Új privát üzeneted érkezett!

Ha már a számítógépes továbbképzésnél tartunk, :
Hogyan lehet beszúrni más oldalakat ide? Vagy csak a címeiket?

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Hú, én általában csak bepötyögöm, de azt hiszem, ha a jobb egérrel ráklikkelsz fent a címsorban magára a címre, akkor azt hiszem be tudod ide szúrni. Tehát a jobb egérrel legördülő menüből kiválasztod azt, amelyik neked kell. Azt hiszem másolás. Utána pedig idekattintasz, ahova írni szoktál és szintén jobb egér gomb, beillesztés. Legalábbis ez általában a másolás menete. De hog itt is lehet-e így, passz. Próbálkozzunk! Kép
Lassan indulok haza, majd Apa engem is kioktat ezekről.. Kép
Sziasztok!
Jajj, holnap megyek cukros vérvételre.. Brrr..

Helloka

nadine81

http://www.babanet.hu/cgi-bin/discus4/discus.cgi

Jaj, nekem működött ezzel a fenti címmel! De akkor gondolom más oldallal is fog, csak akkor ugye kettő ablaknak kell megnyitva lenni. Én pl. ma úgy másoltam ide a számítógépes cuccot (amit korábban Erikának írtam), hogy még egyszer megnyitottam emellett a babanetet, beléptem, kikerestem és bemásoltam.

nadine81

http://www.grocceni.com/magyar.html

No, ezt már máshonnan másoltam. Meg kell nyitni azt az oldalt IS, amelyiket be szeretnéd szúrni, jobb egér, másolás, jobb egér ide ebbe a bigyóba, ahova most írok, beillesztés. És akkor elvileg itt van.

Különben ez a receptoldal tök jó! Kép

nadine81

Hello!

Szolizni lehet a szoptatás alatt, nekem még a Berkes mondta, megkérdeztem tőle amikor a fiamat szoptattam. Azt mondta a terhesség alatt nem ajánlott, de a szoptatást nem befolyásolja.

Én már egy hetesen kivihettem levegőzni.
Lehet, hogy azóta változott a módi.

Előtejem is volt az utolsó hónapban, tudtam is szoptatni (1 évig) úgyhogy szerintem jó jel.

Az inga nekem nem mutatott semmit és már van egy gyerekem.

A képekkel kapcsolatban: Köszönjük a dícséretet. Amúgy nem vagyunk motoros bandában, csak a férjem nagy motoros és a barátai is általában. Viszont a számítógépen többnyire ilyesmi képeink vannak. A fiamról sem találtam semmi olyat, amin jobban látszik és még pocis képem sincs rajta. Sebaj, majd lesz.

Én már most 70 kilo vagyok!!!!!!
És még csak 19 hetes (+6 nap) Kép

Sziasztok!
Vendég

Sziasztok!

Vero! Melyik hónapban született a fiad? Télen vihetted 1 hét után levegőzni?
Nagyon szerencsés vagy, hogy 1 évig szoptathattál.
Mennyi kilóról indultál?
Tessék készíteni új képeket a kisfiúról, pociról! Várjuk őket. Kép

Nadine! Próbálkozom. Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Haliho!

Szoval nalunk kicsit mashogy zajlanak a dolgok mint otthon. En pl. nem a korhazba jarok dokihoz, hanem itt a varosban van egy nögyogyasz nö. Egyebkent temesvari, es beszel magyarul egy kicsit. De mi nemetül tarsalgunk, szerintem a szakmai dolgok nem mennenek neki, mert csak magyar oviba jart. Csak mikor anyukam kint volt nalam es mennem kellett vizsgalatra ö is bejöhetett az Uh vizsgalatra es akkor az anyunak megprobalt egy kicsit magyarul meselni, hogy mi is lathato a kepernyön. Na szoval, en hozza jarok, egyszer voltam mar a klinikan ahol szülni fogok, mert minden honapban tartanak un. nyitott napokat amikor a kismamak megnezhetik a szülöszobat es valaszolnak a kerdesekre. De addig is a 9 honapba itt a doktornö vegez minden vizsgalatot, mint pl. vernyomas, vizelet, vervetel, NST, ultahang. Persze a magzatvizvetel miatt nekem is a freiburgi klinikara kellett mennem. Itt nincs olyan, hogy megfogadok egy dokit, meg halapenz(itt keresnek eleget) annal a dokinal szülsz aki epp ügyeletes. A dokinö most utoljara annyit mondott, hogy ha indulunk a korhazba elötte hivjam fel öket, hogy tudjak, hogy megyünk.
Szerintem igy kicsit jobb ez a rendszer, mint otthon, mert nem kell pl. millio beteg között varni a korhazba egy vervetel miatt.
Ja, es a parommal csinaltunk egy 6 alkalombol allo szüleselökeszitö tanfolyamat.

Kép
Kép
reni76

Nadine!

Mi volt a vervetelen? Remelem minden okes. Nalunk olyan fincsi italt kellett inni, hogy mondtam barmikor megismetelnem a vizsgalatot. Kép

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Nercsi! Augusztus 21-én született szeptemberbe (talán 1-én) vihettem ki, de már hideg volt és az is maradt.
Szerencsém volt igen, a szoptatással, bár kinlódtam fél évig, kisebesedett a mellem és csak bimbóvédővel tudtam szoptatni. Szóval van akinek könnyebben megy. 66 kiloról indultam, de ruhástol és nem tudom hogy az itthoni mérleg egyezik-e a védőnőjével.

Reni: Jó hogy van kedves orvosnőd, meg a renszer is szuper, bár egy kicsit fura hogy nem választhatsz orvost a szüléshez. Mi van ha unszimpi aki ügyeletes? Nem feltétlenül rossz orvos, csak nem szimpatikus. És a dokinőd bemehet, miután értesítetted?

Vero
Vendég

Képekkel igyekszem Kép
Vendég

Sziasztok!

