Új privát üzeneted érkezett!

Ez a babanet meghülyült, az előbbi üzenet úgy látszott hogy nem ment el, újra írtam, most meg látom hogy mégiscsak elment ....
Bocsánat lányok a duplázásért.

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Anyamanya! most még a régi jött, mert mindig utólag a következő hónapban fizetik. Onnan tudom, hogy felháborodva felhívtam az álamkincstárat és ők mondták, majd a februári kifizetésnél.
Folyadék fogyasztás nálunk olyan változó, hogy csak na. De többségében törpevízmű szerűen működik Ákos. Csak kifelé nem a pelusba megy, hanem gyakorlatilag folyamatosan folyyik a nyála. Már dokinénit kérdeztem, ez normális-e, vagy valami vészjel. Szerinte normális. Csak naponta többször átöltöztetni kicsit unom már.
Meg igazi férfi módjára levesfüggő a gyerkőc. Imádja, főleg ha sűrű vagy tejfölös. Na meg a jó husilevest sok tésztával és zöldséggel. Enni gyakorlatilag mindent eszik amit mi, csak győzzem etetni. Érdekes módon a fűszeres, meg a fokhagymás jön be nagyon neki, na meg a tészta minden mennyiségben.
Lau! Holnap szorítok nagyon! Gyere újból minél hamarabb.
Szerintetek mi baja lesz a gyereknek a macskakonzervtől? Ez komoly! Ma megyek a konyhába és Ákos ül a macsek mellett és a fiókból csent süteményes villával falatozik. A cica meg csak nézte. Utánna ivott jó sokat, vacsizott is, most meg már alszik mint a bunda? Ügyeletet szégyeltem felhívni, dokinénink meg ki van kapcsolva.
anyuszi3

Csajok,
na vagyok!!!!! Kép
Egek,mennyi mindent irtam tegnap!
Talan meg egyszer eszembe jut,csak azt nem fogom tudni,kihez szolt! Kép

Beszti,
koszi,hogy beraktal minket is a tablazatba!

Csirkesz,
ha majd egyszer olvasod! Nagy gratulacio Kiscsirkeszhez! Kép Nagyon szep kiscsaj mar most! Kép

Kormi,
a mi lakasunk is kb.olyan lehet,mint a tietek. Vagyis nem is a mienk,hanem a foberloe. Kép Kép
72 nm,de csak 2 szobas,ami ugye vajmi keves egy 4 tagu csaladnak. Van egy igen kicsi,ablaktalan helyseg,az a gardrobunk,ha szepen akarom irni,ha csunyan,akkor a tarolo,folyton kupi van benne. Siman at lehetett volna alakitani a lakast,benne meg egy felszobat,mert nagyon szeles a kozlekedo.
Nagyon mennek mar innen,utalom,foleg most,hogy kedves szomszed neni bombolteti a tv-t reggeltol ejszakaig,iszonyuan idegesit,minden szot erteni. Kép
Mi nagyon szeretnenk hazat,nem akarok tobbet tarsashazban lakni es mas hulyesegeit hallgatni.
ja,koszi a linket,megneztem,szoval az van,amit az elobb irtam.

Nevek nelkul,mar nem tudom,kiknek,szoval akkor mindenkinek: Kép
Bilizes: egy jo darabig nem fogjuk elkezdeni,majd csak nyaron a nagyszuloknel. raerunk meg boven,Csanad is ket es fel evesen lett szobatiszta ea agytiszta egyszerre es nem maradt le semmirol. Kép
Ja: anyos ugy szoktatta ra annak idejen a ferjem,hogy raparancsolta a bilire,kezebe nyomott egy konyvet,raszolt,hogy maradjon ott,o meg elment boltba. Gyerek egyedul a hazban. Persze ott maradt,mert volna felkelni. Es persze termek is lett valami mindig ennyi ido alatt. Nagyon brutalis,de anyos a mai napig veri magat,hogy o milyen szuperul nevelte a gyerekeit. Kép Kép Szegyellhetne magat.

Csanad mutete febr.2-an lesz a Budaiban. A drno a heten meg szerette volna csinalni,marmint a jovo heten,de nem tudtak volna anyas szobat adni,ugy meg nem egyeztem bele nagyon kicsi meg ahhoz,hogy egyedul hagyjam 2 ejszakat egy korhazban. Raadasul evekig hallgathatnam a szemrehanyasait. Ismerem. azt hiszem,nem is meseltem nektek,mit csinalt,amikor Csongi megszuletett. Szoval,jottek ertunk a korhazba Apaval. Csani bohockodott es leesett a lepcson meg bent az epuletben. En kezemben baba es vagas a hasamon,igy Apa vette fel es vigalta meg. (regen igy mondta. Kép )4 nap mulva nagy bekesen fekudtunk otthon az agyban kettesben (Csani es en),amikor is siro-vadlo hangon nekem szegezte a kerdest: Miert nem dajkaltal meg????? Nem tudtam,mire gondol. Pontositott: Amikor leestem a korhazban a lepcson,miert nem dajkaltal meg???? Ekkor mar zokogott,egy pillanat mulva en is. Iszonyu elmeny volt. Nem akarom,haogy valaha az eletben ugy erezze,hogy cserbenhagyom. Nagyon erzekeny,nem tudom,hogy fogja feldolgozni a korhazat. Bar most varja,milyen lesz a doktorneninel aludni. Kép
Csongi megy a nagyszulokhoz egy hetre kozben. Hat...felkothetik,igazi kis ordogfajzat lett,kegyetlen szofogadatlan,egesz anp rosszalkodik,de annyira edes,folyton rohog,odavagyunk erte. Kép Kép

Kepzeljetek,kb. 2 hetig ataludta az ejszakakat,egy ideje megint nem ,egy csomoszor felebred es ordit,muszaj atrakni a nappaliba a jarokaba. Foga nem latszik,hogy jonne,nem tudom,mi van,de mar megint tok faradtak vagyunk..
Tapszert nem nagyon issza. Van valaki,aki ad mar zacsis tejet a gyerkocnek? Forralni kell meg? Es higitani?
Hulye kerdes: Adokartyaja van mar a gyerekeiteknek? Nekunk annak idejen Csanadnal mar tok hamar el kellett inteztetni a mu nkahelyem szerint,de most Csonginal nem mozdultunk.

Anyamanya,
azt hiszem,emeltet kaptunk,legalabbis meglepoen sokat. Kép Bar en alapbol meg vagyok lepodve,kiderult,hogy a velem egyforma diplomas,ugyanolyan kategorias baratnom JOVAL kevesebb gyedet kap,mint en.Nem ertem.

Tuti kihagytam valamit,sot valamiket,de most mar lepek,mert lenn vagyok a kavezoban. Kiderult,hogy azert kell ezentul password,mert a kornyeken valaki netezett az o wi-fi-jukkel. Nahat,hogy milyen emberek vannak!!!! Kép Kép Kép

Lau,
jaj,nagyon rossz lehetett,hogy vartal es megsem mutottek meg! Na,most mar nemsokara tul leszel rajta!
A fiuk mar az emeletesagyukban alszanak? Ha jol ertettem,mar megvettetek nekik.

Jo ejt,
Inimma
inimma

Kezd nálam is kialakiulni a függőség. Olvasok-írok-megint olvasok-megint írok.
Pledit! Miért ne lehetne? Ilyen időben ráadásul már baci se marad meg a levegőben. Az idősebbek szerint egyébként ez normális idő, csak az utóbbi években elszoktunk a normális téltől.
Inimma! Mi a szopizásról egyből zacsis tejre váltottunk úgy 2-3 hónapja. Higítani felesleges, így is alig van tej benne, mondta a dr.néni és a védőnő kivételesen egybehangzóan. Tényleg! Nekem 3.gyerkőc, összesen 5 védőnő. Ebből egy volt, amelyik ért is valamit, a többit egyszerűen túl kellett élni. Valóban ilyen rossz a helyzet, vagy csak nekem nem volt szerencsém soha?
Na most már tényleg lépek, apa morog, ő is netezne néha.
anyuszi3

Sziasztok!

Köszönöm mindenkitől a kedves fogadtatást!

Mindenkinek milyen gyönyörű gyereke van! Tök jó nézni ezeket a fotókat!

Tcis
Oké, akkor kaja ügyben megnyugodtam, Máté is kb. így eszik (székletügyben is hasonló a helyzet). Vacsorára 2 virsli Neki is lecsúszik (hogy hova fér?!), viszont a háromszög sajttól kiütése van. Egy idő elteltével újra szoktam próbálni, de eddig mindig az volt az eredmény, úgyhogy most hanyagoljuk, pedig enné...!

Lau
Hogy miért nem hamarabb írtam? Hát, nem is tudom... Jó volt a háttérből is figyelni, de most Marcsa jelentkezésén felbátorodtam...
Igy ismeretlenül is nagyon szorítok Neked, hogy minden rendben legyen.

Kata
Családi pótlékot én is a megszokott kevés összeget kaptam, na de majd februártól...!
Kérdezted, merre lakunk: Bp.,IV.ker.(Újpest)
És Ti?

Vera
Igen, elvileg az ételben levő folyadék is számít. Máté még szopizik (reggel, este), napközben viszont nem iszik túl sokat, igyekszem sűrűn kínálni, de csak néhány korty csúszik le. Remélem, hogy elég.

Edit
Köszi, hogy ilyen részletesen írtál az étkezésről, nagyjából nálunk is így megy.Reggel-este szopi, reggelire általában gabonapép így-úgy ízesítve, tízóraira danonino, vagy ilyesmi, ebédre főzelék (2-2,5dl), uzsonnára gyümölcs vmivel (túrókrém v. piskóta stb.), vacsorára kenyér, sajt, felvágott, PARADICSOM (nagy sláger). Próbáltam egy időben vacs-ra főzeléket, de úgy 23h körül felébredt, és sírt, val.szeg nyomta a pocakot.
Az állandó mérésről jut eszembe, hogy én meg születése óta úgymond naplót vezetek, néha már soknak találom, de nincs szívem abbahagyni...
Levegőzés: ilyen hidegben csak nagyon röviden (fél óra). Arckrémezés!! (legalábbis Máté arca borzasztó érzékeny. Eddig használtam a Bepanthent, most kiegészítem Eucerin krémmel)

Elnézést, ha hosszú voltam.
Mindenkinek jó éjt!
Éva
eve75

Sziasztok!

Ennyi új ember láttán én is kedvet kaptam az íráshoz.(eddig aktívan olvastam)
Az én kisfiam,Máté 2004.11.13-án született 3530g és 53cm-el.Ma már 10 kg és 78 cm.

Pledit
Tényleg hideget mondanak a jövö hétre,de mi biztos ki fogunk menni rövidebb időre.

Kata
Én is vártam az emelt családi pótlékot,sajnos hiába.A környezetemben senki nem kapta meg.

edoci

Kata!

Nem utólag kapunk mindent, azaz majd a februári pénz lesz több? Azért én a huszonvalahányezres különbséget biztos észrevettem volnaKép...

Rakok néhány képet (van, ami még karácsonyi), hátha az én lánykám is fog tetszeni.
KépKép
Kép
Kép
Kép
Ezbutóbi egyébként mókás volt, mert egyik kakis pelusban egy csomó kis kukacszerű izét láttam, hú ezek meg mitől és micsodák? Kiderült, hogy Hanna rájár a rizsre és nyersen eszegeti.KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Összeszedtem magam, és a gondolataimat, és leírtam a tegnapi dolgokat isKép
De most több részletben küldöm, hogy ne szálljon elKép

MosziKép
Viktória hurrikánon nevettünk nagyot, és ma ez eszünkbe is jutott, ugyanis Lili is secc perc alatt szétkapta azt a játéksarkot, amit anyósom férje épített neki, és így nagy vihart kavart ő isKép

VasaniKép
Kosmodisket barátnőm is használta, még a terhessége alatt is, éás nagyon bevált.

