Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A táblázathoz: 37 múltam... 2450g/49 cm volt születésekor Sasa...
Karácsony szép, csendesen telt nálunk... hármasban... sokszor gyönyörű karácsonyfa díszünk volt... a gyermekem folyton a fához mászott, vonzotta a sok csillogó-villogó dísz...

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!!!
Vendég

Annamari Kép
Megjött a levélke! Nagyon köszönjük Kép
Pusza

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok,

Kicsit eltűntem, de azért jövök ám.

Minyu: tábla jó 5let. Hová küldjek adatokat?

Na, éppen irni akartam, erre hív Fannibébi. Olyan kis nyűgi, talán lefárasztotta a sok vendég sereg.

Minyu: jó a jároka és hogy apát is be lehet terelni, ez külön tetszik.

Pankata: én is gondolkodtam egérpadon, aztán elbénáztam, de névnapra szerintem azt kap apafej. Jó dolog és tényleg egyedi. Én naptárat rendeltem, nagyon szép lett, nagy sikere volt.

Képek nagoyn aranyosak a babócákról. Na de tényleg mennem kell...

Johi és Fannibébi

Kép
Kép
johanna1975

Minyu!

Nagyon szívesen!

Nagyon elcsendesedett a topic, gondolom mindenki nagyon benne van az ünneplésben.
Kriszta!
Hol vagy?

Mindenkinek NAGYON BOLDOG, BÉKÉS ÚJ ESZTENDÕT KÍVÁNOK

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Ne haragudjatok,hogy elvesztem,semmi idom nincs.
Akosnak felul 4!! foga jon egyszerre,teljesen KO.Ma 2 dolgot csinalt,vagy allt vagy orditott.Enni nem akar,csak inni.
ja,es a Jezuska hozott nekunk 2 fogatKépKépKépAlso 2t.Meg nincsenek teljesen kinnt,de naprol-napra jobban latszodnak.

AnnamariKép
Draga vagy,hogy hianyolsz.Itt vagyok,meg vagyok,zombi vagyok...,de holnapra osszeszedem magam es bovebben fogok irni.

"Szilveszter alkalmabol nem kivanok egyebet,csendes lepteiteket kiserje szeretet.Szivetekben beke,lelketekben nyugalom,legyetek boldogok a kovetkezo 365 napon!"

Kép

Akos,Kriszta es Tomi

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Sziasztok!!

Boldog Új Évet Mindenkinek!!!
Vendég

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

Kriszta
Milyen nagyfiú már ÁkosKépKépKép Azok a fránya fogak...KépKép
Vendég

Kép
Vendég

Minyu!!!
Ne haragudj, nem találom a hülye kuponokatKépKépKép meddig lehet ezeket beváltani?ha megtalálom küldöm!Mert kitéptem őket a füzetből és aztán eltűntek...

sziasztok!
tudom, én jól eltűntem.
Lilla 5hónapos lesz 10-én és baromi fárasztó szegény, teljesen kivagyok tőle...persze szeretem, imádom,nem azért mondom, mert haragszom rá vagy ilyesmi, odavagyok érte-leginkább ha alszikKép -tuti jönni fog a foga, mert szegény 2napja a rágdosás és a nyálontás mellé még olyan fájdalmasan "vinnyog" isKépKép egész álló nap. a Panadoltol kicsit jobb neki.
MIKOR jönnek már ki a fogai????már olyat is csináltam-miután a cicim tropa az állandó szadizása miatt,-hogy egy pelust húztam kicsit az ujjamra, és Lilla azt szopizta,cumi nem kell neki,6félét próbáltam bevetni...

Mindenkinek B.U.É.K.!!!!
Kép
Kép
zsofy

Boldog Új Évet!

Bannamari,
ment mail. Én vagyok, aki alig bírja el a bébit, az első kép induláskor készült. Sajna nem adtam rá a fodros sapit, pedig ha már lúd...lehetett volna kövér. Nóri általában sportosan öltözik, úgyhogy nagy sikere volt!

KépKép
KépKép
jdora

Zsofy,
Húzós lehet így egy nap, én is mindenre fel vagyok készülve. Kár, hogy Lilla nem fogadja el a cumit, nálunk az az adu ász. Bármi lehet. 3 hós koráig Nóri sem kapta, csak azután. Elég nehezen fogadta el, de nem adtam fel. És megérte, szerintem, ha nem vagy "cumiellenes" próbálkozz még.

Dóri és Nóri (aki 9-én már 5 hónapos!)

KépKép
KépKép
jdora

Akkor, amikor álmos. Nálunk így sikerült, először elaludt vele.

KépKép
KépKép
jdora

Zsófy
Nálunk volt cumi kicsi korában (mert már nagy...Kép), de már hónapok öta megtlálta ilyen célból a kezét... amikor nagyon intenzíven jön a foga, a kicsi ujjacskája folyamatosan a szájában van szinte...
Vendég

Sziasztok!

Eloszor is mindenkinek boldog uj evet!

Jol eltuntem en is, el is gondolkodtam rajta, hogy igy szoktak kb. kihalni a topikok, aki jonne amugy, az se ir, ha latja, hogy nincs forgalom...kar lenne erte pedig...

