Új privát üzeneted érkezett!

Nici, nálam is úgy alakultak a dolgok, mint anyukámnál. Janka is csak 2750g volt és épp, hogy betöltöttem a 37-et!

Sziasztok!
KépKép

Kép
Kép
Kép
amica

Sziasztok!
Nicika, örülök, hogy a doki elvállalt. Tegnap a gondozóban akkor biztos zavarban volt. Aranyom! Kép

Engem a 36. héten sem vizsgáltak meg, kenetet sem vettek. Csak vért.

Nicika, mész még a gondozóba? Kaptál a 4 alkalomról igazolást?

Vero, addig biztos befordul az a baba. Nekem is csak a 30. héten mondták meg hogy lány.

Gabó, remélem már gyógyulgattok! Kép

Ma volt a védőnő nálunk, azt mondta, már lement a hasam. Kép Szóval valami csak lesz. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!
Én is örülök hogy elvállalt a dokim! Kép Most már megnyugodtam!
Viszont az gáz hogy nem csinálnak streptoccocus vizsgálatot! A tavasziaknál jól kibeszéltük a témát!
Vérvétel nekem is lesz a 36. héten, aznap mikor NST-re megyek.
A 4 alkalomról én is kaptam igazolást!
Amúgy nagyon szorítok értetek! Olyan izgi hogy már szinte bármikor megszülhetsz! Kép

KépKép
nicika

Amica! Jók ezek a képek! Kép

KépKép
nicika

Nercsi! Nem mutatsz akkor te is képeket? A pocidra is kiváncsi lennék ám! Kép

KépKép
nicika

KépKép
nicika

Nadin!
A terhesgondozóba megnéztem a szivacskereskedéses infót!
Spongya Shop
9400 Sopron, Móricz Zs. u. 1-3
tel.:06 99/317-404
Ma fel is hívtam és megkérdeztem az árakat:
60*120*5 cm-es ágybetét 1800ft
Ha huzatot is ott varratsz rá az plussz 700ft
Vihetsz hozzá anyagot, de ha kell a nő is be tudja szerezni az anyagot. A legolcsóbb anyagnak ha jól emlékszem 290ft métere, szóval összesen egy ágybetét olyan 3000ft! Kép

KépKép
nicika

Amica! Nagyon édesek a gyerekek!! Kép

Nicika. Máshol csinálnak olyan vizsgálatot? Az igazából mit jelent? Úgy értem mit szűrnek???
Teszek képeket, persze! Amúgy vannak itt a babaneten, a fotóalbumba, Nercsi néven. De nem a legfrisebbek. Majd csinálunk 38 heteset is.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nicika, megnéztem a pocifotókat. Nagyon jó ez a sorozat. Tényleg lányos pocid van. A 30. hét körül jól megugrott. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Helloka!

Amica,
de jó, hogy van valaki, aki Berkesnél van most!! És már harmadszorra!! Akkor majd faggatlak, most hirtelen nem jut eszembe semmi.. Kép
Nagyon édesek a gyerkőcök! Kép

Vero,
az az UH nálam is hasonlóképpen zajlott annyi különbséggel, hogy sikerült a video. De nekem is medencevégű volt, nem tudta megmondani, hogy lány-e vagy fiú.. De a lényeg nálatok is most az, hogy minden ok! Kép

Nercsi,
hát valami már csak lesz tényleg, hisz úgy még nem volt sosem, hogy nem volt sehogy! Kép Szóval érted! Kép Lesz valami valahogy! Kép

Nici,
köszi az infokat matracügyben. Engem már csak izgat (lehet, hogy gonoszkodás velük szemben), hogy pl. egy matrac, vagy egy nagy darab, amiből majd kivágják a nekem megfelelőt, mióta állhat ott náluk? És hol, milyen körülmények között tárolják? Nem túl dohos vagy bacis vagy mittomén? Mert a bölcsőhalál egyik lehetséges okának tartják, hogy a szivacsmatrac esetleg régi, bevett minden bacit meg füstöt, meg mittomén. Szóval mennyi ideje állhat ott vajon az az alapanyag? Lehet, hogy direkt kiságyba való ágybetétet fogunk venni egy tipikus bababoltban, az mégiscsak jobb. Ha más nem, legalább nekem pszichésen! Kép Meglátjuk. De most inkább ez irányba húzok!

