Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ildianyus!
Örülök hogy bővülünk, üdv itt. Kép

Bea, Icus!
Egyet értek veletek, hogy itthon legyen Balázs és még választásom se nagyon lenne, ha akarnám se, de nem akarom, mivel szülés előtt több mint 1 hónapot leszek kórházba, így hazamenetelkor rögtön hozzák vissza Balázst. Ki se bírnám, hogy ne lássam. Remélem a mi ovinkban június végétől lesz szünet, mivel júli. 25.-re vagyok kiírva.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Ildi! Üdv. köztünk, örülök, hogy ránk találtálKép! Írj valamit magadról!

Ancsi! Végre túl vagy rajta, örülök, hogy minden rendben! Pihenj sokat!

Úgy látom mindenkinek (majdnem) vannak kamasz-gondjai. Én is vagy 3-4 napja figyelem a fiamat (13 éves), mert nem nagyon akar beszélgetni. Egyébként eddig mindent megbeszéltünk, most meg leül a tv elé és nem nagyon szól. Ha megkérdezem, hogy baj van-e, azt mondja csak fáradt. Lehet, hogy tényleg fáradt (tesi tagozatos+hetente 4-5 edzés), de nekem fura.

Kriszta! Tényleg elég rossz lesz neked a szülés előtti pár hét! Gondolom Balázsnak lesz a legnehezebb, nem sokat fogja látni Anyát.

Lányok! Felétek is esik a hó? Én már olyan depi vagyok az időtől! Kb. decembertől a tavaszt várom, erre még most is hó! Kép

Kellemes vasárnapot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Mandula!
Én sem örülök ennek a hóesésnek. Most megint kiáshatom a kocsit indulás előtt, aztán majd mászkálhatunk a latyakban, fujjj. Kép

Bár nincs még 13 éves fiam, de én ennyi idősen sose voltam annyira fáradt, hogy ne tudnék beszélgetni. Ez olyan felnőtt dolog, hogy szeretünk fáradtan magunk elé bambulni Kép Nem lehet, hogy szerelmes? Vagy valami más gondja van, amit szégyenl megbeszélni veled? Én pl, ha a mozgástól fáradok el, az fizikai fáradtság és szellemileg sokkal frissebb leszek, vagyis beszélgetni még jobban esik a fotelban döglés közben. Próbálj meg egy olyan napon beszélgetni vele, amikor nincs edzése.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Mandula!
Nekünk is volt ilyen időszakunk Danival, pont ennyi idősen. Engem is nagyon aggasztott, nem tudtam mire vélni. Ráadásul nem tetszettek az akkori barátai sem. Folyamatosan aggodalmaskodtam. Ebben az időszakban szerintem túlságosan rátelepedtem, sok volt neki belőlem.
Aztán megszületett Kyra és már nem jutott annyi időm rá. És ekkor történt a változás. Újra igényt tartott a közös dumcsikra. Nagyon örültem neki. Ez azóta is így van közöttünk. Együtt beszéljük meg a csajozós dolgokat hármasban a férjemmel /ő nem az édesapja/.
Szerintem várj még egy kis időt, aztán kérdezd meg tőle ő észrevette-e, hogy kevesebbet beszélgettek.
Remélem nálatok is megoldódnak hamarosan a dolgok.
Nálunk is / Győr / szakad a hó tegnap este óta.
A fiúk felváltva lapátolják a havat. Én is már a tavaszt várom.

Icus!
Nálunk 3 hét alatt meglett az eredmény. Viszont, ha jó az AFP akkor biztos nem lesz gond. Nekem magas volt az érték, de aztán szerencsére nem lett baj.

Szia Ildi!

Nekem is van egy három évesem.
Terveztek kistesót?

Bea
beátab

Sziasztok!

Krisztanyanya először is neked Melcsiék bútorboltjának a honlap címe: http://www.albertbutor.hu/

Ildi! Én is örülök, hogy jöttél közénk. Írj magadról!

Ancsi! Remélem már jobban vagy.

Itt is esik a hó. És jelentem én is elég depis vagyok, de nekem ez így nem jött le, hogy ez a hótól lenne, de igazából más okom sincs rá. Csak most ez van. És éppen keserítem a családom életét, mert nekem most semmi nem jó, mindenbe és mindenkibe belekötök. Remélem hamar túl leszek rajta.

Sziasztok

És jobb napokat nektek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

38 éves vagyok, iker fiaim ma 5 hónaposak, befogadtok?
murphy

Szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy gyere közénk bátran!

És írj magadról!

Szia

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Paga!
Remélem hamar elmúlik a depis hangulatod.

Szia Murphy!
Mesélj magatokról. Hogy zajlanak napjaitok?

Bea
beátab

Paga, Bea!

Hát nem unatkozom! A két pici etetése, a fürdetés, a levegőztetés két emberes játék. Pl.: az iker babkocsi olyan széles, hogy nem fér ki az ajtón, tehát össze kell csukni, kivinni az ajtó elé ( egyedül nem megy)és csak úgy jöhet bele a két gyerek. Na, ez így télvíz idején jó játék. Anyukám szokott segíteni napközben, a férjem pedig miután hazaérkezett a munkából. Most már annyival könnyebb, hogy a fiúk átalusszák az éjszakát, így mi is tudunk pihenni 6-7 órát. A fiúk császármetszéssel születtek a 38. héten 2550 és 2600 gr-mal. Ma már 6100 és 6250 gr. a két manó. A terhességem teljesen problémamentes volt, nem vizesedtem, normális volt a vérnyomásom és mindössze 14 kg-t híztam. Hát, dióhéjban ennyit magunkról.
murphy

SziasztokKép

Egy gyors bejelentkezés, amig alszanak a skacok...

