Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Reditke! Bogyó evés: Kép
Nem tudom, miért írtam XI. ker-t, lehet hogy Csirkesszel kevertem össze a lakhelyet, csak arra emlékszem, hogy valaki a Műegyetem környékén lakik. Úgy rémlett te vagy az. Kép
A bátyádék kisfiának jobbulást!
Már meg van: Aludj velem. Egy magyar könyv, a gyerkőcök alvásáról. Most olvasom. Sok a hasznos infó. Én az aludj jól módszert kissé brutálnak találom, legalábbis, egyszer – kétszer hagytuk sírni 5 perccel tovább, majd miután feladtuk 1 óra vigasztalás jött. Szerintem nálunk nem jönne be, így más módszert keresek. Még mindig nem olvastam ki a könyvet, de módszernek említi az általad használt aludj jól módszert, ill. egy csendesebb változatát, amikor nem hagyod sírni, de megtanítod egyedül elaludni. Ha kiolvastam jön a az utóbbi alkalmazása.
Remélem már jól vagy, és csak az Bálint okozta izgalmak miatt lett magas a vérnyomásod.

Lányok! Látom van akinek néha gondja akad a babafelvigyázással. A sógrom nagynénje bébiszitterkedést vállal. Õ már nyugdíja, itt van a XV.ker-i nyugdíjas otthonban. Ha valakit érdekel, priviben adok számot.

Tcis! Szemfog: felsők: 16-22, alsók 17-23 hónapos korban jönnek. (az én kis tájékoztatóm szerint)

Marcsa! Ne siettesd. Szerintem nem a 2 nyelvűség az oka. Viki sem mond állatokat. Ha van kedve, ami mostanában egyre ritkább, akkor is csak a va=vau-t. Leginkábba az ajajaj-t és pa=apa-t mondja. Néha van csak aja. Kép (Minek is mondaná, ha mindig közelben van. Kép )

Pledit! Sok sikert a norbizáshoz. Én még nem bírtam rávenni magam, egyelőre úgy gondolom, hogy márciustól rá állok teljesen, mert bár sokszor update szerint vacsizunk, de napközben nem tartom be. Kép

Noémi! Sajnálom. Kép

Anyuszi! I is így vagyunk a cumival. Ha meglátja kell, de egyébként jól le van nélküle. Mi itatópohárból iszunk. Mostanában nem megy a pohárból ivás.

Lau! Gyógyulj meg! Szólj, ha segíthetek valamit.

Áron-Andi! Áronnak gratula az elso önálló lépésekhez! Kép

Többieknek mukk!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

CsirkeszKép
Adós vagyok egy gratulációval: Isten hozta Csenge babát! Nagyon sok boldogságot, szeretetet és egészséget kívánok Nektek! A csajszi tündéri, én is hasonló puncisra, hasonló szülésre vágyom.

LányokKép Köszönöm szépen Áron nevében is gratulációkat az első lépéshez és egyben kérdeznék is. Az első produkció után mennyi idő telik el, mire stabilan tud járni? Áron próbálgatja minden nap, de két-három lépés után térdre rogyik. Inkább mászik és este, ha apja hazajön, akkor megy a műsor. Van valaki, akinél hasonló lassan indult be a járás?

ErikaKép Szerencsére Zsombit erős fából faragták, így mire kamasz lesz remélhetőleg már nem is emlékszik a történtekre csak elbeszélésből. Nagyon helyes kissrács! Kívánom, hogy gyorsan teljenek a kórházban töltött napok!

LivKép Ha jól emlékszem kérdezted, hogy Áron hogy viseli a Dévényt. Most, hogy ketteske ismét gondolkodni enged, próbálom bepótolni a lemaradásaimat. Szóval, amióta gyógytornászt cseréltünk semmi hiszti. Doris házhoz jön, Áron közben a saját játékaival játszhat. Az egyórás kezelés közben sosem sír, néha méltatlankodik, hogy miért nem mászhat el.

Most ennyi, megyek aludni egy kicsit.

Andrea

KépKép
Áron

<font color="0077aa">Maccs Kép
Örülök hogy segíthettem.
Szotyiról már hallottam, de makukáról még nem Kép

Áron Kép
Olyan jó kisfiad van, ügyi hogy már magának porszívózza az orrát. Balázs is odatartja az orrához, meg játszik vele, de ha élesbe megy a dolog akkor nagyon obégat, és közbe veszettül csápol a kezével. Lehet hogy váltunk pesztonkára, nem akarom szegényt mindég szadizni.
Járás: Nálunk kb. 1 hónap kellett hogy teljesen beinduljon a járás, hihetetlen gyorsan leszokott a mászásról, most meg folyton rohangál föl meg alá.

Marcsi Kép
A magasságom 163 cm. Tényleg nem sok ez a pár kiló, de sajnos ez hájréteg formájában van jelen rajtam, a hasamon, a fenekemen és a combomon.
Igazából a pocakom zavar ami nagy maradt, én nem tudom de nagyon kitágult a hasizmom, sőt ha megfeszítem magamat és végigtapogatom a hasamat, van egy rés az izom között. Mondjuk kéne gyakorlatokat csinálni, akkor biztosan javulna. De néha olyan lusta vagyok .... nincs már energiám semmire sem.

Erika Kép
Nagyon ügyik vagytok hogy már egyedül esztek és isztok. Én is próbálkozom az önálló kanalazással, de eddig még nincs eredmény. De bizakodom.
Kórház: Kívánom hogy minél hamarabb túllegyetek a vizsgálatokon, és ne kelljen sokat műteni a kisfiadat. Hátha kitalálnak valami új módszert az orvosok. Tényleg melyik kórházba kell mennetek? A Madarászba vagy a Heim pálba? Ilyenkor ugye bent lehetsz Te is?

Képzeljétek tegnap nem volt hajlandó du aludni Balázs. Csomó ideig nyöszörgött, széthajigált mindent, de aludni semmiképpen sem akart. Volt már valakinél ilyen? Ma is nehezen ment az elalvás, pedig levegőztünk, hóban járkáltunk, lépcsőztünk. Nem tudok rájönni hogy mi volt az oka a nemalvásnak. Remélem nem lesz belőle rendszer, mert akkor bizony felköthetem a gatyómat.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Tegnap délután nemigen volt net, most tudok csak írni.

Kérdeztétek, hogy egy újabb műtéttel orvosolható-e a probléma. Sajnos, nem operálható helyen van, így most csak abban bízom, hogy a kezelés hatásos lett. Emellett teljesen átszervezzük az étkezési szokásainkat, vagy gyümölcsprésünk, naponta nagyon sok gyümölcs és zöldséglevet iszom.

És haladás, mert már meg tudok enni egy tányér kajátKép eddig rá sem igen bírtam nézni. Amit egy kicsit sajnálok, hogy már olyan jó kis hajam van, de lehet, hogy mgint kipotyog. Nem baj, most az a legfontosabb, hogy a gyógyszer mindent leszedjen onnan, ahova nem való.

Andrea: gratulálok az első lépésekhez, nem lesz itt gondKép MÁr nem emlékszem, hogy mennyi idő telt el, mire stabilan járt, de szerintem egy hónap biztos kell neki.

Moszi: írok majd, köszi az e-mailt!

Bocs, hogy nem írok mindenkinek, fáradt vagyok, megyek pihizni, majd lehet, hogy benézek, tényleg fel tud dobni a társaságotokKép

Kép
Kép
Pusz
Lau
lau

Sziasztok topiktársakKép
Visszaolvasás és hozzászólás nélkül csak egy gyors bekukk és nagy MUKK mindenkinek.
Na meg egy kis híradás magunkról.

Mint azt tudjátok Bálintnak szerencsére semmi baja nem lett a bogyóktól, amit valszeg le sem nyelt. Hétfő délelőtt már hazajöhetett a kórházból.

Én hétfő reggel bementem a kórházba egy sima ctg-re, ahol sajnos Milán pulzus száma magas lett és az én vérnyomásom is. Rögtön befektettek.
Nagyon rossz volt, mert Bálintot nem láttam vasárnap este óta, amióta elmentek a toxikológiára.

Hétfő este fokozódott a helyzet. Már a szülőszobán a szülőágyon feküdtem, ugyanis 190/120 volt a vérnyomásom és felmerült a császármetszés lehetősége.
Egy aneszteziológus és belgyógyász szakvémleménye alapján végül kaptunk 24 óra haladékot Milánnal, miszerint ha sikerül lenyomni a vérnyomást és tartósan alacsony szinten tartani, akkor még nem szednek szét minket. Ekkor voltam 35+3.
Kaptam böszme erős vérnyomáscsökkentőket, így 3 óra leforgása alatt 190/120-ról lement 110/70-re. Hétfő éjjel először félóránként majd óránként mérték a vérnyomásom és sokat voltam ctg-n.
Volt sokféle vizsgálat a sima méhszájtól elkezdve a nagy laborig, uh, flowmetria, biometria, ekg, vizelet stb-stb. Mivel minden negatív lett és a baba is jól szuperált, így már csak a vérnyomás sziontentartása volt a feladat.

