Sziasztok!
Először is szégyen és gyalázat, de visszamenőleg szeretném köszönteni a Balázskáinkat, sajnos ezt eddig nem tettem meg!
Aztán meg ha jól látom Judyt eggyel több lett, neki boldog szülinapot!
Általánosan:
Lauval beszéltünk ma du.Livvel, már otthon van, de belázasodik néha, és most egy kicsit le van konyulva, egy picit talán jobban el van anyátlanodva. Egy kis pozitív energia meg egy nagy drukk biztos jól esik neki mindenkitől!
Orrfolyás: én nagyon szívogatás ellenes vagyok, merthogy az is irritálja, ergo növeli a nyálkahártya takonytermelését. Szóval szerintem ppróbáljátok meg a Sterimaret, meg a párolgtatást. Ez nyilván csak az átlátszó, szintelen taknyócára vonatkoztatva. Lili is szokott fogzásügyileg "bedugulni"
Szókincs /egy része, ami az eszembe jut
/: mama, papa, baba, cica, kaka= többértelmű: kakas, kulcs, kaka, pisi, pelus, popsikrém, szóval a popival kapcs. szinte minden
, fáj=haj*, bibi=ujj* /ennek a kettőnek külön sztorija van
/, nyinnyo= danonino, hamm, innna-annna= szomjas, esetleg pohár, nyunyu= nyuszi, momo=mokus, állathangok és utánzás minden mennyiségben, tikk-takk=óra, pikk-pakk= gyorsan /ezt tőlem tanulta a maki
/, titty-totty= pingvin, nénúnénú= sziréna, csicsi= alszik, brrrr= maci/ez esetleg még brum/ vagy motor, vagy börgő gép szerszám, tó= autó, trakki=traktor, hettye=hapci, pettyi= peca, tapi=sampon, ba=lába, pa= paci vagy lámpa, nono=nózi, ...stb
Elég sok mindent mond, csak ember legyen a talpán aki megérti! Van egy két halandzsa szava is amit renszeresen és következetesen használ bizonyos tárgyakra pl: hábi /hengeres dologok/ ezekhez még kódfejtő kell nekem is ..
És természetesen apán kivül 3. személy jelenléte abszolút gátló tényezőt jelent!
MÁS: 9000 Ft-os adókedvezmény téma -én megkérdeztem a pénzügyesünket és a következő válaszokat kaptam tőle:
Nem kellet volna aláírnom a nyilatkozatot?:
"Tőlünk nem kaptál semmilyen bérjellegű kifizetést, így nem."
Van ötleted, hogy hogyan tudnám elintézni, mert így kevesebbet kapok?
"Sehogy, mert nincs bérjövedelmed, és csak azután jár."
Szerintetek ez így igaz? Nektek hogy van hogy mégis bemehettek aláírni?? Arról nem is beszélve hogy vissza megyek valszeg dógzani még ebben az évben szóval LESZ bérem.. és akkor meg sokat számit 9000.. Tudtok erre valami alternatívát - mondjuk Apehhez direktbe?? A potrohom tele van a (ex?)cégemel..
Ha már itt tartunk, én amióta GYED-en ill. TGYÁS-on vagyok egy büdös szál papírt nem kaptam arról, hogy mi alapján mennyi pénzt fizetnek ki nekem - igaz nem TB kifizetőhely a cégem. Normális dolog ez ??? Van még valaki aki velem együtt szintén csak él a vakvilágba????
Ma Liv vigyázott kicsit Lilire. Édesek voltak a manók, Dávid iszonyú jól tűrte, hogyLili nyúzza, öleli ezerrel, puszilgatja, de úgy, hogy majdnem felborul
Nagyon aranyosak voltak a tökmagok! Ezen felül Liv-et még az a megtiszteltetés is érte, hogy a jubileumi 10. fogunk nála "született" meg
Elmenetel okát mág nem mondom, majd ha alakul belőle valami, én már semmit nem merek elkiabálni
Liv! Köszi, köszi, még egyszer a segítséget!! Tündér vagy, párodnak meg a megértés, hogy annyit ugráltattam a kapu miatt
Marcsa, Tcis! Szerintem ne aggódjatok , állítolag a kétnyelvű babák nehezebben kezdenek el dumcsizni. Mondjuk erre jó ellen példa Heléna
A másik meg az, hogy Lilinél a mozgásban a játékban és a beszédben is észrevettem, hogy voltak fejlődési "pauzák", amikor egy kicsit elfelejtettnek tűntek már régebben jól bevált ismeretek, aztán hirtelen megint jött egy ugrás, és nemcskahogy a régi dolgok, de még egy csomó új is újre előkerült. Szóval, türelem, fogjátok még fogni a zúgó bucijaitokat a sok csacsogás miatt!
Tontica! Remélem nem értetted félre baba ügyben a hsz-t, lehet hogy a mostani nem túl jó passzomban nem tudtam minden gondolatomat jól leírni
Természetesen nagyon szurkolok, hogy hogy összejöjjön és kifogj apuskátok eszén
Azért csak óvatos duhaj legyél!
Csengő! Lassan telnek ezek a hetek, de majd meglátod aztán milyen hamar kigömbölyödik az a pocak. Kitartás, drukk megy!
Ja, és cerka Macsekéknál van..
Vera! Hogy álltok az ügyintézéssel, lakástémával?
Kornél csak úúgy beesett, ahhoz képest nagyon eleven, jól sikerült darab
Pledit! Nehát én azt hittem Lili hisztis, de ahogy leírod a fej-beveregetést....
Nikk! Bandó szókincse nem semmi!
Kormi! Drukk megy hogy azért pocak pont kellő ideig legyen egyben: ne legyen se túl nagy baba, se pedig ne legyen túl korán neki a kibújáshoz..
Marcsi! üveg + cumi ügyben nem tudok semmi építőt kitalálni, mert enyim leányzó sosem fogadta el egyiket sem
Noémi! Sajnálom, nekem összeugrott a gyomrom mindkét hsz-ra.
Én azt hiszem előbb vetnék véget saját életemnek, mint egy pacakbabának, legyenek akármilyenek a körülmények, de ez teljesen magánvélemény..
Azért mintha némi szarkazmust "hallottam" volna kicsengeni a végén az "építő" hsz-k megköszönösnél, pedig senki sem akart megbántani, bár érthető, hogy most érzékenyebb vagy. Remélem sikerül megemésztened ezt a sok hatást ami most téged ért!!
Ja, és nem vizsgám lesz, a szakdogát kéne írnom.. De még most is csak itt ülök és nektek írkálok!
Macs