Új privát üzeneted érkezett!

Nadine!

Megkaptad a telefonszamot?

Nicika!
A Patrik csak nyugodjon meg, te tenyleg nem tehetsz rola, hogy ilyen valaszt kaptal.
Mit csinalnak otthon egy terhesgondozason? Irjatok mar le! Nagyon kivancsi vagyok!

Kép
Kép
reni76

Nicika!Egy hónapban azt hiszem csak 10-szülést vállalhatnak ezért kell időben szólni.De ezért most ne idegeskedj.Ha gondolod hívd fel és szóljál neki.Én pl. így tettem.Megadta már az elején a mobilszámát és én is gyorsan mobilon hívtam a 3-hónapba,hogy írjon be a naptárba mert én másnál nem vagyok hajlandó szülni.Szerencsére betudott még rakni.A szülésznő fogadása nálunk nem divat.Erre még ez nem terjedt el.

Gabó
Vendég

Hat az nem tul sok!!
Ott vegzik az NST-et is a terhesgondozason?

Es mikor az Uh van, akkor az tuti a nögyogyaszaton van. Nem? Ott sincs vizsgalat?

Kép
Kép
reni76

Visszaolvastam miket írtatok ma! Már nyugszom közben! Legalább amíg reagálok is másra gondolok!

Reni! Akkor izgalmas lehetett az estéd! Most már akkor tényleg csak pár nap és megszületik a kisbabád!
A babatalálkozóban én is benne vagyok!
Nekem is megadod a telszámod ha elküldöm az enyémet?

Amica! Te akkor az Andi vagy ugye? Tök jó hogy benéztél!

Nercsi! A babám méretei: 19+2 hetesen BPD: 45mm, THQ: 39.6mm, FL: 25mm. 30+1 hetesen BPD: 76.3mm, THQ: 65.9mm, FL: 48.8mm

Nadin! 23-án nem futunk össze? Mikor mész UH-ra? Csak mert ugye én akkor megyek NST-re!

KépKép
nicika

Gabó! Biztos hogy csak 10 szülést vállalhat? Egyébként megvan a telefonszáma mert azt már egyszer megadta! Azt mondod fel kéne hívnom?

KépKép
nicika

Reni! Az NST-éket a gyermekágyas osztályon csinálják a kórházban a 4. emeletem! Az UH-ot is ezen az emeleten, de ott akkor a kutya sem vizsgál meg!

KépKép
nicika

NICIKA!!

Persze, az e-mail cimemet feljebb megtalalod, irjal es küldöm a telefonszamomat !
Az ejszaka tenyleg eleg izgis volt, meg hogy jo hogy a ferjem epp itthon volt!

Kép
Kép
reni76

Az jó ha már nyugszol!Próbálj meg ne is törődni vele.Persze most rossz érzés lehet,hogy beletolyik,de ez meg fog változni.
Vendég

Én azt mondom hívd fel és akkor te is megnyukszol.Ez a biztos.Fogd a telefont és hívd amíg nem késő.Én úgy tudom,10-et vállalhatnak.
Vendég

A terhesgondozó nekik is olyan kötelező jellegű muszáj dolog. Megkérdezik hogy vagy, felírnak egy-két dolgot, ami kellhet, benyomják a pecsétet és ennyi. nekünk is igazából a 4 db pecsét miatt fontos, az alapján kapjuk a juttatásokat. Nekem most azt mondta 3 hét múlva menjek. Hogy minek? Nemtom. Gondja. Én ráérek, megyek.

Reni,
még nem néztem a maileket, mindjárt! Kép

Nici,
23-án 11 körül megyek UH-ra. Természetesen találkozhatunk! Megbeszéljük majd addig, hogy mikor. És hol. Kórház? Kép

Az UH-on ugye hasi UH van semmi egyéb. Nekem legalábbis más sosem volt. Manuális vizsgálat is csakis akkor volt, amikor megállapította a terhességet, azóta egyszer sem. Mondjuk nem is hiányzik és védőnőm szerint ha nincs panasz, akkor nem is szívesen nyúlkálnak, a fertőzések miatt.

nadine81

gabi,
ez a 10 mindenhol így van? Magánrendeléseken tömegek szoktak ülni, hasonló méretű pocakkal is. Nem vállalhat többet, mint 10? Tök gáz.

nadine81

Gabi, bocsi a kisbetűért!! Kép

nadine81

Gabó! És mikor hívjam szerinted! Ma már tuti felesleges! Holnap délelőtt?

