Új privát üzeneted érkezett!

Hannamama, igazán köszönöm, most megyek és ki is próbálom, lesz egy kis meglepetés a férjemnek,mert úgy tudja,hogy nem tudom a receptetKép
Köszi mégegyszer!!
Barbi
Barbi
 


A kelkáposzta fõzelékbe érdemes még tenni egy kis szemes köménymagot, attól még finomabb lesz. Kép)
helga
 
 


meg fokhagymát Kép

bigacsiga Kata

ui. én nem szeretek ráharapni a köménymagra én öröltete teszek mindenbe, de abból kevesebb kell mint az egésbõl.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 

 
 

Nézzétek mit találtam a receptjeim között!

BABAPISKÓTA

1/2 kg liszt
1/2 doboz szalakáli
25 dkg cukor
5 egész tojás

A hozzávalókból tésztát gyúrúnk és 24 órát hûtõbe pihentetjük. Másnap 1/2 cm vastagra kinyújtjok, babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A tepsit nem kell kizsirozni, kiliszetzni!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Nézzétek mit találtam a receptjeim között!

BABAPISKÓTA

1/2 kg liszt
1/2 doboz szalakáli
25 dkg cukor
5 egész tojás

A hozzávalókból tésztát gyúrúnk és 24 órát hûtõbe pihentetjük. Másnap 1/2 cm vastagra kinyújtjok, babapiskóta szaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A tepsit nem kell kizsirozni, kiliszetzni!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Ha tudja valaki, hogyan lehet gazdaságosan céklalevet csinálni, írja le legyen szíves. A Kicsi@világban ittam egyszer és nagyon ízlett. Köszi!
Katicabogár
katicabogár (katic
 


Sziasztok!
Egyszer kaptam valakitõl linkeket meg tanácsot is, hogyan csináljak túrót.
Kipróbáltam, de nekem tejföl lett belõle...
Szerintetek milyen állapotban kell a tejet csepegtetni kezdeni? Szerintem én ott szúrtam el, hogy még épphogy folyós volt...
Még egy kérdés, ami régóta furdalja a kíváncsiságomat: mit kell reszelni a reszelõ nem nagylyukú és kislyukú részén, hanem a többin?
Kati, a fõszakács
karina
 
 


Sziasztok!

Ildi, köszönjük!

Andi! Persze, minden finomság érdekel! Kép

Laura
p_laura
 
 


Kati!

A túróhoz a tejet akkor kell elkezdeni csöpögtetni, amikor az aludttej már szétvált két részre: alul van egy híg, zöldesságra, kellemesen savanykás lött (én jókat szoktam inni belõle, azt hiszem, ez az író), a tetején pedig egy fehér, vastagabb réteg (ez lesz a túró). Ilyenkor egyébként nem árt egy picit meleg helyre tenni, pl. a melegedõ vagy kihûlõ sütõbe. De csak langyos legyen!!! Aztán az egészet berakod a szûrõbe, az író(?) kicsöpög, és a szûrõben marad a túró.

Szia: Laura
p_laura
 
 


Kati!

Rosszul tudtam: az a savó, amit én írónak neveztem.

Szia: Laura
p_laura
 
 


Sziasztok, kaptam egy gyönyörû csukát. Tudtok valami fini csuka receptet? most a mélyhûtõben hûsöl.
Valami olyat szeretnék, ami egy kicsit szaftosabbá teszi az amúgy száraz fincsi húsát.

Köszi: Marea
Marea
 


Sziasztok!

A reszelõnek a rücskös oldalán (amelyiken olyan sok kis kiálló izé van Kép ) én citrusfélék héját szoktam reszelni (citrom,narancs héja).
Helga
 


Sziasztok!

A túróhoz elõször is jól megaltatod a tejet. Utána felteszed melegedni, én úgy csinálom, hogy a gázra ráteszek egy fémlapot, felmelegítem, akkor legkisebbre veszem a gázt (mindezt a legkisebb égõn) és azon melengetem, kb fél órát, majd lezárom, és a lapon hagyom még, ott hül ki. Amikor teljesen kihült (ált este melegítem és reggelig hagyom), akkor teszem szûrõbe csöpögni. Melegítés nélkül szerintem nem is lehet, ha melegíted, látni fogod, hogy változik az állaga. Ja, túl erõsen nem szabad, szóval hogy nagyon forr, vagy rotyog, mert akkor szétmegy.

