Új privát üzeneted érkezett!

Szia Fricky!
Itt Kőbányán lesz az esküvő a Polgármesteri Hivatalban délután 15 órakor,a vacsi szűk körű lesz csak 12-13an leszünk és a Csősztoronyban lesz.Nagyon jól állunk,megvan mindakettőnk rucija,megvannak a meghívók már csak szét kell hordani,megvan a videós már csak a torta meg virág van hátra meg az apróságok.Szóval jól állunk!
Javulást Bencének!
Detty
dettyke78

Fricky!
Jobbulast Bencenek!!!

Dettyke!
Udv itt. Kisertetiesen hasonlit a tortenetem a Tiedhez. Mi is 13honapig vartunk Attira. Szedtem clostyt, keserus idoszak volt, de mara mar 7honapos kis huncutka Kép En junius 26 voltam kiirva, de 16.an erkezett, mint a gyorsvonat. es volt egy verzesem a 13.heten, es veszelyeztetett terhes voltam. Igaz az eskuvom mar volt, ez nem stimmel, de a tobbi igen Kép Picit irigyellek, mert lennek nagyon pocakos Kép
A lila szobaban szultem, ami nekem nagyon bejott. Labdan vajudtam, ami nelkul nem tudnam elkepzelni a szulest. Elotte azt mondtam, hogy ez hulyeseg, de amikor ott voltam es jottek a fajasok, hat csak azon birtam megmaradni. Fantasztikus elmeny maradt szamomra. Foleg azert, mert 2,5ora alatt megvolt (ezt ugy ertem, hogy amikortol tenyleg fajasok voltak, attol szamitva 2,5ora) Az utana kovetkezo napok voltak nehezek, de tul lehet elni, es mindenert karpotol a csoppseg. Soha nem felejtem, hogy szegeny Dorit zaklattam mobilon a korhazbol Kép
Megint megragadnam az alkalmat Dori, KOSZONOM!!!

Nekem valasztott szulesznom volt, vegig o kisert szemmel, o csinalta a terhesseg alatt a verveteleket, minden uh mellettem volt, CTG is. es amikor szulni mentem olyan volt, mintha a baratnom kisert volna.

Bocsanat kicsit elragadtak az emlekek es hosszura sikeredtem.

udv
Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Dettyke!

Mi is "kőbányacityn" lakunkKép, nekem is terhesen volt az esküvőm csak én akkor 22 hetes lehettem asszem.
4D-s ultrahanggal kapcsolatban szerintem pénzkidobás,legalábbis DVD-re. 12500 Ft.- volt, ugyanaz mint a sima uh, csak egy-egy kockát átraknak 4D-be és akkor lesz olyan sárgásbarna kép mint az újságokban hírdetik.
Legalábbis a Brendonban így van, szóval oda ne menjél.
Ráadásul mi délelött a délpestiben voltunk, ott kiderült, h kislány délután a másikon és ott is megerősiített a dokinő. Egyébként aranyos volt, de többet vártam, az egésztől.
Ja és az arcát nem mutatta meg egyáltalán!!!!!
Asszem a 24.-ik hétben voltunk.
30. héttől javasolják,ha az arcát szeretnéd látni.
Mi leginkább a nemére voltunk kíváncsiak.

Császárral kapcsolatban osztom a lányok véleményét, nem kell kétségbe esni ha az lesz, attól még ugyanolyan jó anyuka leszel és ragaszkodni fogsz a bébidhez.Mindkét szülésnek van előnye és hátránya.

Kép

KépKép
tibicsoki75

„Muzsikával az újszülöttekért!”

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek…

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért…
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

„A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!”

A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép
KépKép
kelimoni

Fricky,

Remélem, bence lassan jobban lesz! Dancának is átmosták a könnycsatornáját azt hiszem, 1 hónapos korában. A doktor néni azt mondta, hogy menjünk ki, mert sokkal rosszabbnak látszik, mint amilyen valójában. Közben nagyon sírt, ez persze annak is volt köszönhető, hogy lefogták, utána viszont nagyon gyorsan megnyugodott.

Detty,

Mi is voltunk 4D-s ultrahangon. Amúgy is mentünk volna, de a dokim is ajánlotta. Biztos, ami biztos. Danca szinte végig aludt, szóval nem nagyon mutatott magából semmit.Ennek ellenére a második gyereknél is el fogok menni.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Ezvicc:Ez nem semmi.Szerintem nincsenek véletlenek.Te vagy a második aki a lilaszobát ajánlotta.Hát majd meglátjuk mi lesz.Szeretném,ha az egyágyas szobát kapnám meg.A barátnőm most szeptemberben szűlte a második a babát/az elsőt is ott szűlte a Csütörtökinél/ és most az egyágyasban volt bemehettem hozzá a szobába,nekem szimpatikus volt.De igazából nem tudom,hogy így elsőre mi lenne a jó ,ha egyedűl lennék vagy ha kapnék szobatársakat.Mert úgyebár ez 50%-os lehet hogy tök jó fej embereket kapot,de mi van ha hülye mísz lányokat.A hátam közepére nem kívánnám.Ki volt az orvosod és ki volt a szülésznőd?

Tibicsoki75:mi itt lakunk a Bajcsy kórháznál.Joggal kérdezhetnétek hogy akkor miért nem itt szülők,1.ajánlották a Jávorkai dokit.2.tavaly mikor volt a vérzésem a Bajcsyba mentem be,mert az volt az ügyeletes kórház és én kis buta nem tudtam,hogy bemehetek a Jfk.ba függetlenűl attól,hogy nincs benn dokim.Volt ott egy doki,aki már civilben volt /7 óra előtt pár perccel értünk oda/ csinált uh.-át és közölte velem,hogy nincs szívhang,de tette ezt úgy montha azt közölné,hogy süt a nap.Ja és közölte,hogy neki mennie kell mert lejárt a műszak.Képzeljétek el hogy éreztük magunkat!!!!!!Na mindegy a történetnek jó lett a vége,hiszen Dadókám itt van a pocimban és csak ez számít!!!Én a Praxisba szeretnék menni,mert arról jót hallottam.És talán árban is jó!
Detty
dettyke78

Dettyke!
A lila szoba a szuloszoba, ott vajudtam es szultem. Ez nem az a szoba, ahol a babaval lesztek. Nekem azert jott be nagyon a lila szoba, mert egy orditozos csajszi volt a tuloldalon, es nagyon zavart meg igy is, hogy jo par meter elvalasztott, hatha meg ott szultem volna mellette. En a dokitol miatta akartam kertem epiduralt (vegul megsem kertem). Mondtam, hogy ne akarja megvarni, mig en is igy elkezdek orditani. A lila szoba meg tavol esik a tobbitol. Bezartuk az ajtot, magunkra hagytak minket a ferjemmel. Nem kaptam gyorsitot (oxitocint) minden ment a maga utjan. Van egy ablak ezen a szoban, es onnan figyeltek minket. Hangulatfeny is volt, meg zene. Nekem nagyon bejott, csak ajanlani tudom.