Most viszont nagyon jo lenne, ha sokan beneznetek, mert tanacsra volna szuksegem...
Sajna ugy nez ki, hogy nem eleg a tejem, mar jo ket honapja kinlodunk, eddig volt valahogy, mert volt tartalek a fagyasztoban, plusz minden reggel tudok fejni 1-2 adagot, miota Benedek atalussza az ejszakat, es reggel csak az egyik cicibol eszik...amugy kb. 3 orankent szopizik, es kiuriti sajnos mindket cicit, annyira keves termelodik mar...
Szoval, a lenyeg, hogy elfogyott a tartalek, es fejni is kevesebbet tudok mar, ugyhogy ugy szamolom, hogy kb. egy het mulva mar nem lesz mit adjak neki delutan-este...
A kerdesem, hogy most mi legyen, tapszer, vagy hogy csinaljam?
Mi most vagyunk 5 es fel honaposak, a hozzataplalast amugyis elkezdtem volna 6 honaposan, de ugye a fokozatossag miatt az jo par het, amig azzal ki tudok valtani akar fel szopikat is, nemhogy egy egeszet...
A dokineni azt mondta, hogy tejbepepet adjak neki, de fogalmam sincs, hogy milyet, es hogy azzal potolni tudok-e, vagy csak hozzataplalni? Szoval, hogy eleg-e csak az tejci helyett, meg, hogy abbol mennyit lehet elsore, meg melyik napszakban, es milyen fajtat?
Vagy kezdjem el gyorsan a tapszert, hatha drasztikusan elkezd csokkeni a tejem?Es melyik tapszert?

Higgyetek el, mindent elolvastam a temaban, megis teljes kod van az agyamon...Kozben meg panikolok ezerrel, hogy egyszercsak ott fogunk allni, hogy ehesen ordit a gyerek, es en nem vagyok felkeszulve ra...

Tudom, hogy itt majdnem mindenkinek a babaja kap mar valamilyen potlast, kerlek segitsetek, hogy mivel kezdjem...Surgos!!!

Koszi elore is,

Enci.

benci

Enci,
Előre bocsátom, amit írok, az az én véleményem Kép
A hozzátápi tényleg fokozatos, merthogy minden új ízt egy-két kanállal vezettem be, tudod, egyrészt amiatt, hogy hogy reagál a szervezete rá, másrészt hogy ízlik-e. Almalével, baracklével meggylével lehet kezdeni (én inkább az édesekre szavazok...), aztán püré (alma, banán, őszibarack) formájában. De jó egy-két hét, mire kiváltódik egy kajcsi, mármint ha elfogadja az új ízt. Én a déli kajával kezdtem, azt hiszem a "nagykönyv" is ezt javasolja, de én magamtól csináltam így, mert a nagyobbiknál is ez bevált. Utána jöhet az uzsi kiváltása, ami nálunk vagy gyümi vagy tejpép (én azt is egy-két falattal vezettem be, szal sztem az hozzátápi és nem pótlás, de ki tudja???)A hozzátápi bevezetésénél a kaját mindig szopcsi, vagy tápi követi addig, amíg ki nem tudod váltani.

Az anyatej helyett viszont a tápi a legjobb, mivel az ténylegesen pótlás, ha kevés a tejcsi. Sztem mindenképp HA tápit szerezz be, csak receptre kapod meg. Bár a kora alapján lehetne már recept nélkülieket is adni, de ha még nem kapott, talán ez jobb lenne, de ezt konzultáld meg a dokival, úgyis fel kell íratnod.
Nekünk a Milumil HA-t javasolta a dokinéni, és amikor be kellett vetni, az ízlett Mininek. Tényleg édeskés, viszont elég drága, 1300 pénz körül van.

Bocsi, hogy hosszú voltam, de tudom, mit érzel és ilyenkor minden "okoskodás" jól jön, én az elsővel elég korán végigcsináltam ezt. Most már tudod, a "rutin"... Kép
Hányszor eszik Benedek?

Mindenkinek Boldog Új Évet Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok,

Bkriszta: Ákosnak sok sok gyógypusz a fogacskák miatt. Remélem javulni fog már csak a helyzet. Jaj, ígértem neked fogzásra dolgokat.... de olyan hosszú begépelni és annyira sok féle van... MSNen jobb lenne mert akkor tudnám, hogy melyik irányba keressek neked valamit.... Úgyhogy próbáljunk majd értekezni. Addig is kitartást és jó bulástt.... :-)

Enci: Katával egyetértek szinte teljesen. Nekünk is Milumil HA van. És az tényleg fincsi is, ami elötte volt az pocsék volt és FanniSára rá sem nézett. Úgyhogy ezt tudom javasolni. Fokozatosan tényleg kezdhetsz neki adni dolgokat. Mi ma pl krumplival és almával próbálkoztunk két két kanállal. Holnap lesz alma banánnal és hasonlók. Én bébiételekkel foglalkozom csakis bio cuccokkal.... és ott vannak pépek, azok közül kettő ehető már, mert azok gluténmentesek ez a rizs és a köles. Általában ízleni szokott a babócsáknak, de biztos olvastál már erről a másik topicban.... Szóval azzal is ki tudsz váltani egy evést, ha mondjuk ilyet adsz egy almával vagy banánnal vegyítve. Én kaptam tejpépet is dokinéni írta fel az is HA-s és Milumil, fincsi, olyan mint egy tejbegríz és az is kivált egy szopit, de ami a legfontosabb, hogy szoptass jó sokat. Nekem is megcsappant rendesen a tejem, de azért ha lehet cicicre teszem a bébit. Én ilyesmit csinálok, de ez is csak egy vélemény. Nálam sokkal okosabbak is vannak a témában. Remélem azért tudunk segíteni neked.

Minyu, Kriszta: gyerkők eszik a pépeket? ízlik nekik?

