Új privát üzeneted érkezett!

Na sziasztok!

Újra rászántam magam az írásra, bár iszonyú pörgős ez a topik, én meg alapjában véve egy lusta nőszemély vagyok, tehát nem tudom, hogy bírom majd tartani veletek a lépést. (Lehet, hogy újra visszavonulok olvasó üzemmódba. Kép) Az a baj, hogy ahogy olvaslak titeket, mindig lenne mit hozzászólnom, de így, néhány nap elteltével már annyi új téma vetődik fel, hogy egy kisebb regényt kell alkotnom, nektek meg elolvasnotok (hihihi Kép).Ráadásul még mindig dögrováson vagyunk: az egész pici családom köhög és náthás már 2 hete.Kép

Judy, Maccs
Nekünk is nagyon bejön a dokinénink! Nagyon kedves, Mackó sem félt tőle, és én is meg merek kérdezni mindent alaposan. A régi dokinénink is nagyon aranyos volt, csak ő már lassan egy éve táppénzen van, és picit idős is ahhoz, hogy Zsombit végig vigye egész gyerekkorán át. Tóth Ildikón kívül még egy 70 év körüli néni és egy szakmailag nagyon elismert, de rettenetesen mogorva dokibácsi "volt versenyben", így aztán mindenképpen öröm, hogy jónak tűnik a döntésünk. Kép

Korizás: mi csak úgy, kis csizmában nyomtuk Zsombóccal két hete, mielőtt lebetegedtünk, de nagyon élvezte a kis gyagyikám. Nagyokat nevetett, ahogy húzgáltam a jégen. Ez persze nem műjégpályán, csak egy éppen nekünk való megfagyott belvizes területen történt Kamaraerdőn.Kép (képet teszek majd fel holnap, erről a gépről nem tudok.)

Maccs
A február 7. nekünk tuti nem jó, akkor megyünk Zsombival kontrollra. (Mellesleg megjegyzem, az összes eddigi tali időpontja is mindig egybeesett a kontrollokkal, pedig nem is tudtatok róla, hogy mi oda megyünk, és mi meg viszonylag ritkán járunk Kép és Kép)

A budaörsi bölcsihelyzetről semmit nem tudok, sőt még csak nem is tudom, hol lehetne utánajárni. Egy-két magán bölcsi-szerűség ki van plakátolva a gyerekrendelőben, de fogalmam sem volt, hogy ilyen nehéz bejuttatni a csemetét a bölcsődékbe, ezért én különösebben nem is hajtottam még rá a témára. Egyébként én mindenképpen megpróbálok itthon marani vele a GYES alatt is, mert totál élvezem az itthonlétet is + a gyerekezést is. Csak amolyan alkalmi gyerekmegörzőre lenne szükségem, ahol még más gyerekek társaságát is élvezhetné, amíg én pl. ügyintézek. Remélem, sikerül találni ilyet, de ha nem, az sem gond. Majd bevetjük a nagyszülőket. Kép

Judy
Dr. Tóth Ferenc milyen? Asszem, itt is rendel, Budaörsön, ugye? Lehet, hogy a második gyereknél majd dokit váltunk, de még nem biztos, csak agyalgatok rajta.
Kérdezted, hogy mi volt nálunk a gond az elején. Nem nagyon szeretném a sok egészséges manóval teli topik hangulatát rontani, ezért hát csak röviden annyit rólunk, hogy Zsombi egy elég súyos szívfejlődési rendellenességgel született, fél naposan átkerült a Kardiológiai Intézetbe, én meg oda járkáltam hozzá a Szent Imréből 3 napig. Aztán 4 naposan megműtötték, és 10 napos volt, amikor először a kezembe vehettem és megszoptathattam. 3 hetesen hoztuk haza. Emiatt írtam, hogy teljességgel értem Liv érzéseit Dáviddal kapcsolatban. Én ugyanolyan büszke vagyok Mackóra, és ugyanúgy aggódtam(dom) érte, mint ő a kisfiáért. (Meg mindenki más is, ha bármi probléma van a gyerekével.) Hát ennyi.

Cateye
Milyen nagyok már az ikreid! Õk is jól belehúztak ám! Kép

Beszti
Duplo a kakiban Kép. Jó, hogy vannak ilyen sok gyereket lazán vállaló-nevelő anyukák itt a topikban, mert én alapból mindig úgy gondolom, hogy már a kettő is nagyon húzós lesz együtt, és így talán meggyőztök arról, hogy akár több sem olyan nagy strapa, ha az ember ezt tekinti természetesnek. Ez persze vonatkozik Anyuszira és a kétgyerekes, meg a már majdnem kétgyerekes anyukákra is Kép.

Csirkesz Kép
Lásd fentebb. Nagyon ügyes vagy, hogy egy ilyen kis minikével, meg a - teljesen a korának megfelelően viselkedő - "naggyal" ennyire vagányul bevállalod az egyszemélyes ügyeletet. Én meg annak örülök az "egykémmel", hogy Apa többnyire itthon tölti az estéket. Bár egy-két síelős hétvége, meg egy kanbuli-búvárkodás erejéig mi is voltunk már "magunkra hagyva". Túléltük. Kép Azért csak kitartás!

Eddig jutottam. Holnap folytatom, mert ha már így belendültem a hozzászólásba, csakazértsem fogom véglegesen félbehagyni, de már nagyon álmos vagyok. Kép

Jó éjt mindenkinek!
Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Nikk
Gratula a vizsgádhoz!Milyen suliba jársz?Nem szoktam más topikba írni,nem tudom honnan ismerős a nevem.Gratula az eljegyzéshez,mi a párommal 8 éve vagyunk együtt,de én nem akarok esküvőt.Pedig ő szeretné.Majd egyszer hátha rászánom magam.

Csengő
Én csak B6 vitamint kaptam injekcióba.Daedalont nem adnak!Megkérdeztem 3 orvos barátot is.Sőt a főiskolás tankönyveimben sem írnak róla semmit.Pedig a teratogén listán nincs.Sajnos ebben a kérdésben nem tudok segíteni,de azért érdeklődöm.Fiacskád meggyógyult?Nekem egy kicsit segített a hideg innivaló (nem múlt el a hányinger,de valamivel jobb lett)és a társaság.Ja meg a friss levegő.Szerintem hagyd hogy a fiacskádat egy kicsit el tudják vinni,legalább pár órára tudj pihenni!Sokat jelent,bár tudom hogy nehéz.Én is ilyen szerencsétlen voltam.

Erika
Végre jelentkeztél,örülök neki!Jobbulást nektek!

Edoci

edoci

Sziasztok

Lányok teljesen úgyérzem magam a fáradságtól mint a szülés utáni hetekben,Mírám alvókája végképp elromlottKép.Ma hajnali fél kettőtől kb négyig fent volt(András ötkor megy dolgozniKép)aztán hatkor végérvényesen felkelt most próbálom újra altatni...Napközben is max egy órát alszik,rengeteget vagyunk levegőn én nem is tudom mi történt vele.Úgy látom mintha félne elaludni,de hiába vesszük magunk mellé ott is csak kínlódikKép.Volt valaki így akinek korábban semmi probléma nem volt az éjszakákkal aztán egyszer csak minden elromlott?!Én meg napközben képtelen vagyok aludni még egy ilyen éjszaka után is,de úgy érzem magam mint akit kifacsartakKép.Párom meg még hajnalban levezet 60km a munkahelyéig+14 óra munka és vissza.

Tegnap felhívtak az OTP-ből nem okés a szocpól mert eltelt több mint 120 nap a szerződéskötéstől,vonassam vissza a tavalyi adásvételit írassak újat különben nincs folyósítás...Nem vagyok könyvelő,de gondolom a tavaly kiállított számlák és befizetett Áfa miatt ez nem is olyan egyszerű,most várom a választ a beruházótól.

Ne haragudjatok a negatív hangvételért,de tiszta depi vagyokKép.

LauKép
Remélem minden oké Veled?!

Puszi MINDENKINEK
h_viola

Következik a kisregény második fejezete: Kép

ÉvaKép
Mi a fogmosást már egészen régóta imitáljuk, és mostanában már úgy tűnik, mintha ráérzett volna, mit is kell csinálni. Apa este fürdés közben, én meg reggeli után mutatok neki "jó példát" Kép. Nagyon viccesnek találja. Remélem, sikerül nála elérnünk, hogy teljesen természetes legyen a rendszeres, alapos fogmosás. Én rettenetesen utáltam gyerekkoromban fogmosni. Mázli, hogy ahhoz képest egész jó állapotban maradtak a fogaim...

DinoKép
Bernát hogy van? Lehet, hogy már írtad, de mi lett a láz vége? Nálunk a köhögős betegség közepén volt 3 napig 38-38,5 fokos láz + utána egy kis pöttyösség. A dokinénink szerint enyhe formájú 3napos láz. Remélem, Ti jól vagytok már!

MarcsiKép
A kis Markopolo Kép. vagy Rodolfo (kocsikulcs) Kép? Köszi a recepteket, Apa nagyon örült nekik. Õ imád főzni, és a keleti kaják a fő specialitásai. Bárki jön hozzánk, mindig wokban készült ételeket kérnek tőle. Kép (Én személy szerint ennek nagyon örülök, mert én meg nem igazán szeretek főzni se meg enni se.)