Nadin! NST 8-11-ig van, előtte meg el kell mennem vérvételre! Szóval a kórházban szerintem találkozhatunk! Lehet hogy lüke párom is velem lesz ám! Gondoltam elcsalom vásárolni! Mondjuk ezek után már fel sem merem hozni hogy kísérjen el! Kép Mindíg húzza a száját ha menni kell valahova! Most teljesen beköltözött a gyerekszobába és ki sem dugja onnan az orrát! Csak enni és aludni jön ki! Fest! Legalább ennyi haszna van! Kép

KépKép
nicika

Sziasztok!
Nicika! Nagyon sajnálom, érthetetlen ez a reakció. Szerintem is hívd fel, vagy menj el a magánrendelésére, beszélj vele ott.
Amúgy nekem is benne van a pakliban, hogy a Tiboldi szabin lesz. Én úgy fogom fel, hogy bárki lesz is ott, mindegyik lelkiismeretesen végzi a munkáját.
Nyugodj meg!
Szülésznőt nem fogadtam.
Én erről a havi 10 szülésről nem tudok.
Engem egyszer vizsgáltak, a 32. héten a kórkázban.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nici,
én a 19. UH-on említettem Berkesnek, hogy szeretnék nála szülni, azt mondta köszöni a bizalmat, semmi akadálya. Majd szóljak rá még egyszer, ha a szülés pontos időpontját beszéljük meg. Ekkor ennyi történt. Gondoltam azért megemlítem most is (tegnap, t.gondozóban), hátha elfelejtette vagy mittomén. Annyi kismamája van, meg sima betegek, gondoltam úgysem tartja észben meg hasonlók. Nehogy az legyen, hogy későn szóltam, gondoltam szólok még egyszer. És most is azt volt, hogy OK, annyi a teendő, hogy amikor bemegyek, közlöm az éppen ügyeletes orvossal (ha az éppen nem ő) vagy akárkivel (szülésznő, stb.), hogy nekem ő a fogadott dokim és akkor őt majd értesíteni fogják. Én korábban azt hallottam róla, hogy pénzéhes meg ilyesmi, és hogy amíg tehetem, ne menjek privi rendelésre, mert akkor azután csak oda hív majd vissza és azok ugye kemény pénzek. Azt hittem, hogy akkor majd amikor felkérem, mondani fogja, hogy keressem meg a magánrendelőjében és majd ott megbeszéljük a részleteket, stb. De ilyen még nem volt. Egyszer sem voltam nála. Igaz névjegykártya az van, mobillal meg mindennel, amit egy ismerősöm adott, szóval ha nagyon akarom elmegyek. De minek? Vagy ő azt gondolja, hogy ha őt akarom, akkor úgyis előbb utóbb felkeresem? És ezért nem említi? Nemtom. Szerintem azzal így is tisztában van, hogy azzal, hogy én felkértem, pénzt is fog kapni a végén, mert ugye ez ezzel jár. Szóval úgy érzem nem erőlteti azt a privi rendelést annyira. Pedig ha akarná, említhetné ott a t.gondozóban is, hisz gondolom az asszisztensek előtt nincs mit titkolni, nincs cikis dolog, gondolom hallottak ők már mindenféle egyéb dolgot is.
Szóval én eddig elégedett vagyok vele, mindig úgy érzem normális, mosolygós. Nekem valahogy mindig röhöghetnékem van, ha meglátom. Most is röhögtem, amikor beléptem. Szóval nekem Berkes. Különben érdekes dolog ez a Karazmával, kívülről nem ilyennek néz ki. Olyan kis csendes, nyugis, szerény, akit még nem kapott el a pénz szaga. De ezek szerint a külsőből nem lehet ilyet megalapozni...

nadine81

Nercsi! Sajnos még nincs magánrendelése! Valamikor azt hiszem felhívom!

KépKép
nicika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nadin! Én még most is rendesnek tartom a Karazmát! Berkes miatt meg kicsit irigyellek! Lehet hogy nekem is őt kellett volna választani! Ha esetleg mégsem a Karazma lesz a szülésnél, szóval nem tud elvállalni, akkor remélem hogy a Berkes lesz az ügyeletes!

