Nyeste!
A két nagyobb gyerkőcöm ekcémás, már egész kicsi koruktól kezdve. A lányomnál sokszor előjött, a fiamnál inkább akkor, ha beteg lett. Voltunk néhányszor egy maszek bőrgyógyásznőnél, ő irt fel kenőcsöt. Ez használt, igy ha elfogyott, felirattuk a drnéninkkel. Dominak az arca rücskös kicsit, drnénink azt mondta, ez is ekcéma. Kaptunk rá cremor aquosus kenőcsöt + külön Elocom kenőcsöt. Nekem kell mindig picit összekevernem, mert igy tovább eltartható a krém, mintha egybe lenne keverve. De én inkább csak a sima cremor-ral kenem néha, mert nem vagyok oda a szteroidos kenőcsökért. Szerintem csak elfedik, elhalványítják az ekcémát. A lányom 9 lesz és mostanában értünk eladdig, hogy már nem igazán jönnek elő az ekcémás foltok, hanem inkább csak nagyon száraz a bőre. Ezt vitaminos, gyógyszertári testápolóval kenegetjük. Főleg most, mert úszni járnak a sulival és nem tesz jót a klóros víz a bőrének.
Martinnál úgy került szóba az ekcéma a topicban, hogy vele már lassan 1 hónapja kínlódunk, kapott egy sebfertőzést. Náthás volt, sebes lett az orra alatt és elfertőződött. 2x kapott már antibiotikumot, piros ecsetelőzzük, kenőcs(először Tetran, most Fucidin). 1,5 hete úgy nézett ki, elmúlik, de újból kiindult, az orra belsejéből. Betegség alatt jobban kijön az ekcéma is, Martinnak a két karján. Mivel ilyenkor nem lehet ekcéma kenőccsel kenni, ezért elég rendesen kijöttek a foltok és elég csúnya is. Holnap viszi a párom a Madarászba bőrgyógy-ra, hátha ott jobban tudják kezelni. Hallottam egy ottani drnőről, állítólag nagyon jó, az ő rendelésére mennek.
Már gondolkodtam azon is, hogy homeopatához fordulok, de még nem szántam rá pénzt.Ha ez a dolog elmúlik, azt hiszem megpróbálom.
Detty!
Ne sajnáld, hogy nem mutatta meg magát a babuci! (mondom ezt én, aki mindháromnál alig vártam, hogy megtudjam a nemüket
) Az a lényeg, hogy egészséges, és későbbi UH-n még megláthatjátok!!
Nálunk is úgy volt, ahogy Sidney-nél, a 2 fiú egyértelműen megmutatta magát. Annyira, hogy én mondtam a dokinak: ugye az ott a kukaca? Edinánál végig, első perctől fogva azt mondták, lányos. Ugyanakkor az elején azt is hozzátették, hogy azért még ne éljem bele magam.
Vásárolni meg még úgyis ráértek később, hátha addigra kiderül, hogy Csengétek lesz, vagy egyezkednetek kell fiú nevet illetően.
UH-ra meg ne menj idegesen és éhesen sem!!!