Nadine 25+1 Kép

nadine81

Amica!

Tüdér kisbabák!

Nercsi! A streptococcus egy baci ami a hüvelyben is jelen lehet; ezt találtam róla valami doki írta:

"A hüvelyi baktérium fertőzések sajnos nem ritkák. A hüvelybemenet eléggé nyitott terület, ráadásul közel a végbélnyíláshoz is, így baktériumok könnyen juthatnak a hüvelybe. Õszintén szólva, ha komoly panaszt nem okoznak, nem is nagyon van a dologgal tennivaló. Más kérdés természetesen a terhesség, ilyenkor feltétlen ajánlott a bakteriális hüvelyfertőzés kikezelése, az ugyanis akár koraszülést is okozhat."

És azt hiszem a baba is elkaphatja. Meg szokták nézni az utolsó hetekben. Szerintem kérdezz rá az orvosodnál. Lehet, hogy akinek sohasem volt annak csak a vért nézik meg? Ki tudja?

Nicika!
Hát úgy legyen ahogy anyukádnál volt!

Vero
Vendég

Hát azért megkérdezem kedden. Neked Vero vettek az első terhességednél?

Ma délelőtt csavarogtunk. Hivatalos dolgokat intéztünk, meg megvettük a hordozót. Végre minden megvan!!!!!! Kép

Mikor hazajöttünk, még kaját csináltam, aztán annyira fájt a szeméremcsontom, hogy le kellett feküdnöm. Nem volt jó. De egy jó fél óra, és elmúlt,.Most már csak akkor fáj, ha mozgok, de elviselhető.

Erika

Kép
Kép
nercsi

A képek:

20 hetes:Kép

25 hetes:Kép

30 hetes:Kép

35hetes:Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi,
csak nem visszaszámlálás?? Kép

nadine81

Ez már az. És ahogy nő a pocim, úgy kellett a kép méretét is növelni, mert nem fért volna rá a képre. Kép Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi!

Tök jó képek! Mekkora pocid van! Kábé mekkora lesz a pici, megkérdezted a dokit?
Nem emlékszem hogy nézték-e a kókuszokat, olyan régen volt! Kép De az biztos hogy nekem már volt olyanon, tehát én fogékony lehetek rá.

Nadine!
A vércukros.vérvételre hová kell pontosan menni, és melyik napokon lehet?
Vagy nincs megszabva? Emlékszem, hogy te is dilemmáztál rajta. Megkaptam rá én is a beutalót, elmondák mit kell vinni, hogyan zajlik, csak azt nem hogy hol és mikor. Azt tudom Tőled, hogy a 24. héten kell menni. De ennyit tudok össz! Segítség!
Vendég

Itt volnának az uh fotóink is ám: http://gportal.hu/picview.php?prt=119027&gid=689989&index=1

Nercsi! Nagyon szép menyasszony voltál! Majd muti a 38 hetes pocifotót is!

Nadin! Csak azért írtam le a címet, mert már beszéltünk róla! Azt mondta a nő hogy most év végén szinte mindent elhordtak! Most csütörtökön megy áruért, szóval olyan rég óta nem állhatnak ott a dolgok!

KépKép
nicika

Nicika! A Márkusnak csak magánrendelése van, ő a kórházban nincs. Ugye??
Hozzá jártál a terhesség előtt is?
Amikor az uh-ot csinálták a kórházban, mit mondtak a baba méreteire? A doki mondta hogy pici? Az a baj, hogy nem tudjuk a határértékeket.
A Karazma csinálta az uh-t?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi! Hatalmas a 35 hetes pocid! És milyen nagyot nőtt a 30. hét óta! És milyen nagy lehet most! Kép Simán nagyobb hasad van mint nekem! Kép

Szabad tudni hogy te mennyit híztál eddig?

KépKép
nicika

Vero! A vérvétel : bemész a kapun a főbejáratnál, ahol a gyógyszertár van. Egyből jobbra kell menni, és az első épületben van, alul, hátul. Nem kell lépcsőzni. Bármikor mehetsz, asszem 7-11-ig van.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nicika, 15 kg-ot híztam.
A védőnő ma megjegyezte, hogy biztos nagy baba lesz, mert az egész hasam csak a baba.

