Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Érdekelne, hogy egy kb. 100nm-es házat kb. mennyibõl lehetne kihozni. Mert a telekárakat tudja tervezni az ember, és azt is ha egy cég csinál kulcsrakész házat, de ha valaki maga szerez be mindent, akkor mennyibe kerül. Anyagárra gondolok. Hogyan lehetne körülbelüli kölcsvetést csinálni?
Nekem a fejemben egy olyan ház van, amiben a nappali, konyha étkezõ egyben van, van 3 hálószoba egy háztartási helyiség, egy fürdõ, wc, esetleg egy gardrób.
Ötleteiteket, segítségeteket elõre is köszönöm.
Moni
Moni
 


Moni!

Amit leirtál az nagyon kevés, mert azt is kell pl. tudni, hogy milyen tetõszerkezet, zsindelyes, cserepes, sima vakolat vagy dryvitos. Ezek a dolgok nagyon meghatározzák a ház anyagköltségét.
"Én" most fejezem be a házunkat, ha érdekel tudok egy két dologban segíteni.

Tvica

Tvica
 
 


Koszi Tvica!
Cserepes, fagerendás tetõszerkezet, hoszigetelo vakolat.
Szoval mi ott tartunk, hogy szerintem kijon 15 millio korulbol, a ferjem pesszimistabb, o 20-25-re saccolja. Mert en mennyire lehet utanajarnek a dolgoknak.
Elore is koszi. Irj kerdeseket, hogy szukiteni lehessen a kort.
Moni
Moni
 

 
 

Sziasztok!
Engem is érdekelne 1-2 dolog. Mi egy apró hétvégi házat szeretnénk egy kicsit kibõviteni + felújítani.
Egy helységet építenénk a házhoz, tetõtérrel.
Ytongból gondoltuk, Lindab cserepeslemezzel a tetõt.
Felújításnál: ajtó, ablak csere és vakolás. A tetõnél természetesen teljesen új tetõszerkezetet csináltatnánk. Amit lehet magunk csinálnánk.
Milyen lehetõséget vannak arra (pl. program), hogy kiszámolja az ember a szükséges anyag mennyiséget?

Eszter
Eszter
 


Moni!

Ha van érvényes épitési engedélyetek, mennyetek be a Platformba, az Ecseri úton, vigyétek el az engedélyt, és kaptok Platform-kártyát, ahol olcsóbban tudtok vásárolni és nagyon kedvesek, segitenek, nem neked kell vadászni az eladó, mint a többi épitési áruházban.
Segitenek kiszámolni mibõl mennyi kell, tanácsot, sõt sokszor nagyon jó ötleteket adtak.

Méggondolkozom miben tudok segiteni és majd irok.
Nagyon jó viz-gáz-fütés szerelõm van ez biztos.

Tvica

Tvica
 
 


Sziasztok!
Tvica. Egyetlen gond van csak, hogy Sz.helyiek vagyunk...
A masik, hogy mindez meg csak terv. Mert en ugy nem merek belevagni, hogy nem tudom a veget. Tehat addig telket sem akarunk venni, amig nem tudjuk, hogy mennyi az annyi.
Es a ytong vagy a tegla az olcsobb? Mert azt tudom, hogy a ytong hoszigetelese jobb.
Moni
Moni
 


Móni!
Ha még jársz erre....:
Láttam egy hirdetést! Megjelent egy újság, a neve: ÉPÍTKEZÕK KATALÓGUSA 2003.
A címlapon ez olvasható:
"Egy mintaház és részletes költségvetése"
Szerintem érdemes lenne megnézned az újságárusnál, mert alapnak nem lehet rossz! A címlap még említ mindenféle más területet is.

