Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Dino
Részemről a vasalás marad estére, jobb a balesetet elkerülni...Talán egyetlen egyszer fogtam neki, mikor Máté ébren volt, de nagyon tetszett Neki a vas.deszka lába, így el is pakoltam.

Tcis
Köszi a dicséretet (család)! Kép
Nálunk is azóta alszik Máté egész éjjel, mióta leszoktattuk az éjszakai szopiról, nem is olyan rég.Apja ment át hozzá, Õ vette fel, eleinte volt sírás, azóta minden O.K.

Suminum
Hogy miket csinál Máté?? Hááát, borzasztó huncut! Leginkább olyanokat, amiket nem lehetne. Pl. fiókban turkálás, virágföld átrendezése, számítógép bekapcsolása, stb. De hogy jókat is írjak, nagyon szeret segíteni teregetni, mosógépbe bepakolni, törölgetni a popsitörlővel, könyveket nézegetni, a legújabb, hogy forog körbe-körbe, aztán elindul, és nekimegy vminek, majd kacag.STB. Mondani: anya, ott, igen, elment, mama, vau, miau.
Jelenleg 9 foga van (10.hegye már nagyon fehér), az alsó rágói mindkét oldalon nagyon bedurranva.
Járunk Zenebölcsibe, heti 1xfél óra, nagyon élvezi a gyerekeket, mindenkit megcsodál, vigyorog, szaladgál velük. Jópofa.

Inimma
Kiváncsian várom, sikerül-e ezzel a módszerrel javítani a helyzeten!

Csengo
Eddig nem is mertem előhozakodni a témával, azt hittem, ilyen nincs is, de látom, hogy hasonló cipőben járunk, már ami az egy mellből való szopit illeti. Nekem Máté jó ideje csak a jobb mellemből hajlandó szopizni, időnként megpróbálkozom a ballal, de elfordul. Vajon miért csinálják??
Remélem, mihamarabb elmúlik a rosszulléted! Ami pedig az éjszakai szopit illeti, Máté egészen 4 héttel ezelőttig szopizott még éjjel is, mert úgy voltam vele (szintén kényelem), hogy ha megszoptatom, 5 perc múlva visszaalszik -egyszer kipróbáltam, hogy vizet adok cumisüvegből, másfél órán át sírt-.

Kata
Na, akkor mi egész közel lakunk egymáshoz! 3 v. 4 villamos megálló! Komplett ebédet én sem szoktam főzni, inkább egytálételeket. Levest ritkán.

Hviola
Mi Bepanthen arckrémet használunk hideg időben, azt mondta a gyerekorvos, hogy ne vizes alapú legyen, hanem zsíros. Különben nagyon jó az Eucerin (látom, Tcis is azt használ) krém is, kicsit borsos az árra, de tényleg jó!

Moszi
Megpróbálok feltenni képet a tárba, ha nem megy, ide, és előre is köszi. Ha gondoljátok Besztivel, szívesen segítek a táblázatok készítésében.

Mindenkinek jó éjt!
Éva
eve75

TcisKép
csak visszanéztem, innen nem lehet szabadulni. Köszi a választ.Kép Lehet én is nekibátorodom, mert ez az éjszakai házimunka borzasztó.
Nincsen véletlenül valami jó olasz kajarecepted? Már elkelne valami kis újdonság az étkezésünkben. Képeket várjuk!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Mégegy kérdés. Nem tudtok véletlenül olyan netes oldalt ajánlani, ahol le van írva, hogy ebben a korban mit lehet a gyerkőcökkel játszani. Mi az ami a korának megfelelő, mi az ami fejleszti? Érdekelne még, hogy 5 éves korban is mik azok, amiket illik tudni már stb... Én nem találtam semmit, hiába keresgéltem. Előre is köszi!Kép

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Mégegyszer itt, elfelejtettem reagálni Hviola banki kérdésére.
A helyzet az, hogy én spec. fiókban dolgoztam, önkormányzati és vállalkozói ügyfelekkel, tehát sokat nem tudnék segíteni lakossági hitel ügyben. Saját tapasztalatból tudok segíteni: mi az ELSÕ Lakáshitel-től vettük fel a baromi nagy hitelünket (8,5), úgy, hogy minimális önerőnk volt, viszont volt két terhelhető ingatlan (a megvásárolt+szülői ház). Halkan megjegyzem, hogy bár én az otp kötelékében dolgozom, de nem mertem náluk hitelt felvenni, nem túl rugalmas bank. Az Első Lh. tűnt úgy, hogy a legkevesebb ugrálással, kedvező kamatokkal tud hitelt folyósítani. És így utólag mondhatom, hogy tényleg nagyon normálisan folyt az ügyintézés, gyorsan, szakszerűen.
Javaslom, hogy mielőtt házat néznétek (vagy építkezni fogtok?), előtte nézzetek szét a bankoknál, hol érdemes, mik a feltételek, a legapróbb részletekig mindent! Volt ismerősöm, aki fordítva látott neki, már megvolt a ház, utána kezdett bankot keresgélni, majd lemaradtak a házról.

Móni
most nézem, hogy a nevedet elírtam az előbb, bocs. Nem baj, ha nincs önerőtök, ha van két ingatlan, lásd a fenti leírásból, nekünk is így ment.
Most már tényleg jó éjt!
Éva
eve75

Sziasztok,

Jövök egy jó hosszú hsz-szel, tényleg jól beindult a topik.

Újakat ezúton is üdvözlöm íróüzemmódos körünkben /Marcsi, Éva, Erika, Edoci!/ Kár, hogy jó néhány régi emberke nagyon eltűnt.. Kép Azért remélem jól vannak ők is. Szerintetek mi lehet az ikreskéinkkel például?? - No persze azon kívül, hogy teljesen kész vannak a két lurkó mellett.. Kép
Vasárnap elindultunk kirándulni tőlünk kb. 10 lmre levő helyre. Itthon gyönyörűen sütött a nap, repkedtek a + fokok, erre mire odaértünk beborult, megjött ez a kegyetlen szibériai szél, és alig bírtunk kint maradni egy órácskét, így is rojtosra fagytak a kilógó testrészeink. Kép Én azért ki szoktam vinni Lilit hidegben is, csak a hideghez viszonyítottan arányosan csökkentem a kinttartózkodás időtartamát, és úgy bebugyolálom hogy alig bír járni szegény Kép Felállni meg no pláne nem, ha elesik Kép Kép Nagy hidegben max. 20 perc egyhuzamban, de ha fázik akár 10 perc is elég, max, inkább kétszer csinálom végig a felöltözéssel járó hisztit.
Krémnél arr hívta fel a figyelmemet a dokker nénink, hogy ha legalább fél órával a séta előtt tegyük rá, nehogy ráhűljön, ráfagyon az arcára, és több kárt okozzon, mint hasznot.
Folyadékot mi sokat iszunk mindketten, igazi kis törpevízmúűtelepek vagyunk, de ez a jó a veseműködésnek. Kép Lili az esti fürdés alkalmával is benyom legalább fél liter vizet, amennyire lehet igyekszem figyelni, hogy ezt ne a használtból tegye, de az is előfordul... Kép
Bili nálunk kb. egy hónapja mindig elől van, ő már jelzi, bár legtöbször még utólag, ha akció volt a pelusban. Párszor már sikerült a bilibe is termelni, pisit is, kakit is Kép De nem erőltetem, ha nem jön össze akkor sincs semmi Kép Az is igaz, hogy nagyon szeret pucér popsival rohangászni, én meg hagyom, mert jó idő van bent, és a bőrének is jót tesz, szóval nálunk e miatt nem kell nyárig várni Kép
Főzés: megynugodtam, hogy nem csak én vagyok lusti, mert nagyon szoktam én sem leves főzni. Párom nem is szereti /ergo csak én szoktam enni/, és sajnos úgy vettem észre ezt az antileveses hozzáállást örökölte Lili is.. Jaj nekem Kép Nem tudom miért fétek a bundás kenyértől, a kis manóknak még sok olajos ételre van szükségük, ellentétben a felnőttekkel, szóval attól ne féljetek, csak ne égessétek meg az olajat a kenyér alatt, hanem kislángon készítsétek. Én gombát is adtam neki, meg sem fordult a fejemben, hogy nem ehetne velünk, mi baj lehet a gombától? Hacsak nem mérgező, de az meg ugye ránk nézve sem túl kedvező.. Kép A mézről, és nyers dióról viszont fixen tudom, hogy az un. botuli-toxin nevű anyag esetleges jelenléte miatt nem adható NYERSEN! ez egy penészgomba által termelt anyag, megfelelő m,ennyiségben nagyon veszélyes, mérgezést okoz, amely még felnőtteknél is 50%os arányba öl, kicsiknek sokkal kisebb mennyiség is eléri a veszélyes szintet. Viszont megfelelő hőkezeléssel, főzés, sütéssel ez a toxikus anyag semlegesíthető, szóval sütben mehet. A mákról hallottam még, hogy az opiát tartalma miatt nem túl jó törpöknek. Én kaptam gyerekkotomban, aztán mégsem lett tőle semmi bajom, nyilván a mértéktartás itt sem árt.. Kép Persze ezt csak az én szerény véleményem, mindenki etesse saját meggyőződése szerint a gyereket. Kép A kajálások nálunk rettentő végletesek, nagyon függnek a fogzástól és a szopitól, ergo a szopik száma is nagyon változó. Én mindig anyit adok enni-inni neki, amennyit ő kiván, mert nagoyn jól emlékszem,hányszor ültem délutánonként az asztalnál büntiben amiért nem ettem meg ezt vagy azt, hányszor ütöttek miatta, és hogy megundorodtam például a husoktól, kb. 25 éves koromig alig ettem húst, pedig nem voltam vega!!! Szóval én sohasem erőltetném ilyenre a babust.

Mi mostanában elég ritkán jutunk el babás környezetbe, akkor is inkább csak 1-1 babával talizunk. Szerintetek a babaklubb és a játszóház mennyivel tud többet nyújtani- már aki jár.. Ahogy így olvasom majdnem mindeki jár valahova, nem?

Depinyó úgyben, sajnos nagyon hosszú, nagyon sokrétű, nem nagyon tudom kiadni itt magamból. Annyit esetleg tudnátok segíteni, hogy ha tud valaki jó polgárjogi ügyvédet, adja meg az elérhetőségét, egyenlőre tanácsra lenne szükségem, de tuti, hogy 1-2 per is befigyel nekem most az elkövetkező időben /magyar igazságszolgáltatást ismerve években.. Kép/. Igazából úgy érzem tök jó lenne legalább kibőgni magam, de most még valahogy az sem sikerül. Túl sok minden nyomaszt, és túl sok közülük az a dolog, amiben teljesen tehetetlennek érzem magam. Sajnos "elkoptak" a barátok is melőlem, vagy legalább is nincsenek elérhető közelben. Pluszban az is bánt,hogy bár próbálkoztunk derekasan, de nem lettem terhes, így most majd júliustől valószínűleg vissza kell mennem dolgozni, persze ha még emlékeztek akkor tudjátok, hogy új helyet kéne keresnem, ott meg nem kezdhetek egy terhességgel, szóval ki tudja mikorra tudjuk ezt úgy összehozni, hogy legyen is, meg azért GYEDre is tudjak kerülni, egyáltalán össze fog-e jönni... Kép És persze körülöttem terhes megint mindenki, csak én nekem nem megy.. Persze ez megint csak az egyik fele a dolgonak, mert ha meg összjött VOLNA, és esetleg a lakásvásálás is összejött VOLNA, akkor meg megint a GYEDből még többet fizetni havonta részletre, mint eddig albérletre két gyerekkel.. Hát a fene tudja menne-e. De szerintem az a qrva lakás sem fog összejönni.. Már nem hiszek semmilyen csodában.. Kép Nem nagyon érdeklődnek a telek miatt-ha meg nem tudjuk eladni, nincs önrész, még ingatlan fedezetnek sem tudnám beszámíttatni, mert akkor meg a szocpolt nem tudom felvenni.. Kép Szóval röviden és tömören tele van a puttyonyom plafonig.

