Új privát üzeneted érkezett!

Noémi!

És hol rendel?
SajnálomKépKép, mikor mész hozzá? Gondolom minél hamarabb...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!
A MÁV-ban rendel kedd és csütörtök délután,majd küldök mailt neked mikor pontosan,ma megyek hozzá, de szüléseket már a Rókusban vezeti le.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést Márkról. Kép Ugyan bemutatja többször járni tudását, de még mindig előszeretettel mászik veszett gyorsasággal, sorban lyukadnak ki a gatyái. Mindegy, nem sürgetem, talán nyáron már szaladni fog. Kedvenc játéka a hajszárító, persze csak ha nincs bekapcsolva és a mobil töltő. Óriási hisztikre képes mostanság, elég kitartó és nemigen hagyja abba, sokáig tombol és csak valami nagyon izgi dologgal lehet csak elterelni a figyelmét. Õ is imád felmászni mindenre, fogak száma 4. Elég jól eszik, de időnként szórakoztatni is kell hozzá. Már nagyrészt a mi kajáinkat eszi, vacsira 6 körül a mi kajánkból, majd 8-kor közvetlen lefekvés előtt tejpép. Neki bejönnek a tejpépek.

Hát ennyit rólunk, most viszem ebédelni, lasagne a menü. Kép

Macsek

U.i.:

Tontica,
csodaszép a parkosítás már akartam mondani, jó lenne ilyen szép helyen élni. Kép

Noémi,
fúú hát jól gondold meg kicsi bébi sorsát, ha tényleg a pocidban van!

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok gyönyörű szép csemeték anyukái!!!!
Nagyon szép képeket raktattok föl, és mint látom egyre huncutabbak a kicsik , egyre érdekesebb helyzetekben vannak. A kutyussal, a polcon, próbálkozás az evéssel.
A kis Csenge meg szép nagy baba, és ha jól látom elég hosszú is. Lehet, hogy hasonlít a bátyusra, de azért megvannak ám a kislányos vonásai is.

Köszönöm a válaszokat a tetőtérrel kapcsolatban, megfontolandó előnyöket és hátrányokat írtattok le. A helyzet az, hogy nem is a telek nagyságával lenne gond, mert az 750nm , és ezért is ajánlotta a tervező, hogy van hely az egy szintes házra, csak a fene tudja valahogy bele élte magam a tetőtérbe, és talán nem is mondok le olyan könnyen róla. Én nagy udvart szeretnék a manóknak tele játékokkal és nem beépíteni , merthogy még később szeretnénk testvérkét, és lehet, hogy furán hangzik a mai világba de én nemcsak egyet szeretnék, csak legyen meg a ház. Sajna a férjem is csak egy testvérkét szeretne, úgyhogy Tontica !!!!!!! nem vagy egyedül. Kitartás majd rájön a párod hogy kell a testvér. Mondjuk azt rossz ötletnek tartom, hogy majd megleped a pozitív tesztcsíkkal, mert hát azért mégiscsak kompromisszumot kellene kötni, már csak a lelkiismeret kapcsán is.
Egy válóperes ügyvéd aktáit néztem egyszer át gyakorlatom során, és hát mit ne mondja, az elvarratlan szálak, a kész tények elé állítás, stb elég bonyodalmat tudnak okozni, szóval jobb előbb megbeszélni. Hidd el menni fog. a férjednek van testvére? és jól kijönnek? Mert ez is lehet, egy táppont amivel érvelhetsz. Csak azért mondom, mert nálunk azért természetes hogy lesz testvérke, mert a férjemnek van egy húga akivel nagyon jól kijönnek, egymásra mindig számíthatnak, így számára természetes a tesó projekt.
Valószínű én is azért vágyom nagy családra mert egyke vagyok és nagyon nagyon szerettem volna testvérkét de egészségügyi okok miatt nem jött össze sajnos.

Írtatok a tejpéppel kapcsolatban, hogy ki ad a picinek és mennyit. Én hetente 3-4 alkalommal biztosan, és változatosat, van amikor kekszest, vagy gyümölcsöst, vagy vannak a tejbegrízes- rizses pépek, abból is szoktam venni és leginkább sárgabarackosat, vegyesgyümölcsöset. Régebben este adtam neki, mert attól jól lakot és még utána szopizott és nem volt gond abból a szempontból, hogy nem tudja megemészteni, mint általában egyes főt ételeknél. Most viszont hol reggel hol este, változó.

Kérdezni szeretném, hogy hogyan álltok a beszéddel? Mi lassan 15 hónaposak vagyunk de valahogy nem akarunk szavakat mondani, nagy nagy noszogatásra mondja ki esetleg, hogy apa vagy mama és kész, utána a saját kis nyelvén magyaráz. Talán azért mert két nyelven beszélünk hozzá?

Hiszti: rá kell hagyni.
Nálunk is bevett szokás ha valamit nem engedünk meg akkor vagy odamegy a falhoz és megfejeli, vagy a legegyszerűbb amikor letérdel és a fölbe veri a fejét akárcsak a mohamedánok imádkozás közben, de én hagyom, sőt néha ki is megyek a szobából olyankor és látja, hogy nincs kinek mutatnia, hogy ő beleverte a fejét akkor elmarad a sírás. Talán majd csak rájön, hogy nem ér ezzel el semmit. Na persze voltak jelenetek nálunk is az üzletházba, olyankor persze össze kell szednem mert ordít, nagyon is jól tudja, hogy olyan helyzetben van, hogy ezt ki is használja, szóval talán az idő segít.

Orrfolyás: ilyen nálunk is előfordult, és sterrimar orrsprayt használtam mert az könnyít akár éjszakára is a légzésben, majd kiszívtam. Max 3 napot tartott.

Ayse
Dehogy pofátlankodsz bele, sőt jól jön a vélemény, hasznos tanács. Sőt ha esetleg valami kérdésed lenne gyerkőccel kapcsolatban is nyugodttan írjál, kérdezzél, hátha tudunk segíteni.

Erika
Eltűnttel, mi van veletek, remélem nem betegeskedtek?

Beszti
Köszi a részletes infót, és láttam a profilodban a – házunk építését- szóval ti nagyon is benne vagytok!!!!! Kérdezni is szeretném, hogy hány nm a ház ? mert mint láttam szép nagyra sikerült.

Reditke
Kitartást és erőt neked meg a pocaklakónak, és sok sok pihenést. Valószínű, hogy csak az aggodalom miatt van ez, hiszen biztosan nagyon idegeskedtél a Bálint miatt, de minden rendben lesz. Az viszont jó ötlet, mint már valaki tanácsolta hogy gyermekbarát növényeket kellenének a mérgezők helyett, mert hát később a figyelmed megoszlik kétfelé, így egy óvatlan pillanat és megint jön az aggodalom.

Maccs
Köszi a tervezői segítséget, utána járunk
Jó tanulást és egy kalappal a vizsgára

Pocó
A lányaid tünemények, két kis tündér azokkal a csodálatos szép szemükkel, a nagy szempilláikkal, szóval lesz hódítás az biztos, csak apa bírja távol tartani az udvarlókat!!!

Noémi
Bárhogyan is döntesz, biztosan jól fogsz dönteni, hiszen mégis csak ti tudjátok, hogy mikor mire a legalkalmasabb az idő.

Ajaj , eltelt az idő, most visszalépek a dolgozathoz, írjak oda is pár sort, mert a végén nem lesz semmi belőle, valahogy lusta vagyok, és fáradt is ez kicsit.

Üdv mindenkinek
Marcsi
Vendég

Sziasztok!

Koszi a hozzaszolasokat teso ugyben!!! Kép Nem eroltetem, egy szot sem szolok rola megfogadtam, de nem is teszek ellene semmit hogy ne jojjon, ez a papa feladata es ha becsuszik akkor "sajnalom" Kép
Maccs: Azt hiszem nem lehet egy no eleteben rosszabb annal ha nem lehet babaja Kép senkinek sem kivanom, bar mostmar annyi lehetseges megoldas van es legvegso esetben az orokbefogadas.

Hu, anyukam is utotte a fejunket es en soha de soha nem akarok ilyet csinalni, amig a nem zorognek a fiam csontjai addig nem aggodom. Kép

Fantikbaba: Jol gondold meg mert az egesz eletedet befolyasolhatja ez a dontes, a baba eletet meg foleg. Kép

Hisztiugyben: megy egy musor a spektrumon az a cime hogy: Mibol lesz a cserebogar? es van egy resze ami a hisztirol szol, erdemes megnezni. Csutortokon reggel 8.10-kor adjak.
Szerencsere nalunk normalizalodott a helyzet. Kép

Tcis: Ratenak egesz telen folyik az orra megallas nelkul, sajnos ez egy ilyen idoszak. Kép
A megoldas ra a tavasz. Kép

Tegnap nem mukodott a kepfeltoltes ezert most Ratok zuditom kepozonomet. Kép
Szep, uj, szines fal es szep, uj, piros szonyeg csunya regi anyaval es gyonyoru kicsi fiaval: Kép
Kép
Gonosz, "tesonemakaro" apa es kicsi fia: Kép
Kép
Cumis csecsemo:
Kép
Ez meg csak egy vidam kep: Kép
Kép

KépKép
KépKép
tontica

Alena! Koszi a gyed infot, majd intezkedem. Tenyleg nem szerepel a papiron a 9e ft.