Üdv
Csi
 
 


Koszi Csi!
Remelem lehet meg kapni!
Moni

 
 


Igen, ma láttamKép
Csi
Névtelen
 


Sziasztok,
Nekünk pont olyan a házunk, mint amit Moni kérdezett. 11,5 MFt volt, ebben már a mosogatógép és a függönyök is benne vannak. A személyes bútorokon kívül minden. Porotherm falak, egy szint, Bramac tető, Hasit vakolat, bruttó 156 m2. Mi egy kft-t bíztunk meg az építéssel, és azt mondtuk nekik, hogy nem fogunk a nyakukra járni, hogy mit hogyan csinálnak, de kötünk velük egy szerződést, hogy mi a végső határidő és milyen anyagokból épüljön a ház, valamint volt egy részletes költségvetésünk. A cég vezetőjét kértük fel műszaki ellenőrnek, így, ha bukta van, duplán viseli a felelősséget. Nem volt semmi baj, a határidő előtt egy héttel, kitakarítva mindent, kaptunk egy lakáskulcsot. Az összeg természetesen forintra az volt, amiben megegyeztünk. Most ősszel lesz 2 éve, hogy beköltöztünk, és (eddig?) nagyon jól működik minden.
Nekem ez a harmadik házam, de ennek örülök a legjobban, mert nem volt részem az építés kínjaiban, idegeskedésben, hanem csak az öröm maradt amikor egyik reggel itt ébredtünk fel és főztünk egy kávét...
Ott szokott az építési költség elszállni, amikor elhangzik valami ilyen mondat: "A Tibinek (Józsinak, Sanyinak) van egy ismerőse, aki olcsóbban elvállalná a tetőfedést (fűtést, falazást, stb). Az anyagot mi szerezzük be, neki csak a munkadíjat kell fizetnünk és nincs áfa..."
Na, ezek szívják meg! Mint ahogy ezt a két előző házamnál magam is így csináltam. :-/ Két év fizetésnélküli szabadság, sok kidobott pénz és idő, aztán egy válás...
Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy egy (1!) céget bízzon meg a komplett kivitelezéssel. Olyant kell választani, akinek van referenciája. Mi elmentünk egy előző ház lakóihoz és megkérdeztük, hogy mennyire voltak megelégedve. Ha valaki előleget kér a munkákra, az már gyanús, mert ezek szerint nincs még annyi tőkéje sem, hogy 1-2 millióért anyagot tudjon vásárolni?!
Mi három részletben fizettünk, először az alapok után, aztán amikor kész volt minden de még nem volt gépészet, és a legvégén.
Ez jó hosszú lett, remélem valakinek hasznos. :-)
Attila
era
 


Szia Era !
Megírnád nekem az építőcég nevét? Mi is építkezés előtt állunk , és valószínűleg Porotherm mellett döntünk . Milyen a hőszigetelése ?
Előre is köszi : Erika
Erika
 


Szia Erika,
Persze, megírom, ha adsz email címet.
A házunkról írtam már egy másik fórum építkezős topicjába, akkor is sokan kérték a címet. Az a baj (?), hogy ők csak Baranyában dolgoznak, és a legtöbb itt olvasgató budapesti.
A porotherm 38-as, NF-es (nútféder) kielégíti a jelenlegi szabványokat, ugyanezt Ytongból keskenyebb falakkal is meg lehet oldani. A Ytongnak még annyi az előnye, hogy ha szépen rakják, akkor nem kell vakolni, glettelés és festés mehet közvetlenül rá, illetve kívül a nemesvakolat.
Ha bővebb infó kell, írj az emilemre.
Attila
Era
 


Sziasztok!

Mi is most tervezzük az új ideiglenes fészkünket. Azért ideiglenes, mert vidéken van a telek (ha már van akkor miért ne), de utána jövünk fel Bp-re. Így már a fiamnak is megvan a háza...
Mi Ytongból fogunk építkezni. Jó vastag, és hő és hangszigetelő egyben. Mivel nagy tégla jól lehet vele haladni (sk. lesz építve), és ha azt vesszük ugyanannyiba kerül, mint a "kisebb téglák". 1 Ytong árban és nagyságában is kitesz 3 másik "normál téglát". Legalábbis a mostani árak szerintKép

Mi úgy tervezzük, hogy kb 50 nm lesz a földszint ami egy teli terület lesz, csak egy wc-zuhanyzó lesz. A nappali, étkező, konyha egyben. A konyhát csak egy pult választja majd el. Az emelet az megemelt tetőtér lesz és 3 3x3-as szobából fog állni, na meg a fürdő budiból.
Szép terveket, idegeskedés mentes építkezést!

puszi
sasha

Kép
 
 


Sziasztok!
Igaz, már 3 éve nem írt ide senki, de nálunk is nagyon aktuális téma az építkezés. Van már jogerős engedélyünk, ám félünk a költségektől. 114 nm lett a hasznos alapterület. Szerintetek mennyiből lehetne kihozni egy téglaházat?
 
