Új privát üzeneted érkezett!

kisine andrea (kisineandrea)!

Egy másik topicban is volt, ha arra gondoltál:

[url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/3998.html?1021035601" TARGET="_top]http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/messages/284/3998.html?1021035601[/url]
bigacsiga (bigacsiga) 2002 Április 27 szombat - 23h 43: Edit
zsömle alatta kenyér alatta Iboly szezámmagos kiflije
bigacsiga (bigacsiga) 2002 Április 29 hétfõ - 00h 07: Edit
sok sok kenyérféle linkje

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Köszöm szépen bigacsiga!

Megtaláltam! Tényleg ott olvastam, de elfelejtettem, és ide tévedtem!
A pizzát kiprobáltam és nagy sikert aratott!

Köszönöm

Kisine Andrea
kisineandrea
 
 


Szofi,kerestem a babapiskótás recepted,nem találom:-( elküldöd magánban vagy ujra a listára vagy hogy hol keressem?
Köszi
bojtorjan@freemail.hu
puposnünüke
 
 

 
 

Jelentem, beindult a kertemben az eper, végre eljutottunk odáig, hogy nem csak az, amit magában eszünk. Lányom eper-fagyit csinált, a brumi-maci újság alapján:

40 dkg eperhez 4,5 dl joghurt. Epreket felaprítani, összekeverni. Valamennyi cukor is kellett, passz. Tejszínhabot is kell csinálni hozzá, (az újság 0,5 dl-t írt, aminek a fele lenne bele keverve, fele meg tetejére, márhogy mindkét rész felverés után, de ez totál kevésnek bizonyult). Tányérkába tenni, fagyasztani.
Fincsi lett, rájöttem, így kevesebb eper kell, mert az egyebekkel jobban eltelik az ember...

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia PIldi!
Az epres fagyi tényleg fincsi. Én azt a trükköt alkalmazom, hogy mielõtt keményre fagy, úgy félóránként jól megkeverem. Így nem alakulnak ki szálkás jégdarabkák benne.
Még egy epres recept:
Kefires eper.
2 doboz kefirt, 2-3 evõkanál eper- vagy málnaszörpöt, 4-5 db összetört piskótát, 2 evõkanál zabpelyhet és 1 evõkanál zab- vagy búzakorpát összekeverünk, behûtünk. Tálaláskor 30-40 dkg epret teszünk bele.
karina
 
 


Sziasztok!

Kipróbáltam Kati eperkrém receptjét, fincsi lett, csakhogy nem akart összeállni, bár lehet hogy több zselatin kellett volna bele. A lényeg, hogy betettem végülis a fagyasztóba és isteni parfé lett belõle! Tudom bátran ajánlani másoknak is!
Jó eprészést!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


Szia Norcsi!
Örülök, hogy tudtad hasznosítani a receptemet! Kép
Nem tudom, miért nem állt össze - ha keményre felvered a tejszínt, és 3 óra hûtõben állás után rögtön megeszitek a krémet, még zselatin sem kell bele. Az csak azért kell, mert a hab 3-4 óra múlva összeesik, zselatin segítségével meg akár 2-3 napig is eláll a krém. Mi lehetett a gond???
Azért jó tipp a parfézás!
karina
 
 


Sziasztok!

Kicsit eltérek az eper témától, remélem nem baj. Én olyan receptet keresnék, ami házinyúlból van. Próbáltam az archívban keresni, de nem akadtam semmire.Ha van valami jó nyuszi receptetek, szívesen veszem. Elõre is köszi!

Prü
prü (prü)
 


Kerestem a babapiskótás receptemet és közben remek nyuszikra bukkantam! Ide másolom!
Tejfölös nyúl

Hozzávalók:
- nyúl gerinc vagy comb
- füstölt szalonna
- 1 vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1-2 evőkanál zsír

A megtisztított és szalonnával megtűzdelt nyúlhúst tegye tűzálló tálba. Rakja mellé a karikára vágott hagymát és a zsírt, majd kevés vízzel fedő alatt párolja puhára. Ezután öntse le a tejföllel, és az egészet a sütőben süsse ropogósra. Köretként nokedli vagy bármilyen krumpli illik hozzá.