Csajok, megint elhivtam anyukamat, mert nem birom, de azert most talan jobb. Ugy varom a megvalto hanyingermentes unnepeketKép

Csirkesz, ha mar nem vagy egyedul, azert jelentkezz. Azert olyan jo, hogy gatmetszes nelkul megusztad. Majd ird le hogyan is volt. Nekem az elsonel volt, pedig igyekezett a doki, csak szerinte en voltam turelmetlen es inkabb vagottKép

Nem akarok senkinek az eletebe beszolni, mert nem ismerem. De en is csak az uzenem Noeminek es a parjanak, hogy olyan klassz lenne ha maradna a pici babus. En nem tudnam elvetetni. Hatha Helenanak is jo lenne, egy majdnem egyidos jatszotars. Ha meg mindenkeppen akartok masodikat, akkor lehet hogy igazan jo sosem lesz!

Tontica, lehet hogy az elet ugy hozza, hogy minden vedekezes ellenere becsuszik a babaKép

Maccs, mi volt vegulis berepedt a cerka? Magatol gyogyult?

Orulok, hogy ilyen sokan raktak fel kepeket! Tenyleg szupi mind! Kerek meg.....
Nekem az a bajom, hogy elszalad a gyerek en nem tudom lefotozniKép

Bocsi a tobbiektol, de most megyek. MAjd meg jovok.

LAu, annyira szoritok neked.

csengo
Vendég

Sziasztok,

MarcsiKép
Hogy allunk a beszeddel? SEHOGY!Kép Minden mama, anya, kaka meg te es duda amit nem tudom mit jelentKép Ja es a dugo amit meg a maman kivul szepen ki tud mondani. Azelott mondta, hogy ana gyee, aqua meg meg par szot de mostanaban azt se akarja. Meg az apat vagy papat se akarja hiaba mondjuk neki az apjat is mamanak hivja (apa kezd is kiakadni erteKép ) Azt monja olyan ez a gyerek mint a kiskacsa aki amikor megszuletik a macskat lassa meg eloszor es O lesz a mama, hat Elisa is az apjat latta meg eloszor lehet azert hivja mamanakKép Ja, es 17 honapossak vagyunk mindjart.

TonticaKép
Hogy ez a gyerek milyen csiniKép Nagyon jol neztek ki a kepeken. A lakas is gyonyoru, en is az ilyen elenk szineket szeretemKép Nem lehet, hogy apaja attol fel sok teher fog rad nehezedni es nem fogod birni a ket gyerkoccel eggyik kicsi masik pici? Emlekszem Rateval sem volt konnyu a kezdet, foleg, hogy nem volt segitseged sem. Elisanak eleg ritkan folyik az orra, ezert gonolom, hogy valami oka lehet a dolognak. Habar mara mar javult a helyzet igaz, hogy az ejjel aludtunk is meg nem is de lesz ez meg jobb isKépMost is ahelyett, hogy aludnek a tobbiekkel itt ulok mint akit ideszogeltek a szekhez. Ezt hivjak babanet fuggosegnekKép

CsengoKép
Annyira sajnallak, nagyon szenvedhetsz ezektol a rosszulletektol. Remelem hamarossan elmullik. Mennyi van meg a 18. hetig? A gyereket meg tessek megfogni vagy utanna szaladni es ugy lefenykepezniKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

a duda a-jan vasszo van, nem birom leirni mert nincsennek magyar betuim.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok,

Orrfolyás: Kornélnál is volt kb. 1 hétig. Nálunk Judy ötlete vált be a citrom és borsmenta olajjal a párásítóba. Ja és mindenképpen párásítani kell a szobában ilyenkor.

CerkaKép Mi tegnap voltunk a Betesdában. A dokkerbácsi azt mondta 2 hétig kenjük körömvirág kenőccsel, aztán meglátjuk. Javaslom minden anyukának. Ja és ahol van otthon ftorocort krém, de ezt receptre adják.

TonticaKép Iszonyú édes Rate a képeken.A kertek szinténKép

NoémiKép Tényleg gondoljátok át. Tudod, nálunk Kornél nagyon nem várt baba volt, és mégis mindketten úgy gondoltuk, hogy marad. Minden baba okkal szeretne megszületni. Erre azért gondoljatok. Szerintem mindenkinek joga van erről dönteni, és tudom, hogy van olyan, hogy egy baba nem jöhet. De nálatok is tényleg ilyena helyzet. Mindegy, várjuk meg mit mond a dokker, és bocs, hogy beledumálok. Csak nálunk a családban volt ilyen, és rettentő nagy teher egy baba elvetetése a kapcsolatban.

CsengőKép A kis bukfencművész reméljük gyosan nő a pociban és nem bír majd ennyire sokat rosszalkodni.

ReditkeKép Remélem egyben vagy és jobban. Képzeld veled álmodtam és azt, hogy lányod született. De ugye Milán baba nem lány. Jól csodálkoztam is.

Beszéd.) Nálunk sláger a brr, és a hinta. Újabban apapa, de anya nem nagyon , max az ajajaaj segélykérésre. A babát meg el is felejtette. SZóval dont worry, mert ha egyszer elkezd dumálni, akkor abba se hagyja. A fiam most épp imád apjával játszani, ha hazaér, akkor én megszűnök létezni( pihiKép

Ja, ma itt járt a szomszéd kisfiú( 9 hónappal idősebb) és elvette a játékait. Kornél nem sírt, csak remegett a szája széle, és legörbült a pici szája. Aztán megszerezte a játékot, amit akart és az ölembe ült,és onnan vigyorgott a másik babaára. Imádom.

Na itt van, én lépekKép

Vera

hvera

<font color="0077aa">Marcsi Kép
Hiszti detto ugyanaz van nálunk is. Fej verése a falba ill. a földbe .... Ilyenkor gyorsan megpróbálom elterelni a figyelmét, mert egyre jobban belelovalja magát a mérgelődésbe.
Beszéd: nálunk is elég sokáig csak a hablatty ment, aztán egyik napról a másikra beindult Balázs, ilyeneket mond pl. csikó, vatta, baba, mama, papa, apa, autó, csüccs (a leülésre), háló (telefonnál), a legújabb az hogy ott és mutat. Érdekes módon olyan dolgok nevét, amire nagyon bukik, mint lámpa, nem mondja ki.

Noémi Kép
Én is csak azt tudom mondani amit Vera írt, gondoljátok meg, hátha mégiscsak jöhet az a baba.

Vera Kép
Orrfolyásra köszi a tippet. Nálunk nem elég hogy taknyol Balázs, még az orra is el van dugulva, így már két napja nem alszunk. Elég szörnyű éjszaka is berregtetni a porszívót.
Cerka: mi kb. 2 hétig kenegettük Ftorocort kencével Balázs pisilőjét, csodákat művel. Tényleg nagyon hatásos, most abbahagytuk egy kis időre (mert szteroidos), jelenleg körömvirággal ápolgatjuk...

Tontica Kép
Nagyon helyes a kisfiad.
Köszi a kenyérsütő infót. (igazából a dagasztókarra gondoltam amikor azt kérdeztem hogy hány karos)

Gyed Kép
Utána érdeklődtem és bizony annyi a nettó amennyit utaltak. Kemény 64.300,- Ft. Tavaly azért volt több nettóban, mert év elején több előleget vontak a gyásból és később kompenzáltak. Adójóváírást nem kérem, mert ha visszamegyek dolgozni, akkor átlépem a jövedelemkorlátot, aztán meg perkálhatok az apehnek...

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

<font color="0077aa">Moszi Kép Éva Kép
Nektek is köszönöm a kenyérsütő infót, hamarosan beszerzek egyet én is.

Moszi Kép
Én elkezdtem norbi szerint kajálni, egyelőre 1 kiló ment le. Biztató kezdet. Most vagyok 54,4 kiló. Célom hogy elérjem a versenysúlyomat, 49-50 kilót. Bár a hasammal lesznek problémák, az valahogy olyan kis pocak formájú maradt Kép.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!
Amit sejtettem az beigazolódott, vmi nincs rendben, nem éreztem magam terhesnek, semmi tünetem nem volt, mégis fájdogált a hasam.
Volt UH, van magzatburok csak baba nincs benne,valószínüleg egy decemberi elhalt terhesség nyomai ,a tesztet ez tette pozitívvá szabályok szerint egy hetet kell várni, utánna eü küret.Most mindezt fel kell dolgoznom....
Már kezdtem megbarátkozni a gondolattal....
Köszönöm az építő hozzászólásokat mindenkinek

Noémi
fantikbaba

<font color="0077aa">Noémi Kép
Nagyon sajnálom Kép

Marcsi Kép
Még az ugrott be, hogy Balázs maholnap 17 hónapos lesz, 15 hósan még egyáltalán nem mondott szavakat.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

Noémi
Kép

Reditke
Örülök hogy Bálinttal minden rendben van,neked kitartást,drukk hogy minden rendben legyen!

Marcsi
Pont nem olyan rég én is a beszédre panaszkodtam.Nálunk is csak pár szó,de ma végre többször is mondta hogy anya!Kép(Eddig ezt csak akkor produkálta ha hisztizett)Úgyhogy csak alakúlnak a dolgok!Lassan!