Pénteken hazajöttünk a korházból a kicsivel, minden rendben van velünk hála, csak még nekem kell beleszoknom a két gyermekes szituációba. Nem igazán érzem még magam a toppon, de remélem menni fog.
A kicsi nagyon rendi, 4 óránként eszik, a köztes időt szépen átaludja, már ha a bátyuskája nem visit folyamatosan valami miatt.... Hála van tejcsi bőven és Petya kis zabagép, már ugy jöttünk haza hogy 70 et simán megevett.
Másodjára is csaszi lett, a doki nem engedte hogy megprobáljam a sima szülést a vérnyomásom miatt és hogy el kezdett az előző mütéti hegg vékonyodni. Sajnos a vérnyomásom most se a legjobb még és ami még furcsa hogy az egész terhességem alatt nem voltam vizes, most viszont a bokámtól lefelé sokszor tripla nagyságú a lábfejem, remélem hamarosan kiürül belőlem a viz.

Visszaolvasni esélyem se volt még, igy ne hari ha most nem tudok irni személyesen mindenkinek.

Most ennyire tellett és nagyon igérni se tudom, hogy sürűn fogok jönni, de mihelyt belerázodtam a dolgokba felveszem a lépést ujraKép

Kép
Kép

puszi
Ági & Dani & Peti

KépKép
KépKép
Ágiboszi

Szia Ági!

Gratulálok a gyönyörű szép babához. Jó egészséget kívánok nektek!
Nem semmi időpontban írtál!

Murphy!

Nem semmi, hogy a pici babáid milyen hatalmasra nőttek 5 hónap alatt.
Lehet róluk fényképet kérni, hogy megnézzük mi is őket? Mi a nevük?
Jó, hogy az anyukád tud segíteni, hiszen nem semmi feladat 2 kicsinek gondját viselni. Van nagyobb gyereked is?

Bea!

Én is remélem, hogy túl leszek ezen a borús hangulaton, már hetek óta egyre rosszabb, és az is közrejátszik szerintem, hogy holnapra, március 7-re voltam kiírva szülésre, és nagyon sokat eszembe jut, és mindig elpityergem magam.

Gabi
paga

Sziasztok!

Ági! Gyönyörű a kislegényKépKépKép!! Gratulálok!!!!

Murphy! Üdv. a csapatban!! És Neked is nagy gratula az ikrekhezKép! Nem lehet könnyű, egy kicsi tapasztalatom van ebben, az én gyermekeim között 14 hónap van!

Paga! Én is kicsit érzékenyebb vagyok, én febr. 15.re voltam kiírva és folyton az jár a fejemben, hogy most már meglenne a mi kis Manónk! Igyekszem túl lenni ezen is és inkább ne mutatni, hogy szarul vagyok emiatt! Remélem túl leszünk ezen is valahogy és boldogan vágunk bele a babavárásba!

Bea! Remélem nálunk is megoldódik ez. Nem akarok az agyára menni, ezért nem is nyüstölöm folyton, csak annyira zavar!

Nálunk legalább 15 cm hó esett tegnap, most süt a nap és kezd minden tiszta latyak lenni! Sajna még a hétre is mondtak havat!

Nyanya! Balázs végülis ott alszi az oviban? Egyáltalán jobban viseli már az egészet?

Na megyek letakarítom az autótKép!

Szép napot!

KépKép
mandula35

Paga!
Köszi a címet. Sajnos árat és méretet nem írnak a honlapon így passzolom, mert feleslegesen nem bumlizok ki Érd-re. Te tartod Melcsivel a kapcsolatot? Mi lehet vele?

Murphy!
Üdv. itt Kép Gratulálok az ikrekhez. Biztos nem könnyű elsőre egyből 2 gyerkőc, de később sokkal könnyebb lesz, mikor már egymást szórakoztatják és nem a Te nyakadon csüngenek.

Ági!
Gratulálok a picurhoz, nagyon édes. A második képen úgy csillognak a szemei, hogy az embernek kedve lenne megölelgetni Kép Még fel sem fogtam, hogy nemsokára mi is 2gyerekesek leszünk Kép

Mandula!
Ma épp oviszünet van, de múlthéten már 3x egymás után megdícsérték, hogy jól viselkedett Kép Az ovis problémák úgy tűnik megoldódtak, de itthon még mindig kezelhetettlen.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Ági!

Gratu a csodás gyerkőchöz!

Paga!

Nincs nagyobb gyermekünk, csak az ikrek. Ádám és Márk a nevük. A fénykép küldéssel kicsit gondban vagyok, de dolgozom rajta.

Nálunk csodálatos az idő. Szikrázik a nap, gyönyörű havas a táj, szóval Paga ne légy szomorú.
Egy Tatiosz idézettel szeretnék szép napot kívánni neked és Mandula35-nek is:
"Mások szeretete feléd tart észrevétlen hömpölygéssel. Ne siettesd jöttét, ami személyesen a tiéd, rád talál. Várd nyitott szívvel, egész sorsoddal, egész életeddel.
A szeretet hangja muszika:
ajándék a léleknek,
felüdülés a szellemnek,
megkönnyebbedés a szívnek.
Ez a szó: szeretet - élettel teli valóság:
segít feloldani és feloldódni;
megérteni és megértetni;
megtartani és elengedni."
murphy

Sziasztok!

Krisztanyanya!

Sajnos nem tudok semmit Melcsiről, pedig érdekelne, hogy mi van vele és a picivel.