De kedden megyek uh-ra, és ott talán megmondják kb. mekkora lesz.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nadin, hegykői a férjed, vagy odaköltöztetek?
Ha hegykői lennél ismernélek, de a képről nem tudom ki vagyKép

Kép
Kép
Kép
amica

Nercsi!

A Márkusnak csak magánrendelése van. Volt valami összetűzése a kórházzal! A részleteket nem tudom! Szóval szülést sem hajt ugye végre! Viszont szerintem nagyon jó szakember! A terhesség előtt hozzá jártam, aztán akkor kezdtem el a kórházba a Farshidhoz járni, amikor elhatároztam hogy babát szeretnék, mivel ugye ő vezet le szülést is!
Amikor a 30 hetes UH-ot csinálták akkor a doki azt mondta hogy kisebbnek tűnik egy héttel, de ez bele fér az átlagba! A doki nem mondta hogy kórosan pici lenne, meg egyáltalán nem mondta hogy pici! Én egy internetes oldal és egy táblázat alapján szoktam nézni a méreteket!
http://www.med/upenn.edu/fetus/gestage.html
A táblát pedig itt találod:
http://www.mamanet.hu/modules.php?name=Text&tid=8
Ja és nem a Karazma csinálja az UH-okat, mivel neki még nincs meg a nagy UH-ra az engedélye! Nekem a Nagy Bálint csinálta a 19-20-30 hetest, a 12 hetest pedig a Tiboldy!

KépKép
nicika

Nercsi,
húúú nagyon nagy a pocid! Kép Tök jó! Kép

Vero,
a laborba kell menni, oda ahol a vért is veszik. Odaadod a pultnál az egyik nőcinek a papírokat (nekem kettő volt), ráragaszt valami vonalkódot és visszaadja, megkérdezi hoztál-e vizeletet. Én nem vittem, mert nem mondta senki, hogy kell. Szóval megkaptam a poharamat Kép, azt mondta a nőci, ha megvagyok, ne hagyjam ott a WC-ben a poharat, hanem hozzam ki, és anélkül, hogy szólítanának, menjek be nyugodtan a vérszívó helyiségbe, add oda a papírt, ott úgyis tudják mi a további teendő. És amikor letelik a 2 óra, ugyanúgy szólítás nélkül benyitsz és közlöd valamelyik vámpírral, hogy megjöttél, letelt a 2 óra. De úgyis emlékezni fognak rád. Szóval kb. ennyi. És citrommal tényleg egész elviselhető a dolog! Kép

nadine81

Nercsi! Mivel jó vékony voltál előtte, a hasad tényleg csak a babából áll! Semmit nem mondtak a méreteivel kapcsolatban? Nem mondták hogy nagy súlyu baba lesz?

KépKép
nicika

Nadin! Vámpír Kép Ez tetszett!

KépKép
nicika

Amica,
én itt hablatyoltam, de a mikorról és holról Erika írta a lényeget! Kép
Háát igazából ez a hegykői dolog úgy van, hogy apukám hegykői születésű, itt is nőtt fel, de házasság után Sopronba költöztek. Én ott nőttem fel, kb. 7 éve költöztünk ide, mert épültünk. Szóval azért nem ismerhetsz. Miért, te hegykői vagy?? Kép

nadine81

Amica,
a képet a profilomból nézted, vagy bent voltál az albumban is? Mert ott több van..

nadine81

Nercsi megnézegettem a baba méreteit a táblázatokban! A 20 hetes méretek alapján 19-20 hetesnek saccolták a babát, a 30 hetes méretek alapján pedig 31-32 hetesnek! Kép Szóval teljesen normális méretű a babád!

KépKép
nicika

Nercsi! Reni babáját is megnéztem a táblákban! Neki egy picit nagyobb babája lesz mint neked! Kb. egy héttel nagyobbnak tűnik a méretei alapján! Kép

KépKép
nicika

Nicika, a te babód kisebb, de szerintem a pocid is kisebb.
Úgy tudom, számít a szülők szüetési súlya is. Én 3800g voltam amikor születtem, a párom se volt kicsi. Aztán mégsem lettünk nagy darabok.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi! Nálunk én 2400g-mal és 48cm-rel születtem, párom pedig 3500 grammal és 57cm-rel!

