Sziasztok,
Jövök egy jó hosszú hsz-szel, tényleg jól beindult a topik.
Újakat ezúton is üdvözlöm íróüzemmódos körünkben /Marcsi, Éva, Erika, Edoci!/ Kár, hogy jó néhány régi emberke nagyon eltűnt..
Azért remélem jól vannak ők is. Szerintetek mi lehet az ikreskéinkkel például?? - No persze azon kívül, hogy teljesen kész vannak a két lurkó mellett..
Vasárnap elindultunk kirándulni tőlünk kb. 10 lmre levő helyre. Itthon gyönyörűen sütött a nap, repkedtek a + fokok, erre mire odaértünk beborult, megjött ez a kegyetlen szibériai szél, és alig bírtunk kint maradni egy órácskét, így is rojtosra fagytak a kilógó testrészeink.
Én azért ki szoktam vinni Lilit hidegben is, csak a hideghez viszonyítottan arányosan csökkentem a kinttartózkodás időtartamát, és úgy bebugyolálom hogy alig bír járni szegény
Felállni meg no pláne nem, ha elesik
Nagy hidegben max. 20 perc egyhuzamban, de ha fázik akár 10 perc is elég, max, inkább kétszer csinálom végig a felöltözéssel járó hisztit.
Krémnél arr hívta fel a figyelmemet a dokker nénink, hogy ha legalább fél órával a séta előtt tegyük rá, nehogy ráhűljön, ráfagyon az arcára, és több kárt okozzon, mint hasznot.
Folyadékot mi sokat iszunk mindketten, igazi kis törpevízmúűtelepek vagyunk, de ez a jó a veseműködésnek.
Lili az esti fürdés alkalmával is benyom legalább fél liter vizet, amennyire lehet igyekszem figyelni, hogy ezt ne a használtból tegye, de az is előfordul...
Bili nálunk kb. egy hónapja mindig elől van, ő már jelzi, bár legtöbször még utólag, ha akció volt a pelusban. Párszor már sikerült a bilibe is termelni, pisit is, kakit is
De nem erőltetem, ha nem jön össze akkor sincs semmi
Az is igaz, hogy nagyon szeret pucér popsival rohangászni, én meg hagyom, mert jó idő van bent, és a bőrének is jót tesz, szóval nálunk e miatt nem kell nyárig várni
Főzés: megynugodtam, hogy nem csak én vagyok lusti, mert nagyon szoktam én sem leves főzni. Párom nem is szereti /ergo csak én szoktam enni/, és sajnos úgy vettem észre ezt az antileveses hozzáállást örökölte Lili is.. Jaj nekem
Nem tudom miért fétek a bundás kenyértől, a kis manóknak még sok olajos ételre van szükségük, ellentétben a felnőttekkel, szóval attól ne féljetek, csak ne égessétek meg az olajat a kenyér alatt, hanem kislángon készítsétek. Én gombát is adtam neki, meg sem fordult a fejemben, hogy nem ehetne velünk, mi baj lehet a gombától? Hacsak nem mérgező, de az meg ugye ránk nézve sem túl kedvező..
A mézről, és nyers dióról viszont fixen tudom, hogy az un. botuli-toxin nevű anyag esetleges jelenléte miatt nem adható NYERSEN! ez egy penészgomba által termelt anyag, megfelelő m,ennyiségben nagyon veszélyes, mérgezést okoz, amely még felnőtteknél is 50%os arányba öl, kicsiknek sokkal kisebb mennyiség is eléri a veszélyes szintet. Viszont megfelelő hőkezeléssel, főzés, sütéssel ez a toxikus anyag semlegesíthető, szóval sütben mehet. A mákról hallottam még, hogy az opiát tartalma miatt nem túl jó törpöknek. Én kaptam gyerekkotomban, aztán mégsem lett tőle semmi bajom, nyilván a mértéktartás itt sem árt..
Persze ezt csak az én szerény véleményem, mindenki etesse saját meggyőződése szerint a gyereket.
A kajálások nálunk rettentő végletesek, nagyon függnek a fogzástól és a szopitól, ergo a szopik száma is nagyon változó. Én mindig anyit adok enni-inni neki, amennyit ő kiván, mert nagoyn jól emlékszem,hányszor ültem délutánonként az asztalnál büntiben amiért nem ettem meg ezt vagy azt, hányszor ütöttek miatta, és hogy megundorodtam például a husoktól, kb. 25 éves koromig alig ettem húst, pedig nem voltam vega!!! Szóval én sohasem erőltetném ilyenre a babust.
Mi mostanában elég ritkán jutunk el babás környezetbe, akkor is inkább csak 1-1 babával talizunk. Szerintetek a babaklubb és a játszóház mennyivel tud többet nyújtani- már aki jár.. Ahogy így olvasom majdnem mindeki jár valahova, nem?
Depinyó úgyben, sajnos nagyon hosszú, nagyon sokrétű, nem nagyon tudom kiadni itt magamból. Annyit esetleg tudnátok segíteni, hogy ha tud valaki jó polgárjogi ügyvédet, adja meg az elérhetőségét, egyenlőre tanácsra lenne szükségem, de tuti, hogy 1-2 per is befigyel nekem most az elkövetkező időben /magyar igazságszolgáltatást ismerve években..
/. Igazából úgy érzem tök jó lenne legalább kibőgni magam, de most még valahogy az sem sikerül. Túl sok minden nyomaszt, és túl sok közülük az a dolog, amiben teljesen tehetetlennek érzem magam. Sajnos "elkoptak" a barátok is melőlem, vagy legalább is nincsenek elérhető közelben. Pluszban az is bánt,hogy bár próbálkoztunk derekasan, de nem lettem terhes, így most majd júliustől valószínűleg vissza kell mennem dolgozni, persze ha még emlékeztek akkor tudjátok, hogy új helyet kéne keresnem, ott meg nem kezdhetek egy terhességgel, szóval ki tudja mikorra tudjuk ezt úgy összehozni, hogy legyen is, meg azért GYEDre is tudjak kerülni, egyáltalán össze fog-e jönni...
És persze körülöttem terhes megint mindenki, csak én nekem nem megy.. Persze ez megint csak az egyik fele a dolgonak, mert ha meg összjött VOLNA, és esetleg a lakásvásálás is összejött VOLNA, akkor meg megint a GYEDből még többet fizetni havonta részletre, mint eddig albérletre két gyerekkel.. Hát a fene tudja menne-e. De szerintem az a qrva lakás sem fog összejönni.. Már nem hiszek semmilyen csodában..
Nem nagyon érdeklődnek a telek miatt-ha meg nem tudjuk eladni, nincs önrész, még ingatlan fedezetnek sem tudnám beszámíttatni, mert akkor meg a szocpolt nem tudom felvenni..
Szóval röviden és tömören tele van a puttyonyom plafonig.
Na, tessék, akkor most "rontottam kicsit a légkört"!
Ti kértétek, bár ha ebből a zagyvából valaki ért valamit az utolsó mondaton kívül, én leszek a legjobban meglepődve.
Képtelen vagyok mindenkinek válaszolni, pedig jegyzeteltem én is... Azért megpróbálok viszonylag kimerítő lenni
/kimerítő nem = fárasztó, ahhoz nem kell próbálkoznom, alapból is megy!
/
Beszti! klassz a tábla, édes nagyon a lánykád: )rizs-evés
CSengő! Remélem minden rendben lesz a babáddal, szorítok nagyon, jobbulást kívánok, ugyan nem terheseknek, de hányingerre szoktam a buszos idegenvezetésnél ajánlani a B6 vitamint - sajnos nem t'om terhesen lehet-e, de a gyógyzsertárban biztos meg tudják mondani- és a narancsot, de nem enni, hanem a héját megdörzsölgetni, megvakargatni, és szagolni amikor jön az inger. A buszon bevált általában..
Tcis! Mukk!
Kata! Szita agy: inkább 2x írj, mint egyszer se!
Liv! kösz a hiányolást, depi: lásd fent jó hosszan
Méreteitek még mindig csodásak, senki sem gondolná, hogy Dávid milyen nagyon elkapkodta a megszületést!
Ahogy anyum bánik sokszor Lilivel én azon is csodálkozom, hogy élve megúsztuk ahugommal és felnőttünk!
Vagy nagyon régen voltunk gyerekek, és mindent elfelejtett azóta, vagy nagyon strapabíró darabok voltunk.
Az ösztön a civilizáció folyamán rettentő sokat romlott, lásd csecsemőcsilkosok..
Noémi! Mindig csak ilyen kis röviden jössz, és jó ritkán! /Bagoly-Bagoly, itt Veréb!
/
MArcsi+Macsek! Hogy örülnék, ha Lili kicsit engem is megunna!! Ahogy Sunimum is írja, nekem sem jut semmire időm, még WCre sem jutok el egyedül!
Bölcsi szerintem sem megoldás. Viszont júliustól anyagiak miatt vissza kell mennem.
Már most rosszul vagyok a gondolattol, hogy csak a hajnali öltöztetés, reggeli, és este 1-2 óra marad nekem a gyönyörű kis tündérlányommal
Majd megszakad a szívem
Marcsi! verset külön köszi!!! szép! én amúgy nagyon lírai beállítottságú vagyok!
LAU!!! NAGYON SOKAT GONDOLTAM MA RÁD, ÉS SZURKOLOK EZERREL!!!! Köszi a Csenge-képet, Bazsiról is nagyon jó ez a kép!