Ma délelőtt elengedtek. Szigorú pihenés, vérnyomáscsökkentő szedés és 2 naponta kórházi kontroll (ctg, vizelet, vérnyomás) feltételekkel.

Kicsi Bálint kis hős volt, nagyon jól viselte anya hiányt, bár sokat emlegetett és a lakás minden részét naponta többször végig kellett vele nézni, hogy nincs-e ott anya, de igazán nem sírt utánam.
Tegnap délelőtt bejött a kórházba. Édes volt, és nem sírt, hanem szépen elköszönt mikor elindultak.

Milánt hétfőn 2610 grammra becsülték.

Na megyek Bálintozni.
Puszi
Edit 35+6

Edit
Kép

Kép
reditke

Erika, sajnálom, h márciusban kórházba kell mennetek.
Esküvő: én is utálok szerepelni, de az esküvőn annyi minden másra kellett figyelni, sok minden miatt izgulni, hogy ott nem volt időm azon gondolkodni, hogy most mindenki engem néz.
A szervezés részét pedig annyira élveztem!

Reditke írt sms-t, ma de. kiengedték, továbbra is természetesen szigorú pihi, azonkívül gyógyszer a vérnyomásra, és kétnaponta kell mennie ctg-re.

Andi, én is úgy emlékszem, hogy kb. egy hónap kellett a stabil járáshoz.
De jó, hogy a dévénynél egyáltalán nem sír Áron, hihetetlen!

Lau, úgy látom, ma már jobb a kedved, örülök neki! A képek nagyon jók, látszik, hogy a két srác nagyon szereti egymást.

Liv

Kép

Kép
liv

Edit, most látom, h jelentkeztél! Kép
Milyen gyógyszert kell szedned, miből mennyit? Gondolom, nem kell magyaráznom, miért érdekel... Kép
Otthon akkor nem is kell mérned a vérnyomásod, csak a kórházban ellenőrzik majd?

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Tcis, szotyi:

A H. annuus L. (napvirág, tányérvirág, tányérrózsa, szotyola, góbencs, tányérbélü virág v. tányérbélvirág) egész két m. magas, egynyáréltü; levele nyeles, szivalaku, fürészelt, virágtányérja bókoló, belső virágai barnák, termése fekete, szürke v. fehér. Hazája Peru és Mexiko, Európába 1569. került.

KépKépKép

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Lau
Örülök, hogy jelentkeztélKép és hogy jobb a kedvedKép srácaid változatlanul gyönyörűekKép

Andi
gratula a lépésekhezKép

Reditke
remélem most már minden oké lesz a finisigKép

Kisgének kifakadt a füleKép nem aludtunk éjjel csak pár percetKép most sapkával melegítjük, meg persze rakás gyógyszer megint. képes volt ma állva elaudni szegény a kanapéra borulva.

Macs
remélem jobb hírekkel jössz most már. Kisgének még mindig nem tudtuk elkezdeni az immunerősítést, mivel folyton betegKép egy hét múlva talán.
a nagy viszont egy hete ovis kopp-kopp.

puszi
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Reditke drukkolunk, hogy a tovabbiakban is minden oke legyen. Olyan izgi, hogy Kormi es Te is mar barmikor megszulhettek!

LAu! Koszi a kepeket! Arnyosak a fiuk. En is egyutt fogom furdetni oketKép Bazsi, ugy emlekszem, az elejen vekony baba volt. Ha jol tudom , meg irtad is, hogy ez csaladi vonas. Hat most nagyon kis dundinak nez ki. persze amikor a multkor a sulyat irtad feltunt, hogy sokkal tobb, mint a fiam. Jol eszik?

Andi, nalunk hamar ment a menes es a fix jaras is, de az unokatesoknal kb 1 honap volt.

Kepzeljetek most mintha napkozben jobban lennek, csak estere csuklom ossze. Igy persze hogy marad bennem valami 2kg visszaugrott, de meg igy is -8kg-nal vagyok.

Moszi az aludj velemet en is olvastam, de nem mindent tartok be, de azert vannak benne hasznos gondolatok.
Azt vettem eszre hogy ha nem beteg es nem jon a foga es nem adtam neki fingatos kajakat, akkor nem alszik ha a szobaban21 fok fole ugrik a homerseklet. Igy most lejjebb vettuk a futest es 19-20C-t lottuk be. Egyszer sem kelt fel. Persze nem tudom hogy ez veletlen e, igazabol arrol vagyok meggyozodve, hogy melegben lehetetlen aludni.

kyr! Nem tudjak felulvizsgalni? Ha jol tudom meg 2 honapra visszamenoleg modosithatnak a gyeden! Probald meg!
Szakbarbar?

EskuvoKép Nekem fontos volt, hogy eskudjon meg a parom! Azaz a templomit tartottam fontosnak, de a polgarit is megcsinaltuk. Ja es nem tudom miert berzenkednek egyesek, lehet sima kettanus is. Nekunk az voltKép Nem mondom, hogy nem akadtak ki sokan, de akkor ugy gondoltuk hogy a penzunket a jovonkbe forditjuk es nem pedig adossaggal kezdjuk a kozos eletet es foleg nem a szuleinket kenyszeritjuk ilyesmibe...Persze tudom, hogy a legtobb szulo meghalna az egyszem gyereke eskuvojen nem sirdogalhatKép

Zsombi es azok akiknek soha nem irok, nagyon szita agyam van es nem sok idot netezek a gyerek mellett. Koszi a gratulakat, ha jol vagyok mar ugy varom, hogy fiu lany, meg milyen lesz. Gondolatban mar augusztusban vagyokKép

MUKK

csengo
Vendég

Veraek ma lesznek a showderban?
Vendég

Sziasztok!

Judy,
szegény kisG, úgy sajnálom! Hogy sikerült ide eljutnia? NagyG hozta a bacikat haza? Gyors gyógyulást neki!

CSengő,
jó, hogy már jobban vagy!

Reditke,
ügyi vagy, hogy bent tartottad még Milánt, vigyázzatok magatokra, megy a drukk!

Lau,
olyan jó hallani rólad, kívánom, hogy legyen jobb kedved és gyors gyógyulásod!!!

Áron-Andi,
nálunk Márk jan. 2-án indult el, de azóta sem szalad, még mindig jobban szeret mászni és csak ha úgy tartja kedve, akkor gyakorlatozik kicsit, 5 lépésnél többet még nem ment egyben. ÉRdekes, hogy térden menni is imád. Mondjuk az én fiam mindent jó későn és lassan csinál, kis megfontolt.

Dinó,
kikeveredtetek már a bacikból?

Most ennyire futotta, jó éjt!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

sziasztok! bocs, de most csak REditkének!
Ne aggódj a vérnyomás miatt, ha ügyes vagy és odafigylsz, kihúzhatod a 40. hétig. Ákossal én 3 hónapig éltem vérnyomáscsökkentőn, a végén egyre többet szedtem. Diétával sokat javíthatsz a helyzeten. Borzasztó, de szinte semmi só az alapja. Rengeteg zöld, heti egy gyümölcsnap, amikor gyümi, kicsi sovány túró és kész. Hús csak kevés, az is leginkább szárnyas és párolva, grillezve. Fűszert leginkább zöldfűszert használj, semmi csípős, semmi só. A babáért érdemes. Ha gondolod, van néhány ehető receptem, amit azóta is megfőzök és még a család is szereti. Vizesedés? Sajna az is jön a vérnyomás problémákra. Jó vízhajtó a petrezsejem. Kitartás!!! És ha szülés után egy darabig még gond van a vérnyomással, ne ilyedj meg! Szopi mellett is lehet gyógyszert szedni. Nekem kb. 2 hónap kellett mire helyreállt minden.
Többieknek mukk, holnap jövök.
anyuszi3

LauKép
nagyon örülök, hogy végre otthon lehetsz, viszont rettentően sajnálom, hogy nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy optimális lett volna. A Te erőddel, kitartásoddal biztosan teljesen sikerül a gyógyulás. Nagyon drukkolok Neked a továbbiakban is!!! Sok-sok erőt, és ha tudnék valamiben segíteni csak írjál nyugodtan.

JudyKép
Neked is sok-sok erőt ezekhez a napokhoz. Nálunk is most kezdődött újra a betegség adogatása egyik emberről a másikra. KisGének mielőbbi tartós gyógyulást!

ErikaKép
sajnálom, hogy Zsombinak már ennyi mindenen át kellett esnie, de a fő, hogy jól vette az akadályokat. Legyen továbbra is ilyen kis ügyi baba!!!

ReditkeKép
értetek is nagyon drukkoltam. Örülök, hogy sikerült még Milánt is pocakban tartani egy kicsit és, hogy Bálint is ilyen hősiesen bírta az anyanélküliséget!!! További drukkok mennek.

