Új privát üzeneted érkezett!

Nyugi!Kép
Az adójóváírás számítását befolyásoló kedvező szabály, hogy az összes jövedelemnek - amely az adójóváírás, illetve az adókedvezmények korlátjai során figyelembe veendőek - nem része 2005. évtől az ingatlan értékesítésből származó, bevallásra kötelezett jövedelem.

Az adójóváírás általános környezetében nincs változás, tehát a bérjövedelmet érintő 18%-os, maximum havi 9000 forintos mértékű adójóváírás továbbra is 1,35 millió forintig számolható el teljes összegben, e jövedelem felett csökken a többletjövedelem 18%-val, és 1,95 millió forint felett már nem számolható el.
A kiegészítő adójóváírás teljes összegű elszámolására 2005. évben 1 millió forintig van mód, az 50 ezer forint feletti bérjövedelemre tekintettel, e jövedelem 18%-ban. Így maximálisan havi 1260 forint többlet adójóváírást jelent. Ha az összes jövedelem meghaladja az 1 millió forintot, ez a kiegészítő adójóváírás csökken a többletjövedelem 5%-val, és 1.302.400 forint felett már nem számolható el.
kyrandia

Kyr!!!!TE még vagy, csak sutyiban?? Kép Rég láttunk mi újság veletek?
Tessék írni gyönyörű leányzódról kicsit! Kép
maccs

Viola! csak az eladásból származó és az új lakásra költött összeg különbözete után kell adózni. És gondolom nem olcsóbban vettétek az újat, mint anebnyiért eladtátok a régit. Ha mégis, három éved van rá, hogy a fennmaradó összeget ingatlan vásárlásra vagy felújításra forditsd! Addig kérhetsz rá haladékot. Én úgy tudom a 9000Ft kedvezmény így nem veszik el. Nekem 3 éve amikor lakást cseréltünk, úgy csinálták a bevallásomat, hogy azt is megkaptam. Ha akarod, apeh kapcsolatokban utánna kérdezek, mi a helyzet ilyenkor pontosan.
anyuszi3

Sziasztok!

Ötleteket kérek szépen, hogy hova lehet kirándulni ilyenkor gyerkőccel!
Játszóházba nem szeretnénk, budakeszi vadaspark már megvolt, egyéb állatkert szóba se jöhet; tegnap a Camponában a Tropicariumban voltunk, az nagyon tetszett Dávidnak.
Ötleteket várom!
Köszi!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Beszti,Maccs,Kyrandia,OrsiKépKépKép

Nagyon köszi a válaszokat,kicsit megnyugodtam!!!Persze többe került az új lakás,de én olyan analfabéta vagyok e téren,hogy azt sem tudtam hogy önadózónak kell lennem emiatt.Most írhattam a kérvényt a központunkba,hogy sorry mégse ők csinálják a bevallásomat.

KyrKép
Örülök,hogy legalább olvasó üzemmódban jelen vagyKép.Sokan eltüntek,de lehet hogy ők is olvasgatnak legalább.

OrsiKép
Lassan szakmai tanácsadómmá lépsz elő,milyen jó hogy van ez a topikKépKép.

BesztiKép
Te meg jártas vagy az építkezés témában(is)majd lehet hogy téged is nyúzlak egy kicsit max. privibenKép

LivKép
Tudod én messze lakom,de szintén kiránduláson töröm a fejem ha holnap is marad a jó időKép.Maccsék járnak mindig olyan jó helyeken.

MaccsKép
Olyan rossz volt olvasni,hogy mennyi minden összejött,nagyon drukkolok hogy hamat eladjátok a telket és jövőre már a szép új társasházban legyetekKép!Annyira jók voltak a csatos képek,hogy megmutattam Mírának is de sajna ő csak kiszedni szereti őket...

KrisztiKép
Elkészült a konyhádKép?Miért írod,hogy nem fenékig tejfel minden?LázKép

TcisKép
HóesésKépMi is rengeteget vagyunk kint a szabadba(köszi az arckrémes választ a többieknek is)Míra pofija is tiszta piros mire felérünk.Ha rajta múlna haza se jönnénk folyton azt hajtogatja:tity-toty ez a sétát jelentiKép

BoriKép
Édes Eszti a képen és nem semmi súlya vanKép.Mírával annyit küzdöttem etetés(konkrétan főzelék)terén,hogy feladtam azt eszik amit akar.Most 10,5kg bár egyikünk sem erős alkat.

Hálózsák téma:Míra születésétől abban alszik,több fajtánk van vékony,vastag és profi módon tud benne futni is esés nélkülKépZsákba futásKép

Bölcsi:nálunk is már most nincs hely őszre a babaklubb anyukái mesélték.Én szeretnék vele 3éves koráig itthon maradniKépAnno én drága anyukámnak is menni kellett vissza dolgozni hamar,nagyszüleimnél voltam nagy kertes családi házban óvodás koromig.A fényképek alapján(pl sok nyuszit tartott a papa és az udvaron kergettem őket)roppant mód élveztem.Sajnos mivel én szüleim nem élnek anyósék panelben ez Mírának nem fog megadatniKép.Talán ezek miatt a gyerekkori emlékek miatt is szeretnék pár év múlva családi házba költözniKép.

Ébredezik Manó,Mukk és sok puszi MINDENKINEK!!

Viola
h_viola

SziasztokKép

LivKép
Egész eddig azon gondolkodtam, hogy milyen helyet tudnék ajánlani, aztán végre beugrottKép
Mit szólnátok a Vasúttörténeti Parkhoz? Mivel mi nagyon közel lakunk ehhez, már rengetegszer voltunk gyerekekkel, mindketten nagyon élveztékKép Egy próbát talán megérKép
Aztán ott van még a Közlekedési Múzeum, igaz, hogy az nem szabadtéri, de ha nincs túl fényes idő, oda is el lehet menni. Nálunk az is tetszett az aprónépnekKép

ViolaKép
Minket 3 éve akart jól átvágni az APEH, pont ilyen lakáseladás-lakásvásárlás ügyünk volt, aztán addig bújtuk az SZJA törvényt, amíg találtunk valami "kiskaput", úgyhogy semmit nem kellett visszafizetni.
Azért nem merek most konkrétan ajánlgatni semmit, mert pontosan már nem emlékszem milyen jsz-ra hivatkoztunk, azóta változhattak is a dolgok, könyvelő meg sajna nem vagyok, úgyhogy hülyeséget nem akarok írni. De tuti, hogy semmi nincs veszve, csak utána kell járni.

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

DinoKép
Tök jó amit írtál(pontosabban idéztél), és jó, hogy magunkra ismertem, nálunk csupa haszontalan dolog vanKép

LivKép
Én még a szoborparkra gondoltam.

MacsKép
Jöttök a héten? Livvel, Dáviddal, nélkülük? Vagy szervezed a hetedikei nagy talit?

InimmaKép
Felhívtam a pasit, részletek mennek mélbenKép

Mindenkinek nagy pusziKép

Csirkesz, Lau!!!!
Mi újság?

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok!

Éva
A fogkrém nálunk is bejön,10 fog.Szólj ha legközelebb erre felé jártok!!!Én tegnap voltam Újpesten,(elég sokat szoktunk feljárni)gondoltam is rátok.Mátéd jól van?