Nagyon vacilaltam mi legyen, egyagyas vagy kozos, de nem volt valasztas, telt haz volt, es igy is a terhespatologiara kerultem utolsonak. Tehat orultem, hogy van hely. kb hajnal 1kor kerultem oda. Az izgalom, az esemenyek miatt nem tudtam aludni. Aztan a mellettem fekvo agyon elkezdett dumalni egy csaj, kiderult o volt az a sikongatos. Be nem allt a szaja. At akartam elni megint a szulest, de o csak dumalt. Mikor vegre levegot vett egy ora duma utan, mondtam neki, hogy most mar inkabb pihenjunk. Erre a masik agyon a csaj elindult bagozni az orditozossal. Persze villany fel hajnalban. Akkor kuldozgettem sms-ket Kép Dorinak is. Na vegre elaludtam, erre a szembe fekvo agyon a csaj megindult zuhanyozni HAJNALBAN. Villany fel, taska huzogatas ezerrel, es mellettem volt a furdo fala, tehat mondanom sem kell, semmi pihi megint. Na erre vegre megint aludhattam volna, erre a 4.csaj elkezdett horkolni, de olyan hangeron, hogy fuldugo sem segitett volna. Reggelre mar tiszta ideg voltam. Jott a szulesznom 8kor, es konyorogtem, hogy tegyenek at egyagyasba, nem erdekel, ha fizetni is kell, csak had legyen egymagam. Szerencsere volt uresedes, igy mehettem. Hat en olyan boldog voltam, hogy csak na. El sem tudom mondani milyen jo volt kettesben a fiammal. Volt, hogy sirva hivtam apat, hogy itt szuszog a nyakamba a gyerekunk, es VAN gyerekunk. Meg ma sem tudtam felfogni, csak megszoktam.
A dokim Fekete Tamas (fiatalabb, apukaja is ott dolgozik) szulesznom pedig Gerdei Helga, akivel mar a masodik babat is megbeszeltem. Mondtam neki, hogy nelkule nem szulom meg a masodikat Kép

bocs a hosszu beszamoloert.
Judit

ui: kerdezz meg valakit, hogy kell kezzel fejni, maszirozni. Nekem ez hianyzott nagyon, szegeny Dori kuldte sms-be, de nem volt nagyon ertheto. Bent nekem nem segitett senki, eleg bunko csecsemosoket fogtam ki.
Volt viszont egy irto edes no, alacsonyka es osszehozta Attit a szomszed szobaban fekvo kislannyal, meg folyamatosan huncutkodott a gyerekekkel. Imadtam, na o segitett azert sok mindenben.
Ha erdekel meg valami majd kerdezz.

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Na, voltunk a kórházban!
Átmosták a könnycsatornáját, és két perc után szitnén - megint - hőst avattunk! Kép
Igaza volt Karpijuditnak, nézni sokkal rosszabb volt Kép Leginkább az volt neki is a rossz, hogy ketten fogták le, és a doki közben nyomatta a lötyit. Ez volt számára a durva, nem is fájt neki igazán; amint felülhetett nem volt semmi baj.
Ellenben a doki jól elcseszett, hogy miért csak most hoztam. Mondtam neki, hogy a háziorvos azt mondta, hogy hagyjuk, majd kinövi. Erre ő: hát igen, mostanában trend lett a háziorvosoknál, hogy ezt mondják, holott tényleg csak két percről van szó, és minden gondnak vége.

Detty!
Jávorkai doki tényleg szuper! Nekem is anno mondta, hogy ha szülök nyugodtan hívjam telefonon, bejön. Egyedül annyit kért, hogy december 24én ne akarjak szülni KépKép Ez mondjuk összejött Kép
Én bementem reggel 6 körül, fél nyolckor bent volt. Addig pedig egy Évi nevezetű szülésznő volt velem, aki szintén nagyon aranyos volt.

Üdv: Eszti

Kép Kép
fricky

Ezvicc:teljesen meghoztad a kedvem ehhez a szobához,ezt fogom választani,ha lehet.Apa bennt lesz a szülésnél és úgy szeretném,hogy ameddíg lehet hagyjanak minket békén csak akkor jöjjön a doki mikor már nyomni kell.Viszont szeretném ha anyukám is benn lenne velem.Vagy 2 ember már sok?Látod pont ilyen okok miatt nem szeretnék többágyasba menni!Ja és felkaptam a fejem hogy dohányozni mentek a kismamák?Mi van?

Fricky:Bunkó voltam az előbb én meg sem kérdeztem,hogy a tiéd hol lesz.De ha az esküvőmről van szó tiszta extázisba kerülök pedig ahogyan írtam nem lesz nagy mulatság,de akkoris!Teljesen be vagyok zsongva alig várom már!Milyen rucid lesz?Ti hányan lesztek?Templomi is lesz vagy csak polgári?Elöszőr úgy gondoltam,hogy varratok egy rucit valami kismamisat,utána eldöntöttem,hogy egyszer van az életben esküvő /jobb esetben/ szóval lesz ami lesz nekem nagy,fehér rucim lesz.Úgyhogy nyakamba vettem a várost és elkezdtem körbenézni!Az álomrucim egy demetrios ruci lett volna,de anyagi okok miatt nem ez lett.A XVI.kerben a Liliom szalonban találtam ey nagyon szép habos-babos királylányos rucit,amihez adták a fátylat, a kesztyűt,az ékszereket és a diadémot egyszóval mindent és így kerül 55 ezerbe a kölcsönzés.