Éva
Mi újság felétek?

Erika
???

Többieknek Üdv!

edoci

Marcsi, beszéd: Dávid kb. 8 szót mond szépen, tisztán, érthetően, és kb. 10 saját szava van, mint pl.: pelenka=peka, dédi=dredre, Leila=Lella stb. Eleinte kb. 1-2 hét alatt volt 1 új szó, most viszont 3 nap alatt kb. 6! Szóval tényleg igaz, hogy csak be kell indulnia a beszédnek. De mint mindenben, ebben is természetesen nagyon eltérőek a gyerekek, az is normális, ha valaki 16-17 hónaposan 15 szót mond, és az is (!), ha egyet sem.

Tontica, nagyon jók a képek, kicsi fiad nagyon szép.

Pledit, porszívó helyett nem próbáltátok még a kisebb orrszívókat? Az kevésbé drasztikus, nem olyan félelmetes a hangja. Nekünk Pesztonka van, elég jól bevált.

Noémi, nagyon sajnálom!

Lau, várjuk, hogy írj!

Liv

Kép

Kép
liv

Noemi: Borzalmasan sajnalom!!! Kép Kép Kép

Csengo: Szegeny, nagyon nehez lehet, jo hogy anyukad segiteni tud. Egy-ket szobol tulleszel rajta! Kép

Tcis: Mi sem allunk valami fenyesen beszed ugyben, keveri a ket nyelv szavait de olyan edi. Ma mondta hogy "cica kekszet" azt jelenti hogy a cica elvitte a kekszet es mutogatott hozza hogy nincsen Kép Meg kell zabbantani. Ma meg elkezdte utanozni az apjat es kerdezi hogy Que? /Mi?/
Hat igen, eleg nehez volt az elso par honap Rateval de vegulis atveszeltuk Kép a masodikat is atveszelnenk. Kép

Marcsa: valloperes ugyved? Huha! Akkor ezugyben sose talalkozzunk! Kép
Elgondolkodtatott amit irtal, remelem addig sosem jutunk el! Marmint a vallasig.
Mindenkit meghallgatok de akkor sem akarok meg eveket varni!!! Kép Konok vagyok, tudom!
Sajnalom hogy nem lehet kisteso, ez biztos? Orokbefogadas? Bocsi, ha nem akarsz nem valaszolsz!

Bocsi, mar hulla vagyok, megyek hunyni!

Joccakat! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Noémi
Nagyon sjnálom ami történt Kép Kép MIkor kell bemenned?

Beszéd:Bandó elég sokat produkál Anya apa néni bácsi hapci tente ham-ham inni csüccs hinta auto tütü telefonra mondja hogy hallo háp-háp bum-bum(mackó) persze nem minden szót mond ki tisztán de alakulgat

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Noémi,
Nagyon sajnálom, ami történt.

Lau,
én is sokat gondolok Rád, remélem, minden rendben.

Reditke,
remélem, mostanra már mind megnyugodtatok, s Milánnal is minden rendben.

Ma este voltam a dokinônél, hát, a vizsgálatra jó háromnegyed órát várnom kellett, minek eredményeképp kaptam egy telefont a páromtól, hogy mit kezdjen a halálfáradt Benedekkel. Mondtam neki, hogy át kellene pelenkázni, öltöztetni, ha kér még kaját, megetetni, aztán elaltatni. S megtörtént a csoda, most elôször bepelenkázta Benedeket. (altatni mostanában ô szokta, mert Benedek imád a pocakján kiterülve szunyókálni, aztán szó nélkül be tudja tenni a kiságyba).
Megvolt az elsô CTG, volt UH, meg minden. Fájás még nuku, ellenben majd lerugdosta az érzékelôt, Benedek annakidején még drasztikus noszogatásra sem nagyon akart megmoccani. Méhszáj kétujjnyira nyitva, s teljesen érett a szülésre. UH becslése szerint 3800 gr már most (Benedek 3700-al szüetett). Összefoglalva: bármikor, akár most a hétvégén is szülhetek, de ugye ki is várhatja az idejét, ha akarom, akkor az utolsó hétre meg lehet beszélni egy szülésindítást (nem akarom), dokinô szerint nem fogja kivárni az idejét, és jobban is járnék, ha elôbb jönne, mert terminusra már akkora lehet, hogy nem biztos, hogy meg tudom szülni. Fél 9 után értem haza, Benedek már pincemélyen aludt.

Tudom, hogy nem tartottátok jó ötletnek, de a szüleim mégis el fogják vinni Benedeket Kecskemétre. Ha addig nem szülök, akkor valószínüleg a jövô hétvégén. Nem tudom, hogy leszünk meg egymás nélkül. Ma is fenn volt anyám nálunk, neki legalább sikerül Benedeket evésre rávenni. Olyan édesen köszönt el tôle, amikor indult, puszira nyújtotta az arcát, pedig ez Benedeknél nagy kegynek számít.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Noémi, nagyon sajnálom! Nem lehet most könnyű Neked.

Edoci, nincs semmi extra, azért nem jelentkezem, mert csak olvasni volt időm, azt is egy nap egyszer, mert Mátét most nem tudom szem elől téveszteni, megkezdődött a mindenre felmászok időszak.

Beszéd: nálunk sincs túl sok szó, ilyenek, hogy amma (étel), anya, Ap (apa) igen, ez, az, ott, elment, állathangok, és természetesen a saját nyelvén ami belefér. A legújabb, hogy a kezével mutatja, hogy nincs-elfogyott, csuklóból mozgatja. Jópofa.

Pledit, te jó ég, tök vékony vagy, ebből akarsz fogyni?

Hú, hát örülök, hogy más is írt ilyen durva hisztikről, mint fejbeverés a falba-padlóba, mert sajna néha nálunk is előfordul, de most az a sláger, hogy pl. nem engedem, hogy felmásszon a székről a konyhapultra, és olyan sikítást lerendez, hogy a dobhártyámat hasogatja. A szomszédok már nem tudom, mit gondolnak.

jóéjszakát!
eve75

Sziasztok!
tejpép: Ákos valamikor minden este kapta, aztán szopi és aludt reggelig. Aztán egyik napról a másikra semmit nem fogadott el, ami pépes. Valamelyik nap a nagyok tejbegrízt kértek, azt most szívesen megette. Volt még tejpépem, de az már nem kellett neki.
beszéd: lassna 17 hónapos és nem igen akar beszélni. Vagyis ez így nem igaz. Az alvós nyuszinak egész sok érthető szót mondogat, meg a nagyobbik bátyust éri az a megtiszteltetés, hogy nem csak mutogat és nem minden baba (legtöbb dologra rámondja, nálunk nagyon baba mindenKép ) Amit mondogat még cisza-macska, de a kutya is, papaá-papagáj, üdeg-cumisüveg, baba tyí- ha sír egy másik gyerek, jujujajajjj-ha megüti magát, deje vagy gyeje-gyere.
orrfolyás: van orr folyás nélkül? Kép ha csak híg, meg kevés, már fel se tünik. Sajna a nagyok és én is folyamatos zsebkendőpusztítónak számítunk.

Kérdés! cumival hogy álltok? Áki legtöbbször elvan nélküle, de ha nem teszem jól el és meglátja, egyből kéri és nyammog rajta. Ha nagyon fáradt, akkor is kéri, meg alváshoz. Szerencsére éjjel ha felébred, megtalálja, bekapja és alszik tovább, de alvás közben már nem kell. Ha elmegyünk valahova, tudja , hogy ott a táskámban a cumi és előbb utőbb kéri. Ha nem adom oda, addig rángatja a táskámat, amig nem győz. És egyre többen szólnak meg miatta, ami egy dolog, de én is tudom, ha nem unatkozna eszébe se jutna. Másik meg a cumisüveg. POhár? Itató? Üveg? ki hol tart, mit használ? trükkök, tippek? már nem emlékszem, a nagyoknál ez hogy működött.
Reditke! nekem végig magas volt a vérnyomásom, gyógyszert kellett szedni az utolsó két hónapban. Ha sokat pihensz és diétázol, semmi gond nem lesz. Én szerncsére megúsztam a befekvést, igaz csak úgy, ha otthon mértem és kétnaponként telefonon jelentkeztem.

Mentem aludni, jó éjt!
anyuszi3

Sziasztok!

Bocsi, eltűntem megint, és a jegyzeteim végét otthon felejtettem(most melózom)így a "régi" reagáláls most elmarad.

FrissenKép

AnyusziKép
Nekem szerencsém van Lilivel, és nagyo büszke vagyokrá emiatt: Kb 7 hónapos volt, amikor már nem fogadta el a cumit, egyszerűen kiköpte-igaz, akkor már szinte csak alváshoz kérte/kapta- és a cumisüveget egyik napról a másikra "eldobta" és másnap csak pohárból volt hajlandó inni. Azóta poharazunk, se cumi, se üveg, se csőrös pohár. Igaz, a poharat én fogom, de ez legyen a legnagyobb.