KépKép
nicika

vámpírok Kép Kép Kép
köszönöm a válaszokat!
vérszívó helyiség Kép Kép
hát ma egész nap ezen fogok röhögni!

Én csak egy laborpapírt kaptam beutalóként a "vámpírokhoz"!
Vendég

Vero! Te mikor mész a vámpírokhoz?

KépKép
nicika

Vero,
csak vigyázz nehogy rosszat álmodj! Kép Nekem az egyik lapon a vérkép és vércukor kérése volt, a másikon meg ellenanyag-szűrés kérése. És ennek megfelelően két papírt is kaptam eredményként.

nadine81

Nicika!

Hát akkor én is a Nadinehoz hasonlóan a 24. héten, tehát
jan 30. és febr 5. között valamikor. Miért? Kép

Ja tényleg, én a fiamnál megkérdeztem a dokit kb. mekkora a baba (az utolsó uh-n) azt mondta kb. 3 kilo lesz. 3750 g lett. Hát nagykábééé.

Igy én is megmondom. Hisz minden baba 3 kilo körül van, nem? Kép
Vendég

Nadine!

Miért Rh negatív vagy?
Vagy nekem nem kell ellenanyagot mérniük?
Nem értem! Kép
Vendég

Akkor mit néznek ezen a 38. heti uh-on? Csak a fekvését?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vero,
most ezt nemtom megmondani, mert melóhelyen vagyok. Mindjárt indulok haza. Később (még ma) tuti jövök fel, addigra megnézem otthon a papíron mi volt az. De kétszer is volt, az első az az első vérvételnél.

Helloka! Kép

Nadine 25+1 Kép

nadine81

Nekem még a terhesség előtti uccsó leleteimen voltak olyan kifejezések, ami alapján én arra következtetek, hogy hajlamos vagyok valamire, vagy nem is tudom hogy írták... Megnézem ezt is. Valami olyasmi lehetett, hogy fogékony vagyok, meg hasonlók. De megnézem és megírom.

nadine81

Ellenanyag mérést a terhesség elején néznek, meg a 36. héten!

KépKép
nicika

Nekem a vércsoportos , és az ellenanyagszűréses papíromat, vagyis az eredményt beleragasztották a kiskönyv hátuljába. Ezt még augusztusban csinálták.
A 36 hetes vérvétel eredményein más adatok vannak

Erika

Kép
Kép
nercsi

Szóval még egy korábbi - kb. egy hónappal a teherbeesés előtti - papíromon olyanok vannak többek között, hogy:

Toxoplasma gondii fogékonyság, szeronegativitás. Terhesség esetén kerülendő a per os fertőzés lehetősége.
Infekció gyanúja esetén ismételt szerológiai vizsgálat javasolt.
Cytomegalovírus fogékonyság, szeronegativitás. Herpes Simplex vírus I. IgG: pozitiv.
Primer HSV1 fertőzést átvészelt, vírushordozó. IgG maradványantitest.
Herpes simplex vírus II. IgG: kétes.
IgG kétséges volta miatt ismétlés javasolt.

Minden más, ami ezen a papíron állt, negatív volt.

A terhesség első vérvételénél készült vizsgálat eredménye:
ellenanyagszűrés: neg.
direct coombs: neg.
indirect coombs: neg.

És ugyanez volt a mostani papíron is, amihez a vért akkor vették, amikor a cukorterheléses vérvétel volt.

Ja,
vércsoport: (így van írva) 0AB: A Rh(D): NEG

Én ennyit tudok, de nemtom pontosan mi micsoda.

nadine81

Amica,
szóval néhány kérdés Kép
Nézd el nekem, ha sok, de hát első babás vagyok, és izgulok, mint a fene. Kép

-Hol és hányadik héten fogadtad meg a dokit? Én a 19. heti UH-on és most a 25. heti T.gondozóban szóltam neki, mindkét alkalommal annyit mondott, köszöni a bizalmat, semmi akadálya, ha eljön a nagy nap, akkor szóljak az ügyi orvosnak és akkor majd őt is értesítik.
-Ez így elég? OK?
-Akkor ő most tudomásul vette, és ugrik, ha épp nincs bent a kórházban, de amúgy otthon tartózkodik?
-Nem gond, hogy nem voltam még privi rendelésen? Eddig nem hívott, gondoltam akkor meg nem fontos, megmarad a pénzem. Csak mert eddig sok helyről azt hallottam, hogy pénzéhes. Esetleg másképp kezelhet, ha nem perkáltam még neki? Vagy ezt nem tartja annyira fejben?
-Szülésnél is normális?
-Sokat van bent? Tudom, hogy a szülésznő többet van ott, mint a doki, de azért ott van rendesen?