MacsekKép
sajna bacik/vírusok most éppen Bernátot támadják, valamint érzésem szerint az én homloküregemet, de ez egyelőre csak öndiagnózis.
Bernátnál szerencsére az orrfolyáson és az ezzel járó szörcsögésen kívül nincsen nagyobb probléma, ma egy picit köhécselt is, de nem vészes. Donát a hét közepétől már tudott menni oviba.
Remélem nem kezdődik egy újabb betegséglavina, mint a múltkori szeptember végétől-december közepéig tartó sorozat!

VeraKép
gratula a szerepléshez!

Mindenki másnak nagy Mukk, de már nincs erőm többet írni!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

Lau,
mi is küldjük a sok-sok pozitív energiát/gondolatot. A fiúk nagyon helyesek.

Judy, Dino,
és még akiknél tombol a február minden nyavajája: gyógyuljon gyorsan mindenki! Nekem alapból olyan szokott lenni a szervezetem, hogy legtöbször az egész februárt betegen töltöttem, csak a tavasz hozott javulást. Előbbb-utóbb csak vége lesz már. Most le kell kopognom, hogy legalább ezt megúsztuk.

Reditke,
Jó, hogy sikerült a picurkát még pocakban tartani, növögessen csak, jó helyen van. Drukkolok nektek, hogy összejöjjön a kívánt 28-ai dátum.

Szülésmegindítás (Liv, Andi, ti kérdeztétek):
én annyira nem lepődtem meg a dolgon, az előző dokimról is tudtam, hogy volt nála olyan szülés, ahol megbeszéltek egy időpontot, ami mindenkinek jó, s akkor megindították a szülést. Azt hiszem, ez annyira nem jellemző a mostani dokinőre, csak épp előtte meséltem neki, hogy a nagyszülők mennyire aggódnak, hogy nem tudják, mikor jöjjenek Benedekért, meg sütött rólam, hogy már totál elegem van, s ezután mondta azt, hogy a betöltött 39. hét után megindíthatja a szülést, ha én is azt akarom. Ráadásul eléggé érzem a dokin azt, hogy aggódik a baba mérete miatt. Annakidején épp a dokinő mondta, hogy nem baj, ha minnél későbbi dátum van a kiskönyvemben, annál később hozzák szóba hivatalból a szülésmegindítást, én azt éreztem rajta, nem híve a dolognak.
Tudom a dokinőről, hogy eléggé benne van az alternatív módszerekben is, pl. nála már több vízben szülésről is hallottam. (Már ha az ember lányának van olyan szerencséje, hogy a kórház alternatív szülőszobáját fogja ki.)
Egyébként a sajtó egy időben nagyon tele volt az indított szülésekkel, nem emlékeztek?

Szegény Benedek napirendje totál felborult. Kedden anyám volt itt, olyankor délután nem szokott aludni, már ez betett neki. Szerdán nemes egyszerűséggel elaludtunk. 8-kor halottam, hogy már magyaráz, fél 10-kor hozták az ebédet, akkor mondtam a páromnak, hogy mit adjon reggelire Benedeknek, aki még akkor is békés hangokat hallatott a kiságyából, s visszaaludtam. Mint később kiderült, a párom is, s 11-kor, mikor felébredtem, akkor meg már mindenki aludt, Benedek is. Negyed egykor mentem be hozzá végül, de még akkor feküdt, csak a fejét emelgette. S nem akart kijönni a kiságyból. Így szerdán is elmaradt a délutáni alvás. Mondjuk ráfogtam a melegfrontra is, hogy borult az alvásrendje. Ma időben kivettük reggel, s onnan kezdve szinte minden éber pillanatában valami miatt reklamált vagy sírt, hisztizett. Szokás szerint egykor leraktam aludni, 5 után néztem rá, végül fél óráig könyörögtem neki, hogy kijöjjön a kiságyból, egyszerűen ott akart maradni. Amikor meg kijött, folytatta a hisztit. S egész nap nem volt hajlandó mást enni, csak gyümölcsöl bébikaját. Én már elkezdtem parázni, hogy beteg lesz, még csak az kellene nekem, de este fürcsi után belestem a szájába, s megtaláltam a kis ludast, áttört az első szemfoga. Így jelenthetem, hogy 13 fognál tartunk. Fél 10-kor tettük le aludni, de szinte azonnal felkelt játszani. Remélem, jobb napok elé nézünk, mert nehezen bírom.

Pocaklakó jól elvan odabent, még mindig elég magasan van, egy darabig szerintem még egyben leszünk. Õ nem nyomja a gyomrom úgy, mint Benedek annakidajén, helyette vizszintes irányban feszít szanaszét. Kedden a dokinő is rácsodálkozott, hogy egy picit furán helyezkedik el. Esténként kőkemény a pocakom, ritkán tudok 2-3 óra előtt elaludni, komolyan olyan érzés, mintha azt próbálgatná egy hatalmas görögdinnye belülről, hogy mekkora a szakítószilárdságom, mikor pukkadok szanaszét. Most 119.5 cm a körméretem, nem hiszem, hogy sokat tudok még nőni ilyen irányban.

Anyám ma is kérdete, hogy ne vigyék-e el már ezen a hétvégén Benedeket, mondtam neki, hogy szó sem lehet róla. Ráadásul vasárnap jönnek látogatóba a másik nagyszülők, nagyon ritkán találkozik velük. Azt érzem anyámon, alig várják már, hogy "megkaparinthassák" Benedeket. Mondjuk az is igaz, hogy nagyon nehezen tudom ellátni őt., fürdetni nem is merem egyedül. Mondjuk a párom jó sokat lóg a munkából, hogy segítsen, csak az a baj, hogy jövő héten már itt lesz a főnöke, kevésbé tud lógni.

Van még itt rajtam kívül Harry Potter könyvrajongó? (a filmeket már nem nagyon szeretem). Megrendeltem egy internetes könyvesboltból a most megjelenő részt, holnap futár hozza házhoz, már totál tűkön ülök. Még a szülés előtt szeretném kiolvasni. Ja, és azért se szülhetek még, mert keddre időpontom van a fodrászhoz, ez az utolsó esélyem, hogy az elkövetkező hónapokban valahogy kinézzen a fejem. Egyszóval ilyen kis határidőkkel próbálom tologatni a szülhetnékemet. (No meg még mindig könyvespolc van a kicsi sarka helyén, polcokat kell venni, és még mindig nincs kész a csomagom se.)

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Csengő Kép
Már körbejártam a dolgot. Egy gyerekre egy GYED megállapítás.(Szakbarbárt is megkérdeztem)
kyrandia

Köszi a jobbulásokatKép ma éjszaka már jól telt, csak 2* voltunk fent, de csak inni.
Az előző éjszaka szörnyű volt, tényleg csal perceket aludtunk, kettőnk közé vettük Kisgét és folyton sírdogált. egyszerűen nem tudtunk rajta segíteni, több gyógyszert már nem mertünk neki adniKép

Macsek
gondolom Gergő hozta az oviból a dolgot, a fülfájás tipikus ovis betegség. csak eddig azt hittem a kicsi nem lesz füles, elég volt a naggyal kínlódniKép
szóval kedden még semmi baja nem volt, de éjjel már sírdogált, úgyhogy szerdán elvittem dokihoz. látta, hogy csúnya jobb füle és kaptunk rá gyógyszert is, de sajna éjjelre nagyon rosszul lett, aztán reggel rohanás a fülészetreKép
most vettünk fülsapkát neki, abban nyomjuk. meg kaptunk kölcsön bioptron lámpát, illetve van infra lámpánk is. meg hát egy halom gyógyszer, orrcsep...

Kormi
Én ugyanígy voltam, a 38 héten már állandóan patáztam, hogy mikor szülök, mi lesz a Gergővel. a doki meg csak moslygott, hogy mit izgulok, én ugyis kiírás szerint szoktam szülni. Gergő 1 napra rá született, Gellért pedig a kiírás szerinti napon.
gergőnél amikor már túl voltam a kiíráson, az én dokim is azt mondta, hogy próbál olyan helyzetet előidézni, hogy elmozduljon a nyákdugó. szóval reggel megvizsgált, estére meg is lett a Gergő. ez mégsem szülésindítás, csak egy kis rásegítés.

Dino
Nektek is jobbulást és kitartástKép
gondoltzam, hogy a közösségbe kerülés ezzel jár, de hogy ennyire durván....szerencsére én csak egyszer kaptam el tőlük, na annál rosszabb nincs is mint betegen gyereket ápolni.
már csak abbna bízom, hogy a kicsi már most megerősödik és mire közösségbe kerül nem lesz ennyit beteg. egyébként abbna is biztos vagyok, hogy ez genetika, apjuk ugyanilyen volt állandóan, nonstop beteg volt. aztán mégis ember lett belőle, most meg ritkbban beteg mint én.

na pusz
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LauKép
pozitív energiákat küldöm+++++, fiúk nagyon aranyosak.

JutiKép DinoKép és minden betegeskedő Gyors javulást nektek!!!