Vero, ez a szoptatás dolog tényleg nem egyszerű. Emlékszem a tesóm is kínlódott vele. A bimbóvédő az milyen? Olyan mint a cumi, csak a mellre kell tenni?
Reni, tényleg jó lehet, hogy mindent egy orvos csinál, nem kell mindennel máshova szaladgálni.
Talán ott nagyobb bizalma van az embereknek az orvosokban, és az anyagi megbecsülésük is jóval nagyobb mint itthon. Teljesen más világ. A nagybátyám mesélte, akit ott műtöttek, hogy a doki majdnem megsértődött azon, hogy szeretett volna neki egy kis ajándékkosarat adni. Mégcsak nem is pénzt.
De a lényeg mindenhol ugyanaz, azért pedig nekünk kell megdolgozni. Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Megvolt a vérvétel, és komolyan mondom pozitív élményekkel tértem haza. Tök kedvesek voltak azok a vérszívó nőcik. Mondjuk azon kicsit meglepődtem a pultnál, hogy vizelet is lesz. Nem mondta senki. Ok, éhgyomorra voltam amúgy is, de mielőtt elindultunk otthonról, voltam WC-n, így kb. fél óra múlva a kórházban elég vicces volt valamit is produkálnom.. .) De összejött. Kép
Szóval kikeverték a lötyit, belenyomtam egy egész citromot, és így egész iható volt. Tényleg mint egy limonádé, ami egy kicsit édesre sikeredett, de még így is jóízűnek volt mondható.
Aztán levették a vért, ami viszont nehezen sikerült. Nyújtottam a bal kezem, kitapogatta, elszorította, befújta, megint tapogatta, de akkor már nem érezte olyan jól a korábban megtalált vénámat, így adtam neki a másik kezemet. Kitapogatt, elszorította, lefújta, és megint éppenhogy csak talált valamit. Beleszúrta, rácsatolta az üvegcsét, de vér az nem folyt belőlem! Kép Mozgatta ide-oda a tűt, de nem jött. Mondta, hogy lehet, hogy még egyszer meg kell szúrnia, ha nem sikerül ebből. És eközben milliószor bocsánatot kért szegény, hogy nem sikerül, ezért ne haragudjak és hasonlók. Én meg nem győztem mondani, hogy próbálkozzon nyugodtan, én ráérek és különben is a szúráson kívül nem éreztem semmit. Õ gondolom azt hitte, azzal, hogy mozgatja a tűt ide-oda, az fáj, de nekem éppen nem. Mondjuk nálam nem szokott gond lenni a vérvételből, mert mindig jött a vér ezerrel. Kép Aztán megindult itt is. Megtelt egy üveg, kicserélte egy üresre, és megint nem akart folyni! Kép Vártunk picit, nyomogatta a tű fölött, aztán jött.
És előtte, amikor ittam a löttyöt, megemlítettem, hogy az első vérvételem eredménye nincs a kezemben és a terhesgondozóban sem írtak erről semmit, tudna-e esetleg nyomtatni nekem erről egy másolatot. Azt mondta természetesen, iszogassak nyugodtan, ő addig utánajár, előkeresi. Meg is lett. És tényleg tök normális volt mindenki.

Reni,
akkor nálatok sokkal jobb a helyzet, mint itthon. Mondjuk ezen nem csodálkozom. A magyar egészségügy.. Fantasztikus. Bár a dokikat tuti a lakosság rontotta el. Kezdődött azzal, hogy a nénik vitték a tojást egy-egy vizsgálatra a háziorvosnak, manapság meg már egy receptfelírásért is dugdossák oda az 500 Ft-ot. Itt a baj. És nem hiszem, hogy olyan nagy okuk lenne a dokiknak a panaszkodásra, mert meg lehet nézni, hogy milyen kocsikkal járnak, stb. A hálapénz csak fizukiegészítés. Tőlünk.. Kép

A szoptatástól kicsit én is tartok, hogy vajon menni fog-e. Remélem...

nadine81

Gabi,
tudom, hogy mostanában nem vagy neten, mert Sopronban vagytok, de gondoltam megírom (bár tuti feltűnt neked is... ), hogy iszonyatos hülye idő lett abból a hószálingózásból! Rengeteg esett, hideg van és hordja nagyon a havat. De akkor gondolom vonattal jöttetek, utoljára ezt írtad. Valahogyan majd csak hazakeveredtek!

Szióka

nadine81

Sziasztok!

Vero!
A dokinöm biztos nem jön be a szüles utan, mert ö nem a korhazban dolgozik. Kicsit ugy kepzeld el, mintha otthon magan nögyogyaszod lenne teljesen függetlenül a korhaztol. Valahogy ehhez tudnam hasonlitani az itteni rendszert.

Az, hogy esetleg a doki nem lesz szimpatikus a szülesnel igazabol nem gondolkodtam rajt. Miert ne lenne? Igy allok hozza, aztan majd meglatjuk. Mindenesetre a szülöszoba nagyon bejött. Meg mondtam is a paromnak, hogy akar kedvem lenne itt maradni szülni. Na azert kivancsi leszek, hogy ha itt a nagy nap akkor is igy gondolom -e. Kép
Tegnap voltam NST-en, meg komplett vizsgalaton. Minden rendben van, a feje meg tud mozogni egy kicsit a medenceben, ugyhgy nem teljesen csuszott meg le. Mar +15 kg-nal tartok, a doki azt mondta, hogy az nem sok, magas vagyok es csak pocakon latni a terhesseget. De azert engem megis elriaszt ez a 76 kg. Kép
De azt mondjak aki tud szoptatni, az hamar leadja a felesleges kilokat.
Ti hol szilvesztereztek?
Üdv mindenkinek!
RENI

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Nercsi: A bimbóvédő olyasmi mint egy cumi, szilikonból van, és ha feltessszük a cicire, olyan mint egy védőréteg. Nekem azért vált be, mert a pici olyan erővel szívott, és a kis fogínyét is összeszorította, hogy fájdalmas volt.
A kis szilikonréteg tompította az erejét a szívásnak.

Nadine: Nem kell aggódni, menni fog a szoptatás. Amúgy szerintem rengeteget kihoznak belőle, a La Leche Liga meg a többi fanatikus. Olvastam egy hozzászólást (többet is) a babaneten olyanoktól akik ilyen vagy olyan okból nem tudtak szoptatni. Rettenetes lelkifurdalás meg minden, csökkent értékű anyukáknak érzik magukat. Szerintem hihetetlenül eltúlozzák a szoptatás jelentőségét.
Persze legjobb meg minden, de én ismerek rengeteg olyan kisbabát aki gyönyörű és egészséges, akit nem tudtak szoptatni. Ez olyan mintha az a gyerek akinek nem tudnak a szülei bio-kaját meg bio-ücsit venni, csökkent értékű lenne. Szerintem úgy kell hozzáálni hogy menni fog, ha meg nem, akkor sincs SEMMI baj. Örülök, hogy jól ment a vérvétel, biztató hogy rendik voltak!

Amúgy az orvosok tényleg el lettek kényeztetve nálunk, egyik másik megszabja (!) a szülés árát.
Én is hallottam egy nőcitől akivel együtt voltam kórházba, hogy a férjét Angliába műtötték,(mert azt hiszem Ausztriába volt biztosítása),és a dokik hallani sem akarnak semmilyen hálapénzről, és még az ajándékkosarat sem szívesen fogadják el. Hát ez nálunk nem így van! Bár én még mindig gondolkodom a megfogadáson, lehet hogy senkit sem fogadok meg, pillanatnyilag mindegyik orvos szimpatikus aki Sopronban van. Gondolom úgy 30e az amit a fogadott dokinak illik adni. Szerintem ez a mi családunknak nagyon sok pénz lenne. Persze az első szülésnél én is megfogadtam orvost, azért akkor jobban féltem. Még nem tudom mi lesz.

