Új privát üzeneted érkezett!

Zalán, Totya és mindenki! A félreértés elkerülése végett én is nagycsaládos vagyok, ismerem a kinti viszonyokat is, egyáltalán nem vagyok profi (sajnos) a szakmámban, de....
A nagycsaládos topicban már leírtam, hogy ha valaki tudja értékelni azt, hogy egyáltalán van lehetôsége arra, hogy a saját életét kitalálja, akkor annak itthon és külföldön is jó. Higgyétek el sehol a világon nem hull az öletekbe semmi és nálunk sokkal gazdagabb országok nagyságrendekkel kevesebb lehetôséget nyújtanak a gyerekneveléshez. Az szerintem már egy óriási dolog, hogy választhatsz-persze saját felelôségedre-, hogy mit , hol és mikor akarsz csinálni. Nekem is folyamatosan tanulnom kell, nap mint nap meg kell újulni, hogy munkát kapjak. Ja és ez nem úgy van, hogy várom a lehetôségeket, hanem kitalálok dolgokat, kockáztatok és egyszer hopp másszor kopp. De mondjuk nem biztos, hogy szabadna 4 gyerek vállalnunk a férjemmel, ha nem bíznék SAJÁT MAGUNKBAN. Szerintem azokat a naív álmokat már rég fel kell adni, hogy valaki megoldja helyettünk a problémákat. A topicot is azért hoztam létre, hogy POZITÍV JAVASLATOKKAL próbáljunk meg egy családosok számára is élvezhetôbb élhetôbb országot kialakítani. Nagyon együttérzek azokkal akiknek nehehezebben megy (bár azért van abban valami amit Totya mond, hogy igenis divat sírni Magyarországon- nem a topicban írókra mondom, ez a tapasztalat)
Ha folyamatosan kesergünk, attól csak a saját életünk lesz roszabb.... És ez külföldön is így van (de ott mondjuk nem is értik az emberek, ha a problémáidat akarod rájuk tukmálni)
Ja és még valami: szerintem nem szabad elfelejteni, hogy hogyan éltünk gyerekkorunkban (szüleinkrôl és nagyszüleinkrôl nem is beszélve).
Üdv: Szofi Kép
Szofi
 


SZiasztok!

Ez az utolsó mondat... Emlékszem, gyerekkoromban olyan volt, hogy esténként olykor, anyu elõvett egy pici csokit (talán vadász névre hallgatott, ami épp beugrik, szóval mint egy sportszelet, akkorát), szétvágta kb. 8-10 részre, végigkérdezett mindekit, ki mit csinált aznap (ez mosogatott, az hozott egy ötöst, apu bevásárolt stb), majd érdemeinknek megfelelõen (bár gondolom azért igyekezett egyformán) elosztotta a csokit. És mi örültünk neki, elégedettek voltunk vele.
Viszont akkor nagyon nem tetszett, hogy az én anyukám sose ér rá velem foglalkozi, max. fõzés közben rátukmáltam, hallgassa már meg a leckémet, vagy valami. És elhatároztam, velem ez nem így lesz. Majd 25 évvel késõbb bedugtam a 3 éves gyerekeimet az oviba, reggel 7-kor el otthonról, este fél6-6-ra haza. Ennek négy éve, és ma azt modnom, na nem. Inkább kevesebbõl, de ne így. Boldogan nosztalgiázom anyu csokiján, milyen boldog voltam akkor azzal.