Anyuszi
Ákos alvókájára nagyon irigy vagyok. Mi még rendületlenül kelünk éjszaka, bár leginkább csak szopizni. Talán arról kellene már leállnunk. Annál is inkább, mivel éjszaka rendre teletömi a pocakját, napközben meg csak csipeget (kiborítva ezzel az anyját-ha az hagyja Kép Kormi, Hvera! sorstársaim! Kép)

Tényleg, akik leszoktatták a manót az éjszakázásról, hogy tették? Ötleteket várok!!

Inimma
Csongit szerintem altassátok egy ideig a járókában. Zsombor kb. két hete úgy döntött, hogy a kiságya helyett ő ezentúl már a szobájában lévő kanapén akar csak aludni. Én belementem, és azóta tényleg nyugisabban szunyál. Az én elméletem az, hogy azt gondolja, hogy ha nem a kiságyba teszem le, akkor az nem olyan kötelező alvás, csak egy kis szunya Kép. Nekem meg 8, hol alszik, csak aludjon(unk!).
Csani műtétje: ismerős ez a hozzáálás, sajnos. Nagyon gáz, és rettenetesen bosszantó, mikor kisgyerekeket szívatnak így meg (akár akaratlanul is). És az ő esetükben egyáltalán nem tudom elfogadni az egészségügy "rossz szervezettségére" való hivatkozást. Nem mindegy, hogy egy kicsit hányszor szúrkálnak, hányszor kell neki lelkileg felkészülnie arra, amitől fél. Persze, ez Lau esetében is felháborító.

Csengő
Remélem, mégsem fog ezúttal olyan sokáig tartani a rosszulléted. Én ezt annak idején nem tapasztaltam, de nagyon rossz lehet. KITARTÁS!!!
Az ultrahangon látottakról kérünk majd beszámolót! Kép

Bori
Eszti nagyon szép kislány! Vagy inkább kis óriás lány? Kép

Nikk
Gratula a vizsgákhoz! És a menyasszonysághoz is egyben. Mi a párommal már lassan 15 éve vagyunk együtt, ebből 10 éve együtt is lakunk. De mivel én nem igazán szeretnék esküvőt, ő meg igen, így egyelőre nem házasodtunk még össze. Majd ha egyszer közelednek az álláspontjaink... Kép. Edoci Kép! Látom egy cipőben járunk KépKépKép

Liv
Dévényezés végéhez, és leginkább Dávid ügyes fejlődéséhez nagy-nagy gratula! Most már vége a sok nyüzgetésnek Kép.
Ja, és aki ilyen komplett menüsort benyom elalvás előtt, nem csoda, hogy tökéletesen teljesít KépKépKép

Hvera
Én is megnézlek majd Titeket a Fábryban. Ügyesek legyetek! Kép

Cedit
Andris nagyon ügyes kis manó. Jó, hogy rendeződtek a dolgok körülöttetek. Építkezéshez sok szerencsét! Kép

Moszi
A táblázatban nálunk a 40+0 még hiányzik. Köszi! Kép

Kormi
Örülök, hogy meggyógyultatok! A pakolást meg szerintem tudd le gyorsan, mert Levi kibújása már nincs is olyan messze (bármelyik számítást nézzük is). Kép A végét én is nehezen viseltem már. Kitartás neked is!

Reditke
Nagyon ügyi vagy, hogy így betartod a fekvést! Csak így tovább, aztán majd egy-másfél hónap múlva meg majd jöhet a hír, hogy milyen könnyen szülted meg a picit! Kép

Viola Kép
Tényleg nem semmi, amit kavarnak a bankok a Ti esetetekben. Nálunk sem volt könnyű anna idején, csak nekem nem volt még itt Zsombi, úgyhogy könnyebb volt szaladgálnom ide-oda. Tapasztalatom szerint, amint elpanaszolom, hogy Mackó jól vagy nem jól alszik, abban a pillanatban az ellenkezőjére fordul a dolog. Remélem, nálatok is így lesz, és tudsz végre egy randeset aludni! Kép

LAU!Kép
Ugye, minden rendben?

Na, vége. Remélem, nem untattalak Titeket nagyon! Kép
Akit kihagytam volna, annak most mukk, majd a következő regényemben ők szerepelnek KépKép

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

SziasztokKép

Megint kilépek egy kicsit az olvasó módbólKép

CsirkeszKép
Kitartást arra a 4 apa mentes napraKép Szuper duplamutter vagy.Remélem időközben Csenge alvókája sem romlik el.A babaszobán olvastam a kistesóra való féltékenységről, hisztiről, sajnos azt írják ez kivédhetetlen, de idővel majd elmúlik.

LauKép
Mint ahogy a többiek is aggódnak én is aggódom, remélem a srácok kötnek le ennyire, és minden rendben van.

MaccsKép
Nagyon szép a telek, kár hogy el kell adnotok!Kép
A szakdolid témája nem semmi, tudsz hozzá majd anyagot gyűjteni, gondolom nem lesz könnyű, fel a fejjel.

ReditkeKép
Lassan már a finisben vagytok, kitartást, szerencséd van hogy a családod tud segíteni.Pihenj és várom a híreketKép

MarcsiKép
A kis-nagy utazóról készült képek nagyon jókKép KocsikulcsKép még jó hogy van pótkulcsKép
Receptek nagyon jók, csak wok kellene hozzáKép
Az én férjem is külhoni (orosz), vegyes konyha van nálunk is.

NikkKép
Ügyes vagy!!!! (szigorlat).Bandónak is szép méretei vannak, képet rakj már felKép

LivKép
Szuper hogy nem kell több dévényezés, nem semmi hogy emlékezett Dávid a foglalkozásokra, szegénykeKép Remélem azért nem hagyott mály nyomot is idővel elfelejti.
Mikor elovastam mit kajált be Dávid, attól én is bealudtam volna Kép, szereti a hasát azt látom.

KormiKép

Szintén a finisben, kitartást.Vigyázz magadra!!
Benedeknek meg puszi, és legyen jó kisfiúKép

HveraKép

Én is megnézem a Fábryt, akkor már Heléna alszikKép

Heléna mostanában fél hétkor már felkel, az ebédig 11.30 meg nem bírja ki, így mi ebéd előtt alszunk 2 órát, 1 kor kell akkor ebédelünk, remélem hamarosan helyre áll az alvókája.
Tegnap volt 17 hónap után az első átaludt éjszakaKép Hurrááá bezzeg én fennt voltam vagy 4 szer, ugye a megszokás.Kép
Heléna eszméletlenül sokat beszél, hihetetlen, néha álmában is nyomjaKép
pld: Fila ( a macsekunk) fél a porszívótól. A kaják nevét tudja pld kérek betű tésztát , ma együtt főztünk és mondta hogy babérlevél, hapci bors,só stb kolbászt, téliszalámit stb.Kérek desszertet (ez a favoritKép) Könyvet olvasok.Oroszul is sok szót tud már.
Mikor vmi rosszat csinál azt szoktam mondani hogy szedte vette teremtette, na tegnap ezt ő is visszamondta nekem.MegzabálomKép

Na dugulok, lassan kelni fog

Noémi
fantikbaba

Kormi, LivKép
Köszi a szemészetet. Valszeg szülés után bepróbáljuk Bálinttal a Tömő utcát, de ha kell, akkor Liv majd megkérlek a Péterffys adatokra.

CsengoKép
Gratula a pocakhoz és egy homeos szer első időszakos émelygésre: Sepia Officinalis. barátnőm, 15 hétig napi 8x hányt, semmi nem használt, de ettől jobb lett neki. Próbát megér.

NoémiKép
Heléna nagy dumagép, ha már ilyen kerek mondatokat beszél. Édes lehet. Hát a család nekem nem nagyon tud segíteni, mert 200 km-re lakik mindenki, de komoly anyagi ellenszolgáltatásokért van egy bébiszitterünk illetve van sok babás barátnőm, akik 1-1 napot itt töltenek nálunk, és így sikerül nagyjából megoldani, hogy csak a minimális mennyiséget legyek kettesben Bálinttal.

Új csajoknak üdvKép Egy hétig nem jövök és megint többen vagyunk. Ez szuper.

ErikaKép
1-1,5 hónapon nagyon meglepődnék, mert Bálint is 36-ra jött és akkor még csak nyílni sem nyíltam.
De azért úgy legyen Kép Dokim eltörte a lábát síelésnél, úgyhogy még minimum 2 hétig nem szülhetek.

CsirkeszKép
Hajrá-hurrá a duplababázáshoz, kiváncsi vagyok milyen lesz, nagyon.

Macs, LivKép Írtam mailt.

MóniKép
Bálint dühroham: ahogy leírtam múltkor, utána elmúlt. Rermélem most hogy ezt leírom nem tér vissza újra. Úgy látszik időszaki dolog ez is, mint minden.

Viola_Kép
SzocpolKép
Alvás: Nálunk voltak váltakozások, jó alvásból megint hisztizések, de semmi más nem jött be, csak az Aludj jól altatásos módszer. Kegyetlen, de pár nap alatt újra ráállt az alvásra és az van, hogy ha meg is ébred éjjel, mert pl szomjas, akkor iszik egyet (vize az ágyában), és alszik tovább. mi csak azt szoktuk hallani, hogy kortyol. Bár most szombaton éjjel volt egy 4 órás üvöltő felvonás (10.30-2.30ig), aminek a végén volt egy világraszóló méretű "fosás" bocs, így érthető volt utólag a mostanában szerencsére nem megszokott éjszakázás.