LivKép
Rövid az agyam, de miért érdekel, mit nem kell magyaráznod?!
Betaloc 50 mg-os 3x1
Dopegyt 250 mg-os 3x1
illetve a kórházban még kaptam 2x2 Korinfart (nem tom hogy kell írni), de azt itthon már nem kell szedni.
Dehogynem itthon is mérnem kell, naponta minimum 3x, és ha magas azonnal nyomás be.

Az a helyzet, hogy az én dokim eltörte a lábát síelésnél, és akihez most tartozom ő nagyon óvatos, és emiatt még extrán odafigyel.

AnyusziKép
Köszi az infokat a vérnyomiról.
Tudom,.
hülyén hangzik, de nekem a mai nap volt a fő mérföldkő, ugyanis ma vagyok 36+0.
Persze nem akarok még, de ha mégis szülök, ám legyen.
Nem kizárt, de elég meglepő lenne, ha kihúznám tovább, mint Bálinttal (36+2-n folyt el a magzatvizem), 36+4-en megszültem.
És vele is szülés előtt 1,5 héttel magas volt a vérnyomásom.
Szóval, lehet hogy ez a típus vagyok.

Még akartam írni, de Bálint rángat....

Edit
Kép

Kép
reditke

Felteszek néhány képet, amin együtt van Dávid és Lili, meg párat, amin a nagypapa hóembert épít a Kisfiamnak. Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
liv

Edit, és most otthon tök rendben van a vérnyomásod?
Azt nem tudom, tudod-e, hogy a Dopegytet 4x kellene szedni (van itt egy terhesség és magas vérnyomás topic, ha van időd, erőd, nézz be oda, ott van egy orvos, aki válaszol minden kérdésre), mert csak 6 órán keresztül hat! Ezt nem idegesítésképpen mondom, csak azért, hogy ha néha felugrik a gyógyszerek ellenére a vérnyomásod, az lehet emiatt.

Úgy értettem, azért érdekel a te magas vérnyomásod, mert én is azzal küzdöttem, és érdekel, hogy másnál, más kórházban hogyan kezelik.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Ha már a szülésmegindításnál tartunk: barátnőm ma már 11 nappal hordja túl Julcsi babát és még mindig nem indították meg a szülést. Tétényiben szül, ami ugye az egyik legbababarátabb kórház. Biztosan jó ez így? Áron gyógytornásza szerint a túlhordás legalább olyan veszélyes mint a koraszülés. Természetesen mindennap megy NST-re, már volt oxitocin terhelés meg egyéb vizsgálatok. Szegény teljesen kivan lelkileg. Alternatív szülésre készült... Hétfő óta fekszik a kórházban. Én a méhszáj megpiszkálásával sem értettem eddig egyet, de így látva jobb egy kis matatás, otthonról indulás, normál szülés.

Info Jutinak, Maccsnak:
Szerdán voltam Tóth doki új magánrendelőjében Kőérbereken. Igényes, jól felszerelt rendelő. 2 nőgyógyász és két gyemkeorvos rendel, közte a felesége is. A váróban van gyerekasztal, sok gyerekjáték, pelenkázó most érkezik. Az ár változatlan.

ReditkeKép Szuper olvasni a 36+0-t. Most már megkönnyebülhetsz egy kicsit.

JutiKép Szegény KisG. Sok gyógypuszi kicsi fülecskéjére.

LivKép Jó nagy hóembert épített a nagypapa. Dávid élvezte? Nagyon ari a képen Lili és Dávid.

KormiKép Mi is szeretjük Harry Pottert. Bár egyre kevésbé kötnek le a mostami részek, jó hogy már a utolsó következik. Ma megyek én is megvenni.

MacsekKép Áron is hasonló kis lustaság, remélem tavaszra már ők is szaladgálnak.

PleditKép Nálunk is van olyan, hogy Áron nem hajlandó du. aludni. Áll az ágyában és kiabálja, hogy anya-baba-anya-baba. Fogzásra vagy frontra szoktam fogni. Tart egy-két napig, utána ismét megy a durmi.

Megyünk sétálni,
Andrea

KépKép
Áron

ReditkeKép
Ki kezel most a saját dokid helyett?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Andi, igen, nagyon szereti a havat, kinn töltöttük a délelőttöt, akkor hoztam csak be, amikor már majdnem elájult a fáradtságtól. Kép

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Tegnap delutan Elisa megbutykolte a gepet es nem tudtam felmenni se az internetre se semmit megnyitni, azt hittem fraszt kapok, de mindennek megvan a jo oldala kivasaltam egy halom ruhatKép

MaccsKép
En is azt hittem nem tudnek 3. lenni, amikor ossze akartak hozni a ferjemmel azt mondtam koszonom szepen hadjatok engem beken ennek bisztos valami baja van ha mar 2x is elvalt. Szerencsere utanna erdeklodtem es csak jot hallottam rola, nem az o hibajabol valtak el eggyikkel sem. Szamomra tenyleg a vilagon a legjobb ember es apszolutt nem zavar, hogy 3. vagyok, orulok, hogy megismertem.

NikkKép
A ferjem baratjanal az a helyzet, hogy a hasmyalmirigyen csokkent a daganat a majon viszont nott a kemoterapia utan. Most volt Frankfurtban es a majra ott vett fel lokalis kemoterapiat a hasnyalmirigyre pedig itt folytatja. Itt azt mondtak, hogy majd lassan beallitjak a majra is a megfelelo kemot., csak hat ilyenkor nem nagyon van ideje az embernek varogatni. Roviden ennyi. Neked apukad, hogy van?

MarcsiKép
Igazad van, Anyuszinak kellett volna cimezni a cumis hsz-t, en csak visszaneztem es lattam, hogy mar valaki irt neked rolla, igy en is neked cimeztemKép BocsiKép

MosziKép
Koszi a fogas infot. Nalunk mar kint vannak a szemfogak meg a ragok is 16 van. Ha bevallik a siras nelkul megtanitani a gyereket egyedul aludni ird meg legyszi hogy csinaltad.

Liv, MaccsKép Koszi a reszletes szotyi leirastKép Lili es David nagyon edik a kepekenKép

AronKép
Elisa nem egesz 1 honap utan mar ment, nem olyan stabilan mint most de totyogott szepen.

PleditKép
Nekem is kellene tornaznom de nem tudom ravenni magam. A hassam ugyanugy mint neked megmaradt, amin szerintem a fogyokura nem fog segiteni. En 168 cm magas vagyok es most 55kg, de a nyaron 53 voltam es akkor is meg volt. Pedig szules elott nem volt egy deka hasam sem. Torna, torna, tornaKép

LauKép
Sracok aranyossak a kepekenKép Szoritunk, hogy a gyoszerek minel hamarabb segitenek.

JutiKép
Szegeny kisG, jobbulast kivanunk neki.

ReditkeKép
Orulok hogy meg egyben vagytok es eljott ez a 36+0 nap is es most mar megnyugodhatsz. Milan baba nem nagy remeljuk konnyu szulesed lesz.

Lanyok, mar olyan regota keszulok egy vallomasra csak mindig elmarad. Eleg regota irogatok mar ide, es szerintem ideje, hogy megtudjatok hova valosi is vagyok igazabol. Tehat Vajdasagi, pontossabban Zentai. Valoszinuleg eszrevettetek, hogy egyes kifejezeseket nem ertek (szotyi) es a helyesirasom sem az igazi tudom. A kozep iskola ota nem nagyon irtam magyarul, szerb foiskolara jartam, a munkahelyemen is mindig szerbul kellett irnom igy lassan kezdtem elfelejteni, de most itt jon vissza. Remelem nem gond, hogy nem M.o-i vagyok.

Tcis

Kép

Kép
tcis

LivKép
Szuperek a képek. Klassz méretes hóembert épített nagypapiKép
Köszi a vérnyomi infot. Teljesen oké a vérnyomásom itthon ezzel a 2-féle bogyóval. 120/80 fölé eddig még nem ment hétfő óta.
DinoKép
A párja. Mármint orvos párja a kórházban. Hozzá irányított, így dolgoznak, hogyha szabi vagy betegség van, akkor helyettesítik egymást. Kérdeztem választhatok-e valakit, erre dokim mondta, hogy ő adott orvosra meri bízni szakmailag a betegeit, így kéri, hogy fogadjam el az ő véleményét. Nekem ez elég volt.