Mandula!

Nem mondom, hogy örülök neki, hogy te is érzékenyebb vagy, de az megnyugató, hogy nem én bolondultam meg, hanem ez úgymond normális dolog a történtek után.

Murphy!

Köszönöm. Szokás szerint elsírtam magam az idézet olvasása alatt.
A képeket várjuk. Nekem Krisztanyanya segített, hogy el tudjam küldeni, ha nem boldoguulsz, akkor neked is segít biztosan.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Egy nap nem jelentkezek be, és mennyi minden történt!

Ági!
Nagy-nagy gratula a kis Petyához, és jól látom hogy már mosolyog? Nagyon helyes baba Kép Kép Kép

Szia Murphy!
De jó, megint bővül a csapat!
Én is szeretném látni az ikreketKép Szép nagy súllyal születtek.
Első hetekben nálunk is két petezsák látszott az UH-n, de aztán az egyik babó meggondolta magát...
Nem lehet könnyű két picivel egyszerre, de az klassz, hogy már átaludják az éjszakát! És ha nagyobbak lesznek, jól eljátszanak majd együtt.
Nagyon szépet írtál Pagának!

Képzeljétek, ma kezdem a 20. hetet, szóval már félidő! És kb. két-három hete mintha érezném néha halványan, hogy mocorog, bár anyósom azt mondta, még nem érezhetem. És most 3 napja már nagyon határozottan, és egyre többször érzem, olyan klassz! Leginkább amikor ledőlök, vagy este lefekszem, akkor kezdi a kis drágaKép Alig bírok elaludni, annyira élvezem.

Ancsi!
Ugye minden rendben?

Bea!
Neked 3 hét alatt kész lett, az nagyon gyors! Nekem azt mondták, 3 hét a minimum (de inkább több) amíg a sejteket tenyésztik, aztán a bürokrácia míg kipostázzák.És lehetőleg ne telefonálgassak, mert a biológus nagyon allergiás erre, hogy naponta százan tartják fel a munkájában.

Szép napot mindenkinek!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Hello lanyok!37 eves vagyok,van egy 10 eves fiam.Szeretnenk egy kisbabat,de nem akar osszejonni.Johetek egy is lelki tamaszert?
scali9

Szia Scali!

Üdv. köztünk! Mióta próbálkoztok? Már mi is nagyon szeretnénk ha összejönne, bár nekünk még csak 2 hónapja lehet újra próbálni. Remélem mindkettőnknek összejön lassan!Kép(és mindenkinek aki szeretné)

Murphy! Köszi az idézetet, nagyon szívhezszóló! Délelőtt itt is szépen sütött a nap, de most megint borongós. Mint a kedvem!

Nyanya! Örülök, hogy rendeződnek az ovi dolgokKép! Majd csak megnyugszik otthon is! Mikor mentek megint a dokihoz?

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Murphy!
Minden tiszteletem a Tiéd! Az én kisfiam három hónapos lesz, de néha egymaga is teljesen kimerít. Igaz, hogy a három éves lányom is besegít neki. Egypetéjű ikrek?
Szoptatod még őket?

Ági!
Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon édes kis mosolygós.
Szerencséd van vele, hogy 4 óránként szopizik. Rendes gyerkőc. Marcell még mindig 3 óránként eszik, pedig már mondta a doki nénink, hogy próbáljam meg kihúzni a 4 órát. Hát beszélje meg a gyerekkel.Kép

Icus!
Szerintem érezheted már a mocorgást. Én kb 16 hetesen már éreztem. Az elsőnél kicsit később.
Ennél kellemesebb érzést a terhesség alatt el sem lehet képzelni. Beszélgess sokat a babával. Van egy nagyon jó könyv Lelki köldökzsinór a címe, nem ismered?

Üdv. Ildi!
Örülök, hogy már külföldről is csatlakoznak hozzánk. Nekem 3 gyerkőcöm van, Dani 16 év, Kyra 3 év, Marcell 3 hónapos.
Írj az ottani életről.

Bea
beátab

Sziasztok!

Melcsiék jól vannakKép Emese már 1 hónapja úgy döntött hogy nem szopizik tovább,de a kanalat jobban szereti mint a cumitKépeste 9-reggel 7-ig alszik,hasra fordult márKép
Sokat nevet beszélgetKép
Netük még nincsen,nagyfia szerelmes és nem csinálja megKép
Addig is puszil titeketKép

Nyanya!
Szerintem hívd fel őket,árat akkor biztos tudnak mondani,kiállítva tuti van(mikor ott voltam náluk akkor volt),szerintem rendelésre hoznak.
További jó pocakos napokat kívánokKép
Vera

Ui:Rabkri:a Deák F.utcában lakunkKép

KépKép
viranka

Sziasztok!

Melcsiék jól vannakKép Emese már 1 hónapja úgy döntött hogy nem szopizik tovább,de a kanalat jobban szereti mint a cumitKépeste 9-reggel 7-ig alszik,hasra fordult márKép
Sokat nevet beszélgetKép
Netük még nincsen,nagyfia szerelmes és nem csinálja megKép
Addig is puszil titeketKép

Nyanya!
Szerintem hívd fel őket,árat akkor biztos tudnak mondani,kiállítva tuti van(mikor ott voltam náluk akkor volt),szerintem rendelésre hoznak.
További jó pocakos napokat kívánokKép
Vera

Ui:Rabkri:a Deák F.utcában lakunkKépAnyukád esetleg a bölcsibe is tud helyet szerezni?