Inimma
Szerintem megpróbálhatod a járókát,veszteni nem vesztessz vele semmit...

Liv
Visegrád?Bár ott is állatok vannak...Vagy Dobogókő(szánkózás),mi ma voltunk arra.

Üdv mindenkinek:Edoci

edoci

Sziasztok!

Edoci
Elvileg jövőhéten megyünk Láb-ra, de ha Te jársz Újpesten, és van időd, látogass meg minket! Mi járatban szoktatok erre jönni? Csak nem erre dolgozol? Mátém jól van, virgonc. Keze állandóan a szájában, újabb fogakat sejtek... És a Te Mátéd?

Liv
Javaslom a Városligetet, játszóterek, séták miatt, de ahogy Anyamanya írta, a Közl.Múzeum is helyben van.
Nálunk a Duna-parton van egy jópofa dolog (igaz, kicsit jobb időben), egy család hatalmas területen mindenféle állatot tart (kecske, kutya, baromfi), és mint egy vadaspark, közel lehet menni, etetni őket, stb..

Lau?
Várjuk, hogy jelentkezz!

Mindenkinek jó éjt!
Éva
eve75

Éva
Ha van kedvetek jövö héten találkozhatnánk ha úgy is erre jártok.A párom Pesten dolgozik XIII.ker,meg én is.Gyakran megyünk/megyek hozzá,mindig van valami amiért a munkahelyemre be kell menni,vagy csak úgy csavarogni(mint pl pénteken Újpesten).Máté jól van,borzasztó hisztigép mostanában.Fog nálunk is jön.Most is itt díbolódik,segít írni.
Jó éjt!

Edoci

edoci

Sziasztok Csajok Kép
Már lehet hogy nem is emlékeztek rám Kép
Nem volt jó a netünk már másfél hónapja Kép Még most se az igazi.A vizsgákon lassan túl vagyok.Közben menyasszony is lettem és most a szervezéssel megy el egy csomó idő Kép Visszaolvasni nem tudtam még,de igyekszem.
Csirkesz babája már biztos megszületett.Gratula neki.Bandó jól van,túl vagyunk egy fosós víruson,ami 39 fokos lázzal járt másfél hétig."Sieltünk" is Kép Vagyis egyszer kipróbáltuk mikor kinn voltunk Ausztriába.Bandó jókat szánkózott,meg havazott.Na mennem kell,megpróbálok visszaolvasni,és remélem most már tudok jönni puszi nektek

Kép
Kép
nikk0830

Ötleteket köszi mindenkinek.

Nikk, már hogyne emlékeznénk rád? Jó, hogy újra tudsz jönni.

Kisfiam nagyon alszik, megyek én is. (Naná, hogy alszik: vacsira bevágott egy adag borjúpaprikást nokedlivel, meg egy kis gesztenyepürét, aztán evett egy kis gyümölcssalátát, meg még friss mandarint utána, aztán persze szopizott. Asszem, nem hagytam ki semmit. Kép)

Liv

Kép

Kép
liv

Viola!

Kyrandiának teljesen igaza van, megnéztem az nyomtatványkitöltőt, és tényleg nem tartozik az ingatlaneladás abba a jövedelemkörbe, ami után az adójóváírást megállapítják.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BesztiKép

KöszönömKépKép!!!

NikkKép

Hiányoztál ám!!!
h_viola

Sziasztok MamikKép Régiek és Újak egyaránt! Újaknak külön üdvKép

Visszaolvasni nem jut időm - ezer botschKép Szüléstörténetet még nem írtam, mert eszek-alszok-szoptatok-pelenkázok, és próbálok ura lenni az új helyzetnek.
Boti Csengébe szerelmes, imádja fogni, ölelni, simizni, ellenben minden másban hektikusabb, hamar türelmetlenné válik, könnyen dühbe gurul, úgyhogy vele most egy kicsit nehezebb. Annak viszont nagyon örülök, hogy nem Csengére vetíti ki az új helyzet miatt benne felgyülemlett feszültséget.
Nekünk viszont nem kevés türelmünkbe kerül szeretettel lereagálni ezeket a dührohamokat, mert nem akarom, hogy kialakuljon benne a "bezzeg a tesómat szeretitek" érzés.
Kiscsaj továbbra is tünemény, ha ébren van is csak nézeget türelmesen, időnként nyikorog, de no sírás. Még a fürdés-törölközés is csak minimálisan hozza ki a sodrából, ellenben az öltözés még nem kedvencKép
Az éjszakák továbbra is nyugisnak mondhatóak, csak kár, hogy marhára elszoktam a többször két óra alvástól.
És most nagy a para bennem, mert Apája holnap 4 napra a germánokhoz utazik, és totál egyedül leszek a két krampuszedlivel. Remélem azért tusolni és melegítőt váltani marad erőmKépKép

Mens-szopi témához:
Boti 5 hónapos volt amikor először megjött a szülés után, pedig csak szoptattam a Főnököt. Aztán 7 hónaposan teherbe estem, pedig csak 1 étkezést váltottunk ki akkor gyümivel, a többi szopi volt. Összesen 11 hónapig tartott a szopi, és nem én, hanem Boti választotta el magát - így nem aggódtam, mert tuti, hogy neki elég volt a tejcsiből (most sem vágyik vissza a cicire, pedig nagy cicibubus volt). Szóval mi csak egyszer nem védekeztünk, és az eredménye most ott szuszog a nappaliban, és szuper aranyosKépKép

JutiKép
Síelés miatt majd hívlak valamelyik nap!

Mindenkinek MukkKép

Nagypocakosoknak kitartást, kispocakosoknak pedig kellemes és kismamaálombaillő pocakosodást!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Moszi
(illetve bárki, aki szokott képeket feltölteni)
Segítséget kérnék, nem tudom feltölteni a tar.hu-ra a képeimet. Próbálkozom, de nem sikerül, egyszerűen feltöltöm, és azt írja, hogy üres. Vmit rosszul csinálok? Pedig régebben ment..

Edoci
Elvileg péntek ebéd után indulunk, de akkor Máté val.szeg aludni fog a kocsiban, úgyhogy inkább vasárnap lenne jó. Nem tudom pontosan, mikor indulunk vissza, meg hogy áll az alvás, de cseréljünk tel.számot, és ha úgy jó Neked, rádcsörgök. És természetesen, ha erre jártok, gyertek! (Csüt.de. zenebölcsiben vagyunk, ezenkívül bármikor jó). Merre csavarogtatok Újpesten?

Jó éjt!
Éva
eve75

Csirkesz, de jó, hogy írtál! Gyere, amikor csak tudsz! Kitartás a köv. 4 napra! Legfeljebb a melegítőcsere kimarad. Vagy a tusolás. KépKépKép
Nagy puszi Csengének Kép és Botinak! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Most csak röviden.

Nikk,
tök jó, hogy végre van újra net, már hiányoztál mindenkinek! Gratulálok az eljegyzéshez!!! Kép

Csirkesz,
Boti aranyos lehet, ahogy Csengét szereti, de pedig nagyon ügyi duplamutter vagy! Kép

Éva,
akkor már tudom, hogy kb. hol laktok, összefuthatunk valamikor, ha van kedvetek. 06 20 579 1250 a számom, ha megadod a tiédet, én is jelentkezem.