TcisKép
Elisa ágyba viszi a kávétKép
Olyan jó megfigyelők a picik, hihetetlen sok dolgot tudnak, minden nap rádöbbenekKép
TV: Lili játékainak a tárolója, egy kis felfújható medence a tv előtt van, így nem tud odamenni, pedig szeretneKép
Reform torta receptjét kérjük szépen!(szerintem)

MaccsKép
Nagy gratula a vizsgákhoz! Depit el kell űzni!
Mi is várunk szeretettel, ha budán jártok, és otthaon vagyunk,állítólag hallgatni nagyon tudokKép
És szerintem itt is panaszkodhatsz, már az is segít!

BesztiKép
A mi adataink(dec.13án)10890g, 80,5cm. szept.13án született Lili, 3700g, és 56cm volt.Ja, és szept. 12re voltunk kiírva, ő 10 percet késettKép(0óra10kor császároztak)

KormiKép
Bilit mi sem erőltetjük, főleg mostanában, hogy észre sem veszem mindig, ha kakil. és ráadásul még humbukol is, mert ha kérdezem, van e kaki, általában az ellenkezőjét mondja a valóságnakKép
Mi születésétől fogva boraxos krémet használunk, és eddig csak kétszer volt gond a fenekével, de akkor is fog miatt.

LivKép
Oltási reakció semmi nem volt nálunk, ráadásul izgultunk, mert karácsony előtt kapta, de nem lett semmi.

MarcsiKép
Üdv itt, majd belejössz te isKépén sem régóta írogatokKépKépet tegyél fel magatokrólKép

LauKép
Kívánjuk, hogy minden rendben legyen holnap, és sok erőt, kitartást a felépüléshez!!!

CsirkeszKép
Csenge tiszta Bazsi, gyönyörű! Köszönjük, hogy engedélyezted a fénykép közzétételét!Kép

Kép
sunimum

Sziasztok!

Ismét üdv az újaknak Kép

Kata! Én is örülök, hogy ez a barihimlő még egyszer max már csak az unokáknál fog megismétlődni Kép Látszanak még a hegek közelebbről. Ami nagyon pici volt, az már eltűnt; 4 nagy csúnya is halványodott már azért. De a feje a haja alatt még mindig sebes Fanninak Kép Szerencsére már nem vakaródzik Kép

Folyadék: hát nálunk eléggé rabszódikus. Van, hogy délelőtt megiszik 4 üveggel ( üvegje 180 ml ), de van, hogy egyet is alig lehet beletunkolni. De mondjuk a minimum bő egy liter naponta. Aztán mikor jól leissza magát, akkor elfogy bő kettő is Kép

Lau! Nagyon szorítok holnap Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Folyt kövKép
MacsekKép
Bölcsi ügyben mázlista vagyKép Nem lehetne egy topic bölcsit alapítani?

ÉvaKép
Máté nagyon helyes srác, írj bővebben magatokról! Lili elég sokat iszik, nem tudom a mennyiséget, de ő szól, ha szomjas.

PocóKép
Lányok még mindig gyönyörűek!!!Nagyon szép Fanni arca, nem is gondolná az ember, hogy két hete még pöttyös Fanni voltKép
A bilihez kötözés nagyon durva lehetett, még jó, hogy manapság már ezt (is) lazábban veszik, vesszükKép

Judy, NikkKép
Nektek is gratulálunk a vizsgákhoz!

ErikaKép
Üdv itt, Zsombi sem kispályásKépZsiványságért gondolom nem kellett a szomszédba mennieKép

DinoKép
Jó hogy már nem betegeskedtek! Tanulni én is gondolkodom, hogy kellene, de ami érdekelne azt nem tudom megoldani idő ügyilegKép Fiaid még mindig naygon helyesek!!!

InimmaKép
Tegnap esti hsz-om elszállt nekem is, lefagyott a gépünk...
13.havit én sem kaptam, pedig elvileg járna, de amit én olvastam ezzel kapcsolatban, olyan bonya a szövege, hogy nem igazodom ki rajta. Majd felhívom holnap a bérügyet, és akkor többet tudok.

VeraKép
Szólj, ha jobban vagytok, mi megyünk szívesenKép
Legalább meghallgatom, milyen légifolyosó altt élniKépKép

Kép
sunimum

Ja, ez lemaradt Kép

Edit! Elvileg nálunk is ennek kellett volna lenni a helyzetnek, mert én sem voltam még bárányhimlős. De összeteszem a két kezem, hogy nem jött ki rajtam, mert egyrészt eléggé ramaty helyzet lett volna, ha még én is az vagyok, másrészt meg én alapból elvakarok mindent, még akkor is, ha nem is viszket. Mi lett volna akkor velem így, egy nagy seb lettem volna??? Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

CsengőKép
Hányingerre nincs valami homeopátiás bogyó?vagy valami gyógytea?

VeraKép PleditKép
BölcsiKépde jó nektek(meg Macseknak is)épp ma gondolkodtam, hogy lehet, hogy kéne szeptembertől, hogy egy kis közösségbe menjen(lusta anyja nem viszi játszóházba), de nem tudom, hogy hogyan oldjuk meg az én és apja beosztása mellett. Szerintetek azt lehet egy bölcsiben, hogy mondjuk egy héten nem viszem minden nap, csak mondjuk háromszor, vagy négyszer? Vagy hogy van olyan hét, amikor csak kétszer?
És ezt a gyerek hogy viselné? Mire megszokja, már megint nem megyünk, aztán két nap szünet, és megint megyünk?

KataKép
Még nem emelt a csp, mert ezt is utólag fizetik, mint a gyedet, gyest. Majd februártólKép(jön a dőzsölésKép)

PleditKép
szreintem lehet menni ilyen hidegben is, maximum rövidebb ideig. De lehet, hogy ilyen hidegben nem is esik olyan jól sokat kint lenni...

InimmaKép
Megnézzük azt a helyet amiről írtam, pestszentimrén, és ha ok, gyertek mellénk. Ikerházak csak, így legalább nem kell attól tartzani, ki a szomszéd, és mekkora baromKép
Ha érdekel, elküldöm az oldal címét. Szegény CsaniKép
Ha a dokinéni csini, biztos élvezi majd a bentalvástKép(legalábbis reméljük)

Míg írtam, jelentkezett még egy új mamóKép
Neked is üdv közöttünk!
Fényképeket kérünk ám Minden új babáról mamáról családról!!!

Liliről én most nem tudok frisset feltenni, csak a karácsonyit tehetném mégegyszre, de az már voltKép
Majd holnap, mert most dolgozom.

Ja valaki kérdezte, merre lakunk, mi a XI. kerületben. És Lili már eszik mindent, sajna régóta nem szopizik...

Na befejezem, és nagy bocsi, a szófosásértKép
Remélem bepótoltam az elmaradásomatKép
Jó éjt mindenkinekKép

Móni

Kép
sunimum

Móni! A kötözés tényleg nagyon durva volt még így elmesélve is Kép Szerencsére férjem nem emlékszik rá Kép Az miatt érdekes egyébként a helyzet, mert kierőszakolni sikerült nála a bilizért. Viszont másfél évesen kórházba került, nem volt ott ez a "terror", és kapásból nem volt szobatiszta, pelus kellett neki. Annyira azért mégsem működött tökéletesen a dolog.

Egyébként finoman megoldva néha nem árt a nyomás. Dóri aug eleje óta szobatiszta, de úgy, hogy pisi a vécébe; kaki meg pelusba ( mindig szólt, hogy kakilni kell, és kérte a pelust ). Akció után meg pelus le, bugyi vissza. Aztán dec közepén mesélte a gondozónéni a bölcsiben, hogy Dóri szólt neki délelőtt, hogy kakilni kell, és kért pelust. Gondozónéni közölte, hogy olyan neki nincs, de van helyette vécé. Erre Dóri kért egy bilit, zutty bele, és oké volt minden. Jan elején pedig csak úgy magától bele a vécébe. De itthon nem volt hajlandó kaki miatt ráülni a vécére. A januári akciója után egy kicsit berágtam, és nekiálltam disznózni. Este kérte Dóri a pelust, mire közöltem, hogy nincs pelus, ilyen nagy lánynak nem kell már. Viszont ahogy pisilni tud a vécébe, úgy kakilni is lehet. Három órán keresztül mentünk a vécére 2-3 percenként, eredménytelenül. Már majdnem én adtam fel, de egyszer csak nagyot ordított Dóri, hogy sikerült Kép ÉS azóta eszébe nem jutott a pelus. Háááááát, egy kicsit disznó voltam vele én is, de megérte.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Lanyok,
az elobb elfelejtettem meg vmiben tanacsot kerni. Azt irtam,hogy Csongi ejjel tobbszor felebred. Ez meg hagyjan,sajnos megszoktuk. De par napja kb.1 oraval lefekves utan is felebred,nem ordit,hanem olyan,mit aki teljesen kialudta magat-dumal,nevet,szorakozik. Nagyon rossz ez igy,mert Csanit se hagyja aludni es ha athozzuk a nappaliba,akkor meg ugye mi is huzhatunk vagy a konyhaba vagy aludni mar 9-kor.
Naponta ketszer alszik meg,egyszer delelott jo hosszut,egyszer meg kb.3-4 ora korul delutan 1 orat. Este 7-kor ujra kibukik,2 napja a lefekvest attettuk 8-ra,hatha jobban elfarad,de semmi hatasa. Ha nem rakom lke aludni delutan,akkor nagyon elfarad,csak sirdogal mindenert estig.
Szombaton annyira elemeben volt ejjel 10-kor,hogy kenytelen voltam kivenni az agyabol es jatszottunk,evett,ivott 3/4 11-ig.Utana is igen nehezen aludt el. Hat...fogalmunk sincs,mit lehet tenni. Szerintetek???? Legyszi,valami otletet!!!! Kép Kép

Sunimum,
nekem is nagyon bonyolult,amiket olvastam a 13.havival kapcsolatban,foleg,hogy tokre ellentmondo hirek voltak.
Egyik baratunk baratnoje Pestszentimren lakik,azt mondja,az egvilagon semmi repulozajt nem hallanak.
Megnezitek vegul a hazat,hogy dontottetek?

Anyamanya,
szerintem en kaptam,ezt tovabbra is tartom. Tizen 6-7 ezerrel volt tobb.

Anyuszi,
hat,megprobalkozunk a zacsis tejjel. en szivesen adnek meg tapszert,de ha egyszer nem szereti...
Vedono: nekunk 2 gyerek- 4 vedono. A mostani jo,kaptam tole nehany valoban hasznos tanacsot. Nem lattuk mar tobb honapja,mert orvoshoz mashova jarunk,ezt tudja es nem nyaggat. Egyebkent ne izgasd magad,valszeg nem tudnak tobbet,mit Te a 3 gyerekes tapasztalatoddal.
En azert nem vagyok verprofi gyereknevelesben,de kulonosebben nem erdekelnek es erdekeltek a vedonok es tanacsaik. legtobbszor a valasz vmi hummogesfele volt,vagy :nem is tudom,lehet stb.
Inkabb babanetezek. Kép

Beszti,
igen, a Te lanykad is tetszik!!!!! Kép Kép
Hat a rizses sztori nem semmi!!! Hogy vettetek eszre,tettenertetek??? meseltem a ferjemnek,jot nevetett,hogy mi mindenre kepesek ezek a gyerekek!! Kép Kép Kép

Alvasugyben ne felejtsetek irni,legyszi!!!!!!

Inimma
inimma

Sunimum,
most olvastam,amit irtal a hazrol.
Jo,kuldd el az oldalt legyszi.
Leszunk szomszedok? Kép

Hat,dokineni nem biztos,hogy szimpi lesz Csaninak,amikor vizsgalta,majdnem megrugdosta es kozben azt kiabalta,hogy ELEGEM VAN!!! Kép Na ezen jot derult dokineni,de azert amikor elmentunk, szolt,hogy maskor ne rugja meg. Kép Kicsit egett a fejem,de mit csinaljak,ennel jobban nem tudtam lefogni.

Eldugulok,ilyen az,ha vegre raszabadulok a netre.

