Új privát üzeneted érkezett!

Marcsi Kép
Hova jársz suliba?

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Éva
Most megyünk a dokihoz, majd írom, hogy mit mondott.

Apropó, képzeljétek nincs autó kulcs még mindig, hiába kérdezzük csak a vállát vonogatja, szóval így jártunk. Most pótkulcsot használjuk és szerencsénkre a riasztóból is kettő van, de most erre a kulcsra nagyon kell vigyázzunk ,mert ha nem akkor vége!!!! de én azért még reménykedem, hátha a mi kisfiunk megsajnál minket és szépen visszaadja a kulcsot. A kukával ég nem tudtunk semmit sem csinálni, mert nincs olyan hely ahová elrejthetném, még egy kamra sem, és a konyhánk nem túl nagy a szekrények meg beépítettek és minden kis lyuk ki van használva, de csak találunk valami megoldást

Marcsi
Vendég

Hahó
Bölcsiügyhoz:
szerintem senkit nem kövezünk meg emiatt. más országban és régen itt is hat hét után ment vissza anyuka dolgozni. jó dolog, hogy aki nincs rákényszerülve anyagilag, itt maradhat tovább otthon a gyerkőccel.
azt viszont kicsit sarkításnak érzem, mikor azt írjátok, hogy a gyerek unatkozik otthon, nincs maga, kell a társaság. pontosabban biztos kell nekik, de tuti, hogy nem egész napra, max 1-2 órára. a bölcsi ilyen szempontból tényleg kényszermegoldás, ilyen pici gyerekek még nem nagyon játszanak el együtt naphosszat, inkább mindenki maga ott is. a gondozók pedig eleve nem tudnak annyi figyelmet fordítani rájuk, mint az anyuka otthon.
az ideális szerintem az lenne, ha 3 éves koráig otthon, de azért naponta 1-2 óra társaságban, hogy szocializálódjon.

én itthon voltam Gergővel 3 éves koráig, mert ugye közben jött Gellért. nyáron láttam rajta, hogy már jó lesz ha ovis lesz, novemberben kezdte el, mikor 3 éves lett. Gellike egyelőre nagyon anyamajma, nem tudom elképzelni, hogy bölcsis legyen. viszont már nekem is hiányzik valami, ezért is kezdtem el tanulni. szetrintem két éves koráig maradok itthon, utána megpróbálok itthoni melót szerezni. ha meg vissza megy az ember, már tiszta rohanás az élet, ahogy látom.

Moszi
táblázat:9 most, hogy megnéztem, tényleg rengetegen eltűntekKép

Csirkesz
ha lesz majd kis időd, légyszi írd meg a kis kezdőnek, hogy miket kell vinni síelésre. jöhet magánban isKép

csók
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Csirkesz (Duplamutter)Kép
Üdv. újra közöttünk. Remélem Istenke megtartja Csenge jó szokását és sok "szabadidőt" hagy NekedKép

MacsekKép
Abszolut nem ítéllek el a bölcsi miattKép Amint írtam, Marci is megy ősztől, egyébként remélem hamar beszokik majdKép Ezt csak arra merem alapozni, hogy reggel-délután, amikor megyünk Hannáért, ő egyből rohan be a szobájukba, tök jól elvan, akkor van visítás, ha az óvónéni kihozzaKép
És hát nekem is rá kell jönnöm, hogy ez a 4fal között üldögélés valahogy nem való nekem. Egész nap nem hallok egy normális emberi szót, rettentően hiányzik az úgymond felnőtt életemKép Most úgy tűnik, hogy baromi önző vagyok, de amikor Hanna 2 éves kora után visszamentem melózni, folyamatosan azt vágták a fejemhez, hogy túlságosan ragaszkodom hozzá, kicsit lazítanom kellene és magammal is többet kellene törődnömKép

ÉvaKép
Üzcsit megkaptam, hamarosan válaszolok is ráKép

MarcsiKép
Meg tudnál osztani velünk egy-két wok-os receptet? Pár éve kaptam egyet a páromtól, de még soha nem használtam, ott "porosodik" a szekrényben, de mindig amikor rápillantok, mindig eszembe jut, hogy olyan jó lenne valami fincsit alkotni benne.

Lépnem kell, Marci felébredtKép
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

A nap híre: megkapták az építési engedély, és neki álltak a leendő társasházunk alapjánnak. Üröm az örömben: még nem sikerült eladni a telkünket, szóvel az önrészünk még csak antitőke formában létezik, pedig be kéne fizetni egy csomó zsét a szerződéskötéshez. Na most mondjátok azt hogy ne legyek depi Kép Nem tudom honnan fogok pénzt előszedni a szerződéshez, ill. mikor tudom a qrva telket eladni. Kép Pedig novemberben már volt egy érdeklődő, azt mondta
ne áruljuk tovább mert neki kell a telek, htéfőn megy a bankba, hozza a folgalot, na azóta is jön.. Kép

Lakás keresők, nem akartok Biára költözni? Ebben a házban kb. 290.000 FT /nm lesz az ár, és tök jó, nyáron már lehet költözni.. asszem 70-80 nmes lakások vannak még...
Babapro"dzs"ekt-témában: aki még emlékszik rá, annak bocs az untatásért, de Lili nálunk több mint 6 év után jött össze, szinte csodaként, már-már le is tettünk róla. Aztán mindenki /pl. nőgyógyim is/ azt mondta, ha egyszer összejött, akkor "megy ez nekünk", a második sokkal könnyebben össze jön majd. Ebben azért is kezdtem el hinni, mert Lili előtt soha nem volt rendzseres mensim, sőt, a problémám pont az volt, hogy peteérésem sem nagyon. Tavaly április óta viszont halál pontosan, bár kicsit hosszabb ciklussal jön meg, ezért is számítottam annyira, hogy majd most akkor már helyre állt a hormonháztartásom biztosan. Az viszont igaz, hogy Lili még elég sokat, bár elég összevissza szopizik ...

Azok alapján viszont, amit írtatok, teljesen meg vagyok zavarodva, légyszi világosítsatok fel. Én úgy tudom, hogy GYED akkor jár, ha:
1.) GYED alatt terhes leszel és meg is szülöd
2.) GYED alatt terhes leszel, de ha később szülöd végig doglozni kell, mert ha táppénzre mész akkor már csak GYES jár,
3.) a GYED után minimum 1/2 évet biztosítva vagy = dolgozol bejelentve.

Direkt megnézettem a könyvelőnkkel. Ez alapján nekünk most védekezni kéne egy évig, szóval semmi esély következőkére egy ideig, mert ha most teherbe esek, akkor már nem tudom megszülni a GYED alatt - max. szeptember, október környékén. De mivel a régi helyemre csak a kötelező ideig tudnék visszamenni, utána repülnék, kéne új helyet keresni, de oda meg nem vesznek fel pocakosan.... GYES nálunk szóba sem jöhet, abból simán éhenhalunk, és Lili mellett megtapasztaltam, hogy képtelen vagyok az én szaktudássommal itthon végezhető munkát találni.

Na akkor most okosítsatok ki, hogy is van ez a 2. GYED téma?? Pocó, azt írtad, lehet a kettő között táppénzre menni, biztos ez?

Bölcsi. Senkit nem utálunk ki, mert saját véleménye van! Kép /MACSEK, Pledit/ Sőt, ezért jó ez a topik. És persze az is nagyon fontos szempont, hogy nem csak a mamák, hanem a babák egyénisége, elvárása, szükséglete is különböző. Igazából én eddig úgy értettem, hogy már most be akarjátok adni őket, erre mint kiderül, csak ősztől. Akkor meg pont 2 évesek lesznek, GYED után szerintem sokan fognak bölcsibe járni, visszamenni dolgozni, ez nem kérdés Kép
Azt viszont ne felejtsétek el, hogy a bölcsinek most még megvan az "újdonság"-inger hatása, viszont ha minden nap odajár lehet hogy ez megkopik, és azt is unni fogja. Kép Az én lányom is szivesen megy bárhova /kivéve az öltözést/, szereti a többi , főleg a kicsit nagyobb gyerekeket, de tutti hogy nem lenne el egyenlőre a bölcsiben sokat egyedül Kép

Csengő! B6-hoz még annyit, hogy lehet külön is kapni, nem csak a MAgne B6 formában, és ha jól emlékszem nagyon olcsó volt úgy.

Hvera! Köszi, írtam mailt a profilos címedre. Az előfizetéses mobil nem elég?? Azt viszonylag olcsón sozzák már a telefonos társaságok..