Mindenkinek szép napot és sok sok boldogságot az Új esztendőben is.

Kép
Kép
johanna1975

Sziasztok!

Kriszta!
Sajnálom a fogacskás kínokat, remélem, hamar túllesztek rajta. Bár ez általában nem az a műfaj, ami hamar megoldódik. Végülis vagy 20-nak kell kijönnie összesen.

Dora!
Válasz ment.

Zsofi!
Sajnálom a rossz napokat. Bocs, hogy kotnyeleskedek, de mire is adod neki a Panadolt?

Benci!
Én nem adnám fel még a szopit. Én minden éjszaka fejek, és úgy látom, nekünk ez nagyon sokat segít.
Éjszaka a prolaktin termelése is erősebb. Sok anyukának akkor kezd el megcsappani a teje, amikor végigalussza a gyerkő az éjszakát. Szóval az éjszakai szopi vagy fejés serkenti a tejtermelést. Mondjuk, én nem költöm fel szopizni őket, de kitapasztaltam, hogy ha éjszaka 12 és 1 között fejek egy órát, akkor 260-280 milit fejek, ha pedig reggel fejem ki a maradékot, akkor csak 160-180-at tudok fejni. Szóval megéri. Én le sem fekszem fejésig, de ha nem bírod, akkor érdemes beállítani egy vekkert.

Hozzátápinál mi nagyon hamar (kb 10 nap)alatt kiváltottunk egy szopit, de szerintem nem érdemes elsietni. A tejtermelésnek is beteszed az ajtót, ha kevesebbszer teszed mellre a picit.

Mi Sinlacot eszünk gyümölccsel, önmagában nem annyira jó, de úgy is ehető.

És tegnap kezdtünk főzeléket enni kanállal. Ez azért nagy szó, mert a gyümit nem akarta Ádám kanalazni, így Gergőnél sem erőltettem, így eszik variábilis cumival a gyümit.
A főzeléket mindig délután fogom adni, és persze kanállal, ha meg már jól megy, akkor a gyümit is kanállal fogom adni.

Sziasztok, és még egyszer BÚÉK, és minden jót, amit csak kívántok erre az évre.

Puszi,
Annamari
2*9 hó 2 nap (korr. 6 hó 29 nap)

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Koszonom mindenkinek a gyors valaszt, rogton adodnak az ujabb kerdesekKép

Annamari,
nem adnam fel, dehogy, ha lehetne, 7-8 honapos koraig csak szoptatnam, de tenyleg ugy erzem, hogy ez mar irreverzibilis...Mostmar ott tartunk, hogy kb.3-400 milli hianyzik naponta, ezt eddig tudtam fedezni a fejessel, es a fagyasztott tejjel, de most kifogyott a raktar, es fejni is egyre kevesebbet tudok..szedem az urticat, iszom a birs-alma uditot literszam, es tulajdonkeppen nagyon gyakran szoptatok, kb. 1-2 hete eszunk csak 3 orankent, azelott inkabb 2-2,5 volt...En ugy vettem eszre, hogy a gyakori mellreteves csak nehany napra szaporitja a tejet...Ami a fejest illeti, a szopik utan nem tudok fejni, probaltam mar, de akkor meg annyi se marad, mire enni kell, igy most az maradt, hogy este 11 korul fejek-9kor eszik utoljara-es reggel 6-7 korul megint fejek.Ez valtozo, mert van, hogy 1-2-3 oraval azelott tudok fejni, mielott felebred, ilyenkor jarunk a legjobban, mert meg tele van mindket mellem, es neki is ujratermelodik, mire ebred, es van, hogy szopizas utan fejem ki a masikat, nyilvan, igy csak a fele lesz.Nem tudom, hogy Nalad mit jelent a "maradek", rogton szopi utan? mert akkor nagyon sok a 160-180, a 280-hoz mar hozza se tudok szolni...nekem 8 ora utan termelodik kb.130 egy mellben...napkozben pedig, 3 orankent kb.70-80...es ez mar nagyon keves...
Szoval, ha 11 es reggel 7 kozott meg felkelnek fejni, akkor sem lenne ennyi, es nem is tudnek aludni semmit, mert most a foga miatt 3-4x ebred ejjel, tehat igy is ossze-vissza alszom 4-5 orat tobb reszletben.Viszont ilyenkor, ha nem muszaj, nem szopizunk, mert szerintem nem tesz jot a gyomranak...
a Te fiaid meg esznek ejjel?
Es mi az a Sinlac?

Johi,
nekunk is HA Milupa vanilias tejpepet irt fel a doki, de azt nem mondta, hogy hogy adjam, mikor, mennyit, es egyaltalan, hogy ez-e a legjobb megoldas? tehat, hogy segit-e rajtunk olyan szempontbol, hogy potoljam vele a tejet, mert ugye, gondolom, ezt naponta tobbszor azert nem lehet adni, en viszont mar lassan minden etetesnel kell potoljak cumisuvegbol...
A gyumit-zoldseget csak uvegeset adtok? Vagy fozocskeztek is?
Tudok a bio-cuccaidrol, mar tervezem, hogy benezek a honlapra, amugy atfedi a teljes taplalasi skalat? Ugy ertem, tapszeren kivul minden van?

A tapszert is fokozatosan kell adni?
Vagy azt adhatok egybol teljes adagot?
Es azt meddig tudom feliratni? Es barmilyet felir a doki?Vagy mitol fugg?