Ildi

Ildi
 
 


Igazad van Ildi! Én is úgy gondolom, hogy nem a társadalmi rendszer az ami a boldogságot meghatározza, hanem nagyon-nagyon sok minden az emberek személyes hozzáállásán múlik. Ezért ürülök nagyon, hogy ebben a topikban ilyen ötletek is vannak (mint pl. a tömegközlekedési eszközökön mondják be kedvesen, hogy legyenek szívesek a kijelölt helyeket átadni a kismamáknak). Lehet, hogy hülyének gondoltok, de én bízom abban, hogy lassan, apró dolgokkal lehet változtatni az emberek mentalitásán. Lehet, hogy nem nagy mértékben, de én a saját bôrömön tapasztalom, hogy már nem akkora szégyen, ha az embernek kettônél több gyereke van. (Mikor a családban felmerült legelôször, hogy több gyereket akarunk, még a saját apám is-aki egyébként tök jó fej és nagyon jóban vagyunk- megjegyezte, hogy "nem vagytok ti cigányok". Ma már teljesen természetesnek gondolja, hogy sokan vagyunk és nagyon büszke rá.) A gyerekeim osztálytársai között nem egy gyerek van, akinek 3 tesója van és normális családban élnek. Amikor én elvégeztem a középiskolát összesen hárman voltunk, akik nem csonka családban nôttek fel. Szóval azért van fejlôdés még ha lassan is . az is igaz, hogy nekünk most kicsik a gyerekeink, úgyhogy most kell mindent megtenni azért, hogy az ô és a mi életünk is jobb legyen, ha máshogy nem az ötleteinkkel. (Egyébként én senki felett nem szeretek ítélkezni, az a véleményem, hogy aki tudja hogyan kell egy országot irányítani, elôtte a pálya, bárkibôl lehet országgy?lési képviselô, ha többiek elfogadják a nézeteit.)

Off: Ildi ! nem rossz a Nosztalgia topic ötlete, szerintem sokat lehetne belôle tanulni! Szofi Kép
Szofi
 

 
 

Szofi!

Gondolom, nem erre vagysz, de a szivemböl szoltal.:o))
Totya
 


SziasztokKépVadiúj vagyok a babaneten, de nagyon örülök, hogy rátok találtamKépVerus és Zalán: haliKép

PIldihez csatlakozva csak annyi, hogy igen, nekem is elegem lett abból, hogy állandó gályázás, a gyerekeket meg az ovi-isi neveli- bár én (elvált lévén) rá voltam kényszerítve, hogy sokat dolgozzak = "sokat" keressek. Már amilyen sokat az eü.-ben lehet keresniKép De váltottam- ez köszönhetõ annak, hogy van egy párom, akire számíthatok, mind anyagilag, mind gyereknevelés szempontjábólKép

Szofi!
Szerencsére a mi családunkban ilyen "minek annyi gyerek?" jellegû dolog föl sem merült-mindketten nagycsaládból jövünk. De anno, emlékszem, apám hasonló megjegyzéseket kapottKép

Én azt látom, hogy nem attól lesz egy gyerek "hátrányos helyzetû", hogy sokan vannak testvérek. Egyke is lehet az, ha nincs aki foglalkozzon vele.
Van még egy csomó gondolatom, de én most dolgozomKép

Üdv mindenkinek: Jovika
Névtelen
 


Sziasztok!

Nagyon leült az utóbbi idõben ez a topic, pedig milyen szépen indult.

Egy pár nappal ezelõtt olvasott hír miatt írok. Spanyolországban egyenlõre kísérleti jelleggel bevezették a szoptatós-mozit. Ez délutáni idõpontban van, a kismamák olcsóbban kapják a jegyet mint a normál hely-árak, és a vetítés alatt átalakul a nézõtér egy olyan bölcsöde-szerû, hangos cuppogásoktól nem mentes övezetté. Vannak pelenkázók, meg kényelmes, szoptatóssá alakítható ülések. Szóval ez számomra annyira kedves ötletnek tûnik! Mert az ember lánya mikor jut el egy ilyen kis picivel EGYÜTT moziba? Hát nagyjából soha. Nekem tetszett! És nektek?

Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Ez a fejforgatósdi nálunk is ismerõs!Kép

Csak az ötlet azért olyan jópofa volt, fõleg mert csak Budapesten nem is tudom hogy hány mozit zártak be az utóbbi idõben (pl. nálunk a Hunyadit)a soktermes szuper-mozik miatt. Egybõl lehetne esetleg kísérleti jelleggel ilyesmit csinálni, úgyis több mozi már évek óta várja a vevõket és addigis ott áll üresen, kihasználatlanul.
Sziasztok: Norcsi.
norcsi
Lenti
 
 


Az ötlet szuper! Most ugyanis nem mehetsz be babával a moziba. Akkor sem, ha úttõrõ becsszóra megigéred, hogy kijössz ha a kicsi elkezdene nyekeregni, vagy valami. Hiába vagy biztos, hogy végigaludná az andalgó zenéjû romantikus filmet.
A fejforgatásról: és az a legjobb amikor forgás közben nem engedi el a cicit. Biztos ami biztos! Kép
Üdv.
Malacka
 
 


Sajna a hazai mozik olyan iszonyatos hangerõvel bírnak, amit a füleim nehezen tolerálnak. Még a kimondottan gyerefilmek is fülsiketítõen hangosak, sok gyerek kap a füléhez amikor rázendít a dolby. Harmadával csökkentve is tökéletesen élvezhetõ lenne. A reklámok amiket elõtte nyomnak, meg a beharangozók kicsit szelektáltabbak lehetnének.
Igazából az lenne jó, ha pl. régi mozikban lenne napközbeni mama-mozi, film alatti gyermekmegõrzõvel. Sok sok filmet néznék meg szívesen, de így egyszál magamban nem tudom kire hagyni a 3 gyerkõcöt este, és nem is mennék szivesen egyedül moziba.
Az ötlet jó.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Pocok!
Lehet hogy ez csak az én beidegzõdésem, ugyanis régebben (10 éve) ki volt írva, hogy 3 év alattit nem vihetsz be. Valójában azóta nem próbáltam, hogy változott-e ez a dolog. Kép Igazad van. Utána kérdezek.
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!
Rég írtatok ide, de ez most asszem ide tartozik:
szeretnénk egy olyan kiadványt csinálni, amiben kisgyerekeseknek való jó helyeket tüntetünk fel, útikalauz-szerûen. (térképek + útvonal-javaslatok, programokkal). Pl. játszóterek leírása, melyik milyen; hol lehet normálisan szoptatni, pelenkázni; hol tölthetünk el egy esõs napot, stb.
Egyelõre csak Bp-en, de késõbb lehetne az egész országról.
Még a legeslegelején tartunk (kb. ötlet kipattanása után...), ezért MINDEN információnak, ötletnek örülnék!
Azt tudom, hogy a Szoptatásért Egyesület osztogat "bababarát hely" címkét, de hogy hogyan lehetne összeszedni õket?... vagy nekik létezik ilyen kiadványuk? És másnak? Egyáltalán: lenne rá igény vajon?
Aki segítene, vagy csak érdekli a dolog, az írjon ide, vagy ide: goa2@interware.hu
Köszi mindenkinek!
sziasztok!
goanna
 
 


Igény van, de pl Gyõrben EGYETLEN HELYET SEM tudok ajánlani, ahol pl. el lehetne tölteni egy esõs napon pár órát.Kép
Mellékelem azokat a játszótéri fotókat, amire fájó szívvel gondolnak vissza gyerekeim. Állandóan azt hallom, hogy csak a fa játékok EU komfortak, ez nem igaz. Mint a mellékelt fotó is mutatja Angliában. A játékokon kis tábla van, hol készült, címmel, telefonszámmal, és ajánlás, mekkora gyereknek való...
Csak áhítozunk.
Zsomimama
Képh
zsomimama (zsomimama)
 


ez egy régi csarnokban kialakított játszóház, különféle életkorok szerinti játékokkal, elkerítve egymástól. Van szülõi váró, ahonnan látod gyerekedet, vannak közösen használható helyek, van büfé, elég olcsó, no alkohol és bagó.Van gyerekvécé, pelenkázó, szülinapi bulikra használható kisasztalos szobák.
Zsomimama
Képp
zsomimama (zsomimama)
 