Inimma
inimma

Te jó ég, mennyit írtatok! Ráadásul vasárnap! Hajnalig olvasni fogok. Kép

Éva, evés: Dávidom reggelije általában gyümölcs, vajas kenyér, sajt, vajas pirítós, bundás kenyér, joghurt, illetve néha lekváros kenyér v. fánk, túrógombóc, ilyesmi. Ebéd, vacsi pedig főzelék, párolt zöldség, husi vagy tojás, esetleg tészta, gombóc. Változó, mennyit eszik, attól függ, mi a kaja. Kép Sokat szopizik, napközben kb. 5x (de változó, hogy hányszor rángatja le rólam a melltartót Kép), éjjel kb. 2x.

Erika, üdv. itt neked is.

Dino, továbbra is nagyon helyesek a srácaid.

Judy, na, bepiáltál? Kép

Kormi, Benedek tök édi lehetett, ahogy ült az ágy közepén, és dumcsizott a játékainak.
Tudjátok már, hogy hogy fogják hívni a kistesót? Bocs, ha esetleg írtad már, és csak én nem emlékszem.

Lau, drukk holnapra!

Kata, mi még az eddigi összeget kaptuk (csp), de ez is úgy van, mint a fizetés, hogy most még a decemberit utalták, tehát majd a következő lesz az emelt, nem?

Most ezt elküldöm, mielőtt elszállna, aztán olvasok-írok tovább.

Kép

Kép
liv

Anyuszi, macskakaja: Kép A dobozán rajta vannak az összetevők, azokat olvasd el, hogy miket tartalmaz!

Többen írjátok, hogy régen hogyan szoktatták rá - nagy büszkén és "bölcsen" - az anyukák a gyerekeiket a szobatisztaságra. Szegény gyerekek, micsoda görcs lehetett bennük! A lelkükkel a mama nem sokat törődhetett... Bár az is igaz, hogy régen sokkal kevésbé voltak tájékozottak, jól informáltak az anyukák, mint ma. A védőnők se ilyenek voltak, nem volt net, mást írt a szakirodalom stb. Az én szüleim is mesélik néha, hogy őket hogyan nevelték... Nem hiszem, hogy vigasztalja őket, hogy akkoriban kevésbé voltak tájékozottak a szüleik - mert mi van az anyai ösztönnel, a megérzésekkel, az odafigyeléssel a gyerek igényeire?

Inimma, Csanád - lépcsőn leesés: hihetetlen, hogy milyen érzékenyek az ilyen kicsi gyerekek, mindent megjegyeznek, aztán egyszer csak az embernek szegezik a kérdést - ami szerintem jó, mert jobb, hogy a szülő tud róla, mi bántja őket, így választ is tud adni, magyarázatot, és a gyerkőc is megkönnyebbülhet, mert ezek az apróságok, amiket mi sokszor észre se veszünk, hogy nyomaszthatják őket néha.

Dávidnak nincs még adókártyája.

Ébred, később folyt.

Kép

Kép
liv

Na, akkor most jön a beígért folytatás:

Beszti Kép
Gyönyörű szeme van a kislányodnak. Nekem nagyon bejön, de Zsombi véleményét csak holnap tudom megkérdezni. Nagyon jó, hogy kézben tartod ezt a táblázatot, én biztos lusta lennék ezt a rengeteg adatot rendben tartani Kép RizskukacokKép

KataKép
Mi Budaörsön lakunk, de elég gyakran előfordulunk a szüleimnél a Gellért tér környékén is (Csirkeszéktől két saroknyira Kép)
Családi pótlékot én a januári gyedemmel együtt kapom a munkahelyemtől (TB kifizető hely) január utolsó munkanapján, azaz nálatok is valószínűleg utólag, februárban lesz csak a megemelt összeg a számládon.

Éva
Folyadék: Zsombor egy rettenetesen keveset evő és ivó kölök, viszont még mindig lelkesen szopizik. Elég sokat aggódtam azon, hogy elég-e neki a bevitt folyadék és ételmennyiség, míg aztán kb. két hónapja kórházban töltöttünk két hetet, és volt pár nap, amikor fejnem kellett a tejet. Azóta tudom, hogy simán megvan neki az anyatejből a napi egy liter folyadék Kép (és ahhoz még vizet is iszik kb. két decit naponta)

Anyuszi
Macskakaja: nem hiszem, hogy baja lesz a kicsinek tőle. Zsombi a nővéremék kutyája által lerágott csontot szopogatta a minap nagy lelkesen, az unokahugim viszont rendesen belakmározott a kutya táljából, mire észrevették, és egyiküknek sem lett "kutya baja" Kép sem. Azért figyelgesd, de maximum egy kis fosival meg fogjátok úszni, szerintem.

Inimma
Sajnálom Csanit. Olyan pici még, de szerencsére hamar hazajöhettek, ahogy olvasom. És az, hogy bent leszel vele, tuti nagyon sokat fog neki számítani (még ha elege is lesz Kép). Ügyesek legyetek! Kép
Éjszaka: mi is ébredgetünk pár napja kb. két óránként, de szerintem mi az aktuális szemfogak miatt szívunk ezerrel. És ehhez még hozzájött egy kis megfázás is. Biztos nem akar valahol egy fogacska kibújni Csoginál?
WiFi-lopás Kép

SunimumKép
Hát, tényleg elég huncut kisfiam lett. Bár még inkább jócsont, mint rossz. Pont olyan, amilyet szerettem volna. Kép A képen éppen elbújt ám, és várta, hogy megkeressem (de azért a fotózást hagyta Kép)
10 perc késés Kép. Lili igazi csajszi.

Pledit
Mi ilyen időben is kimegyünk sétálni, de inkább többször kevesebb időre, és a pofiját mi is kenjük jó zsíros krémmel. Egyébként se én, se Zsombóc nem bírjuk sokáig a hideget. Apa igen, tehát ha itthon van sétaidőben, tuti átpasszolom neki a feladatot. Kép

Valaki kérdezett régebben a Helen Doron early english-ről: mi voltunk már egy bemutató órán itt Budaörsön. Nekem nagyon tetszik, bár elég húzós az ára, de nagyon szép kiejtéssel beszéltek, nagyon jó hangulatú foglalkozást tartottak, és a "nagyobbak" olyan természetességgel beszéltek angolul (persze a maguk korának megfelelő szókinccsel), hogy én később tuti be fogom íratni Manót egy ilyenre. Az a jó benne, hogy nem kell magolni, és hogy ilyen korai idegen nyelv tanulásnál még nem rögzül az, ami nálam is gáz, hogy beszéd közben állandóan átfordítom fejben az angolt magyarra.

Na, most ennyi. Mindenki másnak egy nagy kedves MUKK!

Erika

Erika

Kép

Kép
zsombi

Edoci, üdv. neked is.

Anyuszi, én is sok rosszat hallok a védőnőkről; a miénk szuper!

Beszti, Hanna egyre szebb. Rizs: Kép

Oltás: ez érdekes: milyen durvának mondják a 15 hóst, és milyen sokan vagyunk itt, akiknél semmi reakció nem követte.

Móni: Csenge tiszta Bazsi? (!) KépKép

Inimma, nincs ötletem, nálunk is van, hogy Dávid este 10-kor még tökre nem álmos, hiába ringatom, szopi, egyszerűen nem tud elaludni, akkor játszunk, amíg el nem fárad. Estefelé már igyekszem nyugis játékokat játszani vele, meg jó, ha napközben sem pörög túl.

Nem bírom visszaaltatni, most a férjem ringatja, de nagyon sír, úgyhogy megyek.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Tök jól beindult a topic! Én is akartam egy csomót írni, de ma a párom dolgozott a gépem, s amúgy is ramaty állapotban voltam ma egész nap, sajna most már mindkét fülem gyulladt, s ettől totál fejfájós és szédülős lettem mára. Benedek popója javulgat, erre ma estére a kukaca töve lett csúnya piros, s nagyon tiltakozott a bekenése ellen.

Így inkább máskor írok, most csak pár régebben beigért képet rakok fel, kommentárral.

Benedek karácsony este nagy kegyesen puszit ad (kizárólag csak szájra)
Kép

Csilla és Benedek első találkozása decemberben: Benedek oadment Csillához, hogy megölelje, de szigorúan kihúzva magát, s lábujjhegyre állva, nehogy Csilla legyen a nagyobb
Kép

Benedek kedvenc sportja a lépcsőmászás volt
Kép

A nagy zimankóban azért a nagyszülők csináltak minihomokozót a piciknek
Kép

Nagy családi ebédnél Benedek nekiesett a galuskának, ki is ürítette az edényt
Kép

Csilla kapott egy játékbabakocsit, annak levettük a kupoláját, s tökéletes volt babatalicskának
Kép

A nagy játékra megszomjaztak
Kép

A bilizés témához: Csilla már jó ideje bilizik, előre szól, ha kell neki, mondjuk nála mindig fontos kérdés volt a kakitéma, s már nagyon piciként is csak akkor volt hajlandó kakilni, ha kibontották a pelust. A nagyszülők meg nagyon büszkék voltak, hogy rá tudták venni Benedeket, hogy letolt gatyával ráüljön a másik bilire Csilla mellé. Na, emiatt bizonygatják, hogy majd ők milyen gyorsan rászoktatják Benedeket...
Kép

Lehet, hogy még írok, de most ezt elküldöm, el ne vesszen.
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

LivKép
Bazsi=BotiKépKépKép
Bocsi, és köszi, csak kavarogtak a gondolatok a fejembenKépPedig már rég tudom a neveketKép

InimmaKép
Megnézzük mindenképp, de a ház még szerintem nem épül, a webcím:www.lc.hu, és ott bal oldalon az új építésű ingatlanok, majd pestszetimre lakópark.Ez az azonosítója annak az oldalnak, ahol a mi általunk kinézett ház van. A mellette lévő lenne a tiétek, ha tetszik, és ha szomszédok szeretnénk lenniKép
http://www.lc.hu/piclook.php?azonosito=9586&kieg=_v&projekt_az=469

Kép
sunimum

Jó reggelt a későn fekvőknek!KépKép És mindenkinek!Kép
Én korán kelő vagyok, Beni megy iskolába reggelente.

Popsikrém: én gyakorlatilag nem használok, csak ha piros a popsi. De csak nagyon ritkán az. Mindig törlöm popikendővel...

Liv!

Nálunk nem tudom, hogy volt-e oltási reakció, mert közben beteg lett. Pl. kötőhártyagyulladása volt, ami lehetett az oltástól is, de anélkül is. Az jó, ha nincs semmi baja!KépKép
Azért azt ne feledd, hogy a környezeti elvárások sokszor rontanak az anyai ösztönön. Azért anyáinkat és minket nem feltétlenül ösztönösen neveltek. Ha így lett volna, akkor biztos nem szoptatnak annyira keveset (de már eleve a kórházi szétválasztás is megkérdőjelezhető). Olvastam egyszer egy régi gyerekneveléses könyvet, hát ma égnek állna a hajunk azoktól, amit akkor javasoltak az anyukáknak (sőt, majdnemhogy olyan hangvételű volt, mintha ezt így kéne kötelezően, mert ha nem...)
Vajon mi miért csináljuk így a dolgainkat? Miért vagyunk "ösztönösebbek" vagy azt hisszük, hogy azok vagyunk? Azért, mert lehet, mert tájékozottak vagyunk, mert a környezet is megengedi, elvárja, stb. De azért még ma is igaz, hogy nagyon sokan, akik olyan hatás alatt állnak, nem a szerintünk optimális módon csinálják. Bizony még mindig van kórházi elválasztás, korai hozzátáplálás, korai biliztetés, stb.

Folyadék: én nem tudom, mennyit iszik, mert még szopizik. Változó, hogy mennyit, de tegnap kb. 5-6-szor.

Pocó!

És felnőttkorban állítólag sokkal rosszabb. Magas lázzal, levertséggel. Jó, hogy a gyerekek túlestek rajta. Nálunk a két nagyobb már igen (Nátán csak 3 hónapos volt).
Szobatisztaság: mivel Dóri már addigra szobatiszta volt (hisz tudta, hogy mikor kakil, irányítani tudta, hogy csak a pelusba történjen, tehát kontrollált volt, ez ugye a szobatisztaság), ezért ez a kis rásegítés nem disznóság.Kép Erre mondtam, hogy ilyenkor már más, ha az ember egy kicsit besegít.

