Sziasztok!
Mtücsök!
Nekem van egy progim, de sajna 40mega, így képtelenség lenne emailen elküldenem. Viszont találtam egy linket, bár ez nem az a program:
http://rapidshare.de/files/7396912/Photo.Frame.Maker.v2.7.Retail-ZWT.rar.html Ha esetleg nem tudod letölteni, szólj, segítek! Vagy ide írj, vagy
briro@freemail.hu Lorca!
Lehet, hogy most még én is várnék a babával. Nem azért, mert nem volt jó állapotosnak lenni, hanem mert Jázi még csak 1 éves, és sokat kell még őt emelgetni, meg az éjszakát sem aludja át, és mellette nem igazán tudnék napközben pihenni, aludni, ami főleg az első terhességem első pár hetét végigkísérte. Szóval ÍGY nehéz lenne.
Dóri!
Sajnálom a fogzás miatti kellemetlenségeket, de egyszer ez is elmúlik. Legalábbis én ezzel biztatom magam
Nagyon aranyos a csajszi a képeken, és már milyen szép kis csattja van!
Sultana!
Na, akkor jól sejtettem ezt a keleties mivoltot.
Végülis nálunk is köze van a "kelethez" a névválasztásnak. Anno, főiskolás koromban sok romantikus regényt olvastam, ez volt, ami igazán kikapcsolta az agyam, mert itt aztán nem kellett koncentrálni
, és több könyvben is olvastam Jázmin hercegnőről. Aztán annyira megtetszett a név, hogy mondtam a férjemnek, hogyha lányunk születik, Jázmin lesz. Nem volt ellenvetése
Mi Jázi szülinapjára veszünk egy sportbabakocsit (kellemeset a hasznossal elv alapján
), de persze kap igazi ajándékokat is. Én olyan bébimotorra vagy mire gondoltam, de hintaló is foglalkoztat. Meg olyan tili-toli játék, aminek nyele van, és lehet tologatni, és segíti a járást. Ez így nem tudom, érthető e. Meg ma vettem neki xilafont (nem tom hogy kell leírni, mert lusta vagyok kimenni a papírért). Csípi nagyon, üti-vágja
Van egy listám, ami az életkorhoz köt megfelelő játékokat, íme:
2-8 hónapos korban: csörgő, frottírfigurák, rágókák
8-12 hónapos korban: fürdőkád-játékok, tologatható autók, állatok, egymásba rakható építőkockák, nagy labda, xilofon
12-18 hónapos korban: húzogatható játékok, kiskocsi a ki-bepakoláshoz, homokozójátékok, babzsák, plüssállat, egyszerű puzzle, építőkocka, egyszerű képeskönyv világos ábrákkal, lábbal hajható autó, vagy kismotor.
18-24 hónapos korban: játéktelefon, kislapát és seprű, felállítható állatok és házak, baba, kisautó, ujjfesték, képeskönyv
2 éves korban: favonat, kirakós játékok, képes dobókocka, zsírkréta, ujjfesték, képeskönyv, építőkocka, egyszerű konstrukciós elemek, hintaló, szobai mászókák, kéz- és ujjbábok
3 éves korban: szánkó, roller, háromkerekű bicikli, mondókás és képeskönyvek, bolt, orvosi táska, kiskonyha, babaszoba, gyurma, összedugható építőelemek, mese- és daloskazetták.
4 éves korban: korcsolya, görkorcsolya, ugrókötél, szín- és formafelismerő játékok, egyszerű szabályjátékok, koncentrációs játékok, ügyességi játékok, kiegészítők a meglévő konstrukciós játékokhoz, festékek, színes ceruzák, diavetítő mesefilmekkel.
5 éves korban: nyomda, barkácsfelszerelés, fémépítő készlet, társasjáték, kártya, hangszerek-oktatással egybekötve, sporteszközök (gyűrű, kötél, bordásfal)
6 éves korban: nagyobb puzzle, lego, könyv, szobában felállítható sátor, villanyvasút, autópálya
Nagyobb gyerekeknek érdemes társasjátékokat venni, amit az egész család együtt játszhat, valamint számítógépes- és zenei CD-ket
Na,mára ennyi. Ja, majd képet teszek még fel.
Pá,
Brigó