Na meg ilyen..
zsomimama (zsomimama)
 


Képj
zsomimama (zsomimama)
 


Szóval ilyenek szeretnék a terekre, az egész kicsikre is.
A sötét rész a játékok alatt gumitégla, a kedvencem, mert vizes idõben is használható, nem állnak napokig sáros tócsában a játékok.A fõ kedvenc pedig a közésõ gyerkõc, Soma a képen
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Az utolsó hasonlít a harmadik kerület játszótereire (Máltai).

Zsomimama, ingyenesek?
Judit
 


A kültériek igen. A benitiek azok 3 Fontba kerültek(kb.1200 Ft)/ gyerek, a nyitvatartás alatt, de általában 2-3 óra bõven elég a kipurcanáshoz. Ha szülinapot tart valaki, akkor a termet nem kell bérelni, csak a belépõt kell megvenni/gyerekenként, és akkor 2 órát lehet ott lenni, plusz jár egy menü=szendvics(nem hamburger) süti, krumpli, üditõ, torta) a dekorációt, ha akarsz pluszba lufit, stb-t,papírtányért te hozod.
Sajna Gyõrben nincs a máltaisoknak ilyen, pedig szép kertes házban vannak.Kép
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Szülõknek ingyenes !Kép
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Úgy hallottam hogy Tatabányán is van Máltai szépséges játszótér. De hogy jó e arról majd egy év múlva tudok érdemben nyilatkozni. Kép

 
 


Zsomimama! Az elsõ képhez nagyon-nagyon hasonlóban jártunk már. A neve Kölyökpark, és Újpesten van. Azért persze a magyaros változat, mert egész kicsikkel nem nagyon lehet mit kezdeni. Azt a részt, azokat a játékokat kihagyták, gondolom. A nagyok nagyon élvezték. A játszótér pedig a máltai játszókhoz hasonlít. Esztergomban is van, és Budapesten is. A játékok alatt ott is gumitégla van.
Üdv,
Liesel
Liesel
 


Hát ugye. Vannak ilyenek, csak itt az Audi fellegvárában, ahol a legkedvezõbbek Bp után gazdaságilag az életfeltételek nincs SEMMI.Ezeket helyi honatyáink puffogtatják úton útfélen, csak nekik telik a villákban saját játszótérre. Most újítottak fel egy régi fajátékos játszit, ami abból állt, hogy kötélpótlás volt, ez kb. két hétig szól, és van friss homok.Ez szalagcím lett a helyi rettenetes lapban. Olyan hinta ahol egy egyéves is nyugodtan hintáztatható lenne nincs az egész városban.Kép
Ha lenne sok sok pénzem, tuti ilyeneket csinálnék. Annyi kiürült csarnok van, mert vannak az új ipari parkok, de a bérleti díjak csillagászatiak, a berendezésrõl nem is beszélve. Marad a vágyakozás.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Köszönöm az infókat. Azért gumitéglás játszóterek vannak itthon is, többen is - nem? Ne keserítsetek el! Én csak kettõrõl tudok, az egyik Zuglóban, igazából nincs benne sok dolog (hinta, csúszda + 2 "hintaló" vagy mi), de gumitégla az van. A másik Pestlõrincen, a Martinovics téren, aki ismeri, mind nagyon szereti: nemrég újították fel és nagyion szuper! Fajátékok, bekerítés, faháncs és gumitégla aljzat... Csak van máshol is hasonló, akármennyire pici is!!!
goanna
 
 