 


Sziasztok!
Az "örökbebabára várva beszélgessünk" topicosok nevében szeretnék figyelmetekbe ajánlani egy jótékonysági koncertet, ha tudjátok, terjesszétek és gyertek el! KÖSZÖNJÜK!!!


"Muzsikával az újszülöttekért!"

Különleges eseménynek, a Gólyahír Egyesület javára szervezett gálakoncertnek ad helyszínt hamarosan a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme!
Valóban különleges koncert ígérkezik ez estére, ami így is van rendjén: a segítendő cél sem hétköznapi!

A Magyar Állami Operaház művészei - jelenlegi és volt énekkari művészek, korrepetitorok - a Gólyahír Egyesület nemes és önzetlen tevékenységének segítésére muzsikálnak majd ez alkalommal!
A koncert fővédnöke Medveczky Ádám, a Magyar Állami Operaház karmestere.

A Gólyahír Egyesület a nem kívántként születendő újszülöttek életben maradásához és családba kerüléséhez nyújt segítséget.
Válsághelyzetbe került várandós anyák fordulnak hozzájuk, ezért egy ingyen hívható krízisvonalat működtetnek, mely Magyarország területéről az év minden napján reggel 6-tól este 22 óráig ingyen hívható.
Megyénként egy mobiltelefonos karitatív munkatárs végez szolgálatot, mely önfeláldozó munka nélkül megannyi sorsára hagyott várandós anya és születendő gyermek sorsa maradna továbbra is kilátástalan.
Fennállásuk óta végzet munkájuk eredményességéről legékesebben a tények beszélnek:

Az elmúlt öt év alatt:
- 234 anyát sikerült elhelyezniük anyaotthonban, hogy fedél legyen a fejük felett
- 311 esetben gondoskodtak kelengyéről a rászoruló újszülöttek számára

A Gólyahír Egyesület által gondoskodásba vett terhességek közül:

- 112 gyermeket előzetes örökbeadási szándékának megváltoztatásával végül
saját családja vállalt
- 220 újszülött alig egy hetesen örökbefogadó családokhoz kerülhetett
- 620 házaspárt világosítottak fel az örökbefogadással kapcsolatban.
- 39 családi találkozót szerveztek örökbefogadó családoknak Budapesten, Tatabányán, Veszprémben, Százhalombattán és Székesfehérváron
- 3 konferenciát is tartottak a nyílt örökbefogadásról szakemberek számára
- folyamatosan biztosítanak ellátást és szállást a krízishelyzetbe került várandósoknak
- 2004-ben könyvük jelent meg GÓLYAMESÉK címmel
- Az újságokban, rádiókban, televíziókban, 5 év alatt 145-ször esett szó munkájukról
Sajnos azonban az állami támogatás megvonása miatt mostanában igen nehéz anyagi körülmények között kénytelenek küzdeni pártfogásukba vett várandósaik és aprócska újszülöttjeik sorsáért.
A 2006. február 6-án, 17 órától tartandó jótékonysági operagála teljes bevétele ezen nemes tevékenység támogatására kerül majd felajánlásra!
Az este műsoráról Töreky Katalin, a koncert szervezője mesélt nekünk:

"A gálakoncert műsorának összeállításakor fontosnak tartottuk, hogy minden kedves megjelent számára emlékezetes pillanatokat jelentsen majd ez a korafebruári hétfő este!
Választásunk végül az operairodalom négy remekművére:
- Mozart: A varázsfuvola,
- Rossini: A sevillai borbély,
- Bizet: Carmen és
- J. Strauss: A denevér című művére esett.