Reszelõ: én pl a sztrapacskához a krumplit azon a kocka-alakú akármin reszelem (de utálom, viszont ahhoz tényleg ilyen jó pépes kell) Viszont szerintem az ujjamat is ezen lehet legjobban lereszelni. (én a citromhéját azon szoktam, amin a sajtot is)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Sziasztok!
Ezt találtam:
[url=http://www.ruszwurm.hu/html/konyv_tartalom.html" TARGET="_top]Cukrászat[/url]
Kép
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Köszi lányok!
A citromhéj nem ragad bele azokba az izékbe? Eddig én is a kislyukún csináltam.
Az aludttejet hogy kell csinálni? Csak várni, várni, várni, amíg megalszik? Valakitõl azt hallottam, hogy citromlét csepegtet bele, hogy kicsit összemenjen. Igaz ez?
És szûrni hogy szoktátok? Én egy konyharuhán keresztül csináltam, az elég jónak tûnt, de ha van jobb ötelet...
Kati
karina
 
 


Bodzaszörp-recept, ahogy én csinálom:

8db nagy bodzavirág
5l langyos víz (én fölforralt, lehûlt vizet használok)
70dkg cukor
2 csapott evõkanál citromsav
2db citrom belekarikázva

24 órát állni hagyni, idõnként megkeverni, másnap leszûrni, hûtõbe tenni.
Ezt higítva szoktuk inni és hûtõben tároljuk. Nem áll el olyan sokáig, mint a tartósítószeresek.

Iboly
iboly
 
 


tejes oldalak
[url=http://anubis.mezgazd.kee.hu/tej02/sld001.htm" TARGET="_top]http://anubis.mezgazd.kee.hu/tej02/sld001.htm[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Íme egy ötlet, mit lehet kezdeni 6 megmaradt tojásfehérjével.
Elõször is, én elõzõleg lefagyasztottam az itt-ott megmaradt fehérjéket - csak nemrég tudtam meg, hogy a fehérjét is lehet fagyasztani! Szobahõmérsékleten felengedtem, keményre felvertem, apránként hozzáadtam 18 dkg cukrot, a végén 2 evõkanál sárgabaracklekvárt. Jól kivajazott-kilisztezett formába öntöttem (2 literes püspökkenyérforma, de persze lehet más is). 200 fokra elõmelegített sütõbe még a mûvelet elején egy nagy tepsit tettem 2 ujjnyi vízzel. Ebbe raktam a formát, és kb. 20 percig gõzöltem. A végén késsel meglazítottam a tészta szélét, és tányérra borítottam. (Többnyire beleragadnak a sütijeim a formába, ez nem!) Kész! Magában is könnyû, finom, de valamilyen édes mártással is lehet tálalni.
Jó étvágyat!
Kati
karina
 
 


Sziasztok! Na, mostmár itt sem csak olvasó leszek.
Marea: a csukát spékeld meg füstöltszalonna-csíkokkal, fokhagymával, tegyél mellé (vagy a hasüregbe is) paradicsom- és paprikakarikákat, kicsit sózd, borsozd és irány a sütõ! Persze kell egy kis olaj alá, hogy ne kapjon le. Nyammm! Tehetsz mellé krumplit is sülni, de azt én kicsit elõfõzném, mert a hal hamarabb megsül. Az Anyukám mustárt is tesz rá, hát isteni!

Jó étvágyat!

ildikó
ld
 


Szörpök és más különlegességek bodzából

Bizonyára mindannyiunknak eszébe jut nagyi bodzaszörpje, amelyrõl gyerekfejjel azt hittük, varázstudományra van szükség, hogy az út szélén is megtalálható bokor virágából a finom ízeket kicsalogassuk. Pedig nem kell hozzá egyéb, mint néhány "bodzavirág-tányér" és egy kevés kísérletezési kedv.

A "beszerzési körút" alatt érdemes odafigyelni, hogy honnan szüreteljük le az apró, sárgásfehér virágokból álló, tányér alakú virágokat. Válasszunk kevésbé forgalmas és poros helyeket: ligeteket, erdõket, ahol nem annyira szennyezettek a növények. Nem csupán egészségügyi szempontból fontos ezt megjegyeznünk hanem, mert igazán aromás limonádét csak tiszta virágokból lehet elõállítani.

Friss bodzaszörp

Hozzávalók:
10 db tenyérnyi, teljesen kinyílt bodzavirág
1 nagy, lédús citrom
1 kg cukor, esetleg barnacukor
2-4 l víz ízlés szerint

Tegye a virágokat egy nagy befõttes üveg aljára, miután finoman lerázta róluk az apró bogarakat. A virágokat nem szabad lemosni, mert a szennyezõdésekkel, rovarokkal együtt kimossuk az aromát adó virágport.
Vágja a citromot egészen vékony szeletekre, és tegye a virágokra, majd a szeleteléskor kifolyt citrom levét is öntse rá. Az így elõkészített virágokat öntse fel vízzel, majd, miután a szörpöt 1- 2 órán keresztül állni hagyta, szûrje át sûrû szûrõn. A szörp elõnye, hogy akár azonnal is átszûrhetõ, ám aromásabb lesz, ha hagyja kicsit összeérni az ízeket. A frissítõ hûtõszekrényben kitûnõen tárolható.

Bodzaszörp

Hozzávalók:
- 20 - 22 db bodzavirág
- 10 liter víz
- 7 kg cukor
- 5 db apróra vágott citrom
- 10 dkg borkõsav vagy citromsav

Fõzze fel a vizet a cukorral. Ha kihûlt, adja hozzá a bodzavirágot, és a felaprózott citromot. 1 dl vízbe elkeverve fõzze fel a megadott mennyiségû borkõsavat vagy citromsavat.
Keverje össze a bodzalevet és a borkõsavas/citromsavas oldatot, majd hagyja 4 napig állni. Naponta kevergesse meg az így elõkészített levet. Az 5. nap szûrje le és töltse üvegekbe a szörpöt.

Bodzavirág bor

Hozzávalók:
1 l lemorzsolt bodzavirág
1 kg cukor
1 karikára vágott citrom
3 l víz
50 g élesztõ

Tegye a lemorzsolt bodzavirágot rozsdamentes fazékba, adja hozzá a cukrot és a citromot, majd forrázza le 3 liter lobogva forró vízzel. Ha kihûlt adja hozzá az élesztõt. Az így elkészített alapot hagyja állni egy éjszakán keresztül, majd másnap szûrje le, töltse üvegekbe, és gyengén ledugaszolva tegye azokat hûvös helyre (ne a hûtõszekrénybe!). Az érlelés során többször kiugorhat a nyakas üvegek dugója, ha elõfordulna, dugaszolja gondosan vissza azokat. Amikor már letisztult lé, szûrje le az idõközben képzõdött üledéket, majd dugaszolja be véglegesen az üvegeket.

Bodzaecet

Hozzávalók:
frissen szedett bodzavirág
borecet

Töltsön meg egy befõttesüveget megtisztított, frissen szedett bodzavirággal, majd öntsön rá annyi borecetet, hogy az üveg színültig megteljen. Tegye a befõttesüveget kb. 2 hétre napra vagy meleg helyre.
Ezután szûrje le az így elkészült bodzaecetet és öntse szét kis üvegekbe. Halételek ízesítésére kiváló.


Bundás bodza

Hozzávalók:
4 szép, virágzó bodza
1 db egész tojás
1 dl tej
15 dkg liszt
kevés szódavíz
csipetnyi só
ízlés szerint porcukor
olaj, a virágok kisütéséhez

A következõ ínyencség, amely csak virágzó bodzából jó, egyszerûen és gyorsan elkészíthetõ.
Verje a tojást habosra 1 evõkanál porcukorral és a tejjel, majd adja hozzá a lisztet, sót és annyi szódavizet, hogy a szokásos sûrûségû palacsintatésztát kapja. Mártsa meg lisztben a száráról lecsipkedett, megmosott és lecsöpögtetett virágot, majd forgassa meg a tésztában. Tegye az így bepanírozott virágokat 180 fokra felhevített olajba; 1-2 perc alatt szép világosra sülnek. Itassa le a megsült virágokról a felesleges olajat, és tálalja porcukorral meghintve.

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok!
Az idén elõször szerettem volna eperdzsemet eltenni, erre most kiderült, hogy magas a cukrom, úgyhogy a továbbiakban szigorúan diétáznom kell, és egyébként is rém kövér vagyok Kép
Segítsetek.
Valami cukormentes dzsem készítési módot tud valaki?
Vehetnék persze könyvet amiben találok, de valami kipróbált receptet szeretnék.
Elõre is köszönöm.
Üdv.
Malacka
malacka
 
 


Sziasztok!

Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mitõl lesz szép fényes a kelt tészta? Lekváros bukta, túrós batyu... Mivel kenjem be a tetejét sütés elõtt? Sosem sikerülKép.
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Ha nagyon fényeset akarsz, akkor egész tojást kissé felversz, azzal bekened, hagyod kicsit száradni, úgy a sütõbe, vagy vagy a tömény cukros víz is jó erre, én kb 5 nagykanál cukrot keverek el fél pohár vízben, vagy a sütés végefelé is bekenheted, amikor már majdnem jó. akkor jó a cukrosvíz, vagy a tojáss.+tej is. Én inkább az egész tojást használom a kalácsokhoz, a batyuféléket cukrosvízzel szoktam kenegetni.Kép
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


a cukros víz a sütés vége elõtt tuti bejön!!! :-) szerintem is próbáld ki!

Marea
Marea
 


Lányok,
köszi, legközelebb kipróbálom:
Ágci

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan kell hajdinakását fõzni?
Kati
karina
 
 


Sziasztok, a keresõben nem találtam ezért merem kérdezni az eddigiek olvasása nélkül: tudja valaki, hogy az olyan nagyon-nagyon finom eperhabot hogyan kell csinálni?
Köszi Éva
Évaiii
 
 


Sziasztok!

Csatlakozom Évához, azzal a kiegészítéssel hogy bármilyen klassz epres ötletnek nagyon örülnék!Kép
Köszi!

Norcsi
norcsi
Lenti
 
 


(olyan helyes menetelõ epret találtam, de a gép nem hajlandó berakni!Kép talán majd legközelebb)
norcsi
Lenti
 
 


Az én epres ötletem:

Eperszezon idején szoktam csinálni.
Sütök palacsintát és az alábbi töltelékkel töltöm meg:

Túró, cukorral, kevés tejföllel kikeverve eper nagyobb darabokra összevágva.

Isteni finom!

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kati!

hajdinás receptek
[url=http://www.deliextra.hu/archivum/iny10419.shtml" TARGET="_top]http://www.deliextra.hu/archivum/iny10419.shtml[/url]
köles
[url=http://www.deliextra.hu/archivum/iny10215.shtml" TARGET="_top]http://www.deliextra.hu/archivum/iny10215.shtml[/url]
hajdina
[url=http://www.holgyvilag.hu/main2.php?cikk=580&pos=1_6_5" TARGET="_top]http://www.holgyvilag.hu/main2.php?cikk=580&pos=1_6_5[/url]
gabonák
[url=http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/18/elgabi.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/18/elgabi.html[/url]
köles
[url=http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/23/sutfozgab.html" TARGET="_top]http://www.vegetarianus.hu/ujsagok/veghirl/23/sutfozgab.html[/url]
köles
[url=http://www.eszemiszom.hu/hammkonyha/2001/maj/Kedves4.htm" TARGET="_top]http://www.eszemiszom.hu/hammkonyha/2001/maj/Kedves4.htm[/url]
hajdina
[url=http://www.europress.hu/bio/bio.htm" TARGET="_top]http://www.europress.hu/bio/bio.htm[/url]#a
[url=http://www.orifound.ngo.hu/hagyomany.htm" TARGET="_top]http://www.orifound.ngo.hu/hagyomany.htm[/url]
[url=http://www.babapont.hu/bamenu/recept/gabona.html" TARGET="_top]http://www.babapont.hu/bamenu/recept/gabona.html[/url]

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Kata köszi!

Már az olvasásától is híztam néhány dekát!Kép

Ki fogom próbálni a gyerekeim nagy örömére!

Szia:Norcsi.Kép
norcsi
Lenti
 
 


Sziasztok!

A turo keszitesehez, a lecsopogtetesehez textil pelenkat is lehet hasznalni. A negy sarkat osszekotni egy sodrofara raakasztani, annak a ket veget meg egy egy szekre ratenni. Ala meg persze a tal, amibe kicsopog. Anyukam igy csinalja, de en nem probalnam ki, mert a kicsinyeim rogton benne lennenek. Egyebkent is az USA-bol irok, es itt azt hallottam nem szabad megaltatni a tejet (es azt hasznalni), mert mergezo. Hogy igaz-e tenyleg, nem tudom.

marta
marta
 


Sziasztok!

Bigacsiga! A bundás bodzáról jutott eszembe, hogy ezzel a módszerrel akácvirágot is lehet készíteni, szintén nagyon fincsi!

Laura
p_laura
 
 


Bigacsiga (Kata, ugye? Kép )!

Még valami: ezt a nagyon fincsinek tûnõ epres palacsinta- töltetéket más gyümölccsel próbáltad?

Laura
p_laura
 
 


Sziasztok!

Nekem az összes epres kajával az a bajom, hogy nincs az az eper mennyiség - szezon, ami elég ehhez. Olcsó, nagy mennyiségû eper- lelõhelyekre vágyom! (most képzeljétek el, öten mennyi epret tudunk csak úgy teljesen magában befalni...)

Ildi

Ildi
pildi
 
 


Laura!

Nem próbáltam mással, de szerintem málnával, áfonyával, szederrel vagy meggyel is finom lehet.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Sziasztok4
Köszönöm a hajdinát!
Cserébe itt egy fincsi eperkrém-recept:
Kell hozzá: fél kiló eper, 10 dkg porcukor, 1 zacsi vaníliás cukor, fél citrom leve, kb. 8-10 g zselatin, 3 dl tejszín.
A epret kicsumázzuk, összeturmixoljuk, összekeverjük a cukrokkal és a citromlével. A zselatint a használati utasítás szerint felmelegítjük egy kevés vízzel, és amikor hûl, szintén az eperhez adjuk. 2 dl tejszínt felverünk, végül ezt is hozzáadjuk. Hûtõbe tesszük legalább 3 órára. A maradék tejszínnel, egyéb gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
A húgom szerint olyan az íze, mint a békebeli eperhabnak, ami citromhab formában is létezett úgy 15 évvel ezelõtt.
karina
 
 


Sziasztok!
Ildi! Nincs a környéketeken eperland? ,nálunk van 2 is, annyit eszel amennyi belédfér, azt nem kell kifizetni, amit szedsz otthonra lemérik, most 260 Ft kilója, de 10 kg felett 240 ft. Már naponta járok, mert 2-3 kg is elfogy, azon élek három napja, akármit csnálhatok belõle, elfogy, de legjobban natur szeretjük, Ja, kb. fél óra alatt szedtem a 3 ot ma, egy kb. 10 méteres szakaszon, anyi volt, hogy sajgott a szívem otthagyni, A Zsomi is élvezte, kis palackaban vittem be vizet, azzal leöblítettem a szemeket, és vigan tömte amig szedtemKép
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Eperbarátok figyelem! Most van itt a szezonja a "babapiskótás" sütinek (korábban már leírtam)akár minden hétvégén! Hétközben meg a gyerekeim a natúr eperevészetnél nem tudnak jobbat elképzelni sem!
Üdv: Szofi Kép
Szofi
 


Zsomimama!
Hol van ez a "nálunk"? Kép
Üdv.
Malacka
malacka
 
 


Sziasztok!

Szofi!
Ma készitettük el a babapiskótás receptet eperrel. HOlnap kóstoljuk meg, már alig várom. Majd leirom, milyen lett. Kép
helga
 
 


Zsomimama, merre van epeland? Pesten is van? Mom
MOm
 


Régebben az egyik Csepel szigeten volt a másik Kisorosziban.
Kisorosziban tuti nincs, mert elmosta az árvíz.
A napilapokban is szokott hírdetésben lenni.

bigacsiga Kata

bigacsiga
Budapest IV. kerület
 
 


Pár éve mi Budakalászon szedtünk epret, nem tudja valaki, hogy most van-e arrafelé?
Iboly
iboly
 
 


Hát most nem ott lakunk, hanem Gyõrben, itt 2 van. Pesten lakva a csepelire szoktunk járni.
Elkészült az idei elsõ eperlekvárom, isteni lett!

Zsomimama
zsomimama (zsomimama)
 


Sziasztok!
Megkóstoltuk az epres sütit, nagyon finom lett és nagyon egyszerû elkésziteni. Kép

Úgyhogy ha van kedvetek próbáljátok ki! Kép
helga
 
 


Sziasztok!

Régebben olvastam itt, ha jol emlékszem, kifli, zsemle recepteket! nem tudjátok mikor lett ez leirve, mert nem találom az archivban! ;-)

Esetleg ha van valakinek ötletet, hogy lehet házilag turorudit késziteni nagy örömmel olvasnám!
Köszi
kisineandrea
 
 


Örülök a babapiskótás sikerének!

További fõzés nélküli eper-felhasználás:

Gyümölcsleves:

2dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, porcukor, 1 l tej, kb 30 dkg eper

A tejfölt a tojássárgájával a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük majd felengedjük a hideg tejjel, a jól átmosott és felaprított epret hozzáadjuk és jól behûtve tálaljuk. (A nyers tojás miatt azonnal hûteni és csak aznap fogysztani!) Más gyümölccsel (befõttel) is finom!

Brum-Brum koktél (vitaminbomba)

1 banánt összeturmixolunk kb 10-20 dkg eperrelés némi jégkockával, majd hozzáöntunk kb 2,5 dl frissen facsart narancslevet és ismét turmixoljuk (cukorral lehet ízesíteni) szederrel is nagyon finom!

Szép nagy eprekhez:

Csumástól jól megmosni a nagy (behûtött) epreket, jól leszárítani és olvasztott csokiba mártani , majd lehet apróra vágott pisztáciába, mandulaforgácsba, vagy kókuszreszelékbe forgatni, az egészen hagyni megdermedni a csokit.
Szofi
 


Örülök a babapiskótás sikerének!

További fõzés nélküli eper-felhasználás:

Gyümölcsleves:

2dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, porcukor, 1 l tej, kb 30 dkg eper

A tejfölt a tojássárgájával a vaníliás cukorral és a porcukorral elkeverjük majd felengedjük a hideg tejjel, a jól átmosott és felaprított epret hozzáadjuk és jól behûtve tálaljuk. (A nyers tojás miatt azonnal hûteni és csak aznap fogysztani!) Más gyümölccsel (befõttel) is finom!

Brum-Brum koktél (vitaminbomba)

1 banánt összeturmixolunk kb 10-20 dkg eperrelés némi jégkockával, majd hozzáöntunk kb 2,5 dl frissen facsart narancslevet és ismét turmixoljuk (cukorral lehet ízesíteni) szederrel is nagyon finom!

Szép nagy eprekhez:

Csumástól jól megmosni a nagy (behûtött) epreket, jól leszárítani és olvasztott csokiba mártani , majd lehet apróra vágott pisztáciába, mandulaforgácsba, vagy kókuszreszelékbe forgatni, az egészen hagyni megdermedni a csokit.
Szofi
 

Vissza: Ötletek, tippek

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?