Kata,

azt honnan tudod, hogy akkor most mennyi tapszert/pepet/gyumit adsz, es mennyi tejet? Merthogy irtam, az en fiam nem jelez, hogy mikor eleg neki...Szoval, mondjuk gyumiben, pepben mi a felso hatar?
Amugy o 6x eszik egy nap, de igazabol azt se tudom pontosan, hogy mennyit, mert mar nem merem, csak a fejesbol tudom, hogy kb. mennyi tejem van, plussz a potlas, igy jon ki a kb.150-170/adag...Ez keves?

Es mondja meg mar valaki, hogy mi az a HA?

Szoval, ha jol probalom osszefoglalni, amit irtatok, akkor a megoldas az, hogy kezdjek potolni tapszerrel, kozben tartsam, ahogy birom, fejessel, gyakori szoptatassal a tejcit, es kezdjem el hozzataplalni fokozatosan gyumi-zoldseg-pepekkel? Ez utobbival mar kepben vagyok, a sorrendnek meg utananezek majd, csak azt nem tudtam, hogy ha mondjuk 3 nap mulva mar csak 500 milli anyatejem lesz naponta, akkor mit csinaljak?
Bocs, hogy ilyen hosszu, es buta voltam, biztos holnap is jovok meg kerdezni, mar csak 4 adag fagyi-tej van a hutoben..Kép

Koszi megegyszer,

puszi,
Enci

benci

Enci
Tápszer-ügyben legjobb, ha a doktorotokkal konzultálsz...
A napi tejci-adag kb: 150ml/testsúlykg...

Mi a kajákkal (gyümölcs+főzelék)lassan 2 hónapja kínlódunk... gyerekem még mindig nem hajlandó annyit enni, hogy egy szopi is kimaradjon...pedig csak fini kajákat adnék neki... (minden bébiételt előszőr megkóstolok...KépKépKépKép)
Legnagyobb sikere volt: fasírozott, kolbász, töltött paprika... Lehet, hogy az én gyerekem az anyatejet egyből a "felnőtt" kajára váltja fel?

Kriszta
Kitartást... ismerős a helyzet... nekünk is jönnek azok a fránya fogak...
Vendég

Betsy, Enci!

150g/testsúlykg újszülöttekre vonatkozik. 3-4 hónapos kor felett az, hogy mennyit eszik egy gyerek, ugyanolyan változó, mint hogy mennyit nőnek, milyen ütemben fejlődnek stb.

Az, hogy mennyit fejsz, egyáltalán nem mérvadó, mert sosem fogsz tudni annyit kifejni, mint amennyit a gyerek kiszopik. Az enyéim fejés után még tuti kiszívnak 40-50 milit cicinként, ha rárakom. De legrosszabb esetben is 20-30-at. Tehát, ha tudni akarod, h mennyit eszik, akkor csak a mérleg alapján tájékozódj.

Nálam a maradék szopi után azt jelenti, hogy akkor fejek reggel, ha éjszaka, azaz éjfélkor nem fejtem. Tehát kb 8-tól reggel 5-6-ig gyűl annyi, amennyit a manók megesznek + még kb 160 ml a két mellben. Ezt mondjuk nem nagyon tudom, mert ilyen ezer éve nem volt. Mostanában mindig este fejek. De pl ma is megtörtént, aminek nem vagyok híve: félálomban tettem mellre a gyerkőket 10 perce, h ne kelljen fejnem. Fel sem ébredtek, csak épp, hogy szoptak, a szemük sem nyílt ki.
Én az éjszakai fejésnél mindig azt tartottam szem előtt, hogy gyűljön is annyi, amennyit érdemes kifejni, no meg utána ébredésig is gyűljön elég. Így került éjfélre a fejés, mert eleinte csak 4-ig aludtak hajnalban, én meg megfeleztem az éjszakát. Mondjuk tovább már nem szeretem nyúzni, hogy aludjak is egy kicsit. Így 4 óra alatt gyűl annyi a 2 mellemben, hogy 260-280-at fejek. De én azt is sokszor elmondtam már több helyen, hogy én kerek egy órát fejek, míg mások csak 20-30 percet. Nekem fontos volt, hogy ikreket tudjak szoptatni, ezért teljes mellbedobással fejtem 1 órákat.

jaj, és még egy, hogy tapasztalatból mondom, hogy ha éjszaka fejek x mennyiséget, tuti, hogy reggel legalább annyi van még, viszont ha nem fejek, akkor sokkal lassabban termelődik a tej, és messze nincs annyi a mellemben reggelre.

A kérdésedre válaszolva, ők már nem esznek éjszaka. Kivéve amikor ilyen sunyi módon magamra csempészem őket. Amúgy alszanak mostanában 7-fél8-ig.

Sinlac: rizspép szentjánoskenyér örleménnyel. Általában bukós és/vagy gluténérzékeny babáknak írják fel. Mindenkinek fel lehet írni, a gyerekorvos írja fel. Szóval gluténmentes, és elég kalóriadús.

HA:Hipo-allergén tápszer. llergiára hajlamosabb vagy allergiás babák kapják.
AR: Anti Reflux tápszer

És végezetül, a gyümölcsöt én csak szopi után adnám, úgy rákényszerül, hogy kiszívja azt, ami van, + nem is marad éhes, ha eszik még utána.
És ahozzátápi annyit tesz, h naponta csak egy evéshez táplálsz mellé, tehát nem csappanhat úgy meg a tejed, mint ahogy írod.

Na puszi, mert nagyon elszaladt az idő. Holnap jövök.

Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Enci,

Én a hozzátápi adagjánál ahhoz viszonyítottam, amennyit addig is evett. ha 160-170-eket szopik, akkor majd kb. annyi főzelékkel tudod kiváltani, tapasztalatom szerint gyümiből több kell valamennyivel. Nálunk a dokinéni a maximumot határozta meg Kép, az 2 és fél deci kajánként. Plusz egy kis folyadék minden "rendes" kajánál, víz vagy babatea vagy gyümilé (attól függ, mi illik a kajcsihoz).
Mi is kb. ennyit eszünk, mint ti, csak napi 4x 2- 2és fél decit. ha tud pihizni és gyarapodik, akkor biztos jó az adag Kép
Tápiból adhatsz normál adagot, mivel az pótlás, illetve amennyit igényel, csak vannak babák, akik egyik vagy másikat nem szívesen fogadják. nem megijeszteni akarlak, de ez előfordulhat. Általában a Milumilt szeretik.
A HA-ról még annyit, hogy mi nem vagyunk sem allergiásak, még hajlamosnak sem tűnünk, de a csökkentett tejtartalaom (minőségében más tejfehérje) miatt adom neki ezt. Nálunk csípőből ezt írta fel a dokinéni. Sztem bármit felírnak, illetve a támogatott tápikat (pl. szójatápszerek) csak tényleges allergia esetén. De sem a Milumil, sem a Humana HA nem támogatott.
A tejpépet nyiulván a kora (és a súlya) miatt írta fel a dokitok, de sztem kérjél tápit is, nyugodtan.

Annamari,
Én is hiába fejtem hajnalban, az eredménye az lett, hogy reggel oda kellett adnom az éjszakai fejést. Azok a mennyiségek, amiket írtál pedig számomra is fantasztikusak és nagyon szerencsés vagy!

Kriszta,
Csak pár nap van a fiúk között és nektek már annyi fogatok van (lesz)! Gratula Kép Nem egyszerű, nálunk Ádika volt ilyen "kampányfogzó", de legalább hgamar letudta Kép

Betsy,
nem semmi a lány ezekkel a felnőtt kajcsikkal, de hát nem igaza van??? Kép

Pusz,
Kata
pankata

Sziasztok!

Lam-lam, csak egy kis problema kell, es maris, hogy beindul az eletKép
Mindenkinek koszonom megegyszer...
Kozben visszaolvastam a hozzaszolasaimat, es annyira panikolos, ossze-visszasag, szerintem pont a lenyeg hianyzik belole...Kép

A dokinenivel nem nagyon tudok konzultalni, egyreszt csak heti 2x van ott, es ha telefonon hivom, azt se tudja, ki vagyok, ha elmegyek, annyian vannak, hogy 5 perc jut rank...Masreszt, nem is nagyon van a toppon, kb.2-3 hetesek voltunk, amikor azt tanacsolta, hogy ne engedjem 20 percnel tovabb szopni a gyereket, helyette adjak neki cukros vizet...Na, azota, nem nagyon kerdezek tole semmit...Ezert is van, hogy szerintem nem ertette meg legutobb, hogy mi a gondom, ti., hogy nem a hozzatapit szeretnem elkezdeni, hanem nehany nap mulva hianyozni fog 2-300 milli tejci/nap, es tanacstalan vagyok, hogy akkor mivel potoljam...
A valaszaitokbol az derul ki, hogy a tejpepet is csak fokozatosan adhatom, tehat ezt hiaba irta fel, nem fog segiteni rajtunk...
Meg nalunk ugy van, irtam mar azt hiszem, hogy mondjuk nem az esti, utolso kajanal fogy el a tejci, hanem mar delelott is kevesebb van...most akkor napi 6x nem adhatok neki tejpepet, nem?

Amugy meg ugy tunt, hogy a dokino szeretne, ha megusznank a tapszert, ezert is kerdeztelek Benneteket, mert ugy tudtam, nem olyan nagy tragedia tapszert adni mar, foleg, hogy eddig csak anyatejet kapott...

A HA tapszereket csak doki irhatja fel? Nem vehetem meg, akar dragabban is?

A fejessel en is ugy vagyok, mint Kata, ma is pl.reggel 8kor fejtem 200-at a 2 mellbol, ugy, hogy este 11 ota-akkor fejtem- reggel 5kor evett valamennyit az egyikbol, szoval nagyon keves, aztan 9kor felebredt, es adhattam oda neki a felet, mert szinte semmi nem termelodott 1 ora alatt...
De az tenyleg igaz, hogy, ha ejjel is szoptatom, nem lesz kevesebb reggelre, sot...

Szerintetek lehet a fogzasra fogni, hogy napok ota orankent ebred ejjel? Van, hogy mar ejfelkor elkezdi, es reggel 6ig orankent kelek hozza, van, hogy 4kor kezdi, es reggel 9ig csinalja...
Nagyon kimerito mar, szedelgek egesz nap, mert estig egyedul vagyok vele, napkozben ossz-vissz masfel orat alszik 3-4 reszletben, szoval nem tudok pihenni, marad az ejszakai 3-4 ora alvas 6 reszletben...Kép

Akrtam meg valamit, de reklamal a gyermek,

puszi,
Enci

benci

Sziasztok,
most nagyon érdekes a téma, nálunk is remélem kihúzzuk 6 hós korig csak tejjel és akkor kezdhetem a hozzátáplálást. A védőnő azt mondta, hogy ha beállt a tej, már nem lesz gond vele. Úgy látszik, mégis lehet?
Én reggelente mindig fejtem, hogy legyen estére tartalék, ha netán kéri, de nem kérte. Két hete egy lány a babanetről elvitt kb. 6 litert, mert már nem fért a fagyasztóba. A reggeli fejéssel is már nagyjából leálltam, csak akkor fejem ki, ha nagyon feszít. A fagyi tejet csak főzelékbe szeretném, annyit hagytam magunknak.
Most viszont fogom mérni egy darabig, mennyit eszik, mert már azzal is rég leálltam. Lehet, hogy a reggeli fejést is vissza kéne hozni. Jó lenne kihúzni még ezt a bő hónapot.
Annamari,
szopiztatás és éjszakai fejés ügyben minden tiszteletem!