Nyúl pecsenye

Hozzávalók:
- 1 nyúl gerince és combjai
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 2 dl tejföl
- 1 citrom leve és a héja reszelve
- só
- zsír

A megsózott húst tűzdelje meg a szalonnával. Öntse le forró zsírral és locsolja meg a citromlével, hintse meg reszelt citromhéjjal, szórja meg zsemlemorzsával, majd öntse rá a tejfölt. A húst saját levével locsolgatva párolja puhára, majd süsse pirosra a sütőben.


Vadas nyúl

Hozzávalók:
- 1 egész nyúl feldarabolva
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg petrezselyemgyökér
- 1 kis tubus mustár
- 1 vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- só
- bors
- ecet
- zsír
- liszt

A megtisztított zöldségeket tegye fel kb 3/4 liter vízben főni a babérlevéllel, a felkarikázott hagymával, egy kevés ecettel, sóval és borssal. Ha kihűlt, szedje ki a babérleveleket, majd a főtt zöldséget turmixolja össze. Keverje bele a mustárt, és adjon hozzá még egy kevés ecetet, ha nem elég pikánsan savanykás.
Rétegezze a nyúldarabokat egy fedeles tálba, öntse rá a páclevet, és letakarva, hűtőben hagyja állni 3-5 napig. A húst naponta forgassa meg a páclében, hogy mindenhol egyenletesen érje.
A pácolás után tegye fel az egészet főni egy lábasban. Zsírból és lisztből készítsen vékony rántást, ha megpirul, forralja fel kevés vízzel, majd öntse rá a húsra. Ha szükséges, még most is tehet bele egy kevés ecetet. Még egyszer utoljára forralja össze az egészet.
Zsemlegombóc vagy csőtészta illik mellé.


Nyúlfilé aszalt szilvával

Hozzávalók:
- 1 kg nyúlgerinc
- 5 dkg sovány nyers sonka
- 20 dkg aszalt szilva
- 2,5 dl vörösbor
- fél dl tejszín
- őrölt szegfűszeg
- bors
- étolaj
- víz

A megmosott nyúlgerincet hártyázza le és válassza le a húst a gerincről. Dörzsölje be a fél teáskanál őrölt szegfűszeg és bors keverékével. Egy evőkanál felforrósított olajon hirtelen pirítsa meg a filék minden oldalát és adja hozzá a vékony csíkokra vágott sonkát. Az aszalt szilvát vágja negyedekre és rövid ideig süsse a hússal együtt. Ezután öntse hozzá a vörösbort és egy dl vizet, ebben párolja a húst kb. fél óráig, majd sürítse be a mártást a tejszínnel. Burgonyakrokettel tálalja.
Szofi
 


Megvan a babapiskótás is!

Egy õzgerincformához:
1 csomag babapiskóta
1/2 liter tejföl
1 cs vaníliás cukor
kevés porcukor (elhagyható, ízlésetektõl függ)
2 db banán, vagy szezonban kb. 20 dkg eper (friss)


Az õzgerinc formát szépen kibéleled a babapiskótával (oldalt is), a szeletelt gyümölcsbõl raksz egy réteget, majd a cukorral elkevert tejföl felét ráöntöd, megint egy sor babapiskóta, gyümölcs és a tejföl másik része, babapiskótával zárod a tetejét. Fontos elõzõ nap kell elkészíteni és hûtõbe rakni! Legalább egy éjszakát kell állnia, ugyanis a tefölben lévõ nedvességet a babapiskóta felszívja így az egész süti hatása olyan , mintha valami nagyon könnyû tejszínes töltelék lenne benne.
Tálaláskor kiborítod és díszíted (a babapiskóta a nedvességtõl teljesen felveszi az õzgerinc formáját.)

Én minimum 2 adagot készítek mindig, mert nagyon finom és hamar elfogy. Természetesen más formába is meglehet csinálni (pl. jénai tál, a mennyiségeket ki kell hozzá tapasztalni)
Fontos még! A tapasztalatok azt mutatják, hogy csak a friss banán és eper alkalmas gyümi a töltelékbe (lehet vegyesen is), befõttet semmi képen ne használj , mert elázik a süti!
Szofi
 


Sziasztok!