ReditkeKép
Jelentkezz, ha tudsz, drukkolok, hogy minden rendben legyen, ne kelljen még szülnöd, és rendeződjenek az értékeid is.
Örülök, hogy Bálinttal minden rendben! Bokrokat kiirtaniKép Egyébként a polcleszakadós kép oltárira tetszikKép

LivKép
Kutyusos kép nagyon jó!Kép

TonticaKép
Tudom, már elegen mondtuk, és azt is, hogy nyakas vagy, de minél jobban erőlteted, a férjed is annál makacsabbul fog ragaszkodni a saját elképzeléséhez.
Abban nem értek veled egyet, hogy a védekezés a férfi dolga, minden kapcsolatban két emberé a felelősség, nem lehet azt mondani, hogy apukám te miattad van, te nem védekeztél...szerintem ez nagyon nem lenne fair a pároddal szemben, hiszen ő bízik benned, hisz neked. Szerintem ne csinálj butaságot, hagyd rá, és hamarabb megbékél a gondolattal. Később is ráérsz még, nem vagy idős, és Rate sem lesz nagyon nagyKép A tesókkal érvelés jó ötlet, de mindenképp későbbKép Bocs, hogy belepofáztam én isKép

Noémi!
Nagyon sajnálom, ez így nagyon rossz, de ha rosszkor jött volna a babó, talán jobb így.

VeraKépés a többi házasságpártiKép
Én is hiszek a házasságban, annak ellenére, hogy a szüleim elváltak, sőt, azóta apukám még kétszer elvált, és a negyedik feleségét "emészti"...épp ezért én mindent megteszek, ha kell, hogy ne legyen ez a vége. A valakihez való tarozás, és a biztonság szükséglete pedig az alapvető emberi szükségletek közé tartozik!!!

KormiKép
Kitatás 25éig, nekem is a kedvenc számom, én is 25én születtemKép

Beszéd: Ma volt nálunk Lilinél egy hónappal fiatalabb (októberi) kislány, a babán kívül nem mond semmit. Még hablatyot sem. Lilinek mostanában nem győzöm összeszámolni a szavait.
Ámp=lámpa, zászló, gyertya, hápi, lábi, sózsák, zsupi=zsipp-zsupp játék, csipicsip=csip-csip csóka, hess, ez, én, nenene=inni, ammmm=enni, anya/any, api/apa, nene=néni, bács=bácsi, sál, sap=sapka, baba, hó, ótó=autó, busz, bótba=boltba, ebúú=elbújt, eee=el, mese, plusz az állathangok.
De minden gyerkőc másképp fejlődik, senki ne aggódjonKép

PleditKép
Csak 4 kg van rajtad? Én már azzal elégedett lennék, ha csak annyi feleslegem lenne. Én most vagyok 72 kg, és az igazi versenysúlyom 60-63 között mozgott(jaaaj, de rég voltKép)

Lányok, én olyan szomorú vagyok. nem fog összejönni az a ház, amiről írtam. Egyrészt nincs annyi pénzünk, amennyi kellene kápéban, másrészt férjem szerint nagyon messze van, és persze én megértem mindezt, csak az egy nagyon jó kis végleges házikó lett volna...ha az a volna ott ne volnaKép
De azért nézem ezerrel a használtakat, hátha látok olyat, amibe beleszeretek/szeretünk, és ideális helyen van.

NikkKép
Köszi a hisztis választ, valahogy én is így csinálomKép

Na megyek, körbejárok...
Remélem Ti már az igazak álmát alusszátok!

LauKép
Minden okés, otthon vagy már?

Senki nem tud újabb hírt Lauról?

Jaj, GnéKrisztiKép
Ágotának boldog névnapot így utólagKép

Pusz mindenkinek, aki kimaradtKép

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Először is szégyen és gyalázat, de visszamenőleg szeretném köszönteni a Balázskáinkat, sajnos ezt eddig nem tettem meg!

Aztán meg ha jól látom Judyt eggyel több lett, neki boldog szülinapot! Kép

Általánosan:

Lauval beszéltünk ma du.Livvel, már otthon van, de belázasodik néha, és most egy kicsit le van konyulva, egy picit talán jobban el van anyátlanodva. Egy kis pozitív energia meg egy nagy drukk biztos jól esik neki mindenkitől! Kép

Orrfolyás: én nagyon szívogatás ellenes vagyok, merthogy az is irritálja, ergo növeli a nyálkahártya takonytermelését. Szóval szerintem ppróbáljátok meg a Sterimaret, meg a párolgtatást. Ez nyilván csak az átlátszó, szintelen taknyócára vonatkoztatva. Lili is szokott fogzásügyileg "bedugulni" Kép

Szókincs /egy része, ami az eszembe jut Kép/: mama, papa, baba, cica, kaka= többértelmű: kakas, kulcs, kaka, pisi, pelus, popsikrém, szóval a popival kapcs. szinte minden Kép, fáj=haj*, bibi=ujj* /ennek a kettőnek külön sztorija vanKép/, nyinnyo= danonino, hamm, innna-annna= szomjas, esetleg pohár, nyunyu= nyuszi, momo=mokus, állathangok és utánzás minden mennyiségben, tikk-takk=óra, pikk-pakk= gyorsan /ezt tőlem tanulta a makiKép/, titty-totty= pingvin, nénúnénú= sziréna, csicsi= alszik, brrrr= maci/ez esetleg még brum/ vagy motor, vagy börgő gép szerszám, tó= autó, trakki=traktor, hettye=hapci, pettyi= peca, tapi=sampon, ba=lába, pa= paci vagy lámpa, nono=nózi, ...stb Kép Elég sok mindent mond, csak ember legyen a talpán aki megérti! Van egy két halandzsa szava is amit renszeresen és következetesen használ bizonyos tárgyakra pl: hábi /hengeres dologok/ ezekhez még kódfejtő kell nekem is ..Kép És természetesen apán kivül 3. személy jelenléte abszolút gátló tényezőt jelent! Kép

MÁS: 9000 Ft-os adókedvezmény téma -én megkérdeztem a pénzügyesünket és a következő válaszokat kaptam tőle:
Nem kellet volna aláírnom a nyilatkozatot?:
"Tőlünk nem kaptál semmilyen bérjellegű kifizetést, így nem."
Van ötleted, hogy hogyan tudnám elintézni, mert így kevesebbet kapok?
"Sehogy, mert nincs bérjövedelmed, és csak azután jár."

Szerintetek ez így igaz? Nektek hogy van hogy mégis bemehettek aláírni?? Arról nem is beszélve hogy vissza megyek valszeg dógzani még ebben az évben szóval LESZ bérem.. és akkor meg sokat számit 9000.. Tudtok erre valami alternatívát - mondjuk Apehhez direktbe?? A potrohom tele van a (ex?)cégemel.. Kép

Ha már itt tartunk, én amióta GYED-en ill. TGYÁS-on vagyok egy büdös szál papírt nem kaptam arról, hogy mi alapján mennyi pénzt fizetnek ki nekem - igaz nem TB kifizetőhely a cégem. Normális dolog ez ??? Van még valaki aki velem együtt szintén csak él a vakvilágba????

Ma Liv vigyázott kicsit Lilire. Édesek voltak a manók, Dávid iszonyú jól tűrte, hogyLili nyúzza, öleli ezerrel, puszilgatja, de úgy, hogy majdnem felborul Kép Nagyon aranyosak voltak a tökmagok! Ezen felül Liv-et még az a megtiszteltetés is érte, hogy a jubileumi 10. fogunk nála "született" meg Kép Elmenetel okát mág nem mondom, majd ha alakul belőle valami, én már semmit nem merek elkiabálni Kép

Liv! Köszi, köszi, még egyszer a segítséget!! Tündér vagy, párodnak meg a megértés, hogy annyit ugráltattam a kapu miattKép

Marcsa, Tcis! Szerintem ne aggódjatok , állítolag a kétnyelvű babák nehezebben kezdenek el dumcsizni. Mondjuk erre jó ellen példa Heléna Kép A másik meg az, hogy Lilinél a mozgásban a játékban és a beszédben is észrevettem, hogy voltak fejlődési "pauzák", amikor egy kicsit elfelejtettnek tűntek már régebben jól bevált ismeretek, aztán hirtelen megint jött egy ugrás, és nemcskahogy a régi dolgok, de még egy csomó új is újre előkerült. Szóval, türelem, fogjátok még fogni a zúgó bucijaitokat a sok csacsogás miatt! Kép

Tontica! Remélem nem értetted félre baba ügyben a hsz-t, lehet hogy a mostani nem túl jó passzomban nem tudtam minden gondolatomat jól leírni Kép Természetesen nagyon szurkolok, hogy hogy összejöjjön és kifogj apuskátok eszén Kép Azért csak óvatos duhaj legyél! Kép

Csengő! Lassan telnek ezek a hetek, de majd meglátod aztán milyen hamar kigömbölyödik az a pocak. Kitartás, drukk megy! Kép Ja, és cerka Macsekéknál van..

Vera! Hogy álltok az ügyintézéssel, lakástémával?Kép Kornél csak úúgy beesett, ahhoz képest nagyon eleven, jól sikerült darab Kép Kép

Pledit! Nehát én azt hittem Lili hisztis, de ahogy leírod a fej-beveregetést....