Adjatok tanácsot léci!Iszonyatosan szarul alszom!Mivel a pocim már elkezdett nőni hason nem tudok,össz-visz 2 pozicíó van ahogy tudok aludna.Már ha tudok!!!!!Alig bírok elaludni,utána felkelek pisilini na és persze utána minden kezdődik elölről!Szóval mit tegyek???Még most kéne kialudnom magam,amíg nincs meg a baba!
dettyke78

Detty!
SZOPIPARNA!!!!
en istenien aludtam utana, de a kukacos a jo, ami min 160cm hosszu. En a fejem ala raktam az egyik veget, a masikat meg a labam koze. Oldalfekveshez idealis. En egesz szulesig jokat aludtam vele. Sot a ferjem is imadta, mert a hata kore tette, oldalt meg a karjat tartotta, mint egy fotel. Most meg az Atti imadja Kép

Gratula az eskuvosoknek!!!!!!!!!!!

Doki fuggo, hogy bemehet-e anyukad. Az enyem behivta, de en kuldtem ki mert, ahogy meglattam, elkezdtem sirni, hogy nem birom tovabb, haza akarok menni, atvedlettem gyereknek. Meg jo volt atelni az egeszet a ferjemmel. En egy pillanatra sem engedtem el Atti (ferjem) kezet. Mogottem ult, en elotte a labdan, fogtam a ket huvejk ujjat, es amikor jottek a fajasok ugy szoritottam, hogy majdnem eltortem. Ket fajas kozott meg nekidoltem. Azt szokta mondogatni, hogy o is szult, mert neki legalabb annyira fajt a keze, mint nekem a szules Kép
ű
Ajanlani szeretnek valamit. Egy ideig nekem annyira fajtak a fajasok, hogy ugy ereztem meg egy es kesz, nem birom. Aztan jot a dokim, es vizsgalat kozben mondta, hogy ne feszitsek, inkabb nyomjak egy picit. Na ezek utan, amikor lemasztam a labdara es jott egy fajas nem osszehuztam magam, hanem elengedtem, picit ranyomtam (de csak egy picit) Sokkal jobb volt. Nem volt orditasi kenyszerem. Sot volt, hogy ket fajas kozott beajultam (olyan eufolikus erzes) pedig csak egy perc nyugtom volt. Nekem hala Istennek egesz vegig volt idom a ket fajas kozott. Van akinek osszefolynak. Nehez ezt megirni, majd megtapasztalod.
En a beontestol feltem a legjobban, de az semmiseg am az egeszhez kepest, es a szules sem tunik mar olyan remisztonek. En azt mondtam, amikor kibujt Atti, hogy na meg 3ilyet bevallalnek, le is dobbent a dokim. A varras sokkal rosszabb volt. Fel orat stoppoltak legalabb, mert nagy volt a feje a draganak Kép

Na most mar tenyleg leleptem Kép Elvileg tanulnom kene pentekre, de inkabb szulnek Kép konnyebben menne az tuti KépKépKép

Fricky!
Hat tenyleg hos!!!
buszke lehetsz ra!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Dettykém!

Nyugi, csak rosszabbul fogsz aludni, vagy semmitKép, de majd elmúlik.
A szopipárna nagyon jó, és tényleg olyat vegyél, mint Ezvicc ajánlotta.

Bajcsy:mivel nekem adott volt, a doki miatt a délpesti, oda csak tornázni jártam meg szülésfelkészítőre.Eléggé lepukkantak a szobák a folyosó, nem is tudom, h van-e egyágyas. Szülőszobák között volt 2-3 alternatív, káddal, franciaággyal, mindennel.
De egyébként kedvesek voltak, és a tornát is egy nagyon helyes gyógytornász tartotta.
Az előkészítőtől nem voltam elájulva.
Neked nem akartak rögtön hatalmas vizilóra emlékeztető kismama esküvői ruhákat ajánlani?
Engem halálra idegesített, mert nem volt túl nagy hasam és még nem híztam sokat , tehát egy merevítős pánt nélkülit szerttem volna. Na, mondták ilyet ne is keressek. Azért sikerült a töredékéért megvarratni és az enyém és nagyon csini lettKép

KépKép
tibicsoki75

2005.okt.31-én természetes úton született Réka babám (3950 gr és 51 cm; jelenleg 5070 gr. és 57,5 cm), neki szintén volt egy kis szívzöreje, ami 3 napos korára elmúlt. Egy hete voltunk kontrollon a Délpesti kh-ban és közölte a doki, hogy ismét hallja, ezért ápr-ban menjünk vissza. Egy kicsit tanácstalan lettem, mert én is úgy tudom, hogy ez a "jelenség" majd' minden babánál előfordul. Lehet, hogy hülye kérdés, de mennyire kell ezt a szívzörej dolgot komolyan venni?! Illetve ha ezt most ismét észrevették, miért kell 3 hónapot várni? Vagy szerintetek célszerű lenne a saját gyerekdokimmal konzultálni erről?
gyumodore

Detty!
A mi esküvőnk meg itt lesz Soroksáron. Nekem is megvan már a rucim, ma megyek pont egy nyers próbára, rám varrják.
Hát nem csodálom, hogy a Demetrios ruháról letettél! Iszonyat pénzeket elkérnek egy-egy ilyen "neves" ruháért. Végülis én itt találtam Gyálon egy ruhást, és nekem is cakli-pakli 55 lesz. No meg a menyecskeruha.
Egyébként ne aggódj, én is abszolút extázisban vagyok tőle, szóval no para, nem sértődtem meg Kép
Nálunk sem lesz nagy lagzi, a két szertartásra jönnek az ismerősök is, de a lagzin már "csak" a család lesz, kb. 40 fő.

Gyumodore!
Lehet azért vár a doki, mert ezt ki lehet nőni??? Hátha..... Nem tudom....

Képzeljétek: tegnap ugye átmosták Bence könnycsatornáját, és azóta alvadt vért törölök ki az orrából. Azt mondta a doki tegnap, hogy pici vérzés előfordulhat, de még éjszaka is (látom a lepedőt) jött az orrából. Mondjuk nem friss, hanem alvadt...