A nyuszi finom még klasszikusan paprikásnak (mint a csirkepaprikás, egy az egyben), vagy rántott husinak is. Részemrõl egyre jobban kedvelem a nyuszihúst.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok lányok!

Nem tudom hogy itt olvastam-e korábban, mindenesetre képtelen vagyok megtalálni azt a receptet hogy hogy is megy annak a gyümölcsös egyvelegnek az elkészítése, amelyiknél mindig idény-gyümölcsbõl kell lerakni egy réteget, aztán utána arra a következõt, és így tovább, és végül karácsonyra lesz egy klassz édességünk. Szóval valaki tudja hogy is kell ezt pontosan? Mert ugye itt az eper, ami már olcsóbb nem lesz és hamarosan el is tûnik, úgyhogy légyszi írjátok meg hogy kezdjek hozzá!

Köszönöm elõre is: NOrcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Norcsi! Ha jól tudom az agglegénybefõttnek nevezik és alkohol(rum) tartósítja a rétegeket, úgyhogy nem tudom, hogy így is érdekel-e?

Ui: valaki vigye már el innen ezt a bicajozó nyulat, mert különben megfõzöm nyúlpaprikásnak!
Szof
 


Szofi, azért így is érdekel, és akkor az arányokat megírnád?

Köszi, puszi:Norcsi.

Nyúl az naggggyon idegesítõ!!!Kép
norcsi
Lenti
 
 


Eperlelõhelyek (mai metró újságból)

Solymár (Bp határában, a 10-es fõút mellett)
CSepel (Szigetcsúcsi kertészet, a csepeli Szabadkikötõ út mellett)
Pomáz (11-es fõút pomázi elágazás, az Aeal benzinkút mögött)
Lupa-szigeti elágazás (11-es fõút mellett)

Bõvebb infó: 26/ 368-000
Nyitva minden nap 8-19 órágig

Sajna a XVII kerülettõl mind olyan messze van, hogy ha gyalog megyek, nem gyõzöm cipelni, ill turmix lesz belõle, ha meg kocsival, akkor a benzinen elvesztem amit az eper árán nyerek...

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok Lányok!

Még anno az NDK-ban ettem boros epret, aminek az volt a lényege, hogy boros szirupban úszkáltak az eprek, és nagyon finom volt. Nem lehetett nagyon erõs, mert 10 éves voltam, és semmi bajom nem lett tõle. Nincs valakinek ötlete, hogy hogy is kellene ezt megcsinálni?

Ági
Ági
 
 


Sziasztok!
Sokszor okoz gondot, hogy mit fõzzünk a családnak. Ezzel kapcsolatban várom ötleteiteket, hozzászólásaitokat.
Én is leírok itt egy pár hétre valót. Lehet, hogy nem a legegészségesebb, de mindenki azt használhatja fel belõle amit akar.
H:Gulyásleves, Dejósmetélt (a gulyás esetleg lehet hamis)
K: Daragaluska leves, Zöldbabfõzelék, Rántott párizsi
Sz: Paradicsom leves, Párizsi szelet, Petr.bugonya, cékla
Cs: Gombaleves, Zöldborsós csirkemellfilé, párolt rizzsel
P: Erõleves, Vadasmarha, csõtésztával.
Sz: Rakottkrumpli, ubi sali
V: Egybefasírt, sültkrumpli, saláta, almáspite

2,
H:Sertésragu leves, Milánói makaróni
K: Karalábé leves, Vasi pecsenye, savanyúság
Sz: Csontleves, Burgonyafõzelék, Sültvirsli, Piskóta
Cs: Gyümi leves, Pásztortarhonya, csalamádé
P: Karfiol leves, Rántottborda, rizi-bizi, majonézeskukorica
Sz: Paprikáskrumli virslivel
V: Reszteltmáj, fõttkrumpli, vegyessaláta, bukta(diós-mákos

3,
H: Zacsi leves, Finomfõzelék, pöri v. sütögetõs husi
K: Bableves, palacsinta vagy rizsfelfújt
Sz: "
Cs: Húsleves, Sóska, fõttkrumpli, rántott párizsi
P: Lebbencsleves, Mákostészta
Sz: Sültcsirke,tepsiben sült krumpli, kompót
V: Lecsó, virslivel vagy kolbásszal

Hangsúlyozom, ezek nem kimondottan babás ételek.