Egyenlőre ennyi Kép, remélem nem volt olyan rengeteg! Kép Köszi!

nadine81

És kedves Mindenki,
elújságolom nektek (mert azt hiszem még nem tettem meg..), hogy már látjuk kívülről is a baba mozgását! Azt azt hiszem már említettem valamikor, hogy a plüssnyulam kicsit megugrott a hasamon egy alkalommal, de most tegnap, amikor feküdtem a kádban, rábambultam a hasamra és amikor éreztem egy mozgást, ugyanabban a pillanatban láttam is, hogy megugrott a pocak is! És akkor még figyeltem egy ideig és nagyon jól lehetett látni. Reméltem, hogy mikor Apa hazajön, még nem alszik az a Csöpp odabent és neki is meg tudom mutatni. Kép Aztán az ágyban láttuk mindketten! Lefeküdtem nyugiba és vártunk. És láttuk. Apa egész közel hajolt, egy szintbe a pocakkal és sasolt erősen, nehogy elszalassza! És amikor éreztem és láttam, hogy moccan, akkor ő is szólt, hogy igen, akkor ez most az volt. Beszél is mostanában hozzá rendesen! Kép Szerintem ez attól lehet, hogy elkezdtem gömbölyödni, látja, hogy van odabent valaki. És így jobban beleéli magát a dolgokba. Olyan aranyos. Néha még beszól a köldökön is, mert hogy: "Ott biztosan jobban hallja.." Kép

nadine81

Jó éjt Lányok!
Megyek és elteszem magam holnapra! Kép

Nadine 25+1 Kép

nadine81

Nadin! Tök jó hogy apa is és te is látjátok már kívülről is a picit! Ez olyan izgalmas! Kép És egyébként az én párom is a köldökömbe szokott dumálni, mert ő is azt hiszi hogy az a mikrofon! Kép
Amiket pedig a leleten leírtál:
Toxoplazmán még nem estél át, tehát kerüld a cicákat! Utána van egy csomó szöveg amiről fogalmam sincs mit jelenthet!
Nincs ellenanyag a szervezetedben és a vércsoportod A Rh negatív! Amennyire én tudom ilyen esetben majd kapsz valami ellenanyag félét szülés után!

KépKép
nicika

Jó reggelt lányok!!

Nadine, nagyon jó, hogy így látjátok már a mozgást. És igen, ilyenkor már a kedves apukában is tudatosul, hogy valaki mégiscsak van odabennt. Ez a köldökdolog meg szerintem valami férfiúi rögeszme!! Kép
Az én páromban is csak azután tudatosult igazán, mikor már ő is érezte. Azóta meg egyfolytában a keze a hasamon. Kép Kár hogy ők csak a kezükkel érezhetik, nem úgy ahogy mi.

Nekem is ilyen eredményeim vannak, de csak a vércsoportom van a papíron, az ellenanyagszűrés, direct coombs, és az indirrect coombs.
Ezt ragasztották a kiskönyv hátuljába.
Erika 38!!!!! Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Bocs, mégcsak 37+6!!! Azt hittem vasárnap van.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Akkor Nadine azért kellett a másik papír, mert RH negatív vagy, és nézik az ellenanyagot. Elvileg kapsz majd egy szurit szülés után, ami védi a következő terhességet!

Megtaláltam az Áron (fiam) UH papírját, ami 10 éves!
Sajnos a kiskönyv még nincs meg, ezért nem tudom, hogy pontosan mennyi idős volt amikor a 2. UH-t csinálták, de az eredmények alapján ez a baba elvileg nagyobb! Mi lesz velem????
Kép
Vendég

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?