Nikk! Bandó szókincse nem semmi! Kép

Kormi! Drukk megy hogy azért pocak pont kellő ideig legyen egyben: ne legyen se túl nagy baba, se pedig ne legyen túl korán neki a kibújáshoz.. Kép

Marcsi! üveg + cumi ügyben nem tudok semmi építőt kitalálni, mert enyim leányzó sosem fogadta el egyiket sem Kép

Noémi! Sajnálom, nekem összeugrott a gyomrom mindkét hsz-ra. Kép Kép Én azt hiszem előbb vetnék véget saját életemnek, mint egy pacakbabának, legyenek akármilyenek a körülmények, de ez teljesen magánvélemény..
Azért mintha némi szarkazmust "hallottam" volna kicsengeni a végén az "építő" hsz-k megköszönösnél, pedig senki sem akart megbántani, bár érthető, hogy most érzékenyebb vagy. Remélem sikerül megemésztened ezt a sok hatást ami most téged ért!!

Ja, és nem vizsgám lesz, a szakdogát kéne írnom.. De még most is csak itt ülök és nektek írkálok! Kép
Macs
maccs

Maccs Kép

<font color="0077aa">Most csak röviden írok mert ébredezik Balázsom.
A lényeg a Gyed is bérjövedelemnek számít! Megnéztem az apeh utmutatóban. Idézem: "Bérnek számít mindaz amit belföldi illetékességű munkáltatóval létesített munkaviszonyra kapott 2005-ben. Ilyen pl. a munkabér ....... a munkaviszonyra tekintettel kapott gyed, táppénz, gyás. " Rosszul tudja a pénzügyesetek!!!!</font> TEHÁT JÁR AZ ADÓJÓVÁÍRÁS. <font color="0077aa"> (persze figyelembe véve a jövedelemkorlátot ami most nem tudom hogy mennyi is 2006-ban, de utána nézek)</font>

<font color="0077aa">Majd még jelentkezem.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

<font color="0077aa">Maccs Kép

Még gyorsan:
Változások 2006-ra:
Az adójóváírás rendszerében az alap adójóváírás tekintetében az eddigi 1.350.000.-Ft-os, a 100%-os alkalmazhatóságot érintő határ 1.500.000.-Ft-ra növekszik, ennek következtében az alap adójóváírás elszámolhatóságának a felső határa 2.100.000.-Ft-ra emelkedik. A két jövedelemhatár között az adójóváírást az 1.500.000.-Ft feletti jövedelemrész 18%-a csökkenti.

A kiegészítő adójóváírás havi elszámolhatósági maximuma 2.340.-Ft-ra növekszik, annak 100%-os érvényesítési határa nem nő, továbbra is 1.000.000.-Ft. Ugyanakkor a havi elszámolhatósági határ 1.080.-Ft-os növelése eredményeként az elszámolhatóság felső határa 1.561.600.Ft-ra növekszik - eddig 1.302.400.-Ft volt - az 1.000.000.-Ft feletti jövedelemrész 5%-os mértékével kell csökkenteni az elszámolható kiegészítő adójóváírás összegét.

Az adójóváírást érintő változások csak annyiban hatnak ki az adóelőleg számítási időszakban alkalmazandó szabályok változására, hogy az eddigi 10.260.-Ft előlegszámítási időszakban elszámolható adójóváírás mérték 11.340.-Ft-ra növekszik. E tekintetben továbbra is a jövedelemtulajdonos jognyilatkozatához köti a jogszabály az adójóváírás érvényesítését az előleg számítás során, azzal, hogy ha a kifizető előtt ismert jövedelmek mértéke nem teszi annak érvényesítését lehetővé, vagy csökkentett mértékű elszámolás alkalmazható, akkor az adójóváírás összegét a kifizetőnek már ebben az időszakban is végre kell hajtania.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Maccs!

Én az elmúlt években (talán 2002-t kivéve) csak Tgyást, Gyedet, Gyest kaptam, de a Gyes kivételével mindig járt az adójóváírás. A Gyed bérjövedelemnek számít és a bérjövedelem után jár. Ne hagyd magad!Kép

Noémi!

Nagyon sajnálom.Kép
Legyél mihamarabb túl rajta!

Marcsi!

Igen, szép nagy lett, 150 nm + ugyanekkora szuterén. A szuterén is ki lesz használva, pl. háztartási helyiség, kamra, stb.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Móni
Sajnálom, hogy nem jön össze most a ház.

Reditke
Remélem minden oké veletekKép

Kormi
Kitartást a végéreKép ne izgulj, én sem tudtam másként megoldani, anyukám elvitte Gergőt, így nyugisan be tudtunk menni szülni, a párom végig velem lehetett. aztán mire hazajöttem a kórházból, visszajöttek. ő akkor volt két éves és egyáltalán nem viselte meg a dolog.

Csirkesz
KösziKép

Macs
Neked isKép köszi a Lau-híradót. miért van szegényke most annyira lent? mindenesetre sok pozitív energia megy nekiKép
enyém cég Tb kifizető hely. küldik az elszámolást a kifizetésekről. és küldtek az adójóváírásról is, szóval JÁR, ne hagyd magad.

Noémi
Én is sajnálomKép hát, tényleg talán jobb így, a másik megoldás nagyon szomorú lett volna.

cumi: nálunk is az van, hogy el kell dugni, különben naphosszat használná. próbálom csak alvásra korlátozni. viszont, ha beteg, akkor mindig megeseik a szívem rajta.

Liv
Köszi, eddig azt hittem már jól vagyunk, de a kicsi megint lázas és nyüglődtünk egész éjjelKép

na pusz
Juti

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kormi, az utolsó hétre meg lehet beszélni egy szülésindítást? Ez így megy??? Még túlhordás sincs, de kívánságra megindítják a szülést? Ez komoly?

Anyuszi, Dávidnak nincs cumija, nem is volt.
Ivás: pohárból, van, hogy én itatom, van, hogy egyedül iszik.

(Épp kiborított a szőnyegre egy csomag szotyit, mert apukája elérhető helyen hagyta. Ezzel most ellesz egy darabig, mire összeszedi, és visszapakolja a tálba...)

Maccs, az első puszinál különben borultak mindketten!

(ssza meg, megtalálta a szotyihéjas tálat is. Kép)

Judy, akkor megint csak jobbulást kisG-nek!

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok

Bocsanat, igerem most utoljara irok itt errol a temarol mert mar biztos a hocipotok is tele van. Kép

Sunimum: Neked szeretnek valaszolni.

"minél jobban erőlteted, a férjed is annál makacsabbul fog ragaszkodni a saját elképzeléséhez."

Nem eroltetem a temat, nem szolok rola, tehat nincs nyaggatva a ferjem, eli nyugodt eletet. Kép

"Abban nem értek veled egyet, hogy a védekezés a férfi dolga, minden kapcsolatban két emberé a felelősseg"

Igen, de ha most el kell kezdenem fogamzasgatlot szedni akkor csak en vedekezek raadasul az en hormonhaztartasom karara es annak ellenere hogy nagyon NEM akarom.

"szerintem ez nagyon nem lenne fair a pároddal szemben, hiszen ő bízik benned, hisz neked"

Igazad van!!! De azt sem tartom fair-nek hogy o igy kijelentette hogy akkor es csakis akkor amikor O elerkezettnek latja az idot. Szerintem itt koztes megoldast kellett volna valasztani de Vele nem jott ossze, nem ert meg. En is biztam benne, hogy joban, rosszban mellettem lesz es mindig mindent meg tudunk beszelni.

"Később is ráérsz még, nem vagy idős, és Rate sem lesz nagyon nagy."

Itt is igazad van de sosem szerettem volna nagy korkulonbseget a gyerekeim kozott, a masik pedig hogy en is szeretnek valamit kezdeni magammal, elkezdeni tanulni es aztan valami jo munkat keresni. Ha meg varok jo par evet a masodikkal mikor fogom mindezt elkezdeni? Megvannak a sajat terveim de a parom ezt sem hajlando tudomasul venni. Most nem Ra akarok panaszkodni, elfogadtam hogy O ilyen es igy szeretem, csak probalok jo megoldast hozni ami igen neheznek tunik.
Ket lehetosseg van: vagy nem szedek fogamzasgatlot es megvan az esely hogy bumm becsap Kép vagy elkezdem szedni talan eveken keresztul arra varva hogy ferjem uram bolint egyet. Kép Tudod, rosszul erzem magam amikor a masodik megoldasra gondolok, elszomorolom! Kép

Ezzel az egesz hozzaszolassal nem Teged akarlak bantani, egyaltalan nem, sot egyetertek Veled de azt akartam hogy kicsit megertsetek min megyek keresztul. Kép

Maccs: Nem ertettem felre, igazad volt. Kép
Hu, Lilinek micsoda szokincse van! Kép

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!

Írtam egy hozzászólást, erre elszálltKép
Szóval, pénteken hazaengedtek, de igazából most kezdem kicsit összeszedni magam mind fizikailag, mind lelkileg.
Elég nagy műtét volt, ráadásul nem is úgy sikerült, ahogy tervezték, tehát nem tudták az egészet eltávolítani. Ezt gyógyszerrel próbálják leszedni, így 3hetente 1 délelőttöt jelent ez. A medencecsont felé ill. a vastagbél felé nem tudták letisztítani. A belekről, és a hólyagról úgy néz ki, hogy sikerült. A derékfájásom viszont megmaradt, a gyógyszeres kezelés hatására bízom abban, hogy mérséklődik, és elkezd visszahúzódni.
Az utóbbi 4-5 napot hihetetlen letargiában töltöttem, egyszerűen képtelen vagyok emberek közé menni, én, aki mindig is társaságkedvelő volt.
Muszáj valahogy összeszednem magam, itt a családom, a barátaim, értük érdemes, de higyjétek el, nagyon nehéz. Még úgy is, hogy tudom, rengetegen állnak mellettem, de nekem kell összeszednem magam annyira, hogy tegyek is magamért valamit.