Sunimum!

Szerintem ha egész napra vinnéd azokon a napokon, az nem biztos, hogy jó lenne. Még a 3-4 éves óvodásokon is látszik, hogy megviseli őket, ha nem mennek (pl. betegség miatt). Persze nem mindenkit...
Olyan bölcsi van, ami "játszóház"-szerű. Sajnos szerintem nem.

Lehet, hogy sokan nem értenek egyet velem, de én azt gondolom a bölcsi csak kényszermegoldás. Akkora való, ha egy anyuka dolgozik és nem tudja hova tenni a gyereket. Akármennyire úgy látszik, hogy a gyerek már nincs annyira el az anyuval egész nap, az egésznapos gyerektársaságra nincs igénye ekkora korban. Lehet, hogy otthon kell változtatni a dolgokon, pl. jobban belevonni a háztartásba, kicsit segíthet, amit tud (Hanna nagyon szeret pl. mosógépet, mosogatógépet pakolni) vagy olyan elfoglaltságot kitalálni (rajzolás, gyurmázás, építőzés), ami jobban leköti. A társaságigényre pedig ott vannak a játszóházak, barátok, ilyen csoportok, mint ez a topik, stb.
A másik, ami miatt én nem adnám bölcsibe a jelen helyzetünkben az az, hogy önző anyuka vagyok.KépKép Ne másnak kezdjen el dolgokat, ne más lássa fejlődni, ügyesedni, okosodni.
És a következő pedig az, hogy amíg én itthon vagyok vele egyedül vagy a testvéreivel, addig egy bölcsiben hány gyerek jut egy gondozónőre? Olyan szabályokat kell megtanulnia, betartania, amik abból a kényszerből adódnak, hogy több hasonló korú gyerekkel kell osztoznia.
És ne értsetek félre, nem a bölcsi ellen vagyok, hanem amelett, hogy ha az anyukának módja van rá, akkor maradjon a gyerekkel. Szerintem nagyon érdemes.

Inimma!

Aha, tettenértük. A fénykép is akkor készül, addigra az egész rizseszacsit birtokbavette és úgy mászkált.Kép

Zsombi!

Én is lusta vagyok. Még jó, hogy értek annyira a számítógéphez, hogy az Excel elvégzi helyettem a főbb dolgokat, nekem csak időnként karban kell tartani. Meg jó lenne gyakrabban feltenni a táblát, na ahhoz tényleg lusta vagyok, mert nagyon macerás...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Jó reggelt mindenkinek!
Sunimum
Megpróbálok feltenni képet Mátéról,igaz nem friss,de azt majd legközelebb.

Inimma
Máté a születése óta végignyüzsgi az éjszakát,nagyon nyugtalanul alszik.fel kell hozzá kelni vagy 10-szer.Mostanában de. alszik 1 órát,du kb másfelet(nem viszi túlzásba,sokszor még ennyi idő alatt is 1-2-szer vissza kell altatni)és így is este 10-kor már rá kell oltani a lámpát.Ha esetleg 1 alvás kimarad és hamarabb ágyba kerül,mondjuk 8-kor,egy óra múlva fent van.Hihetetlenül rossz alvó.Ráadásul most jönnek a fogai.Sajnos nálunk ilyen a helyzet alvástémában.
Kép
Szép napot mindenkinek!
Edoci

edoci

Zsombi,
en erdeklodtem a Helen Doron angol felol.
Irtam nekik melt egy hete,azota semmi valasz. Kép
Akkor ezek szerint sikeres a dolog,ahogy irtad.
Most mar elgondolkoztam,hogy beprobaljuk-e Csanivalde nagyon sokminden erdekelne elotte,persze jopar kerdest feltettem nekik melben,lehet,azert nem valaszoltak. Kép
Irtad,hogy huzos az ara. Megis mennyi?

Majd irok meg,most eppen megint wifizunk Kép,de meg reggeliztetek,fozok.

Inimma
inimma

Sziasztok!
Koszi az egyutterzest, probalok kitartani a hanyassal, habar iszonyu hetvegem volt. Van homeopatias bogyo, pl saepia, de nekem nem valt be. AMugy irtam a szuleteshete varandosok klubjaba is, es kaptam egy jo hosszu listat, hogy mi segithet, mar lassan a vegen jarok de eddig semmi nem jott be. A fejem is egyre jobban zug.
Ma meg ugy orultem, hogy ujra atalussza a gyerek az ejszakat.Erre megfogtam es tuz forro volt. Amugy semmi baja, csak 39.5 volt a laza. Adtam neki kupot es most viszem du -n dokihoz.

Lau, nagyon drukkolok!

CSirkesz neni lehet hogy mar otthon vagy??

Udv az ujaknak:
csengo
Vendég

SziasztokKép

LauKép
Remélem végre összejön a műtétKép Milyen hülye dolog ez, rákészülsz, aztán meg haza kell menni, mert nem férsz be? Fúúú...KépKép Megy a sok drukk továbbra is!!!Kép
Bazsi isteni kis kópéKép
Köszönjük a fotót pici Csengéről (persze a mamájának is köszönjük)KépKép

BesztiKép
Hanna nagyon szép, biztos lesz "rá" jelentkezőKépKép
RizsKép
Tábla szupi!! Köszönjük!Kép
Eszterem 75 cm és hm... hát.. kb. 10 kgKépKép

CsengoKép
Kitartás!! Teljesen érthető, hogy nem vagy feldobott állapotban, ha egész nap (sőt éjjel) is rosszul érzed magad..Kép Mínusz 5 kilóKépKép Remélem gyorsan vége lesz ennek az időszaknak, aztán lehet nagyokat örülniKép
LázKép Majd írj, hogy mi volt a dokinál! Remélem amilyen hirtelen jött, úgy el is tűnik.

PocóKép
A lánykád gyönyörű, mint mindig!!KépKép

DinoKép
Örülök, hogy a kölkecek jól vannakKép
Utólag is boldog születésnapot kívánunk Eszti jóképű kis vőlegényénekKépKép Külön örülök, hogy az egyik fotón ő is szerepelKép
Persze Bernát is igen helyes kissrácKép Nem fogja hagyni, hogy a bátyus begyűjtsön minden környékbeli csajszitKép Mondjuk remélem is, mert Donát már elígérkezett EsztinekKépKép Vagy azt csak mi, anyukák szeretnénk??Kép
Nektek hol sikerült hitelt intézni, úgy, hogy GYED-re is adtak?

AnyusziKép
MacsikajaKép Szerintem egy-két falattól nem lehet baja, de azért majd írjKép Igazi vidéki gyerkőcKépKép

MarcsiKép
Üdv a topikbanKép

ÉvaKép
Neked is üdv a topikbanKép
Édes a lurkód!Kép
Evés: mennyiségeket nem tudok írni, eszik amíg kér, aztán abbahagyja, nem igazán erőltetem utána. Eszti még szopizik, de szerintem már komoly mennyiségeket nem. Tehát reggel kis összebújás, aztán igazi "felnőtt" reggeli: kifli, vaj, felvágott, sajt, ilyesmi. Ha nem alszik délelőtt, akkor tízórainak kis gyümi (ha kér), ebéd: általában amit mi eszünk, uzsi: gyümi, vagy kis nasi (pl. csoki nélküli túrórudi, vagy krémtúró), vacsi: kb. mint a reggeli. Lefekvés előtt még általában lecsúszik 150-200 ml babatej is. De nem mindig. Sőt van, hogy a reggeli mellé is azt adok neki.
Persze napközben többször iszik is, imádja a sima vizet, de a teát, gyümilét is és elég sokat "vedel" szerencséreKép
Plusz amikor eszébe jut leteper és szopizik picitKép Főleg elalváshoz kell még neki.

ErikaKép
Üdv neked is!KépKép
Itt is egy kispasiKép Milyen huncut nézése vanKép

EdociKép
És még egy fiúcskaKép

Klassz, hogy ennyi új mami és babi van itt!! Írjatok minél többet magatokról!KépKép
És tényleg jöhettetek volna hamarabb isKépKép

LányokKép
Örülök, hogy szóba jött a 15 hós oltás, kb. egy hónap múlva Esztinek is esedékes lesz...
Amúgy most akkor minket érint az oltásrend-változás, vagy csak új cuccot nyomiznak a babákba, de az időbeni elrendezés marad??

Bilizés: Eszti még nem próbálta... Az unokatesója egy évvel idősebb nála. Õk is kb. másfél évesen, nyáron kezdték mutogatni a lánykának a bilit, meg szabadon hagyták a popsiját, hadd csurogjon a pisi, őszre minden erőltetés nélkül rászokott a bilire. Persze éjszakára még adtak rá pelust, de napközben egyre kevesebbszer kellett, mára már nagyon ritka, hogy "baleset" történik. Szóval, én is valahogy így szeretném...

Bölcsi: én nem tervezem beadni Esztit, remélem nem lesz semmi, ami miatt mégis kelleneKép
Egyébként szeret más kölkökkel játszani, de itthon is nagyon jól elvan. A tavaszt, a jó időt viszont már nagyon várom, mert akkor a kinti világ is jól leköti majd. Most tervezzük egy itteni kismamával, hogy alakítunk egy baba-mama klubot. Először felmérjük, hogy van-e rá igény, aztán belevágunk. Úgyhogy reményeim szerint ott is lesz alkalom más gyerkőcökkel ismerkedni...Kép

Most megyek, felébredt a lánykaKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

Húha, rengeteget írtatokKép

Próbálhatom összeszedni magamatKép

Szóval a nem alvós babáknak: citromfű tea és esetleg hársfa is. Mindkettő altató hatású. természetes és bababarát. Én herbáriát használok. Azért merem ilyen bátran mondani, mert épp most katam levelet a barátnőmtől, akinél "elromlottKép"
Bogi lányuk( egyidős a topic babákkal) alvókája és ez tökre bevált. Szerintem EdoiKép próbáljátok ki.

SunimumKép Persze várunkKép Szerintem a hét közepén már tuti fogadóképesek leszünkKép

CsengöKép Reméelm már nem sokat kell kibírnod, de be kell valljam a -5 kg nálam csak álom, és tökre jó lenneKépIlyen láz nálunk is volt szilveszterkor, lehet, hogy nálatok is nyom nélkül eltűnikKép

PleditKép HaliKép Mostanában mikor sétáltok? Esetleg összefuthatnánkKép Bölcsinél nálunk azt mondták, hogy menjünk be személyesen és nézzünk körül. Délelőtt 9-11-ig. Amint meggyógyul a törpe teljesen( ma már teljesen jól van, nem is náthás) megyünk. legalább nem unatkozunkKép

KormiKép Annyira édes Benedek a képekenKép A füledre próbáld ki a svéd cseppet. Szerintem rontani nem ronthat, és hátha javít. Nekem egyébként a meleg só az adu ászom.

BesztiKép Kis kínai lett Hanna?Tuti keméynítő hiánya van. De legalább nem az orráb a dugta, mint annak idején én a dolgokat.Bölcsi ügyben teljesen egyetértek veled, de a GYes semmire nem elég, és sajna legtöbbünknek hitelek és lakásügyletek mellett minden piszkos anyagira szüksége van.

MarcsaKép Ti merre laktok pontosan?

AnyusziKépMacskakajaKép állítólag hozzávalóit tekintve olyan, mint ahúskonzerv, csak a csomagolása 1 rétegű a több helyett. Ha nem állt régóta, szerintem sem lehet belőle gáz.

InnimaKép Csani igazi pasi. Akkora hülyeség, hogy a csajok érzékenyebbek.EGy fiút minden sokkal jobban megvisel. De legalább tudod, hogy te vagy a nagy szerelem mindigKép Szoítok, hogy minden rendben menjen. MNÁlunka kórházas tapasztalat az, hogy max akkor mehettem ki a szobából, ha aludt, különben nagyon félt és üvöltött mint a sakál. Szerencsére én iks végig mellette lehettem. Igaz Csani már nagyobb, de akkor is tök fontos, hogy végig lásson.