És még egy lista, ebbõl össze lehet válogatni önállóan menüket:
1, Bableves, palacsinta (kakaós, túrós)
2, Raguleves, túróstészta
3, Lebbencsleves, sajtostészta
4, Zöldborsó leves, krumplistészta
5, Tojás leves, rizsfelfújt
6, Gulyás leves, mákostészta
7, Krumpli leves, tarhonyás szafaládé
8, Sóska, fõtt krumpli, rántott párizsi
9, Lencsefõzelék füstölt pulykacombbal
10, Finomfõzelék, tojáspöri
11, Spenót, tükörtojás, krumpli
12, Töltöttpaprika
13, Zöldboró fõzelék, sütögetõs husi
14, Kelkáposztafõzelék, virsli
15, Rizseslecsó
16, Sárgaborsó fõzelék, fasírt
17, Paradicsomos káoszta, tükörtojás
18, Reszteltmáj, fõttkrumli, savanyúság
19, Paradicsom leves, Rakottkrumli
20, Paprikáskrumli, kolbásszal vagy virslivel

Hát egyenlõre ennyi.
Üdv: Julcsi
Julcsi
 


Sziasztok Mindenki!

Senkinek nincs ötlete, hogy ezt a turorudit, hogy lehetne itthon megcsinálni!
Én azon gondolkodtam, hogy ha csinálok turokrémet, ami joval keményebb állagu a normálnál, és ha leöntöm olvasztott csokival, akkor valami hasonlo félét kéne kapni végterméknek! A gondom az, hogy nem nagyon tudom, mivel lehetne keményiteni ezt a masszát. A tojás fözésnél válna be, vagy probáljam zselatinnal? Aki járatosabb ezekbe a dolgokba, adjon nekem tippet, vagy az is aki nem csak jobb ötlete van, mit lehetne használni keményitésre!

Köszönöm

K.Andrea
kisineandrea
 
 


Szia Andrea!

Ezen már én is gondolkodtam, de szerintem felesleges túrókrémet fõzni a túróból. Én valamelyik nap úgy akarom megpróbálni, hogy a túróhoz keverek porcukrot és citromlevet, meg egy kis citromhéjat. Ezt öntöm le csokival. A zselatin viszont nagyon jó ötlet! Kép
Légyszi ha addig jutsz valami biztató eredményre, szólj!
helga
 
 


K. Andrea!

Én csak ezt találtam neked, de ez sajnos nem az csak a neve:
Túró Rudi
[url=http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=53&cid=1402" TARGET="_top]http://www.noklapja.hu/cikk.php?id=53&cid=1402[/url]

Megnéztem a túrórudi papírját, az összetételben van kukoricakeményítõ, lehet, hogy az fogja össze a túrót???

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Helga, Bigacsiga!

Köszönöm a válaszotokat! :-)
Sajna, most itthon zselatin, de holnap beszerzem és ki is probálom! Megirom az eredményt, ahogy kész lesz!

Bigacsiga!
A kukorica keményitöt lehet ugy is használni, ha pl. nem sütöm-fözöm? Eddig mindig csak igy használtam, és nem vagyok benne biztos, hogy sütés-fözés nélkül ehetö-e? Bár ha gözölöm, akkor elképzelhetö, vagy mégsem jo ötlet?
Köszike a receptet, ki fogom proszálni, és megirom a turorudi sikerét is!