Reni: Régen írtál, minden rendben?
Vendég

Reni:
Jaj, nem is írtál régen hülye vagyok, ezer bocs!!
Véletlenül átugrottam egy hozzászólást, amikor olvastam őket.
Nem akartam negatív lenni a nem szimpi az orvos kérdéssel, csak egy kérdés volt, persze nem úgy értettem hogy úgy kell odamenni hogy biztos hülye lesz az orvos. Inkább úgy fogalmazom meg, hogy nem furcsa-e hogy másnál fogsz szülni mint a saját orvosod, mert én is ezen töröm a fejem. (hogy nem fogadok meg orvost). Ezért érdekel, hogy Te mit gondolsz.
Üdv:
Vero
Vendég

Amúgy hány centisek vagytok a súlyotokhoz? A 76 akkor nem sok? mert kb. én is annyi leszek mire szülök és 174 vagyok hozzá. Az elsőnél 70 voltam a szülés napján most meg már 20 hetesen annyi!
Vendég

Reni,
akkor 61-ről indultál? Én igen. Én be vagyok sz...a, hogy átlépem a 70-et. De tuti át fogom..
Szomszédunk nagyon vékony alkat, szinte ő is csak pocakra gömbölyödött. Nem is hízott sokat, pár kg-ot, inkább tényleg csak a hasa nőtt. De ugye abban volt egy gyerek. Szóval szülés után 2-3 héttel meg nem mondtam volna, hogy szült, olyan jól nézett ki. Ez volt júliusban. Szoptat. Most meg elég nekiindult. Van pufók pofija, vastag keze, combja, feneke, mindene. Szóval nem bizti, hogy szoptatás alatt lehet fogyni, sőt... De fogyózni semmiképpen sem.
Én még nem láttam az itteni szülőszobát, de azt hallottam szép, kulturált.

Vero,
bimbóvédőt gyógyszertárban lehet kapni? Ha esetleg...
Szoptatásról még annyit, én is láttam olyan babát, akit a kezdetektől fogva nem tudott az anyukája szoptatni, mert egyszerűen nem volt elég teje és még császáros is volt. De az a kislány is nagyon jól néz ki, igazi kis husi. És nem egy tápszerektől meg miegymástól elhízott gyerek, hanem olyan finom kis "keményhúsú" Kép lányka. Az anyatej tényleg azért jobb, mert ANYATEJ.

nadine81

Vero,
én pici vagyok!!! Brühühűűű!! Kép Most nem akarok hülyeséget mondani, este inkább megmérem magam, de 160-nál tuti nem több.. Úgy fogok kinézni a végére, mint egy töltött galamb.. Kép Szóval ezért nem akarok nagyon feljebb menni, mint 70.

nadine81

Én úgy tervezem a szülés utáni időszakot, hogy megpróbálok nem zabálni, mint állat, hanem változatosan. Hisz a gyereknek sem zsírra van szüksége. Több zöldséget, gyümölcsöt, ásványvizet. Szeretnék szaunázni, az talán valamennyire rendberakja a bőrömet. Úszni pedig azért, mert szeretek, és mert minden izmot megmozgat. Nem gyúrni akarok, vazze Kép, hanem mozogni. Viszont tornára nemtom magam rávenni. A strand meg itt van percekre tőlünk, vízforgatós úszómedence. Igaz nem fedett, tehát kb. szeptemberig tudok ide jönni, amíg van benne víz. De mivel ingyen van Kép, jövök, amikor akarok. Ha ápr. végén szülök, akkor nyárra már talán rendbejövök testileg is, és arra talán kialakul az is, hogy ott tudom hagyni a babát picit anyuval.

nadine81

Ha meg ide már nem tudok jönni úszni, akkor hetente-kéthetente be tudok jönni Sopronba usziba...

nadine81

Sziasztok!
Csodálatos idő van. Miért nem tudott kácsonykor esni?
Le kellett mennem a városba, és odafele megint nem kért pénzt a sofőr. Ugyanaz volt mint a múltkor. Kép Kép Ezentúl kitömött pocakkal járok, olyan kedvesek ilyenkor az emberek.
Nadine! Örülök hogy túl vagy rajta. Azért akkor nem volt egyszerű. A lényeg, hogy jó egyen az eredmény. Kép

A szopizással kapcsolatban én is optimista vagyok, ma vettem egy szopis melltartót. Remélem sokáig kell majd használni.
Szerintem is jó ha tud az ember sokáig szoptatni, de tényleg túl van lihegve kicsikét.
Az a gyerek akkor is lehet makkegészséges, életerős, élhet 110 évig, ha netán tápszeren nőtt fel.
Ez olyan mint a császármetszés. Elveszik vele a szülés élménye. Volt a Kismama magazinban erről pár levél, hogy anyukák panaszkodtak, hogy az orvos nem követett el mindet azért, hogy természetes úton szülhessenek. Erre jött egy levél egy másik anyukától aki azt írta, örüljenek hogy lehet gyerekük, hogy egészségesen született, nekik se lett bajuk. Más összetenné a kezét ha gyereke lehetne, ezek meg itt nyavajognak. Szerintem tök igaza volt.

Ha már a hálapénznél tartunk, Vero említetted a 30 ezret. Ennyi most az átlag? Ezt meg kell kérdezni a dokitól, vagy amelyik megszabja az árat az a képembe nyomja a tarifát?
És ezt mikor illik odaadni? Gondolom a szülés után, de mikor? És ha valaki az ügyeletesnél szül annak nem kell adni ugye?

Én 55,5-ről indultam, most vagyok 70,5. És 164cm.

Kérdés: Szerintetek mi a legjobb szülés után a vérzéshez? Vettem már éjszakai betétet, csomagoltam gézbe vattát, ezt a védőnő mondta. Szerintetek?

