Sziasztok!
Úgy tűnik, hogy nem vagyok egy hullámhosszon a topikkal, mert van, hogy naponta nézem az új hozzászólásokat, és csalódottan állapítom meg, hogy semmi mozgás. Ha meg Ti írtok, akkor nekem nincs időm jönni.
Tudom, hogy állandóan időhiányra panaszkodom, de ez a január minden eddigin túltesz. Mivel február 1-től állok munkába, millió dolgot szeretnék még addig elintézni. Ezen kívül még tartoztam egy munkával az előző munkahelyemnek (szerencsére már leadtam), és már belefolyok egy-két dologba az új helyen is.
Közben Heni benevezett egy történelem versenyre, egy budapesti vállalkozás 1840 és 1915 közötti történetéről kellett írni dolgozatot. A Zwack Gyárról írt, persze sokat segítettem neki, például megszerveztem, hogy fogadják a gyárban, most éppen a nyomtatást és a kötést intézem, péntekig kell beadni. De a tanára már megdícsérte, hogy "remek munka".
Ezen kívül három szülinap is van a hónapban: én kezdtem a a sort 4-én. Páromtól kaptam egy well-ness hétvégét Hajdúszoboszlóra, ahova 13.- 15. között el is mentem Henivel. Nagyon-nagyon klassz volt és Lili is jól viselte. Bár állanódan kérdezgette, hogy "anya, hó'?"
Most voltam először távol tőle éjszakára. Gondoltam, hátha a szopit is elfeljti ezalatt, de nem.
Pedig úgy érzem, hogy most már nagyon abba kellene hagynom, mert iszonyú beteges lettem. (Meg a fogyás sem megy így, pedig az is nagyon időszerű lenne már.) November óta gyakorlatilag nem voltam teljesen egészséges, most is nagyon megfáztam a hétfőn jött hidegben. Szerintem a szoptatás miatt gyengült le ennyire az immunrendszerem, mert azelőtt szinte soha nem voltam beteg. De önfeláldozó anyaként tél végéig még nem választom el erőszakkal Lilit, mert az ő immunrendszerének viszont határozottan jót tesz a dolog.
Továbbra sem hiányzott még a bölcsiből egy napot sem.
(Remélem, nem most fogja elkezdni, amikor munkába állok.) Tavasszal viszont mindenképpen abbahagyom a szoptatást, éppen ideje lesz.
Azután Kristófnak 20-án volt a szülinapja, Lilinek pedig 27-én lesz. GyeZsu és Roki tudnak róla, mert jönnek hozzánk zsúrozni. Sajnálom, hogy a vidékiek - sőt külföldiek
- nem tudnak jönni, de ha bárki Pesten jár péntek délután, szívesen látom
. Kristófnak is volt persze bulija, meg 29-én családi ünneplés is lesz (nagyszülők, keresztszülők), úgyhogy zajlik az élet.
Judit,
Aranyosak a karácsonyi történetek.
Meg a borotválkozós is.
Fogak hogy állnak?
Roki,
Lilit szerencsére nem fogja különösebben megviselni a munkába állásom, mivel ugyanakkor fogjuk elhozni a bölcsiből, mint most. Bár akkor már nem én fogok menni érte, hanem az anyósom. De jól el van vele is, meg a nagyok is otthon lesznek. És 1-2 óra múlva én is hazaérek. Meg ő szerencsére soha nem volt későnkelő, így ezzel sincs gond. Általában magától ébred fél7-7 körül (hétvégén még korábban is
).
GyeZsu,
Érdekes, én meg most gondoltam először végig, hogy én viszont összesen 11 hónapot dolgoztam gyerek nélkül, abból is 8 hónapot terhes voltam. Szóval számomra ez a természetes állapot. Két gyerekig fel sem tűnt, hogy ez milyen nehéz. (Igaz, a párjaimra mindig mindenben számíthattam, az első férjem pár hónapig GYED-en is volt Henivel.) De a harmadiknál már nekem sem mennek annyira gördülékenyen a dolgok...
Egyébként, ha eddig tudtál otthonról dolgozni, akkor biztosan később is meg lehet oldani valahogy, nem? Távmunkahely után még támogatást is fel tud venni a munkahelyed.
Puszi mindenkinek és pénteken várjuk, aki tud jönni!
Anna