KépKép
KépKép
jdora

Enci,
a hiányzó 2-300 ml-t én is HA tápszerrel pótolnám.

KépKép
KépKép
jdora

Én is feliratok, ha jön a doki néni, biztos ami sicher.

KépKép
KépKép
jdora

Dori,

szerintem is be kene alljon a tej mennyisege, nalunk gondolom, azzal is van a gond, hogy kimaradtak az ejjeli szopik...bar az is hozzatartozna a kereslet-kinalathoz, gondolom, a legtobb feleves baba mar atalussza az ejszakat, az anyukajukkal egyutt...ugy ertem, az ejjeli fejes is ritka lehet...
A Te babad mennyit eszik naponta?

benci

Enci,
nálunk éjjeli szopi v. fejés nincs, nagyon régóta átalussza Nóri az éjszakát.
Legalább egy hónapja nem mértem, most terveztem, hogy olvastalak Téged holnaptól picit nézni. Meg esetleg reggel újra fejni.
Lehet, hogy azért alakult a hiányzó menny., mert fagyasztottal pótoltad? Én úgy olvastam, hogy sűrűbben próbáljuk mellre tenni, hogy több termelődjön, meg hogy sűrűbben ürüljön ki a mell. Aztán lehet persze, hogy a gyakorlatban nem így van. A doki néni azt mondta, amikor el akartam hagyni a napi többszöri "mellürítés-ellenőrzést" (szopi utáni fejést), hogy semmi visszafordíthatatlan nem történik, ha megpróbálom.

KépKép
KépKép
jdora

Ja, viszont 5x eszik. 9,13,17,20,23-kor.

KépKép
KépKép
jdora

Dori,

irtam fentebb, hogy nalunk a gyakori mellreteves alapbol megvolt, mert 2 orankent evett 5 honapos koraig...most is enne, ha hagynam, de szerintem mar nem tesz jot neki, meg a tejem sem lett tobb, csak beallt a rendszer, hogy 2 mellbol eszik, mert ugye 2 orankent egy mar nem volt eleg...

Most megprobalok megint fejni nappal is, hatha, de mar nem nagyon remenykedem.Szerintem ez alkati kerdes is, nekem sosem volt annyi, mint Annamarinak, fejhetnek en egesz nap...

Es mennyit eszik Nori alkalmankent kb.? Vagy egyaltalan nem tudod, miota nem mered?
De biztos eleg neki, ha nem kerte este a lefejt tejet...Az en fiam annyit eszik, amennyit adok neki..Kép

benci

Enci,
HA tápit csak receptre adnak ki, úgyhogy fel kell írtanod a dokival.
Az éjszakákba tuti "belerondít" a fogacska Kép Nehéz visszaltatnod vagy azonnal visszszundít a nyugtatgatásra?
Nekünk Ádi volt ugyanilyen, 6 hetes korától végigaludta az éjszakát, aztán 5-6 hósan ugyanezt csinálta, mint Benedek. Amikor kijött az első négy fogacska, helyreállt a megszokott rend Kép

Dóri,
A fagyasztott anyatej nálunk is a főzelékbe megy, ugyanis nem hajlandó meginni a Fiatalúr, de tényleg másabb az íze sztem is. Mi is pont így eszünk, csak a 23-as nincs már 2 hós kora óta.

Képzeljétek, ma vettünk egy járókát, Brendonban a nagy Brevi (Circus asszem) 15000 Ft. volt kuponnal Kép

Pusz,
Kata
pankata

Kata,

vissza tudom altatni, mert igazabol fel sem ebred, csak felalomban nyekereg, vagy sir, es 3-bol 2x visszaalszik cumival, egyszer szopiztatni kell...Nekunk mar kijott az also 2 fog, egyszerre a ketto, de akkor nem voltak ilyen durvak az ejszakakKép

Jaroka allithato magassagu?
Asszem, mi is beruhazunk egybe...Bar, mar latom elore, hogy Benedek azt is utalni fogja, mostanaban semmi sem jo neki, csak olben nem nyugos, hatarozottan nehezebb vele, mint kisebb koraban, meg szerencse, hogy olvastam itt a babaneten , hogy ez jellemzo a 4-5-6 honapos kor utan, kulonben meg lennek ijjedve...

benci

Enci,
igen, ez jellemző és képzeld valahol azt olvastam, hogy nagy fejlődési ugrás előtt nyügibbek a babák, pl. mielőtt megfordulnának, felülnének, felállnának. Én mindig erre gondoltam Ádinál és jó volt, mert láttam "értelmét" a nyűgösködésnek Kép Mini ugyan fejlődött már, de még nem volt nyűgös. Most pl. eddig délután egy szemet nem aludt, pedig mindig szokott, de csendben elvan a kiságyában Kép

A járóka magassága nem állítható, mert összecsukható és nálunk ez volt a fő szempont, mivel néha bent lesz majd Apa dolgozójában és könnyebb szállítani, viszont jó nagy alapterületű Kép igazából én olyan variálhatót szerttem volna, mint Minyunak van, de nem találtam sehol. Ez a nagy járóka viszont ennyi pénzért nagyon megérte, most néztem meg, használtan is 17-20000-ért adják.