Bori,
Esztid nagyon ari, kész nagylány lett, rég halottunk már rólatok!

Jó éjt mindenkinek!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Először is egy kérdés: Liv-en kívül van valaki akinek jó a február 7-e talira nálunk? Vagy marad nekünk a szuperminitali megint? Kép

Pocó, Judy, Moszi! köszönöm, közben a lakástéma viharos alakulása miatt lehet hogy az egész teljesen megváltozik - hogy kphez jussak valószínű el kell fogadnom a közös megegyezéses felmondást a cégemtől akkor meg megint más a leányzó fekvése, fogggggalmam sincs, hogy mire leszek jogosult, ha nincs egyáltalán munkahelyem Kép De ráérek majd ezen filózni később, most ezen a hídon kell átmennem KépAzért megpróbálom Szakbarbárt letámadni hátha nem kap frászt a hülyeségeimtől .. KépKöszi a címet.

Cat! Azért néha ide is írhatnál, és lesütizhetnél minket, hogy a magunk 1 apróságával /+eseténként néhány nagyjával/ mit nyafizunk össze.. Kép Jóalvók különben manóid, vagy még keltek éjjelente?

Liv! Most lemaradtam az ötletparádéról, bocsi!

Sunimum! Dobj egy mailt a profilomban levő címre, egyeztetünk! Kép Mit melózik a párod, hogy neki is ilyen furi a beosztása? Õ is ápol?

Inimma! Műtét Kép A disznók! Kép

Edoci! Az eladó telkünk Leányváron van.. Nem tudsz véletlen valakit aki megvenni szeretné? ;)

Marcsa! A nemzetközi családnak megvannak az előnyei is! Kép Motor: sajnos nagymocitól mi is megváltunk, Yamaha YZF 600R Thundercat volt, régebbi, de nagyon egyedi, gyönyörű marlboro fényezésű. A legtávolabbi pont ahova eljutottunk vele az Barcelona alatti Monserrate kolostor volt Kép Az a spanyol út bizony segget-próbáló élmény volt, de felejthetetlen Kép Magyarországot keresztül-kasul bejártuk, és még néha Szlovákiába mentünk át a határközeli hegyekbe rémkedni... Anno domini Lili-időszámításunk előtt Kép Most van egy kis yamaha sr 125-se /asszem így pontos/ apának, azzal jár melózni, csak most a legnagyobb hidegekre tette le. De azt mondta, hogy a jövő hét után, ha megjön az enyhülés megint előveszi.. No comment!Kép

Pledit! Kép Köszönöm a biztató szabakat! Fő az optimizmus! Kép Remélem tényleg minden jobbra fordul.. Ennél lejebb már nem nagyon tudom hova tudnánk zülleni, max. a hajléktalanság Kép De HA összejön a ház, a hitel, stb, akkor még oda is juthatunk, HA nem tudjuk fizetni a törlesztést 20 évig Kép Na jó, abban hagyom a pozitív hozzáállást! Kép Ez most valahogy nem működik olajozottan nálam Kép

Bori! Kép Örülök,hogy te is benéztél, visszajöttetek már vidékről? fűtés megy? Esztered még mindig jó húsban van, nem vesztett a kondijából Kép Fejlődéshez gratula, ezek az élet igazi élményei Kép

Tontica! Azért napi 4 óra kicsit más bölcsiben, mint a napi 8-10...Kép Kicsit irigy-irigy Kép Én sajnos ha arra kényszerülök,hogy lepasszoljam Lilit valszeg csak 8 órában tudok munkát kapni majd, ahhoz meg még hozzájön az út is.. Kép Na mind1 ez van, /- lesz/, ezt kell szeretni. Kép

GnéKriszti! Azért gratula a beköltözéshez! Majd írj, hogy mi a gond!A költözés mindig nagy macera szerintem Kép

Viola! Csatok azért nálunk is csak limitált ideig maradnak a hajban Kép Majd meglátod előbb-utóbb Mirád is tetőtől talpig igazi nő lesz, nem győzöd elhessegetni a tükör elől! Kép /Lili minden egyes csatt után rohan a tükörhöz megnézni, milyen lett.. Kép/ Kirándulás ügyileg mi ilyen kis sajtkukacok vagyunk,nem bírunk magunkkal Kép

Nikk! Vizsgákhoz, mennyasszonysághoz gratula! Kép Net. Kép Én nehogy nem felejtettelek el, hanem még emlegettelek is! Kép

CSirkesz! Öröm olvasni Téged. Kép Jó hogy így álltok hozzá Boti dührohamaihoz, azért biztos gáz ilyen kevés alvással. Hamar túl lesztek ezen az időszakon is, kitartás! Kép Ha nagyon gáz az elapátlanosodásotok, csörögj ránk, hogyha kell egy kétszemélyes felmentőcsapat Kép

Most el, jók legyetek!
Puszi:
Macs

Sunimum!
maccs

Maccs!

Nekem talán OK!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok,

Egy ideig még eszembe voltak a válaszok név szernt, de már elmúltKép Szóval most csak írogatok.

A hetem iszonyú sűrű lesz, mert a kórusunk kapott egy felkérést, hogy vokálozzunk a Fábry 150-ben. Szerintem elettunk fognak menni a szponzorok meg mifene, de mivel ez egy evangélikus kórus már eleve pozitív, ha szerepelhetünk a médiában. Szóval hétfőn próba, szerdánn, csütörtökön beállás és felvétel. Szegény KOrnél remélem bírni fogja a dolgot.Bár csütörtökön is a nagyival aludt el és " csak" 10 perc nyafi volt. Azóta viszont hajnal 5-kor már fel akar( na) kelni. Ma legjobb szándékaim ellenére kapott egy üveg tápszert. Így legalább csend volt fél7-ig.

Kedden megyek délután a szemészetre Kornéllal. PeditKép A Betesda sebészetén mikor remdelnek?

Ja, és lakáshitelintézés továbbra is. Pénteken megnéztem az ELLa-t. Ami rosssz, hogy nincs megelőlegező kölcsön, ami jó, hogy a gyed is jó nekik. Viszont itt az örsön még gyreksarok is volt, ami bankban ritka.
hopp. peluscsere tájmKép

Jövök, ha hagy a törpeKép

Vera

hvera

Sziasztok!

Éva
Nekünk jó a vasárnap is!Tel:06 30 328 5853!Még nem tudom mikor járunk felétek,most jön a kömüves a héten(kisebb átalakítás a házban),de nekem elvileg bármikor jó hogy felmenjünk.Majd ezt is megbeszéljük!Hova jársz Mátéval zenebölcsibe?Mi is akarunk menni ha egy kicsit végre jobb idő lenne,imádja a zenét.Újpesten a Baby Planetben néztem szét,aztán az áll-on találkoztam kolleganőimmel,munkahelyi "buli" volt.Ki a lábatlani nálatok?

Maccs
Utánakérdezek ismerősöktől a telekügyben.

Szép napot mindenkinek!

edoci

Sziasztok!