Leirok egy fincsi receptet:

PAVÊ

1.csomag babapiskota
1liter + 2 dl tej
2 leveses kanál kakaopor
1 bögre süritett tej
3 leveses kanál kukoricakeményitö (ha nem keményedik lehet több)
4 tojás fehérje ?
2 leveses kanál cukor
1 doboz tejszin
csoki dara

A 2 bögre tejet és a kakakoport összekeverjük és a babapiskotát megáztatjuk benne,(hogy ne legyen kemény) majd ezt a babapiskotát egy forma aljára szorosan egymáshoz rakjuk. 1 liter tejet a süritett tejet és a kukorica keményitöt hidegen elkeverjük, majd tüzön sürü krémmé fözzük.
Ezt a krémet a formába öntöm a babapiskotára. A tejszint kicsit habosra verem, és a 4 tojás kemény habjához adom a cukorral együtt. Csokidarával meghintem, és hütöbe rakom 1-2 orára, amig meg nem szilárdul!
A tojás fehérje mellé azért tettem kérdö jelet, mert ha kicsi is eszi, nem igazán jo neki a nyers tojásfehérje. Ezt kikerülve találtam, azt ki hogy a tejszinhabot zselatinnal összekeverni (ezt feljebb olvastam)és igy megszorni csokidarával, vagy csak simán tejszinhab!
Remél izlik majd, ha kiprobáljátok!

K.Andrea
kisineandrea
 
 


Andrea!

Az indexen találtam egy túrórudis topikot, ott olvastam a következõ receptet:

Túró Rudi:
fél kiló túró
15 dkg. vaj
8 dkg.porcukor
1cs. vaniliás cukor
30 dkg. tortabevonó

A túrót tört át szitán, a vajat és a porcukrot keverd habosra. Add össze a masszát és tedd hûtõbe.
Formázz belõle hengereket és mártsd csokiba.
A csokiba mártással szokott a legnagyobb gond lenni. Érdemes villával óvatosan felnyalábolni a túróhengert és igy belemártani a nem forró, de még folyékony csokiba.

Másik ötlet: a lehûlt túrómasszát gyúrd rá hústûre és tedd fagyasztóba. Ha megfagyott, ennél fogva bele tudod mártani a csokiba.

Sok szerencsét hozzá, én is meg fogom próbálni!
helga
 
 


[url=http://szamoca.lap.hu/" TARGET="_top]http://szamoca.lap.hu/[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Anyukám õzgerinc formába szokta csinálni a "túrórudit", szeletelni kell, de az íze ugyanaz. Ha érdekel valakit megkérdezem.

Norcsi! Sajna nem tudok arányokat, az agglegény kompóthoz. A fiúktól úgy hallottam, hogy 5l-es befõttes üvegbe a jól megmosott leszárított (ép) gyümit belerakják megszórják cukorral és rálöttyintik a rumot, amikor a következõ gyümi érik elõveszik az üveget és ugyanezt csinálják.
Szofi
 


Szofi! És ettõl biztos hogy nem kezd el erjedni?
Köszi, szia: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Helga!

Megcsináltam ezt a turorudinak indulo turost :-), de teljesn más lett, mint a valodi! :-( Tulságosan édes lett a csokitol, amivel leöntöttem. Jol megszenvedtem vele, öntönttem-hütöttem,...
Legközelebb megprobálom amit irtál turorudi receptet!
Köszike!

Szofi!

Ha megkérdeznéd Anyukádat erröl a turorudis receptjéröl nagyon megköszönném!

Köszi

K.Andrea
kisineandrea
 
 


Norcsi! Én még nem próbáltam, úgyhogy nem tudom milyen, ha jól emlékszem egy praktika magazinba le van írva pontosan (talán március?) Off: Mi van veletek, Várom a levelet!

Andrea! Az ügy folyamatban van, de anyukámnak is kutakodni kell!
Szofi
 


Sziasztok!

Köszi Szofi, utánaások majd, ha lesz már végre egy kis idõm.
Off. Írni fogok hamarosan, csak most finn vendégeink vannak, így a 3 gyerek mellett, idegenvezetõ meg vendéglátó is vagyok! Ja, és a fülem is fáj, de piszkosul!Kép

On. Sziasztok:Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Norcsi!