AndiKép
Meg is könnyebbültem. Ha már indul valami, nem esek kétségbe. Igazából azért lenne jó még húzni, mert
1. Milánnak is jobb, ha tovább van benn
2. Jó lenne saját dokinál szülni
3. Férjecském hétfőtől szerdáig vidéken lesz tanfolyamon (haza tud jönni, ha muszáj, de jobb lenne békénhagyni)
4. Ugyancsak férjecském jövő szombaton Győrben lesz IHF (iszunk, hányunk, belefekszünk)Kép buliban, ahonnét nem kéne egyenesen a szülőszobára jönni.
Szóval még egy 10 napot kérek Kép Kép

Tétényi: túlhordáshoz nem értek, de első babát én is ott szültem és hiperszuper tiszta meg alternatív meg flincesflancos az egész, csak nincs koraszülött osztály és gyerekintenzív, így én másodszorra már inkább a baba biztonságát próbáltam szem előtt tartani és nem az én kényelmemet.
Ha gáz van bébivel (mint Bálinttal is volt), akkor a Schöpfibe küldik át. Most a szobatársam aki volt ezalatt a pár nap alatt, szintén Tétényiben szült és végén Sch-ben kötöttek ki. Állítólag a legtöbb babaát onnét kapják.
De, biztos nézik barátnődet, hogy nincs-e gond, ha meg van valami biztos nem hagyják a fene természetes módon, hanem megindítják, ha muszáj.

Na pusza, Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Tcis: szerintem hibatlanul beszelsz, ha az en fiam is ilyen szepen fog beszelni es irni magyarul mint Te akkor nagyon boldog leszek! Kép
Miert lenne gond? Amugy Te magyar is vagy!!!
Ezt Neked: Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

TcisKép
Egy vajdasági magyar, miért ne lenne magyar? És ez számít egyáltalán valamit? Én Szegeden születtem, apai ágon palicsi, meg szabadkai a rokonság.

Andrea

KépKép
Áron

Tcis! Ha nem lennel magyar akkor sem lenne baj, hogy ideirsz. Kép Dehat aki annak vallja magat az az. Barhol is el a vilagban.

Van valaki akinek nem mulik a fejerol a koszmo? Vagy csak en csinalok valamit rosszul? Beolajozom szegeny gyereket furdes elott fel oraval, utana megmosom es gyonyoru a fejecskeje 1 napig. Aztan megint nagy sargasbarna koszmo lepedok nonek a fejere....Kép Mit csinaljak?

Liv! A masodik kepen molesztaljak a fiadat? Lili ilyen ramenos???????

csengo
Vendég

HALIKép

most csak gyorsan félkézzel, mert csenge itt figyel a másik kezembenKép

CsengöKép
próbáld ki a doki által receptre felírt 3%-os szaliciles oldatot (vagy kencét - nem tudom, hogy lötyi-e, vagy masszaKép). ezt ajánlottam már Jutinak is, náluk bevált. ö tutira tudja, hogy lé-e, vagy kence.

TcisKép
Ne bomolj már!!!!! itt nem születési hely, vagy lakhely szerint csoportosulunkKép légy büszke a származásodra!KépKépKép

ReditkeKép
hajrá, már tényleg egyre kevesebb a rizikófaktor!

mindenkinekk pussz és mukkkkk

csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lau
Még mindig nagyon gyönyörűek a fiuk Kép Sok sok erőt akezeléshez,és nyerd vissza minél elöbb a jó kedved és optimizmusod

Tcis
Ilyen hülyeséget Kép Már bocsi de azért mert nem it születtél miért ne állnánk szóba veled??Nekem is vannak aradi rokonaim
Apukám nem nekem volt beteg hanem Krisztinek,nálunk nagynéni volt de ő sajnos meg is halt decemberben Kép

Dino,Judy
Gyógyuljatok meg gyorsan

Erika
Zsombi nagyon ügyi fiucska,hogy ilyen ügyesen kibírt ennyi mindent Kép Sok drukk neki a kórházi napokhoz
A házassági szereplésbe én is vmelyik nap gondoltam bele parázom is tőle Kép És akkor a pénzügyi részéről ne is beszéljünk,nálunk ez is döntő volt abban hogy csak most tartjuk meg

Tontica
jó utat nektek,és szuper jó hónapot itthon Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Tcis, ez vicc, hogy gond-e, hogy nem magyarországi vagy? Már hogy lehetne ez gond? A helyesírása a legtöbbeknek nem tökéletes, a tieddel sincs semmi gond, a kifejezésmódod pedig szerintem szuper. És én személy szerint a stílusodat is nagyon csípem.

Edit, IHF KépKép De rég voltam olyanban! Kép

Csengő, az az igazság, hogy Lili véletlenül felrúgta Dávidot (Maccs, ezt még nem is meséltem), amikor mászott le az ágyról, és ez volt a békítő puszi.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Tontica, Aron, Csengo, Csirkesz, Nikk, LivKépigazabol gondoltam, hogy igy fogtok reagalni, de azert ugy ereztem illik megkerdeznem. Jolesett olvasni amit irtatokKép

AronKép
Karacsonykor gondoltam irok, hogy talalkozzunk a Virag cukiban egy sutire, de annyira zuros volt az a 2 het, hogy sajnos nem jutottunk at Szegedre meg a parom keresztmamajahoz sem aki ott el. Szabadkat nagyon szeretem, sokat jartam oda szorakozni na meg Szegedre is mielott meg otthon ez a cirkusz elkezdodott volna.

LivKép
Nekem az elso kep tunt fel, hogy David milyen szemekkel nez Lilire es melle milyen sunyissan mosolyogKép

ReditkeKép
Errol az IHF-rol meg nem hallottam de amit a zarojelben olvastam onnan tenyleg nem lenne elonyos a szuloszobaba menniKép Szerintem is inkabb tarts ki amig ez az IHF el nem mullikKép

Nem tudom a tobbi gyerkoc is ilyen eleven-e de engem ez a lany az oruletbe kerget a tetteivel. Tegnap fekszunk a haloszobaban amikor hallom, hogy valahol pancsikol felultem ugy belattam a furdoszobaba. Csak nyaktol lefele latszott ki a wc kagylobol szerencsere a feje nem ert bele a keze viszont konyekig a vizben volt. Na ezutan jol meg is sikaltam a vegen mar nyoszorgott is de meg akkor is erzet a wc illatosito a kezen. Amiota emelgeti a tetejet mindig csukom az ajtot amikor nem vagyok ott, tegnap valahogy megis nyitva maradt, ki is hasznalta gyorsan a lehetosegetKép Ma pedig megengedtem a vizet a furdeshez es kozben amig szedtem elo a pelenkat, bodit stb addig ruhastol belement a kadba. Gondoltam, hogy ez lesz a vege mert mar egy ideje nagyon emelgeti a labatKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Pár napig nem vagyok, és már nem győzök utánolvasni Kép Egy részére válaszolok most, aztán olvasok tovább Kép

Lau Kép De jó, hogy újra itt vagy Kép Próbálj meg mihamarabb erőt merítnei, és minél előbb helyre jönni Kép

Noémi Kép Sajnálom pocakmanót Kép

Zsombi Kép Társulnék hozzád, ha lehet Kép Én is házasságellenes voltam, és az egyik fő indokom a násznép előtti nem szerepelni akarás volt. Útálok minden ilyen jellegű megmozdulást, és engem ne bámuljon senki. A férjem meg elvileg tök nagy esküvőt tervezett még anno. Mivel én nagyon nem akartam a dolgot, jó ideig nem is volt, Dóri is hivatalosan "törvénytelen gyereknek" számít Kép Aztán nagy kompromisszumok árán végül is lett egy esküvő, ahol csak a szülők és a 2 tanú volt jelen. Én még ezt sem akartam, de párom nagyon szeretett volna esküvőt. Messze nem a legboldogabb nap volt ez az életemben, de végülis sikeresen túléltem Kép Hiába, én ilyen hülye vagyok, hogy nem tudok az esküvőmnek örülni Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

A multkor valaki kerte a reform torta receptjet. Erdemes kiprobalni tenyleg nagyon finom, meg ha anyosomtol is kaptam a receptetKép
REFORM TORTA
12 tojas feherjet felverni habnak hozzaadni egyenkent 16 kanal cukrot, 4 tojas sargajat es jol osszemixelni. Ehhez lassan hozzaadni 25 dkg diot (en felet daralva felet darabolva tettem bele es elotte kicsit megporkoltem mikroban). sutopapiron kisutni es 3 lapot sutni belole. Amikor kisult rogton kivenni mert kulonben beleragad.
Krem:
A megmaradt 8 tojas sargajahoz hozzaadni meg 4 egesz tojast, 10 evokanal cukrot es gozon megfozni, hozzaadni 30 dkg fozocsokit, 30dkg vajat es ha kihult habosra keverni. Megtolteni vele a lapokat es a tetejet oldalat is megkenni.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Folytatás: köszönjük a névnapi jókíánságokat, és is hasonlókat kívánok az éppen aktuális manóknak Kép

Tcis Kép Kuka vagy Kép Mármint a kérdés miatt Kép Egyébként Fanni is egy eleven ördög, állandóan a frász kerülget engem is miatta. Pár napja azzal lepett meg, hogy eltűnt a nappaliból, és nagy volt a csend. Mentem utána, mert ez nem szokott jót jelenteni. És mit látok: a kiscsaj pár másodperc alatt felmászott az étkezőasztal tetejére, és ott táncolt. Hát, nem sok hiányzott, hogy leforduljak a lábamról Kép Ma meg nagy ugrálása közepette lezúgott az ágyról. Ez mondjuk nem újdonság, mert tegnap is meg kedden is megcsinálta Kép Néha elcsodálkozom, hogy nincs még semmi baja a gyereknek KépKépKép