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika,
átlag nem tudom van-e egyáltalán ebből a pénzből. Van, aki tizet ad, és a felső határ a csillagos ég. Szóval ennek az átlaga bármi lehet. Szerintem. Én meg nem kérdezném a dokitól, az tuti. Majd amennyit én szánok rá, azt fogadja el. Ha valamelyik is a képembe mondaná, hogy nála ennyi egy szülés, otthagynám akkor is, ha pl. az uccsó hetekben lennék. Azért ehhez kell egy bizonyos bőrvastagság az arcán..
És ha valaki egyáltalán nem ad? Attól elveszi a gyereket?? Mert ugye előre nem szabad adni. Én legalább is tuti nem adnék. Szerintem aki ad a választott dokinak, akkor azt vagy varratszedéskor, vagy kórházi távozáskor.
Tényleg mikor van varratszedés? Akkor még a kórházban vagyok? Vagy vissza kell rá menni?
Szerintem ha ügyeletes dokinál szülsz, mert mondjuk nem fogadtál meg senkit, akkor sincs olyan, hogy adni KELL. Ha gondolod adsz, ha nem, nem. De szerintem, ha valaki valami miatt ügyeletesnél szül, mert nem választott dokit, vagy mert az valamiért nem jött be, akkor sem annyit ad, mint amennyit a választottnak szánt volna.
És akkor itt van még a szülésznő. Mindenki (igaz én is) a dokiért izgul, hogy ott legyen, bent legyen, normális és segítőkész legyen, de közben a szülésznő az, aki többet van velünk. Van, aki neki is pénzt ad, mert megfogadja. Én nem fogadok meg, mert nem ismerem egyiket sem. Kisebb ajándékcsomagra már gondoltam, de ezt még eldöntjük.

Vérzéssel kapcsolatban azt hallottam, előfordulhat az is, hogy a legvastagabb intim betét sem elég, hanem inkább egy direkt ilyen célra kapható betét. Most meg nem mondom mi a neve, de úgy tudom van ilyen. Már nem pont a márkája, hanem úgy általában a megnevezése. De hallottam olyat is, hogy valaki Tena Ladyt használ. Amúgy passz, még ennek sem jártam utána igazán.

nadine81

Nehéz kérdések ezek. Ha a Tiboldi lesz benn, akár ügyeletes lesz pont akkor, akár be kell jönnie, akkor adunk neki, hiszen megfogadtuk. Hogy mennyit, majd eldöntjük, attól függ milyen volt a szülésnél. Hogyan viselkedett. Kép
Az ügyeletesnek szerintem nem adunk, ha annál kell szülni. Meg a szülésznőnek se. Vagy??? Attól függ milyenek lesznek.
Pont arról beszéltünk, hogy az egyszeres anyasági támogatást, egyből a dokiknak lehetne utalni. Mondjuk 55 ezer most, azért az kicst sok lenne.

Reni! Ottkinnt mennyyi idő a gyed meg a gyes? Van ilyen? Milyen ott a rendszer?

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Nehéz bizony. Ha megfogadsz valakit, akkor igen, illik. De basszus ez is olyan hülyén hangzik: illik... Jól nézünk ki! Kép Még a végén mi érezzük magunkat hülyén, hogy mikor mennyit adjunk kinek...
Én is attól teszem függővé, hogy hogy bánnak velem, de nagy különbségek nem lesznek szerintem. Olyan nagyon csak nem lesznek bunkók, hogy sokkal kevesebbet adjak és Istenként sem fognak tevékenykedni, hogy többet adjak, mint amennyit mondjuk szántam nekik.. Kép
De tényleg nehéz...

nadine81

Szia Lanyok!!

Jaj, kepzeljetek most kaptunk egy e-amilt a ferjem unokatesojatol, hogy tegnap 23 orakor (itteni idö szerint), megszületett a kislanyuk. ök most Amerikaban elnek, minden rendben van 3850 gramm es 51,5 cm. Es tenyleg tünderi szep! Kép

Nercsi!
Itt a szüles elött 6 hettel kezdödik a szülesi szabadsag es a szüles utan 8 hetig tart. Erre az idötartalomra megkapod a rendes fizetesedet! Aztan itt is van un. csaladi potlek amit a ferjem kap. En meg tudok valasztani, hogy 2 vagy 3 evig kapjam a tamogatast. Persze ha a 3 eves idötartalmat valasztod akkor kevesebbet kapsz havonta. Az összeg attol függ, hogy mekkora a keresetünk összesen. Nekünk szerencsenk van, mert ferjem rendör es nekik nem sok adot vonnak le, vagyis kevesebb a bruttoja, mint annak aki nem hivatalnoki allasban van es ugyanannyi nettoja van. Remelem nem tul bonyolultan fogalmaztam!

Vero!

Jaj, semmi gond a kerdeseddel, en nem tartom rossznak vagy furcsanak, hogy valaki masnal szüljek. Mint, mar valaki irta, neha a szülesznönek nagyobb szerepe van a szülesen mint a dokinak. Ugyhogy en ezen nem aggodom, inkabb azon hogy mindent megertsek majd amit mondanak. Kép Ki tudja tudok -e majd a fajdalmak közepette nemetül beszelni meg mindent megerteni.

En olyan 176 cm vagyok es 61,7 kg voltam a kezdetekor. A 20. heten 65,7 kg voltam.
Nekem egy baratnöm most szült Sopronban, ö azt mondta, hogy 50000 Ft-ot adtak a dokinak es 25000 Ft-ot a szülesznönek. Valami iszonyatos összeg! Es tenyleg mit tudnak csinalni, ha nem adsz penzt? A gyereket csak nem veszik el töled!

Kép
Kép
reni76

Reni,
akkor nálatok ezügyben is sokkal jobb a helyzet.. Itt meg nyög mindenki attól, hogy milyen kevés a GYES, GYED, stb. Kép Ez van.
És gratula a rokon kislány születéséhez! Tök jó, hogy ők már megvannak!

Lehet, hogy holnap nem jövök már, ezért Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok! Sok egészséget felnőtteknek és gyerekeknek és születendő babáinknak egyaránt! És kellemes, nyugis szilveszterezést!

Sziasztok!

Viol 24+1 Kép

nadine81

Sziasztok!

hát én nem tudom, ez az 50 e + 25e brutálisan soknak hangzik, főleg hogy nekem már van egy iskolás gyerekem is. Biztos hogy annyit nem adnék még ha megfogadtam sem.
Viol, te mennyit szánsz a dokinak ha nem túl indiszkrét?

Nercsi: Kapunk 50e forintot a születéskor? Nem csak ezt a betétkönyvet? Mert ha kapunk, akkor lehet hogy meg tudom fogadni a dokit.

Reni: Gratuláció az új kis rokonnak!!

Amúgy én úgy emlékszem én is éjszakai maxi betétet vittem + gézbe csavart "atomvattákat" és az elég volt. Sötét színű bugyit érdemes venni, esetleg éjszakára sötét hálóinget, akkor nem gáz ha esetleg "baleset" van! De ez inkább az első éjjel vészes, aztán naponta jobb. Varratszedés a 3. napon. (Legalábbis régen) A szülésznő nagyon fontos személy a szülés alatt, nekem legalábbis nagyon jó volt ahogy törődött velem. A doki is jó fej volt, bár ők azért nem nők lelkileg a szülésznő többet tud segíteni. A szülőszoba tök szép volt és otthonos is, én már az újban szültem.