Éva
Nekünk jó a vasárnap is!Tel:06 30 328 5853!Mi még nem tudom mikor megyünk fel,nincs terv,majd ezt is megbeszéljük.Hova jártok zenebölcsibe?Mi is akarunk menni,ha végre jobb idő lenne,imádja a zenét!Újpesten a Baby Planetbe kukkantottam be,aztán az áll-on taliztam kollegákkal,munkahelyi "buli" volt.Nálatok ki a lábatlani?

Maccs!
Telek ügyben utánakérdezek ismerősöktől!

Szép napot mindenkinek!

edoci

Na ezt jól leírtam 2x ...Formában vagyok...

edoci

Sziasztok!

Hvera
Megelőlegező kölcsön? Pontosan mit értessz ezalatt? Az ELLA-t abszolut jó banknak tartom (már írtam is róla), rugalmasak. Legalábbis mi 2 éve vettünk fel tőlük hitelt,és nem volt 6x rohangálás egy ügyben, mindent pontosan elmondtak, nem volt sorbanállás, stb.

Edoci
Zenebölcsibe itt Újpesten járunk, az Újpesti Gyermek-és Ifjúsági Házba, minden csütörtökön 10-kor és 1/2 11-kor kezdődik. Közös éneklés, mondókázás, hangszerezés, ilyesmi, nagyon jó.
Baby Planet? Itt van az utcánkban, legalább tudod majd, hogy hová kell jönnötök!
Lábatlani a férjem, a szülei ott élnek. Vannak barátaink is ott (szintén ekkora gyermekkel), meg Süttőn is.
Oké, az én tel.számom: 06-20/222-4255. Vasárnap hívlak, ha tudunk menni!

Macsek11
Fentebb írtam a számom!! Tessen szíves hívni!

Sziasztok
Éva
eve75

Sziasztok!

Edit! Kb 2 éve Norbizik a férjecském. Kb 8 kiló ment le, de néha fel jön 1-2 neki. Ez a 8 kb fél év alatt ment le, de azóta nem nagyon akar lemenni. Szerintem már csak izom van rajta és azért. Kép

Beszti! Tornázol is, vagy csak az updattel ment le ennyi?

Inimma! Műtéthalasztás. Kép

Csengő! Hogy sikerült a -8? Milyen módszert alkalmaztál? Kép

Nikk! Jó újra hallani rólad! Kép

Éva!
A régi hozzászólásom: november közepi :
"Képnézegetéshez: kep.tar.hu/oszibabak oldal
Képet úgy tudsz/tudtok feltenni, hogy belépsz a következő címen:
http://kep.tar.hu/
Felhasználó névnek: oszibabak
jelszó: babanet
Itt a képfeltöltés menü a narancssárga menüsorból. Majd kiválasztod a képet. Feltöltésre kattintasz, Majd ugyanaz az oldal jelenik meg, hátha akarsz még képet feltenni.
Itt a Feltöltött képekre, kattintva megnézheted, mit akarsz feltenni.
A kép alatt van kis gomb. Az alsó sorban a jobb oldalira kattintva, adhatsz neki új nevet, és akár megjegyzést is írhatsz hozzá.
Majd a mentés gombbal rögzíted az új címet. Ha a kép mellett már a jó cím jelenik meg, akkor a vissza gombbal visszamész a feltöltött képek menübe.
Itt kijelölöd ( a kép felett a kisnégyzetbe kattintva), majd picit lejjebb az áthelyezésénél válaszd ki a mappát, ahová tenni akarod. És az áthelyezés gombbal kész is a kép feltöltése.
Ha minden feltöltött kép 1 mappában kerül, akkor az áthelyezésnél választhatod azt is, hogy az összeset rakja át, és ekkor nem kell őket kijelölni.
Ha valami nem volt érhető szóljatok. "

Maccs! Az időpont nekünk jó lenne, csak ti vagytok messze nekünk, így passzolok. Kép

Vera! Kórus felkérés: Bár nem szoktam nézni a Fábryt, csak a férjem, de most miattad megnézem. Kép

Lányok! Még mindig gyűjtöm a címeket. Kép
<!--attachment: 2004__szi_bab_k__s_testv_rek__Moszi-347225.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*33.8**2004+%f5szi+bab%e1k+%e9s+testv%e9rek_+Moszi%2exls --><center><pre>
Kép
2004 őszi babák és testvérek_ Moszi.xls (33.8 k)</pre></center><!--/attachment-->

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok Lányok!
Itt az elveszett Edit! Gondoltam már bejelentkezem, biztos megöl a kiváncsiság benneteket, hogy mi van velünk Kép Olvasni, olvastam ám, csak írni nincs időm - én nem tudom, Ti hogy csináljátok? Most se lesz időm név szerint, főleg, hogy a munkahelyemen vagyok. Én egy héten 2x 16-tól 20-21-ig dolgozom. Addig apája vigyáz rá.

Andris egy szuperpasi természetesen. Egyre jobban imádom! Olyan helyes dolgai vannak. "Segít" porszívózni, felmosni, mosógépet bepakolni, kipakolni, teregetni, stb. Kép
Jól eszik, iszik, alszik. Bár hajnalban egyszercsak fel szokott sírni és most már reménytelen visszaaltatni, úgyhogy apjával alszik tovább a szobájában a kanapén. Azért vele, mert velem nem alszik, csak játszik. Így béke van kb. 7-ig este 1/2 8-tól. Én du. 3 után már nem hagyom aludni, mert akkor csak nagyon későn lehet letenni és ugyanúgy kel, tehát úgy tuti nem alussza ki magát.

Anyu lakását kiürítettük, eladtuk és vettünk egy telket Fótligeten,ahová idén fogunk építeni egy házat. Remélem összejön anyagilag kölcsön nélkül, de tartok tőle, hogy nem.

Hát röviden ennyi.
Ja Moszi, mi is Újpesten lakunk.

Sziasztok:
Cedit
cedit

Sziasztok'
NAgyon jo ha igy fellendul a topic, es foleg jo ha ujak is irogatnak, igy konyebb lesz megjegyezni oket.

Eva, engem is marhara izgatna, hogy miert csak az egyik mellemet szopizza 13 honapja a fiam. Eleg sok macera volt, de foleg amikor meg csak 3 honapos volt el voltam keseredve. Persze irtam, meg hivogattam minden szopis tanacsadot, de sz@..tak ram. Nem ertem, hogy van ez, hogy itt az topicban is mindenki irja mennyit segitettek, engem meg valaszra sem meltattak. De most is irogattam a gyogyszerszedessel kapcsolatban mindenfele netes tanacsadonak, de mar ket hete semmi. Komolyan mondom uldozesi maniam kezd kialakulni. Eddig egyedul a szuleteshete egyik dulaja valaszolt a levelemre. Ket ev alatt jo eredmeny.

MEg mindig nagyon sokat hanyok es iszonyu rosszul vagyok . Raadasul a gyerek is nagyon beteg lett Pont egy hete lazas, ma talan mar jobban van es elkaptam en is a takonykort is. A mult heten anyamat, ma a hugomat, holnap a ferjemet fogom itthon, hogy nem legyek egyedul a gyerekkel. Ha nincs itt velem senki, csak sirok. Nem hiszem el, hogy csak en vagyok ilyen szeretcsetlen.
Amugy aki talalkozott velem mindenki segitene, mert allitolag latszik, hogy ki vagyok, nekem csak az nem tetszik, hogy mindenki elvinne a fiamat en meg pihengessek. De en nem birnam ki nelkule, igaz ellatni sem tudom, de azert meg szopizik.