Na, eldugulok, mert vár a mosogatás, meg apalacsinta sütés.

Vera

hvera

Vera!

Ja, de az mindenkinél még jópár hónap (2 éves korig ugye még Gyed van). Igaz, ha valaki bölcsit akar, annak érdemes igyekeznie a férőhelyek miattKép.
És ez a kényszerhelyzet, amiről én irtam, ha valakinek dolgoznia kell, akkor találjon egy jó bölcsit, jó megoldás.
Mondjam azt, hogy nekünk nincs is választásunk?
Itt a "városkánkban" nincs bölcsi. Viszont ha Bp-re vinném, az egy csomó út neki, még egy óvodást is megvisel (látom, a szomszédunk minden nap viszi oviba a lányát, reggel 6-kor már indulnak, pedig autóval mennek), nem hogy egy ekkora kicsit.
Nekünk is van autóhitelünk, pár hónap múlva (ezt remélem isKép) lakáshitelünk.
Úgyhogy minden teher a páromra hárul, hogy megkeresse a pénz, és itthon tudjak maradni. De nem panaszkodhatok, mert hála Istennek sikerül!Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Liv,
egyetertek azzal,hogy regen az anyukak nem voltak ennyire tajekozottak,nem volt ennyi ujdonsag-bababarat dolog,mint most. Szoval biztos elkovettek mai szemmel nezve hibakat,de azert anyosom szerintem tenyleg durvan csinalta,kiadhatta volna az esze,(regi nevelesi elvek ide vagy oda) hogy nem hagyom a gyerekem egyedul egy bilin. Kép Ja,a mai napig buszke erre. Kép
Es a ferjem a mai napig konyvvel vagy ujsaggal meg WC-re,nagyon utalom ezt a szokaast(naluk mindenki ezt teszi,anyja ,apja,osszes gyerek),mert Csaninak tetszik a dolog nagyon,bar en nem engedem,ne uljon mar a buzben 1 orat,inkabb uljunk egy padon a parkban egy konyvvel. Masreszt ha beul kozben olvasni,nem jon ki joooo hosszu ideig,ami nem fair a tobbiekkel szemben,akiknek esetleg varni kell. Aposom igy kezdi a napjat: reggel 7-8-ig kotlik,persze senki ne akarjon ezidotajt pisilni menni,ok mar tudjak,turelmesen varnak. En mar tok sokszor megszivtam,terhesen vagy szoptatosan tartogattam,mar minden bajom volt,majd' bepisiltem,szoval haragszom is aposra rendesen. Na kicsit eltertem a targytol,ezzel csak azt akartam irni,mennyire felre tudjak nevelni a szulok,rossz szokasokra szoktatni a szulok a gyereket meg a wc-n is. Persze ez nem altalanos,de a ferjem peldaja negyon szembetuno,lagalabbis nekem.

Alvas: lehet,hogy este tulporog Csongi,akkor megy a birko-birko ,de eddig is igy volt,azert nem ertem. Tegnap ejjel 11-ig kurjongatott,szerencsere Csanit nem ebresztette fel.

Csengo,
probald ki a gyombert. Igaz,hogy en nem probaltam,csak bekeszitettem vesz esetere,de Csonginal nem volt egyaltalan hanyingerem,igy nem kellett. Csaninal a 13.hetig hanytam ejjel-nappal,nem hasznalt semmi. Kép

Pledit,
szerintem ki lehet menni,mi legalabbis keszulunk,de nem babakocsival,csak ugy gyalogosan,hatha igy nem lesz annyira nagy a fazas. Kép

Zsombi,
nem hiszem hogy fogacska jon,bar meg mindig csak 6 van es honapok ota nem jott uj. Nem erezni egyaltalan. Tanacstalan vagyok,lehet,hogy tobbet kellene levegore menni????

Kormi,
nagyon jok a kepek!!!! Szuper,hogy majdnem egyidos Csilla es Benedek,mindig tok jol el fognak tudni jatszani. Csak kar,hogy messze vagytok,ugye?
Hogyhogy nem akar gyogyulni a fuled? Nem szedsz semmit,nem szabad? De hogy birod a fajdalmat? Magatol nem fog meggyogyulni,nem ?

Sunimum,
megneztem,nem rossz!!!!!
Csak a kozlekedes lehet arra szornyu....vagy nem ?
Mikor mentek ki?

Edoci,
akkor nalatok sem tul rozsas a helyzet alvas teren. Mit probaltatok eddig ellene? Mit csinaltok,ha este egy oar alvas utan felebred a gyerkoc?

Vera,
igen,szerintem is a fiuk erzekenyebbek.Legjobb pelda a noverem fia. Penteken mult 13 eves,de folyton,minden hulyesegert bujik az anyjaba. Mondjuk ez szerintem mar tulzas.
Azt en is gondolom,hogy ki nem nagyon mehetek majd a szobabol.majd akkor zuhanyzom ,ha jon Apa,wc-re meg legfeljebb jon velem .O No de csak 2 nap,csak kibirjuk valahogy. Talan az ott-tartozkodassal enm lesz gond,okos gyerek,lehet vele beszelni,de en a mutettol,pontosabban az altatastol parazok legjobban. Kép
Ti laktok Pestszentimren? Most mar engem is elkezdett erdekelni a Sunimum-fele haz. Kép

Felhivtam a sulimat,nem kaptam 13.havit,allitolag kaptam 0.havit tavaly januarban. Nem ertettem pontosan,de csak tudjak.
A megnovelt gyed meg valoban febr.3-an jon. Akkor nem ertem,mit kaptam tobbet mar januarban. Persze ezt nem kerdeztem meg toluk> Kép

Eva,
kaja: Reggeli:kb.masfel deci babatej,kenyer,felvagott,sajt,uborka vagy lekvaros kenyer,stb. Tizorai altalaban nincs,mert Csongi egesz delelott alszik. Ebed; amit mi.Uzsi;joghurt,gyumolcs,neha tejpep. Vacsi: megint,amit mi,bundaskenyer,rantotta,szendvics. Lefekves elott egy nagyon keves babatej. Ja es mindenbol hihetetlen mennyiseget kepes benyomni! Imad enni,amit en is imadok,mert az nagyfiam meg nagyon rossz evo sajnos.

Tenyleg,lehet adni mar a gyerkoknek mezet es gombat? Persze kulon-kulon. Kép

Inimma
inimma

Sziasztok!

Suminum
Bővebben magunkról? Mit is írjak? Teszek egy fotót, bár nem friss, 2005.08.Kép
Közel 3 éve vagyunk házasok, Máté az első babánk, és szeretnénk még! Újpesten lakunk, első saját lakásunkban (illetve a miénk és a banké... hitel...), néhány év múlva szeretnénk vidékre költözni. Én bankban dolgozom (-tam), férjem könyvel. Ilyesmi infokra gondoltál?

Beszti
Hanna gyönyörű! És ez a rizses dolog... igazán ötletesek a gyerekek.

Anyuszi3
A védőnőkről: sajnos, nekem sincs szerencsém, az első vérig sértődött, hogy nem az Õ rendelőjükből választom a gyerekorvost (kb.20 percnyire van tőlünk), hanem a tőlünk 5 percnyire lévő rendelőből. Nem is értem, miért hozzájuk tartozunk! Kb. 3x ha itt volt, de már a terhességem alatt is csupa hülyeségeket hordott össze. Szerencsére ősztől más van, Õt egyszer láttuk, különösebben nem is hiányzik, de legalább kicsit normálisabb.

Inimma
Nem lehet, hogy sok Csoninak a napi két alvás? Egyéb ötletem nincs (illetve a fogak!), nálunk is hasonló volt a helyzet, ébredés után fél-egy órával ébredt Máté, és onnantól kb. 2-3 óránként. Kérdeztem a drnőt, hogy mi lehet az ok, aztán javasolta, hogy térjünk át a napi 1 alvásra, húzzam ki a délelőttöt, időben ebédeljünk, aztán rögtön tegyem le. Miután ez kialakult, az esti alvás is helyrejött. Ez csak egy ötlet, hátha...
Bocs, ha elkerülte a figyelmemet: Csanit mivel műtik?
Én mézet már adtam Máténak, semmi baja nem lett tőle, gombát még nem mertem.

Liv
Köszi a részletes leírást az étkezésekről, bátorítva érzem magam a bundáskenyérhez! Eddig nem mertem. A 15. hónapos oltást mi múlt héten kaptuk meg, és azóta sincs semmi! Sőt, még a helye sem látszik.

Vasani
És itt rögtön folytatnám is az oltásról való hsz-t, látom, kérdeztél róla: mi most az új oltási rend szerint kaptuk a 15.hónaposat, egyetlen szuri volt, karba, bőr alá, hosszabb és vékonyabb tűvel, MMR (mumpsz, kanyaró és rubeola)oltás. 18 hónaposan kapunk legközelebb, akkor lábba és izomba (DPT, Hib, OPV - remélem, nem írtam hülyeséget, úgy emlékszem, ezeket mondta a drnő). Ami érdekes, hogy a tőlünk 1 hónappal idősebb ismerős baba még a régi rend szerint a két szurit kapta (1 hónappal elcsúsztak, 16 hónaposan adták be neki, ugyanúgy a múlt héten).
Ezek szerint orvosa válogatja?!
Köszi Neked is az étkezési leírásokat, nagyjából nálunk is így megy. Csak a babatej nem ilyen kelendő.

Edoci
Nektek is Máté!! Pont egy hónap van a fiaink között! Huh, ez tényleg fárasztó lehet, mármint a nem-alvás. Külön szobában van?

Sziasztok
Éva
eve75

SziasztokKép

Először is üdvözlet minden új anyukának és persze a babócáknak isKép!!!

Lányok többen is írtátok,hogy kelnek a gyerkőcök többször éjszaka,sajnos Míra alvókája is elromlott teljesenKépKép.Mindennap fél hatkor kukorékol már(eddig7-8-ig aludt)és napok óta éjjel is borzasztó rosszul alszik,van hogy teljesen éber,néha álmában sír keservesen.Tudom,hogy eddig voltam elkényeztetve alvásügyileg(bár napközben max 1óra szunya van)most nagyon kifacsartnak érzem magam.Gondoltam rá,hogy ezek a szélsőséges frontok is bezavarhatnak,mindent nem kenhetek a fogára.Megajándékoztam magam életem első szemránckrémével....

Péntekre végre megjött az összes újra kért igazolás a szocpolhoz,tudtam menni intézkedni az OTP-be.Persze nem ám olyan egyszerű,előre kitöltött nyomtatványokkal is 1órába telt az igény beadása+ma jött volna az értékbecslő de mire hazarohantam Mírával lemondta majd holnap...Negyedszer is ki kell kérnem a tulajdoni lapot(4×4000FT)mert a benyújtáshoz elfogadják széljeggyel(direkt megkérdeztük előre,hogy ez nem lesz e akadály,mert már folyamatban a levétel)de most közölték csak akkor folyósítják az építtető felé a szocpolt,ha benyújtom a "tiszta"tulajdoni lapot.Rendkívüli levétel újabb 10.000Ft lett volna és kb egy hét.Azt is mondták,hogy így is 4hét mire utalják.Már fapofával veszem az akadályokatKép.Éva látom bankban dolgoztál,nagyobb rálátásod van a dolgokra. Egy esetleges nagyobb összegű kölcsön esetén,van valami jó tipped bankügyben?Pár év és némi plusz tőke után szeretnénk majd családiházat építeni,bár most egy kicsit besokaltam...

Én levittem Mírát egy órára félig gyalog,félig babakocsival,de cudar szél van és kb-10fok,remélem nem fázott meg.Jó sok réteg volt rajt és próbálkoztam sállal is,de ordítva tépte le magárólKép.Akartam venni neki a DM-ben szél ellen hírdetett krémet,persze hiánycikk így a Níveás testápolomból kentem a pofijára.Sudocremet nem mertem,az én ránctalanítómat semKép,Ti mit kentek ilyenkor az arcukra???Esetleg valami gyógyszertári kence?

LauKép
Tudod egy topic szorít érted!!!!!!!!