Füledre Cataflam gyógyszer. És jobbulás! Kép


Többieknek:

EPERFESZTIVÁL
2002.06.08. - 2002.06.09.
Tahitótfalu

A fesztivál már negyedik alkalommal várja a látogatóit eperérés napján. A rendezvény programját kötélhúzás, utca-bál, strandfoci kupa és Média bajnokság színesítik. Valamint kiderül ki termelte idén a legszebb, legnagyobb epret, és megválasztják az idei év Eper Királyát és Királylányát.
Telefon: (26)387-198

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kata, nagyon köszi!

Eperfesztivál klassz ötlet, bárcsak jobb idõ lenne hétvégén mint amilyen most van!

Nálunk tegnap a lakótelepen kocsiról árulták az epret 200.-Ft-ért.

Sziasztok, Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok, szeretnék charlotte tortát csinálni, és a krémet nem tudom finire megcsinálni, ha van olyan receptetek, amit magatok is kipróbáltatok, és tényleg könnyû gyümölcshabos lesz a "krém" akkor légyszi írjátok le.

Köszi: Míra
Míra
 


Norcsi, valahol itt feljebb találtam ezt, de már régebben kimásoltam, nem emlékszem, ki írta:

"Agglegény-kompót:

nyár elején fogsz egy befõttesüveget, és az elsõ idénygyümölcsöt 1-2 rétegben lerakod az aljára. Megszórod cukorral, és öntesz rá egy kis rumot. Aztán a következõ gyümölcs érésekor abból is raksz rá egy réteget, cukrozod, és leöntöd rummal. Így folytatod õszig, amikor is megtelik az üveg."

Ezt én is évek óta szeretném kipróbálni, valahol úgy olvastam, hogy egy nagy ötliteres befõttesüvegben kell megcsinálni és a szezonvégén összekeverni, áttölteni kisebb befõttesüvegekbe.

Iboly
iboly
 
 


Köszi Iboly, azt hiszem ez lenne az. De adagok itt sem nagyon vannak, vajon mennyi lehet a cukor, és mennyi a kis rum? De ha még lesz eper, akkor próba szerencse alapon kipróbálom.

Viszont kipróbáltam Szofi babapiskótás receptjét eperrel, hát hmmmmmmm. mennyei lett!Kép

Sziasztok, és jó hétvégét!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

Le tundá nekem írni valaki a kaszinótojás elkészítését?

Köszi:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ágci!

Odáig biztos, hogy megfõzöd a tojásokat, kiveszed a sárgáját, és azt kell összekeverni vajjal meg mustárral. Viszont az arányokra nem emlékszem. Ha más nem, majd megnézem otthon és megírom.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Ágci!
Én úgy szoktam csinálni, hogy jó keményre fõzöm a tojást ketté vágom, kiveszem a sárgáját és ahoz keverem a következõket:

-Vöröshagyma (darálva, vagy reszelve)
-Ételízesítõ
-Mustár
-Majonéz
-pici vaj
Amikor elõször csináltam, nem tudtam az arányokat, mindenbõl picit tettem és kostólgattam mire eltaláltamKép
De mi jobban szeretjük ha a majonéz több mint a mustár..
és amikor kész Piros aranyat nyomok a tetejére, és petrezselymet. Hamar kész van.

szia
Hajni
0611viki
 


Sziasztok, én finom szendvicskrém recepteket szeretnék zsákmányolni. Elegem lett a készen kapható, drága, adalékanyagokkal tömött sajtkrémekbõl,stb. de nincs túl sok ötletem. Azért leírok kettõt, hogy kb. milyenre gondolok. ezek nagyon finomak!

Currys tojáskrém:
Kb. 6 tojást keményre fõzök, és villával apróra töröm. Hozzáadok egy kiskanál mustárt, két kiskanál vajat, és annyi tejfölt, amilyen állagúra szeretném a krémet (kb. 2 ek.). Sóval, borssal és curryporral fûszerezem. Lehet bele tenni apróra vágott zöldhagymát is. Piritóson az igazi!