Judy! Hát a 26-os korihoz még nőlnünk kell egy kicsit Kép Örülök,hogy dokinéni bevált, én is nagyon szeretem! Kép Kép

Zsombi! Igen, már írta Judy, hogy róla van szó, csak még annyit tennék hozzá, hogy a homeopátiás kezelés mellett azért szeretem nagyon, mert nem paráztat állandóan. A régi dokkerünk állandóan nagyon okos és fensőbbséges volt, és alegkissebb bajra is összevissza küldözgetett, és a frászt hozta rám, hogy kórházba kell menni felülvizsgálatra, és milyen nagy a baj. Ezt soha nem éreztem a Tóth dokkernéninél. Kép Egy hátrány, hogy mivel sokan szeretik, kicsit többet kell várni rá, az előjegyzést nem nagyon szokta betartani Kép
Helen-Doron: azért a 98e nekem rázósnak tűnik egy gyermek csoportos nyelvoktatásáért.. KépLEhet hogy csak én vagyok szegény Kép
Börsön milyen a bölcsihelyzet?

Kata! Látod én a gombáról nem tudtam, hogy allergén. Kép Szerintem mi túlművelt anyák vagyunk! Kép

Noámi! Szakdoli: "A barlangászat, mint magyarországkihasználatlan turisztikai lehetősége" KépEgyszemélyes banda Kép Szókincs és beszédkészség fantasztikus nálatok, pedig azt mondják a kétnyelvű babák lassabbak.. Kép Na erre Helénád jól rácáfol Kép

Sunimum! Jövő héten talizzunk akkor nálatok valamelyik nap?

Vagy mit szólna a topik egy nagy talihoz mondjuk február 7én nálunk??

Vera, te mikorra szervezed a keratívkodást?

Moszi! Bocs, átvágtalak a régi táblában a régi címemet küldtem el, mmár kiköltöztünk Biatorbágyra, Lili jelenlegi méreteit teljes homály fedi! Kép Köszönjük a táblát és a sok melót a képtárral! Kép
Egy nagy ölelés hálából:
Kép

Marcsa! Akartam kérdezni, hogy honnan ez az egzotikus beütés a gyönyörű babádban, de akkor ezek szerint Vietnám felől fújt a szél!KépPárod hogy érzi magát itt nálunk? Gyakran tudtok haza menni? A csomók nem nyirokcsomók valamire immunrekacióként? Orvos mit mondott??
Motorozás nálunk is sláger apa részéről Kép És ebben Reditkéék is csaltakoznak! Kép

Tényleg, mi lehet Jázminékkal a mi kis félkubainkkal??? ők sincsenek mostanában..

Liv!, Dino! Hát hogy a manóban tudnátok ezeket a dolgokat elfelejteni, de ne is tegyétek, őrizzétek meg a szívetekbe az utolsó lélegzetvételig!!! A fájdalom is hozzátartozik az életünkhöz, mint az öröm vagy a boldogság, és az élet ilyen jellegű megpróbáltatásai révén lesztek azzá, akik vagytok, ez esetben a lehető legjobb anyukákká, mert ez mindig bennetek fog élni, és arr ösztökél, hogy a lehető legjobban bánjatok a kis törpjeitekkel!!!

Liv - a sietséget arra értettem, hogy dávid korababa lett! Kép Nyilván nem ő akarta Kép
1-2 óra: számold ki: a babáknak kell legalább 10-11 óra alvás. Mivel Bián nincs bölcsi marad vagy Börs, vagy Bp. ergo jobb esetben is fél óra utazás egyútra. Persze előtt el kell készülni, az is 1 óra, 8 óra munka-bölcsiidő, marad a 24-ből max!! 2-3 óra együtt, amikor a főzés, evés, fürdés, házimunka, stb benne van! Látom, hogy a párom mennyi időt tud a babával tölteni már most, pedig még nem kell hajnalban kelnie a gyerköcnek, tehát este még vígan fent van.. Kép
Kaja: nekem tegnap a mirelit gyalult tökből sikerült secperc alatt tökifőzit csinálni, de ötleteket én is várok! Kép

Dinó! köszönöm a beszélgetés lehetőségét, ha úgy adódik élni is fogok vele! Kép A köztársaság tér hol van a nyóckerben különben?? Anyuék is a nyockerben laknak, a Guttenberg tér közelében a Bródís. u.ban .. Azért "nem-jön-össze-a-baba" problémámnál már csak a vetélés lehet sokkal rosszabb, úgy együtérzek veled!
Csengő ez neked is szól!

Tcis! hajméretünk nekünk is alig hosszabb egy drótszőrü tacskónál Kép Csak mivel én mindig feltűzöm, vagy copfozom a hajam, szerintem ezért követeli Lili is hogy az ővébe is kell valami Kép Hálózsák: bébikorában csak abban aludt Lili, de amióta jár és állni tud, képtelenség ráadni, mert természetesen elindul és pofira esik benne Kép Kaja: A raviolli féleségeket előregyártottból készíted? Teszel rá valamilyen szószt?

Pocó! Anyukádról írtak: Kép Akár az enyémről is írhattad volna, hogy néha nehezebb vele.. Kép

Anyuszi! Amióta ebben a félévben tanultan egészségorientált élelmezés tantárgyat, már kitanultan vayok tanácstalan a változatosság és ötletek terán Kép Kép olvastam, hogy előbb pancsi,a ztán vacsi van nálatok, na ez itt nem műxik, mert a vacsit le kell mosni a gyerekről Kép Kép Ákos alvása csúcs! Lili sosem csinált ilyet! Mondjuk ő eleve nem ül meg az etetőszékben sem Kép De kiterülni sem tud így Kép

Beszti! Ikresek Kép Alsó nemű színe! Kép Kép Volt olyan ismerős akinek az anyukájának a lánykori nevével volt avalami gondja a banknak! Kép Kép KépSzenyák! Kép Dupló a gyatyóban Kép Kép A kis cseles, reméljük, hogy nagyobb korban is a legbiztoságosabb rejtekhelye a bugyija lesz! Kép

CSIRKESZ! KépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Szuper, hogy ilyen ügyik vagytok, és szép és gyors szülésed volt! Kép Gratula. Csenge babának meg tartsa meg a jóisten a jó szokásait sokáig! Kép

Ani! Hát ez a szopi-fogamzásgátlás kérdés úgy tűnik egyéni adottság dolga.. Kép

Most mennem kell, ébredezik.. Ilyenkor..
Macs
maccs

Maccs! Tőlem anno, mikor kiderült, hogy ismét terhes vagyok, a doki kérdezte, hogy betegállományba vegyen-e ( elvileg ugye veszélyeztetett terhes voltam ). Mondtam neki, hogy nem kell, úgyis itthon vagyok, nem csinálok semmit ( már amennyire lehet egy másfél éves manó mellett semmit sem csinálni Kép ). A védőnő mondta utána, hogy azt is lehet, hogy végig GYED-en leszek a szülésig, de az is megoldható, hogy elmegyek táppénzre, és szülés után meg vissza TGYÁS-ra meg utána GYED-re. De ez két éve volt. Tehát a táppénzzel ki lehet húzni a GYED-et, mert mindkettőre ugyanannyi pénzt kapok. És utána meg vissza TGYÁS-ra, ismét jön a kör előlről.
De ez két éve volt, lehet, hogy változott azóta. Nem tudsz megkérdezni olyan valakit, aki TB-s körökben otthon van, és hajlandó kiskapukat is elmesélni?

Pocó

Kép
Kép
pocó

SziasztokKép
Nem tűntem el, sokszor benézek, és olvasgatlak Titeket, de Ti annyira termékenyek vagytok, hogy azt nem tudom követni.KépKép Indult a babaneten kívül is egy ikres portál, és azt olvasgatom, ott hasonló problémájú, nyűgü emberkék vannak mint én. Vkorsi is oda ír.Kép

Egyébként minden baba csodaszép, és jókat mulatok itt a huncutságaikon!Kép

Adatok:
Az én kölkeim, Olivér és Sámuel 2004.10.06-án születtek 2750 gr 50 cm-vel és 2700 gr 51 cm-vel. 15 hónaposan voltak: Olivér 10950 gr 82 cm és Samu 11010 gr 81 cm. Fej-fej mellett haladnak.KépKép Egyébként Zuglóban lakunk a Telepes utcában. Az én gyerkőceim is mennek szeptembertől bölcsibe, már felvették őket a közeli Ilosvay Selymes utcai bölibe, mert nekem vissza kell mennem dolgozni.
Szerencsére időben jelentkeztünk, deígy is a 40 helyből a 33-34-ek voltunk, így mindenki időben jelentkezzen, mert nagy a túljelentkezés. Májusra a hivatalos beiratkozási időre már nem szokott hely lenni.KépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Macs
Én is úgy csináltam, mint Pocó. Azaz még gyeden voltam Gergővel, amikor terhes lettem a kicsivel. Ekkor volt a nagy 15 hónapos.
Innentől én táppénzre mentem, mivel az nekem kedvezőbb, ugyanis a céges biztosító a táppénzt kiegészíti nálunk a fizetésre. így a béremet is rendezték. aztán szülés után újra tgyás, majd megint gyed. most viszont már igencsak gyes közeleg nekem is októbertől, ami ugye elég nevetséges összeg. nem tudom, még mi lesz..