Üdv Mindenkinek: Eszti

Kép Kép
fricky

<pre>
Nicknév Gyermek neve Születési ideje Születési súlya Születési hossza Jelenlegi súlya Jelenlegi hossza Szülés módja
Gyumodore Réka 2005.10.31 3950 gr 51 cm 5070 gr 57,5 cm természetes módon
Judy68 Dominik 2005.10.13 4250 gr 52 cm 6710 gr 61 cm császármetszés
Tibicsoki75 Fanni 2005.09.22 2750 gr 50 cm 6500 gr 65 cm császármetszés
Jucus1 Gergő 2005.08.12 3950 gr 52 cm 7580 gr 68 cm császármetszés
Eper8 Nagy Maja Jázmin 2005.06.22 3350 gr 49 cm császármetszés
Ezvicc Attila 2005.06.16 3700 gr 52 cm 8700 gr 74 cm természetes módon
Picipocak Orosz Fruzsi 2005.04.25 3400 gr 50 cm 9600 gr 73 cm természetes módon
Kizsó Fabó Zsófia Lilla 2005.04.09 3640 gr 50 cm 8200 gr 72 cm császármetszés
Dóri79 Mohácsi Ágnes 2005.04.04 2600 gr 48 cm 8940 gr 72 cm természetes módon
Marqueza Stiller Luca 2005.04.02 3500 gr 51 cm 8300 gr 74 cm természetes módon
Mtücsök Dóra 2005.03.09 2900 gr 49 cm 7250 gr 74 cm természetes módon
Dia1 Farkas Noémi 2005.02.04 3600 gr 51 cm 8100 gr 74 cm
Fricky Dalmady Bence 2004.12.21 3400 gr 51 cm 9800 gr 75 cm természetes módon
Kaprijudit Vandlik Danca 2004.10.13 2800 gr 47 cm 11000 gr 80 cm császármetszés
Nyeste Soltész Emma 2004.08.29 4250 gr 56 cm 11500 gr 78 cm természetes módon
Liu Amira 2005.09.30 3500 gr 50 cm
Nnicole Németh Nikolett 2005.03.31 3000 gr 49 cm
Koviki74 Kristóf 2004.11.05 3100 gr 50 cm
Kira Bertha Kíra 2004.09.25 4000 gr 53 cm
</pre>
Vendég

Fricky!

Nekünk is volt ilyen kalandunk, a Szemklinikán.
De Áginak nem vérzett az orra.
Viszont azóta nem volt gond a szemével.

Szerintem ha még ma is jön az alvadt vér, hívd fel a dokit.

Gyumodore!

Ha megnyugtat, akkor feltétlenül beszélj a gyermekorvosoddal.

A házban lakó kisfiúnak is voltak szívzörejei, de nála olyan komyoly gondok voltak, hogy bent is tartották és teljesen kinőtte, mára egészséges 2 éves.

Valószínű azért hívtak vissza, mert jobb félni, mint megijedni, ha nagyobb probléma lenne, akkor tuti bentartották volna, vagy elküldték volna szakrendelésre Rékát.

És Üdv körünkbenKép

Dóri
Vendég

Sziasztok!

Gyumodore!
Üdv nálunk. Dórinak igaza van, ilyenkor a biztonság kedvéért hívják vissza pár hónap múlva a gyerkőcöt ellenőrzésre.

Dóri!
Leírnád nekem, hogy kell a táblát készíteni? A lakóhelyes topiocban mi is szeretnénk ilyet csinálni.

Most mennem kell, holnap talán jobban tudok jönni.

Ja, Dominak kibújt a 2. kis fogacskája is!!

Üdv mindenkinek

Kép
14 hét
judy68

Szia Dóri!

Felvennél minket is a táblába. Kerekes Bettina, 2004.08.30-án született természetes módon, súlya 3400g, hossza 49 cm. Most 16 hónaposan 8570g a súlyunk és 80cm a hosszunk. Mi ilyen alkatúak vagyunk. Könnyű, de erős csontozatú. Nem aggódom a súlyunk miatt, hisz a másik két lányom ilyen alkatú. A 4 éves Felícia is csak 12kg és 101cm. Túlsullyal nem kell küzdenünk. A 3 baba után is én csak 56kg vagyok, mindent leadtam magamról.

A képen a 3 csajszim van: Petra 7, Felícia 4, Bettina 1 éves.

Zsuzsa
Kép

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Szia Kerekes!

Emma 2004.augusztus 29-én született. Ezek szerint találkoztunk a kórházban!
nyeste

Sziatsztok!

Dóri! Kihagytál minket, de nem gond majd a következő módosításnál beírod.

Detty! Bocs hogy csak most válaszolok, de látom hogy másnak is bejött a lilaszoba.
4D-s ultrahangon mi is voltunk, 15 hetesen mert volt egy kis probléma ami miatt elküldött a dokim 4D-re. Mi a Hattyúházban voltunk. Nagyon rendes radiológus orvos volt és nem éreztem futószalagnak a dolgot. Egyébként 13-ik hét végén én is bevéreztem és be is kellett feküdnöm egy hétvégére. Szintén haematoma.
Könnyed gyors apás szülés a "lilaszobában" utána pár nap pihi egyágyas kórteremben az osztályon.
Én az első babával ötágyasban voltam, a másodikkal egyágyasban. A második jobb volt. Sidney

Kép
Kép
sidney

Nyeste!

Igen találkoztunk, legalábbis én a kislányod nevére emlékszem. Te voltál az egyágyasban?. Én abban a szobában voltam, ahol az ikrek voltak (4 ágyas), egyből a növérpulttal ill az ebédlőrésszel szemben.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Sziasztok!

Detty!
Én a 4D-t ajánlani tudom. Fantasztikus élmény majdnem élőben látni a babócát!
Mi is voltunk 4D-s UH-n, a 30. héten. Rákérdeztem, mikor jó menni, azt mondták, ha egyszer akarok, akkor a 28-30. hét körül.
A Brendonban voltunk és egy nagyon kedves nő csinálta az UH-t. Mivel én lemaradtam az AFP-ről és mikorra a mostani dokimat megtaláltam már genetikára sem mehettem, igy a 4D-n megnézte a hölgy és megnyugtatott, hogy nem mutat semmiféle rendellenességet. Domi ott is elég aktív volt és sikerült jó felvételeket készíteni. Én is azt hittem, hogy olyan sárgás lesz az egész. Először meglepődtem, hogy a sima UH felvételeket teszi át 4D-be, de mivel rengeteg ilyen felvétel lett, nem csalódtam. Szerintem nagyon jól és ügyesen csinálta. Közben minden kérdésemre válaszolt (pedig jó sok volt!)
Nem volt tényleg olcsó, de úgy hallottam mindenhol ennyi (mi videokazit is vittünk, azért nem kellett külön fizetni). A másik két gyerkőcről csak sima Uh felvételek vannak, 3-3 felvétel, kb. 10-15 perc hosszúak. Úgy gondoltam, - mivel Domiról nem volt lehetőség a 3 felvételre, ill. amikor kh-ba mentem UH-ra, csak 1-2 percesek a felvételek,- ennyi neki is jár. AZ sem volt mellékes, hogy az esetleges rendellenességet ezzel jobban látják.