Bimbóvédőt meg a gyógyszertárban lehet venni, de láttam a Baby Shopban, és a Tescoban is.

Szió!
Vendég

Viol ha nem jössz Boldog Új Évet!
Szuper lesz majd jövőre kisbabákkal kívánjuk ugyanezt! Kép Kép
Vendég

Sziasztok!

Elszántam magam a képkicsinyítésre, és felteszek egyet (aztán lehet, hogy többet is) rólunk Bulcsúval Kép!
Úgy beindultatok. lányok, hogy vissza se tudtam olvasni, csak a mai napot jóformán...
Pengetős téma: mi se állunk jól, én nem fogadtam meg se a Berkest, se a szülésznőt (Hilda, fiatal csaj, lehet, hogy írtam már, akkor lőjetek le), a Berkesnek egy tizest adtam, a Hildának ötezret, azt is alig fogadta el. A Berkes is úgy nézett ki, amikor a borítékot odanyújtottam, hogy nélküle se lett volna para.
Szerintem azért ajánlatos valamicskét azért mégis adni, ha mást nem, ajándékot, mert az ember azért akar még szülni esetleg a jövőben is, és hát akkor nem árt, ha jó emlék marad meg róla (ha egyáltalán...).
Boldog Új Évet mindenkinek!

CsillaKép
csillahbabe

Sziasztok Lányok!
Írok gyorsan, amíg apa alszik. Szegényem tegnap is estig nyomta. Hajnaltól. De idén már nem dolgozik többet! Kép

Csilla! Édes ez a gyermek!!! Kép Kérünk még rólatok képeket!!! Meg mesélj még mi van veletek, olyan rég jártál errefele.

Vero! Szülés után jár egy egyszeres anyasági támogatás, ami most 55 ezer forint. Gonlm jöre is e körül lesz. Ezt majd a gyermek születési anyakönyvi kivonatával az Magyar Kincstárban (asszem ez a neve) Kiss János utcában lehet igényelni, ahol a családi pótlékot is.

Akkor én se szerzek be más betétet, talán megfelel nekem is.

A szüléselőkészítőn mi is voltunk a szülőszobán, tényleg szépek. Meg az egész osztály az. Igaz nem ez a lényeg, de mégis jobban érzi magát az ember egy szép környezetben, mint egy lerobbant helyen.

Reni: Gratulálok a kis rokonlányhoz! Rohamosan nő a lányok aránya a családotokban. Kép
Jól viseled még? Neked vannak keményedéseid, vagy valami jele annak hogy 3 hét múlva szülni készülsz?
Nekem egyáltalán semmi.

Lányok! Ha már nem "taliznánk", Mindenkinek kívánok békés, boldog új esztendőt!
Gyönyörű, egészséges babák szülessenek, akik meg már köztünk vannak nőjenek nagyra, sok örömöt leljetek bennük!

Aki bulizni megy érezze jól magát, óvatosan a pezsgőzéssel!
Mi csendesen mulatunk apával itthon kettecskén. Kép
Sziasztok: Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Csilla!
Üdv Nektek! Szerintem miota en itt vagyok, azota nem irtal ide a topicba. Nagyon edes a pici!

Nercsi!
Hat most mar egyre nehezebb, föleg este. Mert akkor indul be a lanyom, de ugy igazan. Tegnap este kezdödtek valami elöfajasaim, de csak 3 v. 4 volt aztan semmi. Szegeny parom epp borotvalkozni akart, mikor is jöttek a fajasok. Es olyan edes volt, azt mondja " Kenjem a habot, vagy inkabb induljunk a korhazba? " Kép Aztan utanna ledöltem a kanapera es elmult minden, azota is minden okes. De most mar olyan furi erzes, hogy akar barmelyik nap jöhet. Ja, tenyleg ha eltünök egy-par napra akkkor mar a korhazban vagyok. De utanna egyböl jelentkezem am. Kép
Ma mi is itthon maradunk a parommal, majd csak a sogornöm es baratja jönnek hozzank egy kicsit szilveszterezni.

En is mindenkinek nagyon-nagyon boldog uj evet kivanok, es sok-sok örömet a mar meglevö es születendö babakkal.

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Na nyomok még fel pár képet a kedvetekért: Kép
Kép
Kép

Remélem, tetszenek! Most anyukáméknál vagyunk, itt is szilveszterezünk, mert apa nagyon elfoglalt otthon, meg holnap úgyis dolgozik, meg ebben a hóban nem merünk elindulni.

Szépen fejlődünk, lassan átfordulunk Kép.

Van egy jóhírem a jövőre szülőknek, lehet, hogy már hallottatok róla, minden 2006-tól születő babának jár 40e Ft életkezdési támogatás (vagy mi)az államtól. Hát, mi ebből kimaradtunk, de legalább nektek lesz Kép...

Még egyszer BUÉK mindenkinek!

Csilla
csillahbabe

Sziasztok!
Hát jól levagyok maradva.
A pénzről.Nálunk van olyan doki pl.a főorvos akinek megvan a tarifája.Egy gyerek 50 ikres 80000.Mi 20000 adtunk a dokimnak,de van olyan pl. az egyik koleganőm ő is annál szűlt akinél én ők pl. nem adtak semmit egyik gyerkőcnél sem.Ha adsz ha nem az a gyerek úgyis kijön valahogy.Viszont előre nem szabad adni véleményem szerint.A barátnőm úgy járt ő a főorvosnál szűlt előre adtak neki 30-at és arra sem volt képes,hogy varrat szedésre bemenjen így nem is kapott többet.Meg volt olyan,hogy nem volt hajlandó szabiról bemenni.Úgyhogy cak is utánna és azt is akkor ha te úgy érzed,hogy kellő képpen állt hozzád és a babához.Szerintem bőven elég neki a 20,mert ha úgy adódik úgy is magán mész hozzá és ott is perkálni kell.

Szoptatás.Nekem nem volt előtejem.A sógornőmnek annyi volt,hogy győzte cserélgetni a betétet.Ez változó.Teje is rengeteg volt,hogy alig győzte fejni.Nekem már csak annyi van,hogy reggel meg este cicizik,de akkor sincs sok.Egyenlőre elég neki.Az is befojásolja,hogy mennyi van és lesz,hogy mennyit iszol és eszel.Ez a leg fontosabb.Én ha már egy kicsit is kevesebbet ettem vagy ittam egyből éreztem,hogy kevesebb van.Másnap rendesen ettem és annyival több is volt.erre nagyon oda kell figyelni.A barátnőm adott mellvédőt,de hála isten Levi nem rágta ki.Aki vel egy szobában voltam neki a picur véresre kirágta és rohadt sokat szenvedett.De erre a kórházba adnak kenőcsöt.Legalább is nálunk adtak.Úgyhogy én ezt hál isten megúsztam pedig féltem tőle.