Moszi, gondolom rajottel hogy a sok minusz ennek koszonheto. AMugy mar -10 felett vagyok. A modszer pedig, ha nem babas az ember, akkor mar bulimiaKép

Csirkesz, most az egyetlen pozitivumnak azt talalom az eletben, hogy olyan szepen kipottayany a kislanyod es akkor talan tenyleg gyorsabb lesz a masodik menet. Igaz nekem az elso is csak 11 oras volt...

Mukk mindenkinek, aki tud valamit Laurol irjon!!

csengo 11+4
csutortokon uh!!! ennek is orulok
Vendég

Edit! Jó újra hallani rólad! Kép

Csengő! Miután elküldtem, akkor jöttem rá, hogy te, hogy adtál le 10 kilót. Látni, hogy ma nem vagyok formában. Kicsit nagyon hiszti napunk van. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

MosziKép
Lili 40+0, és XI.ker, és a bikáson sétálunk. Próbáltam beírni a táblába, de nem sikerált.

maccsKép
Mél megyKép

Lauról tényleg, tud valaki?

Mindenkinek nagy mukkKép
Puszi:
Móni

Kép
sunimum

Vera Kép
A helyzet az hogy mégsem a Bethesdában voltunk, mert a védőnénink ajánlott egy dokkert az örsön (aki nagyon tapasztalt cerka témában) a neve Dr. Kapcsos Ilona és nála voltunk. Holnap megyünk vissza kontrollra. Ne haragudj de mégsem tudok így segíteni.
Viszont az egyik ismerősünk a Bethesdában volt, egy görög doktornéninél (a nevét képtelen voltam megjegyezni Kép), akit nagyon dícsért.
Kórusfelkérés Kép Mikor megy adásba? Feltétlenül meg fogom nézni!!!! Kép

Csengő Kép
A nődokker nem tud valamit adni émelygés, hányás ellen? Nagyon át tudom érzeni hogy milyen rosszul vagy, mert én is pocsékul voltam az első időszakban, de szerencsére én nem hánytam.
Kitartás, remélhetőleg már meg vannak számlálva ezek az émelygős napok.

Moszi Kép
Én is elkezdtem norbizni, próbálom betartani az elveket, kíváncsi vagyok milyen eredményt fogok elérni. Mondjuk tornázni is kéne, csak nincs időm elmenni bárhova is, ebben a hidegben meg sötétben meg pláne.

Edit Kép
De jó hogy jelentkeztél Kép
Hát nekem is nehezen jön össze az írás, cakis akkor amikor alszik Balázs, de ilyenkor meg a házimunka marad el, amit csendben lehetne csinálni.

Liv Kép
Aztán hova mentetek kirándulni?
Jól hangzik a menű amit Dávid bepuszilt. Kép (Már régen ettem gesztenyepürét, ma vettem is egy adagot. Kép)

Csirkesz Kép
Minden elismerésem hogy két csemetét ilyen ügyesen rendezel. Nekem még sokszor egy is túl sok .... Kép

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok!
Tartozom egy vallomassal, az iment valaszolt egy netes dokiKép Most orulok, hogy nem szedtem be hujesegetKép

csengo
Vendég

Sziasztok,

GneKrisztiKép
Jo, hogy vegre atkoltoztetek. Vagy megsem? Mi a gond az uj otthonotokkal? Bocs, de nem emlekszem pontossan, hazat epitettetek vagy lakasba mentetek? Konyha kesz?

ViolaKép
Jo, hogy javul Mira popijaKép Hoesesrol annyit, hogy penteken minden gyonyoru feher volt szombaton elmentunk szankot venni de addigra mar szetkapkodtak, es a ho is olvadni kezdett. Gyorsan csinaltunk hoembert ami vasarnapra mar ossze is esettKép Ma mar 11 fok volt. Halozsak hsz-t koszi.

EvaKép
Nalunk reggel este van fogmosas pici fogkremmel. A reggeli az menobb mert a mosdo ele teszek egy szeket (Maccstol lestem el egy keprol amit felrakottKép) es eggyutt mossuk, kozben meg bir pakolaszni.

NikkKép
Gratula a vizsgakhoz es a mennyasszonysaghozKép Igazabol nem nagyon ertem ezt a menyasszonyi dolgot.

CsirkeszKép
Boti aranyos lehet ahogy Csenget szeretgetiKép Kitartas az elkovetkezo 4 naphoz.

MosziKép
En is probaltam kepet feltenni de nem sikerult, bisztos valamit elbenaztam mert a multkor nem volt gond de majd ujra probalkozom a fent leirtak szerint.

CeditKép
Andris nagyon ugyi, hogy igy segit nekedKép Super,hogy igy birsz dolgozni, igy Andris se nelkuloz tul sokat Teged. Nalunk se nagyon van mar 3 utan alvas. Altalaban 12-tol 2-3ig utanna este 9-tol.

Ma voltunk ellenorzesen a parameterek: 10,5 kg es 82cm. Orditott mint a sakal amig vizsgaltak, nagyon nem birja a dokit, foleg ha viszintes helyzetbe akarja tenni.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Elnézést, hogy mostanában csak rövidkéket írtam, s volt több hozzám intézett kérdés, amire nem válaszoltam, csak eléggé a béka feneke alatt vagyok, s nem volt lelkierőm írni.

Én kigyógyultam a fülgyulladásból (ekcéma maradt), Benedek popsija sem vészes, alapból jól lennénk, csak én már nagyon terhes vagyok. Arra emlékszem, hogy Benedekkel is az utolsó hónap volt a legrosszabb, de arra már nem, hogy az is ennyire nehéz volt.

Többen is rákérdeztetek, hogy mikorra is várom a babát. Na, ez egy érdekes kérdés. A mensim utoljára május 16-án jött meg, ebből normál ciklusokkal számítva kb febr. 22. lenne a dátum. Mivel régebben nekem kb 40 napos ciklusaim voltak, s az első UH-k is kisebbnek mutatták a babát, ezért a kiskönyvemben szerepel a febr. 28. és a márc. 2. időpont is (s még egyszer módosítani akarta a dokinő, de aztán úgy döntött, nem rondítja tovább a bejegyzéseket). A slusszpoén, hogy az össz 3 db mensim között, ami a szülés után összejött, szépen 30 napok teltek el, tehát lehet, hogy az első időpont az igazi.
Amúgy is azt beszéltük annakidején a dokinővel, hogy inkább későbbi időpontot ír, mert akkor kisebb az esélye, hogy ha lusta a baba, akkor esetleg siettetni akarnák a babát a végén (szülésindítást elkerülni, ha lehet)
A legkésőbbi időpont szerint is a héten azért betöltöm a 36. hetet.