CsajokKép Bár tudom, hogy korban mi vagyunk a topikvezetők, de én olyan boldog vagyok, hogy a gyerek tud egyedül enni kiskanállal. És nemcsak hogy tud, de kifejezetten akar is, nem is engedi hogy etessük. Ez azért könnyebbség lesz a pici mellett gondolom.

És még pár dolog, ha már ideszabadultam, hát viduljon a lelkem Kép
Kaki: már jelzi, ha kakilt, de bilin világért meg nem ülne, dehát mit várok egy örökmozgótól.
Duma: B mondatokat nem, de szavakat nagyon ügyesen mond már mindenfélét pl. kettő, trikó, létra, néni, bácsi, tigris, tészta, autó, motor stb, meg hát az összes állathangot utánozza.

Na jó, nem dicsekszem, bár jól esik Kép Kép

Mindenkinek hatalmas MUKKKKKKKK!!!
Puszi, Edit 34+5

Edit
Kép

Kép
reditke

hali
le vagyok amortizálódva, megint 3-asban tépázzuk egymás idegeit. a nagynak nincs semmi baja, csak nem ment a héten oviba, nehogy bekapjon valamit mert szombaton lázas volt. a kicsi beteg, lázas, nem eszik nyügös. a nagy egész nap engem cibál, hogy játsszak vele. közben a kicsi mai mérlege: egy eltörött calcimuscos ampulla, egy eltörött kubusüveg, amivel picit meg is vágta a kezétKép játék samponnal, szappannal, vezetéknélküli telefon wc-be bedob és sorolhatnám. tudom, hogy nekem kéne jobban figyelni, csak ez a szemfényvesztő mindent elér már, mert a felnőtt székekre is simán felmászikKép
hááát, amilyen nagy mellényem volt, néha komolyan elgondolkodom, nem lenne-e jobb dolgozni így 3,5 év utánKép

Reditke
csak így továbbKép Bálint nagyon ügyiKép

Liv
ezek nagyon jó hírekKép hurráKép

Lau
én is sokat gondolok Rád. mizujs?

Macs
bocs, hogy még hallgatunk, de el van havazva legnagyobb G. sürgős lenne?

Noémi
lánykád egyre cserfesebbKép nálunk továbbra is csak harci kiáltások vannakKépKépasszem Gergő ilyenkor már pötyögött valamit. hát, minden gyerek más, ebből is látszik.

Erika
De akkor már remélem minden rendben a szivecskével. nagyon nehéz lehetett nektek.

Csengő
remélem már jobbKép 10kiló minusz, nem semmi. szedsz vitamint, vagy az is kijön?

Viola
ennyi kavarástKép csak jobbakatKép

Vera
én viszont szeretem a Fábryt, csak a végén már el szoktam aluszkálni, de majd próbálkozom.

Csirkesz
Hogy boldogulsz? boztos, jól, ügyi vagy TeKép fotóóóóót!!!!!!!!

többieknek is pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Még mindig nincs végem Kép!!!

Íme, a tegnap beígért korizós fotók:

KépKépKép

Judy
Sajna még maradt egy kis szerelnivaló a szívecskén, de szerencsére Zsombóc mindezzel együtt is tökéletes KépKépKép!!!

Most már véglegesen dugulok, ígérem! Kép
Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!
Gyors hír Lauról: Még kórházban van. Péntektől tegnapi lázas volt, ha ma már nem lázas holnap kezelést kap, és utána jöhet csak haza.
Kép

Én majd később írok.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Csak gyorsan írok, mert rémes éjszakánk volt. Most jön Viki 8. azaz az 1. őrlő foga. De nem ragozom.

Az adatokat beírtam. Várom a többiek lakhelyét, és a baba születési adatait, akinél még hiányoznak az adatok.

Kormi! Nálunk is van nem evési időszak. Szerencsére mára már evett rendesen, de hétvégn szinte csak 3-szori szopi volt a kaja a pociban

Liv! A Spektrumon van egy sorozat, a Miből lesz a cserebogár. Holnap reggel 8 körül ismétlik azt a részt, ami pont az emlékekről szól. Sajnálom, hogy Dávid, ilyen rossz emléket szedett össze, de gondolj, arra, hogy egészséges, és szépen fejlődik.

Edoci! Írnál bővebben a 90 napos kúrádról. Akár mailen is, vagy teheted közkinccsé is.

Többieknek mukk!

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Esküvőt nem akaró anyukák, kíváncsiságból: miért?

Noémi, nem semmi, mi mindent mond már Heléna.

Edit, nagyon ügyes Bálint, hogy már egyedül eszik! Az is jó, hogy meg tudod oldani napközben a segítséget, társaságot.

Erika, nagyon nehéz lehetett nektek (is) az első néhány hét. És most kezelésre jártok még, vagy mit csinálnak gyerkőcöd szívecskéjével konkrétan?

Judy, klassz napod van, úgy látom. Én nem hiszem, hogy neked kellene jobban figyelni; ekkora gyerekek mellett egyszerűen nem lehet mindig mindenre tökéletesen odafigyelni, mindent észrevenni, minden bajt megelőzni. Az ember próbálkozik, de nem sikerülhet mindig minden. Nna. Kép

Moszi, műsorajánlót köszi!

Most mennem kell.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Csak gyorsan Lauról akartam hírt adni, mert reggel beszéltem vele, de úgy látom Moszi megelőzött, úgyhogy akkor dugulok és húzok!
Mindenkinek nagy MUUUKKKKK!
Macs
maccs

Sziasztok LányokKép

Csak egy gyors bejelentkezés, olvasok szorgalmasan, de írni nincs időmKép

LaukámKép
Annyira sajnálom, hogy olyan sokáig benn kell lennedKépKépKépKépKépKép Nagyon sokszor eszembe jutsz és megy a sok-sok drukk és pozitív energia!!!Kép
Már nagyon várom, hogy bejelentkezz otthonról...

MosziKép
Táblához lakhely: Vasad, szerintem a többi adat megvanKép Sajna nem tudom megnyitni, így megnézni sem sikerültKépKépKép Esetleg valami más formátumban is fel tudnád tenni?
Hajrá fogacskákKép Eszti is most gyűri a 11-es számút, de még a 9. és 10. sincs kint teljesen...

ViolaKép
Hát, erre a szocpol ügyre már nem is tudok mit mondaniKépKépKép Vagyis tudnék, de az nagyon csúnya lenne...KépKépKépKép
NemalvásKép Most éjszaka nálunk is az volt, részemrőlKép Szerintem kb. fél órát aludtam összesenKép Hiába hoztuk át Esztit, még velünk is nyugtalanul aludt, több, mint valószínű, hogy a fogacskák miatt...

Amúgy megvagyunk, csak már nagyon kéne a jó idő, mert néha én is magam alatt tudok lenni (akár ok nélkül is)Kép
Eszti mostanában, ha lehet, még többet lóg rajtam (szó szerint, a cicimen), így nem sok mindenre jut időm, dehát miatta vagyok itthon, így nem túlzottan érdekel, ha valami elmaradKépKépKép Bár neki is rengeteg dolga szokott lenni, tehát, ha nem cicizik, akkor szétpakolja a hálóban a könyveket és újságokat, a konyhában az edényeket, a fürdőben a szennyestartót...KépKépKépKép Ilyenkor azért én is tudok érvényesülni egy picit egyéb itthoni dolgokban, pl: főzésKép

Most megyek, ennyire futotta...

Bocs akinek nem írtam és mukkkkkk!!Kép

Nagyon pocakosoknak kitartás!!KépKépKép

Friss pocisok meg gömbölyödjenek!KépKépKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Lau!

KépKép Ezt küldöm!

Reditke!

Ügyes Bálint!Kép
Én nem akartam dicsekedni, de Hanna is egyedül eszikKép, már egy jó ideje. Igaz, nálunk valószínű a nagyobbak hatása. Folyton kimászott az etetőszékből, ezért levettem a tálcáját és a fiúk mellé toltam az ülését.
Igazán nekem könnyebbség, mert én etettem. Mondjuk sokszor úgy néz ki, mintegy kismalac, de egyre ügyesebb.

Liv!

Szerintem azért nagyon csodálatos, hogy milyen távolni emlékeik is vannak. Fantasztikus az emberi agy és látszik, hogy Dávid nagyon okos kisfiú.Kép
Most már nem kell többet odamennetek.

Erika!

De a kettő és mégtöbb bizony strapa!KépKép
De sok öröm is. És szerintem kell a testvér, az se gond, ha több.
És ugyan vannak időnként gondjaink, de egyik gyerekem se túl nehéz eset.
Jó, mondjuk szívesen végigaludnék már egy éjszakát!Kép
De pl. a nagyobbik szuperül teljesít a suliban, pedig ő a legfiatalabb az osztályban.

Moszi!