Szoli,uszi!A terhesség alatt az úszást ajállani is szokták a medence miatt és az iznok miatt is.Szülés után 6-hétig nem lehet majd fürdeni.
A szolit szülés után már el lehet kezdeni én és jártam nyáron nem befolyásol semmit.

Átlag egy hét múlva kilehet vinni a babákat.Levi május végén született pont nagy melegek voltak én a 3-napon már kivittem egy 5-percre aztán 10-re és így tovább.Kell nekik a friss levegő.De a hidegbe is bátran ki lehet vinni őket.

Csilla.Gyönyörű a picur.Pontosan mennyi idősek vagytok?Nagyon szép baba.

Reni!Hát ezek már a jósló fájások bár nekem nem voltak.Van akinél már szülés előtt 3-héttel elkezdődnek.Talán nemsokára jön a trónörökös?

És a szilveszter kinek hogy telt?Mi délután elmentünk a barátnőmékhez aztán a keresztanyuékhoz és 3/4 7-kor már itthon voltunk,mert a picur 7-kor fürdik és nagyon fáradt volt.Én már 1/2 11-kor aludtam,mert hulla fáradt voltam.Majd jövőre már a picur nagyobb lesz akkor bulizunk.

Hál isten pénteken szerencsésen hazaértünk bár k.... világ volt az vasutnál.2-3 órákat késtek a vonatok.Amilyén "csak" 1-et késett,de én sík ideg voltam.1/2-11 helyett 1/2 1-re ért be a vonat Kanizsára.Sopronba szélvihar Szombathelytől gyönyörű idő szélcsend Pécsen szélvihar hófúvások.Érdekes ez az időjárás.Nálunk most esik az eső.

Hát most röviden ennyi mennem kell ebédet csinálni amíg alszik a porontyom.

Gabó
Vendég

sziasztok!

Hát ez is elmúlt.... Kép
Gabó, gondoltam rátok, hogy ebben a vacak időben hogyan fogtok hazakeveredni. De azért látom sikerült, bár nem lehetett egyszerű.
Itt még mindig havazik.
Jó volt itthon kicsit feltöltődni, ugye?

Mi itthon voltunk kettecskén, bocsi hármasban. Tévéztünk, éjfélkor lementünk kicsit durrogtatni, aztán újra tévé, és én fél kettőkor szépen ki is dőltem.
Jó volt, bár még tegnap is kidőlve éreztem magam. Pedig csak pár korty vörösbort ittam. Kép

Csilla! Gyönyörű kisfiad van. Olyan vidám és elégedett ezeken a képeken. Pontosan mekkora?
Szegény apa mivel foglalkozik, hogy még újévkor is dolgozik?
A babakötvényt hallottuk. Nem rossz dolog? Kíváncsi vagyok mennyit ér majd 18 év múlva. De a 0-nál többet az bizti. Kép

Reni! Ezek már tényleg jóslófájások. Most már te is betöltötted a 37. hetet, úgyhogy már akár jöhetne is az a babó. Én még semmi jelet nem érzek.
Holnap megyek NST-re, talán az uccsó uh. idejét is közli a doki. Kíváncsi vagyok mekkora már a baba. Kép

Sziasztok!

Erika 37+1 Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok LANYOK!!

Mindenkinek megegyszer is boldog uj evet kivanok!

Gabo!
Meg pontosan 3 hetem van a szülesig, ugyhogy ahogy irtad ezek mar lehetnek joslo fajasok. Most mar minden nappal közelebb vagyunk a nagy naphoz. Egy kicsit kezdek mar izgulni, hogy minden rendben legyen. Minden reggel ugy kelek fel, hogy na talan ez az a nap amikor megszületik a lanyom!
A Szilveszter nalunk eleg nyugisan telt, a sogornöm es a baratja voltak itt nalunk vacsoran, es ejfel elött felsetaltunk itt a közelbe egy domboldalra, ahonnan ralattunk a varosra es onnan neztük a tüzijatekokat a varosban.

Csilla!
Tudnal erröl a 40.000 Ft-os tamogatasrol bövebben irni? Köszi!
A kepek nagyon jok!!

Nercsi!
A multkor kerdezted, hogy vannak-e kemenyedeseim, na azt nem igazan mondanam, csak ezek az elöfajasok kezdenek gyakoribbak lenni. Lehet, hogy mar kevesebb mint 3 het? Kép Majd meglatjuk! Es te hogy vagy? Hogy eled meg az utolso heteket?

NA most mar megyek fözni, majd delutan beugrom meg!
Sziasztok

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Na, még egy utolsó életjel, mielőtt hazamegyünk. Utána megint nem tudom, mikor keveredek föl a netre...
Bulcsú tegnap volt 4 hónapos Kép. Legutóbbi oltáskor 6 kg és 63 cm volt. Örülök, hogy tetszik nektek : ))!
Apa szegény tanul is, ezért le kell dolgoznia azokat a napokat, amikor vizsgázik. Hát, nem könnyű...

Reni! Én csak ennyit tudok erről a 40e-ről, hogy van. A mikéntjét nem...

A szilveszter nekünk is nyugis volt, apa már aludt, amikor éjfélkor felhívtam, én se húztam sokkal tovább Kép.

Na sziasztok, ha nem jönnék egy ideig, az érintetteknek sima szülést és egy fejthetetlen élményt kívánok!

Csilla
csillahbabe

Sziasztok!

No, nálunk is eltelt a szilveszter. Gábor munkatársa és felesége jött hozzánk, beszélgettünk TV is szólt. Háromnegyed körül lementünk anyuékhoz, éjfélkor megvolt a koccintás, aztán a tüzijáték, petárda, hasonlók.. Kép Apu még lőtt is. Hát annak a hangját nem múlta felül semmi.. Kép
Anyu töltött pezsgőt egy "stampós" (szóval röviditalos Kép) pohárba pezsgőt a Babának, és ezt Gáboromnak kellett meginni. Jó volt.. Aranyos dolog.. Kép

Vero,
én egyelőre úgy tervezem kb. 30.000,- Ft-ot adok a dokinak. De ez még változhat. Nemtom. Meglátjuk.

Csilla,
nagyon jók a képek, szépek vagytok! Kép Tényleg olyan kis vidám, kiegyensúlyozott baba Bulcsú. Ugye ő Bulcsú, és nem a párod.. Kép Remélem nem olvastam félre.. Kép

Reni és Erika,
tényleg egyre nagyobb az izgalom, jobb, ha már napokban számoltok.. .) Tök jó! Kép Olyan hamar itt van! Kép

A babakötvényről van valami írva itt a Babanet főoldalán is.