KépKép
viranka

Murphy!
Küldd el nyugodtan a képet a mailemre (n.kriszta@chello.hu) és felrakom neked.

Icus!
Én már a 14 héten éreztem a mocorgást, de nagyon határozottan a 16. héttől. Első babát már a 18. héttől határozottan lehet érezni, nem tudom miért mondta anyósod, hogy nem. Biztos már halványak az emlékei e téren Kép

Scali!
Gondolom már mindenféle vizsgálatot megcsináltattál, de azért nézelődj itt a babaneten, hátha valamit kifelejtettek. Pl a pajzsmirigyproblémáról tudom, hogy meddőséget is okozhat és az csak egy vérvétel, de még sok más ok is lehet, amire se Te se az orvosod nem gondoltok. Nekem se könnyen jött össze a kistesó, de most végre itt növekszik a pocimban.

Mandula!
Csak jövő hét csütörtökön megyünk, mert a most keddet át kellett raknom.

Viranka!
Hogy ez nekem miért nem jutott eszembe? Fel is hívom Kép Melcsi írta, hogy mindig ott van az üzletben, de nem tudom a nevét, Melcsi néven meg mégsem kérhetem a telefonhoz. Tudsz segíteni. Örülök, hogy hallottam felőlük és jól vannak, remélem a szerelmes nagyfia meggondolja magát és 2 szerelem között szakít időt a gépjavításra.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Beátab!

Nem egypetéjűek, de azért hasonlítanak egymásra. Még szopiznak, de időnként pótolni kell.
Valóban nem könnyű a két picivel, minden percem ki van számolva és alig tudok kimozdulni itthonról. Szerencse, hogy kertes házban lakunk, így szabad öt percemben ki tudok menni az udvarra a kutyussal egyet játszani.

Nyanya67!

Köszönöm a lehetőséget és élni fogok vele, ha egyedül nem boldogulok.

Jó pihenést mindenkinek!
murphy

Nyanya!

Albert Melindának hívják,de ha azt mondod a telefonba hogy Melcsit kéred biztos tudták volna kiről beszélszKép

Vera

KépKép
viranka

Sziasztok!

Icus!

Elsősorban is gratulálok a félidőhöz. És simán érezheted már hetek óta a pici mocorgását. Biztos nagyon jó érzés lehet.

Scali!

Szia, jó hogy jöttél. és írj magadról egy kicsit bővebben is.

Vera!

Jó hallani Melcsiékről. Egyszer csak tud már Õ is jönni, de addig is ha hozol hírt felőlük, azt megköszönöm.

Szép napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Scali!
Üdv köztünkKép Voltál kivizsgáláson? Ha még nem, vágj bele, lehet hogy találnak valamit amin könnyű segíteni.

Paga
KösziKép
Drukkolok neked, hogy mielőbb csatlakozz!

Kriszta
Az anyósom később elmondta, hogy nem is gondolta, hogy már ekkora a babus, elszámolta magát. Meg gondolom, ebben a témában tapasztaltabbnak érezte magátKép

Bea
Köszi, meg van a könyv, nekem is nagyon tetszik. Épp itt a Babaneten találtam rá, valaki ajánlott az egyik topicban. Azóta én is ajánlgatomKép

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Üdvözlök Mindenkit !

Sok keresgélés után jutottam el hozzátok, remélem én is közétek tartozhatok. A sok keresgélésnek az volt az oka, hogy -bár sok mamás-babás fórum van - én olyat kerestem, ahol nem néznek ki azért mert túl vagyok a negyvenen(fél évvel)és most jutottunk el a férjemmel odáig, hogy még egy babát szeretnénk.Két nagy fiam van, 19 és 16 évesek, ők még nem tudják, hogy a kistesó dolgot ennyire komolyan gondoljuk. Nem tudom mi lesz a véleményük ill. tartok a környezetemtől is egy kicsit, hogy úgy fognak rám nézni, mint egy hülyére. Bár ez igazán nem zavar. Tántoríthatatlan vagyok. Remélem hamarosan jó hírekkel szolgálhatok. Addig is naponta benézek hozzátok.
Üdvözlök mindenkit ( ez életem első fórumozása, el is rontottam először valahova máshova sikerült elküldenem az üzenetemet, úgyhogy ha valahol hasonlót olvastok, az én voltam, bocsi.) Fanny
fanny01

Fanny!

Szia, üdvözöllek közöttünk. És ne csak benézz, hanem írj is nekünk, ha úgy gondolod, hogy szívesen beszélgetnél velünk.
Egyáltalán nem vagy csodabogár, hiszem, hogy a nők zöme ilyen korra érik meg igazán az anyaságra, sokan szeretnének ilyen idősen babát, csak kevesen merik bevállalni. Minden tiszteletem a tied, és drukkolok, hogy teljesüljön a vágyad.

Paga

Gabi
paga

Szia Fanny!
Klassz, hogy egyre többen vagyunk. Nekem is hasonló gondolataim voltak eleinte. Amióta idejárok beszélgetni, sokkal jobban érzem magam.
Sokan nem értik meg a hozánk hasonlókat. Főleg azt hallottam többektől, hogy ők bizony nem kezdenék újra a babázást, mert az mennyi nyűggel és lemondással jár. Én pont ellenkezőleg gondolom. Rengeteg boldogsággal jár újra pici gyerekekkel foglalkozni, és nem jelent semmilyen lemondást. Nekem az jelentett volna lemondást, ha nem szülhettem volna. Sok sikert kívánok Neked is a babaprojekthez, minél előbbi pocakosodást.

Bea
beátab

Sziasztok!