KépKép
nicika

Erika,
köszi, mindjárt küldöm. Kép

nadine81

Én a Tibodit a legelején kértem meg a magánrendelőjébe mentem először. 3 szor hívott oda, azután csak a terhesgondoóba. Egyszer elfelejtettem fizetni, úgy mentem el. Mikor viszaszaladtam, alig akart pénzt elfogadn, úgy kellett rátukmálni nehogy azt gondolja, hogy sumákolok. akkor csak 2000-t fogadott el, pedig minden vizsgálat volt uh. is.
Az orvosok is mások.....

Erika

Kép
Kép
nercsi

Rendes a Karazma, lehet még nincs tisztában teljesen az itteni szokásokkal. Szerintem az NST-kor el fog fogadni. Biztos mindenkinek ezt mondja, aki ezzel fordul hozzá. Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi! Sajnos Tiboldi nálam csinált magának rossz pontot, mikor a 12 hetes uh-ot nem vette fel videóra! KépAz óta pikkelek rá!

KépKép
nicika

Nercsi! Arra is gondoltam hogy esetleg ilyen témáról nem szeretne az asszisztensek előtt beszélni! Nem lehet hogy erről volt szó? Mielőtt válaszolt volna egy csomót gondolkodott és kerülte a szemkontaktust és láthatóan zavarban volt!

KépKép
nicika

Nicika, Nadin küldtem mailt. Én is megkaptam a tiéteket!
Lehet ez volt a baj. De más dokikat is ott kérnek meg. Nem? Ennyire szégyenlős nem lehet egy orvos.
Próbáld meg felhívni, ha akkor is ezt válaszolja, várd ki az Nst-t. Ott négyszemközt tudtok beszélni. Biztos sikerül.

A Tiboldi állítólag soha nem csinál videót. Mindenkinek van valami bónája.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Lehet tényleg fel kellene hívni, nehogy aztán még el tudna vállalni, aztán 23-ig megkéri valaki más és helyettem azt vállalja el!

KépKép
nicika

Reni, neked is küldtem telcsiszámot!! Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nicika, hajrá!!!!!
Aztán írd mi volt, mit mondott!

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nici,
miért nem bette fel Tiboldi? Már úgy értem mit mondott miért nem veszi fel?

Erika,
szerintem nem minden dokit ott kérnek fel, látod te is privire mentél. És az igazsághoz hozzátartozik, hogy én is azért terveztem az UH-ra a felkérést, mert tudtam, hogy ott ő lesz, én, és max. 1 asszisztensnő. Szóval ott más, mint 2-3 asszisztens előtt. T.gondozóban pl. most 3 nőci is volt. Szóval azért valahogy én is úgy érzem, hogy ez olyan belső téma, a dokira tartozik meg a betegre. De ettől függetlenül az assz.nők is láttak már ilyet, szerintem ez nem annyira tabu, hogy hűha. Karazmával talán az volt a helyzet, hogy újnak számít (nemtom pontosan mióta, de a többiekhez képest új) és az még, hogy teljesen más kultúrából jött, lehet, hogy rátesz még egy lapáttal. Lehet, hogy neki is az lenne jobb a lelkének, ha kevesebben lennétek ott, amikor felkéred. Nemtom. Passz. Tényleg NST-t az a doki csinálja akihez jár az ember?

nadine81

Függetlenül attól, hogy felkérte-e vagy sem, azért terhesség alatt normál esetben egy emberhez járnak a kismamák, nem? Hisz a doki mindig az ő rendelési idejükre hívja vissza, legyen az UH, vagy t.gond. Engem legalábbis mindig így hívott, pedig akkor még meg sem fogadtam. Még terhesség előtt is így volt.

nadine81

Nadin! Azért nem vette fel mert állítólag sokan vártak kint! De hát nem tudom mibe került volna bedugni a kazit meg aztán kihúzni!
Hogy az NST-t a saját dokid csinálja-e nem tudom!De nekem úgy rémlik hogy nem! Viszont utána neked meg kell keresned a dokidat és megmutatni neki az eredményeket! Na de ezt talán Nercsi tudná megmondani! Õ már volt NST-n!

KépKép
nicika

Az NST-T egy idősebb szülésznő csinálja, nagyon jópofa. Ha megvan a papír, akkor azt oda kell vinni az orvoshoz, mindenki a magáéhoz, és ő kiértékeli. Ha a te dokid pont nincs ott, vagy a műtőben van akkor a kijelölt dokihoz kell menni. De a szülésznő mondani fogja, hogy a te dokid ott van e.
Nekem eddig a háromból 2-szer sikerült a Tiboldival beszélnem, de utoljára a műtőben volt, és a Karazma volt a kijelölt doki.

A barátnőm a terhesgondozóba kérte a nagy Bálintot fel, és simán megbeszélték a dolgot.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nercsi! Én is valahogy így tudtam! Kösz hogy leírtad! És azt is le tudnád írni hogy egész pontosan mi történik egy ilyen vizsgálaton?

KépKép
nicika

Vinni kell pisit! Megmérik a vérnyomást, és a testsúlyt. Aztán a hasadra tesznek egy műszert, oda ahol a baba szívhangja van. Tök jól hallani. Kép
A kezedbe meg egy gombot adnak, és akkor kell nyomni a gombot, ha mozog a baba. Olyankor jobban ver a szíve, és nagyobb a görbe a papíron, ami egyébként végig jön ki a gépből. Végül is a baba szívhangját nézik. Olyan mint az EKG.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Na a pisit nekem senki nem mondta! Tök jó! Kösz hogy szóltál!
És itt néznek keményedéseket meg erősségeket is?

KépKép
nicika

Nicika!Holnap délelőtt hívd fel nehogy tényleg késő legyen,mert ha egyszer már hozzá jársz gondolom nem akarsz másnál szülni.
Vendég

Nadine!Azért kérdezzétek meg ezt a havi 10-et.De úgy tudom ennyi a megengedett.
Vendég

Húúúúúúúúúú csajok!
Nicika, az Andi vagyok perszeKép
Mindkétszer az ügyeletes szülésznőnél szültem, most sem fogok megfogadni. Nem volt velük semmi gondom. Az elsőnél bent volt a férjem, de másodszor nem volt itthon...
A dokim ua. mint Nadiné, harmadszor fogok nála szülni. Tényleg a kórházban kellett szólni az ügyeletesnek aki egyébként felvesz és megvizsgál mielőtt bárkit is riasztKép
Majd holnap jövök képpel is, megyek aludni. Szép álmokat!

Kép
Kép
Kép
amica

2005
Elküldve 2006 Január 06 péntek - 10h 11:

--------------------------------------------------------------------------------
Sziasztok lányok!

Hihetetlen amióta nem voltam itt 3 archívum lett!!!!
Remélem mindenki jól van!

Üdv Nicika!
Én is ismerem a Patrikot, én tanítottam angolra!
Biztos tudja ő is ki vagyok! Egy fősulira is jártunk, igaz nem ugyanakkor! a haverja akivel dolgozik a férjemnél vett motort! Mondd meg neki hogy üdvözlöm, és ne pattogjon, ő is beszélhet az orvossal ám!
Amúgy ne izgulj, én majdenem az összes most praktizáló orvossal elégedett vagyok, akit nagyon utáltam a Kovacsics, de ő már nincs szerencsére!
A többiekről mind inkább jót hallok, mint rosszat! Tehát ne aggódj, bárkinél szülsz is jó kézben leszel. Amúgy lehet, hogy a Farshid meggondolja még és elvállal!

Reni!
Az előfájások nekem 2 hétig tartottak és így egy héttel előbb szültem az első gyerkőcömet!
De nekem is érett volt már, ők tudják mikor kell
jönni!

Lányok!
Voltam UH-on 4-én.
Egészséges a baba, minden ok. Egyenlőre "medencevéggel" fekszik, de még milliószor megfordulhat.
Nem látták hogy kisleány-e vagy fiú, brühü.
Ráadásul a videofelvétel sem lett jó, valami gond volt a képpel, és csak feketeséget vett fel.
Majdnem bőgtem, de persze az a legfontosabb, hogy minden ok.
Jövő héten új UH-t csinálnak, mert amiért így fekszik nem látott mindent. Lehet hogy akkor csinál egy jó felvételt!

Leírom az adatokat:
BPD: 49,6 mm
THQ:40,9 mm
FL:30 mm

Gabó!
Javulást a Levinek !!!

Nadine: én szoptatós teát ittam anno, a sört én sem szeretem. Sima gyógyszertárban lehet kapni, nekem bejött az íze!

Sziasztok!
Még jelentkezem!

Veronika
Vendég

Ti honnan veszitek ezt az ATD-t, meg TAD-?
Vajon ez az amit nem látott a doki, amiért vissza kell mennem UH-ra?

Amúgy a Tiboldiról én is azt hallottam hogy senkinek nem vesz fel videot!
Vendég

Amica! Várjuk a képet! Kép Örülök hogy itt vagy! Kép

Vero! Tudom ám hogy ki vagy! Kép Neked készült a kígyós rajz! Kép A Patrik üdvözöl és gratulál a Picurhoz! És persze én is gratulálok! Ha jól értelmezem akkor te most 19 hetes terhes vagy?

KépKép
nicika

Vero! A 19 hetes uh-on nekem a gerincét nem látták a nagyon lenti fekvése miatt! Az uh-os papírra nem írtak semmit?

KépKép
nicika

ATD az a has körfogat! És ezt nálunk nem mérik!

KépKép
nicika

A TAD-ot nem tudom mi! De Nercsi kell hogy tudja mert nála mérték ezt az értéket!

KépKép
nicika

Nercsi! Nálad csináltak a 36. héten streptoccocus vizsgálatot? Szóval kenetet vettek?

KépKép
nicika

Jah és mivel tegnap a doki nem volt hajlandó megvizsgálni és uh-ot sem említett hogy valamikor csinálnának, ezért bejelentkeztem a Márkushoz keddre egy teljes vizsgálatra (hüvelyi+UH)! Szeretnék nyugodt lenni hogy minden rendben! Ti is láthattátok a babám méreteiből hogy nagyon picike!

KépKép
nicika

Van más fejlemény is ám: felhívtam a Farshidot és mondta hogy már meg is nézte tegnap a naptárát és hogy természetesen elvállal! Kép Mondta hogy az első NST után mindenképpen keressem meg és irassam be a kiskönyvbe, hogy ő a fogadott orvosom!
Felhívtam a szülésznőt is, aki szintén úgy néz ki hogy elvállal! Jövő héten találkozunk személyesen is! Kép
Szóval minden oké! És végre megnyugodhatok! Kép

KépKép
nicika

Szia!

Igen én vagyok! A kígyós kép nagyon csúcs, annyira
tehetséges a Patrik!
Én is üdvözlöm a Patrikot és persze én is gratulálok Nektek!

Most 20 hetes vagyok pont ma töltöttem a 20+6 napot, tehát holnaptól már 21!
Nem írtak semmit az Uh-s papírra pluszban csak azt, hogy 1 hét múlva kontroll, (gerinc; socolis reit, vagy mi nem tudom kiolvasni) gondolom ezeket nem látta jól, vagy csak egy oldalról.

A sógornőmnek is pici babája lett, de annál szebb!! Úgyhogy ne aggódj!
Majd a Márkusnál megnéztek mindent!

Amica! Üdv a fórumban, legtöbb kisbabával rendelkező anyuka!
Vendég

Közben míg én artam te is pont írtál: úgyhogy akkor minden rendben, meg tudtad fogadni a Farshidot! Megnyugodhattok végre!
Vendég

artam = írtam Kép
Vendég

Vero! Akkor valószínűleg nálad is kis szégyenlős a pici és nem tudták megnézni a gerincét!
A pici babát meg nem bánom ha egészséges! Legalább könnyebben megszületik! Érdekes hogy eddig szinte minden úgy zajlott a terhességemnél, ahogy anyám terhességénél mikor engem várt! Õ is kinyílt picit 20 hetesen, nem fájt semmije, nem hányt, nem voltak problémák! Végül időre szült, gyors szüléssel születtem, alig volt pár óra az egész. 2400 gramm voltam és 48cm! Én is hasonló súlyú babára számítok! Kép És szeretném ha hasonló gyors lefolyású lenne a szülés!

KépKép
nicika

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?