CsengoKép
Még nem volt időm gratulálni,most pótolomKépKépKép!

BesztiKép
Tábla szuper,majd próbálok Mírám adatainak utána nézni,január elsején volt 74cm(Apa bejelölte az ajtófélfán,onnét puskáztamKép)kilóról viszont fogalmam sincs(kb10kg).

Mindenkinek millió puszi,vár a vasalatlanKép!

Viola
h_viola

Sziasztok!

Húú, micsoda a termés. Alig tudom követni. Pár hét agonizálás után már sokkal jobban vagyok, megpróbálom felvenni a versenyt és ismét aktív üzemmódba lépek.

Erika, Éva, Edoci üdv a topicban.

LauKép
Remélem már túl vagy a műtéten és holnap már minden okés. Múlt héten apámat is megműtötték vastagbéllel és nála láttam, hogy a műtét utáni második napon már sokkal jobban volt. Gyors gyógyulást és mihamarabbi hazamenést kívánok Neked!

Szobatisztaság: Minek erőltetni? Én is csupa butaságot hallottam már a szüleim korosztályától. Szüleim engem is másfél éves korom körül már biliztettek. Szerintük imádtam nézegetni a magazinokat bilizés közben. Persze nem szóltam előre, kétéves korom körül apám megunta és belenyomta az orromat. Állítólag utána minden okés volt. Nem tudom, mi inkább játszunk és majd ha előre szól, gyorsan kakilunk.

Kajcsik: Áron már evett gombát és mézet is. Egyiktől sem lett baja. Elemben rántottát, bundás kenyeret még nem mertem adni.

BesztiKép
Köszi a táblát. Áron 78 cm és 9,7 kg.
Bölcsi ügyben egyetértek veled, csakhogy ismerek olyan anyukákat, akiknek sokkal jobb ha visszamennek dolgozni. Nem anyagilag, hanem annyira nem bírják az otthonlétet. Dolgoznak négy órában és kivirultan mennek haza. Egy depis anyánál jobb pár óra bölcsi. A második gyerek lehet, hogy nálunk is korán megy majd bölcsibe. Már most nagyon nehezen bírom a lakást.

KormiKép
Elég sokáig húzod ezt a fülfájást. Látta már doki? Csilla és Benedek nagyon édesek és ha a mamád látható a képen, akkor nagyon hasonlítasz rá.

CsengőKép
Gratulálok! Láttam a 2006. őszi fórumban, hogy augusztus 17-re vagy kiírva. Én augusztus 24-re, bár UH szerint és szerintem is pár nappal hamarabb foggant. Eddig én is elég rosszul voltam. Émelyegtem egész nap, hulla fáradt voltam, semmihez sem volt kedvem. Egy pár napja sokkal jobb, emélygés múlóban és sokkal több az erőm is. TK szerint az első 14 hét ilyen húzós, remélem már neked sem tart sokáig.

EdociKép
Nem írigyellek kisfiad alvása miatt. Próbáltátok már az ágyat máshová tenni?

PocóKép
Voltatok már neurológián?

Megyünk uzsizni,

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

ISZONYATOS MENNYISÉGEKET ÍRTOK!!! Ez az egyetlen hátránya, hogy egyre sokasodunk, hogy egyre reménytelenebbnek érzem a helyzetem, képtelen vagyok mindent figyelmesen végigolvasniKépKépKép Reggel óta kb. 4x duráltam neki magam, de soha nem értem a hsz-ek végére. Most már kénytelen vagyok cetlire írni a hozzászólásaimat, mert egyszerűen nem bírok annyi mindent fejben tartaniKép

PleditKép
Én is mindennap kiviszem Marcit, még akkor is, ha csak max. 15-20 percet tudunk kint lenni. A friss levegőre mindenképpen szüksége van, szeret is sétálgatni, ilyenkor az esetek többségében babakocsi nélkül, csak a ház előtt "tücskörészik"Kép

AnyuciKép
MacskakajaKép Bízom benne, hogy semmiféle maradandó károsodás nem marad utána, a könyvek sajna csak a vegyszerekre (mosóporok, öblítők, tisztítószerek, stb.) térnek ki mérgezésügyilegKép Macskakaját sehol nem említenekKép

EdociKép
Újként Te is érezd otthon Magad nálunkKép

BesztiKép
A képeket látva szerintem Hanna rettentően hasonlít a tesóira. Vagy csak én látom így? Kiköpött Beni és NátánKép
Bölcsi: hát nálunk a "muszáj-lesz-beadni" helyzet áll fennKép Így hát szeptembertől elkezdődik Marcinak is a mókuskerék, persze nagyon sajnálom, de egy fizuból képtelenek vagyunk megélni. Szerencsések vagytok, hogy Ti meg tudjátok oldaniKép

InimmaKép
Családi pótlék: Te kis mázlista!! Én miért nem vagyok olyan szerencsés, mint Te??

KormiKép
Helyesek nagyon a képek, az az anyapuszis teccik a legjobban. Én is alig várom, hogy Marci puszikát adjon. Most ugyanis a puszi inkább egy pitbull harapásához hasonlítKép

Anyuci említette, hogy nagyon leveses a kölök. Erre ötlött fel bennem egy újabb kérdés, Ti komplett ebédet celebráltok? Mert én bevallom, leginkább csak főételt készítek, annak is örülök, ha gyorsan össze tudom ütni, levesre inkább csak hétvégén van időm.

Pusz és mukk mindenkinek, akinek most nem írtam név szerint az nem azért van, mert nem érdekelnek, hanem mert Marci után kell ugra-bugrálnomKép Remélem nincs haragKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!

koszi a tippekeket, de a gyomberrel kezdtemKép Elso nap meg jo is volt. Aztan hanytam es utana mar megenni sem tudom, semmilyen formaban.

Msot delutanra picit jobban lettem, mar ettem is 2 zsemlet. Ket nap utan jol esett. Mar megint fogytam, de ne irigykedjen senki, mert amikor elmult a hanyas, utana visszajott ram minden duplan. (persze most szoptatok is mellette.) Olvasom a topicocat es mindenhol megkerik a varandos anyukakat, hogy fuggesszek fel a szopit. Ezt megelozendo en elhallgatom.Kép

15 honapos oltas utan nalunk semmi nem volt. Persze most telt el a 3 het es a dokibacsi szerint virusos torokgyulladasa van Mikinek. (Kicsit gonosz vagyok, de a kuptol hatha jo nagyokat alszik....)
Amugy nem latszik rajta a nagy betegseg, csak idonkent meggyullad a teste.

BEszti, sajnos nekem gozom sincs mekkora a gyerek. A merlegen ugral vagy ha nyugton van akkor elprogramozza, igazan jol megmerni meg nem tudjuk. Az oltaskor ugye mar lelogott a merolecrol 82cm-t es 10.20kg koruli erteket irtak a kiskonyvbe. Kisteso aug 17-re varhato.

Mennem kell, mert a nagy beteg pakol, de gyorsan annyit, hogy en a www.pdsz.hu alapjan dontottem ugy, hogy nekem megsem jar 13. havi. (azert meg nem adtam fel, hatha a kervenyezos kategoriaba beferek.)

csengo
Vendég

Na még egy nekifutásKép

MarcsaKép
Én sem bíznék meg brókert, ismerve magamat úgyis az lenne, ha kapnék tőle valamilyen tippet, én is utána járnék, hogy tényleg az a legjobb-e. Nem mernék teljesen megbízni egy vadidegenben és akkor még fizessek is neki egy halom pénztKép

EveKép
Akkor mi majdnem földik vagyunk, mi a XIII. kerületben lakunk, Újpest határához közel, a Jász u.-Futár u. sarkán.

ViolaKép
Arcra nem szoktam kenni semmit, Hannának is, Marcinak is inkább a szája szokott nagyon kicserepesedni, ezért kenem őket (fehér) Labello-val.

Na most már télleg mennem kellKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Csengo!

Én szoptattam még Nátánt az első 4,5 hónapban Hannával babásan.
Ha bármi gond van (görcs, vérzés,stb.), akkor tényleg fel kell függeszteni, de egyébként nem. Lehet, hogy egy idő után neked lesz kellemetlen (mellérzékenység), lehet, hogy te szeretnéd elválasztani, de amíg mindketten szeretnétek, akkor miért hagynátok abba?
Egyébként változhat a tej íze és félidő körül a mennyisége is csökken, lehet, hogy akkor magától is abbahagyja.
Érdemes beleolvasni ide:
http://www.lll.hu/node/124

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

BEszti! Elolvastam es parancsszora nem hagyom abba a szopit, csak ha nem birom. Mivel mar kb 7 kilo minusznal tartok (mai meres eves elottKép )felek, hogy a szopival mergeket is eszik a gyerek. Amikor hanyt a mult heten elrohantam es vettem babatejet, de 3 napig kinaltam es nem hajlando meginni. Igy meg hogy nincs mivel helyettesitsem, nem tudom leszoktatni a szopirol. Pedig pont 1 eve, hogy mar csak a bal mellemet hasznalja es mostmar tenyleg szembeotlo a meretbeli kulonbseg. BEvallom nem a szopi szentsege, hanem a lustasagom miatt nem hagytam fel a szoptatassal. Nem tudom mit csinalnek ejjel 3-kor, amikor a cicin 2 perc alatt visszaalszik, kezben viszont felebred. Szoval ha nem lennek ilyen lusta a gyerek mar reg tehentejet vacsiznaKép

Kerdezte valaki a folyadek mennyiseget. Hat a szopi miatt gozom sincs, hogy 2l, vagy 2 deci a napi adag. De tenyleg azt mondta a dokiba, hogy 1 liter folyadekot kell meginni, persze leves, tea, tejcsi mindennel egyutt.

Mi most nem fozunk, mert nagyon kivagyok, de nem csinalok maskor sem teljes ebedet. Vagy leves van, vagy fozi, vagy valami mas.

Andi, bevallom irigykedtem amikor irtad, hogy neked alabbhagytak a tunetek. Nekem most nagyon gaz, szinte csak sirni tudok, de ha percekre jobban vagyok, akkor remenykedem hatha most csak 14 hetig tart. Fokent az jar a fejemben, hogy az elso babamat 13 hetesen vesztettem el, es akkor is vegkinlodtam 3 honapot, megkinlodok en, csak valaki mondja meg hogy biztosan megmarad a baba. Mikinel bizakodobb voltam, akkor ugy gondoltam a kudarc utan, hogy barmit tulelek csak vegre anya lehessek.Abbahagyom a nayfogast, de legalabb kiirom magambol, mert a ferjem mar kivan.

Mar olyan kivancsi vagyok Csenge szuletessztorijara (hatha konnyebb a masodik , mint az elso) es persze Boti reakciojara.

Inimma, en mar mezet adok a gyerkocnek 1 eves kora ota, persze csak kaveskanallal a teaba. Gombat meg nem mertem adni, de a kornyezetemben mar kapnak a babak. Csak en a gombatol nagyon megszenvedek igy hatha orokolte es ezert ovatoskodom. Nalatok is egeszben jon ki a kakiban a zoldborso repa stb? Mert szerintem mar reg emesztenie kene....

Mennem kell, mert apa vegzett a furcsivel es mi mar alszunk....

LAu remelem mar tul vagy rajta.

Tobbiknek MUKK:
csengo
Vendég

CsengőKép
Ez nem kérdés! Gyönyörű szép, egészséges kisbabátok fog születni augusztusban meglátodKép

Andrea

KépKép
Áron

Eva,
koszi az alvas-otletet,szerintem nagyon jo!!!! Eddig nem jutott eszembe,hogy tul sokat aludhat nappal es ezert nem alszik ejjel.
Megprobaljuk,bar nehez lesz,mert pl. a mai alvasa igy alakult: ebredt 8-kor,aludt 9-11-ig,fel 2-tol 3/4 4 -ig ujra aludt es mar megint. Azert nem ez az altalanos,nagyon gyanus nekem ma ez a rengeteg alvas,csak nehogy beteg legyen.
Ugyhogy holnap proba,majd beszamolok!!! Kép Kép

Csengo,
most is legyel bizakodo,maskepp nem lehet!!!! Kép

Hat...hogy a masodik konnyebb-e,mint az elso...Az elso nalam nem volt tul fajdalmas,tenyleg nem mondhatnam,hogy hu,de rossz volt,viszont eltartott 9 ora hosszat. Masodszor majd' megpusztultam,legalabbis nagyon fajt,valoban,de csak 3 es fel ora vol ossz-vissz. Jo,a vege csaszar lett,de mar a tolofajasaimtol szabaditottak meg,ugyhogy rendesen sem tartott volna tovabb.

Nem tudom,hogy jon ki a repa es a borso,de holnap borsofozelek lesz az ebed,majd megfigyelem. Kép

Fozes:
en altalaban szoktam levest is most,hogy Csani nem jar oviba,tehat itthon ebedel,mert imadja. En nem ,ugyhogy nem is nagyon eszem. De Csongi is eszi + meg masodikat is.

Inimma
inimma

Sziasztok!

Beszti! Viki 8,96 kg 75,5cm volt az utolsó mérésen.
Szeretném elkérni a táblázatodat (nem kép formában), hogy a webes albumunkat tudjam követni.
És lenne egy ötletem még. Mi lenne, ha lenne egy másik tábla, amiben benn lenne, hogy ki hol lakik.
Elkérném a régi tábládat, és azt feltenném képként a webes albumba, persze kibővítve az utóbbival, vagy esetleg megcsinálod? Első ötletem szerint a régi táblát tegyük oda fel, hogy ki mikor mennyivel született, és hol lakik. Ezek úgy is állandó adatoknak minősülnek. Kép
Nálunk puffasztott rizs szokott a pelus szélébe vándorolni. Kép

Marcsi! Üdv köztünk! Kép
Nem drága a játékház? Nézz szét, hogy van-e babaklub a közeletekben. Nekünk van itt a kerületben, é csak 600/hó. Szerintem kicsit jobb, mint a játszóház.

Lau! Épp hétvégén gondoltam rád, hogy remélem már jobban vagy műtét után, erre most olvasom, hogy halasztották. Így most drukkolok, hogy minél hamarabb túl legyél rajta.

Éva! Üdv köztünk téged is!
Nálunk változó, hogy mennyit eszik ill iszik Viki. Van, hogy alig eszik, van hogy nagyon ügyesen szerintem neki megfelelő adagot. Ivás: egyelőre most a gyümilevek és víz megy nagyon, gyümi léből van hogy két kis doboz, és még legalább 2,5 dl víz. De van hogy több.
Mi még szopizunk 3-szor, az alvásokkor. Éjszakai már nincs szopi, arról le van tiltva, de még akkor is felébred éjjel.

Erika, Edoci! Üdv nektek is! Kép

Csirkesz! Gratulálok a tündéri lánykához!

Szobatisztaság: Én is nyáron akarom lekezdeni, akkor szerintem a legjobb.

Inimma! Nekünk sincs még adókártya. Lépcsőn leesés. Kép

Móni! Neked is csak azt tudom javasolni, hogy nézz szét, hátha van a kerületetekben valami babaklub, és az majdnem olyan mint a bölcsi, mert bár nem hagyod ott a csemetét, de gyerekek között lehet.

Betegeknek jobbulást!

Anita! Nekem azt mondta az asszisztensnő, hogy minket nem érint, azaz következő oltás 3 évesen lesz.

Hvera! Nálunk is ezt javasolta anno a védőnő, de egyik tea sem jött be. Kép Maradt a nem alvás.

Képek: Lányok! A webes albumba tennék még fel képeket. Jelenleg: Beszti, Hvera. Lau, Tcis és Viola tett fel családi képeket, ill. Noémi babaképet.
Erika, Éva, Marcsi! Ti is küldjetek képet, képeket!
A többiek küldjetek családi és babaképet a gabor@na.hu címre.
Beszti, Hvera. Lau, Tcis és Viola! Ti pedig küldhetek friss képet, ha akartok!
Persze ha valaki akar maga is tehet fel képet.
Még egyszer a cím:
Http://kep.tar.hu/oszibabak
Belépéshez: oszibabak jelszó: babanet.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Megint mennyit írtatok, nem győzöm végigolvasni, pedig én elég aktív szoktam lenni. Kép

Beszti, teljesen egyetértek mindazzal, amit írtál (mint általában), különösen a bölcsivel kapcsolatban.

Anita, nálunk még a régi oltást kapják most a 15 hónaposok - ezek szerint ez tényleg orvos-, illetve városfüggő, én úgy tudtam, azt mondta a gyerekorvos, h még mindenki a régit kapja -, viszont ami új, hogy lesz 18 hós oltás is, eddig a 3 éves volt a következő.

Inimma, együtt laktok az anyósodékkal ezek szerint?
Méz: mindenhol azt olvasom, gyerekorvos is és védőnő is mondta, hogy 2 éves korig ne, gomba: 3 éves korig ne!

Viola, mi Atodermet használunk, az egy nagyon jó testápoló (nekünk bőrgyógyász ajánlotta, és tényleg jó).

Andi, apukád belenyomta az orrodat??? Szó szerint???

Kata, nálunk is általában csak egy fogás van, leves csak néha.

Csengő, remélem, hamarosan jobban leszel.

Liv

Kép

Kép
liv

Hali

Hűha, kiteszem a lábam, oszt annyit írtok, hogy esély sincs elolvasni..

Szóval, mi hétvégén báloztunk. na, nem ittam le magam, mivel Kisgé még 3* szopizik naponta. de azért volt egy kis pezsgő meg egy pici vörösborKép
jótékonysági bál volt, sokat táncoltunk, jó voltKép 27 féle étterem hozta el a kajákat....nyamiKép
meg korizni is voltunk, Gergő is kipróbálta, 26-os koriban nyomtaKépKép persze nem bírt megállni a jégen, én vonszoltamKépKép valaki meg is jegyezte, hogy nem lesz nagy hokisKépKép hát, tényleg teljesen átadta magát a nehézségi erőnekKép

Újaknak üdvKép

Kata
én is max félórás kajákra vagyok hajlandó hét közben, főzelék, vagy egytálétel, néha leves. de nem mindennap.

levegőzés
hát nálunk néha kimarad, főleg, ha valamelyik beteg és akkor a másik is bünhődik szegény.
de most vettünk szupi sícuccokat, már fel is avattuk ebben a hidegben, nem fázott senkiKép

Lau
Sokat gondolok Rád, remélem most már tényleg túl vagy rajta)

szobatisztaságKép
Gergő is csak 2,5 évesen lett szobatiszta, akkor viszont pár nap alatt és kínlódás nélkül. nem tudom minek erőltetni, nem kényelmesebb bilit mosni, wc-t keresgélni sokszor..na jó, mondjuk olcsóbbKép

Csirkesz
Remélem már otthon vagytokKép ugye mekkorát nőtt hirtelen BotiKépKép én mikor hazajöttem Kisgével, Nagygé hirtelen olyan óriásnak tűntKép hívtalak, de nem vetted fel, biztos szopiztattálKép
Csenge nagyon szép bébiKépVárjuk Kiscsirkesz születéssztorijátKép

Csengő
drukk, hogy vége legyen a rókakoma látogatásainak.
nekem is a 2. szülés volt sokkal fájdalmasabbKépKép igaz, az első gyakorlatilag fájdalommentes volt, mivel annyi málnalevél teát vedeltem előtte.

na puszkó
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Andi! Kép Neurológushoz végül is nem Pestre mentünk el egyenlőre, hanem itt ajánlottak egy állítólag tök jó dokit. Hát ég és föld volt a kettő... Nem ordított le minket, nem rémisztette meg Dórit, tök normális volt. Nagyjából mondjuk ugyanazokat a dolgokat csináltatta Dórival, mint a múltkori neurológus, de nem olyan stílusban, hogy mondja a gyereknek ordítva, hogy mit csináljon, és meg sem várja az eredményt Kép A lényeg: lehetett nagyon enyhe fokú hipotónia ( 100%-ra nem tudja már állítani így utólag 3 és fél év után, de valószínűsíti ), de ez mozgásban abszolút nem látszik meg, abban nincs semmilyen lemaradása. A beszéde az, ami elég szembtűnő még mindig. Azokat javasolta fejlesztésként, amik amúgy is megvannak a bölcsiben ( Ayres-terápia, logopédia, sok mozgás ), plusz úszás ( az egész testre kiterjedő izomkoordináció nagyon jó hatással van a beszéd- és mindennemű fejlődésre ). Hát most a minuszok kellős közepén ezt nem kezdjük el egyenlőre, de márciusban körülnézek, hogy van-e valami gyerek-úszásoktatás errefelé. Remélem találok valamit.

Gomba: mi már adtunk Fanninak, semmi baja nem volt tőle. Ma pl gombás-paradicsomos tésztát csináltam, és azt kétpofára ette Kép Mondjuk apróra volt aprítva a gomba, a nagyobbakat nem kapta meg belőle, de azért akkor is jutott a pocakjába a gombából rendesen.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Moszi!

Az eredeti táblában sem volt lakhely!Kép Nem tudom, miét, de az kimaradt Linatonál és senki nem reklamálta...
De a régi babatáblát és az újat is átküldöm, játszál csak vele.Kép Elég nekem ide fölrakni!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Csajok,
kepzeljetek,Csongi megint elesett,ezuttal csak ugy,homlokkal tompitott az eloszoba koven. Kép
Persze a hege egy picit megint felszakadt,pont kozepen,ott mar ez a harmadik. Kép Nagyon kicsit verzett,viszont akkkkkora pupja lett!!! En meg ilyent nem lattam!!!!! Hatalmas,feher es fenyes. Borogatni nem hagyta magat. Total kesz voltam,persze kaptam a ferjemtol,hogy miert csinalom,ez csak egy pup. De mar lelki szemeimmel latom,milyen osszszabdalt homloka lesz felnottkoraban is. Kép Kép Kép Kép

Liv,
nem,nem lakunk veluk,jaj,csak az kene!!! Kép Szerencsere 200 km van koztunk,de nyaron nagyon sokat vagyunk ott,persze felvaltva a szuleimnel is.
Koszi az infot,valojaban volt egy sejtesem,hogy varjak meg a gombaval es mezzel.
Es az az erdekes,hogy egyik reggel felhangosan agyaltam,hogy mi legyen a reggeli,Csani mezes kenyeret kert,en meg mondom,Csongi is kap. Erre Csani ram nezett es hatarozottan kijelentette,hogy a Csongi meg nem ehet mezet!!!! Kép LEhet,hogy gyerekorvosnak keszul? Kép

Eva,
az elobb nem valaszoltam a kerdesedre. Csanadnak orrmandula-mutetje lesz. Kép

Juti,
irigy vagyok a sokfele bulis kajara!!!
Mi kicsit megszivtuk a ferjem ceges karacsonyi bulival,mire masodszor mentem kajaert,mar nem volt SEMMI!!! Kép
Banatomban hatalmasat tancoltam a Back II Black koncerten. Az legalabb nem fogyott ki ido elott. Kép

Inimma
inimma

Sziasztok!

BesztiKép
Igazad van, anyósom ugyanezt mondta, hogy ilyen idős korban még nincs gyerektársaságra szükségük a lurkóknakKép
Nem szívesen adom én se be, de kiborító, hogy semmit, szó szerint semmit nem tudok egyhuzamban megcsinálni Lilitől, ami talán javul később, de ez közel sem biztos.Én tudom, mindenki ezzel küzd, de va aki jobban, van aki kevésbé tolerálja.
Igazából átfutott az agyamon, én még nem keresek bölcsit, csak a feltételeink később sem javulnak, én is és párom is 12 órás műszakban fogunk dolgozni(hacsak nem leszek pályamódosító, vagy nem találok olyan helyet, ahol csak 8-16ig kell dolgozni), és emiatt később is fenáll a kérdés, hogy a bölcsi bevállalja e azt, ha egy egy nap nem megy Lili. Mivel máshogy nemigen tudjuk megoldani a gyermekfelvigyázást. Viszont nekem pl 6 kor legkésőbb el kell indulnom, hogy beérjek, és 3/48 előtt nem érek haza. Na ezt meg végképp nem csinálja egy bölcsi, sem ovi...

InimmaKép
Megnéztük a közlekedést, szerintünk nem borzasztó, de át kell élni. Megy ki az 54es busz a Boráros tértől, elm 33 perc a menetidő, illetve piros 54es, a Határ úttól, az 21 perc. Persze lehet eltérés, de ha már a metrónál vagy, minden könnyebben elérhető. Ezen a héten tuti nem tudunk kimenni, férjem dolgozik állandóan, egy szabadnapja van kb, és nagy a hideg is. Ha enyhül, és a beosztás is engedi, emint lehet megyünk. Jönnétek? Szóljak?
egyébként örülök, hogy tetszik, férjed mit szól hozzá?
csongi alvás: szerintem túl sokat alszik napközben, és kipiheni magát, ezért rodeózik éjszaka. Volt egy idő(jó hosszú), míg Lili is este 11, fél12 körül aludt el, akkor kétszer aludt napközben, sőt lehet, hogy minden kaja után egy fél órácskát. A védőnőnk akkor mondta, hogy addig, míg sokat alszik nappal, nem fogom tudni letenni korán. Mióta napközben csak egyszer alszik, akor is csak másfél, két órát, este van, hogy 8kor, de ált. fél 9 9kor már alszik(mint most isKép)
Veráék nem ott laknak, hanem ha jól tudom az őrs környékénKép
Csak tiszta akácmézet adok Lilinek, attól kutya baja, gombát egyszer kapott, nem tudom adható e.

ÉviKép
Igen, info ok, köszi, és Mátéról bármi, ami eszedbe jutKép Mit csinál, mit mond, hány foga van?Stb...Jól mutattok a képen, szép család vagytokKép

ViolaKép
Háát ezek a bankügyek nálatok isKép Nekünk még önerőnk sincs...igaz, van két ingatlanKép
Én a popsikrémünket kenem az arcára, ha azt elfelejtem ,akkor az én labellómat. Szerintem az az igazi nivea teljesen jó.

KataKép
Ne keseredj, én is ahogy olvasom, jegyzetelekKép
A tegnapi hsz-om csupán A4es oldal mindkét odala kézzel írvaKép
Nálunk sincs mindig leves, gyors kajákra törekszem, abba két fogás nem fér. Ha meg kettőt főzök, az három napig eltart, amennyit itthon van a párom, alig fogy, Lili és én esszük főkéntKép

Megyek, mert késő van, és én is álmos vagyok.

InimmaKép Látom, nem csak én ajánlottam ezt, alvásügybenKépPróbáld kiKépBár, ha kidől, nehéz húzni az időt.

Mindenkinek mukk!

Móni

Kép
sunimum

Sziasztok,

KataKép
En tobbnyire komplett ebedet fozok leves az alltalaban van, legtobbszor kevert zoldsegekbol igy ha teszta van es nincs fozelek akkor is megvan a kello vitamin mennyiseg.

PleditKép
Mi is megyunk minden nap a levegore, ha 1/2 orara is mivel addig tart az oda vissza ut a babaklubba. Igaz, itt nincs olyan hideg mint ott de mondjak, hogy jon erre isKép

ViolaKép
En eucerin arckremet hasznalok amikor megyunk setalni, a salat es kesztyut szerencsere jol turi pedig azt gondoltam hogy gond lesz belole. Neha Elisa is mar 5-6 kor fel akar kelni de szopival alltalaban vissza birom altatni.

EvaKép
Szep csalad vagytokKép

InimmaKép
En is vigyazok, hogy csak 1 alvas legyen naponta, pedig sokszor nehez ebren tartani delig-ebedig. Habar mar kb nyar ota csak 1x alszik megis csak most kezdett jobbra fordulni a helyzet. Mindenesetre probald meg hatha segit. En mezet meg nem adtam nalunk nem nagyon megy teat meg nem iszik, hogy abba tennem bele. Gombat mar evett pizzan ami nem mondtgato nagy mennyisegnek es gombaszoszt is csinaltam mar, de nem lett tolle semmi baja.

BesztiKép
Milyen kis csajszis lett a lanykadKép RizsKép

DinoKép
Edik a sraccaidKép

EdociKép
UdvKép Aranyos Mate a kepenKép Bisztos olvastad, hogy en is mindig az alvasra panaszkodtam, borzalmas volt, mint nalatok volt amikor 10x is kelt. Mate szopizik meg? Azt gondolom, hogy nalunk az ejszakai szopi kihagyasa javitott a helyzeten, szerintem csak megszokasbol kelt, de most nincs miert kelni igy alszik. Van amikor igy is felebred de viszonylag gyorsan vissza is alszik, azelott viszont kizarolag szopizassal aludt vissza.

LauKép
Remelem mar tul vagy a muteten es minden rendben.

ZsombiKép
En meg azt hittem csak mi vagyunk meg volegenyjelolt nelkul, de ezek szerint Besztiek isKép Na, jo nem veszunk ossze, vegul is Zsombi szava a dontoKép

JutiKép
KorizasKép Cipod egyben maradt a balon?Kép

PocoKép
Fanni tovabbra is nagyon aranyosKép Jo, hogy Dorinak talaltatok megfelelo neurologust.

MosziKép
Majd valogatok meg kepet es felteszem a keptarra.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Hűha mennyit írtatok, tök jó!!!

Köszönjük a dícséreteket, bezsebeltük őket!Kép

InimmaKép
jó, hogy nemsokára túl lesztek a műtéten. Miért kell bentmaradni 2 napig? Kiveszik az orr-és a garatmandulát is?
Lehet ciki, hogy nem tudom, de mi a túró az a wifizés?
Én is több pénzt kaptam, mint szoktam, de én felhívtam őket, mert nem akarok utólag visszafizetni semmit. Mondták nyugodtan költsem el, mert a magánnyugdíjpénztár utalt vissza valami többletet. Lehet Te is valami ilyesmi kaptál vissza.
Én még nem próbáltam sem a mézet sem a gombát. Viszont gombás kajából már kapott, de a gombát nem adtam oda, így nem volt semmi gond.

KormiKép
Benedek továbbra is nagyon helyes kispasi.

BesztiKép
bölcsis gondolataiddal maximálisan egyetértek.
Hanna és a rizs.Kép Hihetetlen miket képesek megenni ezek a gyerkőcök, Bernát is próbálkozik mindenfélével.
A kispasim jelenleg 79 cm és kb. 11 kiló.

EdociKép
egy újabb helyes kispasi. Sajna mi is szenvedünk az éjszakai alvással, ezalatt a 16 hónap alatt max. 10x aludta végig az éjszakát, a többin legalább 5x kelt. Bernát leggyakrabban éjjel 10 és 1 óra között ébred, akkor van, hogy fél óránként.

AnitaKép
mi az OTP-nél vettünk fel hitelt és szerencsére minden rendben zajlott.
Donát remélem hűséges típus, és Eszti az Õ választottja, nem én hívtam fel rá a figyelmét, hanem neki akadt meg a szeme rajta, így Bernát válogathat a csajokból kedvére.Kép

Oltás:
Ma Bernát is megkapta, és a doktor néni tájékoztatott a dolgokról. Tehát jelen állás szerint a szeptember 30-a előtt született babákat nem érinti a változás, tehát az eddig megszokott rend szerint a következő oltás 3 éves korban következik. Az utána születettek már az új renszer szeint kapják, tehát a 15 hós oltás után 18 hósan kapják a következőt. Tehát úgy tűnik ez egy rendelet és nem orvosa válogatja. Mi 1 nappal születtünk 30-a előtt és még a régi rend vonatkozik ránk.

Szobatisztaság:
Mi nem erőltettük Donátnál a bilizést, ha volt kedve ráült, ha nem, nem. 2,5 évesen egyik napról a másikra szobatiszta lett. Ez szó szerint értendő, szombaton még reggeltől estig pelusoztuk, és hallani sem akart a WC-ről, vasárnam már nem tűrte meg magán a pelust és minden ment a bilibe, nappal is és éjszaka is. Most sem fogom erőltetni a dolgot, majd eljön annak is az ideje.

LivKép
Bernát mint írtam, ma kapta meg az oltását és este 38,5C volt a láza. Úgy tűnik Õ nem várta ki a 10 napot. Remélem csak az oltástól lett lázas! Szerencsések vagytok, hogy Dávidnak nem lett tőle semmi baja, olyan stramm kisfiú lett.Kép

LauKép
nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen! Remélem ma sikerült túl lenned a műtéten és gyorsan a gyógyulás útjára lépsz!!!

CsengőKép
biztosan minden rendben lesz a babussal, és értük tényleg megéri a sok szenvedés! A második szülés tapasztalatom szerint könnyebb, nekem legalábbis annak tűnt. A fájdalom valóban intenzívebb volt, viszont nagyon gyorsan ment minden. Donáttal 36 órát vajúdtam, Bernát viszont 5 és fél óra alatt megvolt.

VeraKép
ma nálunk is palacsinta volt.Kép

ViolaKép
én jó zsíros kenőcsöt kenek Bernát arcára, amit testápolóként kaptunk az ekcémás bőrére.

PlEditKép
én nem viszem ki Bernátot ilyen hidegben, nekem a védőnő azt mondta -5 fok alatt ne menjünk sétálni. Az oviban sem viszik ki a gyerekeket -5 fok alatt.

AndiKép
nem mondod, hogy belenyomta apukád az orrod a bilibe. Hát akkori nevelés ide vagy oda, azért ez szomorú, hogy ilyen is megtörtént. A lényeg, hogy mostmár másképp gondoljuk.

KataKép
én főzök levest is és másodikat is. A levest általában 2-3 napig esszük, így az nem olyan nagy macera. Viszont nálunk is Bernát szinte csak levest eszik, mégpedig olyan formában, hogy levestészta, zöldség, valamilyen husi, nagyon pici lé. Természetesen a tésztáé a főszerep.

MosziKép
egyszer Macsek elkezdte írni, hogy ki hol lakik, hátha neki megvan még az a táblázat! Szerintem tök jó ötlet lenne, ha sikerülne végre összeírni a lakhelyeket!Kép

JudyKép
BálKép, koriKép

PocóKép
szupi, hogy Dórinál nincsen komolyabb baj és, hogy viszonylag könnyen van rá gyógymód és még lehet az úszást élvezni is fogja.

Volt valaki babójánál láz a 15 hós oltás után, vagy csak Bernát produkál ilyet?

Na lőttek a vasalásnak, már nincsen kedvem hozzákezdeni. Ja tényleg, akartam már kérdezni, Ti mertek akkor vasalni mikor ébren van a gyekőc? Jobban szeretnék napközben vasalni, de félek, nehogy magára rántsa a vasalót, vagy bármi történjen, így mindig estére marad eme szórakoztató házimunka.

Kár, hogy nem tudok gyorsírni, mert lassan másfél órája írom ezt a rövidke hozzászólást, ráadásul bizti tele van helyesírási hibákkal, de azt már nincsen erőm átnézni, úgyhogy bocsi érte.

Akinek nem tudtam írni, annak bocsi, de már többre nincsen erőm.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Kép
eve75

DinoKép
En sokaig nem mertem vasalni amikor ebren volt, viszont tartalyos vasallom van az meg akkorakat kong amikor indul a goz, hogy arra meg felebredt. Habar akkoriban mindenre felebredt, mi is csak labujhegyen jarkaltunk. Egyszer viszont mar nagyon sok osszejot es eggyik delutan nekifogtam. Kiraktam a szoba kozepere a cuccott O beleugrott a kozepebe es huzta vonta, kozben en meg kivasaltam. Persze ugy allitottam be a vasalo deszkat is meg a vasallot is, hogy ne tudjon hozza ferni. Volt amikor rangatta a vasallodeszkat de vigyaztam. Azota nincs gond a vasalassal.

EvaKép
Neked isKép

Akartam felrakni kepet de hiaba kattintok a melleklet feltoltesre nem tortenik semmiKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?