Itt is éppen felmásztunk valamire, történetesen a szétszedett szekrény tetejére Kép
Kép

Így, szép kényelmesen szeretek reklámot nézni Kép
Kép
Erről jut eszembe: minden gyerek reklámmániás??? Fanni ha már meghallja a reklámok zenéjét, rohan a tévé elé Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

SziasztokKép

Nálunk is ilyen reklámmániás mind a két gyerek, Ákos akkor bámul nagyon, ha szőke hajú nő is szerepel benne, Balázs a barna hajúakat kedveliKép Na, akkor vigyorogKép

TcisKép egyáltalán nem baj - miért is lenne, hogy éppen nem magyarországi magyar vagy. Nem is tudom, miért merült fel bennedKép

LivKép nagyon jók a talis képek, és ez a hóember!!Kép Most úgy sajnáljuk, hogy nemigen tudunk még lemenni a srácokkal, és mivel lakótelepen lakunk, nem is tudjuk kiengedni őket. Férjem még mindig sántikál, én meg még nem tudok velük rohangálni. Tegnap Ákost egyik osztálytársa anyukája levitte szánkózni, egy órán keresztül, legalább kimozogta magát.
Ma reggel jött haza a férjem, szerintem ha felkel, kicsit lemegyünk sétálni, mert nem akarok már itthon gubbasztani, azt hiszem, most már fel kell állnom, leporolnom magam és elég már az önsajnálatból. Itt ez a két gyerek, nem másnak szültem őket, nekem és a férjemnek kell felnevelni.

CsengőKép igen, régebben Bazsi is vékonyabb volt, lehet, hogy a tejem nem volt elég tápláló a számára, de ahogy már mást is kapott, ill. a vas-szintet beállították -, pontosabban most kell majd menni kontrollra, gyönyörűen megugrott. A családban is mondják, hogy mennyivel masszívabb, mint ÁkosKép Nem kövér, hanem, mivel Áki vékony és magas, Bazsi is jobb húsban levőnek látszik. Sajnos, még nem tudom emelgetni, mert már 12 kiló körül van, de azért mindig odajön hozzám megszeretgetniKép

Tegnapelőtt felhívtam Ákos tanítónénijét, hogy mi újság a suliban, mert már régen beszéltünk személyesen. Szerencsére azon kívül, hogy még kicsit rendetlen és kajla, nincs vele gond. A félévi bizonyítványa is jó lett nagyon. Azt hiszem, még nem is dicsekedtem, hogy a félévi matekfelmérője 100 %-os lett, a legjobb az osztályan. Olyan nagyon büszke voltam ráKép

CsirkeszKép Hogy van Csenge baba? Annyira aranyos volt, majd ha jobb idő lesz és én is megerősödöm, szeretnénk elmenni babanézőbe!Kép

Mostanában állandóan felmászik Balázs valamire, csak győzzük leszedegetni. Érdekes, hogy Ákos nem csinált ilyeneket, még jó, hogy minden ablakon lánc is van, különben izgulhatnék.

Nikk: nagyon szépen köszönöm, én is keresem a régi önmagam, most már kezdem kicsit összébb söpörni magam, de beszéltem az orvossal, és azt mondta, hogy nehogy azt higyjem, egyszerűen csak megzuhantam, ez másnak is sok lenne, amin keresztül mentem. Szóval én is biztatom magam, meg a családom és a barátaim, meg Ti is!! Tudom, nekem kell megtennem az első lépéseket, de van, aki támogat.

ReditkeKép Sokat gondolok Rád, most már ne izgulj, minden rendben lesz! Ákos is 36+0-ra született és Bálint is hamarabb, de ez már fél siker, hogy beleléptél az utolsó hónapbaKép

JutiKép jobbulást, tudom, milyen rossz, ha egy picurka beteg és nem tudsz rajta segíteni. Szerencsére Ákos már nemigen hoz haza túl sok bacit, idősebb is, és már hozzáedződött a közösséghez. Azért 1x-2x Bazsi is benáthásodott tőle, de nem vészes. Nálunk is inkább Áki füles, Bazsi nem olyan érzékeny.

Na, kicsit hoszzú voltam, bocs, ha valakinek nem válaszoltam, majd igyekszem pótolni!!

Pussz
Lau
lau

Sziasztok,

Tegnap írtam egy hosszút, erre a szerver jól ledobott.

Dino, JudyKép jobbulást nektekKép

Liv, MaccsKép Édesek a kölkecek a képekenKép
CsirkeszKép Csenge baba tökre csajszis, ne aggódjKép Én is feliratkozom Lau után a listára babanézőben. Majd szólj, ha már lehet menni. A vidékre költözés miatt meg azért Kép mert akkor ritkábban látlak.

LauKép Ákos egyre nagyfiúsabb,Bazsi meg kismanós és nagyon helyes. Tényleg ne érezd úgy, hogy nem tettél meg mindent, amit lehetséges volt. Szorítok neked, hogy a gyógyszerek gyorsan hassanak. Nincsen valami olyan injekció féle, amivel a daganat helyén lehetne beadni a gyógyszert?Remélem a derékfájásod is elmúlik hamarosan.

TcisKép Hogy írhatsz ilyen butaságot? Te éppúgy magyar vagy, mint mi. Elisa gondolom Kornélhoz hasonlóan szintén informatikai pályára készülKép

NoémiKép Annyira sajnálomKépKép

Cumi és cumisüveg hírek. Már épp kezdtem pár napja leírni, hogy semmi haladás, amikor kifiam se szó se beszéd elkérte a bögrét, megfogta, és egyedül ivott a pohárból.Persze azért folyt még mellé, de nem sok. Én totál ledöbbentem, mert a dolog minden átmenet nélkül történt. A cumi pedig a berregés miatt került mostanában parkolópályára, mert a fiam persze autóőrült is, és berergni nem lehet cumival. A napi 1 órás lábon lévő séta nagy része azzal telik, hogy kerekeket, lámpákat és ajtókat nézünk mindne lehetséges és lehetetlen járművön. ÁÁÁÁ, nem unom egyáltalán. Fiam legújabb bulija, hogy a babataxit igyekszik az ágyra rakni és ott tolni.

PocóKép Tök megértelek mászás ügyben, Kornél is zsonglőrködik ezerrel. Ágy, pelenkázó, etetőszék, szgépasztal, mikor honnan szedem le. Nálunk most a konyhára is került rács, így legalább a sütőtől távol tudom tartani. Visítások árárn, de biztonságban van.

Ma a babakocsiban úgy aludt el, hogy ölében a nyitott könyvet fogta még álmában is. Nem lehetett túl izgalmas a békakirályKépKép

SunimumKép Újabb tök jó filcfigura mintákat töltöttem leKép Jövő héten van kedvetek valamelyik nap jönni? Esetleg másoknak?
Még mindig nem jutottam el a SUgár játszóházába, mert a múlt héten is az IKEA étterménél lévőben rohangált a fiam. Tök édes volt, bújócskázott a nagyobbakkal. Ja és az IKEA előtt lestoppolta az összes nyugdíjas nénit, meg a hajléktalan bácsikat. Ja és persze combig mászott a hóban.
ReditkeKép Kornél 37+0-ra jöttKép Akkor neked még 10 napért szorítok. A kis botanikus Bálintnak meg vegyetek növényhatározótKépKép

ErikaKép Zsombi élleterős fickó lehetKépMegy a drukk a műtéthez.

InnimaKép Nálatok mi a hír műtét ügyben?

KyrKép Szerintem ez azért durva. Én már nem is merek ilyeneket megnézni. És persze még perelni sem perelneheted őketKép

KOrmiKép Én nem bírtam ki és angolul már októberben elolvastam, de apumtól megkapjuk meglepetéskéntKép magyarul is.
AndiKép

Gratula Áronnak a járáshoz. Nálunk másfél hóbnap is eltelt mire stabil lett a dolog.

Megyek mert mindjárt fürcsi tájm.
Ja, és köszi a gratulációkat a műsorhoz. ÍSajna nem igazán jött át a hangulat, hogy az operatőrről ne is szóljak. No mindegy.

PusziKép
Vera

hvera

Sziasztok
Csak gyorsan reagálok Tcis magyarság kérdésével kapcsolatban, mert nincs időm írni, minden összejött
Szóval Tcis én is határon túli magyar vagyok, pontosabban Erdélyi , így nem vagy egyedül. És ami a legfontosabb, hogy bárhol légy az a fontos, hogy a szívedben mit érzel. Amikor megkaptam magyar állampolgárságot, szó szerint folytak a könnyeim eskü tétel alatt, mert a polgármester nagyon szépen fogalmazott, hogy függetlenül, hogy hol vagyunk, határon innen vagy túl, a láthatatlan szálak , a múlt a magyarságot összekötik. Szóval büszkén vállald, hogy te határon túli magyar vagy.

