Sziasztok!
Vegre nyugalom es beke honol, gyermek alszik, draga edesapja meg elment a szuleihez lazacozni, amit en utalok, igy nem sajnalom.
Nem is tudom hol kezdjem a valaszokat, biztosan a felet kihagyom majd, elore is bocs
Gesztenyes kaja: Kecskemeti bebietel, gesztenyepure-alma-csirkehus cimen fut, eddig nagyon bejott, remelem nem unja meg ezt is olyan hamar, ahogyan a tobbit. Bar most nem panaszkodom kajailag, tegnap vegre 1000gr-ot evett egy nap, amit meg sosem ertunk el eddig. Ma is kajalt rendesen, igy vegre 6870gr volt (mi mindig vasarnap merunk). Ugyhogy Erka, az en fiam azert nem tartozik a "persze, hogy a fiuk nagyobbak" kategoriaba
Alvas: Mate napkozben 2x fel orat alszik. Egyet meg delelott, egyet pedig babakocsizas kozben koradelutan. O is kaja kozben relaxal, ahogy Csongi.
Este viszont 1/2 8 korul a kajalasba belealszik es igy is marad kb 1/2 7-ig. Kicsit tartok is tole, hogy ha majd magatol kell elaludnia, hogyan fog menni, mivel eddig nem kellett ot altatni sosem.
Szulestortenet: ctg-n es vizsgalaton voltam delutan 1 korul a korhazban, ahol kicsit elkezdtek levalasztani a mehszajat, mert nagyon vizes voltam mar, es mondta a dokim, hogy ettol lehet, hogy beindul a szules, de ha nem, akkor 2 nap mulva talalkozunk ujabb ctg-n. Hazamentem, picit fajt a hasam, de ezt mondtak, hogy tok normalis ilyen vizsgalat utan. 1/2 6 korul meg mindig fajdogalt kicsit, ugyhogy felhivtam a ferjemet, hogy jojjon mar haza, menjunk be a korhazba, nezzenek inkabb ram, mert en mindenkeppen epiduralt akartam. Beertunk 6-1/4 7 korul, es mondtak, hogy bizony 3-4 ujjnyira ki vagyok mar nyilva ugyhogy burkot repesztenek. Na aztan jottek az 1 perces fajasok, azt hittem megpusztulok. Maszkaltam, de nem voltam valami utos allapotban. Belemnyomtak 2 zacsko infuziot es jott az enesztes doki, aki 9 korul vegre beadta az eda-t, ami maga volt a mennyorszag. Amikor beertunk azt mondtak, hajnalra lesz baba, ugyhogy helyezzuk magunkat kenyelembe. Az eda utan nagyon beindult minden, a dokim is eppen hogy csak beesett, ot a szuleszno riasztotta, hogy ez bizony nem hajnali baba lesz, ugyhogy keljen fel a libamaja mellol es spuri. Beert, meg at sem oltozott csak felhuzta az inge ujjat. En mondtam, hogy szerintem nekem nyomnom kell, ugyhogy ne menjen messzire. Mondtak, hogy probaljam meg nyomni, ha ugy erzem, es 9 perc alatt kint volt Mate ugy, hogy az elso nyomas utan mondtak, hogy ne nyomjak inkabb, mert repedni fogok, csak lihegjek, mert jon ki magatol a baba. Es aztan a hasamra tettek az en kis elallo fulu, lila kibabamat, aki olyan csendesen sirt fel, hogy en nem ishallottam, csak a dokim es a szuleszno mondta, hogy mar regen felsirt. Szoval Mate nagyon ugyes volt, 22:41-kor bujt ki. De nekunk elmaradt a katarzis, mivel elvittek ot levegozni, mert kicsit hulyen vette allitolag a levegot. Ennek ellenere 10/10-es Apgart kapott. Szoval nekunk sajnos nem adatott meg az, amire annyira vagytam: 3-asban a szuloszoban konnyes szemmel...
Aztan osszevartak, mert azert kicsit megrepedt a huvelyem, de szerencsere a gatmetszest megusztam.
Ennek aztan masnap reggel vettem nagyon nagy hasznat, amikor 8 oraval a szules utan mar mentem is manoka utan a Tuzolto utcai ujszulott intenzivre, es gubbasztottam az inkubatora mellett a 900Ft-os feher muanyag szeken parna nelkul, kisirt szemekkel, hogy mi lesz most az en csodalatos kisbabammal?
Hat nekem ennyi a szulestortenet, ami szep is meg rettenetes is. Es mivl a kovetkezo babat mar csak csaszarral szulhetem, ezzel a zuleselmennyel kellene beernem, de nem tudtam azota sem feldolgozni ezt a csalodast es egy oriasi ur tatong bennem erzelmileg...
Testver ugyben pedig nagy kerdes, hogy mikor vagjunk bele a kovetkezobe, ha egyaltalan akarunk masodikat?
Erka, nyugi, en is meg voltam gyozodve arrol, hogy nem lehet gyerekem, minden lombikos konyvet kiolvastam mar. Erre elso honapban osszejott Mate..
Azota en is csak rohogok, hogy mekkora paramatyi vagyok...
Ja, es tul vagyunk a vervetelen, szornyu volt. El tudjatok kepzelni, hogy egy 6,7 kg-os bababol 7 kemcso vert le lehet venni? Rettenetes volt, 4x szurtak meg szegeny kicsibabamat, a szivem verzett, nagyon sirt. De tul vagyunk rajta, remelem nem talalnak semmit nala, mert abba vegleg beleorulnek...
Na most ennyi, ha valamit kihagytam, kerdezzetek meg ujra, mert kicsit lutyi vagyok mostanaban...
Puszi mindenkinek,
Vanda