Zsomimama, megirnad hol van Angliaban az a belteri jatszoter amit lefotoztal? Kulteri ilyen van a szomszedban is :-). Amit nem irtal meg, hogy szinte mindegyiken van gyerekbiztos kapu es korbe vannak keritve! Ilyen belteri jatszoter Bp-en is van, a legjobb (szerintem) a Camponaban, Peter Pan jatszohaz, ha a gyerek megengedi meg ott is lehet hagyni egyedul (mi jot soppingoltunk :-) ) vagy be lehet menni vele az orjongobe (Apuci jobban elvezte mint a gyereke :-) ). Ott van piciknek is elkeritett resz es pados-konyves resz es neha felfujnak ugralovarakat is. Az ara sem remes, bar percalapon fizeted es nem atalanyban. A masik az uj Mammutban van, na annak joval masszivabb az ara es a feltetelek sem olyanok. Felnott nem mehet be, viszont az epulet olyan hogy ha a gyerek a masodik szintnel feljebb van akkor nem latod. En legalabbis szeretem latni neha. Ja, mert nem csak szulofelnott nem mehet be de felugyelofelnottet sem lattam. A camponasban veluk vannak felugyelok a magasban is. Meg a Camponaban kedvesebbek is, a Mammutos olyan "uri" :-).

Hamar Anglia, tegnap eletemben eloszor lattam olyan aruhazi kocsit amiben 4 gyereket lehet vinni egyszerre! Kbozo kombinacioban babas es szekes megoldassal! Bar aki 4 gyerekkel megy bevasarolni az vagy nagyon elkeseredett vagy mazohista. En meg az eggyel is inkabb elkerulom :-)
A buszok meg imadnivalok! Mi csak emeletessel utazunk, (a haromeves parancsa) es sajnos csak fent ami eletveszely a lepcso miatt, de ami lent van... Beszallsz, ha osszecsuktad a babakocsit akkor azt le lehet rakni egy csomagtartora es sajat felelossegre otthagyhatod. Nenik szoktak a bevasarlast otthagyni. Mi kb 15x hagytuk lent a kocsit (azzal tenyleg nem tudnek felmenni mert ahogy vezetnek az talan univerzalisan remes) es meg nem tunt el :-). Tegnap pedig egy olyannal mentunk ahol hatul kellett felszallni es a kalauz vette el a kocsit, aztan mikor leszalltunk, leszallt velunk es kinyitotta! Pedig nem volt tele a kezem (csak a gyereket fogtam :-) )!!! Mert itt vagy a vezetonek vagy a kalauznak meg kell mutatni a berletedet vagy venni toluk jegyet. Elore sima jegyet nem lehet venni.

Talan aprosag de fontos, elkezdtem szamolni azokat a keresztezodeseket ahol nincs rampacska az atkeleshez. 3 het alatt nem jutottam tizig!

idi
idike
 


Sziasztok!

Lehet,hogy én nagyon mázlista vagyok, de gumitéglás játszótér van csak a közelünkben. Én Budafokon lakom, és itt tõlünk 5 percre van 2 játszótér is, ami ilyen, és a XI. kerület déli részén is van 2 játszótér, ami ilyen. A XI. kerületiben még az is nagyon tetszik, hogy egymás mellett, két játszótér van. Az egyik a kicsiknek, a másik a nagyoknak. Külön vannak elkerítve is. Majd csinálok róluk képeket Kép
Ami nekem nagyon tetszik, az egy hinta, amibe már az ülni képes babákat be lehet rakni. Úgy néz ki, mint egy kenguru. Balu nagyon élvezi Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