Nadine 24+4 Kép

nadine81

nadine81

Íme néhány kép!

Kép
Kép
Kép
Kép

nadine81

Sziasztok!

Nercsi!Jó volt haza menni,de az az igazság,hogy nem igen tudok feltöltődni,mert otthon is jobbára enyém a gyerek.Bár anyu sokat foglakozik vele kényezteti,dédelgeti,de azért anya csak egy van.Majd ha talán kicsit nagyobb lesz kömmyebb lesz nekem is,mert aludni csak velem hajlandó és így nem is igen tudok otthonról elmenni egyet csavarogni,mert ha más próbálja altatni behisztizik.Még apával sem alszik el.Mindenkivel el van nagyon barátságos baba,de aludni csak anyával alszik.Meg most azt a korszakát éli,hogyha huzamosabb ideig nem lát nekiál sírni.Majd lassan most fog jönni az a korszaka a szakkönyvek szerint amikor elkezd félni emberektől és csak apa meg anya.Bár ez nem törvényszerű.Remélem nem így lesz.Az utazás meg egyszerűen katasztrófális volt.Valaki megmérte volna a vérnyomásomat kiakadt volna a mérő.
Jól bírtad a fentlétet.A baba hogy élvezte?Ízlett neki a vörösbor?

Reni!Akkor ti sem voltatok sehol csak szolid buli volt.Meghát így a legvégén már nem bírja az ember annyira a gyűrődést.Főztél valamit?Készen vagytok mindennel?Anyukád megy majd ki hosszabb időre ha meglesz a picur?

Nadine!Ez az elsó kép nagyon jó.Ezt ki csinálta?Látom volt sok finom étel.Te csináltál mindent?Ha igen nem volt fárasztó?Nagyon helyesek vagytok ott a kanapén.Szépen növöget már a pocid.Elovastam a kötvényről írtakat jó dolognak tartom egyet kivéve,hogy megszabják,hogy évente én mennyit rakhatok be neki.Ez havi 10,000-re jön ki.Ennél többet nem lehet.De ha már megvan a számla akkor már had rakjak be annyit amennyit én akarok.Köszönjük az állambácsinak,onnantól had én döntsem el mennyit rakok a saját gyerekemnek.

Ma délután eltemettük apósomat raktunk be az úrnához képeket a gyerekekről,hogy mindíg vele lehessenek.Persze pont akkor szakadt a hó.Úgyhogy ma megint jól kibőktem magam remélem most egy darabig nem kell ilyet átélnem.Nagyon hiányzik furcsa,hogy nincs,hogy hétvégeken nem megyünk hozzá.De megy tovább az élet.
Most megyek nézem egy kicsit még a tévét aztán lefekszem aludni,mert ma korán keltünk.

Jóéjt mindenkinek!!

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Nadine! Nagyon jók a képek, aranyosak vagytok a férjeddel. A kaja meg..... Úgy megenném. Kép
Szépen alakul a pocid. Majd még csak most fog megugrani. Szinte napról napra látszik hogy nő.
Köszi az infókat a babakötvényről.

Gabó! nehéz feldolgozni egy szerettünk elvesztését, de igazából addig van velünk, amíg emlékszünk rá. Nagyon tetszik, hogy képeket tettetek be az úrnába. Kívánom, hogy hamar megnyugodjatok!
Azért nem lehet egyszerű, hogy az ember ennyire le van kötve a gyerekhez. Persze ez egy egészséges lelkületű szülőnek nem nagy lemondás, de gondolom várod már te is hogy egy kicsit egyedül legyél, vagy a pároddal kettesben. Amikor meg megtehetnéd, lehet neked fog hiányozni a gyermek.

A vörösbor engem elálmosított, igaz csak pár korty volt, szerintem a babát is, mert el is aludtunk. Szoktam néha egy picikét inni, amikor megkívánom, de közel sem annyit mint régebben. No azét nem vagyok ám alkoholista! Kép Kép

Ma voltam NST-n, minden oké volt. Csodák csodájára nem kellett várnom, egyből be tudtam ülni. Kép A kiscsaj is aktív volt, így hamar végeztünk.
Olyan lusta vagyok ma. Pedig annyi mindent kellene csinálni. Megpróbálkozom vele.

Sziasztok!
Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Gabi,
még egyszer is sajnálom, ami apósoddal történt, biztosan rossz lehet. Én már nagyon rég vesztettem el közeli ismerőst vagy rokont, így nem nagyon emlékszem a fájdalom mértékére (ha lehet így fogalmazni), de biztosan nem egyszerű. Mindig a szép emlékekre kell gondolni, és akkor talán hamarabb enyhül a fájdalom.
A fényképeket mi készítettük, önkioldóval. De nem ám ez az egy készült! Hú én nagyon önkritikus vagyok ám, ebből is készült legalább három darab, és amelyikre én azt mondom, hogy na jó, talán elégedett vagyok magammal, akkor azt megtartjuk, a többi azonnal törlendő a memóriából. Persze miután feltettük a gépre, mert ott látom csak nagyban! Kép Különben nagyon szeretek fényképezni, rengeteg képünk van.
A kajákat én csináltam, de marha egyszerű volt, direkt azért lettek ezek. Franciasali, sonkatekercs, fasírt, majonézes krumpli. Nem volt fárasztó, mert a fr.sali és a maj.kuko. alapja tulajdonképpen ugyanaz. Hagymát vágni, krumplit pucolni, fokhagymát pucolni/vágni meg segített Apa! Kép Szóval hamar megvoltunk.

Erika,
múltkor hanyattfekve néztem a Tv-t és a hasamon feküdt egy plüss nyúl. És ahogy néztem a Tv-t, egyszer csak megugrott egy picit a nyúl a hasamon... Tök jó volt. Kívülről még nem láttam eddig, csak belülről éreztem.. Nem nagyon, de a nyúlnak épp elég volt, hogy megmozduljon. Szóval növöget rendesen a pocak és a lakója is ezerrel! Kép
Vörösboroztam én is szilveszterkor, de persze nem a szó legszorosabb értelmében! Kép Finom édes vöröset. Talán két pohárral egész este. Utána pedig csak ücsit. Éjfélkor meg egy korty (szó szerint egy korty Kép) pezsgőt. Szóval mindent csak mértékkel!

Holnap megyek védőnőhöz, aztán terhesgondozóba. Megkérdezem mi van azzal az adókedvezményes dologgal. Mert a fogantatás 91. napjától már jogosultak vagyunk ám adókedvezményre! Nemtom milyen mértékben, tuti nem sokban, de azért mégis.. És állítólag a doki ad róla igazolást, hogy melyik nap volt az a 91. nap. Remélem van valami fogalmuk róla, hogy miről is beszélek majd.
Jaj, és holnap tudom meg a köv. UH dátumát is! Már tűkön ülök.