Torna: hát szeretnék, de sokszor csak vágyálom.Kép Szóval tk. csak az evéssel megy le.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Lányok segítség !!!!! véleményre van szükségem. Mi nagyon szerettünk volna tetőteres beépítésű házat, igazából azok tetszenek nagyon. Hétfőn voltunk a tervezőnél, aki nem nagyon ajánlotta a tetőteres ház építést. Hanem azt mondta, hogy jobb építeni ezt az új típusú, laposabb - mediterrán jellegű amerikai házat. Azt mondta, hogy a tetőtér azért nem jó, mert nagyon átmelegedik nyáron, és szigetelés sem olyan, bla bla bla……….így most szeretnék körbe érdeklődni, hogy mi az előnye és hátránya a tetőtérnek, így tőletek is megkérdezem. Van egy olyan sanda gyanúm is, hogy egyszerűbb megtervezni egy egyszintes házat, mint egy tetőtér beépítésest. Eredeti elképzelés az volt, hogy a tetőtér megoldásnál, az oldal falak legyenek megemelve egy kicsit, de ne menjünk át a kétszintes ház tervébe, azt nem szeretnénk, és persze anyagilag sem engedhetnénk meg.

Beszti!
Ha jól tudom, ti már túl vagytok az építkezésen, tudsz mondani valami okosat? Nagyon hálás lennék.

Erika
Nagyon aranyosak vagytok a jégen, nagyon élvezi a kisfiad, látni a mosolygós arcán.
Majd írd meg, ha elkészítitek az ételeket, hogy hogyan sikerült és ízlett-e. ha jártasok vagytok a keleti ízekben, akkor én is kérek receptet, mindig jól jön valami újítás. A férjem is szeret főzni, csak a probléma, hogy utána takarítani a konyhába az nem könnyű. Szabadjára engedi a gondolatait és a lángot meg a kezét, pirit, süt, főz és utána minden ragacsos lesz. Úgy dobálja a wokot, mintha profi szakács lenne, pedig távol áll tőle, és utána nekem kell összetakarítani. De meg kell hagyni, hogy finoman készíti el az ételt, de pontos receptje nincs, találomra megy minden
Márkopolom nagyon jól el van, hála istennek nem vagyunk betegek, csak az éjszakáink szörnyűek.

Tényleg, anyukák!!! Van valami ötletetek arra, hogy hogyan aludjuk át az éjszakát? Eset 9-10 körül legkésőbb ágyba kerülünk, és éjjel 1-2 óra körül már sírunk, és nem akarunk a kiságyba maradni, csak akkor nyugszik meg ha magam mellé veszem. Ilyenkor apa vagy bírja a gyűrődést a hely hiányában vagy nappali, vagy a földre landol és próbál aludni. Én gondoltam, hogy fogzás és átmeneti probléma, de nem az, és féllek hogy valamit nagyon nagyon elrontottam, és most tanácstalan vagyok. Adtak olyan ötletet is, hogy hagyjam had sírjon majd belealszik, de én ezt nem tenném meg soha, szerintem az már brutális megoldás. Várom az ötleteiteket.

Noémi
Már voltatok kint a férjed családjánál? Beszéled a nyelvet? én nem beszélem a nyelvet és nem is fogom, mert lehetetlen megtanulni, amúgy sem tudok könnyen nyelvet tanulni
A kocsi kulcs megvan! Egyik nap a fiam a kocsikulccsal a kezében sétált ki a konyhába, szóval nem semmi, pedig mindent megnéztünk és ami elmozdítható minden megmozgattunk. De mondta is ha jól tudom Tcis , hogy kérdezgessem mert nagy a valószínűsége, hogy előkerül, és igaza lett.
És most ki ne nevessetek, de az egyik lakáskulcs csomó tűnt most el, így várjuk, hogy teljenek a napok, hátha meg lesz az is.

Nikk
Gratulálok az eljegyzéshez!!! És mint látom lesz aki a gyűrűt is vigye.
Templomi, polgári?
Most hétvégén voltam a barátnőmmel esküvői vásáron, szeptemberben megy férjhez, így náluk is meg a készülődés. Sok szép ruhát néztünk, és láttam egy két idegbajos mennyasszonyt is. Képzeljétek amíg a barátnőm az öltözőben volt ruhát próbálni, addig kint ment javából a műsor, mert két csajszi majdnem hajba kapott, hogy ki a következő aki próbál, hát mit ne mondja, jót kuncogtam magamba. Gondolom te már nyugisabb leszel, mondjuk könnyű ezt mondani. Nálunk is volt azért felfordulás például egy egyszerű ültető kártya körül, egész este azon vitáztunk, hogy kit hová ültettünk. Szóval kellemes készülődést és kitartást, türelmet is egyben.
Mikor is lesz pontosan? Pesten vagytok?
Apropó , mit tanulsz? mert látom, hogy javában vizsgázgatsz. Ha még van hátra, akkor egy nagy kalappal.

Pledit
Mi van veletek?
Kérdeztél a tanulás felől, hogy mit tanulok: a joggal próbálkozom, majd meglátjuk mi lesz. Mint ahogy kis Balázs is mondja: tűzoltó leszek vagy katona! Na de majd a sors hozza- mondom én

Edoci
90 napos diéta és ilyen jól mennek a kilók? na ez engem is érdekelne.

Moszi
Nagyon jó a táblázat, már lassan ki fogom nyomtatni, és amikor írok akkor magam elé teszem, könnyebb így követni a folyamatokat
Hiányzó adatok: 39+2 , 3900g, 56cm.

Csengő
Kitartás, a rossz időszaknak lassan már vége és következnek azok a csodálatos szép hónapok, amikor érzed, hogy valaki mocorog ott bent, hozzád simul.

Na mennem kell, mindenkinek szép napot
Marcsi
Vendég

<font color="0077aa">Sziasztok Kép

Lau Kép
Gyors gyógyulást kívánok én is, szorítok nagyon hogy mihamarabb otthon lehessél.

Kyrandia Kép
Megnéztem Liza babát az albumban, tüneményes kiscsajszi Kép

Noémi Kép
Nagyon ügyi Heléna hogy már így beszél. Már én is alig várom hogy eljussunk idáig.

Edoci Kép
Diéta Kép vagy Kép? Engem is érdekelne. Valahogy olyan párnás lettem a fenék, has és comb tájékon, hiába fogtam vissza magamat evésben, mégsem tűnik el. Muszáj lenne valamit tornázni, de képtelen vagyok elszabadulni itthonról.
Lányok: Tudna valaki ajánlani vmilyen torna v. aerobic kazettát, amit itthon is lehet csinálni?

Marcsi Kép
Örülök hogy előkerült a kocsikulcs. Nyugi a lakáskulcs is meglesz. Nálunk is csomó minden eltűnik, aztán egyszercsak előrántja valahonnan Balázs gyerek.
Jog: nem egy könnyű terület, de nem árt ha van egy kis jártassága az embernek.
Tetőtér: bizony én is azt hallottam hogy nagyon meleg tud lenni nyáron, egyik ismerősék be is szereltettek sürgősen egy légkondit. Nekem még a furcsa a tetőtérben, hogy az ablakon ha kinézel, az eget látod. De ehhez is hozzá lehet szokni szerintem. (Mi majdnem tetőtéri lakást vettünk 4 éve, de aztán lecsúsztunk róla.)
Alvás: sajnos mi sem alusszuk át az éjszakát, általában kb. éjfél és 1 óra között ébred sírva Balázs, ha szerencsénk van némi ringatásra visszaalszik, ha nem akkor bizony van amikor elkínlódik akár 1 órát is Kép Gőzünk nincs hogy miért ébred sírva, leginkább a fogakra gyanakszunk, mert nagyon duzzadt Balázs ínye.

Reditke, Beszti Kép
Gratulálok az önálló evéshez. Áruljátok már el hogy hogyan csináltátok? Mert hiába adok én tányért és kanalat Balázs kezébe, csak kiborogatja a tányért, és a kanalat meg össze vissza lóbálja (már tiszta paca a fal az étkezőnél). Mindég megmutatom neki sőt mondom is hogy hogyan használja a kanalat, de nincs semmi eredménye ....

Reditke Kép
Szorítok hogy minél tovább sikerüljön Milán babát a pociban tartani.

Viola Kép
Sajnálom hogy így megjártátok a szoc. pol. támogatással. Sikerült aztán megoldani a problémát?

Liv Kép
De jó hogy már nem kell mennetek Dévényezni KépA rossz emlékeket pedig remélem elfeledi örökre Dávid baba.

Juti Kép
Meg tudlak érteni hogy le vagy amortizálódva.... Nálunk is folyton helyzet van .... Ma nálunk Balázs a kukából csipegette a reggeli maradványokat, hihetetlen hogy miket művel, ha csak egy pillanatra nem nézek rá.

Erika Kép
Aranyos a kicsi fiad a képeken, hiába nem lehet elég korán kezdeni a sportot ... Kép

Edit</font>

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!
Bocsánat, most visszaolvasás nélkül csak annyit szeretnék írni, hogy sajnos le kell mondanom a 7-ei talit, mert nekem közbejött egy fontos megbeszélés délutánra, és nem merem a délelőttöt bevállani, mert nem akarok elcsúszni időben..

Bocsi csajocák, babócák, még bepótoljuk, jó?
Puszi:
Macs
maccs

Marcsa!

