Sziasztok!
Mivel a diákok között elég sok idõt töltöttem el, a következõt szeretném leírni.
Kedves Névtelen!
Nem könnyû a helyzeted, én is sokszor belegondoltam, mi lesz ha majd a kisfiam kamasz lesz, esetleg lesz egy lánykám is és õ is hasonló korban ér. fiatalok vagyunk a párommal, de már most teljesen más a világ, mint mikor mi általános iskolába jártunk (a többirõl pl. ovi, ne is beszéljünk).
Mivel õ nevelt lányod, és ezt õ nagyon is tudja, szerintem semmi esetre sem szabad, hogy meglássa a "féltékenységedet". Próbálj meg vele baráti viszonyt kialakítani. Segítsd õt, hogy ha kicsit nõiesebb akar lenni, legyen. De a te segítségeddel. Mutasd meg neki, hogy kell úgy sminkelni, hogy smink legyen, de mégse hivalkodó! Közben jókat lehet mulatni a többi fiún vagy lányon. Elmondhatod neki, milyen volt mikor te ennyi idõs voltál. Hogy a fiúk nem minden esetben szeretik azokat a lányokat akik állandóan viháncolnak körülöttük, teszik a nagylányt...stb, ezzel inkább csak elriasztja õket. A ruhák közül is a te segítségeddel biztos csinos és divatos tud majd úgy lenni, hogy közben nem 65 másik lány néz ki ugyanúgy.
Elõbb veled vagy nélküled, de úgyis megfogja az ecsetet és a lakkot, jobb esetben elõttetek, rosszabb esetben a hátatok mögött. TUTI! Hétvégén a barátnõknél, nyári táborban stb. Nem lennél büszke, ha elmesélné a többieknek, hogy neki az anyukája tanította? És hogy különben milyen jó fej! Attól még lehet következetesen nevelni, hogy ilyeneket is megosztunk velük.
Sok-sok szeretetet kívánok Neked, és akkor elõbb-utóbb el fog múlni az az érzés is. (ha meg már annyi idõs lesz, inkább fogtok barátnõknek kinézni mint anya-lánya...)
Cica,
miért nem próbáltok összeköltözni? Nem véglegesen csak egy kis idõre. Megbeszélitek, hogy kipróbáljátok. Attól még nem kell véglegesen összebútorozni. A hugomnak immár 8 éve van egy barátja és kb. 3 éve már együtt laknak. Ezalatt az idõ alatt kb. 5x költözött haza, de az nem baj, ha kipróbálják. Azért egy 6 éves kislánnyal nem lehet könnyû a találkákat megoldani. És talán neki is könnyebb lenne egy kis ûllandósaág. Arról nem is beszélve, hogy lakva ismeri meg a másikat az ember!
Minden jót nektek:
Ágci