MI pl. Swindonban laktunk, M5autóút mellett van ,Londontól kb. 120 km, nyugatra, bristol felé.Olyan hintát keresek én is, sajna játszótérügyben nagyon örülök, és örültem amikor Pesten laktam, de most semmi sem vígasztal, az itthoni pusztulat miatt.
Ami tetszett a beltériben az a szülinapi helyiségek, mert akkor nem mindenkinek van otthon hely, és idegzet 10-15 gyereket etetni, stb. A Mc-t meg megint nem szeretem, mert pl. nálunk 2 van, de nincs gyerekjátszó benn, és egy 8 évest már nemigen köti le a hostess néni, egy 3x5 méteres üvegkalitkában.Meg az ottani kaját nem esszük, már a gyerekek sem.
Kéne hiányt pótolni, csak az a baj, hogy ehez sok millió forint kellene, meg nem jön vissza néhány évig az biztos.
felújítani pedig rendszeresen kell.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Mit szóltok a Mikkamakka Játéktárhoz? És több ilyen játéktár is van, vidéken is, a Kismamában is szokták írni a címeket. (Pl. a Camponában a Sárkányvár is ilyen.) Megoldás lehet a benti programokra, több korosztálynak is. És úgy tudom, bulit is lehet ott szervezni.
Zsomimama! Gyõrben nincs ilyen játéktár - nem lehetne elintézni, hogy legyen? Ha hálózat, valahogy lehet terjeszteni, nem?
goanna
 
 


Persze hogy, nincs. Ilyen se. Most csinált egy nonprofit kórházi segítõi alapítványt egy jóbarátom, a gyerekosztályon, mert kevés a nõvér, és sok gyereket egyszerüen becsapnak oda, mert azért a csp kell az anyukának. Az igazgató volt a legnagyobb mumus, meg néhány téglafej. Lényeg: már van!Kép, de mindent úgy kunyerálunk össze.
Szóval megkeresem a mikkamakkát hátha..
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


esetleg, ha segít:
mikkamakka@axelero.hu
Mikkamakka Játéktárak Országos Központja (MIJOK):
1055 Bp. Balaton u. 15.
tel/fax: 331 4942
vezetõ: dr Takács Bernadett
szisztok: goanna
goanna
 


En neztem anno a Mikkamakkat de elegge draga volt. Sajnos sokkal dragabb mint a mellette levo Peterpan. De vegul a gyerek valasztott, a gumiduhongo kellett neki nem a szep fajatek :-). Bulit a Peterpanban is lehet szervezni.

idi
idike
 


Bababarát hely a Lurdy ház is, ha valaki ezen a környéken lakik, ingyenes a játszója, és a két éven aluli gyermekemet is bevette a hölgy, igaz ott volt a tesója, és nem balhézott - de ha balhézik, akkor úgy sem hagyom ott - szóval lehet egy-másfél órát pihizni, ténferegni, és nem kerül egy vagyonba - belefér a kötelezõ McDonalds happy meal menü is.
Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Sziasztok!
Pkriszta: én ezt már inkább gyerekbarátnak mondanám, mint bababarátnak. De Lurdy számomra úgyis megközelíthetetlen, úgyhogy igazából mindegy is.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest
 
 


Igazad van Cory, de ha már játszóházakról van szó, ott úgyis csak nagyobb "babák" mehetnek be, a mamával pedig itt is már pár hónaposan is be lehet vinni, és legalább nem kell érte fizetni, ami két vagy több gyerek esetén elég nagy megtakarítás.
Pkriszta
pkriszta (pkriszta)
 


Sziasztok!

Régen nem írt ide senki, de azért én írok.
Tesco, Budaörs, pelenkázó hely. Tiszta, tágas, van két pelenkázóasztal, szék, mosdó és ugyanebben a helységben egy WC. Nem odaillõnek találtam, legalább leválaszthatták volna, de tkp. mindegy is lett volna, mert tiszta volt az is, mivel gyakorta takarítják.
Illõen bekopogtam, foglalt. Nem baj, gyermek még bírja. 5 perc elteltével nyílik az ajtó. Egy idõs hölgyemény kitolja a bevásárlókosarát. Szemem elkerekedik. Kérdezem, ezt hogy gondolja? Ott a WC, használja azokat, az is tiszta. Erre õ, de nem mûködik. Ha jártatok már ott, tudjátok, hogy legalább 20 tiszta WC van, két takarító folyamatosan ezt a folyosórészt takarítja. Szerencsére éppen jöttek is, kapott is az öreg nõ pár kedves szót. De igyekeztünk szoptatni, belépünk a helyiségbe, undorító szag fogadott, aszittem sírva fakadok, a hölgy a nagydolgát végezte el a pelenkázóval és a szoptatós székkel egy légtérben.
Hát tettünk még egy kört, amíg a kedves takarítónõk rendet tettek utána.
Ennyi a sztorim.

