Sziasztok Lányok,
Kedves Kriszta,
Érdről nem lehet egy leányálom bejönni, főképp nem tömegközlekedéssel, a reggeli csúcsban, hiszen előfordulhat igen sokszor, hogy végig állnod kell és az nem a legjobb egy kismamának.
Perverz gondolatim nem igazán vannak, inkább magától a nagy eseménytől tartok.
Olyanoktól, mint például:
1. állítólag mindent levetetnek veled a szülőszobán, én viszont igen kényelmetlenül tudom magam érezni cicibugyi nélkül magamat, főképp, ha még „sportolni” is kell, mivel nem éppen szilfid alkatom és apró almácskáim vannak.
2. több szülőágy is van egy szobában, és mi lesz, ha más is éppen akkor lesz ott és a hangosabb emberek közül való? És ha pont emiatt mégse engedik be a férjem? Kicsit tartok ugyan a dologtól, de valószínűleg jobb lesz a bentvan velem.
3. a fájdalomról már annyi helyen olvastam, és annyi félét, hogy azt egyszerűen tudomásul vettem, hogy elkerülhetetlen, bár az orvosom állítólag ebben is profi, annak ellenére, hogy az epidurális érzéstelenítést nem kultiválja.
4. nem tudom megkülönböztetni, hogy a jósló fájásaim mikor váltanak át igaziba.
Kedves Enikő,
A tanfolyam idejét nekünk is megmondták a rendelésen, és mivel a párom 19, én pedig 15 óráig dolgozom, ezért kivitelezhetetlennek tűnik, hogy oda tudjunk menni. Ezért írtam Nektek, hogy talán egy szép leíró szöveggel képet kaphatnék arról, hogyan is néz ki a szülőszoba a SOTE II-n.(jelentem vizuális típus vagyok!J), milyenek a viszonyok odabenn. Az e-mail címem:
rajner@feg.hu Előre is köszi.
Kedves Moncsi,
A méhszáj nyílásának a nyákdugó kilökődése az első mozzanata, azt pedig a bugyin elvileg látni lehet. Te tudtad, hogy már nyílik a kapu a gyermek előtt? Vagy ezt nem mindig lehet látni?
Ha már a 37. héten puhul és nyílik a méhszáj, akkor ezt azt jelenti, hogy nemsokára eljön a nagy nap a számotokra.
Azért én sem vagyok az a sprintbajnok, de azon kívül, hogy néha kisebb akadályokba ütközik a kocsiba való ki-be szállás, sok bajom nincsen.
Bár mostanában kezd fájni a jobb forgóm, néha alig bírok ráállni. De egy-két lépés után elmúlik, és nincs semmi baj.
Hol fogsz szülni? (csak múlt csütörtök óta olvasom a rovatot, így ha írtad is lemaradtam róla).
Vigyázzatok magatokra:
Gabi