Nagyon jólesett, mikor Maccs és Liv felhívtak, tudom, hogy nem leszek előrébb, ha ilyen depis vagyok, de ez most egy kicsit sok.
Tegnap volt mondjuk az első éjszaka kb. 3 hete, hogy majdnem végigaludtam, csak kevesebbszer ébredtem fel. Bízom benne, hogy ez majd még jobb is lesz.

Ákos és Balázs jól vannak, Áki jól tanul, Bazsit a héten íratjuk be bölcsibe, szeptembertől fog járni. Igazi kis rosszcsontKép

Igyekszem még összekapni magam és írni, nagyon köszönöm mindenkinek, aki gondolt rám és szorít értem!!

Pussz
Lau
lau

Lau: Nagyon sajnalom hogy nem sikerult a mutet ugy ahogy kellett volna. Ez most mit jelent? Meg kell ismetelni? Elhiszem hogy el vagy keseredve, teljesen megertelek de biztos egy-ket szobol visszajon majd az eletkedved.
Volt szovettani vizsgalat? Mi az pontosan aminek egy reszet kiszedtek? Tudod mar?
GYOGYULJ MEG, TISZTA SZIVEMBOL KIVANOM!!!

KépKép
KépKép
tontica

TonticaKép
Nem bántottál, én is leírtam a vélemenyemet azzal kapcsolatban. ami nekem a te elmondásodból lejött. Így kicsit bővült a látókör, háát nincs könnyű dolgod, nem túl kompromisszumkész a férjed...Kép Csak nem skorpió?

LauKép
Örülök, hogy jelentkeztél, sok sok erőt a gyógyuláshoz!!! Puszi neked Külön!Kép

Mindenkinek mukkKép
Móni

Kép
sunimum

Lau, jaj de jó, hogy újra itt vagy, már nagyon vártuk, hogy gyere! KépKép
Biztos nagyon nehéz most neked, azt hiszem, el se tudjuk képzelni, hogy mennyire, így én azt kívánom, hogy továbbra is legyél annyira erős és optimista, amilyen voltál eddig is.
Muszáj. Tudom, könnyen beszélek. De tényleg úgy gondolom, hogy akinek két gyereke van, annak van miből-kiből erőt merítenie, és ez jó.
Hamar gyógyulj meg, ide pedig gyere gyakrabban! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

<font color="0077aa">Lau Kép
Mit mondanak az orvosok? Kell majd még egy műtét? Kívánom hogy a köv. műtét (ha kell) jól sikerüljön és hogy gyógyuljál meg mielőbb.

Liv Kép
Igazából azt a sivító, szörcsögő hangot nem szereti Balázs amikor szívjuk az orrát. No meg az egész procedurát. Dávid nem fél a ti orrszívótoktól? Ha nálatok jól tűri Dávid, az lesz hogy beszerzek akkor egy olyan szívót ami nektek van.

Tontica Kép
Nem vagy könnyű helyzetben az biztos, megértelek, valahogy Apuskát jobb belátásra kéne téríteni. Neki is alkalmazkodnia kell bizonyos fokig hozzád, nem csak Neked őhozzá.

Anyuszi Kép
Cumi: én is éppen azon agyalok hogy lehetne a cumit kiiktatni az életünkből. Alváshoz használjuk leginkább, nappal pedig csak végszüksége esetén. (el kell dugni, mert ha meglátja követeli)
Mi még nem iszunk pohárból, hanem Avent itatóból. Arra gondoltam majd nyáron próbálkozunk, mert nem akarok most egy nap ötvenszer átöltöztetni.

Juti Kép
Én is boldog szülinapot kívánok. Kép

Maccs Kép
Az én munkahelyem tb kifizetőhely így minden papírt megkapok tőlük. Az adójóváírás pedig tényleg jár, beszélj a pénügyessel megint.

Móni Kép Éva Kép
Igaz nem látszok vaskosnak, de van rajtam egy kis hájréteg (szoptatás alatt sokat nassoltam) és azt szeretném leadni. Tornázni kéne, mert az evészet megreformálása még kevés a sikerhez.

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!

AnyusziKép Áronnak sosem volt cumija, viszont mostanában bújósabb lett és többet szopizza az ujját. Magam sem tudom eldönteni, hogy mi a jobb a cumi vagy az ujjszopás. Mindkettőről elég nehéz leszoktatni. Áron születésekor cumiellenes volt a dokinéni, így nem kapott.

KormiKép Ez a szülésmegindítás elég furán hangzik. A te dokidnál ez természetes vagy csak a ciklusod hosszának bizonytalansága miatt ajánlotta fel. Kétujjnyi? Én egy hetet sem adok nektekKép

MaccsKép Az elmenetel oka csak nem pocaklakó? Drukkolok.

PleditKép Köszi a adókedvezmény leírást! Áron is dünnyög, de csak naponta kétszer szívom az orrát Sterimar után. Eleinte próbálkoztam többször is, de nem igazán volt produktum. Nekünk a harmadik-negyedik fogaknál is folyt az orra, most a anyolcadik próbálkozik felszínre tőrni. Ritkán köhögni is szokott, ami a dokinénink szerint normális.

Képzeljétek, Áron már megszerette az orrszívást. Egyáltalán nem tiltakozik, már ülve csináljuk és ő is fogja a csövet. Úgy okosodank ezek a kölkökKép

Beszédben korához képest mi is jól állunk. Ami megy: add ide, gyere, kérek, apa, anya, tata, ajtó és rengeteg halandzsa. Testrészei közül megmutatja a fejét és a fülét, ha kérjük.

A tegnapi nap különösen nagy nap volt. Áron megtette első önálló lépéseit. Ma még nem produkálta magát, de innen már nincs visszaútKép

LivKép Dávid visszapakolta az összes szotyit?

LauKép Nagyon aggódom. Ugye minden rendben?

TonticaKép A hőmérős fórumot hanyagolt egy kicsit. Nem jó mindennap ezzel foglakozni.

MóniKép Kitartás a házikó kereséshez!

Dórinak, Ágotának, Balázsnak boldog névnapot!

Amdrea
(12+2, Ma megyek UH-ra, már nagyon kiváncsi vagyok. A 12. héten minden terhességi tünetem elmúlt és úgy nézek ki, mint egy jóllakott ovisKép)

KépKép
Áron

Sziasztok!

Most csak nagyon gyorsan Launak üzennék:

Kitartás! Amilyen erősnek megismertelek a hosszú olvasós üzemmódom alatt, minden nehézség ellenére tuti hamarosan optimistán fogsz nekünk írogatni! Nagyon-nagyon gyors javulást és teljes gyógyulást kívánok Neked! Fel a fejjel, meríts erőt a családodból!!! (Küldök én is egy kis pozitív energiát!)KépKépKépKépKép

Többiek!
Majd még jövök! Kép Olvasok ám, csak írni nics időm-erőm.

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Andi: Tudom hogy nem jo mindennap ezzel foglalkozni de nem akarom hanyagolni a homeros topikot mert erdekel hogy mi van az ottani lanyokkal es szeretek oda irni. Kép
Amugy egy het mulva utazunk haza ugyhogy akkor kenytelen leszek egy kicsit hanyagolni a netezest. (anyueknal nincsen gep)

KépKép
KépKép
tontica

Nagyon gyors bekukktam, most csak 2rövid hsz:
LAU!!! Kép De jó hogy itt vagy! Kép Puszi neked! Kép Tessék a beígért hsz-t is megírni! Kép

Aron-Andi! Sajnos elmenetel-ügyileg a közelében sem jársz az oknak Kép Pedig én örülnék neki! Kép szóval tudtommal még közelstávol no poco mano. Kép
Pusz:
M
maccs

Edit, mivel a Pesztonka sokkal halkabb, Dávid sokkal jobban tűri, mint a porszívót.

Andi, gratula Áron első lépéseihez! KépKép
Dehogy pakolta vissza a szotyit. Szétszórta az ágyon is. Kép

Kép

Kép
liv

MaccsKép Bocs, ha tapintatlan voltam.

Andrea
(aki egy izgő-mozgó gyönyörű babát látott ma a hasában)

KépKép
Áron

Sziasztok!
Most ment el anyukam, remelem enyhulnek a tuneteim, mert egyedul nagyon rossz kinlodni. Amig itt volt legalabb volt kivel beszelnem.

Andi! Biztos klassz lehetett a baba mustraKép Nekem is jo volt latni a mult heten. En ma vagyok 12+6. Igazan elmulhatna mar nekem isKép

Lau! drukkolok tovabbra is. Ugy gondolom az idojaras sem segit, hogy az ember kimasszon a depibolKép Van segitseged?
Rakjal fel kepet a fiukrol!

Noemi, sajnalom, hogy igy alakult a baba dolog. Remelem nem visel meg nagyon a jovo het.