Az egyágyas szobáról nekem az a véleményem, hogy végül is jó lehet, embertől függ.
Nekem személy szerint a 2 ágyas jött volna be, hogy mégse legyek egyedül, de ne kelljen pl. a zuhanyzóra,Wc-re annyit várni. De mivel csaszis voltam, a csaszisokat egy szobába tették, 4 ágyasba. Szerencsére egész jó emberkéket fogtam ki. 13-án este szültem, + 1 napot a sárgaság miatt még bent kellett lennünk, igy csak 19-én jöttünk haza. Ezalatt 3 társaságot kaptam. Az elsőkkel 2 napot voltam, nagyon jó volt, a 2. csapat is jó volt, nekik inkább én tudtam segíteni. (Igaz volt egy mongol lány, hozzá folyton jött valaki látogatáson kívül, sokszor sírt a babája, mert otthagyta, nem velünk kajált, hozták be neki a mindenféle kajcsikat, ezekkel este csörgött-zörgött néha.Ez zavart egy kicsit.
Utolsó nap kaptam újakat, akik közül az egyik lány folyton eltűnt cigizni és hát kicsit ápolatlan volt. De vele csak 1 napot kellett kibírni.

Hiába a 3. gyerkőc, mégis olyan jó volt, hogy elvitték éjjelre, tudtam kicsit pihenni, mert a hasam nagyon fájt, hasleszorító nélkül nem igen tudtam mozogni. A lábam is rettenetesen bedagadt, még injekciót is kaptam trombózis ellen.
Tejcsim meg nem is igen indult még be, Domi meg éhes volt, a limonádé nem volt már elég az utolsó napokban, igy volt, hogy kértem tápot, meg bent ők is adtak neki. Sajnos most sem elég a tejem, kell pótolni .

Én a csecsemősökkel is meg voltam elégedve. Minden nap jöttek, kérdezték kinek kell mutatni a pelenkázást, köldökápolást, fejést, szoptatást. Ha volt kérdés válaszoltak, megpróbáltak segíteni. A nővérek ill. szülésznők (mert ők is voltak "szoliban") is aranyosak voltak. Volt egy fekete rövid, ilyen kicsit tüsihajú csaj, hát az nagyon laza volt. Szerettük, ha ő van.

A védőnő is tudott újat mutatni, pedig 3 gyerekes lévén nem is gondoltam volna.

Szerintem első babánál nem a legjobb az egyágyas. Felmerülhet egy csomó kérdés, probléma és a nővérek nem mindig tudnak rögtön segíteni. Jó, ha van valaki, esetleg egy tapasztaltabb anyuka, akivel meg lehet beszélni.

Detty, a döntés úgyis a Tied!!

(A második babával voltam egy másik kh-ban 24 órás rooming-in -ben, vele szintén csaszis voltam és már a dokim szólt, hogy éjjelre legalább adjam le, mert nagyon bedagadt a lábam és kellene egy kis pihenés)

Üdv mindenkinek

Kép
14+1
judy68

Köszi a megnyugtató válaszokat, asszem, beszélek a gyerekdokival. Én is szemezgettem a lila szobával, de szerencsémre reggel 9-től este 10-ig tök egyedül voltam a szülőszobán. Tök jó volt, mert a szülésznő (ha jól emléxem Kati, aki egy tündér és végig ott volt velem, hiába járt le a műszak!) egész nap ott szteppelt körülöttem, no meg a párom is végig velem volt. Jókat beszélgettünk, rádióztunk, sétálni nem tudtam, mivel infúzió volt bekötve. Dóri lányomat 94-ben szültem 2,5 óra alatt pik-pak, ahhoz képest Rékuci nem volt egy "laza ujjgyakorlat", de az a lényeg, hogy itt van, végre!!! Legnagyobb bánatomra sajnos tejem nincs, pedig ittam teát, vettem valami Alfa C kapszulát, ami serkenti a képződést(?!), de hát megtette a hatását, hogy Rékuc 1 hétig inkubátorban volt (a kitolásnál kicsit bekékült, majd 2 nap múlva besárgult) és miután hazajöttünk, olyan lendülettel köpte ki a cicit, mint a csuda. Védőnőnk se bíztatott, de úgy gondoltam, majd én megmutatom.... sajna nem jött be, könnyebb a cumisüvegből inni, mint megdolgozni érte. E héten is vártam a védőnőt, de mint múltkor írtam, nem kapkodja el, össz. 2-3 alkalommal volt nálunk a 2,5 hónap alatt. Gondoltam, hogy az egyik tápszeres kajálást kiváltanám mondjuk reszelt almával... de magamtól nem merem elkezdeni. Ebben tudnátok tanácsot adni?
gyumodore

Sziasztok!
hat megvolt a vizsga, a szobeli jo lett, de az irasbeli azt hiszem nem sikerult. Nagyon nehez volt. Holnap este lesz meg az eredmeny.

Szeretnek egy szivesseget kerni. Egy ismerosomnek kellene a szakdolgozatahoz bebieteles kerdoivet kitolteni (1oldal) Aki segitene, az irjon a mail cimemre zsamboki.judit@gmail.com vagy adja itt meg a mail cimet. Halas koszonet!

most megyek lepihenek, mert napok ota tanultam, es semmi erom sincs.
Raadasul az idegessegtol bevereztem Kép

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Gyumodore!
Én a helyedben még várnék egy picit az almával. Én speciel Bencével sztem elég korán elkezdtem a hozzátáplálást, akkor volt ő 4 hónapos, négy foga volt. Szóval a lényeg, hogy én még várnék egy picit, de természetesen te döntesz Kép
Egyébként, ha jól emléxem, akkor a "szakkönyvek" is a 4 vagy 6 hónapos kort írják a tápszeres babáknál.

Ezvicc!
Ne aggódj, még meglehet az az írásbeli is Kép
Ja, nekem egyébként elküldheted a kérdőívet, talán lesz egy-két percem, válaszolni rá Kép E-mail: frick.e@t-online.hu

Kép Kép
fricky

Sziasztok!

Nemrég jöttem haza voltam az Ogyeiben,a Bolgárkerék utcában egy Szülői hivatásra felkészítő című tanfolyamon voltam,10 hetes vannak pszichológusok meg gyógytornász,szülész.Nagyon jó volt megbeszéljük egymással a gondolatainkat,érzéseinket stb.Volt valaki ilyenen????Lehet,hogy ez már túlzás,de tényleg szeretnék a lehető legjobban felkészűlni az anyaságra.Tanulunk majd valamilyen érintéses relaxációt is.

