Sziasztok!
A nap híre: megkapták az építési engedély, és neki álltak a leendő társasházunk alapjánnak. Üröm az örömben: még nem sikerült eladni a telkünket, szóvel az önrészünk még csak antitőke formában létezik, pedig be kéne fizetni egy csomó zsét a szerződéskötéshez. Na most mondjátok azt hogy ne legyek depi
Nem tudom honnan fogok pénzt előszedni a szerződéshez, ill. mikor tudom a qrva telket eladni.
Pedig novemberben már volt egy érdeklődő, azt mondta
ne áruljuk tovább mert neki kell a telek, htéfőn megy a bankba, hozza a folgalot, na azóta is jön..
Lakás keresők, nem akartok Biára költözni? Ebben a házban kb. 290.000 FT /nm lesz az ár, és tök jó, nyáron már lehet költözni.. asszem 70-80 nmes lakások vannak még...
Babapro"dzs"ekt-témában: aki még emlékszik rá, annak bocs az untatásért, de Lili nálunk több mint 6 év után jött össze, szinte csodaként, már-már le is tettünk róla. Aztán mindenki /pl. nőgyógyim is/ azt mondta, ha egyszer összejött, akkor "megy ez nekünk", a második sokkal könnyebben össze jön majd. Ebben azért is kezdtem el hinni, mert Lili előtt soha nem volt rendzseres mensim, sőt, a problémám pont az volt, hogy peteérésem sem nagyon. Tavaly április óta viszont halál pontosan, bár kicsit hosszabb ciklussal jön meg, ezért is számítottam annyira, hogy majd most akkor már helyre állt a hormonháztartásom biztosan. Az viszont igaz, hogy Lili még elég sokat, bár elég összevissza szopizik ...
Azok alapján viszont, amit írtatok, teljesen meg vagyok zavarodva, légyszi világosítsatok fel. Én úgy tudom, hogy GYED akkor jár, ha:
1.) GYED alatt terhes leszel és meg is szülöd
2.) GYED alatt terhes leszel, de ha később szülöd végig doglozni kell, mert ha táppénzre mész akkor már csak GYES jár,
3.) a GYED után minimum 1/2 évet biztosítva vagy = dolgozol bejelentve.
Direkt megnézettem a könyvelőnkkel. Ez alapján nekünk most védekezni kéne egy évig, szóval semmi esély következőkére egy ideig, mert ha most teherbe esek, akkor már nem tudom megszülni a GYED alatt - max. szeptember, október környékén. De mivel a régi helyemre csak a kötelező ideig tudnék visszamenni, utána repülnék, kéne új helyet keresni, de oda meg nem vesznek fel pocakosan.... GYES nálunk szóba sem jöhet, abból simán éhenhalunk, és Lili mellett megtapasztaltam, hogy képtelen vagyok az én szaktudássommal itthon végezhető munkát találni.
Na akkor most okosítsatok ki, hogy is van ez a 2. GYED téma?? Pocó, azt írtad, lehet a kettő között táppénzre menni, biztos ez?
Bölcsi. Senkit nem utálunk ki, mert saját véleménye van!
/MACSEK, Pledit/ Sőt, ezért jó ez a topik. És persze az is nagyon fontos szempont, hogy nem csak a mamák, hanem a babák egyénisége, elvárása, szükséglete is különböző. Igazából én eddig úgy értettem, hogy már most be akarjátok adni őket, erre mint kiderül, csak ősztől. Akkor meg pont 2 évesek lesznek, GYED után szerintem sokan fognak bölcsibe járni, visszamenni dolgozni, ez nem kérdés
Azt viszont ne felejtsétek el, hogy a bölcsinek most még megvan az "újdonság"-inger hatása, viszont ha minden nap odajár lehet hogy ez megkopik, és azt is unni fogja.
Az én lányom is szivesen megy bárhova /kivéve az öltözést/, szereti a többi , főleg a kicsit nagyobb gyerekeket, de tutti hogy nem lenne el egyenlőre a bölcsiben sokat egyedül
Csengő! B6-hoz még annyit, hogy lehet külön is kapni, nem csak a MAgne B6 formában, és ha jól emlékszem nagyon olcsó volt úgy.
Hvera! Köszi, írtam mailt a profilos címedre. Az előfizetéses mobil nem elég?? Azt viszonylag olcsón sozzák már a telefonos társaságok..
Judy! Hát a 26-os korihoz még nőlnünk kell egy kicsit
Örülök,hogy dokinéni bevált, én is nagyon szeretem!
Zsombi! Igen, már írta Judy, hogy róla van szó, csak még annyit tennék hozzá, hogy a homeopátiás kezelés mellett azért szeretem nagyon, mert nem paráztat állandóan. A régi dokkerünk állandóan nagyon okos és fensőbbséges volt, és alegkissebb bajra is összevissza küldözgetett, és a frászt hozta rám, hogy kórházba kell menni felülvizsgálatra, és milyen nagy a baj. Ezt soha nem éreztem a Tóth dokkernéninél.
Egy hátrány, hogy mivel sokan szeretik, kicsit többet kell várni rá, az előjegyzést nem nagyon szokta betartani
Helen-Doron: azért a 98e nekem rázósnak tűnik egy gyermek csoportos nyelvoktatásáért..
LEhet hogy csak én vagyok szegény
Börsön milyen a bölcsihelyzet?
Kata! Látod én a gombáról nem tudtam, hogy allergén.
Szerintem mi túlművelt anyák vagyunk!
Noámi! Szakdoli: "A barlangászat, mint magyarországkihasználatlan turisztikai lehetősége"
Egyszemélyes banda
Szókincs és beszédkészség fantasztikus nálatok, pedig azt mondják a kétnyelvű babák lassabbak..
Na erre Helénád jól rácáfol
Sunimum! Jövő héten talizzunk akkor nálatok valamelyik nap?
Vagy mit szólna a topik egy nagy talihoz mondjuk február 7én nálunk??
Vera, te mikorra szervezed a keratívkodást?
Moszi! Bocs, átvágtalak a régi táblában a régi címemet küldtem el, mmár kiköltöztünk Biatorbágyra, Lili jelenlegi méreteit teljes homály fedi!
Köszönjük a táblát és a sok melót a képtárral!
Egy nagy ölelés hálából:
Marcsa! Akartam kérdezni, hogy honnan ez az egzotikus beütés a gyönyörű babádban, de akkor ezek szerint Vietnám felől fújt a szél!
Párod hogy érzi magát itt nálunk? Gyakran tudtok haza menni? A csomók nem nyirokcsomók valamire immunrekacióként? Orvos mit mondott??
Motorozás nálunk is sláger apa részéről
És ebben Reditkéék is csaltakoznak!
Tényleg, mi lehet Jázminékkal a mi kis félkubainkkal??? ők sincsenek mostanában..
Liv!, Dino! Hát hogy a manóban tudnátok ezeket a dolgokat elfelejteni, de ne is tegyétek, őrizzétek meg a szívetekbe az utolsó lélegzetvételig!!! A fájdalom is hozzátartozik az életünkhöz, mint az öröm vagy a boldogság, és az élet ilyen jellegű megpróbáltatásai révén lesztek azzá, akik vagytok, ez esetben a lehető legjobb anyukákká, mert ez mindig bennetek fog élni, és arr ösztökél, hogy a lehető legjobban bánjatok a kis törpjeitekkel!!!
Liv - a sietséget arra értettem, hogy dávid korababa lett!
Nyilván nem ő akarta
1-2 óra: számold ki: a babáknak kell legalább 10-11 óra alvás. Mivel Bián nincs bölcsi marad vagy Börs, vagy Bp. ergo jobb esetben is fél óra utazás egyútra. Persze előtt el kell készülni, az is 1 óra, 8 óra munka-bölcsiidő, marad a 24-ből max!! 2-3 óra együtt, amikor a főzés, evés, fürdés, házimunka, stb benne van! Látom, hogy a párom mennyi időt tud a babával tölteni már most, pedig még nem kell hajnalban kelnie a gyerköcnek, tehát este még vígan fent van..
Kaja: nekem tegnap a mirelit gyalult tökből sikerült secperc alatt tökifőzit csinálni, de ötleteket én is várok!
Dinó! köszönöm a beszélgetés lehetőségét, ha úgy adódik élni is fogok vele!
A köztársaság tér hol van a nyóckerben különben?? Anyuék is a nyockerben laknak, a Guttenberg tér közelében a Bródís. u.ban .. Azért "nem-jön-össze-a-baba" problémámnál már csak a vetélés lehet sokkal rosszabb, úgy együtérzek veled!
Csengő ez neked is szól!
Tcis! hajméretünk nekünk is alig hosszabb egy drótszőrü tacskónál
Csak mivel én mindig feltűzöm, vagy copfozom a hajam, szerintem ezért követeli Lili is hogy az ővébe is kell valami
Hálózsák: bébikorában csak abban aludt Lili, de amióta jár és állni tud, képtelenség ráadni, mert természetesen elindul és pofira esik benne
Kaja: A raviolli féleségeket előregyártottból készíted? Teszel rá valamilyen szószt?
Pocó! Anyukádról írtak:
Akár az enyémről is írhattad volna, hogy néha nehezebb vele..
Anyuszi! Amióta ebben a félévben tanultan egészségorientált élelmezés tantárgyat, már kitanultan vayok tanácstalan a változatosság és ötletek terán
olvastam, hogy előbb pancsi,a ztán vacsi van nálatok, na ez itt nem műxik, mert a vacsit le kell mosni a gyerekről
Ákos alvása csúcs! Lili sosem csinált ilyet! Mondjuk ő eleve nem ül meg az etetőszékben sem
De kiterülni sem tud így
Beszti! Ikresek
Alsó nemű színe!
Volt olyan ismerős akinek az anyukájának a lánykori nevével volt avalami gondja a banknak!
Szenyák!
Dupló a gyatyóban
A kis cseles, reméljük, hogy nagyobb korban is a legbiztoságosabb rejtekhelye a bugyija lesz!
CSIRKESZ!
Szuper, hogy ilyen ügyik vagytok, és szép és gyors szülésed volt!
Gratula. Csenge babának meg tartsa meg a jóisten a jó szokásait sokáig!
Ani! Hát ez a szopi-fogamzásgátlás kérdés úgy tűnik egyéni adottság dolga..
Most mennem kell, ébredezik.. Ilyenkor..
Macs