Tetőtér: www.archi.hu honlapja a mi építészünknek, aki egy SZUUUUPER pasas, olcsón és jól dolgozik, és mindenre van pro-kontra álláspontja, egy jobb, környezetbarátabb vagy éppen olcsóbb megoldásaKép Kérdezd meg ő mit szól a dologhoz, nagyon jó szakember.
Különben mi most tetőtérben lakunk, de az is igaz, hgoy mi imádjuk a meleget.. Kép És sok függ a hőszigeteléstől is!
Macs
maccs

Marcsa, bocsi, építész neve: Varga Illés Levente, és hivatkozz nyugodtan rám /Jávor Andrea/!
maccs

Marcsa, nekünk is tetőteres a házunk, bár még nincs beépítve a fenti rész, de biztos, ami biztos, a gyerekeknek lesz hol lakniuk, ha a közelben akarnak maradni. Mi nem bántuk meg, hgoy tetőteresre építtettük a házunkat.
Alvás: én se hagynám soha sírni éjjel Dávidot, inkább kelek hozzá. Amikor itt lesz az ideje, majd átalussza az éjszakát. Talán az elválasztódás után. Majd meglátjuk. Mindenesetre ő is ébred néhányszor, és csak szopival (vagy ringatással) tudom visszaaltatni, és ezt meg is teszem, nem hagytam sírni még egyszer se. Majd amikor nagyfiú lesz, úgyis egyszercsak magától átalussza az éjszakát, biztosan nem fog még 4-5 éves korában is ringatást igényelni. Remélem. Kép

most mennem kell, igényel

Kép

Kép
liv

Pledit, régebben tornáztam itthon , Sinkó Andrea kazettáit nagyon szerettem. Norbi se rossz, Cindy C. se, csak őt nagyon nem csípem. Béres A. nekem túl kemény volt. én ezeket próbáltam.

Kép

Kép
liv

Lányok!

Két gyors kérdés.

Dávidnak egy picikét véres az egyik orrlyuka, így az egyik kérdésem az, hogy vajon mitől lehet. (Nem megkarmolta, az biztos.) A másik kérdésem: egyáltalán nem látom tragédiának ezt az icikepicike vért, inkább azt szeretném tudni, hogy egy esetleges orrvérzésnél egy ekkora gyerkőc esetében mi a teendő.
Köszi.

Liv

Kép

Kép
liv

Most olvasom a neten, hogy a "túlzott orrpiszkálás" is orrvérzést okozhat. Dávid épp ma érzett rá az orrpiszkálás ízére. Kép Na, nem szó szerint az ízére. KépKép
Nem piszkálta egész nap az orrát, csak próbálkozik, meg tüsszögött is ma jó néhányat, úgyhogy lehet, hogy ez okozta.
Na, köszi a választ magamnak. KépKép
A második kérdésem még aktuális. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Gyorsan utánanéztem, vérzést okozhat a piszkálás(sérülés) is és a nátha is.Ezek a leggyakoribb okok.Teendő:mint felnőttnél,ha hagyja az orrsövényhez nyomni az orrcimpát.Ha nem hagyja vattadarabbal betamponálni(persze úgy hogy könnyen ki lehessen húzni utána).Ennyi!

Edoci

edoci

Sziasztok!
Ma voltunk a 12.heti uh-n. Baba egyben es aranyos. De az uh-s notol nem voltam elragadtatva. Minden oke, aztan szevasz. A ferjem is benn volt o is csak lesett, hogy hogyan kerult a papirra az 59mm, es fokent az 1cm-es nyaki redo, amikor vegig arccal felenk volt, tehat esely sem volt a nyakat latni??? Persze csak azert izgat, mert gondolom ti is lattatok, tegnap a hirado meg az ujsagok is azzal foglalkoztak, hogy mennyi a down-os baba es raadasul az iden mar 35 vagyok. Szoval beparaztattak, de arra gondoltam ,majd ma eloszlatjak az aggodalmam. Hat nem sikerult.

Talan egy halvanyan jobban voltam ma es volt egy ket ora amikor el is felejtettem a szornyu emelygest.

Nagyfiunak vettunk agyat, nehogy azt higggye a kisteso turja ki a kisagybol. Alszik mar valakinek a csemeteje, rendesen gyerekagyban? Persze meg hagyom a kisagyban. (irta valaki a napokban, hogy neha kanapen alszik a baba, de allandora mikor rakjatok at?)

Liv, megboldogult bebiszitter koromban, mindig arnicat kellett beadni a german kiskolkoknek orrverzeskor is.

Tornaztam en Norbi kickboxara. Ha valaki olyat akar, amiben nincs ugralas (nekem muszaj volt mert elcseppentem volnaKép ) akkor a rioi hangulatos nagyon jot tett. Persze szules elott en sokkal kemenyebb edzeshez voltam szokva, de kezdetnek jo volt. Nem szadista, de megmozgat.

Mi mar ket eve halasztast kerunk a tetoter beepitesre. Egyszeruen anyagilag sokkal jobb mint a masik szint, es hat ez a fo szempont, meg akkor is ha azert halasztunk, mert nincs penz. Nalunk otthon is az volt, es ha van szigeteles akkor azert nem olyan szornyu. Meg aztan amikor 1 hete 30 fok van es ejszaka sem megy 25 ala a higanyszal, akkor mindegy hogy mediterran vagy tetoteres haz. Legkondit en nem akarok, de azzal lehet javitani a helyzeten. Mi is agyalunk ezerrel, foleg hogy bovul csalad. Hitel mindenkeppen kell, de tavaly a megremisztett amikor a ferjemet kirugtak es 180 napig nem talalt munkat.
ja es mi jo acsot keresunk, mert nalunk az egeszet a tetocsere apropoja adna.

MUUKKKK:
csengo 12+0
Vendég

Moszi,Marcsa,Pledit és még akiket érdekel a diéta

Én kb fél éve csináltam,4 hét alatt 7 kg ment le(az első héten semmi,de utána megindúlt)és azóta sem jöttek vissza azok a kilók.Ma kezdtem újra...

A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs, esetleg 100 %-os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem.

1. nap: Fehérjenap
EBÉD: főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen)
Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!)
Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.
VACSORA: ugyanaz, mint az ebéd volt, csak leves nélkül.

2. nap: Keményítőnap
EBÉD: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, lencse, sárgarépa, burgonya&#8230;), kötelezően főzve! Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).
VACSORA: bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta&#8230; vagyis ugyanaz, mint az ebéd (csak kisebb mennyiségben).

3. nap: Szénhidrátnap
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is&#8230;)

4. nap: Gyümölcsnap
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)

Egyéb tudnivalók:
- A diéta befejezése után normálisan ehetünk, azzal a feltétellel, hogy a reggeli csak gyümölcs lehet még 90 napig, vagyis délig nem eszük mást.
- Kicsit komplikáltnak hathat a diéta, de nem az!
- Az étrendben semmit sem szabad átugorni, mert minden élelmiszernek megvan a maga feladata, és a szervezet nem lehet meg nélkülük.
- Nem szokás, hogy reggelire gyümölcsöt együnk, de ebből a szervezet először az integrált cukrot használja fel, amely az idegrendszert táplálja.
- Azok, akik magas vérnyomástól szenvednek, pár hét diéta után akár el is hagyhatják a gyógyszerüket, természetesen orvosi ellenőrzés mellett!
- A diéta alatt igyunk sok folyadékot (elsősorban vizet és gyógyteát). A sok folyadék segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.
- A fogyás mértéke függ a súlyfeleslegtől. Ez azt jelenti, hogy akinek nagyon sok a súlyfeleslege, gyorsabban és többet fogy, mint akinek kevés.

Sok sikert hozzá!

edoci

Már megint én...

Pledit
Kazetta:én anno Cindy Crawfordra tornáztam,azért tetszett mert az nem csak ugri-bugri.Norbi nekem nem jött be.

Liv
Esküvőt(papírt) én nem tartom fontosnak ha már nélküle jól megvagyunk.Eljegyzés 5 éve volt.Szemem előtt egy csomó rossz példa a házasságról.Egy csomó tortúra,idegesség,bohóckodás nem nekem való.S persze "nem kell elválni" ha gáz van.Tudom nem így kéne felfogni...Régen én is másképp gondoltam.Majd egyszer talán...

Reditke
Nagyon ügyi Bálint,Gratula hozzá!

Éva
Veletek mizu?

Erika
Nagyon ügyesen "korizik" Zsombi,látszik rajta mennyire élvezi!Édi nagyon!

