

Edit, mit mondtak ma?

M.

Kép

Kép
macsek11

Reditke Kép Szintén 91-95, és koleszos is voltam Kép Én mondjuk technológus sütő-malmot nyomtam. Ha esetleg az mond valamit, hogy Gubány Henrietta, akkor beazonosítható vagyok Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Csak egy gyors bejelentkezés:
Ha képeket akartok előhivatni, most 20-at (ill. ahány mailcímet gyárt az ember, annyiszor 20-at) lehet az Auchanban ingyen előhivatni, itt:
http://asp01.photoprintit.de/microsite/7517/?detection=os:win;java:true;activex:true;iu:false

Csak ma, azaz márc.17-én!

Kormi

kormi

Sziasztok!

KormiKép Köszi az infót! Kép

Nyílászárócserélőknek meg itt egy másik link:
http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20060316marcius.html

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Csak gyorsban.
Köszönjük az érdeklődést, aranyosak vagytok.
Sajnos nem kaptunk jobb diagnózist (de ha őszinte leszek, ebben hiú ábránd is volt reménykedni, dehát tudjátok milyen az anyai szív...).
Szóval megerősítették a hétfőit.
Annyit pluszt kaptunk sajnos, hogy az elkövetkezendő 1-1,5 hónap nagyon fontos és kritikus időszak a későbbiekre vonatkozóan, ugyanis most eldőlhet, hogy marad-e a baba jó keringése vagy kezd összeomlani. Ha igen, akkor gyógyszeres kezelés indul azonnal.
Konkrétan megbeszéltük mire kell figyelni és vigyázni.
A két legfontosabb, hogy szopjon eleget (úgyhogy második babásként is használnom kell minden szopinál a mérleget) és a havi gyarapodása 40-50 deka meglegyen, a másik hogy betegségtől-láztól óvjuk. Ez nehéz, de megteszünk amit lehet. Megyünk homeos orvoshoz is, hátha kapunk okos tanácsot a látogató nem fogadás és közösségbe nem menésen kívül, mert hát apa is hazahozhat valamit, és azért üvegfal mögött nem tartható a pici illetve hát Bálintot sem lehet majd teljesen elzárni az élettől. Egyelőre persze neki is otthonülés, max séta vagy udvaron játszás van, de ennek majd módosulni kell.

Hát most csak ennyi. Megyek, mert lassan szopi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, remélem, megússzátok mindenféle betegség nélkül, tényleg nagyon vigyázzatok magatokra. Szerencsére van sok tejcsid, ezek szerint most ez az egyik legfontosabb. Minden rendben lesz, ne aggódj! (Tudom, könnyű mondani... De tényleg minden rendben lesz! Én tudom.)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Reditke, akkor a tovabbiakban azon drukkolunk, hogy a leheto legjobban alakuljanak a dolgok.
Azt kulon sajnalom, hogy igy be vagy zarva. Magadra is vigyazz, mert tudom hogy nincs rosszabb ha az ember honapokig be van zarva kis gyerek(ek)el. Ha kezdenel depis lenni, akkor szolj, ha tok egeszsegesek vagyunk megyunk mindannyianKép

Nalunk most ujra hanyasmentes idoszak van.Kép Ilyenkor nagyon keszulok ra, hogy milyen jo lesz ha lesz ujra iciripiciri babank. A ferjem szerint ugyis lany leszKép NEkem mindegy, de meg bankodom rajta hogy nem latszott.

Miki atalussza az ejszakat, azota is, vagyis ket hete. Egyszer sem ebred, ha megis nyoszorog, apa megy hozza. Olyan kenyelmes lettemKép
Miki iszonyu akaratos, kepes a hev ajtajaban a foldhoz vagni magat es uveghangon sikitani 30 percen keresztul. Egyre fogytan a turelmemKép
Most a napokban valami gond volt a kakival, vagyis csak ugy kakilt ha labujhegyen sikitva jarkalt a szobaban. Szornyu...Ti elvinnetek dokihoz? mas baja nincs es felek osszedszed valamit most, amikor kigyogyult a nyavalyakbol.

csengo 18+1
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?