Mindenkinek szép hétvégét
Marcsi
Vendég

Gyorsan megtöröm a vasárnapi csendet.Kép

TcisKép
örülök, hogy ide írogatsz független attól honnan származol. Különben is a határon túli magyar is magyar. Ez ne legyen aggodalmaskodás tárgya nálad.
Wc-ben való pacsálás nálunk is ismerős, Bernátot nagyon nehezen lehetett leszoktatni róla. Amint be tudott surrani a fürdőszobába máris szaladt a Wc-hez. Szerencsére mostanában már nem csinálja (kopp-kopp-kopp).

LivKép
Boldog Névnapot kívánunk, márha most ünnepelted egyáltalán!Kép
Képek nagyon jók, édesek a gyerkőcök!

ReditkeKép
A doki nevére lettem volna kíváncsi, én is a Schöpfibe feküdtem minden gondommal és örömömmel, így ismerem szinte az összes dokit. Csak kíváncsiságból kérdeztem.
IHFKép

LauKép
nem semmi, hogy a fiúk már így kiválasztják, hogy milyen csajok tetszenek Nekik. Ákos teljesítményéhez gratula, biztos jó lehet ennyi jót hallani róla.

PocóKép
Látom Fanni is légtornásznak készül. Nálunk is megy a konyhaasztalon sétálgatunk, ugrálgatunk című műsor. Sajna akkor is elkezd Bernát mászkálni, ha eszünk. Kimászik az etetőszékéből, ahonnan egyenes út vezet a nagyasztalra, hozza a kicsi kanalát és igyekszik mindenki kajáját megkóstolni. Azt hiszem túl engedékenyek vagyunk vele.Kép
VeraKép
autómániaKép Bernát is örökölte a bátyjától az autók imádatát.

JudyKép
KisG jobban van?

Bernát ma estére 39,2C lázat produkált, olyan kis elesett volt szegény, úgy sajnálom, hogy ennyit betegeskedik, de remélem hamarosan megedződik az immunrendszere!

Jó éjt mindenkinek,
Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Hahó!

Kyr! Nagyon sajnálom el tudom képzelni mit érezhetsz, nekem is minden apró-cseprő dologért meg kell küzdenem, mert ugye ez az én érdekem, nem a pénzügyesé.. Kép Pedig nem azért nem lettem pénzügyes, mert nem értek a matekhoz, hanem mert qrvára nem érdekelt! Kép Erre most figyelhetek minden szabályzásra én, különben átvernek, mint az az bizonyos sz.rt a palánkon.. Kép

Tontica! Azért ha tudsz majd telcsiszámot írj sms-t a 20/455-1320-ra Kép

Beszti! Pénzügyesek nálatok is a helyzet magaslatán állnak.. Kép Hogy mit miért kell évente, vagy nem évente igényelni még azok sem tudják akik kitalálták szerintem, leginkább arra tippelek, hogy biztosan legyenek jóó sokan akik eltévesztik a szabályokat, és sz.vnak Kép

Andi! Te kis mohó, azt nem szeretnéd, ha egyből futva közlekedne egész nap Áron? Kép Azért csak szépen lassan! KépInfot köszi, majd lehet hogy mailben még kérdezek, mert pl fogggalmam sincs hol ban kőérberek, de ezzel nem akarom a többieket untatni Kép Túlhordás: úgy tudom max. 2 hetet szoktak a türelemesebbek engedélyezni.

Pledit! Fogyi ügyileg aztán át ne ess a lovacsak túloldalára... pl., anorexia.. csúúúúnya, azon kívül, hogy káros Kép

Lau! Olyan jó hogy sokat jössz megint, örülök neked, remélem most már jobb a hangulat a hétvége is jól telt. A téren különben nem neked kell futkározni, ha nem a kölkeceknek, a levegő neked is jót tesz, Áki meg van olyan ügyesokos, hogy vigyáz Balászra ha megkéred, nem?... Képek édesek Kép Matekhez GRATULA ÁKOSNAK!

Reditke! 36-hét Kép Juhujuhu! Nagyon süt a szép nagy hold, no meg a frontok is jönnek-mennek bőven, remélem azért még kibírod, addig amíg tervezed, és nem osztodsz! Kép

Liv! itt is köszi a képeket! Felrugás... hát ezt tényleg elfelejtetted mesélni. Utólag is bocs! Itt is Boldog névnapot! Kép

Judy! kis fülesbaglyodnak további jobbulást! Fülgyertyát lehet ilyen kicsiknak "adni"? Nálam az nagyon bevált..

CSengő! Alvás HIDEGBEN! ? Jaj én meghalnék, így is nyöszörgök reggelente amikor ki kell bújni a jó meleg dunyha alól.. Én nem is tudok elaludni hidegben, és volt már hogy sírógörcsöt kaptam a hugomnál a panelben, mert melegítőben és pulcsiban is fázott a vesém egész éjjel Kép

Macsek! KépAzért ne aggódj, futsz még Te is Márk után eleget Kép

Dino! Hogy nem fagynak meg azok a nyavalyás bacik hazáig a nagy hideben?? Akrobatádra lehet hogy kicsit görbe szemmel néznék, nálunk ASZTAL MÁSZNI TILOS! Kép Falra is csak én mászhatok a családtól! Kép Igaz minden más belefér, pl. játékosszekrénypolc a menő felmászás ügylieg Kép Bernátnak jobbulást..

Kormi! Határidők Kép Nem rossz módszer, csak baba is betartsa őket! Kép

Tcis! Magyarság: TE beütötted a kis bucidat, ha azt hiszed, hogy ez számít valamit nekünk! Kép 3.-ság: látszik, hogy fülig szerelmes vagy aptyukba: csak a jót látod benne! Kép De így a jó Kép Sz.Gépet már enyim ördögfióka is kiakasztotta párszor, azóta az is TILOS Kép

Van még két TILOS : a bögrés-tányéros szekrény és az elektromos kütyük /tel, fényképgép stb/ földhözvágása KépSzimpla és gusztustalan anyagi oko miatt Kép

Csirkesz, Te 1/2 karú duplamutter!KépAzért kicsit többet is írhatnál magatokról Kép Hogy bírtad az elapátlanodást?

Nikk! Nálunk pénz miatt nem lett nagy lagzi, ezért aztán templomi sem, csak polgári pity-puty volt.. Kép Jó szervezkedést, esetleg ha segítség kell, és tudok, szólj! Kép Ami nekem hiányzik itt Magyarországon az a nászajándékok egyeztetése, küldföldön ez tök normális, hogy rákérdeznek, hogy mi nincs, meg van lista és beírják, hogy ki mit vesz meg, itthon meg kapsz 85 étkészletet, teás- kávés csészét, kávéfőzőt és stb..

Hvera! Pohár Kép Show-der sztár! Kép Kép

Pocó! Reklám: nálunk 1-2 kedvenc van, arra bárhol el kezd táncizni, vagy énekelni. Igaz itt csak este van TV-zés. Lili viszont golyófüggő Kép Imádja a gépi és kézi sorsolásokat, pl. Keno, Sknadináv Lottó Kép ÉS tudja az éneket is hozzá: énekli,hogy taratatatta meg ajajajajaj! Kép Csúcs fazon ilyenkor Kép

Sunimum? Hogy vagytok? pötyik? Melózol?

Magunkról: Meg van az előszerződés a lakáshoz, nincs más hátra előre. Remélem összejön a hitel is, és el tudjuk adni a telket.

HA valaki jótündérrel talákozik, aki pénzeszsákokkal dobálja az embereket, akkor szóljon nekem hogy merre van, és tartóztassa fel amíg odaérek. Esküszöm rohanok! Kép Kép Kép

Mint az ma kiderült Lilinek nem a 10. foga jött ki Livéknél a héten, mert ma sikerült belekukkni a szájába jó mélyen, hát a jobb felső örlő teljesn kint van, a balnak pedig a külső éle, szóval bocsi Liv elveszem a jubileumi címet, de azért büszke vagyok arra is, hogy a 12. foga van kint .. Kép

Na mára ennyi tellet tőlem.
Pusz:
Macs
maccs

Hali

LauKép
jó, hogy már ismét jókedvű vagyKép csak így továbbKép Áki nagyon ügyiKép

Dino
Köszi, talán már jobban, egész hétvégén ment a gyógyszer, fülsapkázás, infralámpa, orrcsepp, orrszívás. ráadásul mind2-nek, mert pénteken megnézettem kíváncsiságból Nagygé fülét is, és nem jóKépKép
jobbulást Nektek is.

Liv
Boldog névnapotKépképekKép

Andi
Ksözi az infótKép tényleg merre is van helyileg?

Macs
akkor megy drukk lakásügybenKép 12 fog, aztaaa. mi maradunk a 3,5-nél. ez lesz Kisgé szexepilje.

szép hetet
juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Dino, Maccs, Judy, köszönöm. Kép
Bernát és G-k gyorsan gyógyuljanak meg!
Ákosnak gratula, h ilyen ügyes!