Itt vagyok, nem tűntem el, csak nem volt itthon egy ideig internet. Mennyi minden történt azóta! Megpróbálok képben lenni, visszaolvasok. A "Régieknél" örülök, hogy minden rendben van, az "Újakat"szeretettel üdvözlöm, jó hogy jöttök!Kép

Fanny!
Mi kb. egykorúak vagyunk, egyforma vágyakkal.Az archívban olvashatod, én is ezért jöttem a lányok közé ide. 3 gyermekem van, 19 éves nagylány, 17 éves fiú, és a 2 éves kicsilány. Mi a kicsinek szeretnénk kistesót, a környezetünk szerint talán nem vagyunk normálisak, de ez van. Ti "csak" úgy próbálkoztok, vagy kértetek orvosi segítséget is? Úgy tudom a mi korunkban kicsit nehezebb már a teherbeesés, sajnos.Kép Mi most rábíztuk a "szerencsére",megtesszük amit lehet, természetes keretek között,kb. még egy fél évig. Néha nagyon elszomorodom a sikertelenségen, néha könnyebb.
Írd le légyszi Te is a gondolataidat ezekről a dolgokról! Együtt talán könnyebb "várakozni".Kép

Paga!
Veled mi a helyzet baba ügyben, hogyan döntöttél?
(Bocsi, ha vmit tudnom kéne és mégsem tudom, csak szólj rám!)

Üdv:Ancsi
ancsi65

Sziasztok!
Tegnap délután együltő helyemben elolvastam az archívokat, hát zsongott a fejem rendesen.Most meg úgy próbálok nektek írni, hogy közben a belső ellenőr itt dumál velem szemben az előirányzat maradványokról. Kit érdekel az előirányzat, mikor nekem csak a babák járnak a fejemben? Mindig megcsodálom az oldalakra felrakott baba képeket.Köszönöm mindenkinek az üdvözlést.

Ancsi!

Mi még csak a természetre bízzuk magunkat, mivel nagyon friss az elhatározás.Én már évek óta duruzsoltam a férjemnek, hogy jó lenne még egy gyerek, de olyan határozottan elzárkózott a dologtól, hogy tulajdonképpen úgy voltam vele, hogy ezt nem lehet kierőltetni, mert abban úgysem lenne köszönet.Tavaly nyáron betöltöttem a 40-et és akkor már én is úgy voltam vele, hogy bele kell törődni a dologba és az élet egyéb szép dolgait kell élvezni.Aztán idén februárban teljesen véletlenül szóba került a baba téma és én voltam legjobban meglepődve a férjem reakcióján, teljesen bele élte magát és másnap már ő hozta szóba a dolgot. (és azóta is mindennap lelkesen babát akar gyártani)Úgyhogy nálunk még ez az első hónap, hogy egész egyszerűen mennek a dolgok a maguk útján aztán majd meglátjuk.Most úgy gondolom, hogy ha kb fél évig nem jön össze spontán módon, akkor nem kell erőltetni, mert azért én nagyon hiszek a sorsban, hogy mindenkinek meg van a maga küldetése.
Egyelőre ennyi, így is hosszúra nyúlt.Ma még benézek, sziasztok Fanny
fanny01

Sziasztok, csak bekukkantok és megyek is, mert már második napja fáj a fejem egész nap.
Fanny!
Üdv. az öreganyák klubbjában Kép A legjobb helyen jársz. Drukkolok neked, hogy összejöjjön. Én is 39 leszek mire a kistesó megszületik.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok lányok!

Képzeljétek megvettem ma az Emberi játszmákat, valamint ennek folytatását a Sorskönyvet, és a Lelki köldökzsinórt is. Volt 5.000.-Ft Alexandrás könyvutalványom és ezért csak egy ezrest kellett ráfizetnem a három könyvre.
Mivel Alexandrás volt a könyvutalványom, ezért először is az Alexandra honlapján néztem meg, hogy lehet e ezeket a könyveket náluk kapni. Lehetett, de kicsit fájt a szívem, mert ha neten rendeltem volna, akkor most a teljes kínálatuk, több mint 46.000 könyv 25 % kedvezménnyel rendelhető, valamint 10.000.-Ft felett ingyenes a szállítás. Sajnáltam, de mivel úgy nem tudtam volna a könyvutalványt elhasználni, ezért bementem a boltjukba, és megvettem a könyveket teljes áron.

Jaj Nyanya! Sajnállak a fejfájás miatt! Most a baba miatt gondolom nem nagyon akarsz gyógyszert szedni. Mit tudsz kezdeni ezzel a hosszan tartó fejfájással?

Ancsi!

Nem maradtál le semmiről. Még nincs semmi fejlemény. Ellenben lelkileg még mindig nem billentem helyre. És a férjemmel habár imádjuk egymást, de elég nehezen beszéljük ki magunkból a lelki bajainkat, és ez most kis feszültséget okoz közöttünk.

Ez van!

Azt hiszem megyek is és olvasok!

Mindenkinek szép jó estét kívánok!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Én a hőmérős topicból csatlakozom hozzátok. Tavaly május óta próbálkozunk a babócával, most vagyok a 38. ciklusnapon és hétfőn teszteltem egy pozitívat. Két gyermekem van 12 és 6 évesek, jómagam pedig most töltöttem be a 38-at. Én nagyon élvezem az anyaságot, ezért is gondoltunk egy harmadik gyerekre. Teljesen normális, egészséges, kiegyensúlyozott család vagyunk. A jóhírt azonban csak akkor közlöm majd a rokonokkal és ismerősökkel, ha már a dokibácsi is megerősít.

És bevallom most egy kicsit feszengek a korom miatt, ami persze butaság, ezért is megnyugtató, hogy olvasgatlak benneteket. Lényegében úgy gondolom, hogy mindenki úgy rendezi az életét, ahogy jó neki és ahogy sikerül (mert sokan későn találnak megfelelő párt maguknak: hogyan is szülhetnének huszonévesen ha nincs pasi a közelükben? Van akinek meg egyszerűen nem jön össze hamarabb) Általában nem túlzottan érdekel, mások hogyan vélekednek az életemről, most mégis rosszul esik a sok negatív megítélés. Még az anyukám is megkérdezte, hogy nem vagyok én öreg a gyerekvállaláshoz? Pedig az ő anyja még 44 évesen is szült, hiszen pár évtizede még nem léteztek a hasonló fogamzásgátló eszközök, és teljesen általános volt a mi korosztályunknál a szülés. Sőt. Aztán a sógornőm is igen elítélően beszélt egy közös ismerősünkről, aki 40 éves szült. De azt is furcsálltam, amikor a gyerekkori barátnőmből kibuggyant, hogy biztosan jó lehet még ilyenkor babázni, de milyen ciki viszont 50 évesen még szülőin ülni. Nekem ez eszembe se jutott, egszerűen van kedvem babázni és kész. Ráadásul ha kicsi gyereke van valakinek, az még fiatalítja is az embert szerintem.

Azt olvastam valahol, hogy a későn szülő nők átlagosan hosszabb életűek, mint azok, akik huszonévesen befejezik a gyerekvállalást, ezzel mintegy segít a természet az utódok felnevelésében.

Ha sok olyan írtam, ami lerágott csont, akkor bocsi.

Én ritkán tudok csak írni, mert a munkahelyemen nincs internet, itthon pedig csak este jutok hozzá. De igyekszem olvasgatni a napi termést.

Kép
regina3

Paga!

Én évekkel ezelőtt olvastam mindkét könyvet, nekem nagyon tetszett!!!

Kép
regina3

Szia Regina!

Örülök, hogy jöttél közénk.

Drukkolok neked is, hogy mielőbb babázhass. Jól mondod, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mikor vállal gyereket. Valószínűleg egy idősebb korban szülő nő nagyobb türelemmel, toleranciával, és a megélt nagyobb élettapasztalata miatt "bölcsebben" neveli a gyermekét.

Ha van időd gyere minél többet közénk.

Szép jó napot mindenkinek!

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Regina!

Gratulálok a pozitív teszthez!Kép
Amiről írtál, sajnos tapasztalható a külvilág részéről, ezért jó ide írni, itt "erősítjük" egymást, és ez nem önámítás. Az is igaz sajnos, hogy nehéz nem törődni ezekkel a megjegyzésekkel, de láthatod nem vagy egyedül az ebben a korban átélt kismamamsággal, sokan vagyunk akik ilyenkor vállalnak babát.KépKépKép

Kriszta!

Remélem a fejfájásod már nincsen sehol! Talán a frontok okozzák, sokaktól hallom. Pihizz, amikor csak tudsz! Balázs baba jól van?

Paga!

Jó lenne, ha minél több kellemetlent kibeszélhetnénk magunból, mert attól vhogy elmúlik. De ha én is várom mindig a "megfelelő" pillanatot, akkor csak összegyűlik és szinte megsokszorozódik. Beszélgessetek sokat, rosszabb napok után jobbak jönnek!Kép Jó olvasgatást!

Icus!

"Irigyellek" ám a mocorgásért, azt soha nem fogom elfelejteni, annyira jó!Kép

Új lányok!

Írjatok Ti is!Kép

Mindenkinek vidám, szép napot kívánok!

(Lucus az éjjel többször fenn volt, amit soha nem szokott, nem vagyok túl friss)
ancsi65

Szia Ancsi!

Hát az én nagy fiam is hajnali fél 4-kor mellénk bújt. Nem tudott aludni, fájt a torka. Elszopogatott egy Strepsilt, aztán elaludt. Na én meg persze már nem tudtam, mert kicsi, kényelmetlen volt a hely hármunknak. Na persze reggel is rosszul volt, és nem is ment suliba. Azért szerintem nem vészes, csak teljesen át tzdja adni magát az enyészetnek, egy kis torokfájástól is. Tipikus pasi.
Remélem Lucus nem betegedett le!

Szia,

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Hát mi nem tudunk kilábalni a betegségből. Dani kezdte, aztán apa, majd a Marcell, következett a Kyra / ő még mindig beteg / és a Marcell most újra. És kezdem én is rosszul érezni magam. Itt vagyok két beteg gyerekkel és alig bírok kikászálódni az ágyból. A doki nénink már lassan mindennapos vendég nálunk. Jót tesz a pénztárcánknak. Kép
Ráadásul megint esik nálunk a hó. Pedig el kell mennünk hallásvizsgálatra meg ultrahangra a Marcellel.

Üdvözöllek Regina!
Ismerős dolgokról írtál. Az én anyukám is leöregezett engem, ma meg teljesen el van ájulva a két kicsi unokájától. Szülőivel kapcsolatban a nagyfiam 16 éves a szülőin én vagyok a legfiatalabb / élvezem is a tekinteteket Kép / és csupa 50 év körüli anyuka, apuka van . Tehát emiatt kár lenne aggódni. És a kisgyerekek valóban fiatalon tartják az anyukákat. Néha találkozom régi osztálytársaimmal, akiknek csak nagyobb gyerekei vannak és az az érzésem, nem is vagyunk egy korosztály. Olyan öregesen viselkednek. Mostanában fiatalabb anyukák társaságát kedvelem a környezetemben, mert inkább odavalónak érzem magam.

Nyanya!
Nem alacsony a vérnyomásod? Az okozhat gyakori fejfájást. Szedsz magnéziumot?

Paga!
A Lelki köldökzsinór a kedvenc könyvem. És Ancsinak valóban igaza van, beszéljétek meg a lelki bajokat, minél előbb, hogy szünjön a feszültség.

Most mennem kell, pedig még lennének gondolataim amit megosztanék Veletek.

Puszi Mindenkinek, majd igyekszem jönni.

Bea
beátab

Sziasztok !

tegnap délután írtam még egy üzenetet, ami megint nem jelent meg, fogalmam sincs miért bénázok ennyit.
A másik amit még nem tudtam megoldani az a fénykép album dolog. Odáig eljutottam,hogy ha valakinek meg akarom nézni a képeit, akkor a nevére kattintok, ott elolvasom a bejegyzéseket és ha oda van feltéve egy kép akkor szerncsém van, de amikor azt írjátok, hogy képek az albumban, azt egyszerűen nem tudom megkeresni, mert ha a jobb oldali ikonra kattintok, kijön egy csomó név és fogalmam sincs, hogy a felhasználó neve, az keresztneve vagy a gyerek neve alapján találom meg a képeket. Szóval nem tudok gyönyörködni a babákban!
Ha tudtok segíteni köszönöm!
Fanny
fanny01

Ja, még azt akartam mesélni, hogy képzeljétek el, tegnap este a férjem tök váratlanul azt mondta, hogy - ha már ebben a hónapban sikeresek leszünk, márpedig ő nagyon így gondolja - akkor skorpió lesz a baba. Hát ettől majdnem elájultam, mert ez azt jelenti, hogy napközben is foglalkoztatja ez a téma, és kiszámolta, hogy mikor fog születni a baba és mivel ő is skorpió hát ezen nagyon fel volt dobódva.Persze engem sem kell félteni, mert már én is megnéztem a szülés kalkulátorral az időpontot, dec, 5. lenne a szülés várható ideje, ami azt jelenti, hogy nyilas lenne a gyerek, amivel csak az na baj, hogy a nyilasok jellemzőit nem ismerem. Szóval teljes az izgalom.
Üdv mindenkinek
fanny
fanny01

Ez az album téma engem is érdekelne. Én is csak a profilban lévő képeket szoktam tudni megnézni. Ha Krisztanyanya erre jár, akkor Õ biztosan tud majd segíteni. Õ minden ilyent jól tud.

Szerintem mindegy, hogy skorpió, vagy nyilas, vagy bármi más jegyű, imádni fogjátok nagyon. És jó, hogy ilyenekről beszélgettek.

Paga

Gabi
paga

Sziasztok!

Fanny és Regina, üdv itt nálunk.

Szerintem egyre többen vannak, akik később is vállalnak babát, nekem két kolléganőm 38-39 évesen, nem rég szülték a másodikat. És ki vannak virulva. Én ősszel 40 leszek, az első babát várom, nekem ez így jött össze, de sokszor érzem azt, hogy most érettebb vagyok az anyaszerepre, mint huszonévesen lettem volna ( amikor el is vetéltem). És az oviban ahol dolgozom is egyre több a velünk egykorú anyuka, egyáltalán nem ritkaság. Regina, gratula a pozitív teszthez! Fanny, sok sikert, jó hogy a férjed ilyen lelkesKép

Paga
Olvasod a könyvet? Hogy tetszik?

Fejfájás: Nekem be szokott válni ha 101 gyógynövényolajjal bedörzsölöm a halántékomat.

Szerintetek front van? A baba egész éjjel mocorgott a hasamban, már kezdtem azon aggódni hogy talán nem érzi jól magát, azért csinálja. Vagy ez normális? Örülök, hogy mocorog, nagyon klassz, de jó az hogy órákon át érzem? Akár hogy fordultam, mire elszundítottam volna, újra rákezdte. Na nem panaszképp írom, csak megint túlaggódom a dolgokat.

Minden beteg gyerkőcnek - és maminak - mielőbbi gyógyulást! Kép

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok!
Régóta olvasgatlak benneteket.Most már úgy gondoltam, hogy én is hozzászólok.
43 éves vagyok. Három fiam van: 19 és 12 évesek,illetve a legkisebb 13hónapos. A férjemmel idén leszünk 23 éves házasok és egyik gyermekünk sem véletlenül született. Mindhárom gyermekem teljesen zavartalan tehességből,spontán, természetes módon született. Talán csak annyiban vettem észre a koromat, hogy míg az első két fiam azonnal "összejött", addig a kicsi több mint egy évet váratott magára.(Bár ez sem biztos, hogy a korom miatt volt, hiszen éppen építkeztünk, ami nem kevés idegeskedéssel jár. Beköltözés után nem sokkal,mire rendeződtek az állapotok, ő is megfogant.)
Örömmel olvasom, hogy nem vagyok egyedül,aki úgy gondolja,hogy ebben az életkorban is csodálatos dolog gyereket szülni.
Egyébként a két nagynak is jót tett a kistestvér születése. A középső fiam végigasszisztálta a terhességet, pontosan tudta mikor mi történik, amióta pedig megvan a kicsi, nem lankadó lelkesedéssel tisztába teszi, megeteti, játszik vele.
Egyelőre ennyit írok magunkról, a későbbiekben szívesen beszélgetek veletek, ha ti is úgy gondoljátok.
Mindenjót kívánok nektek!
Melinda
fermel

Sziasztok!