Tontica! Kitartas. A nok mindig kitalalnak valamitKép

Tobbieknek mukk, ma nem igen tudtam figyelmesen olvasni

csengo
Vendég

Sziasztok,

LauKép
Annyira orulok, hogy hirt adtal magadrolKép Sajnalom, hogy a mutet nem ugy sikerult ahogy kellett volnaKép Ahogy a tobbiek is irtak most tenyleg a csaladod az akikbol legjobban erot merithetsz, de mi is itt vagyunk es nagyon szoritunk neked, hogy minnel elobb jobban legyel.

TontikaKép
Teljessen igazad van, hogy a parod is hajlando lehetne valami koztes megoldas-ra. Az a kijelentes igazan nem fer tolle, hogy majd amikor o jonak latja. Megis mit mond amikor felhozod a temat, miert nem akar meg kistesot es egyaltalan mikor akar, miert nem hajlando kicsit engedni?

MarcsiKép
Nalunk se fogadta el sose se a cumit se a cumisuveget, neha jatszik vele par (havonta egyszer) percet ennyi az egesz.

Orrfolyas: Nalunk a porszivos orrszivo a meno, amikor mondom, hogy kiszivjuk az orrat mar hozza is az orszivot teszi ra a porszivo vegere en bekapcsolom es egyedul kiszivjaKép Apaja tanitotta meg ra, hogy csinalta fogalmam se nincs.

MoniKép
Sajnalom, hogy nem sikreul a hazat megvenni, de bisztossan talalsz majd masikat ami arban es helyben is megfelelo lesz. A ferjem a 3. feleseget emesztiKép Ez az egesz egy eleg fura sztoriKép De gyerek nincs az elozokben, kulonben en nem mentem volna hozza. Mivel nekem volt egy exem 7 evig akinek volt ket csaladja es akkor radobbentem, hogy en nem vagyok az az ember aki igy le tudja elni az eletet. De ma is azt mondom le a kalappal azok elott akik meg tudjak csinalni.

LivKép
Bocs, de mi az a szotyi?

AndreaKép
Aronnak gratula az elso onnalo lepesekhezKép Ugye milyen jo, hogy nem kell lefogni es nincs orditas orrszivaskor, nekem nagy megkonnyebules.
Orulok, hogy elmult a rosszuletKép

NoemiKép
Sajnalom hogy igy alakultKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Szia Tcis: en ferjem is a 3. feleseget fogyasztja Kép jobban mondva engem meg nem vett el. Kép
De neki az elso felesegetol van ket nagy gyereke csak sajnos nincsenek joban. Kép Amugy tenyleg nem jo az en gyerekem, te gyereket, mi gyerekunk de ha nincs jobb. Kép En egy ilyen csaladban nottem fel es felnottem. Kép (Van ket edestesom, ketto mostoha es ketto fel. Kép )
A parom azert nem enged mert azt hiszi neki van igaza en meg azt hogy nekem. Kép
Rate cumizik este elalvashoz de engem nem zavar majd elviszi a cica azt is mint a kekszet. Kép

Csengo: NEKED IS KITARTAS!!! Kép Utana jon a terhesseg jobbik resze. Kép
Es edi vagy! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

Lau
Jó hogy írtál,már hiányoztál nagyon Kép Fela fejjel,tudom ezt könnyű mondani,de jön a tavasz a jó idő és remélem a jókedved is .sok sok erőt a kezeléshez,remélem sikerül mindent meggyógyítani Kép

Macs
Lili szókincse se semmi Kép
Az én cégem se kifizetőhely,én is élek bele a nagyvilágba,sose tudom miből mennyit vonnak,hogy adódik össze az az összeg amit kapok stb Kép És most még kevesebb is jött azt se tudom pontosan miért Képmert ugye ez még a tavalyi utalás volt na mindegy

Anyuszi
Én nagy cumiellenes vagyok majd a kórházból hazaérve mégis lett cumi Kép Bandó 2 hónapig használta majd egyszer kiköpte és többet nem kellett neki.Elkezdte szopni az ujját majd azt is elhagyta.Cumisüveget sose fogadott el csak pohárból ivott most már kb 1 hónapja iszik csőrösből is ha utazunk

Áron
gratula a lépésekhez Kép Kép Na meg persze a pocakbabához is
Tényleg csajok nevekkel hogy álltok?? Kép

Tcis
Mi újság a férjed barátjával??Jól van??

Tontica
Így nem csoda hogy kész vagyKép És mikor megtudta a terveidet (suli stb) akkor is elutasító volt??Nem csak az új babával?

Redit
Rendben vagytok,vagy már tesó van?? Régen jelentkeztél

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Most megpróbálok kicsit rövidebben, de azért részletesen hozzá(tok)szólni Kép:

El&#337;ször is: ezek a kis manók gyönyör&#369;ek, és a második kör els&#337; babája szerintem csodaszép, okos kislány (tényleg nagyon Botis, de csajszis is egyben ám Kép)

Tontica
Tényleg érthet&#337; az álláspontod 2. baba ügyben, és nagyon nem irigyellek. Nem tudom, mit lépnék a helyedben. Azt hiszem, én mégiscsak a meggy&#337;zést választanám, az általad választott utat kicsit rizikósnak érezném. De persze nem dolgom belebeszélni mások babavállalásába Kép. Rate okos nagy fiú már, a fotók a lakásról és a golfpálya környékér&#337;l is nagyon tetszettek. Jó itthon levést! Tényleg, mennyi id&#337;re jöttök haza?

Cseng&#337;, Andi, Kormi
Jó babavárást!
Kormi Akkor lehet, hogy a jöv&#337; héten már a kibújt Levir&#337;l fogunk áradozni Kép?
Andi Kép
Áronnak gratula a járáshoz! Neked meg a picike 12heteshez is!
Cseng&#337; Kép
Még mindig kitartás!Kép

Reditke
Ezek szerint minden oké Bálinttal? Te otthon vagy már? Ahogy olvasom, az egész család kapott egy jó nagy adrenalin löketet a hétvégén! Kép Remélem, minden a legjobban alakult. Jelentkezz pár sorral, ha tudsz! Kép

Móni
ház Kép

Noémi
baba Kép

Balázsok, Ágota, Dóri, boldog névnapot! Judy, boldog szülinapot!

Edoci
Máté nagyon ügyesen eszik KépKépKép

Marcsi
Meglátod, Márk egyszercsak majd mindkét nyelven elkezd dumálni, aztán kapkodhatjátok a fejeteket!Kép

Rólunk is röviden:
Mi még mindig a köhög&#337;s-náthás bajunkkal k&#369;zdünk. Immár 5. hete! Nagyon gáz, mert ugyan nagyon nem vagyunk rosszul, és lehangoltak sem, de valahogy mégis eléggé megvisel, hogy már ennyi ideje nem tudunk kilábalni ebb&#337;l a nyavalyából.Volt valakinek mostanában ilyesmije? A környezetemben hallottam ehhez hasonlóan hosszú lefolyású fert&#337;zésr&#337;l, de nekünk még soha nem volt ilyen. Ráadásul az orrszívás nálunk horror. Visít, mint egy kismalac, pedig amikor nincs éles helyzet, lelkesen dugdossa az orrába a szívókát Kép és Kép. Lehet, hogy kipróbáljuk a pesztonkát is, mert ez nagyon megviseli anyát-apát is.

Más: Zsombor is már egyedül eszik, iszik, és mióta ráérzett az önálló evés ízére, egész jó lett az étvágya is (korábbi önmagához képest persze Kép). Cumizni sosem szeretett. Amikor a kardiológiára került (fél naposan), azonnal benyomták a szájába a cumit, és akkor még csak cumisüvegb&#337;l lehetett etetni, de ahogy el kezdett szopizni, kizárólag csak emberíz&#369; dolgokat fogadott el (cumi helyett például az ujjamat Kép). Most azért van neki 4 cumija (Kép), amivel alkalmanként (ritkán) ugyanúgy játszik, mint bármelyik másik játékával.
A szókincse egyre gyorsabban b&#337;vül: apa, anya, papa, mama, nagyi, baba, bibi, ee(elment), teteje, aff(=kutya), cicc, hess, lámpa, gáz, busz, tíz, kés, keksz, kérsz, pici, naaagy... És sokszor szinte bármit utánunk mond. Iszonyú jó hallása van, a zajokat (turmixgép, autó, különböz&#337; zajos játékok) is pontosan utánozza.Kép

Maccs, Liv, Dino és mindenki, aki kérdezte: Mint már írtam, Zsombi egy egészen összetett szív-rendellenességgel született, amit 4napos korában korrigáltak, két hónapja pedig nagyjából helyreállítottak. A nagyjából arra vonatkozik, hogy ugyan egy csomó baját sikerült megsz&#369;ntetni, kénytelenek voltak a dokik egy szívbillenty&#369;t beültetni, amit majd id&#337;r&#337;l-id&#337;re cserélni kell. El&#337;ször kb. 3-5 év múlva, aztán meg majd ahogy növekszik, majd meglátják. (Persze mi abban bízunk, hogy addigra már olyan szintre fejl&#337;dik az orvostudomány, hogy esetleg saját anyagból el&#337; tudnak álltani szívbillenty&#369;t, és azt tudják majd beültetni, így nem lenne szükség a cserélgetésre...) A tegnapi kontrollon viszont kiderült, hogy az egyik tüd&#337;lebeny vérellátása nem teljesen kielégít&#337;, azaz március végén újra meg kell katéterezni. Újabb néhány nap kórház Kép

Szóval velünk ez a helyzet.