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Minden elszállt, amit írtam, pedig nagyon hosszú volt.

Újra.

Tcis, nálunk 23 fok van, bodyban alvás, pléddel takarózás.
Cookie-k: eszközök, internetbeállítások, adatvédelem.

Anyuszi, öröm volt olvasni, amit és ahogy az esti lefekvésről és a reggeli nyuszis ébredésről írtál.

Dino, Bernátnak jobbulást. Nem lehet vmi vírus? Ez az oltás a 7. nap előtt nem szokott lázat okozni.

Beszti, duplo a kakiban Kép

Erika, örülök,h ízlett a kuglóf, nálunk se szokott túl sokáig tartani.

Erika, Tcis, Dino, Beszti, Judy, Maccs, köszönet azért a sok kedves szóért, amit nekem/nekünk írtatok. Kép
(Remélem, senkit nem hagytam ki.)

Csirkesz, külön gratula a könnyű és gyors szülésért. Majd gyere a részletekkel is!

Cat, de jó, h jöttél! KépKép

Éva, Dávid egyelőre nem óhajt fogat mosni.

Maccs, találkozó nálad: részünkről oké!
Én máshogy számoltam: hazaérsz a munkából max. 6-ra, LIli pedig, ahogy tudom, 10-11-ig ébren van...

Régi barátok "elkopása":
nekünk tizenévig volt egy nagyon jó társaságunk, hetente többször találkoztunk, együtt nyaraltunk, kocsmáztunk, kirándultunk, bulik stb. Aztán az egyik srác feleségül vett egy 34 éves, elvált anyukát, közös gyerekük is született. A csaj 2 évig lakott itt. Azalatt a férjét eltiltotta tőlünk, majd olyan szart kevert (nagyon jól csinálta), h rövid időn belül az egész társaság felbom,ott, jófprmán szóba se álltunk (állunk) egymással. Aztán megcsalta a férjét, elköltözött (a gyerekeivel együtt), és elvált.
Hát, nálunk így lett vége a nagyon hosszú barátságnk, ami már sose lesz a régi sajna, és amiről biztosan hittem, hogy sose lesz vége.
Bocs a kitérőért.

Liv

Kép

Kép
liv

az indexen van egy tb guru, szakbarbár a neve, ő profi és szokott segíteni mindenkinek. kiskapukat is ismeri.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

LányokKép
lassabbanKép
Olvasni is alig bírok, nemhogy hsz-ni mindenhezKép
Úgyhogy röviden:

CsirkeszKép
Nagy nagy gratula, szuper, hogy ilyen ügyesek voltatok!!! Sok finom tejcsit Csengének, Botinak sok türelmet, és megértést, hogy már nem csak övé AnyaKép Neked is minden jót, és nagy nagy puszit küldünk!!!

MacsKép
Jövő hét okés, szerintem Liv azt hiszi nálad lesz, de nem, Liv, nálunkKép(de lehet, hogy kimaradtam valamiből, mert csak futtában néztem át a hsz-okatKép)
Szóval jövő hét jó, én egyáltalán nem dolgozom, tehát elviekben bármelyik nap rendben van. Férjem tuti nincs itthon hétfőn és kedden, a többit még nem tudom, mert nincs beosztása(vagyis van, csak még nem ismerjük). Holnap a többit is megtudom, a szerda nem túl jó, mert akkor alvós napja van az tuti. Holnap még megírom, melyik nap dolgozik, aztán nézzétek meg, melyik jó nektekKép
Várom a lehetőségeketKép
És tök, jó, hogy eljöttök, jó lenne, ha Liv és Dávid is tudna jönni, legalább lenne egy kissrác isKép

Most ennyi, holnap igyekszem többet olvasni/írniKép
Jó éjt és mukk mindenki másnak!

LauKép
Hogy vagy? Sokat gondolok rád, hogy mi történt, minden rendben van-e? Jelentkezz, amint tudsz, vagy a férjed zavard ide egy kis infoval, hogy minden oké!

Móni

Kép
sunimum

JutiKép
Csak nem Tóth Ferencnél szültél?
Kútvölgyi?
Csak a feleségéből gondoltamKép
Én vele szültem, igaz nem ő volt az első számú választott,csak a második, és akkor a felesége ügyelt, úgyhogy Lilit ő vizsgálta megKép

M.

Kép
sunimum

Köszi, mindenkinek a megértő sorokat!!!KépKépKép

CsirkeszKép
üdv immár duplamutterként is. Szupi, hogy ilyen könnyű szülésed volt. Kívánom, hogy továbbra is ilyen rendes leányzó maradjon Csenge baba, Boti pedig szerető báttyó.

JudyKép
drukk a holnapi oltáshoz. Légyszi írd meg megint a homeopátiás immunerősítő pontos nevét, illetve hogy hányszor kell szedni egy héten, meg hogyan. Szóval minden infót róla. Köszi.Kép

AnyusziKép
nagyon jó a kép!

MosziKép
köszi a táblát!

ÉvaKép
én szoktam mosni Bernátnak a fogát reggel és este is, nagyon pici fogkrémmel.

MarcsiKép
doki mit mondott? Wok-os recepteknek én is nagyon örülnék.

MacsKép
remélem a telket mielőbb el tudjátok adni és megoldódik legalább ez a gondotok!
Köztársaság tér a Blaha és a Keleti pu. között található. Főbb nevezetességei, ami közül mindig ismer valaki legalább egyet: Országos Traumatológiai Intézet, Erkel Színház, MSZP székház, illetve a Jimmy klub.
Azért 6 év várakozás Lilire rettenetesen nehéz lehetett, de a lényeg, hogy mostmár itt van.
Sajna Gyed kérdésben nem tudok segíteni.
Tali jó lenne, de nekünk nagyon messze vagytok így BKV-val.Kép Nem is igazán tudom hogyan lehetne hozzátok eljutni?

CatKép
de jó, hogy jelentkeztél!

LivKép
nem tudom mi van Bernáttal, egy ici-pici fosin kívül más tünete nincsen csak a láz, ami ma már alacsonyabb, de így is szinte egész nap 38 körüli volt.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!
Milyen sokat írtatok!
Marcsi
Nagyon helyes Márk!Irigylésre méltó hogy milyen jól viseli az utazást!Nekünk a leghosszabb utunk kb 350 km volt,de szörnyen telt.Pedig gyakran jövünk-megyünk.Kukáról: Máté fél évesen kezdte(ahogy oda tudott mászni),azóta sincs meg egy távirányító.Tényleg és mi volt a dokinál?

Tcis
A hálózsákot próbáltam,de Máté annyira izgága hogy nem viseli el magán,cirkusz ha ráadom.Így éjszaka takargatás.Nappal kb 22,éjszaka 20 fok.

Anyuszi
Nagyon jó az alvási szokásotok!Nekünk is megvan a napirend/estirend,de majd csak mi is elérjük hogy alszunk az éjszaka.Édi a képen Ákos,látszik nin cs gond az alvókájával.Aranyos lehet ahogy dumcsizik a nyuszival.

Dino
Én is szeretem hogy Máté velünk alszik,csak félek hogy hogyan és mikor teszem külön...(mert ugyebár nő és valamikor kistesó is kéne)Vagy nagyobb ágy kellene...
Bernát meggyógyult?Jobbulást neki!

Csirkesz
Gratula én is Csengéhez,a szép szüléshez,nőjetek nagyra!Jó egészséget mindannyiótoknak!

Moszi
Lemaradt a lakhely:Dorog (innen ingázunk Pestre)

Éva
Nemrég kezdtük a fogmosást,először fogkrém nélkül,most már babafogkrémmel.Több-kevesebb sikerrel.

Jó hogy megy a bölcsitéma,most már én is észbekaptam hogy telik az idő.Valamit tenni kéne...

edoci

MóniKép
De igen, nála született mind2 ördögfiókaKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

DinoKép
Mi most egy újfajta immunerősítő cseppet kaptunk a dokinénitől. A neve Phönix Lymphophön cseppek, homeopátiás gyógyszerkészítmény, napi 2*5 cseppet szed a Gergő.

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Anyuszi!

Fiú már túl sok?
Én is nagyon örültem Hannának, persze örültem volna egy kisfiúnak is. Nálunk mindenképpen (nemtől függetlenül) is 4-5 volt a cél, de azér jó kipróbálni, milyen egy kislánnyal.
Én egyébként azzal vigasztalom magamat, hogy ameddig gondolkodom rajta, hogy jól csinálom-e és próbálok korrigálni, addig nem csinálhatom nagyon rosszul. Vagy nem?Kép

Bölcsi:
Én nem ítélek senkit érte, de azért azzal nem értek egyet, hogy egy ekkora gyereknek ez lenne az igénye.
Vagy nem ugyanakkora gyerekekről beszélünk.
Azért nagyon más, ha időnként gyerektársaságba vágyik és nagyon más, ha kötelezően minden nap jópár órát ott tölt. Ki kell próbálni, hogy mit szól a gyerek ahhoz, ha már nem lát vagy órákra eltűnsz, legközelebb is olyan nagy kedvvel fog-e bemenni a játszóházba, vagy esetleg rajtad fog lógni, mint egy kismajom?
Amikor új társaságba megy, sok új játékkal, akkor az újdonság, persze, hogy jobban érdekli, mint az otthoniak (otthon el kell pakolni időnként néhányat, aztán elővenni, az is nagy újdonság lesz, valószínű megint fog vele játszani).
De mi lenne, ha mindennap ott lennének, meddig lenne érdekes???
Az, hogy ebben a korban anyával van a gyerek, nem önzőség az anya részéről, nem kisajátítás, hanem a gyerek természetes igénye.
Én, mivel tanár vagyok, tanultam gyermeklélektant, -fejlődést és azóta is rendszeresen olvasok ilyen témájú könyveket és most már egy icike-picike tapasztalatom is van. A neves magyar gyermekpszichológusok (pl. Vekerdy Tamás, Ranschburg Jenő) is azt állítják, hogy a gyerek közösségi társasági igénye valahol a 3-4 éves kor között jön elő, előtte a gyereknek, ha csak lehet, az édesanyjával (vagy egy biztos személlyel) van a legjobb helye.
Még egyszer írom, nem bölcsi ellenes vagyok. Kell, jó, ha nincs más!
És azért szét kell választani a család, az egyéni érdekeket a gyerek érdekeitől. Ha valaki szerene munkába menni, akkor menjen, de nem kell azt mondani, hogy ez a gyerek érdeke is. Ha kell a pénz, akkor azért kell menni, nem a gyerek egyéni érdeke miatt. Ilyenkor a gyerek egy család része, ami miatt neki is illeszkedni kell az igényekhez, lehetőségekhez. És ez így van rendjén.
Szokták mondani, hogy jobb, ha pár órára boldog, mindha depis egész nap a gyerekkel, és menjen dolgozni, de ezzel én teljesen nem értek egyet, mert akkor is csak az egyéni igényeink jelennek meg. Az embernek kell időnként áldozatot is hoznia, erről szól a gyerekvállalás.
Hú, most megint nagyon félreérthetően fogalmazok: nem mártíromságra gondolok.
Hanem talán arra, hogy a család egy komplex rendszer, amiben az igények nem mindig összeegyeztethetők. Néha az egyiknek kell engednie (mégha nem is szeretne), máskor a másiknak. Mérlegelni kell, hogy tényleg ez-e a legjobb megoldás, nem tudom-e másképp megoldani, hogy esetleg mindkettőnk igényeihez jobban alkalmaszkodjon (szokták mondani a kecske és káposzta esetét). És úgy dönteni.
Beilleszkedés: meg fogja tanulni. Az én nagyobb fiam csak 5 évesen ment oviba, ma már iskolás, és semmi gondja nem volt, sem az oviban, sem az iskolában. Néhány szabályt szoknia kellett, de értelmes, okos gyerek, nem kellett neki ehhez több év, csak 1-2 hét.
Most magam ellen beszélek, de engem nem érdekel más kívülálló emberek ilyen véleménye ("jobban kell magunkal törődni"), esetleg számomra fontos emberek véleményét meghallgatom és mérlegelem.
De ha mindenki annyira tudja, hogy hogyan is kell csinálni (márpedig ugye mindig mindeki tudja, már a születésünktől fogva, hogy hogyan is kéne (jaj, ne vedd fel, mer elkényeszteted, együtt kell aludni, külön kell alduni, ne adj neki ezt vagy azt, adj neki ezt vagy azt, így jó, úgy jó, ilyen suliba menj, ezzel házasodj, akkor szülj, stb.)), akkor miért van mégis mindez???
Nem kellene a világnak jobban kinéznie? Boldogabb emberekkel, egészséges házasságokkal, boldog gyerekekkel????

Na jó, abbahagyom, és nem is fogom folytatni, mert még a végén elmenekültök és lesz egy új topik "2004. őszi babások bölcsisei" címen is.KépKép
Tényleg csak azt akartam kihozni, hogy fontoljátok meg, gondoljátok jól végig.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti
Én nem tudtam ilyen jól megfogalmazni. de pontosan ugyanezt éreztem. hogy azért mert a gyerek otthon nyíg egy kicsit, vagy unatkozik, vagy nem hagyja az anyját házimunkázni, és a játszóházban egy rövid ideig, az anyjával együtt jól érzi magát, szóval ebből még nem következik az, hogy az egész napos bölcsiben anya nélkül jobban fogja magát érezni és jobb helye lesz.
inkább én is azt éreztem, hogy akik már dolgozni vágynak, vagy a 4 fal közül ki, ami nem is csoda ennyi idő után, ilyenkor télvíz idején, szóval azok picit próbálják meggyőzni magukat és másokat hogy a gyereknek jobb helye lesz a bölcsiben.
de hangsúlyozom, én is megértem, ha valaki rákényszerül az anyagiak miatt. csak ne mondjuk azt, hogy a gyereknek ott sokkal jobb.
és tényleg meg kell fontolni, mert a munkába visszatéréssel is egyfajta mókuskerék lesz és rohanás, és ezek az évek pedig olyan gyorsan elszállnak, sosem hozhatóak vissza. a munka meg marad nyugdíjigKépKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti, JutiKép
Amiket írtok, azt név nélkül nekem szántátok?
Írjátok, hogy ha valaki az anyagiak miatt rákényszerül, az érthető, de ne mondja senki, hogy az mindenképpen jobb a gyereknek. Lehet, hogy így van, ez valóban egy iszonyatosan nehéz döntés és mindenki a legjobbat szeretné a gyerekének, pontosan ezért próbálom én is folyamatosan megnyugtatni a lelkiismeretem, pontosan ezért próbálom magam meggyőzni, hogy ez Marcinak is talán jó lesz, hogy nem vagyok egy brutálisan kegyetlen anya, aki képes beadni a gyerekét abba a brutális bölcsődébe.
Mert ha folyton azt mondogatnám magamnak, hogy igen, az egyik oldalon az anyagiak miatt muszáj (ami ugye teljesen elfogadható), de a másik oldalon meg a gyereknek tuti ez csak egy borzalom lehet, ő tuti, hogy csak kínlódik, akkor igen rövid időn belül becsavarodnékKép
Írjátok, hogy persze vannak helyzetek, amikor ez érthető, de valahogy mégis úgy érzem, hogy valójában Ti ezt mégsem így gondoljátokKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata
nem neked szántam, csak általánosságban. Olvasd el még1* amit írtamKép semmi olyat, hogy brutális, meg kegyetlen, meg borzalomKép csak annyit, hogy ha rangsorolni kell, mi a jobb a gyereknek kb 3-4 éves koráig, az anyjával, vagy a bölcsiben,ahol egy gondozónőre jut x gyerek és ahol inkább a két év felettiekkel foglalkoznak, míg a legkisebbekre csak az ellátásuk szintjén jut idő, akkor az első. és ez nem az én, hanem gyerekpszichológusok véleménye. ha viszont nincs választási lehetőség, akkor nem kérdés a kérdés. a gyes tényleg nagyon kevés, a legtöbb gyerek kétévesen bölcsis lesz, nincs abban semmi brutális, nem dől össze a világ.
picit megint sarkítás volt ez a brutális, kegyetlen, botzasztó jelző.
részemről vita lezárva.
tényleg nem akartam senkit megbántamiKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Beszti,Juti
Sokat segítettetek a bölcsi kérdésben,dilemmáztam már egy ideje hogy mit tegyek 2 év után.Főleg hogy párommal mind a ketten Pesten dolgozunk,40 km,reggel fél 6-kor kelés,este fél 6-ra érünk haza.Szegény gyerkőc!Társaságban,gyerekekkel,pedig szerintem van amennyit "kell".Elég gyorsan lebeszéltem magam,jobb lesz így.Köszönöm szépen!