Köszönöm mindenkinek a szíves hozzászólásást!!!!!!

Fricky:Mi van a ruciddal??????

Ezvicc:Milyen suliba jársz?Nekem van egy diplomám,de most akarok megint felvételizni egy másik suliba.

Lányok:olyan gondolataim vannak,hogy honnan fogom tudni mikor kell indulni.Hallottam már olyat is,hogy nem kell egyből indulni,ha elfolyik a magzatvíz.Szerintetek?

Detty
dettyke78

Szia Detty!
Ha szabályos fájások vannak, az már a szülés megindulásának jele. Általában első babánál elég elindulni 5 perces időközönként jelentkező fájásoknál.
Ha magzatvíz elfolyik, mondjuk még lezuhanyozhatsz, de utána menni kell, mert nagyobb a fertőzés veszélye, meg onnantól 24 órán belül meg kell születnie a babának.

Judit
judy68

Fricky!
koszi a biztatast!
Elkuldtem a kerdoivet, koszi!

Detty!
kozgaz suli, idegegenforgalmi szakon, most diplomazom
Amugy nekem mar hetekkel a szules elott fajasaim voltak. Nagyon feltem, hogy majd nem ismerem fel a fajasokat. Egy hettel szules elott hosszu ideig 7perces fajasaim voltak. Hivtam a szulesznot, de amint beszeltunk, es megallapodtunk, hogy mikor menjunk, na lealltak a fajasok Kép
A szules napjan meg rogton 3percessel kezdodott, es hulyeskedtunk, hogy nem megyunk korhazba, mert ott azt mondtak 5percessel menjunk Kép
Amugy itthon azt mondtak, hogy mivel nem faj a derekam, meg nem lesz szules. Na jo nagyot tevedtek, mert egesz vegig nekem nem fajt a derekam. Kép

Na megyek pihenni, total kivagyok. Szinte minden nap hajnal 4-5ig tanultam. Bar sikerulne az irasbelim.

Judit

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Ezvicc,

Drukkolok, hogy meglegyen az írásbeli. Nekem is küldd el nyugodtan a kérdőívet.
judit.karpati@t-online.hu

Üdv,

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Nekem a 3. babaával már 3 héttel előtte fájásaim voltam, sőt az utolsó héten elmentünk minden nap 5 percig, de végül mindig leállt. Persze CTG alatt nem volt egyszer sem fájásom soha. Nos, a babámat 1 héttel tovább hordtam, és úgy indították meg a szülést, mivel már 2 és fél ujjnyira ki voltam tágulva.

Zsuzsa

Zsuzsa
KépKép
kerekes97

Ezvicc! Ide is küldhetsz kérdőivet, igaz mi még nem tartunk itt, de szívesen elolvasom és később visszaküldöm neki.
coooh@freemail.hu

Detty!

Egyágyast tényleg embere válogatja.Ha kényelmes vagy és éjszaka nehezen alszol el akkor talán jobb. Speciel nekem csak jó volt annak ellenére, h első baba volt. Persze nekem is voltak kétségeim, mit hogyan kell csinálni, de megmutatták ha szóltam.
Szüléshez nem tudok érdemlegeset hozzászólni, nekem gyors döntés után császár volt. Ezért is jobb volt utána egyedül, igaz alig bírtam kikecmeregni éjszakánként a wc-re, de napról napra jobb lett.
Mikorra vagy pontosan kiírva?
Az a felkészítő, amin voltál csak jó lehetKép

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Tibicsoki75:Június 29.-re vagyok kiírva,de ugye ez változhat,valahogy az a megérzésem,hogy előbb fog jönni Õkelme.Annyi jó dolgot mondtak a tanfolyaman és nagyon érdekes dolgokat!Nem bánom,hogy elkezdtem!

Lányok:az AFP eredménye mennyi idő alatt van meg?Azt mondta Erzsike,hogy telcsizzek hétfőn,mert lehet hogy meg lesz.Azért kérdezem,mert már a kezemben van az uh.-ás papír és ahogy megvan az eredmény mehetünk is.Nagyon kíváncsi vagyok,hogy mekkora már minden oké-e na és persze,hogy végre kiderüljön,hogy fiucska vagy lányocska!!!!!!Én fiucskát érzek a várandósságom eleje óta!De teljesen mindegy mi lesz.Apa mondjuk lányt szeretne,de tényleg az a lényeg,hogy mindene a helyén legyen és mindene meglegyen!!!!!!!!!

Detty
dettyke78

Sziasztok!

EzVicc!
Írtam Neked privit.
Remélem azért sikerül az írásbelid, ha már ennyit tanultál!!

Mi az első babával jártunk úgy, hogy szabályos 5 percesekkel kezdődött, én meg azt mondtam, hogy az nem lehet, mert még van 2 hetem, és hol vannak a 20-15-10 perces fájások. De aztán egy idő múlva mégis jobbnak láttuk bemenni a kh-ba. Igaz, ott meg azt mondták, csak jósló fájások, kaptam nyugtató injekciót. Ez volt éjjel 1 után, reggel 6 -kor szóltam, hogy nekem még mindig ugyanolyan fájásaim vannak. Be is indult a szülés 8-kor, 10ó10-re meg is lett a lányom. Szerintem, ha nem kapok injekciót meg is születik még éjjel a lányom. Utólag átgondolva, az ügyeletes dokinő lusta volt, 6-kor mikor bementem szólni, még nagyban aludt. A dokimat meg nem is hívták időben, szegény szülésznő rohangált telefonálni, pedig egyszerre három szülni készülőre kellett vigyáznia. Szerencsére ez nem a Dél-pestiben volt.
judy68

Detty!
A ruhám készül, febr. 2án megyek próbálni. Akkor már cipővel, melltartóval.

Ha jól emléxem, akkor az AFP-re én vártam egy hetet - mármint az eredményére.

És akármilyen közhelynek tűnik, nem tudod eltéveszteni azt az érzést, mikor megindul a szülés. Tényleg!

Kép Kép
fricky

Detty!
Kíváncsi leszek, bejön-e a megérzésed!
Ha már tudjátok, hogy fiú vagy lány, írj majd!!

Üdv: Judy
judy68

Judy68!
Azért kérdeztem,hogy mikor van kész az AFP,mert már megöl a kiváncsiság.Az előbb beszéltem telefonon a párommal és pont azt mondta,hogy Õ nagyon reméli,hogy jövő héten kiderűl,mert akkor már csak egyféle néven kell gondolkodni,szóval Õ is nagyon be van zsongva!Mindenképp megírom természetesen!