Na, tessék, akkor most "rontottam kicsit a légkört"! Kép Ti kértétek, bár ha ebből a zagyvából valaki ért valamit az utolsó mondaton kívül, én leszek a legjobban meglepődve.

Képtelen vagyok mindenkinek válaszolni, pedig jegyzeteltem én is... Azért megpróbálok viszonylag kimerítő lenni Kép/kimerítő nem = fárasztó, ahhoz nem kell próbálkoznom, alapból is megy! Kép/

Beszti! klassz a tábla, édes nagyon a lánykád: )rizs-evés Kép

CSengő! Remélem minden rendben lesz a babáddal, szorítok nagyon, jobbulást kívánok, ugyan nem terheseknek, de hányingerre szoktam a buszos idegenvezetésnél ajánlani a B6 vitamint - sajnos nem t'om terhesen lehet-e, de a gyógyzsertárban biztos meg tudják mondani- és a narancsot, de nem enni, hanem a héját megdörzsölgetni, megvakargatni, és szagolni amikor jön az inger. A buszon bevált általában.. Kép

Tcis! Mukk! Kép
Kata! Szita agy: inkább 2x írj, mint egyszer se! Kép

Liv! kösz a hiányolást, depi: lásd fent jó hosszan Kép Méreteitek még mindig csodásak, senki sem gondolná, hogy Dávid milyen nagyon elkapkodta a megszületést! Kép Ahogy anyum bánik sokszor Lilivel én azon is csodálkozom, hogy élve megúsztuk ahugommal és felnőttünk! Kép Vagy nagyon régen voltunk gyerekek, és mindent elfelejtett azóta, vagy nagyon strapabíró darabok voltunk. Kép Kép Kép Az ösztön a civilizáció folyamán rettentő sokat romlott, lásd csecsemőcsilkosok.. Kép

Noémi! Mindig csak ilyen kis röviden jössz, és jó ritkán! /Bagoly-Bagoly, itt Veréb! Kép/

MArcsi+Macsek! Hogy örülnék, ha Lili kicsit engem is megunna!! Ahogy Sunimum is írja, nekem sem jut semmire időm, még WCre sem jutok el egyedül! Kép Bölcsi szerintem sem megoldás. Viszont júliustól anyagiak miatt vissza kell mennem. Kép Már most rosszul vagyok a gondolattol, hogy csak a hajnali öltöztetés, reggeli, és este 1-2 óra marad nekem a gyönyörű kis tündérlányommal Kép Majd megszakad a szívem Kép
Marcsi! verset külön köszi!!! szép! én amúgy nagyon lírai beállítottságú vagyok! Kép

LAU!!! NAGYON SOKAT GONDOLTAM MA RÁD, ÉS SZURKOLOK EZERREL!!!! Köszi a Csenge-képet, Bazsiról is nagyon jó ez a kép! Kép

Pocó! Csajócáid még mindig gyönyörűek.. Ûgy látom kiművelted magad, szóval Te leszel a barihimló-felelősünk, mint Beszti volt a szopitudor Kép

Anyuszi! Akkor Ákossal nem lezs nag feladat a beszoktatás a bölcsibe! Kép Levesfüggőség nem férfidolog, lásd: nálunk apjuk utálja Kép

Dino! Eleven tűzről pattant kisemberred által előídézett leterheltséget át tudom érezni! Kép Azért nagyon édesek mindketten a képekenKép

Kormi! CSúcsak a képek!! Kép Kis pöcköshoz gratula! Kép Popsinak jobbulást, nálun csak a szellőztetés szokott segíteni, érdekes, hogy Benedek nem szereti kitenni.. Kép Én eddig csak antipelus-gyerekekről hallottam Kép

Vera! Édes vagy, köszi a meghívást, akár el is mehetünk egyszer. Baba-nem-alvásra tea: bár ilyen eccerű lenne! Kép
Azon gondolkodtam nem lenne ideje megint egy nagyobb topik-összeröfit csinálni?? Akár nálunk.. bár az nem szokott összejönni /látjátok, nekem még ez sem megy Kép/

Edit! Séta lásd fent, csak azért írtam ki neved, nehogy úgy érezd nem foglalkozunk veled eleget! Kép Kép Kép

Inimma! A Csani korú gyerek még nagyon érzékenyek, a barátnőm gyerek 2 év múlva is panaszolta, hogy otthagyták a kórházban éjszakára /pécsen akkoriban nem lehetett bentmaradni senkinek/. Azt sem szabad szerintem,hogy neked legyen lelkifurkád, egy-egy ilyen dolog miatt, hiszen nem vagy rossz anyuka, és néha felnőtteket is megbántunk akkor is ha nem akarunk, mert mindeki másra érzékeny. Szóval még biztos elő fog fordulni, hogy valami bántja, de ettől még nem hagytad cserben. Ha melette leszel a kórházban, biztos nem fogja nagyon megviselni, bár az egyik könyven a 100-as skálából a kórházbakerülés a gyerekneknek alapban 53-asra teszi a stressz mértékét. /mondjuk ezen elgondolkodtam, hogy mégis miből mérték le?.. /
Alvás szerintem is sok napközben, bár én az egyszer-alvást sem erőltetem Lilinél, csak amikor magától átállt, pedig nálunk is késő bagoly a manó...

Sunimum! Panasznap lehetőségét előre is köszi, csak nehogy éljek vele. Azért panaszmentesen is szívesen talizok veletek is, pláne most, hogy vége a vizsgaidőszaknak, kicsit lazábban vagyok Kép. Ad hoc ritkán járunk Budán, de nincs messze, megbeszélés alapján barmikor összehozhatunk egy talit, sőt ha Liv ráér, akkor még őket is a "hónom alá csapom".

Ez utóbbi érvényes a Vera féle kreativkodásra is Kép

Ani! Mukk, oltás ügyben már írt Dino! Kép

Viola! Nekem ez az egész hitel dolog olyannak tűnik, mint a terhesség alatt amikor mondták, hogy milyen szar lesz az első pár hónap a gyerekkel. Tudtam, értetettem, hogy mit mondanak, sőt lelkileg erősítettem is rá, de igazán, csak akkor éreztem ét, amikor megszületett Lili. A hitel is ilyesmi lehet: mindenki mondja, milyen őrült macera, de igazán csak akkor döbbensz mennyire, amikor belekerülsz.. Kép Nagy szemét volt az FHB pedig állami cég. Kép Kitartás, mostmár majdnem célba értetek, nektek legalább már van mi után futkosni! Kép

Moszi! nekem van egy valamilyen,hiányos lakcímes táblázatom, megpróbálom átküldeni majd neked a mailedre, de lehet hogy jobban jársz Macsekéval! Kép

Judy! Klassz lehetett a hétvégéd.
Koriról jut eszembe tudja valaki melyik a legkisebb szám? ápp azon flóztam, jó lenne Lilivel kimenni a jégre, minél hamarbb tanulják meg annál könnyebben megy Kép Persze lehet hogy gáz, hogy ilyensmit találok ki egy ekkora manónak.. Kép

Dinó! Na látod nálam nincs ilyen vasalós dilemma: hónapok óta nem jutok hozzá a vasaláshoz Kép A többség ruhát eddig sem vasaltam, most már a kisebbséget sem! Kép Csak közvetlen haszbálat előtt 1-1 darabot, pl vizsgablúz Kép Azt is csak röptében Kép Ágyneműmből rengeteg van, abból még van 1-1 vasalvaKép Majd ha egyszer anyám megint leveszi a vállamról fél napra a tökit, lehet hogy neki esek,.. Vagy inkább a vasalni való hegyet viszem át anyámnak.. Vagy jöjjön inkább ide vasalni.. Kép

Na sokat sikerült írnom, bocsi...
Puszi mindenkinek,
Macs
maccs

Dinó, jut eszembe: fejlesztő játékkal kapcsolatosan az jutott eszembe, hog ynekem egy könyvem van, bár vanak kérdőjeles dolgok is bene, de a játékokat jól leírja: "Mit tud a gyerek?" címmel.
maccs

Még egy pár kép, ha már így belelendültem a netezésbe:
Valaki már írta, hogy a lánya szereti a fésülködést, copflizást, asszem Ani, na ez nálunk is menő "csitt-csatt" felkiáltással az össze létező csatot be kell tenni a hajába - viszon akár órákig is el vagyunk vele.
Kép

Már tudom mi lesz ha nagy lesz Lili, lovaskaszkadörnek készül a lány:
Kép

Reditkéék
Kép
kedves mennyasszonoym, ezt a virágot neked szedtem:
Kép
Ha már eljegyeztél, akár ágyba is bújhatunk együtt, nem?:
Kép

A vasárnapi zimás-kirándulás:
Kép
Kép
maccs

Csengo
Csak röviden: Maccs írta a B6 vitamint, lehet terhes állapotban is szedni, én a terhességem 5. hetétől kb. a 35. hétig szedtem, orvosi utasításra (igaz, nekem görcseim voltak, azért kellett). Ja, és MAGNE B6-ot szedtem, eleinte 3*1-et, majd 3*2-t. Kérdezd meg az orvost, hátha javasolja. Vigyázz Magadra!
Éva
eve75

Sziasztok,
CsengőKép Én igazán imádtam a dokimat, de magnéziumot( magneB/ és kálciumot az elevit mellett is nyugisan szedtem. Engedély nélkül is, bár bejelentettem.

MaccsKép Nekem van ügyvéd isnmerősöm, nem is egy. Ha magánban megírod, hogy pontosan mihez kellen, akkor én tudok konkrétan ajánlani. Csak semmi depi.Tuti összejön majd a törpe hamarosan, ne izgulj. Ha Lili még szopizik, akkor lehet, hogy kell péár hónap. DE a stressz tuti nem jó a babgyártáshozKép Én is épp irigység fázisban vagyok, főleg, mert inkább babát szeretnék, mint meló és lakáshitel utábn rohangászni. Annyira jók a képek!!!

Ja, a nyamvadt 13. havit azért nem kapja az ember lánya, mert a GYED fizetés nélküli szabi mellett jár, és ha 6 hónapnál hosszabb, akkor nem adnak. Ennnyit a fenkölt népesedési politikáról. Rühellem az egészet de nagyon.

Hoy szép legyen az élet én is kénytelen leszek bekötetni egy vezetékes telefont, hogy tuti kapjunk lakáshitelt. Olyan nevetséges.

Séta: én bizony kiviszem, mert idebenn egész nap megbolondulok tőle. Jól beöltöztetem: dupla naci, alá harisnya, orkáncucc rá, babakocsiba elá takaró, fölé lábzsák. Tuti nem fázhat. A krémet mindig elfeljtem, a szent elhatározás ellenére. Javaslom viszont mindenkinek a sísapka szerű sapit8 majd lefotózom) ami tuti jó, mert nem tudja lehúzni, és ráadásul nem kell külön sál hozzá. Nálunk nagyon bevált. Nekem a dokkernéni annak idején azt mondta, hogy minden nap sétáltassam az akkor 2 hónapos csemetémet ha eski, ha fúj. Hát KOrnél követelte is. Ma is ezt teszi.