Kép

edoci

JutiKép
Persze, egyáltalán nincs haragKép
Lehet, hogy én reagáltam kicsit túl ezt az egészet, az esett egy kicsit rosszul, hogy hiába, hogy muszájból be kell adni a gyereket bölcsibe, de ne is próbáljuk a lelkiismeretünket kicsit megnyugtatniKép
Beszti is és Te is olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy megtehetitek, hogy otthon maradtok 3 évig. Szerinted ellenkező esetben Nektek nem esne rosszul ha valaki folyamatosan azt sulykolná belétek, hogy a bölcsi milyen szerencsétlen kényszermegoldás?
Én csak próbálom a pozitív oldalát megközelíteniKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

Éva, Edit, Cat! A jelenlegi súly és méret adatokat Beszti gyűjti, de remélem ő is észreveszi, hogy nekem címeztétek. Kép

Edit! A férjem Norbi update-ezik, és itt találsz receptgyűjteményt, a többsége gyorsan egyszerűen elkészíthető, és egészséges is, mert sok zöldséget tartalmaznak többségében. : http://n-update.fw.hu/index.html

Marcsi! Én is kérek recepteket! Kép
A kukákra is lehet valami gyerekbiztonsági zárat (én inkább vagyon biztonsági zárnak hívnám, mivel ők mér ki dobnak dolgokat. Kép ) kapni, tudtommal.

Maccs! Gyed akkor is jár, ha később szülőd, azaz nem a gyed időszaka alatt, csak akkor van valami számítás, talán a minmálbér 2szeres lesz az alap a TGYÁShoz és a GYEDhez is.
Ezt kaptam anno szakbabrbártól : "Ha beleszülsz a gyedbe/gyesbe és egyetlen bérezett napod sincs a tgyás/gyedjogosltság és az előző év január 1. között, akkor a szerződés szerinti bér, de legfeljebb a minimálbér kétszerese lesz az ellátások alapja. Ahhoz, hogy tényleges magas bér után állapítsák meg a tgyást, a gyed pedig maximális lehessen, legalább 180 napot kell a magas bérrel produkálni."
Pocó jól írta. Ha már terhes vagy, mehetsz táppénzre, mivel az magasabb összeg, mint a GYED, így jobban jársz, de a TGYÁShoz, és a GYEDhez az alap a minimálbér 2szerese lesz, tudtommal.
Szakbarbár mailje: szak.barbar@freemail.hu

Kösz a nagy ölelő macit, de én megosztom Besztivel. Õ adta az alap ötletet. Én csak az ő tábláit használtam fel, és picit bővítettem.
Tehát Beszti melyik felét kéred a maci ölelésének?Kép

Bölcsi: Még utoljára gyorsan hozzászólok. Biztos, hogy jobb lenne, ha a mama csak részmunkaidőben dolgozhatna, így a kecske is és káposzta is megmaradna. Szerintem sokan inkább erre vágyunk, mert 4 óra bölcsi a babónak sem sok, de még sokat tudnánk foglalkozni vele, és persze több pénz is lenne. És most sokan felébrednek, mert álmodik a nyomor, hogy nekik nem ilyen meló helyük van. Tartok tőle, hogy nekem sem, mert bár rugalmas munkaidőm volt, de részmunkaidős melóba nem hiszem, hogy visszavennének. Nekem az lenne a legjobb, ha jönne a következő csöppség, de azt csak úgy merem bevállalni, ha valamennyire már kipihentem magam, mert 15,5 hónap éjszakai nem-igen alvás,, már lemeríttette a duracell elemeimet, és az töltő meg nincs meg. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok! Látom a bölcsi téma komoly viharokat kavart. Én nem vagyok bölcsipárti, sőt. A középső bölcsibe járt, letörték az önálóságát, megbüntették mert átszökött a szomszéd oviba a tesójához és a gondozó néni azon nem gondokodott, talán ő a hibás és nem a gyerek. Szerencsére csak 4 hónapig tartott, de tartós károkat okozott. Most mégis arra készülök, hogy Ákos is megy a bölcsibe, mert nem tehetek mást. Szerencsés vagyok, mert visszamehetek részmunkaidőbe, sőt! tegnap bszéltem a főnökömmel és sikerült olyan rugalmas beosztást kialkudni, hogy reggel nem kell hajnalban kelnünk és a böliben mire ébredeznek délután már ott is vagyok. De ehhez kell egy ilyen munkahely meg egy ilyen főnök, ami ugye nem utolsó dolog. De mehetnék akár úgy is, hogy csak hétvégén dolgozom, vagy azt a heti 20 órát két vagy 3 nap alatt nyomom le. Tudom, nem mindenki ilyen szerencsés. Még két dolog, mit gondoljatok végig! Azok a babók, akikhez éjjel kelni kell, nem fognak varázsütésre megváltozni. Ha nem tudjátok kialudni magatokat, bizti bírni fogjátok a munkát? És sok gyerek ha elszakítják anyától, átmenetileg roszabb alvóvá válhat, mint eddig. Másik: akik még szoptatnak és nem csak reggel-este, gyerkőc mit fog szólni, hogy nincs cici. Ha megtelik, mit tudtok tenni? És reggelente lesz idő és energia arra a pár perc szopizásra? Tudom, már nem létszükséglet nekik a szopi, de ha hirtelen le kell mondani róla és még anya is eltünik, annak következménye lesz. Rossz a memóriám, de emlékszem karácsonykor valaki "eladta" pár napra a gyerkőcét közülünk, és aztán jött a nem alvás, folyamatos szopizás.
Hú de szigorú lettem. Be is fejezem. Senkit nem akarok bántani, csak gondolkozzatok el. Ismétlem, Ákos is megy bölcsibe, talán már tavasszal.
Beszti! Igazából az a gondom, hogy mi régebben rengeteget jártunk ide-oda-amoda a srácokkal (színház, mozi, múzeum, kirándulás...) Ezek megritkultak, sőt mióta Ákos megszületett, nem voltunk együtt mozi, színház, mert nagyik messze vannak és még dolgoznak mind a ketten. A nagyfiam sportol, hétvégén a meccsekre cipeljük magunkkal Ákit is, nem biztos, hogy ez jó neki. Pláne, hogy sokszor ez alvásidőbe kever bele. Azért persze próbálom úgy összehozni, hogy mindenkinek jó legyen, mindenkire jusson idő. Este nagy társasjátékozás, kártyázás, mozi helyett közös videó kukoricával, hambucival. Kirándulni babakocsival, kenguruval is lehet. De a nagy akarás és sokfelé szakadás eredménye aztán az, hogy szalad a ház, hegyekben a vasalni való. De legalább elégedettnek tünnek a srácok. Neked talán annyival könyebb, hogy korban közelebb vannak egymáshoz, könybb közös programot összehozni.
Megjött ketteske, megyek ebédelni, még jövök.
anyuszi3

Sziasztok!

Iszonyu nagy a mennyiseg es en nem is tudtam rendesen atolvasni csak a veget. Bocsi: Kép
De ez a bolcsis dolog engem is megfogott, az en fiam napi 4 orat van ott es nem azert mert dolgoznom kell hanem mert igy lattam jobbnak mindharmunk szempontjabol.
Amikor reggel meglatja a dadusat akkor nevet ra es boldogan megy be jatszani a tobbiekkel, en semmi rosszat nem latok a bolcsiben es az ossz. rossz tapasztalatom hogy sokat betegeskedik a fiam de se nem alszik rosszabbul, se nem kapaszkodik ram veg nelkul, minden rendben van vele, legalabbis en ezt latom.
En is sokkal nyugisabb vagyok mert igy legalabb par ora nyugtom van, gyerek nelkul es ez nekem kell mert se nagyik, se senki aki neha napjan elvinne egy kicsit. De. takarithatok, fozhetek, vasalhatok stb nyugodtan, o pedig nem a szobajaban van egyedul hanem a gyerekekkel jatszik.
Biztos van akinek nem jott/jon be a bolcsi hat en ezzel az oldalaval is megismertettelek benneteket. Kép

KépKép
KépKép
tontica

Most csak ennyit, ezt tegnap este találtam, szerintem nagyon értékes a mondandója. Kép

Vekerdy Tamás:
HASZONTALAN DOLGOK

Mi hiányzik a gyermekeinknek ahhoz, hogy igazi gyermekkoruk, érzelmi biztonságot és egy egész életre tápláló emlékeket adó gyermekkoruk legyen?
A haszontalan dolgok hiányoznak!
A haszontalan együttlétek.
Együttlétek valamelyik szülővel vagy szülőkkel, vagy szűkebb, vagy tágabb családdal. Együttlétek, amelyeknek nincs célja.

A haszontalan dolgok hasznosságáról szeretnék beszélni. Azokról az együtt töltött időkről, amikor éppen nem neveljük, és nem fejlesztjük a gyereket. Amikor nem kérdezzük meg, hogy mi történt az óvodában, amikor nem neveljük szépen-evésre, nem rakatjuk el vele a ruháját - hanem csak úgy, együtt vagyunk. Mondjuk: alkonyodik, és mi üldögélünk az asztal körül - nemrégiben kakaóztunk vagy teáztunk, és halkan beszélgettünk. Nagy telekről meséltünk, amikor nekünk, akkor még kisgyerekeknek nyakig ért a hó, vagy az ő születéséről, mi történt akkor velünk és a kórházban, hogyan hoztuk haza egy kosárban, vagy a saját gyermekkorunkról, az ő nagyszüleiről és a mi nagyszüleinkről, életekről, amelyek kitágítják látókörét térben és időben, miközben az összetartozás érzését keltik fel benne... Nem "fejlesztő" játékokat játszunk, hanem "butáskodunk" - dögönyözzük és csiklandozzuk, vagy netalán a levegőbe dobáljuk az örömében sikongató kisgyereket, csúszunk-mászunk a földön, bújócskázunk és kukucsolunk, a nagyobbakkal pedig együtt megyünk sétálni, kirándulni (de nem azért, hogy sok kilométert gyorsan lefussunk), vagy moziba, színházba, cirkuszba megyünk együtt - esetleg csak kettesben, valamelyik szülő valamelyik testvérrel - és utána ráérünk még fagylaltozni, vagy valami más fölösleges dolgot csinálni.

Az újabb vizsgálatokból tudjuk, hogy még az értelmi fejlődés is az érzelmi biztonságba mélyeszti gyökereit. Azt is vizsgálatok bizonyították, hogy a pénzre vagy presztízsre orientált családok közül egyformán sokat - és sokan válnak így-úgy kallódóvá, szenvedővé, netán beteggé, míg azokból a családokból, ahol az érzelmi intimitás az érték, a bensőséges összetartozás, egészségesebb gyerekek kerülnek ki.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok

Hála istennek nincs semmi gond, csak nyirokcsomó duzzanat ami lehet akár az oltás után is, de lehetséges az is, hogy valamilyen betegségre reagált így a szervezet és pár napon belül visszahúzódik. Persze ha nem akkor megyünk majd vizsgálatra, de mint mondta a doki nénink, arra kevés az esély, mert elmúlik. Szóval megnyugodott az anyai szívem.

Macs
De jó! Nem csak mi vagyunk motorosok, vagyis most mi a gyerkőccel kimaradunk ebből, de apa továbbra is nyáron csak akkor hajlandó kocsiba ülni, ha nagyon muszáj. Milyen motorotok van? Voltatok régebben túrázni?
Igen a párom jól érzi magát, már 1989-be jött Magyarországra tanulni a műszaki egyetemre- villamos mérnöki szakon és utána még pár évet tanult tovább képzésen. És végül én bejöttem a képbe, így véglegessé vált az itt maradás. Biztosan nem könnyű a szüleinek, mert még csak egy lánytestvére van aki ugyancsak egy ausztrál pasihoz ment férjhez, így amikor Vietnámba megyünk, akkor teljesen nemzetközi család üli körül az asztalt, de sajnos nem túl gyakran, mert nagyon sokba kerül az út.

Kaja:
Próbálok olyan receptet összeszedni ami könnyen elkészíthető és nem kell semmilyen érdekes fűszerezés, mert ugyebár a mi konyhánkban sokféle fűszer található, így már könnyebb főzni és például, ha ázsiai ételt főzök akkor só helyett halszószt használok, aminek van egy érdekes aromája és másmilyen lenne az étel íze ha sót használnék. Vagy gyakori a szója, de tudni kell hogy abból csak keveset szabad használni, mert ha sokat teszünk az ételbe a színe sem barátságos és az íze borzasztó. Valamint még alap a gyömbér, amit ha lehet frissen reszelünk le a gumóról. Szóval nem könnyű, de bele jön az ember.
A méret arányokat nem tudom pontosan leírni, csak körülbelül

Pirított csirke:
-
Vendég

Dino Kép

Ugye a Kisgyerekről nagyoknak c . könyvből származik amit beidéztél? Éppen most olvastam, nagyon tetszett, sok okosság van benne.

Marcsi Kép
Jól hangzanak a receptek nagyon Kép
Örülök hogy nincs semmi baja a kisfiadnak.
Tényleg mit tanulsz? Komolyan érdekel. Kép

Moszi Kép
Megnézem a norbi recepteket is, köszönöm a linket Kép
Mióta norbizik a férjed? Van eredmény?
Nekem is kéne fogyni, mert van rajtam 5 kiló plussz és sehogy sem akar lemenni. Viszont az is igaz, hogy nagyon nagyon szeretem az édességet Kép

Maccs Kép
TB ügyben teljesen analfabéta vagyok.
Telket pedig hidd el előbb utóbb el fogjátok tudni adni. Mindig minden meg fog oldódni, fel a fejjel! Kép

Bölcsi: nem szívesen adom bölcsibe én sem Balázst, de vissza kell mennem dolgozni. A munkahelyem még 1 év itthonlétet nem tolerálna. (Nem vettek fel a helyemre senkit sem) Na meg teli vagyunk hitellel is, az autónk is összetörött tavaly, szóval nagyon pechesek voltunk. Úgyhogy az anyagiak is belejátszanak a döntésünkbe. De: ha nagyon nem látjuk hogy nem szereti Balázs a bölcsit, még mindig van egy mentsvárunk, nevezetesen a nagymamák.
Marcsi: megkérdeztem, nem kell azonnal a munkáltatói igazolás (első körben nyilatkozni kell) tehát ráér később is, szeptemberben.

Puszi

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Lanyok, el akartam olvasni Csirkesz szulestortenetet es sehol sem talalom, eltunt egy csomo oldal! Kép Kép Kép

KépKép
KépKép
tontica

Tontica,
én megtaláltam, a jan. 25-ei archivban, 10h09-kor keltezett hozzászólásában írta Csirkesz.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Tontica!

Valamiért a sorban legfölül van a legújabb archiv. Értelmetlen, de átszervezték.

Pledit!

Nekem eddig Norbival -10,5 kg ment le. Egy része még tavaly tavasz-nyáron, aztán pici visszajött (karácsony), de most 3 hét alatt -2 kg.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

hali
megkaptuk a 15 hós szurkát a vállba. volt is sírás rendesen. mondjuk mikor ment el a doki már vigyorgottKép
mi beleesünk a 18 hós szuriba is sajna. így viszont ennek nem lesz semmi mellékhatása állítólag. majd csak annakKép

pusz
J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Beszti Kép

Minusz 10,5 kiló !!!! Szuper!!! No meg ez a legutóbbi fogyás is!!!
És pontosan hogy csinálod? Miket eszel? Valami dereng hogy kód szerint lehet enni. (egyszer vettem norbi rudat, hááááát ..... a kukában landolt Kép) Honnan lehet beszerezni a kódlistát? Van fent a neten valahol?

Juti Kép
Na akkor ti is túlvagytok a bökkencsen, hála égnek.
Csak egy szurit kaptatok?
Mert mi kettőt, egyet a comba és egyet a vállba.
Picit kavarog bennem ez az oltási rend... Mkortól esik bele az ember gyerköce az új rendbe?