Kata
pankata

Hopp, csak elaludt most Kép
pankata

4-6 hónapos korban
Folyadékigény: 130-155 ml/kg
Energiaigény: 100-110 kcal/kg
Napi étkezések száma: 4-5
Egy étkezés során elfogyasztott mennyiség: 180-210 ml

Kata
Esze van...KépKépKépKépKép
Erre szoktam mondani, hogy mi lenne, ha a gyerekem anyja nem táplálkozástudományból szerezte volna az első diplomáját? Akkor már csülökpörköltet enne...
Vendég

Kata,

csendben elvan a kisagyaban...mi ezt nem ismerjuk...igazabol csendben sehol nincs el a fiam...csak, ha alszik...

Betsy,

jo, hogy megtudtam vegre, hogy kb.1l-t kell egyenek ebben a korban...akkor nem allunk olyan rosszul...kb.8-900 millit tudok meg produkalni, a maradekot meg majd csak kiokoskodom hetvegeig...

Kata,
visszaterve meg egy kerdes erejeig:Nalatok milyen tejpepek mennek? Es van, hogy egy etetes csak az?

Na, szerintem ma mar nem tudok jonni, kezdodik az esti muszak, es a ferjem meg sehol...Kép

benci

Betsy,
Tényleg abból szerezted? De jó, ez tök izgi! Figyu, és a folyadékban már benne van az anyatej vagy tápi? vagy azt külön számolják még plusszba? bocsi, ha butaságot kérdezek, de mi alig iszunk külön, főzelék meg uzsi után kb. 50-100 mili közöttit.

Enci,
naponta 100x is elmondom, milyen szerencsés vagyok! magától alszik el a kiságyban, van hogy letesszük és még 1 órát is fent van, de nyugisan elvan, aztán elszundizik.
Tejpépeket igazából "félve" próbáltam ki, mert Ádikám útálta (ő csak tápszerrel készíthetőket kaphatott, mert szójára volt fogva, laktóz-intolerancia gyanú miatt 1 éves koráig. megjegyzem, most napi 1 liter! tejet is megiszsik, gondja egy szál sem Kép)Mini viszont imádja, ami nagy kedvenc: Hipp Alma-vanilia és Nutricia Banános. A Milupa banánosa viszont sztem igen rossz (diplomatikus voltam Kép). Most azt hiszem, akciósak a Rossmannban, de lehet, hogy az tavaly volt? Kép A Brendonban is elég olcsók.

Pusz,
Kata
pankata

Kata
Benne van...

Dietetikusként végeztem előszőr EFK-n...
Vendég

Betsy,
köszi, akkor oké!
És utána?Kép Persze ha nem titok Kép
pankata

Diplomás ápoló(SOTE-EFK).... aztán "Akademische Gesundheitsbildnerin"(Salzburg)
Vendég

Nem kell valakinek 3 havi adag Cerazette 3000Ft-ért (6ezret fizettem érte). Kiváltottam, de inkább máshogy védekezünk, mert mennem kell majd endokrinológushoz és nem akarom, hogy bezavarjon.

Kép

Kép
mzx

Sziasztok,

Hú de beindult az élet... Tényleg egy kis probléma kellett hozzáá....

Enci:én is első körben tápival pótolnék, mi is úgy kezdtünk. Aztán most már mondta, hogy ehetünk tejpépet, kölest, rizst stb... Mondta a zöldségeket, mondjuk nekem anélkül, hogy tudta volna az én bio mivoltomat, magától mondta, hogy piacos dolgokkal néha vigyázni kell. De hát azért ez nem lehet akkora probléma, hiszen a többség sajnos ilyenhez tud csak hozzájutni és nem is szeretne mást, és hát totál megfizethetetlen is a másik. Szóval nekem mondta a répát, almát, banánt, barackot (én tettem el nyáron) és még rengeteg dolgot. Igen, nekem elég sok bébiételem van, pépek, üvegesek stb. És most igérték is hogy még lesz sokkal sokkal több féle, frissitenem is kéne már a lapot.
Hát a dokid tényleg nem áll a toppon. Ti merre laktok? mert én nagyon jót tudok ajánlani TB alapon. nagyon rendes és alapos.

Johi

Kép
Kép
johanna1975

Enci,
tegnap este 100-at evett, ma reggel 150-et, egykor pedig 120-at. Na így nem lesz meg a napi 1 liter. Viszont minden evésnél ehetett volna többet, mert fejtem utána még bőven, de nem kért, akárhogy erőszakoskodtam. Úgy látszik, lámpalázas lett a mérlegtől.

Egyébként 3 gyerkős anyuka barátnőm sose mért, sose fejt, mégis végig szopiztatott 6 hónapig mindenkit. Mindig azt mondja, egyszer kevesebbet eszik, egyszer többet, egyszer kevesebb van, egyszer több... Engem mindig ő nyugtat meg. Bár ez azért így túl egyszerűnek tűnik ... Kép
Gondolom, ha Nóri éhes maradna ennyi mellett, biztosan miákolna vagy ilyesmi. Nálunk mindig én mondom, hogy itt az evés ideje, babu még bírná. Tegnap fürdés után 8020 gramm volt és még nincs 5 hónapos. Szerintem ez elég jó lehet.