Fricky:Tudsz feltenni képet a rucidról?Nagyon kíváncsi vagyok rá!Vagy majd az esküvőről tegyél fel.Bár én nem tudom,hogy ide hogy kell feltenni.

Annyi kérdésem lenne még,de mikor idekerülök a gép elé mindíg elfelejtem.Le fogom írni,hogy ne felejtsem el.De egy mégis van,lehet,hogy hülyeség:most kikísérleteztem hogyan tudok hason aludni,de olyan hülyeség jutott az eszembe,hogy nem nyomom így a gyereket?Attól is félek,hogy nem fogok tudni szoptatni,mert ügyetlen leszek.Nyugtassatok meg,hogy ti is így voltatok a várandósság idején és nem egyediek ezek a félelmek!

Detty
dettyke78

sziasztok

rövid leszek, mert hulla fáradt vagyok. Majának jön a foga: nem eszik, nyugtalan, sokat fel kell éjszaka, kicsit nehezen viselem. De azért imádomKép És ma 7 hónapos!
Ezvicc küldhetsz nekem is kérdöivet: eper8@citromail.hu
pá-pá

üdv: Györgyi
eper8

Eper!
Gratulálok Majának a hónapforduló alkalmából!!Kép

Dominak már 2 foga kint van (13-án volt 3 hónapos), de szerencsére eddig nem viselte meg. Szoktam neki adni homeobogyót, Chamomilla 5 CH-t, 1 golyócskát ici-pici forralt vízben feloldva, ha nyűgösebb.

Detty,
bízz magadban, tuti nem lesz gond. A kh-ban segítenek a szoptatásban is, ha kéred, de biztosan ügyesek lesztek a babával!!
Szerintem mindenkinek voltak ilyen félelmei, ez természetes.
Az első kettőnél nem, de Domival egész sokáig tudtam úgy félig hason aludni, nem lett semmi baja, pedig jól kitöltötte a pocimat a 4250grammjával.

Ha valamiben bizonytalan vagy,esetleg félsz, nyugodtan írd le, tuti, hogy megnyugtatunk.

Jó éjt!
Judy
judy68

Sziasztok!

Detty! Én is féltem, legszívesebben ideköltöztettem volna a dokit az első terhességem alatt.
Ugyanígy voltam a gyerekorvossal is az első betegségtől kezdve sokáig. Ez sajna ilyen. Ugyanakkor tök jó.
Én Johannát túlhordtam és befektettek. Aztán végül indították. Bulcsút is túlhordtam úgy volt hogy őt is indítják de aztán jött magától szerencsére. Vele nem fektettek be csak CTG-re kellett bejárni naponta.
Szoptatás ügyileg csak arra gondolj hogy menni fog. Nekem a Kismama újság sokat segített abban szinte csak a szoptatásról van szó. Annyit olvastam róla hogy el sem tudtam képzelni hogy nem fog sikerülni.
Judy! babaszoba.hu fele nem jársz már? Csimpit nem tudod melyik fórumon érem utol?

Ezvicc! elküldöd az címét akérdőívnek?

Tibicsoki! mi volt a gond hogy császár lett?/a doki nem arról híres hogy gond nélkül császároz/Egyébként Johannánál én sem álltam messze tőle szerencsém volt megúsztam.

Kép
Kép
sidney

Szia Sidney!
De fórumozok babaszobán is. Csimpi nemrég hívott a Csecsemők témában a "mérleg babák"-hoz. Így már oda is írogatok és ott találtam ismerőst is, egy oviba járnak a gyerkőceink.
Csimpi sajnos most nem lesz egy darabig, valami gond van Kírával, mindenféle vizsgálatokre kell menniük, de nem akart egyenlőre többet elárulni.
Keresd meg a mérlegeknél a hsz-ét és ott tudsz neki írni privit is.

Üdv
Judy
judy68

Sidney!
a cimem zsamboki.judit@gmail.com

Lanyok!
SIKERULT A VIZSGAM!!!!!!
El sem hiszem. Este hivtam a tanart, es mondta, hogy elfogadta a peldat es a szobeli alapjan osztalyoztak, es igy 4lett a jegy. Hat azt hittem dobok egy hatast, en a 2is nagyon orultem volna. Megerte az a sok ejszakazas. Most egy par hetig nyugi lesz, de jon utana az utolso felev, kozben meg irom a szakdogamat.
Koszonom a drukkot!!!!

udv
Judit

ui: koszonom, hogy segitetek a kerdoiv kitolteseben, aranyosak vagytok!!!!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Detty!

Szoptatáshoz kell önbizalom is, úgyhogy hajrá!
De ha valamiért nem jön össze, akkor sincs semmi baj, szeretetteljes gondozás az nem a táplálás mikéntjén múlikKép

Sid!
Toxémia lett a császár oka, ugyanis a 38. heti uh-n kiderült, hogy Fannika nem fejlődött rendesen bent.1 hónap alatt talán 2 mm-rel lett nagyobb a BPD. A 34. héttől kezdve elég magas volt a vérnyomásom, gyógyszert is kellett szedni.Plusz 1 hónap alatt feljött lazán 7-8 kilócska és volt fehérje is a vizeletben, úgyhogy mikor megvizsgált, mondta, h be kell feküdni a kórházba, nem akarja, h baj legyen. Másnap terheléses ctg volt, nem lett túl jó a baba szívhangja, úgyhogy megbeszélte a főorvossal és így javasolta a császárt. Én meg örültem, mert már nyűg volt a dagadt lábakkal.( és lelki beteg voltam, h szülésig kórházban kell feküdni, de persze a baba egészsége volt a legfontosabb)
2 hetem lett volna hátra.Még be se fejezte a mondatát és rávágtam, hogy csináljuk.Ez volt délelött 11kor és 1 körül sétáltam be a műtőbe. De még aznap reggel is 180/ nem tudom mennyi volt a vérnyomásom többször is a gyógyszerek ellenére.
Utána sokszor megbeszéltük, hogy ez így volt mindenkinek a legjobb és egy cseppet sem bánom, h nem természetes úton született.Szóval szerencsém volt a dokival.
Olvasok elég gáz toxémia sztorikat...

KépKép
tibicsoki75

Sziasztok!

Ti hogy tudjátok kitölteni a kérdőívet? Nekem nem enged a kockákba jelölni - vagy csak én vagyok béna???