A táblát nézegettem ma, arra kiváncsian, hogy milyen szórással, hanyadik hétre jöttek meg a babák, s arra a következtetésre jutottam, hogy lehet, hogy nem ártana, ha becsomagolnám a kórházi cuccom. Érdekes, hogy amikor Benedeket vártam, leginkább a szülés maga foglalkoztatott, s nem az, hogy mi lesz utána. Most annyira fordítva van a dolog, hogy még azt se tudom, hogy a kórházon belül hol van a szülészet (csak vérvételre jártam be). Mindig elhatározom, hogy egy szerdán bemegyek a kórházi előadásra, s körbevezettetem magam, de eddig még nem sikerült. Csak az jár a fejembe, mi lesz itthon két kicsivel, s leginkább Benedek miatt aggódom.

Benedek alapból kikészít evési (pontosabban nemevési) szokásaival. Majdnem minden étkezés óriási hisztivel jár, a főztöm egykét kivételtől eltekintve nem kell neki, de mióta visszajöttünk Kecskemétről, azóta az üveges kaja sem. Csak gyümölcsöt enne meg zsemle-kenyérféléket. Húst csak virsli vagy fasírt formájában hajlandó enni, néha sikerül egy-két falat főtt vagy sült husit becsempészni. Nagyon sokféle ételről alapból kijelenti, hogy nem embernek való, ilyenek pl a sajtok. Joghurtokat enne szivesen, de azt meg én nem adok neki, mert gyors hashajtóként hatnak rá. Ami a sláger most, az a zöldborsó, de max. hetente kétszer. Ja, ha valami ízlik neki egyszer, akkor hiába próbálom aznap vagy másnap mégegyszer adni neki, legtöbbször teljesen elutasítja.
Komoly stressztényező már nálam minden etetés.

Pocakom lassan nonstop keményedik, mindenhogy kényelmetlen, Benedeket nagyon nehezen tudom már emelgetni (kétszer voltam már totál meggyőződve, hogy ott abban a pillanatban összerogyunk kettesként, annyira fájt a cipelése). Tegnap (és talán ma is) volt valami olyasmi, ami talán már jóslófájás volt, de megmagyaráztam picurnak, hogy tessék még várni, piszkosul nincs még előkészítve a helye, még polcot kell vennünk, felfúrni stb. Remélem, hatottam rá.

Azt hiszem, Liv kérdezte, hogy mi lesz a neve. Leventét választottuk, bár a napokban megint elbizonytalanított a tény, hogy most épp a 3. legnépszerűbb név. De nekem annyira tetszik, hogy inkább ragaszkodom hozzá. Ha valamilyen csoda folytán, az összes UH-n egyértelműen látható függelék mégsem az lenne, akkor tartalék lánynév a Rebeka.

Csengő,
csak sok erőt tudok kívánni, s azt, hogy minél előbb múljon ez az időszak. Én legalább ezt megúsztam. Szerencsére nekem párom mostanában elég sokat itthon van, meg anyám is jön hetente, így van, aki lefoglalja Benedeket, de így is nagyon nehéz, amikor csak ketten vagyunk. Nincs túl sok energiám rá, s ő meg unakozik, annyira sajnálom szegénykét.

Tutira lett volna még miről írnom, de inkább megpróbálom kipihenni a közben benyomott szalonnás-hagymás melegszendvicseket.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Egyelőre visszaolvasás nélkül, csak egy jó hír, amit szeretnék leírni:
ma voltunk dévénykontrollon, mindent a legnagyobb rendben talált a gyógytornász, úgyhogy átkerült Dávidom kartonja abba a mappába, akinek többet nem kell mennie. KépKépKép Tudtam, hogy minden rendben lesz, hiszen szépen megy, meg minden, de azért jó volt ezt a gyógytornásztól is hallani.
Viszont ahogy bementünk abba a szobába, ahol 5 hónapig kezelték - nem csinált még ilyet sehol - átölelte szorosan a nyakamat, és el nem engedett egy pillanatra se. Csak szorított, hogy nehogy kiengedjem a kezeim közül. Aztán egyszercsak nagyon keservesen elkezdett sírni, vigasztalhatatlanul, és mutatott az ajtóra, hogy menjünk, de most azonnal. Emlékezett! 4 és 9 hónapos kora között kezelték, de emlékezett, nem tudom, hogy konkrétan a fájdalomra-e, vagy csak arra, hogy itt valami rossz történt vele. Gyorsan felöltöztettem, és olyan gyorsan kijöttem vele a szobából, ahogy csak tudtam. Nagyon boldog vagyok, hogy soha többé nem kell oda visszamennem vele. Remélem, majd a testvéreivel sem.

Most visszaolvasok.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Moszi
Köszi a leírást, így csináltam, de valamiért a feltöltés nem jutott el a 100%-ig. FTP-vel csináltam végül, eredményt lásd a galériában! Mégegyszer köszi!

Csengő
Nőgyógy-od mit mond erre? És mit válaszolt a netes doki? Próbáltad a www.weborvos.hu-n belül az orvos válaszol rovatot?
KITARTÁS!!!Tessen kicsit jobbkedvűnek lenni!!!

Kormi
Huh, hát ez az időszak is eljött, mindjárt finish. Mikor még csak olvasgattalak Benneteket, olyan klassz érzés volt, hogy újra babát vártok (Csirkesz, stb), most meg nem győzöm kapkodni a fejem, hogy Csirkeszéknél már meg is van a baba, hamarosan Nálatok is, és jönnek a Többiek sorban.
Nemevés: lehet, hogy Benedek azért nem eszik, mert érzi rajtad, hogy feszült vagy (csakazértsem?!)? De amúgy súlya rendben, nem?

Jajjj, már megint milyen késő van, jó éjt mindenkinek!
Éva
eve75

Liv!

Jaj, de jó!!!
Éva
eve75

Csengő, a szopis tanácsadók nagyon leterheltek, rengeteg e-mailt kapnak, van, hogy egy nap 40-et, érthető, ha nem győzik! Ezért kell inkább telefonon keresni őket, hidd el, segítenek!

Pledit, sehova. Kép 2 körül akartunk indulni kirándulni, erre Dávid elaludt, és 1/4 5-kor ébredt, akkor meg már nem indultunk el. Majd ezen a héten.

Kormi, kitartás!

Kép

Kép
liv

Sziasztok,

Uff, most sikerült visszanézni. Egyébként Fábryt én se szoktam nézni. Nos, mivel mi leszünk ha minden igaz a zárókép, így elég, ha z utolsó 10 percet nézed.

KormiKép Kitartás. Ez itt már a finish. Kornél 37+0 napra született a kiskönyv szerint.Benedek nemevése. Én évekig csak vajas kenyweret akartaM ENNI. mINDENKI KÉTSÉGBE VOLT ESVE, ÉN MEG MÉGIS FELNÕTTEM-. vÉGÜL IS A DOLOG NEM VÁLTOZATOS, DE HA MINDEN TÁPANYAG BENNE VAN, AKKOR SZERINTEM NE AGGÓDJ.

Reditke? Neked még mennyi van?