Üdv,
Anima
Anima
 


Szia Anima!
Ezért tartottam jó ötletnek , hogy a másik Tescóban (nem tudom már melyik) be volt zárva és elkellet kérni a kulcsot.
Én is felkaptam volna a vizet!
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


A Fogarasin van bezárva, és nagyon helyes, csak tudd elõre. Kép
Wc meg azért van benn, hogy a szoptatós anyuka is elintézhesse a dolgát ne kelljen a babát másra hagyni.
Névtelen
 


Sziasztok!
Nagyon kellemes élményben volt részem a budaklászi Corában.
Van egy "Babaszoba". A gyerekmegõrzõbõl kell a kulcsot elkérni. Van bent mosdó (persze szappan és törlõ is),pelenkázó , szék és egy fotel szoptatásthoz. És még mikró is a bébiételnek. Be is lehet zárkózni.
Élmény volt ilyen nyugalomban szoptatni!Kép
Kanga
Kanga-Zsebibabák
 


Sziasztok!
Most, hogy újra babakocsis kismama lettem...+ egy 3 éves gyermek,mindennapos problémámmá vált hogy a térképn azt nézegetem, hogyan lehetne a szükséges helyekre eljutni (akár kerülõvel) úgy, hogy ne kelljen lépcsõn cipelni a babakocsit és ne keljen villamosra szállni.
Tapasztalataim szerint a villamos a legveszélyesebb jármû a babakocsi+kisgyerek konstrukcióban.
A mozgólépcsõn egyik kezemmel a babakocsit tartom, másikkal a lányom kezét fogom és imádkozom, hogy nehogy megálljon a mozgólépcsõ.
Imádom a "kisbuszokat" mint pl. a várbusz, city-busz, 15-ös.
Több ilyet szeretnék!! Fel-le lehet billenteni a babakocsit, a kisgyerekem egyedül is fel tud szálllni, van helye a babakocsinak és mellé lehet ülni.
Tud valaki "közlekedési trükköket"?
Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!
Abban kérném a segítségeteket, hogy nem tudtok-e olyan éttermet Bp-en, ahol van kisgyereknek játszó hely. Ugyanis családi ünneplésre készülünk, és a gyerekek egyike sem képes végigülni egy ebédet (max 10-15 perc) amíg esznek. Nyáron a kerthelységekben egyszerûbb volt, de most egyszerûen nincs ötletem. A gyerekek kb 1,5 évesek.
bori
2853 Kömlőd
 
 


Szia Bori!
Egy ilyet hallottam de csak fél füllel a Tv-bõl. Valamikor nemrégiben (1 éven belül) nyitották és mintha egy sportoló lenne a tulajdonos...
Hátha erról a többieknek eszébe jutnak a részletek.

Üdv.
Malacka
 
 


Sziasztok!

Feldobom már a topikot,

Tegnap kellemes meglepiben volt részem. Az Árkádban jártam, babával. Van külön pelenkázóhelyiség, nincs zárva, de mégsincs benne tömeg, lévén csak pelenkázó, nem wc. Két pelenkázókommod (fiókos, bár a fiók üres, de neked plusz hely), szivacs rajta, van mosdó melegvizzel, szappannal, papirtörlő, és szék is van szoptatni. És befér a helyiségbe két babakocsi is. Amúgy eléggé zzúfolt hely az Árkád, úgyértve, hogy máshol nem könnyű leülni a babával (kint esett az eső), de ebben a pelenkázóban kellemesen csalódtam. Tiszta is volt.

Más. Mifelénk (XVII) jártamban rá kellett jönnöm, tele van a kerület anti -bababarát helyekkel. Üzletetek: kérjük a babakocsit kint hagyni! felirattal (és hova tegyem belőle a 3 hónapos gyerkőcöt, hagyjam egyedül? na nem), csak lépcsőn megközelithető helyek (mért nem hagyta fent/lent a babát, biztos vigyáztak volna rá?, hát nem tudom, de én valahogy a vadidegenekben inkább nem bizok, arról nem beszélve, honnan tudná, mi kell a gyerkőcnek, ha bőgni kezd).

Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok!
"kérjük a babakocsit kint hagyni" ez elég minősíthetetlen. Ilyet ki mernek írni?
Úgy viszont már mi is jártunk, hogy olyan magas a lépcső a bolthoz, hogy képtelenség felvinni a babakocsit és kiszólt az eladó, hogy hagyjam kint.
Az ilyeneknek van egyáltalán gyermekük?????
 


Szia!

Ki. Ez egyébként egy papirbolt volt, nem is olyan pici, talán a hely szűkössége miatt. Mindenesetre úgy döntöttem. akkor nálunk inkább nem vásárolok. Se babával, se nélküle.
Ildi

Ildi
 
 


Sziasztok,

valamelyik nap a dunakeszi Auchan-ban lévő Primadonna nevű boltban szerettem volna szétnézni, babakocsival, lévén Luca még csak 4 hónapos (volt akkor) Amint beléptem, az eladó (aki amúgy épp másik két vevővel foglalkozott, de persze úgy otthagyta őket, mint..) nekem rontott, hogy: jaj, jaj, ....hááát, csak valahogy úgy, hogy,...jajaj, a ruhákra vigyázzon, inkább ne jöjjön be babakocsival.
Megjegyzem, hogy éppen csak beléptem, és még el sem indultam a sorok között, ahol amúgy tényleg kicsi hely volt, de annyit kinézhetett volna belőlem, hogy oda nem tuszkolom be a kocsit.
Mikor a kirohanására közöltem, hogy köszönöm szépen, akkor inkább eltekintek az esetleges vásárlástól itt, azt mondta: nem megsértődni kellene,... Mást már nem hallottam, mert eltűztem onnan, de álláspontját lelkesen magyarázta a korábban otthagyott vevőinek (akik helyében én szintén húztam volna el).
Nem mondom, hogy fél óra múlva már tök nyugodt voltam. KépKépKép
 
 


Az aláírás lemaradt, bocsi, ez is mutatja, hogy akkor mennyire felhúzott a dolog, még most is pipa lettem kicsit Kép.

Sziasztok, Erika
 
 


Bocsi, nem Primadonna, hanem Pompadour az üzlet neve, csak hogy hiteles legyek Kép

Erika
 
 


Sziasztok!

Nagyon megörültem ennek a topicnak, mert SZÜKSÉG VAN RÁ!!!
Amíg csak tervezgettem a babát, láttam magam elött gyerekkori énemet, ahogy a nénik, bácsik mosolyognak rám az utcán, a buszon megfogja valaki a kezemet, ha elbotlok a lépcsön felfelé mászás közben, a fodrász és a trafikos viccelödik és kisebb ajándékokkal halmoznak el...
Ez 20 évvel ezelött volt...
Most mintha ott sem lennénk három hónapos fiammal... és az a jobbik eset... A rosszabbik, amit Erika leírt. Ráadásul velem a Brendonban (XIII. Váci út), vagyis a spéci bababoltban is nagyon gyatrán viselkedtek Kép

Hát ez van...
Hiányoznak azok a mosolyok, amelyekrQl ugyan Janikovszky Éva azt írta, hogy becsapják a gyereket, mert kicsikorban elhitetik vele, hogy ilyen kedves a világ...

Hát most a környezet tesz róla, hogy ne essenek a picik tévedésbe.

Üdv mindenkinek,

K-Anya
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

cron