Kép

Kép
liv

Vagyok, csak olvasok...nem volt kedvem meg időm se nagyon írni.
csüt-ön meló volt, hétvége eltelt...gyorsan, mozgalmasan.
Fog nálunk is kibújt, úgy látszik Liliknél ez ilyen hét(vége)volt. Miénk 11.

LauKép
Örülök, hogy vagy, és hangulatod is felfele ívelKép

TcisKép
Ne viccelj, eszedbe jutnia sem kellett volna ilyesminek!

Inimmánál az a helyzet, hogy szerdán megvolt a vérvétel Csaninak,azzal minden oké volt, ügyesen megszúrták, el volt kényeztetve, mint egyszem pici manó(felnőtt rendelőben voltak), tegnap feküdtek be, ma operálják. Azt ígérte ír sms-t mi volt. Majd megírom.

Pocakosoknak kitartás!
Ma van az igazi telihold, és álítólag melegfront isKép
Maradjatok egybenKép

Bizti nem figyeltem, de mi a csoda az az IHF?

Megyek, mert ebédet kell kreálni, és le is kellene menni ebben a szép napsütésbenKép

VeraKép
Csütörtök, délelőtt, 11 körül?
egyeztethetünk mélben is, cím és telszám ügybenKép
riffermonica@freemail.hu

Mindenki másnak nagy mukk, és bocsKép

Pusz:
Móni

Kép
sunimum

Jónapot kívánok minden kedves haladó mam-társnakKép

MegvagyunkKép
Fáradtan, megnyúzva, hihetetlen mértékű felhalmozódott alvásigénnyel, de nyomjuk az ipart nap, mint nap.

Aptyuk nélkül átvészeltük a napokat (felfokozott kialvatlansággal), de a hétvége kicsit javított a helyzeten. Aztán múlt héten a germánok voltak itt, és Apáját azért nem láttuk sűrűn. Ezen a héten meg megint ő megy germánékhoz, úgyhogy soha ennyit egyedül még nem voltam egy gyerekkel sem, mint mostanában a kettővel.
Mondtam is a családfőnknek, hogy nagyon úgy néz ki a helyzet, mintha kizárólag magamnak gyártottam volta a kölköketKépKép

Kölkök persze angyalok, ha itthon van a fater, ha csak én uralnám a helyzetet, akkor krampuszkodik mindkettő - mintha direkt szivatnának. Olyankor Csenge alig alszik, Boti mindet szerel-piszkál. Múlt héten pl, amikor a szoptatás miatt fellépö édességingeremet kielégíteni óhajtottam némi süteménysütéssel, Botesz a második tepsi aprósütinél feltekerte engedély nélkül (és sajna észrevétlenül) a sütö höfokszabályzóját, és röpke 12 perc alatt sikerült füstbe borítanunk a kérót. Melléktermékként sütöttünk egy tepsi brikettetKépKép
Ma reggel a mosógépről szerelte le a hőfokszabályzót, majd bedobta nekem a kádba, miközben tusoltam.Kép Szerintem pancsolós játéknak szánta...
Legújabb hiszti-megnyilvánulása a fejet-valami-keménybe-verés. Ráhagyom, mert az ö feje, majd leszokik róla, ha párszor komolyabban sikerül a müvelet. Direkt figyelek arra, hogy ne érjen el vele semmit sem nálam. Kicsit csorbul ugyan az akarata, de nem lesz ez a mutter-terrorizálás eszköze.

szóval rólunk kb ennyi. olvasgatni néha tudlak titeket, de reagálni csak ritkán van időm és energiám egyszerre!

Csók mindenkinek:
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsajokKép
Még egyben Kép
Voltam ma dokinál. Már rendel törött lábú orvosom, de csak gurulós széken, ugyanis állni még nem tud és ami biztos, hogy tuti nem nála szülök, mert kb 2 hónapig még nem tud lábraállni.
DinoKép el fogsz ájulni, de a párja Villányi főorvos úr. Nagyon fél tőle mindenki, mondják milyen pokróc tud lenni és milyen szigorú és konzervatív és stb, de nekem a múlt heti benn fekvésnél normálisnak és kedvesnek tűnt illetve mivel a saját orvosom (Arnold László) azt mondta, hogy szakmailag rá meri bízni saját pácienseit, ezért nem is kérdés, hogy bármiféle ellenkezésbe fogok. Röviden ennyi Kép

MóniKép
IHF, elírás volt, mert az IHB, de a lényeg ugyanaz (iszunk-hányunk-belefekszünk). Apa megy ilyenbe szombaton Győrben, úgyhogy azért nem szabad szülnöm akkor Kép
Holdtól, fronttól tartok, de dumálok kismanóval, nehogy bedőljön ezeknek Kép Kép

TcisKép
csatlakozom a többiekhez, ne tessék megőrülni ilyen gondolatokkal és kérdésekkel Kép

CsirkeszKép
Izgatottan olvasom mindig a soraidat, hogy mi vár rám. Bár Bálint pont ennyi időre született, ahol most totyorgok, de igazából azért nem akarok még szülni, mert félek a nem átaludt éjszakáktól Kép

MacsKép
Lakás....mennek a drukkok, meg ha jön a pízestündér kűdöm Kép

LivKép
Boldogot!

Inimmaéknak a legjobbakatKép

Kis betegeknek megint csak gyógyulást!

Én meg pattanok.
Puszi, Edit 36+3

Edit
Kép

Kép
reditke

Inimma írt délelőtt, minden rendben volt Csanival, nem sírt, akkor már ihatott.

ReditkeKép
köszi a magyarázatot, ez jó!

Hozzátok is csengetnek kopogtatócédulákért?
Ma csupán hárman csöngettek be kéretlenül, ebből kétszer akkor, mikor Lili aludt...Sajna nem olyan nagy a lakás, hogy erre ne ébredjen fel, szerencsére csak a második csengetés verte fel. Ráadásul az egy nő volt, aki azt mondta, csak fél percig szeretne zavarni.Kérdezte tőle a párom, milyen ügyben, erre közölte, majd elmondja, ha kinyitja...na erre persze nem nyitottuk ki az ajtót, azt mondta a férjem, nincs fél percem, viszontlátásra.
Most az ilyen normális?
Majd biztos kinyitom, ha nem árul el semmit...

Na megyek, férjem megy dolgozni lassan, átveszem a gyerekfelügyeletetKép

Puszi mindenkinekKép

Móni

Kép
sunimum

Moni! Tolmacsold udvozletunket Inimmaeknak! Csaninak kitartast!

Mi meg leszereltuk a csengot, amikor a gyerek szuletettKép nekem kopogtatocedulazhatnakKép Viszont engem a telefonos ugynokok zavarnak, foleg hogy Kiss Janost keresik. Allitolag a mi szamunk van Kiss Janoskent az egyik telefonkonyvbenKép

Lau! Jol fogalmaztal. Egy ido utan a betegseg barmilyen is mar sok tud lenni. Nekem is ez a bajom -elnezest hogy ezzel jovok, remelem nem banto- hogy lassan ket honapja tart megallas nelkul az az erzes, hogy iszonyuan vagyok. S azt hiszem az ember elviseli 4 orat, vagy 4 napot, de egy het utan koszonom eleg. Es mar tenyleg a veget jarom. Pedig a mult het elejen voltam jobban. Ugyanakkor mindenki azt hiszi, hogy egy tervezett baba es akkor repkedek. Remelem ez is eljon, hogy orommel gombolyodom. Azon gondolkodtam, hogy tok nagy biznisz lenne, ha el tudnak tuntetni a rosszulletet, megsem kutatnak eziranyban? Ma elottem vasarolt L. Claudia neni, hat mar eleg nagy pocija volt. Viszont az eletben nem olyan tehen, mint a kepernyon. Vagyis inkabb hozzakepest en voltam az.Kép

Lau, ha ugy erzed tudunk valamiben segiteni szolj! Gondolok itt akar csak tarsasagra, valami mini talira, vagy barmire!Es olyan jo lesz, ha kisut a nap!!!

Csirkesz neni kitartas, allitolag a harmadik baba mar nem olyan nagy megeroltetesKép

MUKK
csengo 13+4
Vendég

CsengőKép

Kapucsengőt teljesen kiiktattuk, akkor van bekapcsolva, ha várunk valakit.
az ajtócsengőt nem tudtuk és nem is akartuk teljesen leszerelni, csak kicsit berreg, ha csengetnek, de nem cseng.
Nem az zavar, ha egyszer becsönget valaki, hanem hogy kb három órán belül három, úgy, hogy isten tudja ki engedte be őket a nagykapun, ami ugye zárva van...

M.
inimmának tolmácsolok, és kösziKép

Kép
sunimum

Sziasztok!
SZült valaki 2004.okt 31-én?
Viki
iviki

Sziasztok
Szült vki 2004.okt 31-én?
iviki

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint