Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!! Kép

Erika,
párod eteti az osztrákokat? Szakács? Pék?
Mosogatógéppel én is úgy vagyok, hogy kettőnkre felesleges, pláne úgy, hogy anyu tényleg sokat főz. Már nem úgy sokat, hogy mennyiségre, hanem minden nap. Õk ugye lent laknak, mi fent. Konyha nekünk is van, tudnék főzni, mert van benne minden, de valahogy mégsem. Õ mindig azt mondja, ha egyszer úgyis nekiáll főzni, akkor már nem kettejükre csinálja a kaját, hanem 3-4 főre. Úgy érdemesebb is. Én van, hogy itt kajálok a fürdőn (nyáron pl. szinte mindig), mert vannak éttermek, de vannak menü jellegű kaják is, szóval nem mindig a rántott hús és társai! Kép Páromnak meg kerül az ő fősztjéből. De mondjuk van úgy is, hogy egy hétvégén pl. én főzöm a levest, anyu a husit, vagy fordítva. És szabadnapomon is szoktam főzni. No, szóval nem olyan vagyok ám, hogy lusta vagyok, mint állat, csak így alakult. Volt már olyan is, hogy elterveztem, hogy mit fogok főzni, rá is értem volna, erre anyu lebeszélt, hogy minek, amikor ő úgy is ezt meg azt csinál, és kerül nekünk is! Szóval így megy ez. És addig nincs is szükség mosogatógépre, amíg csak ennyi tennivalóm van. Meg az az igazság most nem is nagyon lenne helye, mert minden helyet kihasználtunk a konyhában. Mivel tetőteresek vagyunk, a konyhabútornak pl. nincsenek is felső elemei, mert pont a konyhánál van a lakásnak az egyik olyan oldala, ami dől. Szóval csak alsó elemek vannak, de az faltól falig. Én kértem páromat, hogy legyen jó hosszú, mert ha én egyszer nekiállok főzöcskézni, akkor szétpakolok egy csomó edényt, zacskót, fűszert, zöldséget, szóval minden hozzávaló ott hever a pulton és csak a végén pakolok el. Kép Szóval mondtam, hogy nekem kell a hely! Kép De végül is jó, mert mindennek megvan a helye, ki tudtunk használni minden kis sarkot is. Gáztűzhely, nagy hűtő, sarokasztal paddal, stb. Elférünk. Még jó, hogy nem nagyobb, mert ott nagyobb kupit tudnék csinálni! Kép
Ma megint "melózgatok", de megint csak annyit és úgy, mint tegnap! Kép Szóval nem szakadok meg! Kép
Úgyhogy majd még jelentkezek, benézek, írtatok-e valamit, amire lehet írni! Kép

Sziasztok!

nadine81

Nadine!
Még jobb. Hentes! Egy kis faluban dolgozik, egy maszek üzletben. És hát ilyenkor rengeteg a megrendelés, el kell készíteni, össze kell állítani őket. Kemény lesz még a két ünnep közti idő, de aztán januártól újra visszaáll a régi rend. Kép

Úgy vettem ki a szavaidból, hogy szerettek otthon lakni, anyudéknál. Ha jól kijöttök velük, biztosan egy áldás tud lenni. Külön bejárat van, vagy egybe vagytok?
Nagyon nagy segítséget fog jelenteni biztos akkor is, ha meglesz a picur. Dolgoznak még a szüleid?
Mi itt teljesen egyedül vagyunk, egész család Győrben van. Kép Vannak barátaink, de az nem ugyanaz.
Félek is kicsit, hogy ha a Peti dolgozik, teljesen be leszek zárva a négy fal közé, de az első pár hónap talán hamar elmegy, aztán meg jön a nyár, az meg mégiscsak más.

A konyhám nekem se nagy, de azért elférünk. Van viszont egy jó nagy étkezőasztal, úgyhogy a vendégek jöhetnek. Kép

Jó munkát a mai napra, reméljük hamar eltelik. Holnap is nyomod még?

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Erika,
egy házban vagyunk, de udvarról nyíló külön bejárat. Szóval lépcsőházzal. Van előszoba, WC, nappali, két szoba, konyha, fürdő. Szóval komplett kis lakás. Kb. 90 nm, nekünk tökéletesen elég. Anyuékkal úgy vagyunk, mármint én, hogy megvagyunk. Nekem is nehéz a természetem, neki is. Jó, hogy ott vannak, így anyu tényleg sok mindenben tud segíteni, de azért szeretném, ha tudná, hogy hol a határ. Sok mindenbe bele akar és így bele is szól. Nem is tudom mi lenne velünk, ha egy lakásban lennénk! Kép Rengetegszer van olyan, hogy engem Gábor nyugtat, hogy legyek kicsit türelmesebb hozzá, nem kell egyszerre veszekedni, mert hogy ő biztos csak jót akar. Én viszont nagyon türelmetlen vagyok, hirtelen haragú, hamar fel tudnak húzni. Viszont ha úgy érzem nekem van igazam, amellet a végletekig kiállok. Legyen ez bárkivel bármilyen ügyben, nem pont anyuval. Anyu rokkantnyugdíjas, otthon van mindig, így van ideje mindenre, van ideje agyalni! Kép Terhességem elején azzal ment az agyamra, hogy nem szűkek-e a nadrágjaim, nem kell-e még másik. De ezt úgy kb. 4-5 naponta elkérdezte. Hiába mondtam, hogy nem szűkek, nagyon is kényelmesek, és én sem vagyok hülye, nem hordanék olyat, ami már nem kényelmes. Rosszul tudott volna lenni, ha meglátott farmerban, mert hogy az már biztosan nem jó. Hozzáteszem sztreccses volt az is, mint az összes többi gatyóm. És ráadásul én csak kb. a 19. hét körül kezdtem érezni, hogy gömbölyödök. Ismerem a saját testem, tudom mikor változok. Majdnem minden nap megkérdezte bevettem-e az Elevitet. Mint egy gyerektől. És nálam pár nap után már borul a bili. Kép Így ezt már nem kérdezi. Én is tudom, hogy jót akar, de ha ismer, és tudja, hogy egy idő után idegesít vele, akkor hagyjon inkább békén, én is vagyok már annyira felelősségteljes felnőtt, hogy el tudjam dönteni pl. mikor kell már új naci a poci miatt.
Apu nyugisabb. Ausztriában dolgozik egy pékségben. Emellett nyáron horgászgat, egész évben meg vadászgat. Õ, mint férfi, nem tud és nem is akart eddig sem beleszólni a lánya dolgaiba. De amikor leszaladok hozzájuk papucsban, leveszem az előszobában és úgy megyek be a lakásba, szóvá teszi, hogy nem mászkáljak anélkül. Egész életemben papucs nélkül mászkáltam a lakásban. Nem mezítláb, zokniban. Így szoktam meg. De ezt most minden alkalommal el kell mondani. És ez is pár nap/hét után fárasztó. Tudom, hogy vigyázni akarnak rám/ránk, de ennyire nem kell. Sosem voltam beteges, taknyos, náthás típus. Alig voltam beteg valamikor. Se egy felfázás, semmi. Mégis mindig megkapom tőlük, hogy vegyek már fel valamit a lábamra. Kép Tudom, hogy ezek nagyon apró dolgok, de amikor ezekből összegyűlik sok-sok, akkor kezd felmenni bennem a pumpa. Jó, sosem borulok ki annyira, hogy ajtócsapkodásig menne a dolog, vagy nagyon megbántanám őket, de oda tudom mondani a dolgokat. Mondjuk anyut sem kell félteni e téren. Szóval összességében megvagyunk ám, jó így négyen. Jobb, mintha távol lennénk és ritkán találkoznánk.
A nappaliban nekünk is van egy étkezőasztal, jó, mert össze lehet csukni, így nem foglal nagy helyet. És ha ellep a vendégsereg, akkor van hova lecsüccsenni. Majd teszek fel képeket a lakás zugairól, ha érdekel valakit. De lehet, hogy csak karácsony után, akkor készülnek frissek. Mondjuk a falak nem másztak el az utóbbi két évben, szóval nagy változás nem látható! Kép
Holnap fél 9-től vagyok egyig, gyógyászaton. Eddig még egy vendég sincs beírva, szóval el pletyózunk majd a masszőrrel. Sajna masszázst már nem kaphatok! Brühühűűű!! Kép Meg az a kollégám, akihez szoktam járni, beteg. Így marad az otthoni simi.. Az se rossz.. Kép

nadine81

Jézus, mennyit írtam!! Most látom csak hogy néz ki! Kép

nadine81

Azt hiszem ez mindenhol így van, így természetes. Még akkor az a jó, hogy tényleg külön tudtok vonulni, ha kicsit összezördültök.
En is így vagyok anyuval. Szoktam is mondani neki, hogy nagyon hasonlóak vagyunk, azért veszekszünk annyit. Hisz csak az ellentétek vonzzák egymást.
Van hogy ha hazamegyünk hétvégére, akkor is kiakaszt, és veszekszünk. Utána persze lelkiismeretfurdalásom van, hisz olyan ritkán találkozunk, mért nem vagyok kicsit türelmesebb hozzá.De mikor ott van nem bírom ki hogy ne szóljak vissza.
Amikor meg még otthon laktam, akkor még durvábban tudtunk veszekedni. Az akasztott ki a leginkább, hogy egyfolytában megkérdezte: Mit csinálsz? Hova mész? Miért kell elmenni? Mikor jössz?
Még most is ha a Petivel elmegyünk este, azt mondja: ne gyertek későn! De már csak nevetünk rajta. Kép
Azért nagyon szeretjük egymást. Kép
Õ csak 2007-ben megy nyugdíjba, apu jövő áprilisban. Úgyhogy maradnak egyenlőre a hétvégék. Bár ha megszületik a baba, anyu megígérte, eljön pár napot segíteni. Azért az jó lesz.
Anyósom is nyáron nyugdíjas lesz, bár ő mindig nagyon elfoglalt. Énekkarba jár, nyugdíjasklubot vezet, nem tudom ő hányszor fog eljönni. Igazából a lánya sem tud rá igazán számítani, pedig ők a szomszédjában laknak. Amúgy nincs vele semmi bajom, nagyon rendes, segít ahol tud.

Hát azért jobb lenne otthon lakni , mármint Győrben, de nem panaszkodom, így is nagyon jó. Kép

Egy kis talpmasszázs, vagy nyak-felső hát masszázs se fér bele?

A képekre kíváncsi vagyok, szeretek ilyeneket nézegetni.

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Helloka,
akkor látom nem vagyok egyedül a világon, mindenhol van egy féltő-óvó anyuka meg apuka! Addig jó, míg vannak és tudnak félteni..
Anyu még nekem is mondja néha, hogy ne maradjak soká, mikor jövök, hol vagyok, stb. Mintha nem tudná hol vagyok. Kép
Az az igazság a masszázzsal kapcsolatban, hogy aki szokott masszírozni, most beteg már egy ideje. Pont a kezét kapta el valami, így amíg az nem gyógyul meg teljesen, és nem vizsgálják ki, hogy mire allergiás, vagy egyáltalán mitől van, addig nincs értelme visszajönni. Máshoz meg nem szívesen megyek, nem vagyok egy vetkőző típus.. Kép Akihez járok, ő is pasi, jóbarátom, de így is le kellett küzdenem egy kis szégyenlősséget az első alkalommal. Jó, ezt természetesen meg lehet úgy oldani, hogy nem lát semmit, hiszen fekszem, utána pedig ülve még nekimegy a nyakamnak, de akkor már törölköző van rajtam. De azért mégis. Vannak női kollégák is, de vele jobban jóban vagyok, így hozzá járok/jártam. A jövőt meg majd meglátjuk. A talpmasszázs nem kell!! Kép Naaagyon csikis vagyok a talpamon!! Kép

nadine81

KISKARÁCSONY, NAGYKARÁCSONY,
ANGYAL CSÓKJA REÁD SZÁLLJON.
HOZZON NEKED MINDEN JÓT,
NE CSAK ALMÁT, MOGYORÓT.
BOLDOGSÁGOT, BÉKESSÉGET,
SZÍVBÕL JÖVÕ MELEGSÉGET!

Nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánok mindnyájatoknak:

Erika
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok Mindenkinek!
Kép
Viol

nadine81

Sziasztok.

Csak egy rövid hozzászólás,mert megyek fürdeni aztán altatom a picurt.A mosogarással kapcsolatban én szeretek.Bár egy kicsit lehet,hogy túlságosan is,mert ha van bent valami egy villa v.kés v.bármi én már mosom is el.Azt is hozzá kell tenni,hogy az egyik nagy gyengém a konyha és a fürdő.A mosogatógépen már én is gondolkodtam,de nem lenne kihasználva,mert ugye kettőnkre,mert a picur még nem csinál nagy ramazurit nem igen éri meg.A kényelem szemponjából lenne jó.
A szülőkhöz hozzászólva én már korán elköltöztem otthonról úgyhogy ilyen beleszólásdit nem igen tudok mondani.Nem nagyon engedem,hogy beleszóljon bármibe is ,mert ha kell leépítem.De hál isten nem is ilyen.Mi otthon külön laktunk a párommal két évig és utánna költöztünk ide.Itt az anyósomhoz jöttünk lakni ő egyedül él.Másfél évig laktunk vele,de köszönöm szépen elég volt.Soha többet.Aztán jött a kiborulásom,hogy egy héten belül el akarok költözni ebben mondjuk apa is támogatott szerencsére és akkor jöttünk ki a hegyre ami persze még anyósomé amíg a páromra rá nem iratja.Én jobban szeretnék egy olyan helyen lakni amihez semmi köze.De hirtelen ez jött és itt is ragadtunk.Nyáron elég sokat kint van,de kibírom.Õ is megpróbál mindenbe beleszólni,de apa elég keményen le szokta ugatnifőleg,hogy most már itt a pici.Megpróbál állandóan tanácsokat osztogatni,de engem nem érdekel.Egy darabig oké,de sokszor már sok.Amúgy nagyon rendes jól kijövök vele.
most sajna mennem kell,mert a picur sír apa nem tudja elaltatni.
Keddig nem jövök,mert vasárnap megyünk haza ott nincs net.Talán még holnap lesz időm benézni bár sok helyre megyünk és sok dolgom is van.
Ezúton is szeretnék mindekinek nagyon boldog és békés karácsonyt kívánni.

Levi,Gabó,Balázs
Vendég

Sziasztok!

Na szóval. Akkor most megpróbálok mindent visszaírni.

Reninek: Szia, Reni! Én 18 hetes vagyok, a legfiatalabb itt (babailag), bár van már egy 9 éves fiam. Még nem tudom ez a pici kisléány-é vagy fiúcska, talán jan. 4-én okosabb leszek.

Lányok:
Nem jött semmi Győrből. Most már nem is jöhet, igaz? (Dec 1-én vették le a vért)

A nagy hasról:
Én a naggyal az utolsó héten nekimentem (!) a tolóajtó sínjének, és felrepedt a bőr, mintha a hasisnyán a szem futna. Meg is maradt hegnek, az egyetlen ilyesmi hál'Isten terhescsíkok nem maradtak. Szóval a legvégén bizony neki lehet menni dolgoknak akár a lakásban is.
Most, hogy gömbölyödünk, újra hosszú lett a heg, tök furi.

Kádas szülés: fogalmam sincs. Én szülésben konzervatív vagyok egy kicsit, nem is nagyon érdeklődtem az új módszerek iránt, még az apás-szülésben is bizonytalan vagyok. Tehát egyáltalán nem számítok "modern" kismamának. Viszont az elsőt gyorsan megszültem.
De minden percére emlékszem!! Nem tudom más elfelejti-e, hát én nem. Lehet hogy nekem nincs is olyan hormonom? Kép 6 évig hallani sem akartam új gyerekről, és most is félek egy kicsit. Pedig nem volt komplikáció, csak azért nem olyan mint egy rántottát összeütni. Engem főként az zavar (talán a személyiségem okán is) hogy annyira sokban vagyunk a természet erőire bízva, és nem igazán (nem csak vagy főként) rajtunk múlik az egész. Hiába akar valaki ügyes lenni, ha leállnak a fájások, meg nem tágul a méhszáj, meg ilyenek. Ezek a dolgok kicsit zavarnak. Bár senkit nem akarok megijeszteni, mert azért sok millió nő van túl rajta, és egész jól vannak. Csak hát..

A szülő kérdéshez hozzá sem szólok az én szüleim kriminálisak, szerencsére nem kell együtt élnünk. Ha elkezdeném elmesélni őket, csak anyukám lenne vagy 2 regény. Pedig szegény igyeszik, csak nem neki való az anyaság.

Nahát ennyit merek írni, remélem ez most átmegy. Próbálok valahogy feltenni képeket magunkról, talán albumba, megírom majd.

Mindenkinek Boldog Karit!!!!

Veronika
Vendég

Sikerült! vero a címe az albumnak. Ezeket a képeket találtam a gépen, majd teszek fel pocisat is ha lesz!
Vendég

Nektek mi az albumcímeitek?
Vendég

Sziasztok Csajok!

Mindenkinek kellemes karacsonyi ünnepeket kivanok!

Üdv mindenkinek:
Reni

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

Csak gyorsan beugrottam amíg alszik a picur,mert utánna elkezdődik a körmenet.
Mégegyszer mindenkinek boldog karácsonyt.Egyetek, igyatok amiennyi csak belétek fér és amennyit a babók engednek.Sok puszi mindenkinek.
Holnap megyek hazaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!

Gabó
Vendég

Hello!
Vero!most néztem meg a képeket és olyan ismerős vagy valahonnan.Motoros bandában vagytok?Szépek voltatok az esküvői képen.
Nekem is volt albumom épp most kerestem rá és valahogy kitörlődtek a képek.a név bent van,de a képek eltüntek.Érdekes!!!!Megpróbálok másikat csinálni.most mennem kell!

Gabó
Vendég

Sziasztok!!!

Látom mindenki karácsonyozik! Én ma szántam rá magam, hogy idelátogatok picit, megnézem mi újság és leírom pár sorban, hogy ment a mi karácsonyunk. Képeket majd pár nap múlva teszek fel.
Szóval én még 24-én délelőtt dolgoztam, egy órára jött értem Apa. Õ délelőtt beletette a fát a tartóba, szerencsére nem kellett faragni, mert jól lehet állítani a talp belső átmérőjét. Szóval ezt megúszta.
Megettük az ebédet édes ötösben. Anyuék, nagypapám, mi. Délután volt kicsi pihenés, kora este pedig elmentünk anyósékhoz, ott gyűlt össze a család. Ott már picivel többen voltunk, Gábor nővére és a családja is, két lánykával. Kb. 10-kor értünk haza, bezuhantam az ágybaés szunyóka!
Karácsony napján ebédre bátyámék jöttek, délután keresztszüleim a családdal, unokákkal (itt két fiúcska van ), este pedig anyu barátnője és a családja. Szóval a tegnapi nap vendégfogadással telt. Ma délelőtt megint pihizünk, Apa rántott sajtot kívánt, mert sok volt a hús ebben a két napban.
Délután pedig anyósék jönnek megnézni a mi karácsonyfánkat. Ami tulajdonképpen nem lett nagy, de nem is baj, mert így terveztük. Jövőre nagyobb lesz, két év múlva pedig a mi másfél éves gyerkőcünknek naaaagyon nagy fát készítünk!
Hát nálunk így telik a karácsony. Várom a ti ünnepi beszámolóitokat is, persze csak, ha majd időtök engedi.

Gabi,
mostanában (az utóbbi egy hétben Kép) már én is gyakrabban mosogatok. Egyrészt látom, hogy így könnyebb, nem tart olyan sokáig, nem lomboz le a sok edény látványa. Másrészt mivel nem tart sokáig, nem fájdul meg a derekam a végére. És az nekem már nagy szó. Eddig ez az egy probléma fordult elő velem terhesség alatt, és próbálom ezt is elkerülni. Kép
Anyósoddal amúgy sem jössz ki valami jól, vagy csak együtt élni volt vele rossz?
Kellemes időtöltést OTTHON, vagyis itthon, Sopronban! Kép
Az albumomra volt már, hogy nekem is azt írta ki a drága, hogy nincs meg, de aztán pár próbálkozás után ott volt. Anélkül, hogy újra meg kellett volna csinálnom. Néha olyat is kiír, hogy az album nem található vagy nem publikus.. Már hogyne volna az.. Kép Csak párszor rá kell kattintani a frissítésre. Kép

Vero,
szerintem már nem fog jönnin semmi Győrből. Nekem azt mondta a védőnő két-két és fél hét. Ha addig nem jön, akkor már nem fog.
Látom akkor nem csak nekem van problémám a szülőkkel. Bár nem olyan rossz a helyzet, mint ahogy te felvázoltad a tiéteket, de azért vannak kiakasztó napok itt is. Kép
Megnéztem az albumodat, szépek vagytok nagyon az esküvői képen! Bár nekem nem vagy ismerős, úgy, mint Gabinak, dehát a kis Sopron is tud nagy lenni! Kép És én már itt lakok Hegykőn pár éve. Kép
Albumom nekem is van, a címe vagy Nadine, vagy Nadine81. Most nem tudom pontosan, de azt hiszem nincs más Nadine. De azért mindjárt megnézem. És ha olyat írna, hogy nem publikus, akkor ne hidd el neki! Kép Publikus az, csak néha bekever a technika. Kép

Mindenkinek további nagyon kellemes karácsonyt kívánunk, akkor fényképeket majd később dobok fel.

Viol, Gábor, Prüntyő 23+4 Kép

Kép

nadine81

Sziasztok!

Nadine!Látom szuper karácsonyotok volt.Jó nagy volt a nyüzsi.De azért gondolom fárasztó is volt.Anyósék várják már a babát?Te hogy jössz ki vele?
Mi jól kijövünk csak az együttélés nem volt jó.Azt ha lehet kitörölném az életemből.Mégegyszer soha.Anyóstól távol.Bár nektek annyiból jó,hogy teljesen külön vagytok.
Nekünk nagyon szomorúan telt a karácsony,mert tegnap reggel meghalt apósom úgyhogy a délelőttöt végig bőgtük.Ma már kicsit jobb,de nagyon hiányzik.Nagyon szerettem őt.
Majd még jövök most mennem kell,mert elég nyügi a picur.

Gabó
Vendég

Sziasztok!
Lenne egy kérésemHa valamelyikőtök benéz adnátok helyzetjelentést milyenek az utak arra fele?Holnao mennénk haza és nem tudom,hogy elmerjünk-e indulni kocsival.Előre is köszi!Nálunk itt most nagyon esik!
Hogy teltek az ünnepek?Mindenki!

Gabó
Vendég

Szia Gabi!

Először is őszint részvétem. Beteg volt apósod? Vagy hirtelen jött? Csak mert nem említetted soha, hogy olyan betegsége lenne, ami esetleg hetek vagy napok... Vagy lehet, hogy így volt, csak nem említetted.
Az utak most jók szerintem. Itt Hegykőn rég nincs hó, most kezdett el szálingózni, de tényleg csak nagyon szálingózik. Ebből nem hiszem, hogy hóesés lesz. Így szerintem Sopronban sem más a helyzet. Arról tudnék. Szóval szerintem nyugodtan induljatok el.

nadine81

Sziasztok Csajok!

Remélem mindenkinek jól teltek az ünnepek, sok szépet hozott a Jézuska.
Gabó! Nagyon sajnálom ami apósoddal történt, őszinte részvétem!
Itt reggelre lett hó, de csak mutatóba. Most is szállingózik, de olvad is el. Szerintem is induljatok el nyugodtan.

Mi tegnap este jöttünk vissza Győrből, azért nem is jelentkeztem.
A karácsony nagyon jó volt, de olyan hamar vége lett. 24-én anyuéknál voltunk, aztán együtt átmentünk a nővéremékhez. Ott a 3 gyerek mellett igazi karácsony volt. Olyan jó, hogy a kicsik már 8 évesek, de még elhiszik, hogy a Jézuska hozza az ajándékokat.
Onnan a Peti anyukájához mentünk, ahol a nővéréék is ott voltak, ott is a gyerekeknek nagy volt az öröm.
25-én is ez a kör volt. A Peti anyukájának az élettársa aznap volt 60 éves, az is nagy banzáj volt.
Jól elfáradtunk, főleg én.
Azt vettem észre, hogy már egyre nehezebb minden.
Nehezen állok fel, ülök le, lehajolni meg már reménytelen. Pedig még 4 hét.
Ma voltam NST-n, szerencsére minden oké.
Majd rakok képeket.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Sziasztok!

Erika,
akkor nálatok is jól teltek az ünnepek, ez jó! Kép
Itt is mindenhol nyüzsögtek a gyerekek. Sógornőm kisebbik lánya 2 éves. Eddig velem is úgy volt, mint a többi emberrel, akivel annyit találkozott, mint velem. De most! Ha enni akart, azt csak az én ölemből, az én kezemből (de ezt vagy kb 4-5 alkalommal az este folyamán). Ha játszani akart valamelyik új játékkal, azt is csak velem. Bújt nagyon oda hozzám. Megérzik a gyerekek a benti babát?! Érdekes volt, de jó... Kép
Amúgy lehet, hogy ez a 4 heted lesz a legfárasztóbb. A hajrá! Kép

nadine81

Sziasztok!

Gabo!
Elöször is öszinte reszvetem!

Az idei karacsony valami hihetetlen gyorsan elmult, ez volt az elsö alkalom, hogy nem tudtam a szüleimmel együtt karacsonyozni. Anyukam nagyon sirt amikor 24-en felhivtam. Persze probaltam nyugtatni, hogy ugyis par het mulva jön majd ki hozzank amikor a pici megszületik, de hat nem tul sokat segitett. Persze megertette, hogy a 36. heten mar nem vagunk neki a 900 km-nek, es repülövel sem tudunk hazamenni, mert egyszerüen a legitarsasagok az utolso honapban nem szallitjak a kismamakat. Na persze ha nem igy lenne se mertem volna mar repülni, mert mivan ha otthon indul be a szüles, akkor aztan jöhetek egy 1 hetes babaval valahogyan vissza Ne.-ba! Ez mar nekem is rizikos volt. Meg a 30. heten bevallaltam egyedül egy hazarepülest, de most mar nem!
Mi sogoromnal voltunk 24-en vacsoran, 25-en pedig anyosomnal ebeden. Ugyhogy nekünk csak 26-an kellett fözni. Eredeti magyar kacsa volt! :-) Kicsit ragos volt szegenykem, biztos hosszu utat kellett megtenni idaig, es hat megizmosodott utközben. :-) De azert finom volt!
Csajok!
Hol tudom a kepeiteket megnezni?
Nercsi!
A felallasal meg a mozgassal mar en is ugy vagyok, hogy eleg nehezen megy. Neha ugy erzem magam mint egy 80 eves nenike, aki mar csak vonszolni tudja magat. A legrosszabb, ha este lefekszek es mondjuk WC-re kell kimennem, na akkor aztan a legrosszabb. De mar csak 4 het!!!
Bar mindenki azt mondja, hogy annyit nem huzok ki, mert mar nagyon leszallt a pocak. Te is hetente mesz mar NST-re? Nekem majd csütörtökön lesz a következö. Nalad is meg mindig olyan mozgekony a kicsi? Volt mar olyan NST-em, hogy ertekelhetetlen volt az eredmeny, mert ugy mocorgott, hogy a gep mindig elvesztette a szivhangot. Es szerintem nem is tetszik neki a vizsgalat, mert mindig megprobalja azokat a korongokat lerugdosni a hasamrol. :-)
Na mindenkinek szep napot!
RENI

Kép
Kép
reni76

Szia Reni!

Sajnálom, hogy szüleid nélkül telt a karácsony. Elhiszem, hogy anyukádnak is rossz volt. Nagy a távolság, ünnep volt, mindjárt jön a baba, nem egyszerű az biztos. De tényleg már csak pár hét és megvagytok! Kép
Kacsa nálunk is volt, de én maradtam a halacskánál! Kép
Az én albumom Nadine81 néven van itt a Babaneten a fotóalbumban. De ha rákattintasz itt balra a nevemre, akkor ott is láthatod az album címét "saját honlap" címszó alatt. Van, hogy nem jönnek be a képek, de általában igen. Nekem már volt olyan is, hogy a kép egyik fele ott volt, a másik valahol üdült. Kép Egyszerűen egy fél képet láttam csak. De amúgy működik, ha akar. Te tudsz feltenni képeket?

nadine81

Gabi,
az idő ugyanolyan, sőt, most már nem is szálingózik, szóval induljatok nyugodtan. Kép

nadine81

Sziasztok!
Mindenkinek köszi a részvétet.
Nadine!Apósomnak 3-éve volt egy gégerák műtétje amiből szépen felépült.Aztán 1-hónapja megint találtak nála a tüdejében.Ünnepek előtt elküldték kemóra ami taccsra is vágta.Tudtuk,hogy ez előbb vagy utóbb be fog következni,de azt nem gondoltuk,hogy pont karácsony reggelén.Ráadásul pont most amikor három unokája is született és olyan boldog volt.De sajnos mindíg azok mennek el akiknek még nem kellene.Nekem még mindenki él a családomban és nem tudom mi lesz ha esetleg történik valakivel valami.Mert bár ő csak az apósom volt,de rohadt egy érzés ez.Egy űrt érzek magamban.De túl kell ezen esni és menni tovább.Közi a helyzetjelentést,de azért vonattal megyünk bizti ami bizti.

Nercsi!Örülök,hogy jól telt a karácsony.Akkor ti egy szép nagy család vagytok ennyi gyerkőccel.Nagyon ketyeg már visszafele az az óra.Most már minden egyre nehezebb lesz.Én a végén már a cipőmet sem tudtam bekötni.Baromi rossz volt.De nemsokára már külön lesztek.Kitartás!!!!!!!!

Reni!Látom azért az anya hiánya nélkül is jól teltek az ünnepek.Ilyenkor az ember kicsit jobban elérzékenyül a kelleténél pláne ha van egy "kis" távolság.Az én anyum is nagyon sírt,mert ez volt az első karácsony amikor nem tudtunk haza menni.
HMMM!!A kacsa az fincsi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tényleg a férjednek,hogy ízlenek a magyar kaják?Van kedvence?
Most csak pénteken jövök akkor jövünk meg.
Addig is szép napokat nektek!

Gabó
Vendég

Sziasztok!

Nadine! Ezek a gyerekek már csak ilyenek. A Peti nővérének a kislánya 2 és fél éves. Mikor mondtuk neki, hogy a hasamban van a baba, elkezdte felhajtogatni a pulcsiaimat, hogy szeretné megnézni. Kép Én is szerettem volna. Kép

Reni! Én is hetente megyek NST-re. Nekem a múltkor kellett felébreszteni, mert szegénykém bealudt. Simogattam, noszogattam egy picit, aztán beindult.
Amúgy rengeteget mozog. Vacsi közben is azon nevettünk, hogy néztük a hasam, és látszott ahogy a lábát végighúzta a hasfalamon. Ez annyira jó. Kép
Mikor szállt le a hasad? Nekem mindig lennt volt, én még nem látok változást.
A képeink itt a babaneten vannak, a fotoalbumban, Nercsi néven.

Gabo! Jó utat, kellemes időtöltést kívánok!

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

És 2 kép:
Ez a mi picike karifánk, itthon. Majd jövőre mi is nagyobbat választunk, akkor már igazi varázsa lesz.
Kép

Ez pedig a nővéreméknél készült. A fa és az ikrek.
Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

Helloka!
Én is dobok fel pár képet.

Ez a mi karácsonyfánk
Kép

Ezek mi vagyunk a fa alatt Kép (na jó, előtt)
Bár jobban jártam volna, ha egy tavalyit teszek fel.. Kép Amúgy nem vagyok ám ekkora debella! Kép
Kép

nadine81

És egy pocakkép máról
Kép

Mindjárt teszek fel régit is összehasonlítás miatt

nadine81

KépKépKép
19+5......................21+5....................23+5

nadine81

Sziasztok!

Nadine: Mi a +5?
Vendég

Gabóca!

Õszinte részvétem!
v
Vendég

Szia Nadine!
Szépen gömbölyödsz. De most is felfele nőtt, úgy értem a melled alatt. Arik vagytok.
A fa is szép, jó sok ajándékot kaptatok.

Mennyit híztál már? Én tegnap teljesen elkeseredtem, 70 kg !!!!!! Vagyok. Az +15. És még van 4 hét. Olyan leszek mint egy anyabálna. Kép

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Helloka!

Vero,
én csütörtököktől számolom a hetek betöltését, mert arra a napra esett az utolsó mensim első napja. És a hetek után látható számok azokat a napokat jelentik, ami a betöltött hét után eltelt. Tehát tegnap voltam 23+5, ma 23+6, holnap pedig csütörtök, holnap lesz a 24. betöltött hét. Vagyis ha nagyon előre akarok járni, akkor belépek a 25-be! Kép
Lehet, hogy túl bonyolultan írtam le, de tulajdonképpen egyszerű. Kép

Erika,
nem tudom neked hol van az a +15, mert egyáltalán nem látszik! Kép Még így is vékony vagy. Hisz csak pocakra híztál, nem?
Én az otthoni mérleg szerint 61-ről indultam, most van 64 fölött, de még nem egészen 65!! Kép Viszont a védőnő már az elejétől fogva többet mér azzal a százéves billegetős mérlegével. De nem olyan rengeteggel többet, csak ő eleve többről indította. Azt hiszem a kiskönyvemben az első adat 61,5. Jó, az nem sokkal több, mint a 61, de azért az én mérlegemre jobb ránézni. Tulajdonképpen mindegy, mert most fél vagy egy kilóval nem fogok szórakozni, nem idegesítem magam. Aki majdnem minden nap lát, azt mondja nem látni, hogy híztam volna. Mondjuk ruhában abszolút nem. Én persze ruha nélkül látom a különbséget.. Kép De szerintem nekem nem lesz túlságosan nagy pocakom, mert inkább oldalra terülök. Van csípőm is hozzá, így oda mennek a kilók majd, és oda terjeszkedik a baba is. Sógornőm például annyira aprócska termet, hogy mindkét gyerekét császárral szülte. Egyik lányát ő is akkortájt szülte, mint ahogy én vagyok kiírva, sőt szinte majdnem ugyanakkor, és azon a karácsonyon, amikor ott tartott, mint én most, már tök nagy hasa volt. Neki ugye nem tudott másfelé terjeszkedni, csak előre. Én meg mindenhova. Tudom, hogy fogok még én is hízni, de remélem nem sokat, vagy legalább is 70 fölé nem akarok menni. Kíváncsi vagyok meddig jutok el.. Kép

nadine81

Sziasztok!

hát kíváncsi vagyok én is meddig jutok el. Szerintem jó pár kiló a víz rajtam. Tegnap pont azt néztük, már a lábaim is tök vizesek. A bokám teljesen körül van párnázva, a lábfejem olyan mint egy medvetappancs. Semmi ér, semmi csont nem látszik, az egész egy puffanat. Kép
De majd elmúlik. Kép

Egy barátunk anyukája azt mondta már az elején, hogy biztos lány lesz mert a derekam tűnt el először. Neked ven még derekad?
Mondjuk nem bízom az ilyen jóslatokban, ez pont bejött.

Erika

Erika

Kép
Kép
nercsi

Jujj, nekem mondtak már mindent! Kép Has forma alapján, hánytam-nem hánytam alapján, sőt ingáztak is!
Ugye a csúcsosabb has fiús, a gömbölyűbb meg lányos. Nos, hallottam már ellenpéldákat is. Csúcsos pociból lány bújt ki és fordítva.. Kép
Én egyszer nem hánytam. Keresztanyám (anyu nővére) szerint akkor fiú, mert ő a fiával nem hányt. Anyu viszont velem nem. Én meg ugye lány volnék, vagy mi.. Kép
Most, hogy itt voltak unokatesómék, gondolta megingáz. Jegygyűrűmet felfűzte a nyakláncomra és fellógatta a hasam fölé. Azt mondta ha oda-vissza kezd kilengeni, akkor fiú. Ha kicsi köröket írna le, akkor lány. Neki két fia van és mindkettőnél állítólag nagyon-nagyon kilengett. Ahogy nálam elkezdte, kicsit úgy tűnt, mintha kilengene oda-vissza. Kiabált, hogy fiú! Erre megindultak a kicsi körök. Na, akkor most legyek okos. Az természetes dolog, hogy valamennyire, még ha nem láthatóan is, de beremeg a keze annak, aki csinálja. Az, hogy merre indul el, tuti nem szándékos, tehát nem ő befolyásolja. De ha jobban belegondolok, ha valamit valahova fellógatok, az előbb kileng, aztán abból lesznek a körök. Szóval én ebben sem hiszek igazán. Nem tudom. Mindenesetre ebből sem derült ki egyértelműen. Én már csak az UH-ban bízok. Bár az is tévedhet.. Kép Illetve a doki.. Kép
Amúgy derekam még van valamennyire.. Kép

nadine81

Szerintem pedig az a sok víz is távozik ám mjad valamikor! Ilyenkor meg a vér is több, meg hát ott van ugye a baba, a magzatvíz, a lepény.. Hamar összejön ám az a sok kiló. Ezek a dolgok és személyek pedig természetesen ki fognak bújni belőlünk! Kép

nadine81

Ez igaz. Sok minden kialakult bennünk, ami csak 1-2 kg, de hát sok kicsi sokra megy.
Nekem is csinált ilyen ingázást a sógornőm. Azt mondta, akinek csinált már az bejött. Hát először körözött, tehát lány, aztán egyenesen lengett. Ezek szerint lesz még egy öcsi is. Bár még azt sem tudom akarok e még egy gyereket.
Szerintem akkor lesz biztos, ha megszületik.
Mikor mész uh-ra??

Ja és a Petinek is azt mutatta az inga. Azért az megnyugtató. Kép Kép

Erika

Kép
Kép
nercsi

UH-ra nemtom mikor megyek, 4-én fogja megmondani a doki.
Akkor egy ingázás alatt meg lehet mondani, hogy a többi gyereked mi lesz? Nem csak az éppen aktuális terhességnél?
És Petinek hogy mutatta? Õ csinálta? Vagy férfiaknak is csinálják?? Kép Vagy amikor ő volt a pocakban?

nadine81

A sógornőm csinálta a Petinek is most, neki is egyszer körbe ment, aztán meg egyenesen. Közbe kicsit megállt. Tehát neki is egy lányt meg egy fiút jósolt, mint nekem.
Ott volt az anyósom unokatesója is, őneki nincs gyereke, és az inga meg sem mozdult. Szóval lehet benne valami, de nem kell rá alapozni.

Erika

Kép
Kép
nercsi

Kedves Mindenki!

Bocsi, hogy nekem már ilyeneken jár az eszem, de most éppen ez jutott eszembe. Mikor lehet majd kb. újra szoliba menni és mondjuk úszni járni? Azt gondolom, hogy jóval a gyermekágyas időszak után, de engem főként a szoptatás ideje alatt érdekelne. Tudom, hogy két szoptatás között is jöhet pici tej, és hogy az is változó és sok mindentől függ, hogy kinek mennyi, de az lehet olyan rengeteg is?? Hogy pl. zavarna engem egy kb. 12 perces szoli alatt? Vagy mondjuk a szoli, mint olyan. A hatása. Az, hogy meleg. Vagy bármi...

nadine81

Sziasztok!

Na en is a +14 kg körül jarok. Igazabol mindenki azt mondja, hogy hatulrol nem is latszik, hogy terhes vagyok. Csak a pocak van. Nalam is elkezdödött egy-ket hete a vizesedes. A bokaim nekem is szepen kiparnazottak, de reggelre mindig leapadnak. En mindig egy parnat teszek a labaim ala, es igy kicsit magasabban van mint a testem. Egyebkent 3 parnaval alszom. Egy a fejem alatt, egy a pocak alatt es egy a labaim alatt. :-) De mar elegge megszoktam. Mondjuk az alvasi modom eleg erdekes. A hatamon nem tudok aludni, mert ugy erzem, hogy a baba minden belsö szervemet összenyomja, az oldalamon megint nem tudok aludni, mert akkor meg en nyomom öt, ugyhogy a 45 fokos szög a legbevalltabb a hat es oldalfekves között.
Csajok!
Megtalaltam a kepeiteket, en is megprobaltam feltenni, de valahogy a merettel voltak problemaim es nem sikerült. Hogy lehet egy kep meretet csökkenteni? Es hogy tudom en is ezeket a kis Smile figurakat hasznalni?
Gabo!
A ferjem etkeztetesevel nagy szerencsem van. Mindent megeszik es mindent szeret a magyar konyhabol. En mar az elejen mondtam neki, hogy eddig nem is föztem igazan otthon, most persze majd fogok, de csak magyar kajakat, es majd anyukadnal ehetsz nemet eteleket is. Semmi kifogasa nem volt ellene. Szereti a lecsot, paradicsomos kaposztat, krumplifözeleket szoval tenyleg mindent. Ök egyebkent a fözelekeinket nem ismerik. Itt nincs is fözelek. Erdekes! Azert az fontos, hogy a kaja nem legyen szaraz, mert ök itt meg a rantott hust is valami barna szosszal eszik.
Nercsi!
A hasam kb. 2 hete szallt le, egyszer csak azon vettem magam, hogy ha az asztalnal ülök, mar a labaimat nem tudom egymasmelle tenni, mert nincs hely a babonak.
Nadine!
Hogy szoliba mikor lehet menni azt nem tudom, de uszodaba szerintem nyugodtan jarhatsz meg most. Van egy ismerösöm aki az utolso hetig usziba jart.
Csajok!
Van nekem is egy-ket kerdesem:
- Mennyi ideig nem lehet a picurral a levegöre menni születes utan?
- Es, hogy nektek is van a terhesseg alatt mar elötejetek?

Kép
Kép
reni76

Reni,
az jó, hogy Párod mindenevő! Kép Nincs vele gond.. Kép
Én úgy tudom, hogy pár hetesen már ki lehet vinni a babákat, de ez gondolom időjárárstól is függ. Mi ugye csak tavasszal leszünk meg, akkor meg már talán jobb idő van.. De hülyeséget nem akarok mondani, inkább anyukádtól kérdezd vagy védőnőtől. Õk a biztosabbak.
Előtejem nekem még nincs, de gondolom csak azért, mert még nem tartok ott, mint te. De szerintem az uccsó hetekben már normális, ha van.

Képcsökkentésről valamikor írtam valahova egy kisregényt, mindjárt előkotrom (remélem meglesz) és akkor beszúrom ide.

A mosolygó smile-t úgy csinálod, hogy kettőspontot ütsz, utána pedig szóköz nélkül egyből a zárójel záró oldalát. Amikor beírod, még csak ezeket fogod látni, de ha felkerül az írás, akkor már úgy jelenik meg, hogy ott a smile. Szomoró fejet ugyanígy, csak a zárójel másik felét használod.

És van több oldal is, ahonnan mindenféle izgő-mozgó figurákat be lehet szúrni, csak annak a címe most nincs nálam, csak otthon van meg. Valamikor feldobom azt is.

Helloka!

nadine81

Ja van még a röhögő smile, ami kettőspont és egy nagy O betű. Kép

nadine81

Megvan!! Ezt még Erikának írtam valamikor, és most megtaláltam! Remélem tudsz belőle valamit hasznosítani.. Kép

Nercsi,
én a képméretet úgy csökkentem, hogy rámegyek a Windows Intézőre, ott a Dokumentumokra, azon belül a Képekre. Csak azért ide, mert nekünk itt vannak a fényképek. Neked oda kell menni, ahol a ti képeitek vannak. Kikeresed a képet, megnyitod. A felső sorban, valamilyen legördülő menük vannak. Nekünk ez angol nyelvű, így amit írok az tuti az, magyarul csak sejtem. Szóval én azt szoktam legördíteni, hogy "Image" (ez talán képet jelenthet..), azon belül pedig "Resize" (ez talán a méret..). Akkor megnyílik egy kis ablak, ott lehet beállítani, hogy mekkorát szeretnél. Meg lehet adni cm-ben, vagy pixelben. Én azt szoktam. Kb 600*600-asban. Az már felfér ide. Én múltkor ide egymás mellé akartam tenni két pocakképet az összehasonlítás miatt, de csak egymás alá tette. Így még kisebbre tettem és így sikerült. Ja, asszem %-ban is meg lehet adni. Szóval ha megvan a méret amit akarsz, legördíted a "Fájl"-t, ott a "Mentés másként" vagy "Save as", aztán átnevezheted a képet. Nem muszáj. Én azért szoktam, mert akkor az eredeti kép helyett csak ezt az újat tartja meg, ha átnevezem, akkor meg megmarad mindkettő. Tulajdonképpen mindegy. Szóval ennyi lenne. Elég hülyén fogalmazhattam, bocsika! Én is csak látatlanból írom, mert ez a gép, itt a melóhelyen nem olyan, illetve én sem vagyok egy számítógépfejű, csak Apától lesem az ilyeneket.

nadine81

De például a fenti képek (amikor a három pocak van egymás mellett) azok kisebbek, mint 600*600 pixel, mert direkt kicsiket akartam, hogy egymás mellé elférjenek..

nadine81

148*111 pixelesek kb.

nadine81

De az albumba csak 600*600-nál kisebbet enged. De az úgyis jó, mert az szép nagy lesz.. Kép

nadine81

Kép
Kép
Kép
Sikerült!!

Köszi!!

Szoval az elötej nalam mar kb. a 24 het ota megvan. Persze nem minden nap es a mennyisege is különbözö! Kerdeztem a dokinömet, hogy ez normails-e, es azt modta, hogy igen. Persze sajnos nem garancia arra, hogy majd tudok szoptatni.
Ez a kepmerete dolog egyenlöre nem müködik nalam!
Majd ha papa itthon lesz megtudakolom töle!

Kép
Kép
reni76

Sziasztok!

A szolizás engem is érdekelne, mert már nagyon jó lenne ha lenne egy kis színem. Azt tudom, hogy terhesség alatt nem jó, főleg a végén, mert méhösszehúzódást okozhat a meleg. De hogy a tejnek nem árt e, azt nem tudom. Majd a védőnőt megkérdezem, haa jön.
Előtejem még nincs. De remélem szülés után már lesz, jó lenne sokáig szoptatni.
A levegőzésről azt mondta a védőnő, először szoktatni kell úgy, hogy a lakásban felöltöztetjük, és kinyitjuk az ablakot. Persze ez csak télen aktuális. Aztán 3 hetesen lehet kivinni, először csak rövid ideig, aztán egyre többet.
Az uszi szerintem is mehet, bár sokan a fertőzésektől félnek. Nyáron még en is fürödtem medencében, bár nem sokat, mert sajna elég rosszul voltam az első 4 hónapban. Brrrr.. Kép
Aludni én csak az oldalamon tudok. De mikor megfordulok mindig felébredek. Már alig várom, hogy újra hason alhassak.

Reni ott kint más a terhesgondozás, ill. a kórházi szokások?

Erika

Kép
Kép
nercsi

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?