Kérdések:
-adott már valaki malátakávét?
-ahogy olvasgattam a gyerkőcök már "dumálnak",nálunk csak pár szó van,pl:tessék,Máté,pá-pá,bim-bam,anya(ez csak akkor ha akar valamit és hiszti van) & állathangok utánzása.Régebben többet "beszélt",de mintha elfelejtette volna.Bár azt olvastam ha valaki korán kezd járni(8 hónaposan egyedül ment),az késöbb beszél?Tudom hogy nem egyformán fejlődnek a gyerekek,csak kíváncsi vagyok.

edoci

Sziasztok,

ErikaKép
Ejszakai szopirol leszoktatas nalunk volt. En mar nagyon megsokaltam a sokszor orankenti keleseket. Most lehet, hogy rosz szemmel fogtok ram nezni de en hagytam sirni mas modjat nem talaltam. Eloszor 1/2 ora siras volt utanna egyre kevesebb kb 1 hetig tartott. Kozben folyamatossan ringattam meg magamra fektettem, simogattam. Mindenesetre meglett az eredmenye most este 9tol reggel 5-6ig alszik, nem mondom hogy soha nem sir fel de ritkan es akkor is cici nelkul alszik vissza. Meg az a gond, hogy reggel 6 utan mar nem nagyon birom visszaaltatni, de majd megprobalom lerovoditeni a delutani alvasokat es akkor hatha kesobb kelne reggel. Este mar nem birom kesobb letenni mert mar neha 1/2 9kor keri, hogy mennyunk aludni. Azelott ha 9kor elaludt volt amikor 1/2 orankent is kelt de altalaban 1-2 orankent. A ferjem mar kikoltozott a nappaliba nem birta kipihenni magat. Igy mindenki nyugodtabb es kipihentebb. Most reggel, delben neha 5 korul es este van cici. Megjegyzem mindezt azutan keztuk, hogy kibujt a 16. foga is. Remelem nalunk nem fog az ellenkezojere fordulni a dolog mert en is mar tapasztaltam ilyetKép Akkor nektek is nehez volt a kezdet igy szivecske mutettel. Koris kepek szupikKép

NikkKép
Igy mar ertemKép Lagzi is lesz? Nalunk csak szuk csaladi vacsora volt a ferjem csak hetvegere ugrott haza, hogy osszehazasodjunk (akkor en meg otthon laktam) En nem nagyon kedvelem a dinom danomokat es ebben eggyet is ertettunk.

LauKép
Szoritok, hogy minden rendben legyen es minnel elobb hazamehess a csaladodhozKép

ViolaKép
Nalunk is igy neztek ki az ejszakak azzal a kulombseggel, hogy azelott se volt sokkal jobb, de amikor jottek a fogacskak az katasztrofa. Nem lehet, hogy a fogacskak a ludassak nalatok is? Ezzel a hitellel tenyleg nagy kalvariat kell bejarnotokKép

EditKép
Nalunk is van tanyerkiforditas sott ha rajon az 5 perc mindent ledobal az asztalrol amit eppen eler. Olyankor nem gyozunk pakolni, hogy minnel kevesebb dolgot erjen el. Egyik ilyen alkalommal az apja ravagott a kezere erre masnap amikor ujra ledobott valamit mutatta, hogy ledobra es ravagott a sajat kezere.

ReditkeKép
Balint nagyon ugyes, hogy egyedul eszik. Nalunk Elisa csak villaval hajlando egyedul enni azt viszont csak szigoru felugyelet mellett csinalhatja. Ugyessen megoldottad a baratnos segitseget.

NoemiKép
Ataludt ejszakahoz gratula. Helena tenyleg mondatokban beszel es nem is akar milyen mondatokban, nagyon ugyesKép

CsengoKép
Ez tenyleg eleg fura mit az orvosrol irtal. En is anno hasonloan jartam es mivel nem tudtam megnyugodni elmentem privatul egy masikhoz es nagyon nagyon jo hogy megnyugtatott. Tudtam, ha nem teszem meg az egesz terhesseget vegigizgulom es azt nem akartam. Nem tudnad megismetelni a vizsgalatot vagy elmenni egy masik orvoshoz? Persze csak akkor ha nagyon aggodsz es ugy erzed segitene.
Nalunk alszik Elisa kb 3 hete kulon agyban es kulon szobaban, igaz nem gyerekagy hanem egy jo szeles IKEA-s agy amin en is nyugodtan elferek es ha szukseg van ra odabujhatok melle.

JutiKép
Majd csak elmullik naluk ez az idoszak, habar neha ugy erzem szivessen megallitanam az idot itt es most. En multkor a cipomet talaltam a wc-ben a teteje szepen le volt ra csukva ahogy kell. Tort mar el teli olivaolajos uveg meg vegetas uveg... legujabb tenykedes a szeket odatolni a konyhapulthoz felmaszni ra es hajra... Neked meg 2 gyerkoc, hat minden elismeresem. Probalj csak a jo dolgokra gondolniKép En ugy szoktam ha nagyon kiakadok, neha bejonKép

MarcsiKép
Tetoter lehet, hogy jobban atmelegszik de azert talaltak ki a klimat ami manapsag mar eleg elerheto aron van. Szerintem ha nektek az tetszik ne hagyd annyiban inkabb keress egy masik tervezot es kerd ki annak is a velemenyet.

LivKép
Nagyon orulok, hogy vege a devenyezesnek. Gondolom nektek is nagy megnyugvas meg ha tudtad is, hogy minden rendben megnyugtato lehetett hallani az orvostol is.

Bocs akit kihagytam, de hulla vagyok
Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Edoci
Köszi az érdeklődést, jól vagyunk. Kicsit sűrű volt a hét, azért nem is írtam. Tegnap voltunk Mátéval fodrásznál, nagyon jól tűrte és aranyos lett a rövid frizuval. Ma meg zenebölcsis nap volt. Malátakávé: én még nem adtam, de a védőnő mondta, hogy nyugodtan adhatok.

Nem írok név szerint tovább, ha nem gond:
Én voltam az a panaszkodós, hogy nem iszik Máté eleget, de mostanában mintha javult volna a helyzet (írták már a lányok, hogy ahogy leírnak vmi problémát, utána megoldódik, nekem is bejött!). Most nagyon élvezi az egyedül-poharazást, úgyhogy haladunk a mennyiséggel.
A beszélgetést pedig ma úgy megkezdte,hogy csak lestünk, persze vmi idegen nyelven, de nagyon jópofa, ahogy jönnek a szavak. És sok szót próbál utánozni, de ezek még nem mindig érthetőek.

Irtatok az éjszakázásról. Nálunk december végéig volt minden éjjel ébredés (szopi), aztán megbeszéltük, hogy a férjem kel fel hozzá, és visz neki vizet, ha szomjas lenne. Persze nem volt, sírt (én az ajtóban álltam "ugrásra készen"), férjem altatta. Kicsit nehezen, de visszaaludt. Ez így ment még kb. 1-2 éjjel, azóta alszik este 8-tól reggel 6-7-8-ig. Nem mondom, hogy könnyű volt, a szívem majd megszakadt.

Ti adtok a gyerkőcöknek tejpépet? (esetleg gabonapépet?)

Jó éjt mindenkinek!
Éva
eve75

Marcsi!

Szerintem a tervező dolga a tervezés, ill. max. annyi, hogy előnyöket-hátrányokat mondjon nektek, de nem rá- vagy lebeszélni.
Nektek kell dönteni.
Mi most tetőteresben lakunk, de egyszinteset építünk (ill. szuterénes). Még nem vagyunk kész, szerkezetkész, cserepezett állapotban várja a ház az újabb munkálatokat.
Ami miatt mi most az egyszinteset választottuk az elsősorban a gyerekek (a már élők és a tervben lévők is). A lépcsőzés (bár hamar megtanulták) már sok ijedelmet okozott (szerencsére komolyabb bajt még nem, max. kék-zöld foltokat leesésnél).
Én nem értek hozzá úgy, mint egy tervező érthet, de én fogok lakni a házbanKép.
De érdemes megfontolni, hogy:
1. Egy szinten lenne-e elég helyetek (mekkora a telek, mekkora a beépíthetőség). Nekünk 150 nm-nyi lehet max. a ház és ez a szuterén nélkül nem lenne elég. Persze 150 nm nagynak tűnik, de ugye mi ezt 4 (vagy esetleg több) gyerekre tervezzük, élhető terekkel (pl. egy ekkora családnak ugye már szükséges 2 fürdőszoba).
2. Milyen az életformátok, mit terveztek a tetőtérbe, nem okozna-e gondot a lépcsőmászkálás? Mennyi időre tervezitek? (Idősként nem jó állandóan lépcsőt mászkálni.)
3. A tetőtér bizonyos szempontból drágább is (pl. tuti kell még egy födém a két szint közé, amiből persze a kevesebb tető visszahoz valamennyit).
4. Mediterrán stílusú házat csak akkor terveztetnék, ha ehhez ért a tervező. Nem a lapos tető ellen beszélek, mert nekünk is az lesz, de ehhez tervező kell.
5. Valamilyen hűtési megoldás egyszintesbe is kell (lehet, hogy rosszul tudom, de mintha kötelező is lenne tervezni), szerintem ebben nem különbözik a kettő. Tény, hogy meleg a tetőtér, de nekem a földszint is az nyáronKépKép.
Ha esetleg megtehetitek, akkor nézessétek át a tervet lakberendezővel, mert sokat számít. Nálunk sok megfogadnivaló ötlete volt, pedig a tervező is jó munkát végzett.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Edit!

Most írhatnám, hgy mennyire kívételesen ügyes Hanna és én mennyire fantasztikusan jó anya vagyok, de (bár mindkettő igazKépKép) az ok leginkább a tesókban keresendő. Hanna szereti utánozni a nagyobbakat, és ugye őket sem eteti senki.
Én egyébként is szeretem, ha bizonyos dolgokban önállóak és erre én is ösztönzöm őket. Pl. sok gyereknél látom, hogy oviból hazamenet a gyerek csak áll, miközben anyuka felöltözteti. Na nálunk ez elképzelhetetlen. Segítek, ha kell (pl.a cipzárfelhúzásnál), de próbálkozzon.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Marcsi!