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Edit
mi most csak egy szurit kaptunk a vállba. az kap 18 hósat is, aki 2004 szept 30 után született. így mi is.

Beszti
10,5 kiló, gratulaKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Jó ez a kavarás az oltások körül. Nekünk olyan papírt lobogtattak a védőnők, miszerint a 2004. júl. 1. után születetteknek már kell a 18 hós oltás. Ezek szerint rendelőnként/orvosonként máshogy tudják...

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Csajok,
ez nem igazsag,nem tudlak kovetni benneteket,foleg,hogy 2-3 naponta tudok jonni csak. Kép
1 orat biztos olvastam,persze elfelejtettem,kinek mit akartam irni. Kép
szoval annak,aki hozzaszolt,tanacsolt Csongi alvasaval kapcsolatban- Sunimum,Eva Edoci-asszem.
Nem valt be,hogy keveset aludjon nappal,tegnap egy orat aludt es ejjel megis ciriburizott fel 11-ig. Hat nem tudom. Esetleg agyathelyezes? Fog semmi,mindennap megtapizom. amikor atpakoljuk ejjel a jarokaba,ott nem sir. Aludjon esetleg a jarokaban az elejetol?

Csani mutetjet elhalasztottak febr.12-ere a doktorno utazasa miatt. Kép Kép Ma iszonyu sokat vartunk ott hiaba az altatosra,hetfon vissza kell menni,raadasul a vervetel megvolt,ami ugye nem lesz jo mar a mutet idejen,ugyhogy valszeg meg kell ismetelni. Mellesleg Csani majdnem elajult,le kellett fektetni. Kép Szoval nagyon pipa vagyok es meg pipabb leszek,ha meg egyszer megszurjak. Kép Kép

Sunimum,
erdekel minket a haz,ferjemnek is tetszik!!!
Jo lenne egyutt kimenni megnezni,de a jovo heten nem fog raerni a bebiszitter,mar kerdeztem.
Mikor mentek?
Mit szolnal,ha telefonszamot cserelnenk ez ugyben?
Mivel nincs netunk(most is a kavezoban vagyok),nem jovok tul gyakran sajnos. Benne van az emilcimem a profilomban,ha jo az otlet,irj legyszi.

A fene egye meg,hogy most sem tudok tobbet irni. Mennem kell furdetni.

Ezer szereto mukk es pussz mindenkinek!!! Kép Kép:

Ja en is szeretnek egy talit csinalni egyszer... Kép
De menni is jo lenne nagyon. Kép

Inimma
inimma

Cat
Kép
cateye

Sunimum,
most neztem,hogy az olcsobb lakasok az elso utemben mar foglaltak. Kép

Inimma
inimma

Sziasztok!
Koszi a B6-os javaslatot, tenyleg aranyosak vagytok, de sajnos azzal kezdtem, tenyleg 3x1-et javasolnak, kuraszeruen ket hetig. Most annyira szarul vagyok, hogy elhivtam anyamat. Csak neha olvasgattam.

Bolcsibe nem adnam a gyereket, de ha idegbeteg leszek az itthonlettol, akkor megyek vissza dolgozni es irany a bolcsi. Jobb egy normalis felanya, mint egy huje egesz napKép

Beszti, ha -10.5 ment le, akkor mint tanar felhivnam ra a figyelmed, hogy ........Kép

Nekem most Norbi nelkul sikerult 8-at leadnom egy honap alattKép

Lau???

Remelem nemsokara jobban leszek, tenyleg katasztrofa az allapotom, addig is mukk es bocsi

csengo
11 (hol van meg a 18?????)
Vendég

Sziasztok,

én sem tűntem el Kép, olvasgatok, amikor még van erőm esténként, de hátráltat nagyban, hogy nekünk még betárcsázós masinánk van, és macerás netezni.

Jól vagyunk, Eszter hétfőn lesz 15 hónapos, most a héten "fejlődési rohama" van, amellett, hogy dumál reggeltől estig, most már hajlandó lépéseket is tenni - a szó szoros értelmében - a járni tanulás felé. Eddig uis bojkottálta a járást, a térdein jár Kép, ugyan kezdenek kidörzsölődni és gondolom fájdogálni a térdecskék, de még mindig ez az általános.
Két hónapja mérték, akkor majdnem 13 kg volt, azt már biztosan elérte, sőt Kép meg hozzá 78cm lehet kb, mert 2 hónapja 76,5 volt.

Íme egy friss kép róla:

Kép

Bori
lbori

Sziasztok,
Csak röviden

Edoci
Dorog?? Mi Lábatlanra szoktunk járni nagyszülőkhöz; míg nem épült meg az elkerülő út, mindig ott mentünk keresztül! Sőt, sokat jártunk a Palára régebben, munka után csak felpattantunk a motorra, aztán secperc, már ott is voltunk. Klassz hely!
Fogmosás ügyben nálunk is ez a helyzet, most már követeli a (borsónyi) fogkrémet, szerintem csak azért hajlandó sikamikálni.Hány fogatok van?

Marcsa
Szuper, hogy nincs komoly baj! Kép
Fentebb már írtam, hogy mi is motoroztunk sokat, tavaly nyáron adtuk el, mert anno megbeszéltük, hogy ha lesz gyermek, nem ülünk rá többet. De a szívem majd megszakad, már nem vagyok benne biztos, hogy jó ötlet volt... Voltunk sokszor túrázni, Balaton körút, Miskolctapolca, Kaposvár, stb., és egyszer Horvátország.
Tök jók a receptek, lehet, hogy én is kipróbálom.

Inimma
Járókában? Vajon ott mi lehet más? Sajnálom, hogy nem jött be a tanács.

Mindenkinek jó éjt!
Éva
eve75

Beszti, én biztos nem menekülök el.Kép Nagyon szeretem olvasni, amiket írsz, mindig egyetértek a véleményeddel. Sokszor lusta vagyok hosszasan leírni a véleményemet, aztán te tök pontosan megfogalmazod a gondolataimat.
Vekerdy Tamást pedig annnnyira szeretem! Kép

Judy Kép, veled is tökéletesen egyetértek, mindennel, amit írtál.

(Tök jó, ezentúl nem is írok, Beszti és Judy úgyis azt írja le, amit én is gondolok. Kép)

Kata, nyilván nem vagy "brutálisan kegyetlen anya" és a bölcsi sem "brutális", te is a legjobbat akarod a gyerekednek, mint mi itt mindannyian, csak hát nem vagyunk egyformák, nem ugyanúgy gondolkodunk dolgokról.
Marcinak nem lesz "borzalom" a bölcsi, és biztosan nem fog "kínlódni" ott. Ezt nem mondta és tutira nem is gondolja senki, hidd el.

Később folytatom.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Megint nem tudok név szerint reagálni, ne haragudjatok érte!

Bölcsi:
én is cak szeptembertől adnám be Lilit, ha egyáltalán beadom. Az igazság az, hogy nekem esne jól néha egy kis nyugi, itthon millió halasztott dolog vár, és még várni fog, főleg, hogy már dolgozom is.
Szerencsére nálunk létezik részmunkaidő, és ugye, mint azt már írtam régebben, 7szer 12 órát nyomok le egy hónapban. Több nem is férne bele, és ez igazából a lelkemnek tesz jót inkábbKép, mint a pénztárcánknakKép Viszont türelmesebb vagyok Lilivel, illetve "jobban szeretem"(persze ez hülyeség, de remélem értitek), amikor hazamegyek. Sajnos mire este hazaérek, már nem marad más rám, mint az etetés, és az éjszakai kelések ha vannak...
És igen, néha fáradtabb az ember, de nekem jót tett, hogy visszamentem. És mivel meg tudjuk oldani a nagyinak és Ottónak(pótnagypapa)hála, valószínűleg nem lesz szükség a bölcsire, és az tényleg csak az én kényelmemet és nyugalmamat szolgálná.

fogmosás:
Lili imádja, ha mi mosunk, akkor ő is követeli, illetve napközben, ha gondol egyet mutaogat a fogkeféjére, és akkor kötelező mindenkinek aki a közelben van, fogat mosniKép Mi kölyök elmexet használunk.

Jaj, mindenkinek köszi a mensis válaszokat, tök érdekes, hogy amennyien vagyunk, annyiféleképp alakult ez a dolog.