Oltás. Dokkernéni azt mondta, hogy ő bizony beadja a régi rend szerint, bár az új oltóanyagról is regélt,de nekünk nincs 18 hós oltás.

Kiszabadult a törpéma járókából, úgyhogy később folyt. köv.

Vera

hvera

Ja, igen: én adok teéntejet is( zabkásában) főzve, és mézet is. Eddig úgy tudtam, hogy szabad. De megnéztem 2 hozzátápis táblicskut, amik persze ellentmondtak egymásnak. Nos azok szerint is lehet. Akkor most?
Vera( a tanácstalan) főleg, mert Kornél imádja a mézet

hvera

Maccs
Gergőnek én a legkisebbet béreltem, az 26-os kori volt.
Géza szívesen segít neked megint mélben, ha gondolod. December óta ő is ügyvéd egyébként.
amúgy meg küldök sok pozitív energiátKép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

SziasztokKép

Csak gyorsan, mert az ebédet a tűzhelyen hagytam...Kép

MacsKép
Na, ne depizzKép Ha gyakorlati segítséget nem is tudunk adni, azért a gondjaidat nyugodtan ránk zúdíthatodKép Talán a Magadból kiírás is segít valamelyestKép És a kistesó talán azért nem akar összejönni, mert annyira-annyira nagyon akarod. Ne stresszelj!

EveKép
Ha címet cserélünk, valamikor találkozhatnánk. Nekünk szinte minden délelőtt megfelel, örülnénk, ha eljönnétekKép

Méz: Lehet, hogy most megköveztek, de Marci elképesztő mód szereti. Soxor a macis mézet egyszerűen a szájába veszi és úgy nyalogatja. Én eddig inkább a jó hatásait néztem a méznek, a mérgezésről nem hallottam (boldog tudatlanság Kép ), de eddig semmi baj nem történt.

Vasalás: Nem merek akkor vasalni, amikor Marci is ébren van, 1-2x próbáltam, de mindig ott sertepertélt körülöttem. Így vasalódeszka ilyenkor hétközben pihen a szekrényben, aztán hétvégén, amikor párom is itthon van és kiviszi Babót sétálni, akkor szoktam belelendülniKép

Na megyek, mert leég a kaja,

Pusz és mukk,
Kata

u.i.: köszi a leveses válaszokatKép

Kép

Kép
anyamanya

Pörög a topicKép

Még visszaolvasni is alig-alig tudokKép

Azért rövidenKép
MaccsKép Bagoly mondja verébnek Kép Te legalább többet írsz mint én, sosem voltam grafomán, ezt bevallom. Lili nagyon jó a masnikkal, nálunk a fésülés kész közelharc, engem viszont szeret fésülni a kb 3 cm hajamatKép Látom vőlegény-Bálint még mindog rajong Liliért. Utolsó vizsgákhoz kitartást, most jön csak a java, tudod már miből írod a szakdolid?

A többi most tanuló előtt is le a kalappal )Nikk Juti ügyesek vagytok.

CsengőKép

Gratulálok a pocaklakóhoz, csak most esett le Kép
Remélem az émelygős korszak hamar elmúlik! Remélem nem lesz extra meleg a nyár.

LauKép

Bazsi nagyon pajkos a képen, igazi nagyfiú.
Műtéthez erőt! Maradj mindig ilyen pozitív gondolkodású, szép példát mutattál nekünk.

BesztiKép

Jó hogy jelentkeztél, hiányoztál a fórumból, bár 3 gyerkőccel felmentésed vanKép
RízsKép Semmi sincs biztonságban!! Tényleg olyan lehetett a kaikban a nyers rízs mint a kukac lárva, én frászt kaptam volnaKép

Eve75Kép
Üdv a topicban, tényleg szépek vagytok a képenKép
Máté huncutságaiKép Én enyém lánykát ilyenkor egyszemélyes bandának hívomKép

LivKép
Tanácsodra mi is vettün atodermet, drága de tényleg nagyon jóKép Köszi az ötletet.

PocóKép
Tényleg orvosa válogatja, örülök, hogy szimpatikusabb dokit sikerült találnod, az úszás tényleg nagyon jó,így télen azért macerás, de mintend az ügy érdekében.

JudyKép

Kori, de jó lenne kimenni, ugyan korizni nem tudok és korim sincsen de miért is ne??Kép Itt van a koripálya egy megállóra.
Bálért irigy....jó hogy kimozdultatok egy kicsit.

CsirkeszKép

REmélem ma kiengedtek, várjuk a beszámolótKép Nagyon szép kisbaba CSenge!!Kép

Általánosan:
Heléna is iszik mint a gödényKép reggel és este kamilla tea simán 1-1 * 2,5 dl, nap közben 3-4 szer 2,5 kubu vagy ivólé ásványvízzel higítva.Plusz 3-4 szopi nappal, és 2-3 éjszakaKép KefekötőKép
Levespárti vagyok, szerintem kell enni a gyerkőcöknek is, a csak tömény kaja nem jó az emésztésnek, én levesbe borsór, répát rakok, betűtésztát, előfordul hogy jó is lakik vele, ha nem jön a második is. Szinte mindent eszik, amit mi, az olíva bogyóért és a mazsoláért van oda.
Oliiiva, mazsla, mazsla ide a kezembe (szokta mondani Kerek mondatokban beszél, most már két nyelven is.Pld Bezárom az ajtót, Be van zárva, bezártad, apa széke, szopika másik cicit isKép, Szétszedem, összepakol.Felsorolni is nehéz.

Adatok Besztinek:16 fog, 12 kg, és 81,5 cm.

Többieknek MUKKKép (Főznöm kell)

Noémi
fantikbaba

HveraKép
Bevallom és mézes kenyeret is adtam már, nem lett baja, de csakis minőségi mézet (pld hársfa méz nagyon finom), és gombát is kapott pld makaróniba, és hagymás gombát is, ette mint kacsa a nokedlit.

Noémi
fantikbaba

TcisKép
Mi is vőlegény nélkül vagyunk, igaz barinőmnek van egy idősebb kisfia, de nem mondtuk ki, hogy ő a vőlegénye(bár az első csók már megvoltKép) De szerintem annyira gyönyörűek ezek a kiscsajszik, hogy nem kell attól tartanunk, hogy anyakunkon maradnakKép

MaccsKép
Természetesen Livéket is várjuk szeretettel, nagyobb tali is lehetne nálunk, csak nem túl sok a helyKép Bár sok jó ember kis helyen isKépDe persze hozzátok is megyünk szívesen , nagy nagy taliraKép
Ne csodálkozz, hogy nem jöt össze a bab, csomót tanultál, éjt nappallá téve, szó szerint, így nem iugazán lehet. valóban a stressz sem tesz jót! Vizsgaidőszak altt meg aztán tényleg vanKépSzopi mellett van rendesen mensid?
És úgy egyébként, többiek, akik még szopiztattok? Totál rendszeresen, normál "módon" menstruáltok?
Persze ez hülye kérdés, de mivel én ezt nem tudom(azt igen, hogy peteérés van szopi alatt is), azért kérdezemKép

Ilyen baromi hidegben nekem se nagyon van kedvem kimozdulni, Lili meg olyan lusti!
Leviszem kocsi nélkül, és nem akar sétálni, kb tíz méter után felkéredzkedik, aztán ha nem veszem fel, jön a hiszti, bömbi...ha otthagyom, nagy kegyesen elindul utánam, de azt a könyörgést ami megelőzi, na azt nem...persze ha kutyát lát szalad utána....

Vasalni nem merek egyedül, bár azon kívül, hogy megrángatja a vasalódeszkát, mást nem csinál. Tudja,. hogy forró, és ha kimegyek a szobából, nem nyúl hozzá a deszkához sem. De lehetetlenség vasalni, mert öt perc múlva jön, és nyúzza a lábamat, láb nélkül meg nem lehet vasalni
KépMost egész jól elvan, de a két méteres körzetembenKép

Na megyek, ki kell találni, mit főzzek ApjuknakKép
Nekünk van szilvásgombóc, és csinálok zacsislevest(tartósítószer nélkülitKép)

Este még jövök bővebbenKép
Szép napot!
Móni

Kép
sunimum

SunimumKép
Eddig csak egyszer jött meg azóta meg semmiKép Nem is bánom...

Szilvásgombóc hmm nyamiKép

Noémi
fantikbaba

Most csak röviden, mindjárt megyek Nátánért.

Maccs!

Drukk a tesóért.

Móni!

Szopi mellett nekem 2005 okt. elején jött meg először. És azt se mondhatnám, hogy "rendesen", mert rögtön egy 54 nap hosszú ciklussal kezdtem. Hogy ez a szopi miatt volt-e vagy nem, nem tudom. De egyébként Nátán után egész rendben ment a dolog azon kívül, hogy akkoris 1 év után jött meg először.
Ezért nálunk a Csirkeszékhez hasonló kis korkülönbség nem is lehetne.

Vasalás:
Én szoktam vasalni Hanna mellett is. Õ hagyja. Ha már nemKép, akkor meg abbahagyom.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Beszti!
Kösz a táblákat!
Tudom, hogy a régi táblában nem volt, de egy időben volt ilyen kezdeményezés. Így talán könnyebben találunk majd környező kerületi kismamákat, akikkel összejöhetünk. Kép

Inimma! Szegény gyerkőc. De hidd le, felnőtt korára meg sem látszanak sebek. Õk még gyorsan gyógyulnak szerencsére. Kép

Dino! Kösz a tippet, keresgélem már, hogy hátha valaki anno fel is tette.
Vasalni akkor szoktam, amikor apa itthon van, és ő néz rá. Én is félek, hogy magára rántja a vasalódeszkát forró vasalóstól.
Neten nem tudok ilyen oldat, csak könyvet. Anya taníts engem. Deákné B Katalintól.

Éva! Én már jó pár hónapja csak 1 mellből szoptatok, mert Viki csak abból volt hajlandó szopizni. Még akkor is, ha nagyon kevés tejcsi van, hiába kínáltam a másikat, kiköpte.

Maccs! Annyiban más szerintem a babaklub, hogy csak gyerekek veszik körül, és szokja, ha elveszik a játékot. Viki kifejezetten utálja, ha elveszik a játékát, legalábbis nyafizik, amikor itt volt baba, és az ő játékával játszott. Érdekes módom ott semmi nyafi nincs. És azért is szeretem, mert szerintem már unja a játékokat és ott mindig talál valami újat.
Drukkolunk, hogy összejöjjön a lakás. A babaprojektet nem szabad feladni. Kép Júniusig még van idő, és biztos összejön, mert egy topik drukkol érte. Kép
Küld át légy szíves azért a táblát. Majd pótolom a hiányokat.

Vera! Tényleg nveteséges, hogy vezetékes kell lakáshitelhez. Nem jó nekik előfizetéses mobil?

Sunimum! Nekem kb 4 hónapos korától meg van, és szerintem (én úgy tapasztalom) van ilyenkor azaz szopi alatt is peteérés. Bár én még várok a kistesóval, először ki akarom amgma valamennyire pihenni. Kép

Lányok, ki hol, merre lakik?

És hogy teljes legyen a tábla, Hvera, Inimma, Sunimum, Pedit, Anyuszi, Marcsa, Eve, Gabóca, Edoci, Zsombi írjátok meg a gyerkőcök születési méreteit (súly, cm).

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Köszi a szopi/menses válaszokat, eddig elég eltérőKép

MosziKép
Beírtam már, de nem gond, rengeteg hsz volt azótaKép Lili szül:szept.13, 3700g, 56cm.
Köszi mégegyszer a táblát.

DinoKép
Csak egy cikk élt az emlékeimben, ezt itt találod:
http://www.babamagazin.hu/05_12/cikk_22.htm

Móni

U.i:egyszervolt közben Lili elkapta az egeret, és odavágta az asztalhoz...nem működik a görgője azóta...Apa még nem tudjaKép

Kép
sunimum

Hali

Méz: én adnék nekik, de mind2 kölök úúútáljaKép

vasalás: én is szoktam mellettük, Nagygét már nem izgatja, Kisgé néha bepróbálkozik, de a kegyetlen anya elzavarja..

Moszi
Mi Érden lakunk.

Móni
Nekem sem jött meg egyik szülés után sem. először 15, most csak 13 hónapigKép egyértelműen a szopi miatt. mikor kevesebbet szopiztak megjött. szóval nagyon élveztem, hogy 2002 január és 2005 november között össz-vissz egyszer volt meg. gyorsan össze is hoztuk KisgétKép most viszont november óta elég rendszeresen. úgyhogy kisebb korkülönbség nálunk sem lehetett volna a két évnél. szerintem tudja az anyatermészet, hogy ez is épp elég nekemKépKép most meg ha lesz is hármaska, jó pár év kihagyással. inkább a mensiKépKép

ivás: mind2 kölök teve típus. alig isznak. igaz Kisgé még szippantgat valamit az anyjából is napi 3-szor.

ma visszavittem Nagygét a dokkernénihez. holnap mehet oviba, halleluja. Macs, nagyon ari ez a dokinéni.

na pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

A kért adatok: Zsombor 2004.09.12-én, 3100 grammal és 57 cmesen látta meg a külvilágot (meg anyát Kép). Azt még nem írtam, de nagyon örülök neki, hogy ez pont a 30. szülinapomon történt ám Kép! És mint írtam, Budaörsön lakunk.

Maccs, Judy
Ti nem a Dr. Tóth Ildikóhoz jártok véletlenül. Valamikorról rémlik, hogy emlegettétek (mint homeopátiás gyerekdokit). Mi most léptünk át hozzá, és csak kíváncsi lennék a Ti tapasztalataitokra vele kapcsolatban. /Aztán, ha nem róla beszéltetek, akkor persze tárgytalan a kérdésem Kép/

Mensi: nekem még mindig nem jött meg, bár amennyire Zsombitól telik, tesz is róla (térül-fordul, éjjel-nappal szopizik Kép)

Bölcsi: én is tervezgetem, hogy valami magánbölcsit vagy magán gyerekszórakoztató helyet jó lenne találni, hogy egy-egy fél napra
beadhassam játszani, ha nekem valami intézgetnivalóm, vagy majd esetleg kistesós ügyem lesz. De még nem nagyon nézegettem. (talán már kellene...) Addig is tücsökzenére szeretném vinni, amint meggyógyulunk mindketten + megkapjuk végre a 15 hós oltást (és még azután két hétig). Persze Babanetes taliban is benne lennénk, ha valaki megszervezi. Mindketten nagyon élvezzük, ha sok kis manó vesz minket körül. Főleg, meg ha ilyen szép és jófej kölkök, mint a topikbabáink.

Vasalásba én is inkább csak este vagy hétvégén vágok bele, de ennek inkább az egyre nagyobb kupac az oka (nem szeretnék többször nekifutni, inkább egyben akarom letudni), nem Zsombi. Õ is nagyon lelkesen segít egyébként: hozza oda nekem a vasalni való ruhákat (meg vissza is veszi félig kivasalva Kép), kitereget (rendszerint a ruhaállvány alá Kép), pakolásza a műanyag edényeket, a könyveinket...

Inimma
A Helen Doron-nál az 1-5 éves korig szóló tananyag ára 9200 Ft, a 10 hónapos tanfolyam díja 98100 Ft (heti két foglalkozás) vagy 58511 Ft (heti 1 fogl.) Most, hogy így leírtam, nem is olyan sok. Azt hiszem, csak azért gondoltam, mert egy éppen egy éves gyerekhez képest gondoltam túlzásnak az árat. Szerintem 3-4 éves korban ennek már sokkal több értelme van. Majd számolj be a tapasztalataidról, ha mégis elmentek! :-)

MaccsKép
Bár biztos fáztatok, azért Lili nagyon édesen nézett ki a nyakig bebugyolált kis fejével Kép. Ne szomorkodj! Akinek már sikerült egy ilyen szép kis gyereket készíteni, annak sikerülni fog a kistesó is. Drukk, hogy ez még nyárig összejöjjön. Kép

Na, most ennyi. Lépek, mert ugyan itt van az anyukám (elég göthös beteg lettem, gondoltam, kicsit tudok pihizni), de Mackó persze csak engem igényel. Szerencsére, szinte egész nap csak hintáztatnom kell Kép. Azt meg kibírom betegen is.

Ja, és Moszi! Tettem fel egy-két képet a közös helyünkre. Ha lesz egy kis időm, még pakolászok, csak lassan haladok a konvertálással.

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok!

Vera
A teát feltétlenül kipróbálom!Alvás előtt adjam?Vagy lehet bármikor?Ja és mennyit lehet adni belőle?

Inimma
Sok mindent próbáltunk,pl külön szoba,egy szoba,közöttünk,egy alvás kihagyása(ez nálunk nem jött be,pedig én is ebben reménykedtem),de amint olvastam nálatok jó?Próbáltuk a Viburcol kúpot is,ez sem vált be.Egyenlőre ennyi jutott az eszembe.Ha felkel 1 óra múlva próbálom visszaaltatni,ritkán sikerül,ha nagyon kipattan a szeme játszás,meseolvasás.De mostanában már ráoltom a lámpát,ilyenkor még egy darabig vergődik.Hogy van Csongi púpja?Máté is mindig tele van púpokkal,annyit"balettozik".
Mézet és gombát már adtam.

Éva
Édi a Mátéd!Nincs külön szobába,közöttünk alszik.Próbáltuk hogy külön legyen,vagy egy szobába de ne velünk,csak sokszor nekiindult,aztán kopp...és visítás.Na megén is lefáradtam az éjszakai vándorlástól.

Viola
Téged sem irigyellek az alvás miatt!Szemránckrémet már én is beszereztem amióta megvan Máté és nem alszok...:-) Ha kimegyünk nem szoktam bekenni az arcát.Ha száraz gyógyszertári babatestápolót használok

Andrea
Próbáltuk az ágyat máshova.Fent írtam a tortúrát,megindulás,stb.

Tcis
Máté már nem szopizik.Próbáltam ilyenkor megitatni,de nem kellett,vagy csak ritkán.Örülök hogy nálatok javult a helyzet!

Dino
Együttérzésem neked is az alvás miatt!Te ezt hogy birod?
Vasalni nem tudok nap közben ha fent van,túlzottan érdekelné.Fejlesztő játék:nekem az Anya,taníts engem c. könyv van meg,elég jó,iskoláskorig használható!

Ha valamit kihagytam bocsi!
Edoci

edoci

Moszi
A kért adatok:Máté 2004 nov 13-án született 3530g-al és 53 cm-el.

edoci

Sziasztok
Először is mindenkinek gratulálok a gyönyörű gyerkőcökhöz, nézegetem a fotókat és csodálom ezeket a kicsi huncut szépségeket. Miből lesz a cserebogár!!!!!
Egy kicsit kimaradtam az a traccspartiból és máris kapkodom a fejem, hogy ki mit írt, nem tudom követni így elnézést, hogy most nem szólíttok név szerint mindenkit, de ígérem igyekszem!!!!!!!!!!!!!!!!!
Képzeljétek nálunk áll a bál, a kisfiunk Márk az autó kulcsot valószínű kidobta a kukába, mert most ez a mániája, mindent kidob a kukába, már olyan i volt, hogy a telefont dobta ki de szerencsénkre észre vettük mert szólt, de ha nem???? Na szóval tanulunk a hibáinkból, így most pénztárca, kulcs, telefon …magas polc, de a kukának kellene valami megoldást találni, mert mint jut eszembe a távirányító is landolt. Szóval feladta a leckét számunkra a Márk.
Kicsit most aggódom, túl vagyunk a 15 hónapos oltáson, és gond nélkül megúsztuk, pont ma van 14 napja és se láz, se nyűgi, vagyis semmi. De sajnos a tegnap este a füle mögött, pontosabban a haj ahol kezdődik, egy borsó nagyságnyi csomó van amit ha kitapintunk a bőr alatt mozog, vagyis nem lehet azt mondani, hogy valahová beütötte volna és képzeljétek most egy órája a másik felén is van egy picivel kisebb, így holnap irány a doki, lehet, hogy túl reagálom de mégis…jobb ha a doki megnézi. Én bízom az oltásokba, de a fene tudja , most egy kicsit megijedtem, remélem semmi mellékhatás. A doki nénink mondta, hogy javasolja a hepatitis oltást nekünk mert sokat utazunk külföldre, és jó lenne beadni, ti tudtok valamit erről az oltásról? (twinrix) .

Edit
Akkor a bölcsi ügy megoldódott számotokra (Tipegő)? Én még nem tudom, hogy érdemes-e tovább nézelődni, vagy maradunk a Bácskainál. Mint írtam, azt mondták, hogy ráér később is beadni a jelentkezési lapot de én minél hamarabb igyekszem beadni, remélem a munkáltatói ráér később is de ha nem akkor beszerzem, nem probléma. Neked is a jelentkezésnél kell vinned a munkáltatói igazolást? Én erre nem is kérdeztem rá.

Hidegre csak annyit, hogy mi kint vagyunk minden nap egy kicsit, és szerencsénkre eddig meg is úsztuk a megfázást, még enyhe orrfolyásunk sem volt. Én azt mondom, hogy jó tesz neki ez a kis hideg levegő is, és legalább megszokja és egy kis hideg levegőtől nem esik az ágynak később sem. A pofiját persze jó zsíros krémmel be kell keni mert angyon ki pirosodik.

Vera
A XIV kerületben, a Gyarmat utcában . Ti merre laktok? Nagyon kis huncut a kisfiad, gondolom ötletekkel tele van , hogy most mit is csináljunk, hogy anyunak érdekes legyen.

Kata
Valószínű nem fogok bróker után nézni, mert senki nem ajánlotta, csak, hogy én e sok hitel lehetőség között valahogy nem igazodom el. Talán majd a férjem, igaz a műszakin végzett de jobban ért a számokhoz mint én.

Moszi
De igen, drága, még körül kell néznem itt a környéken, hogy valami pénztárca baráti játékházat találjak, szóval ezek a piszkos anyagiak. Ti merre laktok? mi a XIV – be.

Macs
Öröm, hogy tetszet a vers, én megkönnyeztem mikor olvastam, szerintem az anyaság az élet legszebb csodája, persze a kezdeti émelygéseket leszámítva. De az is olyan édes - keserű rosszullét, de remélem, hogy a második baboca, mert nagyon szeretnénk, nem fog megkínozni.
Főzés téma: na az nálunk érdekes, szóval teljes nemzetközi konyha van nálunk. Néha olyat főzők, hogy én sem tudom mi az, vagyis neve nincs de nagyon jó ízű, ezt nem én mondom, hanem a barátaink, mert mindent megesznek és még dicsérik is. Igaz sok a zöldség, és egyéb különlegesség is, így lehet csodás ételeket varázsolni. Persze a Wok ha nem is mindennap de gyakran szerepel a konyhába.

Üdv mindenkinek
Marcsi

Próbálok képet föltenni
Vendég

Kép

Ezek korábbi képek de a kedvencem!!!!
Kép
Vendég

Képa nagy utazó 5 hónaposan
Vendég

Képmost ilyenek vagyunk
Vendég

Marcsi!

Nagyon szép ez a kismanó! Kép Hova utaztatok a picivel? Zsombi kb. ennyi idős volt, amikor Brüsszelbe mentük repcsivel. Máté jól viselte az utat?

Kukázás nálunk is nagy sláger volt, ezért a kukát száműztük egy zárható ajtajú helyiségbe. Lassan kezdjük megszokni, hogy nem az eddigi helyére hajigáljuk a szemetet Kép.

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Lányok, fogjátok vissza magatokat! KépKépKép Most miattatok megint itt töltöm a szabadidőmet. Kép
Nem tudom, volt-e már ilyen időszak, hogy ennyi hozzászólás lett volna... Amúgy tök jó, csak tudjam végigolvasni anélkül, hogy Dávid felébred.

Többen írjátok, hogy csak gyors kajákra, egytálételekre van időtök általában. Ha van gyors (!) és finom kajareceptetek, légyszi, osszátok meg velem is!

Dino, Dávid valóban stramm kisfiú - de helyesbítek: nem "lett", hanem az is "volt". Kép Ez most szőrszálhasogatásnak tűnik, de megmagyarázom, ezt miért írtam le (mert hát hol írjak erről, ha nem itt): a mai napig is sokszor, nagyon sokszor eszembe jut, hogy milyen volt az ő első hete: intenzív, inkubátor, lélegeztetés; ölelés, szopi nélkül, egyedül... A mai napig is nagyon fáj a szívem emiatt. És ő olyan erős volt már akkor is! Persze igyekszem nem rágódni ezen, mert a lényeg, hogy egészséges, kedves, okos, minden rendben; csak azon aggódom, nehogy a következő terhességnél is gond legyen...
Bocs, hogy ezt leírtam.

Tcis, írod, hogy nem sikerül képet feltölteni. Nincsenek a cookie-k túl magasra állítva?

Éva, azzal kapcsolatban, hogy csak az egyik melledet fogadja el a gyerkőc: többféle szoptatási pozíciót próbáltál már? Szopis tanácsadóval nem beszéltél? Nekik mindig van valami jó tanácsuk, ötletük.

Maccs, gombát azért nem ajánlott még adni, mert nagyon sokféle allergént tartalmaz.
Sajnálom, hogy ilyen rosszkedvű vagy, és hogy ennyire összejönnek a dolgok mostanában. Milyen pereknek nézel elébe?
Tudom, hogy közhely, de én hiszem, hogy így van: a baba majd akkor jön, amikor jönni akar, amikor jönnie kell.
És tudod: ha beszélgetésre vágysz, itt vagyok a közelben, hívj bármikor.
Ja, és Dávid nem kapkodta el a megszületést. Õ még szívesen maradt volna odabenn. Kép Ez csak egy utóirat volt a fentiekhez, ami kibukott belőlem; tényleg ne haragudjatok érte, de, mint írtam, még mindig sokszor rágódom ezen a dolgon. Bár ahogy most ránézek, és látom, hogy milyen szép, milyen békésen alszik, és tudom, hogy bármikor odamehetek, megölelhetem, a karomba vehetem... Ez annyira jó érzés. Nem is számít semmi más.
Na, érzelgősködés befejezve. Kép
Ja, Maccs, még azt akartam írni, hogy nem hiszem, hogy ha visszamész dolgozni, esténként csak 1-2 órád lesz Lilire. Lili nem fog neked este 8-kor ágyba menni, ne aggódj. Kép Lesz simán legalább 5-6 órátok, ahogy én ismerem. Kép Most megnyugtattalak? Kép

Ezt most elküldöm, aztán olvasok, írok tovább.

Liv

Kép

Kép
liv

Dino,
http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=49&sid=100 399#info

http://www.csaladinet.hu/index.php?module=gyujto&target=cool&group_id=49&sid=100 405#info

Maccs, jók a képek, a legjobban a csatos tetszik. Jó, hogy tettél fel képet Editékről is.

Noémi, nem semmi, mi mindent mond már Heléna.

Móni, Dávid sokat szopizik, ennek ellenére minden hónapban pontosan megjön, már elég régóta.

Kép

Kép
liv

LivKép
igazad van voltKép, vanKép, leszKép. Az aggodalmaidat meg maximálisan megértem, ezeket nem lehet elűzni az ember agyából. Nekem 3 vetélésem volt, az összes terhességemet végig aggódtam, hiába próbáltam a rossz gondolatokat száműzni. A mai napig nem tudom őket felejteni, és lehet sokan hülyének gondolnak, de nekem a mai napig a lelkem mélyén 5 gyerekem van. Én sem tudom miért írtam ezt le, csak kijött...

Próbálok még írni, de most segíteni kell a férjemnek!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dino, ezt nem is tudtam. Nagyon sokat szenvedhettél, úgy sajnálom!

Kép

Kép
liv

LivKép

Ma a nagymamád féle kuglófot sütöttem, és naggggyon finom lett!!! KépKépKép Köszi.

Egyébként a Dávid első heteivel kapcsolatos negatív élményeidet abszolút át tudom érezni (nekünk sem indult zökkenőmentesen a közös életünk). Igazad van, hogy ő már akkor is egy extra erős kisfiú volt. Kép

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Sziasztok,

Ma este elovettem a hallozsakot es abba tettem le Elisat aludni. Eddig feltem kiprobalni mert alvas kozben ugy szetdobja magat, hogy gondoltam ugysem marad meg benne egy percig sem, de furdes utan kiprobaltuk es tetszett neki, kivancsi vagyok az ejszakara. Amikor raadtam mutatta, hogy akkor most a sapkat is tegyem a fejereKép Bisztos gondolta ha kabat van rajta akkor kell sapka isKép Allandoan kitakarodzik es fellek, hogy megfazik habar ott alszok mellette es allandoan takargatom de csak nem veszem eszre mindig. Altatja valaki hallozsakban a gyerkocot? Igy is azert be kell takarni? Akinek sajat futese van, ejszaka hany fokon tartjatok a homersekletet? Mi nappal kb 23 ejszaka pedig 21 fokra allitjuk.

MaccsKép
Csatokra irigyKép Mi sajnos meg mindig nem tartunk ott hajnovesztesben, hogy csatokat tudjak belerakni. Pedig en mar nagyon varom, hogy frizurazhassam a kiscsajt, meg tavaly megvettem paratKép De remelem egyszer eljon az en idom isKép Sajnos neha osszejonnek a gondok de nyugottan ird ki magadbol az segiteni szokott, es tenyleg nehogy azt hidd, hogy rontod ezzel a legkort. Ellenkezoleg, hatha valaki meg jotanacsot is tud adni. Babaprojekthez nagyon szoritunk mindannyian. Kepek aranyossak, kulonossen Balintal a lanykeros es az agybabujasos, meg a csatos meg mindKép

MoniKép
Nekem szules utan 3 honapra jott meg eloszor, utanna par honapig rendszertelen volt de kesobb helyreallt, ami valtozott az a mennyiseg regebben sokkal kevesebb volt. Mi is allandoan kutyakat kergetunk. En csak az elottunk levo terre megyek ki vele kocsi nelkul, semmi kedvem cipelni a feneket, apaja szokot vele kenyerert menni gyalog, valameddig megy de utanna O is felkeretszkedik.

DinoKép
Na nehogy azt hidjetek, hogy minden nap 5 fogasos kajat teszek az asztalra. Csak van mindig leves meg teszta vagy hus fozelekkel es salata ennyi. A leveseket alltalaban kesz fanyasztott zoldsegbol csinalom ami 15-20perc alatt kesz es a tobbi is az egesz 30-40 perc max. Jo olasz receptet? Az olasz kaja altalaban pizza, spagetti, tortellini, ravioli, lasagne, ezeket pedig mind ismeritek, most hirtelen nem jut eszembe semmi kulonleges de majd gondolkodok es leirom.

NoemiKép
Helena beszelokejere irigyKép Mi meg mindig inkabb pantomimesdit jatszunk mint beszelunkKép

InimmaKép
Pupotok hogy van? Nalunk is allandoan ez van. Eggyik nap a baba klubban esett a szajara ugy hogy ki is repedt, masnap ujra a szajara es az orrara le is jott a zomanc rolla, de gyorsan el is mult mar nem is latszik.

MarcsiKép
Mark nagyon aranyos kis feketeszemu, sotethaju kisracKép Van valami kinai a dologban? Kulonben Elisanak is sokaig kinaias volt a szeme, tobben meg is jegyeztek pedig nalunk nincs kinai osKép CsomoKép Mindenkepp nezesd meg holnap egy orvossal. Auto kulcsKép Nalun is mindig valami hianyzik, per pillanat is a ferjem a kisTV taviranyitojat keresi. A multkor delutan a kezeben volt a kulcsom es estefele amikor akartunk menni valahova eszembe jutott, hogy Elisa jatszott vele utoljara es megkerdeztem, hogy hol a kulcsom erre o kikotorta a jatekai kozul, csak azon csodalkoztam, hogy emlekszik ra meg par ora mulva is. Ezeknek a manoknak ugy vag az eszuk, hogy borzaszto. Probaljatok Ti is rakerdezni, hatha megmutatja. Nemzetkozi konyha, Wok tolled kell recepteket kerni nem tollem aki alltalaban felkesz kajakat keszitKép Kulonben is imadom a Wok-os kajakat, kulonossen a kinait.

Akkor most megprobalom feltenni a kepet amit tegnap akartam. Meg visszaolvasok kicsit es jovok kesobb vagy holnap.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Megint nem sikerultKép Pedig tegnap a melleklet feltoltesere kattintva megnyilt csak nem volt lekicsinyitve a kep es azert nem akarta feltenni. Eddig sose volt semmi gondomKép

LivKép
Megertelek, hogy nem tudod tultenni magad rajta. Nalunk Elisanak zorejt talaltak a sziven amig meg a korhazban voltunk eggyik delutan elvittek egy orara egy nagyobb korhazba mentokocsival en ugy bogtem mint egy szaros gyerek amikor betettek a mentobe es vegig amig vissza nem hoztak nekem. Azota se tudom elfelejteni.
Mik azok a cookie-k? Nekem a Melleklet feltoltese gomb nem mukodik.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok!

Macs Kép Hess depi Kép Ha nyárig teherbe esel, megoldható, hogy táppénzre mész szülésig, és akkor ugyanúgy fogod majd kapni a TGYÁS-t meg a GYEd-et. Szóval húzzatok bele, ez még depiűzőnek is jó Kép

Bárányhimlő: hát igencsak tapasztaltak lettünk e téren Kép Van egy csomó homeós bogyóm, meg javaslatom erre az esetre. Ha aktuális lesz, és persze nem felejtem el, akkor majd írom őket Kép

Vasalás: Fannit sikerült már megnevelnem annyira, hogy nem rángatja a vasalódeszkát. A vasaló a sarkalatos pont, a jobb szemem mindig rajta van, a bal meg Fannin; így itt sem szokott gond lenni. Az már sokadrangú kérdés, hogy elég érdekesen nézek ki ilyen szemekkel Kép
Vasalásbna egyébként némileg szerencsés vagyok. Ez a házimunka az, amit kifejezetten rühellek Kép Viszont ha jön anyám, a kezdeti Fannis meg Dóris örömködés után előkapja a vasalódeszkát, és magáéva teszi a frissenmosott cuccokat KépKépKép Jaaaaj, nagyon csípem a fejét ilyenkor ( is ) Kép Bár néha meg nehezebb vele, mint a két gyerekkel együttesen Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

EZt én nem tudom követni. Két napig nem jövök és egy órája olvasok. Úgyhogy most ami eszembe jut, név nélkül.
De előbb: a macskakaja sztori vége egy kiadós hasmenés lett, meg gyönyörű csalánkiütés hegyekben. Bár szerintem az a rengeteg narancs eredménye, amit a két nagy etetett meg vele. eddig egy falat se kellett neki, most meg állítólag legalább kettőt megevett.
Méz: doki néni azt mondta mehet, de ne boltit, hanem valami jófajta termelőit.
Gomba: bébiétel összetevőinél is találkoztam vele. Ákos szereti, főleg tojással (igazi babakajaKép )
Levest én s efőzök minden nap, inkább több napra valót. Az oké, hogy egytálételek, meg gyors kaják, de én néha már olyan tanácstalan vagyok, mit főzzek. Pedig nem válogatós a csapat, mindent megesznek. Néhány tipp, egy - két jó recept? Szerintem nem csak én vagyok ilyen tanácstalan.
Vasalás? Csak ha nagyon muszály és csak alvásidőben. Ennyi gyerekre rengeteg cucc van, pláne, hogy a legnagyobbik aktívan sportol. Amit lehet, csak összehajtok és be a szekrénybe.
Mensi: Ákos november óta nem szopizik, de azóta se jött meg. Az orvosomat az őrületbe kergetem, a gyors teszt gyártója meg rajtam fog meggazdagodni. Egy negyedik? még csak az kellene!!!
Alvás: már többször dicsekedtem és még mindig igaz, este 9-től reggel fél8 - 8-ig alszik. Napközben egyszer, ebéd után, úgy 2-3 órát. Persze akkor kettőt, amikor arra számítok sokat fog aludni. Korán (legkésőbb fél12-kor) ebédelünk, mert másképp elalszik, és akkor délután nem és estére kibírhatatlanul nyafis lesz. Én szerencsére egyik lurkóval se éjszakáztam soha, csak ha betegek voltak. Akkor meg jön mellém aludni arra a pár éjszakára. Esti nyugodt elalváshoz tapasztalataim szerint muszály egy két állandó esti szertartás és fekvés előtt egy-két óra lecsendesedés. Nálunk ilyenkor van pancsi, aztán vacsi együtt mindenkinek. Szertartásos jóéjt puszi jár a tesóknak és apának, aztán félhomályban elvonulunk tejcsizni, kis mese, éneklés, puszika és leteszem. Kicsit dumcsizik, nyuszókáját jól megrágja és alszik. Szegény nyuszi minden este tocsog. Kép Reggel hallom, ha ébren van, kezdődik a duma a nyuszival, és kb fél óra múlva jelez csak, hogy ébren van. Imádom ilyenkor hallgatniKép
Evés: ébredés után először mindig eltűnik egy deci tea, csak utánna jöhet az üveg tejcsi kb 2 deci. Reggelire kenyér, felvágott, sajt, méz ami van. De a kedvenc a mazsolás kalács. Későn reggelizünk és korán ebédelünk,így délelőtt nincs se kaja, se nasi, max pár db gyümölcs. Ebédre amit épp főztem, leves, főzelék, tészta. Sláger a tészta, és a zöldséges rizs. Uzsira joghurt, túró, puding, kis keksz vagy piskóta. Este azt eszi amit mi. Inkább a főtt kaját eszi, a kenyér nem annyira nyerő. Kivéve a bundáskenyér. Napközben a nasit el kell dugni, mert ha tehetné állandóan rágcsálna valamit. Mindig változtatnom kell a relytekhelyet, mert kifigyeli és önkiszolgál. Gyümölcsöt is állandóan dézsmálja, de azt nem bánom. Egy időben a nyers krumplit és hagymát dézsmálta. Maszat és szag az volt rendesen!!!
15 hós oltást még mindig nem kaptuk meg, és már 16 is elmúlt a fiatalember. Talán a jövő héten végre. Én mindig rákészülök, dokinéni meg lefújja.
Játszóház: nálunk nemrég nyitott a Mikkamakka játéktár, oda szoktunk járni, délelőttönként általában csak kicsik vannak. Hetente egyszer meg zenés-verses játék van a csöpp manóknak. Pesten és vidéken is van több helyen ilyen, ajánlom, nézzetek szét. Lehet játékot is bérelni 200Ft-ért. Nagyobbaknak is vannak jó foglalkozások, meg jó játékok, amit esetleg te nem tudsz vagy akarsz megvenni. Van mindenhol többféle szakember, akik segítenek, hogy milyen játékot játsz a csöppeddel, hol kellen tartani a fejlődésben, mit tehetsz ha lemaradt. Logopédus, fejlesztő pedagógus... van mindenhol. Honlapjuk www.mikkamakka.hu Valaki kérdezte, mit kellen játszani, itt segítenek!!
Most ennyi! Mindenkinek jó időt holnapra! Itt ma szépen sütött a nap és délután csak -2 fok voltKép
anyuszi3

Köszi a vasalós, a könyv, illetve netes oldal címeket mindenkinek!Kép

MacsKép
ha a "teli puttony" ürítésére lenne szükséged és éppen nem találsz rá alkalmas partnert, mi nagyon szivesen látunk Titeket egy dumapartira, depinyóűzésre stb., szal ha van kedvetek és autóba mersz ülni gyertek csak.
A barátok elkopása ismerős, mikor Donát megszületett szinte senki nem maradt meg a régi barátok, ismerősök közül. Bizti ilyenkor az ember figyelmetlenebb is, és a gyerektelenek nem mindig tudják megérteni, hogy egy kismanó mellett már nem ér rá annyira az ember. De jöttek új barátságok, természetesen mindegyik már gyermekkel rendelkező, közös problémákkal, gondokkal.
Nyár még messze van addig még összejöhet a kistesó, mindenesetre drukkolok Nektek!
Lili továbbra is csodaszép, a csattos kép tetszik a legjobban.

VeraKép
ez a 13. havi fizetés nekem már annyira bonyolult, hogy teljesen érthetetlen. Akkor minek módosították? No, mindegy.

NoémiKép
hihetetlen, hogy Heléna már ennyire jól beszél, én is alig várom már, hogy ne csak eeee-vel és a mutatóujjal tudjunk kommunikálni. Persze azért Bernát is mond már elég sok szót, de jelenleg szinte minden autó (pl. fogkefe, pohár, ajtó stb.)

MosziKép
Mi a 8. ker-ben lakunk.

ErikaKép
jobbulást kívánok!

EdociKép
a sok kelést nehezen bírom. Szerencsére későn fekvő típus vagyok, így egy ideig gond nélkül járkálok Bernáthoz, hétvégén meg kihasználom, hogy apa is itthon van és akkor ő is megy hozzá. Egyébként Donát is ilyen volt 3 éves koráig nem volt egy éjszaka sem amit végigaludtam volna, aztán véglegesen betelepítettük Õt az ágyunkba, na azóta ő nem ébreszt minket, csak akkor amikor fejberúg, ránkfekszik stb.. Sajna Bernát már nem fér be a közös ágyba, így nem tudom meddig kell még hozzá vonulgatni éjszaka, pedig tök jó lenne, ha Õ is szuszoghatna mellettünk.

MarcsiKép
nagyon helyes kispasi Márk.
A kuka nálunk is sláger, napok óta nem találom Bernát fogkeféjét, így már csak arra tudok gondolni, hogy a kukázás áldozata lett.Kép

LivKép
szóval csak azt akartam írni, hogy nagyon megértelek, hogy gyakran eszedbe jut a nehéz kezdet, ezen nem is lehet túllépni, csak az idő feledteti az emberrel valamennyire, viszont az anyaság érzése annyira felerősödik az emeberben a kűzdelemtől. Öröm olvasni mindig, ahogy Dávidról írsz, igazán szerencsés, hogy ilyen helyre született. Kép Érzelgősködés részemről is befejezve, de néha muszáj.Kép

TcisKép
most éppen nem hálózsákban alszik Bernát, de mikor bejött a hidegebb és még nem indították el a fűtést én is hálózsákoztam. Akkor vastag hálózsákban aludt, arra nem raktam takarót. Mikor már fűtöttek akkor pedig a vékonyabbik hálózsák fölé azért raktam takarót, de nem maradt rajta néhány percnél tovább.

Bernát tegnap óta lázas, ma már 39,1 is volt a hője. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megviseli ez az oltás. A doki néni is nagyon csodálkozott rajta. Remélem holnapra már kutya baja sem lesz!

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Maccs!

Ikresek: Cat és Orsi szokott irogatni máshova is, de a többiekről én sem hallottam.
Hitelügyben nagyon igazad van. Mi is beadtuk, egy csomó minden kellett. Erre most hiánypótolnunk kell. A két fordulóban épp, hogy csak az alsóneműnk színére nem kíváncsiak.Kép Az egész különösen azért röhejes, mert épülő házra vesszük, úgyis a készenléti állapot szerint fizetnek, és az rögtön ott is fedezetnek. És már most, egy fillér folyósítása nélkül is 40 %-os készültségű... Ráadásul olyanokat is kérnek tőlünk, aminek nincs is értelme. Pl. 1 éve kifizettünk egy korábbi támogatott hitelünket (előbb, mint kellett volna, de szeptemberben amúgy is lejárt), erre nekik hivatalos igazolás kell, hogy visszafizettük.
Csatok: Hanna időnként szereti, de nem sokáig viseli el a hajában, állandóan kiszedi, aztán persze kéri, hogy rakjuk vissza. Azért is ilyen kócos a képeken!Kép

Csengo!

Mennyi idő alatt lett -7 kg? A gond inkább akkor lehet, ha ez nagyon gyors volt.

Ételek: én nem szokam teljeset csinálni, csak akkor van lves, ha mellé csak egy könnyű második kerül. Sőt, pl. a gulyásom annyira laktató, hogy annál rendszeresen előfordul, hogy hiába csinálok mást.

Móni!

Azt, hogy "kiborító, hogy semmit, szó szerint semmit nem tudok egyhuzamban megcsinálni Lilitől" akár én is írhattam volna.
Ráadásul az egész napom szanaszét volt szaggatva, mer napi kétszer mentem az oviba (ez 3/4- 1 órás kiesés) Nátánért. Én is teljesen ki voltam akadva, hogy így hogy lehet jó háziasszonynak lenni. És amúgy Hanna nagyon szeret nekem "segíteni"Kép, de ugye ez néha inkább hátramozdítás. Pl. pakoljuk be a szárítógépet, és ő állandóan ki-be csukogatja az ajtaját. Kétszer annyi idő alatt végzek, mindha egyedül csinálnám.
Most már jobb, mert a múlt hét közepe óta apja viszi Nátánt. Igaz, így neki korábban kell elmennie oviba, de már nem ment másképp. Ennél a kétszer oviba rohangálásnál nekem még az is jobb, ha itthon van. De talán így találtunk egy középutat, ő sincs megfosztva az ovitól (ahova nagyon szeret járni). Ha elég csöndben elmennek, akkor Hanna még alszik és én tudom csinálni a dolgomat.

Rizs: képzeljétek azóta újabb dologgal örvendeztetett meg lánykám. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én sokszor mg fürödni sem tudok egyedül, rögtön jönne ő is be velem. Hétfőn (párom épp nem volt itthon este) készülök fürcsizni (gyerekek elvileg áétszanak a szobájukban), amikor Hanna becsörtet a fürdőszobába és mászna a kádba hozzám. Na jó, pelus le. Kihajolok a kádból (persze ruha már nem volt rajtam), erre kiderül, hogy kakis. Na jó, azzal még elbánok. Veszem le, erre kiderül, hogy a lánykám két Duplo figurát és valami más Duplo elemet is elrejtett a pelusban, persze azok immár aktuálisan a kakiban úszkálnak.KépKép
Hogy mikor csinálta, azt nem tudom (bugyipelus volt rajta), de eléggé nyomhatta a popsijátKép!

Többedik szülés: hát nem tudom, hogy könnyebb-e. Mindenesetre gyorsabb volt. Igaz, hogy Nátán végül császár lett, de Hanna már "'csak" 4 óra volt (Benivel még 10 órán keresztül vajúdtam).

Éva!

Nagyon sok mamánál van (én már jópár esetről hallottam), hogy valamiért csak egy mellből szopik a baba. Ki tudja, mi az oka. Õket kellene megkérdezniKépKép.

Noémi!

Én mindig elcsodálkozok, hogy beszél a lánykád. Aztán majd győzd hallgatni!KépKép

Liv!

Dávid is és te is szuperül vettétek az akadályokat, nem is érdemes a "mi lett volna, ha" dolgokra gondolni. Az első napok sokat számítanak, de az utána következők méginkább! És te ebben nagyon jó voltál!

Anyuszi!

4.? Igen, nekem!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Hali CsajszikKép
Jelentem itthon vagyunk. Már untam nagyon a kórházatKép
Boti imádja Csengét, bár néha azért elfelejti, hogy van. Ha eszébe jut, simizgetné, szeretgetni. És folyton vigyorog rá.
Csenge (aki már a kórházban hízott 12 dekát)szuper kölök, eszik-alszik, semmi nyügi - EDDIG.
A szülés bazi gyors volt, hajnali kettőkor keltem arra, hogy fájdogál a hasam, háromkor rámtörtek a nyolcpercesek, négykor a forró tus csak begyorsított, negyed hatkor elindultunk a kórházba hatpercesekkel, ott felvettek 3-4 percesekkel 5:30-kor, feltettek ctgre bő 3 ujjnyival, majd kicsit később kiosontam a budiba pisilni, mikor visszaértem, már tolni kellettKép Csengét kb öt perc alatt, gátvédelemmel toltam ki, így született meg kórházban töltött egy óra, ébredéstől számított 4,5 óra után 6:37-kor.
Dokkernéni mondta, hogy a harmadiknál legyek kedves elindulni a kórházba rögtön a hasi fájdalmakra történt ébredés utánKép
Részletekkel majd később jövök, kisebbik ded csecsre vágyikKép

Köszi mindenkinek a gratulákat.

Csirkesz
a duplamutter

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Hali!

Most csak annyit, hogy Moszi mail-ben küldöm a lakhelyes táblázatot régről.

Éva,
hol laktok Újpesten? Mi az Erdősor utcában.

Csengő,
kitartást!

Minden újnak üdv!

Még nem értem utol magam...

M.

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz, de jó, hogy vagy! Örülök, hogy iylen könnyű szülésed volt, sok boldogságot!!!! Kép

Kép

Kép
macsek11

SziasztokKép

Visszaolvastam, de most nem tudok hosszan írniKép

CsirkeszKép
De klassz, hogy már otthon vagytokKépKépKép Köszi, hogy bejelentkeztél, pont eszembe jutott, milyen lehet Boti-nagytesó és Csenge-kistesó együttKépKép Örülök, hogy ilyen gyors szülésed volt és hogy simán mennek a dolgokKépKép

Azért is jó, hogy jöttél, mert pont azon gondolkoztam, hogy amikor a mostani pocisaink pocisok lettek még szoptatták-e egyeskét? Te is írj erről, léci, ha van egy pici idődKép

Meg léci a többi pocis is írjon, hogy szopiztak-e a leendő nagytesók, mikor 2-eske összejött és hogy terhesség alatt szopiznak-e.
Nem, nem jön a kistesó, de majd szeretnénk és Maccs írása alapján bennem is felmerült, hogy bár a menzim rendesen megjön, vajon a hébe-hóba szopi lehet-e fogamzásgátló hatású...

Jöhetnek a hsz-ok!!KépKépKép

Köszi mindenkinek!

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Szopi és fogamzás: ez a napi 1-2-3 szopi már nem véd. Terhesség alatt lehet szoptatni, van ismerősöm, aki egész szülésig szoptatott, sőt egy darabig kettőt is. Erről sok okosat találtok itt: www.lll.hu
Csirkesz! Irigy, irigy! Én sajna nem tudom, miaz könnyű szülés. De még így sincsenek rossz emlékeim, az idő mindent megszépít. No meg ezekért a srácokért érdemes volt szenvedni. Várom a beszámolót a tesókról, na meg képet ide!!
Beszti! Ha valaki garantálná, hogy lány lesz, azért belevágnék. Néha azon gondolkodom, Ákosom hiába harmadik,kicsit egykeként fog felnőni. A két nagy már neki majdnem felnőtt számba megy. Õk lassan a saját életüket kezdik élni. Van itt még valaki, ahol ilyen nagy a korkülönbség? Vagy aki így nőtt fel? Van egy halom kérdésem, kétségeim, jól csinálom-e? Nehéz összeegyeztetni az igényeiket, programokat.
Elaludt Ákos, megyek mosni, főzni, takarítani, amíg nincs segítségem hozzá.Kép
anyuszi3

Sziasztok

Erika
De igen, a Tóth Ildikóhoz járunk. Én azért mentem hozzá, mert a nődokimnak a felesége és ő ajánlotta, mint homeopata orvost. Az itteni gyerekorvos mindenre ugyanazt a 3 dolgot adja automatikusan, köptető, kalcimuc és antibiotikum. szóval ezt kissé elavult nézetnek tartom és csak akkor szeretnék antibigyót adni, ha tényleg muszáj. így is szinte újra fel kell mot építenünk a nagyfiam immunrendszerét. most kap homeopátiás immunerősítést, az ovi miatt is. nekem szimpi a dokinéni, akár ötször is visszarendel minket kontrollra ha kell. és a fő, hogy Gergőm szereti.
így most lassabb volt a gyógyulásunk a mandulagyulladásból, de nem bikaerős gyógyszerrel történt, hanem próbáljuk a saját immunrendszerét edzeni.
Nálatok mi volt a gond az elején? persze csak ha publikus.

Marcsi
FotókKép

Liv, Dino
Azt hiszem ezt mindenki megérti, hogy ezek a dolgok már örökre megmaradnak bennetekKép de vigasztalást nyújtanak az egészséges és szép gyerkőcökKép na meg miKép

Dino
jobbulást BernátnakKép mi is holnap kapjuk a 15 hós szurkát.

Csirkesz
Üdv újraKép nagyon ügyi vagy, ekkora babócát ilyen gyorsan és gátvédelemmelKép le a kalappal. nekem az első után mondták, hoyg legközelebb korábban induljak. aztán a második mégsem sietett. pontosabban a kitolás akkor is viharos voltKép
nem csoda, hogy untad a kórházat, ha megúsztad a nyiszálást, gondolom már aznap szaladtálKépKépreméljük Csenge megőrzi az anyakímélő működésétKép
fotót még kérünkKép
Látom ő is kis hízóbajnok leszKép

2-eske és szopi: nekünk úgy jött össze a kicsi, hogy a nagy még szopizott, de már csak kb napi 3 alkalommal. így visszatért a vérzés egyszer és már terhes is lettem. utána is még szopizott pár hétig , de aztán magától elhagyta. a tej íze is megváltozik ilyenkor állítólag. nekem görcsöket nem okozott de szerintem akkor már csak jelképes szopizás volt, nem mennyiségi.

Tcis
Én hálózsákban altatom, sőt alatta van body és pizsi is, felette pedig pléd. viszont mi nem szeretjük a meleget, éjszak és nappal sincs 20-nál több.

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Megint én, talán lesz most egy kis időm a gép előtt.

Anita,
a barátnőméknek nem sikerült egyelőre összehozni a második babát, mert a nagyobbikat még szoptatja napi 1-szer és az orvosa egyértelműen mondta, hogy ez simán lehet akadály. Mindenki más, ezért az egyik nőnél semennyi szopi nem fogamzásgátló hatású, a másiknál meg a legminimálisabb is, mensi ide vagy oda.

Maccs,
a fentiek alapján simán lehet nálatok is ez az akadály.

Csengő, Dinó,
sajnálom a vetéléseket, biztos szörnyű ilyet átélni, vigasztaljon titeket, hogy azért sikeres terhesség is volt!!!

Bölcsi téma:
Szerintem a gyerekek nagyon különbözőek és nem lehet egyértelműen kijelenti, hogy felesleges bölcsibe adni. Persze egy pár hónapos gyereknek az anyja mellett a helye, de kb. 1,5 éves kor körül igenis eljön az az idő, amikor a gyerek gyerek társaságba vágyik. Máshogy jelentkezik ez azoknál, ahol van testvér, mert a testvéreivel tud játszani és ez lehet, hogy ki is elégíti társasági igényeit. Mivel az én fiam egyedül van egyelőre, neki igenis igénye van rá, hogy gyerekekkel legyen. Nem így volt ez még 2-3 hónapja, de az utóbbi 1 hónapban már mindig vágyakozva nézi a többi gyereket akár az utcán is, rendelőben is, unokatesóival már jól eljátszik és amikor bevittem anyuhoz a bölcsibe 2 órára játszani, akkor alig akart eljönni annyira élvezte. Itthon meg már unja a játékait, egy ideig elvan azzal, hogy pl. lepakolja a könyveket, ki-be rámol a szennyestartóba, feltörli a padlót egy ronggyal vagy főzöcskézik velem, de aztán ez sem köti le és csak rajtam lóg, nyafog vagy látványosan ténfereg és unatkozik. Pedig tényleg mindennel próbálom lekötni. Az is érdekes, ha új környezetbe megyünk, ott jól elszórakozik.
Most biztos rossz anyának gondoltok, hogy én így pártolom a bölcsit, de a mi esetünkben jónak tűnik, hogy kb. tavasszal elkezdjük. Meg az is a dologhoz tartozik, hogy az anyagiak miatt sem ücsöröghetek itthon évekig és most már biztos végleg elásom magam előttetek, de nekem igenis hiányzik most már a munka, nem elégít ki az egész napos házi munka és gyereknevelés. Ha az égiek kedveznek, akkor szeretnék csak 6 órában dolgozni és akkor bőven marad idő játszani és foglalkozni a gyerekemmel is és szerintem mindkettőnk javát szolgálja, ha jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Dinó,
sajnálom, hogy szegény Bernátot így megviseli az oltás, lehet, hogy gyengébb volt az immunrendszere az átlagosnál. Nálunk egyelőre láz nincs, kiütés valami van, de nem tudom, hogy az oltástól vagy mástól, de nem vészes.

Oltás: mi múlt héten kaptuk a 15 hósat (Márk már 16 hónapos, kicsit csúsztunk vele), a régi szerint kapta és nem lesz 18. hónapban, csak 3 évesen legközelebb.

A kullancs elleni oltás 1 adagból áll vagy többől, tudja valaki?

Na most ennyit, egy csomó mindent elfelejtettem, amit akartam. Mindenkinek egy hatlamas mukk!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Csináltam almappákat a babóknak a webes albumban. Majd teszek fel babanetes képekből 1-1-t, akinél nincs még kép. (De ezzel szerintem lassan készülök majd el. )
A mappák a gyerkőcök neve szerint lesz majd rendezve. Még csinálgatom. Kép

Elkészült a tábla, Beszti táblája alapján, azaz csak kibővítettem. Nézzétek meg, hogy jó-e, és akkor fel rakom webalbumba is.

