Mea!
Nálunk Gergő a következőképpen eszik:
Reggel 5-6 között kel először, ekkor tudok neki adni cicit, igaz, ez nem túl sok. Aztán visszaalszunk, kb. fél 8-8 -kor kel újra, ekkor megeszik 200 ml tápszert. És innentől kezdve 3 óránként eszik . A következő kb. 11- fél 12 felé, ekkor CSAK zöldséget vagy gyümit kap. Majd 3 óra felé megint 200 ml tápszer. Aztán 6 óra felé megint nyűgösködik a kaja miatt, de ekkor megin rárrakom cicire. De szinte nem is eszik semmit szerintem, mert kb. 5 percig aktív, után kiköpi a cicit, és engem bámul. Majd ugyanez a másik cicivel.
De legalább lenyugszik egy kicsit, és telik az idő fürcsi-ig. Mert ugye a fürcsivel le tudom kötni, akkor nem foglalkozik azzal, hogy éhes.
Nálunk fél 7- háromnegyed 7 felé van a fürcsi, azzal kb. negyed 8-ra szoktunk végezni, és utána jön rögtön a vacsi, megint csak 200 ml tápszer.
Aztán alvás reggel 5-6-ig megint.
Szóval ez 600 ml tápi + a zöldség-gyümölcs, meg az a semmiség anyatej.
De nekem is azt mondta a védőnő, hogy kezdjem el kiváltani az egyik délutáni kaját is. Azt hiszem, ez a három órási lesz, mert talán az este 6 óra már késő a gyümihez.
Ugyanis azt mondta, úgy csináljam, hogy a déli az mindenképpen valami zöldség, főzelék legyen, és a délutáni meg csak gyümölcs. Tehát ne keverjem a kettőt.
Majd meglátom, hogy bírja, holnap kipróbáljuk. LEgfeljebb, ha a délutáni gyümi kevés, kap még egy kis tápit.
Ha jól értem, Lívi egy kajánál kb. 230-at eszik meg. Ez elég is neki? Vagy megpróbálhatnád, hogy a tápis kajánál többet adsz neki, nem? És akkor nem csak 460 ml lenne egy napra.
Egyébként tök jó, hogy Lívi kibírja a 4 órát is kaja közben.
Mi, ha itthon vagyunk, Gergő bizony néha a 3 órát is alig bírja kivárni.
Bezzeg, ha nem vagyunk itthon és pont úgy jön ki a lépés, hogy nem tudom megetetni, akkor nem reklamál, simán kivárja, míg enni kap.
Szombaton is, reggel fél 7-kor evett, majd legközelebb 11-kor, és nem reklamált egyáltalán.
Én igaziból ezt a reggeli 5-6 órás kelést, és etetést hagynám már el szívem szerint. Igaz, ha nagyon -nagyon ritkán is, de nem kel ilyen korán, akkor mondjuk alszik fél 7-ig. De akkor viszont kajcsi után már nem alszik vissza.
Így legalább még alszunk utána egy kicsit 8-ig.