Fanny!

Tök jó, hogy a férjed ilyen optimistán áll a "dologhoz". Tényleg nagyon akarja a babát!Kép
Az én kislányom Luca, és Krisztanyanya Balázskája is dec.2.-án születtek. Kis nyilasok. Lucusról csak jót írhatnék, és tényleg nem vagyok elfogult, de nem vagyok biztos benne, hogy ez a nyilas jegytől van. Kiegyensúlyozott, nyitott, vidám kislány. Van még nekem egy kosocskám, és egy rákocskám is. Nem igazán ismerem a horoszkópokat.

Bea!

Én is kivagyok a hóeséstől, már nem "olyan".
Gyógyuljatok meg nagyon hamar, és kitartás a "kis" család ápolásában! Nemsokára itt a Tavasz!Kép

Icus!

Tényleg front van, azt állítólag a pocaklakók is megérzik. Mármint, hogy a mamijuk is nyugtalanabb talán. Lehet, hogy felületesen aludtál Te is, azért érezted ennyire intenzívnek a mocorgást. Talán máskor is ennyit mozog, csak mélyebben alszol. De ugye milyen jó figyelni olyankor belülre?KépKépKép

Melinda!

Üdv a csapatban! Jó olvasni a történetedet, és gratula a szép családhoz! Gyere máskor is beszélgetni, talán Te is tudsz bíztatni bennünket ha néha elbizonytalanodunk!Kép
Hogy hívják a fiúkat?

Üdv,Ancsi
ancsi65

Sziasztok!

Üdv. az újaknakKép!

Megpróbálom nyomonkövetni a dolgokat, remélem sikerül is, most inkább csak olvasgattalak benneteket. Eléggé depi vagyok, gondolom (remélem) az idő miatt!

Nagyon jó hallani, hogy ilyen sokan szeretnénk babát "idősebb" korban is! Tul. kép. én azt hittem, hogy ha még 1 gyereket vállalok 35 évesen, akkor valami csodabogár leszek és mindenkinek magyarázkodnom kell majd... De az, hogy többen vagyunk így, erőt ad nekem is!

Fanny! Nagyon jó, hogy ilyen lelkesek vagytokKép!

Regina! Gratula a + teszthez! (bárcsak már az enyém lenne + Kép)

Paga! Épp utána akartam nézni ezeknek a könyveknek! Tök jó, hogy van az Alexandránál, a bátyám pont ott dolgozik, elhozatom vele.

Bea! Jobbulást mindnyájatoknak!! Rajtunk is végigment, de szerencsére nem fordult vissza!

Ancsi! Hogy vagy? Remélem minden rendben!

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Szia Icus!

Hol vásárolod a 101 gyógynövényolajat? Herbária v. patika?

Köszi,Ancsi
ancsi65

Szia Mandula!

Biztosan az idő miatt van a rosszkedv, hidd el sokan vannak így, dehát tudom ez nem vígasztal. Ne veszítsd el a hited a babóval kapcsolatban!Kép Én is irigylem Reginát, a szó jóértelmében. Látod nekem a kisműtét miatt most várakoznom is kell, csupa elvesztegetett hónapnak érzem. Azthiszem kb.3 hónapot kell várni? És Te még jóval fiatalabb is vagy mint én, úgyhogy nyugodj meg! A tavasz is csak meg jön!
Egyébként köszi, jól vagyok, egészségügyileg minden OK !

Vidám délutánt kívánok!Kép
ancsi65

Melinda!

Számomra is írtál egy-két bíztató dolgot. Nekem a nagyobbik gyerekem 12 éves, fiú, elég családcentrikus, a lányom 6 éves,eléggé anyáskodó típus, a kicsike pedig november elején érkezik, ha minden jól megy.
Nagyon bízom benne, hogy segítség lesz számomra a két nagyobb gyerek. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy semmivel sem lesz nehezebb 3 gyerekkel, mint eddig kettővel.

Ancsi65
Nekem is megfordult a fejemben, hogy a legkisebbnek is jó lenne kistesó, akivel "összenő" és együtt játszanak majd. Azt sem bánnám, ha most ikreim lennének. Már elég ügyesnek és rutinosnak érzem magam két gyerek után. De ugye ne legyek telhetetlen, hiszen a harmadik nehezen jött össze (a 10. ciklusban) míg a két idősebb rögtön.

Kép
regina3

Szia Melinda, üdv köztünk!
Klassz, amit a fiúkról írtál!

Lányok, körkérdés. Olyan szépen gyarapodik kis csapatunkKép, és az jutott eszembe, hogy talán könnyebben kiigazodunk, és az ezután bekapcsolódóknak is egyszerűbb lenne az áttekintés, ha a legjellemzőbb adatainkat egy kis táblácskában összegyűjtve feltennénk - más topikokban látok ilyet, szerintem jó ötlet.
Ugyan azt nem tudom, milyen formátumban lenne célszerű, de biztos megoldható valahogy. Mit gondoltok?

Ancsi
A gyógynövényolajat utóbbi időben anyósomtól kapjuk aki termékbemutatókon veszi, de régebben azt hiszem patikából szereztük be. Hátmasszírozáshoz is kiváló.
A mocorgás tényleg nagyon klasszKép, csak féltem hogy túl nyugtalan a Picúr, remélem azért jól érzi magát.

Havazásmentes szép napot kívánnék, de erre még sajna várnunk kell.

Icus

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?