Az opera műfaját jól ismerők bizonyára örömmel hallgatják majd e méltán népszerű művek felejthetetlen pillanatait, az operai dallamokkal ismerkedők pedig olyan ízelítőt kaphatnak, mely reményeink szerint kedvcsináló lehet az opera műfajának mélyebb megismeréséhez!
A koncert sikere a népszerű dallamokon túl természetesen az előadóművészeken is múlik.
Személyes érintettségem okán külön figyelemmel igyekeztem az operakórus olyan tehetséges művészeit - énekeseket, korrepetitorokat - megnyerni ez estére, akik személye már önmagában is garancia, hogy színvonalas és szórakoztató koncertnek lehessünk majd részesei!"


A Jótékonysági operagála időpontja tehát: 2006. február 6. (hétfő) - 17 óra.
Helyszíne a Magyar Állami Operaház Jókai utcai különterme - Bp. VI. ker., Jókai u. 4. (az Oktogontól 1 percre!)
Jegyek 2006. január 9-től kezdve válthatók a Magyar Állami Operaház jegypénztáraiban és szervezési osztályán (Bp. VI. ker., Andrássy út 22.), valamint beszerezhetők a Gólyahír Egyesület segítségével (tel. 06-30-529-8329, bankszámlaszám: 64800073-10705005).

Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokak döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni a remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával - melyek ára 1400 Ft - segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!

KépKép


Sziasztok!

Nagyjából 150.000+áfa az átlagár/nm Pesten. Kivitelezővel építtetünk, 180 nm az alapterület, én hülye azt hittem, hogy 15-18M körül be is tudjuk fejezni... Tévedtem. Az alapok, illetve az alsó szint egy része födémig pedig már kész volt.
Mielőtt belevágtok, számoljatok át mindent kétszer, nehogy úgy járjatok mint mi.Kép
Üdv,
Krisszi

Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
 
 


Mamik
Nyitok egy új topikot ahova szeretném összegyűjteni a véleményeket tapasztalatokat, hogy hova érdemes költözni Budapest környékére... hol milyen lehetőségek vannak? Milyen az iskola óvoda?

http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... 21&start=0


Itt a topik gondoltam, jobb ha egy helyen van és minnél több embert meg tudok kérdezni...

Kép
Kép
Kép
 
 


Muzsikával az újszülöttekért
- jótékonysági gálakoncert a Gólyahír Egyesület javára -



Időpontja: 2007. november 03. szombat - 16h

Helyszíne: Otthon Művelődési Ház - Bp. XXIII. kerület (Soroksár)
Szitás u. 112.
(a Hősök terei Templomtól egy percre)



Műsorunkban felejthetetlen dallamok hangzanak fel
egyebek mellett Puccini -A bohémélet, Gounod-Faust, Donizetti -A szerelmi bájital
és Donizetti -Don Pasquale című operáiból!


Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei:

Cecília Loyd, Boross Csilla, Csák József, Szvétek László, Vághelyi Gábor, Ghillány Márta
Németh Mónika, Szentidai Szilvia, Töreky Katalin, Angyal Enikő, Czira Judit, Réder Katalin
Zongorán közreműködnek: Katona Anikó és Köteles Géza
"Szívből reméljük, e nemes cél érdekében sokan döntenek majd úgy, hogy részesei kívánnak lenni e remek szórakozást ígérő koncertnek, és adomány-tartalmú jegyeik megvásárlásával segítik a Gólyahír Egyesület munkáját!"
Jegyek 2007. október 1-től válthatók 2000 Ft-os áron az Operaház jegypénztáraiban, vagy elővételben a Gólyahír Egyesületnél, számlára befizetve a jegy árát 2000Ft/fő
név megjelöléssel, (a jegyek a koncert előtt a helyszínen vehetők majd át).
Érd és Vidéke Takarékszövetkezet: 64800073 - 10705005

Kép
Kép
 
 


Szia! :)

Melyik ház építő Kft-hez fordultatok? :)

Köszi:)
teti
Bp
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Életmód

Jegyzetfüzet: