Szia Val! Szia Juli!
Ezer éve nem voltam, tök véletlen, h. benéztem. Nem felhőtlen az életem jelenleg, pedig én voltam a nagy optimista... Akárhogy is, Val, nézz át a Házasságban újra egymásra találni topikba, ha visszaolvasol, talán találsz némi magyarázatot.
Amit én tennék:
Nem kell hízelegned, kedvesnek lenned a párodhoz indokolatlanul, de azonnal fejezd be a pánikot. Anyóst a szádra ne vedd, mosolyogj, bólogasd, szard le. A párodra pedig hagyj rá nagyjából mindent, amivel nem értesz egyet, azt is egy darabig. Tapasztalatom - saját és ismerősöktől: egyszerűen elmegy az eszük gyerek után, vagy féltékenyek, vagy mittudomén... Meg mi is hiperérzékenyekké válunk.
Vitatkozni fölösleges, fél év múlva mindent be fog látni. Most mondd meg, h. menjen csak, ha úgy érzi, jobb lesz neki a családja nélkül...
És a témát zárold. ha provokál - nem is biztos, h. direkt -, ne hagyd magad. Egyszerűen térj ki a téma elől (bocsi, kicsim, most fáradt vagyok, megbeszélhetnénk máskor/ahogy gondolod stb.).
Előfordulhat, h. elmegy, de visszajön, és nagyon fogja bánni, Te pedig nagyon boldog leszel. Most Te vagy az erősebb,mégha Téged kéne kényeztetni is, most te tudod megmenteni a kapcsolatotokat. Gondolj rá úgy, mint egy sértődött kamaszra, mindegy, mit mondasz, azt fogja mondani, veszekedsz. S bármiben mondasz ellent, oda fogtok kilyukadni, h. a kapcsolatotokat be kell fejezni. Hagyd a fenébe, akkor visszatalál, ha győzködöd, idültté teszed, s tényleg nem tudjátok rendbehozni.
Úgy tudod könnyen kibírni, h. csak az előtted lévő egy órára gondolsz, ill. a jelenre, épp mi a tennivalód, és egyáltalán nem gondolsz bele, mi lesz, ha egyedül stb. Ez csak a bénító, lehangoló önsajnálatot erősíti, a lelkedet gyengíti.
És gondolj az eredményre, de ne legyél görcsös. Ha elengeded - ami azt jelenti, h. nem is psóbálod meggyőzni érvekkel - visszatalál, ha nem, meggyőzi magát, és elmegy végleg, vagy csak évek múlva döbben.
Azt mondja, veszekedős vagy, nyugalomra vágyik, megváltoztál, folyton fújod... Na most röhögj.
Én meg asszem könyvet írok erről az egészről, vagy beszélek egy pszichodokival, h. felhívjam erre a dologra a figyelmét. Mert vicces, h. milyen szabályos forgatókönyv szerint folyik ez. Bizti volt ez,mióta a világ világ.
Bár lehet, h. sokan foglalkoznak vele. Én eddig csak Szendi Gábor cikkét olvastam idevágóként. Az említett topikban írok róla.
Amúgy a szerencsásebb tíus vagy: nem csajozott be. Az a fajta visszafordíthatatlanná teszi, s vagy a köv.-be is beletörik a bicskája, vagy ott már belefárad, és azt hiszi, igaza volt.
Most jól összekapod magad, megígéred, h. Neked lesz több eszed, és jól megmented, amit még meg lehet. Na, ne b..d el, bébi.
! Játékosan! Ne pánikolj, és ne tervezd, ami még nincs is!
Adri
Ui.: Ha más topikokból ismerősöm most olvas, puszilom, nem nézek most (sem) máshova, bocsánat, mert képtelen vagyok követni úgyis tartósan a tempót. Ide még benézek, hátha segíthetek...
Juli, idén sem vagy optimistább, látom.
Jól vagy amúgy? Minden oké?