Sziasztok!
Detty!
Én a 4D-t ajánlani tudom. Fantasztikus élmény majdnem élőben látni a babócát!
Mi is voltunk 4D-s UH-n, a 30. héten. Rákérdeztem, mikor jó menni, azt mondták, ha egyszer akarok, akkor a 28-30. hét körül.
A Brendonban voltunk és egy nagyon kedves nő csinálta az UH-t. Mivel én lemaradtam az AFP-ről és mikorra a mostani dokimat megtaláltam már genetikára sem mehettem, igy a 4D-n megnézte a hölgy és megnyugtatott, hogy nem mutat semmiféle rendellenességet. Domi ott is elég aktív volt és sikerült jó felvételeket készíteni. Én is azt hittem, hogy olyan sárgás lesz az egész. Először meglepődtem, hogy a sima UH felvételeket teszi át 4D-be, de mivel rengeteg ilyen felvétel lett, nem csalódtam. Szerintem nagyon jól és ügyesen csinálta. Közben minden kérdésemre válaszolt (pedig jó sok volt!)
Nem volt tényleg olcsó, de úgy hallottam mindenhol ennyi (mi videokazit is vittünk, azért nem kellett külön fizetni). A másik két gyerkőcről csak sima Uh felvételek vannak, 3-3 felvétel, kb. 10-15 perc hosszúak. Úgy gondoltam, - mivel Domiról nem volt lehetőség a 3 felvételre, ill. amikor kh-ba mentem UH-ra, csak 1-2 percesek a felvételek,- ennyi neki is jár. AZ sem volt mellékes, hogy az esetleges rendellenességet ezzel jobban látják.
Az egyágyas szobáról nekem az a véleményem, hogy végül is jó lehet, embertől függ.
Nekem személy szerint a 2 ágyas jött volna be, hogy mégse legyek egyedül, de ne kelljen pl. a zuhanyzóra,Wc-re annyit várni. De mivel csaszis voltam, a csaszisokat egy szobába tették, 4 ágyasba. Szerencsére egész jó emberkéket fogtam ki. 13-án este szültem, + 1 napot a sárgaság miatt még bent kellett lennünk, igy csak 19-én jöttünk haza. Ezalatt 3 társaságot kaptam. Az elsőkkel 2 napot voltam, nagyon jó volt, a 2. csapat is jó volt, nekik inkább én tudtam segíteni. (Igaz volt egy mongol lány, hozzá folyton jött valaki látogatáson kívül, sokszor sírt a babája, mert otthagyta, nem velünk kajált, hozták be neki a mindenféle kajcsikat, ezekkel este csörgött-zörgött néha.Ez zavart egy kicsit.
Utolsó nap kaptam újakat, akik közül az egyik lány folyton eltűnt cigizni és hát kicsit ápolatlan volt. De vele csak 1 napot kellett kibírni.
Hiába a 3. gyerkőc, mégis olyan jó volt, hogy elvitték éjjelre, tudtam kicsit pihenni, mert a hasam nagyon fájt, hasleszorító nélkül nem igen tudtam mozogni. A lábam is rettenetesen bedagadt, még injekciót is kaptam trombózis ellen.
Tejcsim meg nem is igen indult még be, Domi meg éhes volt, a limonádé nem volt már elég az utolsó napokban, igy volt, hogy kértem tápot, meg bent ők is adtak neki. Sajnos most sem elég a tejem, kell pótolni .
Én a csecsemősökkel is meg voltam elégedve. Minden nap jöttek, kérdezték kinek kell mutatni a pelenkázást, köldökápolást, fejést, szoptatást. Ha volt kérdés válaszoltak, megpróbáltak segíteni. A nővérek ill. szülésznők (mert ők is voltak "szoliban") is aranyosak voltak. Volt egy fekete rövid, ilyen kicsit tüsihajú csaj, hát az nagyon laza volt. Szerettük, ha ő van.
A védőnő is tudott újat mutatni, pedig 3 gyerekes lévén nem is gondoltam volna.
Szerintem első babánál nem a legjobb az egyágyas. Felmerülhet egy csomó kérdés, probléma és a nővérek nem mindig tudnak rögtön segíteni. Jó, ha van valaki, esetleg egy tapasztaltabb anyuka, akivel meg lehet beszélni.
Detty, a döntés úgyis a Tied!!
(A második babával voltam egy másik kh-ban 24 órás rooming-in -ben, vele szintén csaszis voltam és már a dokim szólt, hogy éjjelre legalább adjam le, mert nagyon bedagadt a lábam és kellene egy kis pihenés)
Üdv mindenkinek
14+1