Betsy,
szerinted ha kevesebbet eszik miliben, attól még jóllakhat, nem? Pl. zsírosabb tej, vagy ilyenek. Mert én úgy látom tényleg nem kér többet, ha hídba megyek akkor sem.

Kata,
lehet kihagyhatnám a 23 órás etetést én is, mert általában én keltem fel rá Nórit. Amikor beállt a kajcizás, akkor volt, hogy csak 4x evett egy nap, de akkor úgy hallottam, illene inkább 5x. Egy kicsit f.sok attól, mikor kelne éjjel. Mert ha nem alussza át így az éjszakát, akkor kár a gőzért. De azért szívesen kipróbálnám. Ti hánykor keltek?

Hú, de hosszú lettem, lőjetek le!

Dóri és Nóri (4+25)

KépKép
KépKép
jdora

Hahó!
Na, van egy táblám Kép
Kéretik irni, ha valakit kihagytam, elgépeltem (nagy-nagy bocsi, ha van ilyen)
Kép

Johi Kép
ide irhatod az adatokat. Gyermek eszi a pépet, szeresse, kicsit tulzásba is vittük, mert nagyon keményet kakilt, ugyhogy most csak 2 naponta kap. (na, jó, néha mindennap 1x)

Doki: voltunk a Sotén, dokinénink beutalt a nagy bágyadtság, álomkór miatt (ami azóta nagyjából rendezödni látszik) Enyhén vérszegény Nándim, igy kis folsavpótlást kap, emellett karotin-elvonókúrán vagyunk Kép : 2 hétig nem szabad adni neki sárgarépát, sütötököt és narancsot, mert kissé sárgásabb a böre (a szeme szine jo) igy lehet, hogy a sok karotin okoz vérszegénységet Kép

Dóri Kép
8020 gr??? Enyémgyerek 7200 körül van és lassan 8 hós. Asszem ebben a topicban is mi vagyunk a leggizdábbak Kép

Na, megyek, majd még jövök Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Ja, a táblicskuban a nevek még "jelentkezési sorrendben" vannak, majd minnyá rendezem Kép

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu,
naggyon klassz a tábli Kép ettől a karotin-elvonástól lehet dávidom kiakadna, pont a kedvencei Kép Mit jelent hogy 2álomkóros" volt Nándi?

Dóri,
Szép súly, az tuti, bár mi sem panaszkodhatunk Kép
ja a múltkor elfelejtettem írni, pedig kérdezted, hogy én üveges bébiételeket adtam Mininek először, pont azért, amit Johi írt, hogy nem bíztam apiacos zöldség-gyümikben. meg sztem fincsik is. pl. a sütőtököt egyszerűen nem tudom úgy elkészíteni, olyan fincsire.
és a tejpép nálunk már egy kajcsit, az uzsit teljesen kiváltotta.
ja és mi 8-9 között kelünk este 8-9-től.

Dávidomnak sajna külső hallójárat-gyulladása van, 4 napja nagyon piszkálta a fülét, de nem volt nyügibb, sem láz, sem étvágytalanság szal semmi más, de azért megnézettük és ez van Kép A doki mondta, hogy ez nem vészes, fülcsepp kell meg ne érje víz és az a jó, hogy ez nem fáj neki, "csak" viszket.

Pusz,
Kata
pankata

Minyu,
szupi a tábla! Karotin-elvonókúra, hogy mik vannak?!

Enci,
most mértem a 17-es szopi már normál "evés" volt, 220.

Kata,
szegény Dávid. Nagy mázli, hogy nem fáj, a fül, az szörnyű tud lenni, jobbulást!
Lehet, hogy este megpróbálom nem felkelteni Nórit 23-kor szopizni. Lesz ami lesz, bátraké a szerencse!
Üvegesből Hippet adtál? Azon gondolkozom, elkezdem esetleg 5 hótól kóstoltatni napi egyfélét egy szopi után. Olyan nagy babu, meg fejlett. Te mikor kezdted?

KépKép
KépKép
jdora

Dóri,
Köszike.
Igen, Hippet, illetve a paradicsomos krumplit azt Kecskemétit. De gyümit azt mindet Hippet.
Mi 4 hósan kezdtük.

Kata
pankata

Minyu
Köszönet a táblázatért...

Dóri
Én a szegény koraszülött gyerekemnél még egyszer sem mértem meg, hogy mennyit evett... Kép Kép hanyaganya...
Az a lényeg, hogy annit egyen a gyerek, amennyi neki jólesik, jókedvű, fejlődik... Mi sem eszünk mindig ugyanannyit... És még nem hallottam olyan csecsemőről, aki éhezteti magát...
Vendég

Betsy!

Hány hétre született a koraszülött gyereked? Én a paramétereiteket nézve igazán nem koraszülöttséget feltételeznék.

Minyu!
Majd, ha rendezed a táblit: Gergő az elsőszülöttem: 05,45-kor, Ádám pedig 05,55-kor született.
Enyémgyerek 7120 gr 9 hónaposanKép Úgyhogy ezügyben mi visszük a pálmát.

Dóri!
8020 gr? Ez nagyon komoly. Ezzel a súllyal meg sem fordulna a fejemben, hogy éhezik a gyerek esetleg.

Majd jövök mindjárt, most mennem kell.
Puszi,
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Annamari
35+5...szerencsére jól volt minden tekintetben, de hivatalosan koraszülött...
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?