Pocó! Csajócáid még mindig gyönyörűek.. Ûgy látom kiművelted magad, szóval Te leszel a barihimló-felelősünk, mint Beszti volt a szopitudor
Anyuszi! Akkor Ákossal nem lezs nag feladat a beszoktatás a bölcsibe!
Levesfüggőség nem férfidolog, lásd: nálunk apjuk utálja
Dino! Eleven tűzről pattant kisemberred által előídézett leterheltséget át tudom érezni!
Azért nagyon édesek mindketten a képeken
Kormi! CSúcsak a képek!!
Kis pöcköshoz gratula!
Popsinak jobbulást, nálun csak a szellőztetés szokott segíteni, érdekes, hogy Benedek nem szereti kitenni..
Én eddig csak antipelus-gyerekekről hallottam
Vera! Édes vagy, köszi a meghívást, akár el is mehetünk egyszer. Baba-nem-alvásra tea: bár ilyen eccerű lenne!
Azon gondolkodtam nem lenne ideje megint egy nagyobb topik-összeröfit csinálni?? Akár nálunk.. bár az nem szokott összejönni /látjátok, nekem még ez sem megy
/
Edit! Séta lásd fent, csak azért írtam ki neved, nehogy úgy érezd nem foglalkozunk veled eleget!
Inimma! A Csani korú gyerek még nagyon érzékenyek, a barátnőm gyerek 2 év múlva is panaszolta, hogy otthagyták a kórházban éjszakára /pécsen akkoriban nem lehetett bentmaradni senkinek/. Azt sem szabad szerintem,hogy neked legyen lelkifurkád, egy-egy ilyen dolog miatt, hiszen nem vagy rossz anyuka, és néha felnőtteket is megbántunk akkor is ha nem akarunk, mert mindeki másra érzékeny. Szóval még biztos elő fog fordulni, hogy valami bántja, de ettől még nem hagytad cserben. Ha melette leszel a kórházban, biztos nem fogja nagyon megviselni, bár az egyik könyven a 100-as skálából a kórházbakerülés a gyerekneknek alapban 53-asra teszi a stressz mértékét. /mondjuk ezen elgondolkodtam, hogy mégis miből mérték le?.. /
Alvás szerintem is sok napközben, bár én az egyszer-alvást sem erőltetem Lilinél, csak amikor magától átállt, pedig nálunk is késő bagoly a manó...
Sunimum! Panasznap lehetőségét előre is köszi, csak nehogy éljek vele. Azért panaszmentesen is szívesen talizok veletek is, pláne most, hogy vége a vizsgaidőszaknak, kicsit lazábban vagyok
. Ad hoc ritkán járunk Budán, de nincs messze, megbeszélés alapján barmikor összehozhatunk egy talit, sőt ha Liv ráér, akkor még őket is a "hónom alá csapom".
Ez utóbbi érvényes a Vera féle kreativkodásra is
Ani! Mukk, oltás ügyben már írt Dino!
Viola! Nekem ez az egész hitel dolog olyannak tűnik, mint a terhesség alatt amikor mondták, hogy milyen szar lesz az első pár hónap a gyerekkel. Tudtam, értetettem, hogy mit mondanak, sőt lelkileg erősítettem is rá, de igazán, csak akkor éreztem ét, amikor megszületett Lili. A hitel is ilyesmi lehet: mindenki mondja, milyen őrült macera, de igazán csak akkor döbbensz mennyire, amikor belekerülsz..
Nagy szemét volt az FHB pedig állami cég.
Kitartás, mostmár majdnem célba értetek, nektek legalább már van mi után futkosni!
Moszi! nekem van egy valamilyen,hiányos lakcímes táblázatom, megpróbálom átküldeni majd neked a mailedre, de lehet hogy jobban jársz Macsekéval!
Judy! Klassz lehetett a hétvégéd.
Koriról jut eszembe tudja valaki melyik a legkisebb szám? ápp azon flóztam, jó lenne Lilivel kimenni a jégre, minél hamarbb tanulják meg annál könnyebben megy
Persze lehet hogy gáz, hogy ilyensmit találok ki egy ekkora manónak..
Dinó! Na látod nálam nincs ilyen vasalós dilemma: hónapok óta nem jutok hozzá a vasaláshoz
A többség ruhát eddig sem vasaltam, most már a kisebbséget sem!
Csak közvetlen haszbálat előtt 1-1 darabot, pl vizsgablúz
Azt is csak röptében
Ágyneműmből rengeteg van, abból még van 1-1 vasalva
Majd ha egyszer anyám megint leveszi a vállamról fél napra a tökit, lehet hogy neki esek,.. Vagy inkább a vasalni való hegyet viszem át anyámnak.. Vagy jöjjön inkább ide vasalni..
Na sokat sikerült írnom, bocsi...
Puszi mindenkinek,
Macs