Kapros juhtúrókrém:
Egy csomag juhtúró (125g), egy nagy evõkanál tejföl, egy kiskanál vaj, egy negyed hagyma belereszelve, egy fél csomag kapor apróra vágva. Ez is piritóson a legfinomabb.

Persze az arányokon ízlés szerint lehet változtatni. A juhtúróst ki fogom próbálni fele-fele tehéntúróval, mert így nagyon drága.

Szóval kíváncsi lennék finom SZENDVICSKRÉM receptekre.

Ezen kívül nagyon érdekelne olyan REFORM SÜTI RECEPT (pl. kekszek), amihez teljes kiörlésû lisztet kell használni.

Elõre is köszi.

Kati
Kati
 


Kati!

Halkrém

2 kisdoboz olajoshal konzerv (sima normális legolcsóbb), 3 fõtt tojás, ?? vaj mondjuk úgy 10 dkg, citromlé, bors, só.
Mindezeket jól összekevered (a tojást lereszelve könnyebb) vagy turmixxal is lehet. Egy fél napot ha áll az jót tesz nenki. Citromkarikákat lehet kínálni hozzá.

Tojáskrém csak úgy
3-4 fõtt tojás lereszelve, vaj, mustár. Összekeverem és kész.

Körözöt
Túró, tejföl, vaj, pirospaprika, apróra trancsírozott vöröshagyma, kömény (én egészbe szeretem), só.

(kaszinótojás arányokkal adós maradtam, de sikerált elfelejtenem, amikor épp könyvközelben lettem volna, bocsi)
Ildi

Ildi
pildi
 
 


Jut eszembe.
Melegszendvics.
Az ember úgy van vele, ha egy-két fõre készít, akkor jók ezek a készen kapható krémek (provanszi a nagy kedvencem), de nagyobb mennyiségre nagyon nem gazdaságos. A megoldás a héjában fõtt krumpli.
Ezt aztán tetszés szerint lehet ízesíteni. A krumplit melegen szétnyomom avagy ha már kihûlt akkor lereszelem, bár én jobb szeretek melegen dolgozni vele. Ehhez jön bátran só és zsíradék. És aztán bármi. A legegyszerûbb verzió reszelt sajt, fehér bors esetleg szerecsendió. Lágyításnak ha kell, tejföl.
De mehet maradék leveshússal, zöldséggel, olajos hallal, almával, kolbásszal (ledarálva) vagy tepertõvel (szintén) és bármivel ami még eszetekbe jut. Az egészben az a klassz, hogy jó vastagon lehet kenni a kenyérre, finom is és mégsem drága. Maradék szikkadó-száradó kenyér eltüntetésére tökéletes, de vendégek elé rakni is lehet.

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Ildi, köszi az ötleteket. Bocs, hogy értetlenkedek, de azt a krumplis krémet miután rákented a kenyérre, betolod a sütõbe, vagy úgy, ahogy van, lehet enni?

Körözöttet egyébként természetesen szoktunk enni, férjem kedvence Kép).

Azért várom a további ötleteket.

Kati
Kati
 


Kati!

Igen, mivel melegszendvics, sütöm (felsõ lángon, grillen). Bár elvileg létezik és ehetõ többségük sütés nélkül is, de szerintem sütve a tuti. (meg jól leöntve házi ketchuppal)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Szia Kati!
Talán a legegyszerûbb szendvicskrém:
1 kk mustárt vajjal összekeversz és kész.
Tehetsz bele, ha bonyolítod borsot, sót stb..
Pirítóssal a legfinomabb.
Andi
Norti-mama
 


Raffaello! Vagyis édesség, ami nagyon hasonlit hozzá (kipróbált)

25 dkg cukrot 1 dl vizben sziruppá fözzük. Kihütjük.
Külön elkeverünk 25 dkg tejport 25 dkg margarinnal, 20 dkg kókuszreszelékkel.
Két fenti masszát elkeverjük, hütöben lehûtjük.

Mandulát lebörözünk (forró vizbe kell tenni) és kis golyókat formálunk a masszából, közepükbe mandulát nyomunk, ismét megformázzuk, és kókuszreszelékbe forgatjuk. Fogyasztásig hüvös helyen tartandó.
Nagyon finom, a tejportól egész eredeti ize van!