Legyetek jók, majd még jelentkezek valamikor. Holnap du., vagy este tuti.

Nadine 24+5 Kép

nadine81

Sziasztok Soproniak és környékiek!
Nadin mondta hogy pörög a soproni topic! A terhességem elején már benéztem ide, de akkor még senki nem volt! Most már azért vagytok! Ha nem bánjátok én is csatlakoznék! Olvasgattam az eddig írtakat, de csak felületesen!
Én 33+1 hetes terhes vagyok! február 24-re vagyok kiírva! A Karazma Farsid az orvosom!

Nicika

KépKép
nicika

Üdv Nici,
nem ismerjük mi egymást valahonnan? Kép Kép Olyan ismerős a neved.
Különben korábban én is többször benéztem, de nem volt semmi. Aztán láttam, hogy írt valaki (azt hiszem talán Csilla), hú gondoltam gyorsan írok, hogy igen, itt is van ám élet, nehogy elszaladjon az az egy szem emberke is. Aztán így lettünk egyre többen. No most sincs tömeg, de elvagyunk. Van aki szül, van, aki már szült.
Azért remélem találkozunk a tavaszi babásoknál is! Kép

nadine81

Naná Nadine! És hogyhogy nem mondtad nekem eddig ezt az oldalt?

KépKép
nicika

Szisztok!

Nadine:
Annyira emlekszem meg az elsö napra(2005.08.26.)amikor elöször ereztem, hogy megmozdult Kép. 3-szor a delutan folyaman, de szinte egesz delutan meg se moccantam nehogy elszalasszam a következö mozgast. Hat ez annyira csodalatos erzes volt! Es aztan utanna amikor mar a parom is erezte. Fantasztikus! Most kicsit mashogy vagyok vele, persze jo meg minden, de neha sikerül olyan pontokon eltalalni ami kifejezetten faj es sokszor nyomja a tüdömet, akkor meg olyan nehezen kapok levegöt. Ha nyugi van napközben egy-ket orara akkor meg elkezdek izgulni, hogy nem -e törtent valami baj. Nalam mindig akkor volt a legaktivabb ha aludni akartam este. Most kicsit megvaltozott, most is este a legaktivabb, de mihelyst az agyban vagyok es bevetem a parna trükköt a hasam ala hamar abbahagyja a rugdalozast.

Gabo:
Mi Szilveszterkor Raklett-tet csinaltunk. Most öszinten szolva nem is tudom, hogy ismerjük -e otthon. Kicsi teflon bevonatu talak vannak ehhez a sütöhöz, es mindenki maga megcsinalhatja a vacsijat. Tehetsz hozza sonkat, sajtot, kukoricat, ananaszt, bebi kukoricat, spargat, paradicsomot, szalamit, paprikat, gombat stb. Szoval ezer fele valtozata letezik es ugy varialod az összetevöket ahogy akarod. Mi fött burgonyat es baguette-t ettünk hozza! Nagyon fincsi volt, es csak a hozzavalokat kell elrendezned egy talra, es mar kesz is vagy! Szoval gyors es egyszerü es fincsi!
Persze az anyu jön majd egyböl, hogy ha itthon vagyunk a korhazbol, biztos szivesen jönne mar elöbb is, csak az a baj, hogy nem beszel nemetül es kicsit kellemetlen lenne neki a csaladdal. Mert anyosom egyböl felajanlotta, hogy jöjjön mar elöbb, es ö minden nap szivesen behozza a korhazba, de hat ott vannak az estek amikor velük lenne. Bar mar most mondogatja, hogy milyen rossz lesz neki, mert ugyany lesz unokaja, de majd milyen ritkan lathatja. Az biztos, hogy nem ugy van mintha Sopronban laknank, de mindig jöhetnek, meg azert mi is többet fogunk majd hazajarni, hogy ha kesz a haz!

RENI 37+3

Kép
Kép
reni76

Szisztok!

Nadine:
Annyira emlekszem meg az elsö napra(2005.08.26.)amikor elöször ereztem, hogy megmozdult Kép. 3-szor a delutan folyaman, de szinte egesz delutan meg se moccantam nehogy elszalasszam a következö mozgast. Hat ez annyira csodalatos erzes volt! Es aztan utanna amikor mar a parom is erezte. Fantasztikus! Most kicsit mashogy vagyok vele, persze jo meg minden, de neha sikerül olyan pontokon eltalalni ami kifejezetten faj es sokszor nyomja a tüdömet, akkor meg olyan nehezen kapok levegöt. Ha nyugi van napközben egy-ket orara akkor meg elkezdek izgulni, hogy nem -e törtent valami baj. Nalam mindig akkor volt a legaktivabb ha aludni akartam este. Most kicsit megvaltozott, most is este a legaktivabb, de mihelyst az agyban vagyok es bevetem a parna trükköt a hasam ala hamar abbahagyja a rugdalozast.

Gabo:
Mi Szilveszterkor Raklett-tet csinaltunk. Most öszinten szolva nem is tudom, hogy ismerjük -e otthon. Kicsi teflon bevonatu talak vannak ehhez a sütöhöz, es mindenki maga megcsinalhatja a vacsijat. Tehetsz hozza sonkat, sajtot, kukoricat, ananaszt, bebi kukoricat, spargat, paradicsomot, szalamit, paprikat, gombat stb. Szoval ezer fele valtozata letezik es ugy varialod az összetevöket ahogy akarod. Mi fött burgonyat es baguette-t ettünk hozza! Nagyon fincsi volt, es csak a hozzavalokat kell elrendezned egy talra, es mar kesz is vagy! Szoval gyors es egyszerü es fincsi!
Persze az anyu jön majd egyböl, hogy ha itthon vagyunk a korhazbol, biztos szivesen jönne mar elöbb is, csak az a baj, hogy nem beszel nemetül es kicsit kellemetlen lenne neki a csaladdal. Mert anyosom egyböl felajanlotta, hogy jöjjön mar elöbb, es ö minden nap szivesen behozza a korhazba, de hat ott vannak az estek amikor velük lenne. Bar mar most mondogatja, hogy milyen rossz lesz neki, mert ugyany lesz unokaja, de majd milyen ritkan lathatja. Az biztos, hogy nem ugy van mintha Sopronban laknank, de mindig jöhetnek, meg azert mi is többet fogunk majd hazajarni, hogy ha kesz a haz!

RENI 37+3

Kép
Kép
reni76

Na valahogy sikerült 2-szer elküldenem!

Csak az egyiket olvassatok el! Kép

Kép
Kép
reni76

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X