MaccsKép
Én nem tudtam pl Lilire várásotok történetét, így biztos én is jobban aggódnék, de te ne tedd ezt, egészséges vagy, a peteérés és ovuláció pedig nyomon követhető!!!
Van teszt rá a patikában, szerintem érdeklődd meg, és próbáld ki! Legalább tisztában leszel azzal, hogy minden ok, cak soka stresszKép(reméljükKép)
Ja, és sajna nekem a 7. nem jó, aznap éjszakára megyek dolgozni, ami azt jelentené, hogy mire kiérünk már fordulhatunk is vissza...
Ha jönnétek, a hétfő kedd továbbra is jó, a szerda csüt sajna nem mert alszik a férjem, péntek szombat szintén lehetséges. Én szívesen várlak benneteketKép

éjszakai alvás:
tudom, nem egészséges, de nem nagyon tudom szabályozni, max ha totál elzárom a távfűtést, akkor meg megfagyunk, és különben is én a meleget szeretemKép Nálunk 24-25 fok van nappal is és éjszaka is. Lili régebben hálózsákban aludt, de mióta fel tud állni, nem altatom abban, mert félek, hogy pofára esik benne. Amiben alszik:
body, harisnya, egy vékony nadrág és fölső(mondhatjuk pizsiszerűségnek). Én betakarom amikor leteszem, egy közepesen vastag takaróval, de az persze sosincs rajta éjszaka, de mivel hideg sincs, és fel is van öltöztetve, nem fázik, én meg nem takargatom.

InimmaKép
Írtam mélt. próbáljátok meg egyből a járókába rakni, és szerintem ne adjátok fel a nappali alvás csökkentését, neki is idő kell a változásokat megszokniKép

Mindenkinek jó éjt!
És akihez nem szóltam, bocsi de hulla vagyokKép

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

MoniKép
Ha rajtam mulna nalunk is 24-25 fok lenne en is imadom a meleget, de a ferjem nem tud aludni igy megalapodtunk a 21 fokban, es ahogy latom Elisa is apja fajtajaKép
Koszi mindenkinek a halozsakos es homersekletes hsz-okat.

MarcsiKép
Szoktunk kinai etterembe menni, szulinapomon mindig oda megyun ez a kivansagom. Itt sajnos meg nem talaltam talponalo gyorsetkezdet Pesten azokat imadtam, mar neztem Milanoban is de nem lattam. A nyaron Gorogorszagban voltunk nyaralni es volt ott egy vietnami kisfiu kb 5-6 eves lehetett Elisa oda volt erte, a kisfiu mar nem annyira O inkabb a nagyobbakkal jatszott, nagyon cuki volt. Van is kepunk amint egymas kezet fogjakKép Egyenlore vegleges az itt tartozkodasunkKép Milanotol visszabb Bergamo alatt lakunk kb 10km-re. Majd legkozelebb irok tesztas receptet csak most eleg keso van es faradt vagyok. A Te receptjeidet is elmentettem es majd kiprobalom. KosziKép Orulok, hogy minden rendben a pici fiaddal es megnyugtatott a dokiKép

MaccsKép
A raviolit, tortellinit keszen veszem szerintem nem erdemes vele bajlodni legalabb is itt olcsobb keszen venni mint elkesziteni, az idorol nem is beszelve.

BolcsiKép
Inkabb nem irok semmit, szerintem mar mindent elmondtatok rolla es mindenkinek igaza van. Ha nem lesz muszaly en nem fogom egyenlore beadni, de ha ugy alakulnak a dolgok, hogy mennem kell dolgozni es nem talalunk mas megoldast akkor viszont bolcsi lesz a vege.

InimmaKép
A vervetelt megcsinaltak es utanna szoltak, hogy el lesz halasztva a mutet jol ertem? Hogy lehet ilyet tenni, elobb nem tudtak volna mondani, hogy ne keljen hiaba szurkalni a gyereket?Kép Elhiszem, hogy pipa vagy.
Szerintem is probald meg mindjart a jarokaba tenni, ha nem gond, hogy ott alszik akkor epp mindegy csak aludjon nem?Kép

Itt del ota havazik es most estere mar kb 25-30 cm, gyonyoru kint minden es olyan vilagos van mintha nappal lenne. Delutan kimentunk Elisaval, alig tudtam kovetni ugy ereszkedett a nagy hoban. Majdnem 1 orat kint voltunk alig birtam betuszkolni, a kis arca ki is volt pirosodva, de nagyon elvezte. Remelem megmarad par napig es birunk menni szankozni. Igaz meg kell elobb venni, de majd holnap elugrunk valahova.

Na megyek en is aludni, bocs akit kihagytam holnap folytatom.

Jo ejt es szep almokat mindenkinek!"

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok Lányok!
Elcuccoltunk!!Már az új halyről jelentkezem.Második hete kalunk itt sajnos nem fenékig tejföl.De erről majd egy ráérősebb időben írok.
Ma estére lesz kész a konyhám már nagyon várom.

CSIRKESZ!ENGEDD MEG,HOGY GRATULÁLJAK!NAGYON ÜGYES VOLTÁL!SOK ERÕT,JÓ EGÉSZSÉGET!SZÓVAL GRATULA!!!!

Mi is túl vagyunk az oltáson két hete kapta meg Adrienn.Akkor nem volt semmi gond kb.három nap múlva előjött a mandula és torok gyulladás és 39 fokos lázzal vívtunk 5 napig.Mára már minden rendben van.(Szerencsére)

Mindenkinek kellemes nappot.Majd jövök!
GnéKriszti
gnékriszti

Cat!

De ebből pont hiányzik egy korosztály, a 2004. június 30. és szeptember 30. között születettek.
Én elolvastam a közlönyt (2005/115), és lehet, hogy rosszul értelmezem, de szerintem pont erre a korosztályra vonatkozik a 18 hónapos oltás...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

SziasztokKép

Egy órája csak olvasok és olvasok,nagyon termékeny lett a topikKép!!!
Mírával ma voltunk megint sebészet kontrollon,sokat javult popija,egyenlőre nem kell levenni a kinövést,lehet hogy visszahúzódik idővel.A sok erőlködéstől(szorulás)lett a kitüremkedés,de most nagyon sok rostos dolgot kap,így könnyebben kakil.Olyan hős volt,mondta a dokinak hogy kúp amikor az az ujjával vizsgálta a kis végbelét.Nem is sírt,örülök hogy egyenlőre túlvagyunk ezen is.

Kérdés:most derült ki,hogy önadózónak kell lennem a lakás eladás miatt,és olvastam valahol hogy mivel ez is jövedelemnek számít nem jár a 9000Ft adójóváírás sem.Valaki esetleg tud ebben segíteni,nagyon nem örülnék ha visszakéne fizetnem több mint 100.000FT-otKép!

Ma sikerült csupaszon étlen szomjan lemérnem Mírát:10.5kg és 76cm.Lakhely:Szombathely

Ne haragudjatok,hogy nem írok név szerint de lassan ébred a kisasszony és annyi mindent kéne még csinálnom,de legalább olvasásban beértem magamKép.

Millió puszi MINDENKINEK,nagyon jó hétvégét!!!!!

Viola
h_viola

Viola!

Igen, jövedelemnek számít, így ha az éves jövedelmed meghaladja az 1 M 950 eFt-ot, akkor ez nem jár. De ez még nem jelenti azt, hogy vissza is kell fizetned, azt csak a nyomtatvány kitöltése után fogod megtudni.
Van-e egyéb kedvezményetek (pl. családi, lakáshitel, stb.) és azokat igénybe tudtad-e venni?
De azért készülj fel, hogy esetleg tényleg kell visszafizetned (május 22. a határidő, ha kell, akkor addig kell visszafizetni).
Mindenképpen amint meglesz minden papírod, csináld meg a bevallást, hogy kiderüljön.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Csak egy gyors hsz Violának:
Ti most vettetek is lakást, nem? akkor viszont csak az számít jövedelemnek, ami a vételi és eladási ár különbözete, nem a teljes bevétel. Amúgy is az adótörvény szerint csak a régi lakás eladási ára - eredeti vételi ára - esetleg korrekciós tényezők /mint pl. - lértéknövelő befektetés, - 6 év után évente az érték 10%-a/ = jövedelem. De ha ebben az értékben veszel másik lakóingatlant /vagy lakóingatlan értékű ingatlan pl. építési telek/ akkor nem számít jövedelemnek, de be kell vallani.
Ezt sajnos nagyon vágom, mert az egyik téma amiért szívok most pereskedés ügyileg.. Kép
Macs
maccs

Vagy mégsem? Kép
maccs

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?