Jó étvágyat!
nimaat
 
 


Sziasztok!
Találtam egy végtelenül egyszerü ALMAKOMPÓT receptet: rengeteg cukor helyett tegyünk a fõzõvizbe csöppnyi sót!! Mennyiségeket ki kell kisérletezni, én találomra csinálom. Nem szabad, h. érezzük a só izét, viszont a só mint olyan, kihozza az egyéb izeket, igy az alma édeskés izét is. Meg kell szokni az tény, de nem tömjük magunkat cukorral és diabetes-esek is fogyaszthatják. Én már csak igy birom megenni! Hagyományos füszerek kis mennyiségben mehetnek bele igy is.
Katalin
nimaat
 
 


Sziasztok!

Gyors segítségre lenne szükségem! A nagylányom 6. szülinapját fogjuk majd vasárnap ünnepelni, és ide gyûlik a rokonság. Én hidegtálas kajára gondoltam, na ehhez lenne szükségem egyszerû, finom, jól bevált receptekre amik nem is annyira romlandók, figyelemmel a nagy melegre.
Légyszi, ha van jó ötletetek, írjátok meg nekem minél hamarabb!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Szia Norcsi!

A legegyszerûbb a Metro áruházba megvenni. Igazán finom hidegtálak vannak és jó áron.
Nagyon finom a sonkatekercs, franciasaláta, krumplisaláta, orosz hússaláta, kaszinó tojás.
Ez a legegyszerûbb, ami eszembe jutott.

Szia

Erzsi
Erzsi
 


Szia Norcsi,
ha még sem mennél el megvenni:
sült husi vékonyra szeletelve, sült vagy fõtt virsli. Mellé: a majonézes saláták jó ötlet, feltéve, ha van akkora hûtõd, hogy az utolsó pillanatig ott tárold. Aztán,ha kiveszed, úgyis rátámad a sáska had!Kép És szapora az elkészítése is. Csinálsz egy alapot (majonéz tejföl kicsi cukor, kicsi mustár, citromlé), aztán a szerint, hogy mit teszel bele fûszerezed. Az egyiket vegeta-oregano, bazslikom, a másikba szórsz mondjuk fehérborsot, stb. Így annyi féle, ahány fûszerezés. tetsz bele krumplit, almát, uborkát, meg mindenféle zöldséget. Az egyik kedvencem fõtt spagetti tészta összetörve, majonézes ketchupos szósz, bele egy kis sonka, sajt, vegyes párolt zödlség. Épp ami kéznél van. Jól behûtve isteni, jól telíti a gyomrot.
Az elkészítésében még a lánykák is tudnak segíteni. Mindezután egy jó nagy adag gyümölcssaláta, befõttbõl meg idény gyümibõl, esetleg a felnõtteknek kicsit alkoholosan (bólé szerûen). Bár ebben a nagy melegben, lehet hogy fejre állnának tõle.Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Szia Norcsi!

Ezen az Internet címen nagyon fínom szendvicseket árulnak (mi már kipróbáltuk).

[url=http://www.mckiwans.hu/" TARGET="_top]http://www.mckiwans.hu/[/url]

Ha másnem ötletet is lehet meríteni.

Erzsi
Erzsi
 


Erzsi, Ágci nagyon köszönöm a gyors segítséget! Még addig elválik hogy melyik lehetõséget választjuk!

Sziasztok, és köszi mégegyszer!

Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Norcsi, nem hidegtál, hanem édesség, de felénk nagyon menõ:
Két-három féle színû pudingot fõzöl, lerétegzed õket gyümölccsel vagy lekvárral, babapiskótával vagy ht. keksszel (ezt áztasd elõtte tejbe), aztán be a hûtõbe pár órára dermedni. Tálaláskor tehetsz rá habot, de nélküle is jó. A lánykáknak biztos tetszik majd, hogy színes, és segíteni is tudnak az összeállításnál. Annusnak meg boldog szülinapot! Kép

szia: ildikó
ld
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?