Zsombi, szép szüli napi ajándék volt. Én is szerettem volna ilyet, de Viki nem akart közösködni velem, így 3 nappal szüli napom után bújt ki. Kép

Bölcsi: Én ma írattam be Vikit. Októbertől megy bölcsibe, anya meg dolgozni. Kép

Marcsi! Hatalmas fekete szemű, édes csöppséged van. Kép
Kukázás: Nálunk is sláger. Múltkorában letűnt az egyik cumija, azt hittem kukában végezte, de 1 hét után előkerült, csak nem tudjuk honnan. Kép Viki is imád kidobni dolgokat, de jobban szeret kikukázni. Kép

Anyuszi4 Krumpli és hagyma dézsmálás. 

Dino! Jobbulást Bernátnak!

Csirkesz! Jó, hogy jelentkeztél! Sok boldogságot nektek, és sok tejcsit a Csengének!

Macsek! Nem ásod el magad. Kép Szerintem anya válogatja, hogy elég-e neki a házi munka és a gyereknevelés. Én is vissza akarok menni, mert hiányzik a felnőtt társaság, és a pénz is jól jön. Kép Kép

Mennem kell felébredt Viki.

Moszi

És a tábla: <!--attachment: 2004__szi_bab_k__s_testv_rek__Moszi-342797.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*59.9**2004+%f5szi+bab%e1k+%e9s+testv%e9rek_+Moszi%2exls --><center><pre>
Kép
2004 őszi babák és testvérek_ Moszi.xls (59.9 k)</pre></center><!--/attachment-->

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Először Csirkesz!
Ugyan még nem váltottunk szót, de nagyon gratulálok a gyönyörő babához és a gyors szüléshez (bár én sem panaszkodhatom, 2,5óra alatt megszületett Máté)!

Kata
Oké, én is örülnék, ha találkoznánk, levél ment!

Noémi
Hihetetlen, hogy mennyit beszél a leánykád! Melyik koripályához laktok közel? Én nagy kori (gör-és jég) rajongó vagyok! Mátét is vinném, de apja nem engedi.

Móni
Mens: Máté 3 hónapos volt, mikor először megjött, és azóta rendszeres. Tényleg milyen eltérőek vagyunk.

Moszi
Hát, mégis elég gyakori ez az egy mellből való szopi...
Mi Bp.,IV.ker-ben lakunk.
Máté születési adatai: 2004.10.13. 3110gr, 49cm
Utolsó mérésnél: 10,2 kg 78cm

Marcsi
Mi volt a dokinál??????
Márk képei szuperek! Nagyon helyes manó!
Utakat hogy bírja? Merre utaztok? És milyen gyakran?

Liv
Igazából nyárig nem volt gondja Máténak a bal mellemmel, nem tudom, mi lehet. És azóta sem apadt el, ugyanúgy termelődik, igaz, kevesebb. Szopt-i tan-val még nem beszéltem, de jó ötlet!Köszi

Tcis
Mivel nálunk is sláger a kitakarózás, kipróbáltuk a hálózsákot, de csak beletekeredett, aztán arra ébredt fel, úgyhogy maradt a folytonos visszatakargatás...

Macsek11
Jaj, de jó, Ti is Újpesten laktok! Találkozhatnánk!
Mi az Aradi u-ban lakunk, az Ady Műv.HÁz háta mögött. Egyetértek, nekem is hiányzik a munka, és hogy (felnőtt)emberek közt legyek.

Ti mostok fogat (mármint a lurkóknakKép )?
Sziasztok!
Éva
eve75

Sziasztok

Zsombi
Elég hosszú útra mentünk, először Franciaországba ahová az út nem volt hosszú, de utána mentünk Vietnámba ahová az út 14 óra volt, de szerencsénkre az utat nagyon nagyon jól bírta, szopizott és aludt, néha beszélgetett a maga módján és ismét aludt. Ezenkívül Vietnámon belül is sokat mentük repülővel de már megszokta, mint ahogy a kép is tanúsítja. már a stuardesek is mondták, hogy pilóta lesz belőle mert nagyon jól viseli az utat. A barátaink azt mondták, hogy hű a nevéhez és úgy hívják, hogy Márko - Póló a nagy utazó.

Tcis

Igen, van benne ázsiai vér, pontosabban Vietnámi. A főzés nálunk nagyon gyors és egyszerű, és amúgy én is nagyon szeretem az ázsiai konyhát, máskép nem is menne az egész. Ha gondolod majd írok le pár receptet, és próbáld ki. Majd én is kérek valami finom tésztás receptet. Szoktatok menni Ázsiai étterembe? Ha jól tudom ti most Olaszországban laktok? Ez átmeneti vagy végleges? És pontosabban hól? Nagyon szeretem azt az országot, voltunk a férjemmel kint, persze az már rég volt- 2000- ben de nagyon sok élménnyel jöttünk haza. Igaz, hogy motorral voltunk és így sok helyet be tudtunk járni, vagyis 3 hét alatt körbejártuk Olaszországot. A motort beraktuk a kisbuszba és amikor valamelyik kempingbe lesátoroztunk utána felpattantunk a motorra, és irány kaland. Szóval azok a szép idők. Az apa imádja a motort, mindene a motorozás, és én is bele jöttem, és képzeld a kisfiam egyenesen ordított ha nyáron meglátta az udvaron a motort és nem ülhetett föl rá, szóval majd anyu rághatja a körmeit, ha motorozni fog. Most értem meg édesanyámat, hogy miért aggódott annyit.

Macsek
A bölcsivel kapcsolatban teljesen egyetértek veled, kell a gyerek társaság és a felnőttnek is a maga korosztálybeli társaság. Nekem is meg fog szakadni a szívem ha bölcsibe viszem majd, de már most látom, hogy ha elmegyünk a játszóházba akkor már nem is fontos neki, hol vagyok mert nagyon jól feltalálja magát a többi manók között. És hát persze én is azt szeretném, hogy folyamatosan velem legyen de ezt sajnos anyagilag sem engedhettem meg, mert dolgozni is kell, és önző sem akarok lenni, hogy magamnak kisajátítom a gyereket holott ő is szeretne egy kis társasági életet a maga korosztályával. Én úgy gondolom amúgy, hogy minél hamarabb megtanulja a beilleszkedést, annál könnyebb lesz majd az ovi és a suli is. Szóval most kövezettek meg, de ez a véleményem. Persze ha lenne egy tesó akkor más lenne, mert mégis akkor egymással eljátszanak, és jobban elszórakoznának. Én próbálok mindig valami érdekes játékot kitalálni neki, de mint írtam hamar megunja és ott hagy, de maikor látja, hogy készülődünk öltözni és megyünk, még a szeme is csillog. Persze este mikor apa is haza jött, na akkor megy a játék nagyban, mert a bújócskázástól, a csiklandozástól, apa hátán lovagolni, stb, ott minden van. Szerintem már a lenti szomszéd gondolja, hogy bontjuk a háza. Szóval estére már két fiam van, és a nappaliban bomba robbant!!!!!! de így is van rendjén, és ha bölcsibe megy, ez a hancúrozás továbbra is megmarad a szüleivel, de szerintem jót tesz neki a gyerek &#8211; társasági játék is. A suliba ahova járok, már nagyon sok anyuka van akikkel elbeszélgettünk és sokan már bölcsibe adták a picit és mindegyik csak dicsérte, mondták is hogy nyugodttan adjam be, mert higgyem el nem rossz, sőt még egymástól tanulnak is. Eleinte én is tartottam tőle, de most már nem, persze azért csak délelőtti órákban lesz majd bent, nem egész nap, majd később meglátjuk.

Na itt az idő , megyünk a dokihoz, lássuk mit mond.

Mindenkinek további jó napot!
Marcsi
Vendég

Sziasztok Kép

Tényleg nagyon sokat írtatok Kép Egy ideig próbáltam követni, de aztán feladtam Kép

Először is köszönöm a levegőztetős tanácsokat, hétfőn nem mentünk ki, viszont kedden már sétáltunk mert már nagyon nem bírt magával Balázs Kép Ma meg Anyukám szellőztette meg őkelmét Kép

Vera Kép
Benne vagyok a sétában. Kép Tegnap feljött Anyu, így kihasználom, hogy mehetek ide oda szabadon. A jövő héthez mit szólnál?

Moszi Kép
Zuglóban, a Beckó utcában lakunk. Paramétereink Kép 40+0 hét, 3150 gramm, 51 cm. Jelenleg Kép 9,3 kiló és 80 centi.

Macsek Kép
Nem tartalak rossz anyának egyáltalán. Az az elvem ami jó Anyukának, jó a gyereknek is.
Én is azt vettem észre hogy mostanában bizony unatkozik Balázs. Játékaival nem nagyon játszik, csak szétdobálja, egy darabig elpakolászgat a konyhaszekrényben, a fürdőben stb, utána meg nyafizik. Amikor bent voltunk bölcsi nézőben nagyon elemében érezte magát, látszott hogy tetszik neki. Kép Az is igaz hogy ott voltam mellette.
Holnap szeretém intézni a jelentkezést, aztán ha nem válik be a bölcsi, akkor még mindig megkérhetjük a nagymamákat hogy vigyázzanak Balázsra.

Marcsi Kép
Nagyon helyes a kisfiad Kép
Kukázás Kép Megleltétek végül a kocsikulcsot?
Nálunk is előfordult hogy Balázs suttyomban be tett ezt azt a kukába (pl. szemüvegtok), de szerencsére észrevettem és kimentettem a cuccot. Néha ha nem felejtem el, át szoktam nézegetni a kuka tartalmát, biztos ami biztos alapon.
Bölcsi: A Tipegős bölcsit választjuk, döntöttünk végre. Holnap megkérdem hogy mikorra kell a munkáltatói igazolás és majd megírom.

Dino Kép
Meg tudlak érteni hogy miken mentél át a vetélések miatt, de kárpótoljon hogy van két gyönyörű, egészséges kisfiad.
Vasalás: csak akkor tudok ha Balázs alszik. Balázs mellett amúgy reménytelen bármibe is belefogni, max. porszívózni lehet, de mást nem.

Csirkesz Kép
Nagyon pikk-pakk lezavartátok Csengével a szülést, minden elismerésem. Kép
Sok-sok tejcsit kívánok, és hogy továbbra is ilyen szülőbarát maradjon Csenge baba Kép

Tcis Kép
Mi kezdetektől fogva hálózsákban altatjuk Balázst, nemcsak éjjel, hanem napközben is. A hálózsák alá csak egy bodyt adunk Balázsra, mert sokszor még így melege van, leizzad. Pedig a lakásban standardan 21,5 fok van.

Anyuszi Kép
Hihtetlen hogy így beájult Ákos az etetőszékben. Nálunk ez még csak egyszer fordult elő, de azóta soha.

Móni Kép
Mensi: amikor abbahagytam a fejést rá két hétre újra nagylány lettem. No azóta szépen megjön, igaz hogy nagyon hosszú a ciklusom kb. 36-37 nap, de én nem bánom Kép

Éva Kép
Hát fogmosásnak nem nevezném amit fürdéskor művelünk Kép Van Balázsnak egy fogkeféje amit fürdés előtt és után is elrágcsálgat. (Fogkrémet még nem mertem használni.) Túl sokat nem érhet ez fogkefe rágcsa , mert utána még táptejet kap Balázs.

Lányok Kép Nagyon vevő vagyok a gyorsan elkészíthető egytálételekre, ha valaki tud ilyet dobja fel a receptet Kép

Mindenkinek szép napot kívánok!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?