Mi tetőteres, saját építésű házban lakunk most. Nálunk ezt a megoldást a mini telek (230 m2) miatt kellett választanunk, bár eleve nagyon tetszettek mindkettőnknek a tetőtérbeépítések. Nem mondhatom, hogy megbántuk, mert ugyan tényleg nagyon sokat kell lépcsőznünk, de nem találjuk egyelőre megterhelőnek, valamint a felső szintet nagyon szeretjük (jó kis kuckós hangulatú). Viszont amiért érdemes lenne (remélem, majd lesz is) egyszintes házat építenünk legközelebb, az az, hogy mackó még ugyan nem butykázott le a lépcsőről, de csak idő kérdése (jó lenne megúszni nagyobb sérülések nélkül a gyerekkorát!) és később tuti fárasztó lesz a sok mászás. És ugyan elég jó hőszigetelést választottuk, mégiscsak meleg a teteőtér nyáron. Nálunk viszonylag sok a tetőablak, és tapasztalatom szerint amiatt melegszik fel olyan nagyon az emelet. Érdemes nagyon jó hőszigetelésű ablakot választani és még jó árnyékolást is nyárra.

Szóval, mérlegeljetek, aztán úgyis nektek kell döntenetek!

Wokos recepteket meg majd küldök, csak a főszakácsunktól kell megkérdeznem és ő még nem ért rá. Egyébként ő is pont olyan látványosan süt-főz, mint a te férjed, és pont annyi mosogatni- és suvickolnivaló marad nekem Kép.

Majd még jövök, ha lesz egy kis időm!

Ja, és mindenkinek köszi a dícséreteket, tényleg nagyon szeret a gyerek korizni Kép!

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Válaszokat köszi!
Edoci, a védőnőnk azt mondta, hogy egy másfél éves gyerektől kb. 5-6 szót "várnak el". Dávid 6-7 szót mond szépen, tisztán, és van 5-6, amivel próbálkozik, mondja a maga módján, nem teljesen tisztán, de egyre szebben, és számomra legalábbis érthetően.

Tcis, cipő a wc-ben, és a teteje rácsukva, ez tetszik. Kép

Éva, én nem adok tejpépet Dávidnak. Sőt, azt se tudom, milyen az. Kép 7 gabonást szoktam néha joghurttal. Vagy az más?

Dávid tegnap este belázasodott.
(Maccs, nagyon remélem, hogy keddre teljesen rendbe jön!)

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Most csak gyorsan egy kérdés:

Liv vagy akiknél volt ilyen kukiügyben,

amikor kicsit berepedt, csináltatok vele valamit, kentétek esetleg valamivel vagy csak úgy magától elmúlt? És mennyi idő alatt?

Mi tegnap vettük észre Márknál, hogy valami kis berepedés történhetett, pedig alig szoktuk neki hátrahúzni, éppen csak kilögyböljük egy kis vízzel. Úgy veszem észre, hogy fájni nem fáj neki. Azért aggódom... Lehet az is, hogy ő tépte meg magának, mert néha elég vadul tudja markolászni...

Előre is köszi!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép
Na, olvastam, de már nagy részét el is felejtettem, hogy ki mit írt, így megint jól nem tudok név szerint reagálni.
Fotókat is jól megnézegettem, nagyon jók a képek és szépek ezek a kölkökKép

KormiKép
Felhívtuk a Tömő utcát, azt mondták 1,5 évest ne csütörtökön vigyük, hanem bármelyik hétfő-szerda vagy péntek délelőtt, de időpont már hónapokra előre nincs, de menjünk oda anélkül és várjunk. Úgyhogy jövő héten apája egyik nap nem megy be délelőtt melózni és majd kettecskén jól kivárják a sorukat.

LivKép
Dávidnak gyógyulást a lázból.

ÉvaKép
Én szoktam néha tejpépet adni reggelire, kb heti 1x, mert jobban csípi a szendvicset és társait illetve a rendes felnőtt müzlit vagy gabonapelyhet tejjel. Ez egyébként nem patikai hanem sima bolti Hipp és Milupa, csak ezeket eszi meg úgy-ahogy.

EditKép
Én nem tudom mi az oka, az egyedül evésnek. ki ebben gyorsabb, ki abban. Szerintem semmi jelentősége nincs, csak nekem tuti könnyebb lesz a baba mellett. Talán segített az, hogy szinte 6 hónapos kora óta, amióta eszik nem csak szopizik, hagytam pancsolni a kajával, sok ismerős totális kiakadása ellenére, volt hogy főzeléket kézzel evett. Kiöntöttük az etető tálcájára és maga irányította az arcába, aztán egy idő után mindezt evőeszközzel. Dehát ez nem hiszem hogy tuti recept, csak tippelek, hogy lehet akár emiatt is. Bár nem elfelejtendő, hogy 2 hét múlva 1,5 éves.

CsengoKép
Ne nézz ilyen downos híreket,. Tessék csak a szépre és jóra gondolni.
Nálunk Bálint marad rácsos ágyban és a picinek is vettünk egy rácsosat. Én még nem tervezem rendes ágyra tenni. Van pár ismerősöm, akik 3-3,5 éves gyereke simán alszik rácsosban.

TcisKép
Szakirodalom és saját tapasztalat alapján, nem alszik tovább a gyerek, ha kevesebbet hagyod aludni délután illetve ha később rakod le.
Nálunk nagyon beállt az alvás. Napközben az esetek 99,9%-ban alszik 1től-3ig és este 8-tól reggel 6-ig (nagy ritkán 7-ig), de 1-2x letettük 9-kor, hátha akkor nem kel ilyen korán, de ugyanúgy ébredt 6-kor, csak nyűgösebb volt, mert nem volt meg az ideje. Egyébként az "Aludj jól" szerin tis ekkora gyerekek téli időszakban este 8 és fél 9 között tudnak legkönnyebben elaludni, nyáron meg 1/9 és 9 között. Ennél később nem érdemes letenni őket, mert nehezebben megy az elalvás (túlfáradnak) és nem fognak jobban vagy tovább aludni.

Na bocs, mennem kell, feküdni, jelzi a pocak. Úgyhogy mindenki másnak Mukk.

CsirkeszKép
Kullancs ellenit szoptatás alatt be lehet adatni? Injekció tájékoztatóján azáll, hogy csak nagyon indokolt estben. Majd légyszi tájékoztass, hogy te mit tudsz erről.

Puszi, Edit 35+0

Edit
Kép

Kép
reditke

Macsek, Dáviddal az első berepedésnél bementünk a Heim Pálba, ott az orvos Pimafucort kenőcsöt írt fel, azzal kentük 3 hétig reggel lés este. A 2.-nál viszont mondta az orvos, hogy most már azt ne használjuk, mert szteroidos, így túlzásba vinni nem szabad, és Betadine-os lemosást ajánlott.
Különben ha kérdésed van, nyugodtan hívd a Heim Pál urológiáját, meg ennek az orvosnak - Merksz Miklós - a mailcíme is fenn van a kórház honlapján.

Kép

Kép
liv

Köszi szépen Liv!

Kép

Kép
macsek11

Liv,
még egy kérdés, mert sajna nem értem el dokit, lejárt a rendelési idő, szóval Dávid kukija hogy nézett ki a berepedésnél? Mi annyit látunk, hogy az egyik oldalon, amikor hátrahúzzuk a bőrt, akkor ott nagyon piros, véresnek nem mondható, de olyan sérültnek látszik, jobban nem tudom megfogalmazni. Ez berepedés? MErt már tök bizonytalan vagyok...

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Sok olvasás után megpróbálok írni a teljesség igénye nélkül.

MacsekKép
Áron fütykösén is volt berepedés. Neki Bepanthennel kentük és szépen elmúlt a pirosság. Olyan volt, mint amilyennek leírtad.

MarcsiKép
Mi tetőteres lakásban lakunk. Igazából szeretem, hogy elkülönül a hálórész a lenti szobáktól, viszont baromi száraz a levegő a tetőtérben. Az okát nem tudom, de rendszeresen kell párologtatnuk, pedig Áron az emeleten fürdik és oda is teregetek.

ÉvaKép
Áron kb. egy hónapban egyszer kap reggelire tejpépet. Ha előző nap este nagyon belakott kenyérrel és fintorog joghurtra reggel, akkor jön a tejpép.

CsengőKép
Sok helyen olvastam már a Praxis rendelőről, ahol 4D-s géppel profin végeznek szűréseket, köztük a 12. hetit is. Én is gondolkodom rajta, annak elenére, hogya Kútvölgyiben jó UH-s orvosk vannak.

LivKép
Szuper a hírKép Mi még járunk, bár már régóta nem érzékelnek tónus eloszlási problémát. Áron is szépen fejlődik, már fel tud állni kapaszkodás nélkül és sokszor elengedi a fogockodókat is 20-30 mp-re.

MosziKép
A hiányzó adataink: Áron 39+3-ra született. XII.kerületben, a MOM parknál lakunk.

Beteg babáknak jobbulást, pocakosoknak kitartást!

Andrea

KépKép
Áron

Macsek, Dávidnak több, nagyon vékony berepedés volt, picurkát vérzett is neki. Akkor látszott leginkább, amikor hátrahúztuk kicsit a bőrt, de ha nagyon megnéztük, akkor anélkül is látszott. Pici, vékony repedések, néhány mm hosszúak. Sajna én se tudom jobban megfogalmazni.
Mindenesetre gyorsan gyógyul, tehát ne aggódj, pár nap alatt elmúlik.