Sidney!
csak úgy kiváncsiságból, honnan tudtad, hogy babaszobázom is? Vagy találkoztunk ott, csak amilyen szétszórt vagyok, nem emlékszem?

Megyek, mert hétvégén a családom telepszik a gépre.
Judy
judy68

szisztok

Judy kösziKép
Amúgy csak annyira voltam tegnap fáradt, hogy még a dátumot is élnéztem, szóval Majácska ma 7 hósKép.
De a tegnap éjszakánk már egy fokkal jobb volt, de nem akarom elkiabálni.

üdv: Györgyi
eper8

Sziasztok!
Lányok már 3 napja estére olyan ahasam,mit egy zsák kavics olyan nehéz és olyan kemény is.Minden nap szedem a B6-ot,de mégis.Ez biztos normális dolog,azt olvastam,hogy a babóka mozgásától is lehet,de kellemetlem.Úgy érzem magam,mintha halálra zabáltam volna magam,pedig nem eszem sokat ill. többet,mint a várandóság előtt.Ezt jól jelzi az a tény,hogy most vagyok 17+3 és 1,5 kg híztam.Szóval akkor most mi van?
Drukkoljatok,hogy meglegyen az AFP eredmény és mehessek uh.-ra és végre megtudjam,hogy ki is lakik a pocakomaban.

Ezvicc:gratula a vizsgádhoz!Jól szurkoltunk Neked.Én is szeretnék jelenetkeznia Bárcyra logopédiára vagy szomatopedagógia szakra vagy ha nem vesznek fel,mert állítólag nagyon nehéz és szigorú a felvételi akkor megyek ugyanoda csak 2 éves szakvizsgát adó továbbképzésre.

Detty
dettyke78

Sziasztok!

Judy! Láttalak a babaszobán a JF-s topicban,meg ugye itt is. Egyébként köszi a segítséget, de sikerült elérnem, mert a babaszobán írtam Neki és válaszolt.

Ezvicc! Gratulálok ügyes vagy.

Tibicsoki! Gondoltam hogy vmi komoly gond volt. Még jó hogy ilyen alapos dokid van. Legalább gyorsan túl voltál rajta. Nem a szülés mikéntje a lényeg hanem az egészség.

Detty! Pihenj sokat főleg ha érzed hogy fáj akkor ha van lehetőséged feküdj le. Sokat hajtod magad?
De azért nem árt felhívni az orvosod. Vigyázz magadra NE STRESSZelj. Üdv.Sidney

Kép
Kép
sidney

Ezvicc!
Gratula! Ugye mondtam, hogy meglesz? Kép

Detty!
A pocak keményedés teljesen normális dolog, bár nem emléxem, hogy nekem ilyen korán kezdődött volna... Feltétlenül említsd meg a dokinak ha legközelebb mész. És amit Sidney mondott: sok pihenés, és lehetőleg kevés stressz Kép

Judy!
Simán megnyitod a dokumentumot a Word-ben, és nem beleixelsz, hanem töröld ki a négyzetet, és tegyél a helyére egy X-et Kép

Kép Kép
fricky

Jó reggelt!

Szóval megvan az AFP eredmény űgyhogy holnap irány az uh!!!!Nagyon izgulunk!!!!!
Képzeljétek tegnap este ficergett a Dadókám szóltam apának és neki is produkálta magát.Annyira megható volt!!!!Holnap uh után be kell mennem mindenképp a dokihoz úgyhogy megmondom neki a pocakkeményedést!Lehet,hogy pihire fog fogni.Az utóbbi időben tényleg jöttem-mentem,mint egy mérgezett egér,szóval ez az eredménye.A párom is jól lecseszettmhogy miért nem vigyázok jobban magamra!
Detty
dettyke78

Sziasztok!
Én másik topikba szoktam irni de gondoltam megnézem ezt is.Kép Közületek sok a még várandós?
Nekem már Két lányom van.
Szült valaki közületek 2005.01.25 körül?
vagy 2002.09.25körül?
ketten

Fricky!
Köszi a tippet, közben megoldottam másképp, remélem úgy is jó lesz.

Detty!
Tényleg pihenj kicsit többet és feltétlenül említsd meg az orvosodnak!!
Én is kíváncsi vagyok, kisfiatok lesz vagy kislányotok!! Én mindháromnál tudni akartam és szerencsére tök egyértelműen látszott (a két fiúnál mindenképp!)

Szia Ketten!
Ebben a topicban már szinte mindenki szült, azt hiszem csak Detty az aki várandós.
A sima JFK-s topicban vannak többen akik szülés előtt állnak (remélem jól emlékszem, mert mostanában nem jártam ott)

Képzeljétek, lassan 15 hetes Domi, 2 foga van és HARAP!!! Akkorákat harap szopinál, hogy lassan félni kezdek a szoptatástól. Nem tudom, hogyan értethetném meg vele, hogy az fáj. A másik két gyerkőcömnél nem emlékszem, hogy ezt csinálták volna.

Martinnak meg kértem beutalót a Madarász bőrgyógyászatára,mert nem nagyon akarnak múlni az arcán a sebek.Ráadásul a karján jól kijött az ekcémája, de most ekcéma kenőccsel nem kenhetem, míg a sebei el nem múlnak. Már lassan 4 hete itthon van, nehéz lesz újból oviba vinni. A legnagyobb gond az, hogy fertőz, és annyira félek, nehogy a kicsi elkapja. Naponta ezerszer mondom neki, hogy nem szabad Domihoz + a cuccaihoz nyúlnia, szegénykém érti, de rengetegszer kell figyelmeztetnem.
Azért a Madarászba viszem, mert itt a neten sok jót hallottam egy ottani bőrgyógyásznőről. Remélem bejön nekünk is.

Szép napot mindenkinek!

Judy
judy68

Sziasztok!
Mindenkinek koszonom a kerdoives segitseget, aranyosak vagytok nagyon! Mar tovabbitottam is, amiket kaptam eddig.

El sem hiszem, hogy nem kell tanulnom Kép

Detty!
nekem nagyon koran kezdett kemenyedni a hasam,es mindig olyankor amikor pihentem Kép Szoval nem mindig a pihenes a megoldas. De lennek a helyedben,ugy irigyellek. Jo volt pocakosnak lenni, pedig nagyon sokat szenvedtem.

Koszonom megegyszer a segitseget lanyok!!!

Atti
Kép
Andris
u]Kép[/url]
ezvicc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?