Sziasztok!
Megvolt a vérvétel, és komolyan mondom pozitív élményekkel tértem haza. Tök kedvesek voltak azok a vérszívó nőcik. Mondjuk azon kicsit meglepődtem a pultnál, hogy vizelet is lesz. Nem mondta senki. Ok, éhgyomorra voltam amúgy is, de mielőtt elindultunk otthonról, voltam WC-n, így kb. fél óra múlva a kórházban elég vicces volt valamit is produkálnom.. .) De összejött.
Szóval kikeverték a lötyit, belenyomtam egy egész citromot, és így egész iható volt. Tényleg mint egy limonádé, ami egy kicsit édesre sikeredett, de még így is jóízűnek volt mondható.
Aztán levették a vért, ami viszont nehezen sikerült. Nyújtottam a bal kezem, kitapogatta, elszorította, befújta, megint tapogatta, de akkor már nem érezte olyan jól a korábban megtalált vénámat, így adtam neki a másik kezemet. Kitapogatt, elszorította, lefújta, és megint éppenhogy csak talált valamit. Beleszúrta, rácsatolta az üvegcsét, de vér az nem folyt belőlem!
Mozgatta ide-oda a tűt, de nem jött. Mondta, hogy lehet, hogy még egyszer meg kell szúrnia, ha nem sikerül ebből. És eközben milliószor bocsánatot kért szegény, hogy nem sikerül, ezért ne haragudjak és hasonlók. Én meg nem győztem mondani, hogy próbálkozzon nyugodtan, én ráérek és különben is a szúráson kívül nem éreztem semmit. Õ gondolom azt hitte, azzal, hogy mozgatja a tűt ide-oda, az fáj, de nekem éppen nem. Mondjuk nálam nem szokott gond lenni a vérvételből, mert mindig jött a vér ezerrel.
Aztán megindult itt is. Megtelt egy üveg, kicserélte egy üresre, és megint nem akart folyni!
Vártunk picit, nyomogatta a tű fölött, aztán jött.
És előtte, amikor ittam a löttyöt, megemlítettem, hogy az első vérvételem eredménye nincs a kezemben és a terhesgondozóban sem írtak erről semmit, tudna-e esetleg nyomtatni nekem erről egy másolatot. Azt mondta természetesen, iszogassak nyugodtan, ő addig utánajár, előkeresi. Meg is lett. És tényleg tök normális volt mindenki.
Reni,
akkor nálatok sokkal jobb a helyzet, mint itthon. Mondjuk ezen nem csodálkozom. A magyar egészségügy.. Fantasztikus. Bár a dokikat tuti a lakosság rontotta el. Kezdődött azzal, hogy a nénik vitték a tojást egy-egy vizsgálatra a háziorvosnak, manapság meg már egy receptfelírásért is dugdossák oda az 500 Ft-ot. Itt a baj. És nem hiszem, hogy olyan nagy okuk lenne a dokiknak a panaszkodásra, mert meg lehet nézni, hogy milyen kocsikkal járnak, stb. A hálapénz csak fizukiegészítés. Tőlünk..
A szoptatástól kicsit én is tartok, hogy vajon menni fog-e. Remélem...