CsengőKép Ne izgulj, elmúlik az állapot. Gondoljarra, hogy innen már csak felfel van út, tehát tuti jobb lessz. Anno az öcsém volt ilyen egymelles szopis. Valamiért az egyik ciciből kevésbé kell szívni. Lusta babaóc. A kis törpénél tessék erőltetni, hogy abból a ciciből is szopizzon, mondjuk hónalj tartással, ha másként nem megy. Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, de remélem, hogy Beszti nem haragszik meg ha megkeresed. Próbáld meg, hátha priviben tud neked válaszolni.

Bölcsi ügyekKép Sajna szerintem ez főleg anyagi kérdés. Anno nekünk szinte azonnal jött Kornél, és ha szeretnénk lakást, tesót, és fel is szeretnénk tisztességgel nevelni őket, akkor a bölcsi a kompromisszum. Szerintem nagyyobb gáz, hogy miközben az állam támogatja a munkába állást egyszerúűen nincs bölcsihely. Elvi megoldás nálunk pl az, hogy ha év közben vissza akarsz menni, pl tavasszal, akkor járasd szeptembertől bölcsibe( májusban iratkozz be minél előbb, ha helyet akarsz) különben nincs hely. az egyiik vezető szerint sok anyuka még a pocakban lakó csemetét beratja bölcsibe. Szerintem ez a brutális. Ha nem találsz bölcsit akkor pedig ugye nincs esélyed munkába állni segítség nélkül.

CeditKép Gratula az eljegyzéshez. Mikor lesz az esküvő? Tessék írni a csemetéről sokat. Bandó miket csinál?

KyrKép Te is írjál. Olyan jó tudni, hogy legalább olvasol. Képet hol nézhetünk a leányzóról?

MarcsaKép Köszi a recepteketKép Ki fogom próbálni.

LivKép Szegény Dávid nagyon megijedhetett:8 Viszont gratula a jó eredményekhez.

CsirkeszKép ApanélküliségKép Mi most gyógyultunk talán ki a torokfájásból és a kórus miatt elég sűrű a hetem. De jövő héttől már számíthatsz ránk is felmentő seregnekKép Csnge egy kisangyalKép Én is ilyen 2. babát szeretnék. Boti szerintem tuti nem Csenge miatt kap dührohamot, ez mosta z a kor, amikor az akaratát próbálgatja. Sajna Kornél is rajtam.

FogmosásKép Nemrtom ki kérdezte. Éva? Mi Judytól és Csirkesztől kaptuk az Elmex gyerek fogkrém tippet és azóta ez bevált. Most jutottunk el odáig, hopgy Kornél jó kedv esetén szépen fogat mos. Látod MAccsKép Lilit még most sem értük be.

MaccsKép Sajna a jövő hetem homály, és mivel nekünk nincs autónk nem hiszem, hogy eljutunk Biára. Dew még megálmodom, hogy mi lesz. Eygelőre a hetet szeretném túlélni.

Húú, ma vár a melóhelyem, plusz a gyerekszemészet.

Ja, és a megelőlefgező kölcsön a 2. gyerrek szocpoljáról szól, amit a bank megelőlegez a ketteske 4 éven belüli megszületésekor.

Vera,akim megy mert Kornél tombol

hvera

Sziasztok!

Éva
Remélem sikerül találkozni!Várom majd a hívásod!Megnéztem a képeket,NAGYON JÓK!Huncut fiacskád van neked is!Majd én is megpróbálok már felrakni,eddig nekem sem sikerült.

Csengő
Én is így jártam Mátéval mint ahogy most te,sajnos engem 9 hónapig végigkísért...Meg tudlak érteni...Remélem hamarosan jobban leszel!KITARTÁST!

Fogyókura:
Én a 90 napos diétát csináltam (4 naponként változik hogy mit ehetsz),nekem bejött,heti kb-2 kg!

Edoci

edoci

Sziasztok!

Edoci
Kép Hú, sajna rossz hírem van, úgy néz ki, mégsem megyünk ezen a hétvégén Láb-ra, mert apósomnak torokgyuszija van. Hacsak nem javul addig, de nem szívesen kockáztatnám, hogy Máté elkapja. De ha most nem, akkor jövőhéten úgyis megyünk.

Hvera
Aha, erre gondoltam én is, hogy gyermek születésének bevállalásához adják a megelőlegező kölcsönt.Anno mi is számoltunk vele, de mondták a bankban, hogy a törvény most úgy szól (akkor), hogy csak új lakásra adják, használtra nincs megelőlegezés, csak már meglévő 3(!) gyermek esetén van szocpol, akkor is csak fele összeg. S mivel mi használt lakást vettünk, gyermekünk meg csak egy volt, Õ is a pocakban... nagy túrót kaptunk.
Ti lakást akartok, vagy házat? Merre?

Sziasztok
Éva
eve75

Éva
Sajnálom,de akkor tényleg ne gyertek.Én sem tudom még mikor járunk arra,szombaton akartam menni csavarogni ha a párom úgyis megy dolgozni,de ez leginkább a kőművestől függ hogyan végez.

Edoci

edoci

Sziasztok
Most értem haza szolnokról,nyomtam egy laza szigorlatot Kép Szerencsére egész jól( 4 lett)
Próbálok visszakapcsolódni,reménytelenül le vagyok maradva.

Maccs
Nekünk úgy néz ki jó a febr 7.Apa alól kiszedem a kocsit Kép Köszi az emlegetést Kép

Viola
Örülök hogy Mira popija jobban van.Nagyon szép a kisasszony a képeken,csat nélkül is elég csajos.

Cedit
Hát irigyellek a szuper pasidért.Bandó alvása katasztrófa,ráadásul ha olyan napja van hisztizik mint pl tegnap.Ha nem ugy és akkor történtek a dolgok ahogy ő elképzelte földön vergődött Kép A telekért is irigy Kép Nekünk is tervbe van a költözés,de csak terv még.

Csengő
Még nem is gratuláltam a babához.Hányinger Kép Én Bandóval az első 5 hónapban minden nap hánytam csak hogy biztassalak kicsit KépDoki válasz Kép

Tcis
Én és a párom vad házasságban élünk Kép Kép Kép Hat éve vagyunk együtt de még nem vagyunk házasok Kép Jó döntéshez idő kell Kép Szóval így lettem most menyasszony

Kormi
A kaja miatt szerintem se idegeskedj.Mondom ezt én akinek a fia ugyanúgy nem eszik Kép Én is sokat izgultam miatta,de Bandó 11.50 kg körül van 85 cm szóval nem izgulok már rajta.Tudom idegesítő,mikor főzöl vmit és egy kanál után nem hajlandó enni,én ilyenkor befejezettnek nyilvánítom a kajálást.Ha nagyon éhes úgyis enni fog.

Liv
Dévényhez gratula. Kép Miis dec közepén voltunk utoljára,most kell menni kontrollra.Remélem nekünk se kell többet mennünk Kép

Vera
Esküvő elvileg aug 19-én lesz. Bandóka jól van.Igazi rosszcsontKép Nagyon sok szót utánozz és elég sokat használ már.Foga még mindig 6 db van de már hónapok óta.Kép Folyamatosan felmos törölget tereget Kép Vettem neki karácsonyra egy felmosó vödröt (játék) viledával,mert mindig a koszossal játszott.Ez legalább az ő mérete Kép

Edoci
Te is szoktál a mávos topikba irogatni,igaz? A neved nagyon ismerős de szerintem onnan Kép

Andi
Neked is gratula a pocaklakóhoz Kép Kép

Lassan mi is nekiállunk majd a tesónak.Bandó is másfél év után jött össze ha a tesó is akkor lesz mit edzeni Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

sziasztok,
visszaolvasás nélkül bocs, csak híradás.
Napról napra boldogabban, ugyanis, ma már 34+4.
sokat keményedek, ha fenn vagyok azonnal szúrok, múlt szerdán volt 4 órán keresztül 10 perces fájásaim, azt hittem szülés lesz, de elmúlt.