Ja, a házassággal kapcsolatosan:
Biztosan igazatok van, és én is hasonlóan gondolkozom mások esetében, de a miénkben én is úgy érzem, hogy ennyi év együttlevés, -élés, ennyi együtt átélt pozitív és negatív esemény után nem a papír megléte fogja az egymáshoz tartozásunkat meger&#337;síteni (mint ahogy Viola és Edoci esetében sem). Egyébként én is kíváncsi voltam, ki mit válaszol Liv kérdésére a nemférjhezmen&#337;k közül, de olyan gyagya senki nincs, mint én, aki leginkább az esküv&#337;i szertartás ellen berzenkedik. Én nem szeretnék "szerepelni", sok ember el&#337;tt férjhez menni, a párom szerint viszont a családot és a barátokat nem szabad ebb&#337;l kihagyni. Így hát inkább nincs esküv&#337;nk. Ja meg persze egyikünknek sincs kedve megszervezni Kép.

Na, mára megint elég volt bel&#337;lem.

Jó éjt mindenkinek!
Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Béna babanet! Csak ilyen krikszkrakszosan sikerült feltenni a "rövidke" hszemet Kép.

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok
Gyorsan reagálok , az idő is véges és hulla vagyok, valahogy nem haladok a dolgozattal, a fenne vinné el.
Lányok!! Én írtam volna valamit a cumi meg az üveg használatával kapcsolatban, vagy kérdeztem erről? Mert én nem emlékszem, valószínű a pár órás alvásoknak és az éjszakázásoknak köszönhető, hogy én nem emlékszem erre. de ha nem nekem szólt akkor sorrrrry . de most tényleg visszaolvasom mit írtam.

Tontica
Itt valami félreértés van!!
1.
Vendég

Sziasztok,

Először is mindenkinek köszi az adókedvezményes hsz-t, Pleditnek külön nagy puszi, fantasztikus vagy, hogy ilyen pontosan utánanéztél! Kép Szó szerint idézve elküldtem a csajszinak e-mailben, meg írtam hozzá pár keresetlen szót is a GYED-ből gyerekkel megélésről és a most tervezett hiteltörlesztő részletekről!! Azért könnyű neki, a férje szintén a mi cégünknél dolgozik /itt jöttek össze/, a pasi fizetése tippem szerint félmilla magasságában, az ővé is tutti 200 fölött, 2 (!!!) céges autóval járnak és 2 céges telefonjuk van.. Szóval nem éheznek, szerintem meg sem fordul a fejében, hogy vannak olyan balf.szok, mint én, akiknek minden büdös garast meg kell számolniuk.. Na jó, nem hergelem tovább magam: finito! Kép Kép Kép /Ilyenkor jön anyám, hogy örüljek, hogy nem Etióp éhező vagyok, tratratra és ettől tudok kirohanni a világból! Kép Kép Kép/

Szóval köszi még egyszer NEM HAGYOM MAGAM, ha kell bemegyek boxolni velük! Kép

NEM GONDOLJÁTOK HOGY KICSIT SOKAT KAPTUNK A HÓBÓL?? Most is úgy szakad, hogy borzalom már órák óta..

Ma különben nagyon f.s napom volt Kép Tegnap fel voltam dobva a megbeszélés után, hogy minden milyen frankón alakul, na persze korai volt az öröm, jött 2 másik sokkal sz@rabb pofon. Kép De legalább jól kisírtam magam hazafelé, ez is már haladás, nem tudom emlékeztek-e pár hete irtam, hogy még kisirni sem tudom a bánatot, a depinyot. Na ma kijött egyben az egész! Kép

Pledit: porszívó: még mindig tartom magam ahhoz, hogy szerintem nem szabad túlzásba vinni, de amikor nem lehett máshogy megoldani én úgy fogadtattam el Lilivel a zajt, hogy először simán bekapcsoltam a porszívót, majd szóltam L.nek hogy ez most hangos lesz, ne ijedj meg, és a szeme láttára, vagy az ő segítségvel tettem bele a csőbe a kütyüt. Így egész jól viselte a hangját.. Kép A szivogatást nem mindig Kép

Beszti! Tényleg elég tágas lett a házikó, bár ekkora családnak nem is túlzás szerintem Kép

Judy! Kép KisGdnek jobbulást, sajnálom , hogy megint betegeskedtek. Õ is kapja az immunerősítöt? És mégis???
Volt nagy bulid??

Liv! Azért azt a borulás megnéztem volna Kép Apája büszke volt Dávidra, hogy így az ujja köré csavarja már most a nőket?

Két távolba szakadt T! Kép Jesszusom, nem tudom tudnék-e a 3. lenni a sorban! Az még piából is sok, nemhogy nőből! Kép

Tontica! Azért szerintem nyugodtan írj róla ha az segít. Kép Csak azt ne várd, hogy egyet fogunk érteni veled Kép Kép Na, jó ez csak vicc volt nyilván lesz is-is! Kép Egy telcsiszámot dobhatnál, sajnos úgy néz ki, hogy hivatalos ügyben le kell mennünk Pécsre valamikor a közeljövőben, ha még ott leszel a környéken összefuthatnánk.. Kép Azért "gonosz" aptyukod életének korábbi tapasztalatai biztos erős nyomot hagytak benne, nyilván ezért nem akarodzik belemenni a dologba, meg ahogy irtad a korábbi csemetéket, neki már lehet hogy sok is volt az utódnemzésből, sírásból, babaszagból! Kép

Tcis! Szotyi: szotyola, napraforgómag, makukamag /Na ez utóbbi elnevezését a munkám kapcsán hallottam először. Én egy országos ATM /=bankautomata/ szervizben dolgoztam, hibabajelentéseket vettem fel telefonon, rögzítettem a gépen, kiadtam szervizre a területi kollégának, stb.. Egyszer csörög a telefon, és bemondja nekem a nő hogy X.Y. vagyok innen és innen, ez és ez a számú "ótomata" kártyaolvasójába "makukamagot" tömtek.. Azt hittem leesek a székről, hogy miiiicsodáááát? Aztán kiderült ki a miskolci kollégánktól, akié a terület volt, hogy Borsodban így hívják! Kép/

Andi! Nehogy bocsánatot kérj, dehogy voltál tapintatlan, én ködösítettem túlzottan. De ahogy mai napom is alakult cseppet sem alaptalanul félek már attól, hogy bármit is elkiabáljak! Kép Azért jó lett volna, ha inkább ilyen híreim vannak Kép Lépésekhez nem gratuláltam még, szuperek vagytok!!Kép

Nikk! TAVASZ?? HOL JÖN ITT A TAVASZ?? Csak mond merre menjek, elébe futok Kép Nekem már tavaszibezsonghatnékom van.. Kép Meg hiányzik a tavaszillat, amikor harapni lehet a virágporban, friss fűszagban és nektárban dús levegőt! /Szénanáthások, bocsiKép/

Erika! Zajutánzás: csak nem ő lesz a Rendőrakadémia új sztárja?? Kép CSúcs lehet Kép Szivecskéteknek tényleg minden jót kívánok, és remélem, hogy tényleg az orvostudomány rohamos fejlődésével könnyebb lesz a sorsa a kis drágának! Kórház Kép Azért ugye legalább Te mellette lehetsz? Nagy nagy drukk és mélyen meghajlok előtted!!!
Esküvői szereplés Kép Kép Ez is egy szempont. Kép

Megyek elmélyülök a barlangokban.. Kép
Maccs
maccs

Maccs Kép
Ugyan már, munkaügyisek...Most derült ki, hogy megkaphattam volna a maximális GYED-et, ha 1 percig nem a főnök f...-val foglalkozik.
Végül is csak közel 1 millát húzott ki a zsebemből a 2 évre számolva. Kép
kyrandia

Maccs: magyar szamom meg nincs, kell venni kartyat es majd akkor megirom.
Nem varom hogy mindenki egyetertsen velem, en sem ertek egyet magammal Kép most nem a fejemmel gondolkozom. Egy honapot leszunk otthon az epp eleg lesz gondolkozni.

KépKép
KépKép
tontica

Munkaügyesek:
Nálunk meg mindkettőnknél számoltak családi adókedvezménytKép, és csak most derült ki, amikor küldték az adópapírjaimat (önadózó vagyok).
Még jó, hogy nálam nem tudták érvényesíteni a teljes 360 eFt-ot és van egyéb, amivel le tudom fedezni (lakáshitelkedv.), mert akkor most egy csomót fizethetnénk vissza (miből?). Egyébként 2 éve pont ezért kértük, hogy a párom vehesse igénybe, annak ellenére, hogy én kapom a csp-t, mert az én Gyed-Gyeseimből nem tudtuk évközben igénybe venni. Erre kiderült, hogy évente kérni kell újra, persze egy papírt sem bírtak volna küldeni, mi meg ültünk a babérjainkon hisz egyszer már kértük, és semmi változás nem állt be a családi dolgainkba.
Az adójóváírást még értem, de hogy ezt miért kell évente újra kérni?

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?