Andi, Áron nagyon ügyes! És a dévényezést mostanában hogyan viseli?

Liv

Kép

Kép
liv

Lau
GYORS GYÓGYULÁST NEKED DRUKKOLOK HOGY ELMÚLJON GYORSAN A LÁZAD ÉS JÖHESS HAZA :o

Edoci
Akkor nem tudom miért olyan ismerős a neved Kép

Edoci Marcsi
Suliba a szolnoki fősuliba járok ( Maccs is Kép)De szerencsére vége a mostani vizsgaidőszaknak
Tcis
Esküvő rendes hagyományos polgári templomi lagzis lesz augusztusba.Esküvő kiállításon én is voltam,hát igen acsajok nagyon durvák voltak.Én csak 3 helyen próbáltam,mert ami nekem tetszett ott nem lehetett a többibe meg nekem nem tetszettek a ruhák.

Alvás az nálunk 6 -7 hónapos kora óta téboly Kép Min 4-5 x kel éjszakánként de ez a jobbik eset .Csak mellettem hajlandó aludni,vagyis a mi ágyunkba,én meg rohangálok a vendégszobából de olyan 2-3 körül már vele alszom apa pedig marad a másik szobába.És persze csak cicivel alszik vissza ha nem adtam neki akkor oltári hiszti van.Volt hogy hagytuk sírni de minden esetben üvöltött órákon át de el enm aludt.Szóval ez nálunk nem vált be.

Csengo
Most készülünk kiságyat venni,mert ugye a rácsosba nem marad meg és mi vissza szeretnénk költözni a helyünkre ő meg megkapja a másik szobát.

Na megyek mert megint felébredt az uraság Kép

Viloa
Kitartás,én is zombi vagyok,főleg a vizsgaidőszak alatt volt gáz.volt nap hogy remegve ébredtem annyira fáradt voltam és remegtem egész nap a kimerültségtől Kép
Otp Kép Kép Nagyon gáz

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Lau Kép Mielőbbi gyógyulást kívánok, és nagyon szorítok neked KépKépKép

Táblázat kiegészítés: a nagyobbik leányzó Dóra Bettina névre hallgat ( már amikor... Kép ) és 2002.09.18-án született.

Moszi! Jött tőleg kétszer egy enyhén vírusillatú emil. Küldtél valamit nekem, vagy tényleg ne nyissam meg inkább???

Kép

Sok jó ( ??? ) gyerek kis helyen is elfér Kép Történetesen egy kartondobozban Kép

Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

PleditKép
még a múltkor kérdezted az idézetet, hogy honnan van. Sajna én sem tudom, mert egy másik internetes oldalon találtam és ott sem volt feltüntetve, hogy honnan való.
Kukából való csipegetés nálunk is ismerős, a múltkor Bernát nem akarta megenni a reggeli szendvicsét, így a kukában landolt, néhány percre rá megjelent a kenyérrel, boldogan falatozva, még szerencse, hogy előtte cseréltem ki a zacsit a szemetesvödörben. Kép

NikkKép
gratula a vizsgákhoz, az eljegyzéshez.Kép
Jó lenne valamikor összefutni, de éppen dögrováson van a család felnőtt része, ami gondolom a gyerkeket sem fogja elkerülni, de ha meggyógultunk jó lenne látni Titeket.Kép

TcisKép
cipő a wc-benKép
Én pl. a csizmámból szedek ki állandóan mindenféle dolgot, az különösen akkor jó mikor rohanni kell, gyorsan venném fel a csizmát és fennakadok egy poháron, autón, legón stb...

JudyKép
remélem gyerkőcök jobban vannak már és Nagygé már jövő héten mehet oviba!

EdociKép
malátakávét még nem kapott Bernát.
Beszéd: nálunk is csak pár szót mond ki teljesen érthetően, van néhány felismerhető, vagy kezdőbetűkből összerakott szó és van a halandzsa. Szerintem teljesen normális, hogy "csak" ennyit mondanak érthetően, Noémi Helénája csodaszámba megy. Kép
Emlékszem Donát nyáron kezdett el folyamatosan és érthetően beszélni úgy, hogy elutaztunk két hétre Balatonra, előtte jött az ötlet, hogy összeírom azt a néhány szót amit már használ, persze nem egyszerre csak szép lassan, közben ugye elutaztunk és egy dumagéppel tértünk vissza, így az összeírás elmaradt, mert a néhány szóból hirtelen több szó kerekedett. Szóval egyszercsak majd rákapnak az ízére és nem győzzük majd hallgatni a sok szövegelést.Kép

ÉvaKép
próbáltam adni tejpépet Bernátnak, de nem hajlandó megenni sajnos, pedig már annyira kínba vagyok ezzel az etetéssel, annyira nem akar megenni semmit sem. Tésztát meg nem adhatok reggeltől estig neki.

ErikaKép
sajnálom, hogy nektek sem volt könnyű a kezdet, de a lényeg, hogy rendben ment minden. Szabad kérdezni, hogy milyen probléma volt a szivecskével, és lesz még műtét valamikor?
Képek szuperek.Kép
Kérdésed köszönjük. Bernát éppen rendben, bízom benne, hogy Õ nem kapja el ezt a torokfájós, náthás betegséget tőlünk. Ma már nem volt lázas, mert természetesen az oltás 9-10. (szerda, csütörtök) napján újra úrrá lett rajta a láz.

CsengőKép
Down-os híreket nem kell elhinni, ez megint csak a média felesleges pánikkeltése, azóta már több helyen is cáfolták a hírt, hogy több lenne a beteg baba, csak jobban működik a statisztika és a dokumentáció, mint régebben, így jobban láthatóak a számszerű adatok. De ha izgulsz esetleg ha megoldható menjél el 4D-s UH-ra, ott már sokmindent látnak.

ReditkeKép
a Tömő u-i szemészetre próbáljatok meg picivel 8 óra előtt menni, ahogy Kormi is javasolta, mert akkor még alig vannak, így hamarabb sikerül végezni még időpont nélkül is. Egyébként tényleg nagyon kedvesek és alaposak ott.
Drukkolok, hogy Milán baba még legalább 1-2 hétig a pocakban maradjon! Vigyázz nagyon magatokra!Kép

LivKép
szuper, hogy már nem kell többet mennetek dévényezni.Kép Hogy van Dávid? Lázas még?

LauKép
nagyon sokat gondolok Rád! Remélem gyógyulgatsz már és minél előbb hazamehetsz a családodhoz!Kép

TonticaKép mi van veletek, merre vagy?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Pocó! Nem küldtem semmit. Biztos az én mailem?

Most csak ennyit, de majd később jövök újra.

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

NikkKép
Én is csak menyasszony vagyok de az is csak családi terror nyomására,viszont eszem ágában sincs férjhez menni.Neked viszont jó szerveszkedést a kis 2éves már tudja majd augusztusban vinni a fátyladatKép.Jó lenne ha megint akkor járnánk Pest közelben úgy megnéznélekKépKépKép!Barátnőm is tanul,de most kezdte és a vizsgaidőszakban a szüleinél volt a kislánya(19hó)hogy tudjon tanulni.Te nagyon ügyin megoldottad,pláne gyönyörű Bandusod (nem)alvási szokásai mellett.Nálunk is katasztrófa van továbbra is,Míra is képes lenne a végtelenségig ordítani de mivel ő egész eddig külön aludt és nyugisan most köztünk sem alszik visszaKépKépKép.Már Visin szemcseppen meg Saridonon élek,tegnap úgy szédültem azt hittem baj leszKép.Szocpol témában írtam ide a netre is jogász fórumokra,ha nem sikerül a régi szerződést visszavonni és újat íratni nincs szocpol,ha sikerül meg val.szeg minden költség engem terhel(csak az ügyvéd volt 100ezerKép)most megtörtem...Ráadásul két hete ömlik vissza a víz(kondenzvíz)az elszívón,már főzni sem merek(villanytűzhely)és még mindig nem tudják mi a bajKép.Talán tavasszal már valami jó is jön,most nagyon ránk jár a rúd.

PocóKép
Szépségesek a lányokKép

LauKép
Remélem már otthon pihizel,mindennap gondolok Rád!!!

Szép hétvégét MINDENKINEK!

Puszi
h_viola

Moszi Kép moszmota@freemail.hu-ról jött Kép De nem nyitottam meg szerencsére, mert a melléklet ( pricelist a címe ) már maga furcsa volt Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

PocóKép
Tuti valami rohadt vírus, én kaptam ma 3 db ilyen pricelist-et zip fájl tartalommal és babanetes lányok email címéről, úgyhogy ne nyissátok ki. Én se tettem.

Edit
Kép

Kép
reditke

Csajok kérdezek:

Ha gyerkőc bizonyos ételféléket mint pl borsó, kukorica, ugyanúgy egyben kikakil, ahogy megette, akkor abból vajon semmi nem szívódik fel? ergo ezeket tök felesleges neki adni?

Edit
Kép

Kép
reditke

Reditke, nekem is ilyenek jönnek napok óta Kép Szerencsére nem nyitottam meg Kép

Kép
Kép
pocó

En is ezt kerdeztem a multkor, hogy nem kene mar a sargarepat, borsot megemesztenie a gyereknek? Felek hogy ettol nem alszik...
Puresiteni kene??

csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?