Majd valamikor visszaolvasok, ha tudok, de egy kérdés: Melyik szemészetet ajánljátok gyereknek? Szerintem jobb szeme kicsit kancsal és jó lenne normális helyen megnézetni, mert dokink a helyi sztk szemészetet mondtak, ahol ránéztek és annyit mondtak, hogy ekkora korban még nem vizsgálhatóa zsme, ami mint tudjuk baromság.

Most megyek feküdni tovább.
Puszi mindenkinek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Vera Kép
Most hirtelen ennyi, majd írok még.
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=15744
kyrandia

Reditke,
Szemészetben legjobb hely, ahová viheted, az az I. sz. Szemészeti Klinika, a Tömő utcában. Én több, mint egy éve vittem oda Benedeket, egyszerre mentünk, ha jól emlékszem, Dinoékkal. A gyerekrendelésen akkor csütörtök délelöttönként volt csecsemőrendelés, s bár a mi fiaink már kinőtték a csecsemőkort, de akkor is vizsgáltak ott másfél éves kor körülieket. Volt egy telefonszámom is hozzájuk, de már nincs meg. Azt tudom, hogy hiába kértem időpontot, mert csak azoknak adnak, akiket visszahívtak valami miatt. Nagy a tömeg, érdemes a rendelés legelejére, sőt talán egy kicsit korábban odamenni, mert aki később ér oda, s nem volt időpontja, esetleg nem jut be. De a nagy tömeg, s enyhe káosz ellenére, s úgy is, hogy nekünk nem volt beutalónk, nagyon alaposan kivizsgálták Benedeket. Sőt, adtak kis ábrácskákat, táblát, hogy hogy kell megtanítani a párévesek szemvizsgálatára otthon, s két éves kor körül menjünk kontrollra. Talán telefonkönyvből ki lehet valami számot halászni, s meg lehet próbálni időpontot kérni.
Az tuti, hogy ott a legprofibbak. Az sztk-sok tényleg nagy baromságot mondtak, én úgy tudom, hogy már kilenc hónapos korban esedékes az első szűrővizsgálat a gyerekeknél, csak sajnos ezt a gyerekorvosok többsége sem tudja. Nagyon felháborít az ilyen hozzáállás, főleg azt tudván, hogy a korai vizsgálattal még megmenthető lett volna a tompalátó szemem látása, de emiatt nagyon résen leszek a gyerekeimnél, Benedeket is elhurcoltam, s amint eléri a megfelelő kort, Leventét is viszem vizsgálatra a klinikára, mégha ránézésre tökéletes lesz is a szeme. Nekem azt a fél nap sorbanállást, s azt az esetleges (bár itt nem tapasztalt) lenézést, ami a túlaggódó szülőknek jár, megéri, hogy biztos legyek abban, a fiaim nem járnak úgy, mint én.

Kormi

Kormi

kormi

Reditke, mégiscsak megtaláltam a cikket a babaszobán, ami a korai szemproblémákról, s a gyermekszemorvoslásról szól, s a cikk végén ott a rendelés elérhetősége:
"Budapestről és környékéről jövő szülőket és gyermekeiket a Semmelweis Egyetem I. számú Szemklinikáján várja gyermekszemészeti szakrendelés. A rendelésre telefonon is be lehet jelentkezni: 06/1/2100280/1618. A csütörtöki nap a csecsemőszűrés napja, amikor az egy év alattiakat és körülieket vizsgálják. (Cím: 1083 Budapest, Tömő u. 25-29.)"
A teljes cikk: cikk
S a környékén még van jópár hasznos cikk ezen kívül is.

Kormi

kormi

Nem jellemzo ram,d e most nev szerint irtam mindenkinek es elszallt. Persze a lustasag, hogy nem mentettem.....

Szoval:

- Koszi az egyutterzest, csak abban bizom, hogy nem tart 18 hetig. Edoci, te kaptal valami bogyeszt a hanyasra? daedalont hanyadik hettol lehet szedni? A hanyas engem is vegig kisert, csak nagyon intenziv csak a 18. hetig volt.

Kormi, Reditke meg lehet hogy egy napon szultokKép
Kitartas es varjuk a hireket!

Vera, en mar feladtam a jobb mellemet, majd az uj gyerek hatha hasznaljaKép

Nikk, gratula az eljegyzeshez es a szigorlathoz.

Kyr, megneztem a kepeket edes mind, foleg az amelyiken a csacsin allKép

Gratula Davidnak!

Lau, ugye minden oke? Olyan hosszunak tunik, hogy nem ir, mert ez mar a masodik het kozepe!
Tobbiek:MMMUUUKKKK
csengo 11+5
Vendég

Edit, a Péterfyben is nagyon jó a gyerekszemész! Mi elég sokszor voltunk nála, hiszen a koraszülött babáknak rendszeresen ellenőrzik a szemeit, nagyon tudom őt ajánlani. Nem ugrik be a neve, de ha érdekel, szólj, előkeresem!

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

NikkKép
VadházasságKép
Gratulaálunk a zeljegyzéshez, és jó készülődést!
grat a vizsgához is!

KyrKép
Nagyon helyes a lánykádKépJó az a piros paci

VeraKép
Ha már nem leszel elhavazva, még mindig szívesen megyünk kreatívkodni. Pont ma gondoltam arra, amikor egy röltex előtt állt meg a busz, és gyönyörű pamutokat láttam, hogy milyen jó lenne tudni kötni, és hogy te tudsz, és lenne e kedved megtanítani?

CsengőKép
Kitartás!!!

LivKép
Örülök, hogy Dávidnak nem kell többet mennie, és sajnálom, hogyilyen rossz élményei voltak, és ezek felelevenedtek

reditkeKép
Örülök, hogy már 34+4, hogy megy az idő!
Feküdj sokat! Bálintnál vannak még azok a dührohamok?

KormiKép
Ajánlott elvinni a gyerkőcöket szemészetre? Én ezt még nem hallottamKép

MaccsKép
Időpont tuti jó, ha nem alszanak, majd játszanakKép

Lauért én is aggódom, nagyon rég nem jelentkezett. Valaki nem tudja felhívni?
Én mondjuk mindjárt írok a méljére, de ha valaki meg tudja csörgetni, tegye meg légyszi!

Lili hihetetlen üvöltéseket vág le ha nem úgy van, ahogy ő akarja. Próbálom elterelni a figyelmét, de nem mindig jön össze. Persze az én kitartásom győz, de nem könnyű következetesnek maradni...ti gyerkőceitek is ilyenek?

na megyek, mert álmos vagyok!
Mindenkinek mukk!
Puszi:Móni

Kép
sunimum

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?