Sziasztok!
Ágiboszi! Nagyon köszönöm, azonnal írtam is neki, 4000 pízér' árulja, tetszik a színe is, remélem az állapota is jó lesz, és akkor tudunk üzletelni.
GYeZsu!
A Hor kft-t ismerem, bár nem a hangszereiről, a tulaj egy barátom volt kollégája, együtt kezdték el azt a tanszerüzletet, amiből a Hor ember jól meg is gazdagodott
Mi is szeretnénk - legalább megélni belőle
Sajnos az iskolákban a Yamaha műanyag furulya a kötelező, nem is nagyon lehet másmilyet ilyen boltokban kapni
Tegnap bevitt a tesóm a városba vásárolni - mármint ők vásároltak (vett egy klasszikus spanyol flamenco-gitért, árát le se merem írni, de hát ő megengedhettte magának és boldog is vele nagyon, meg is érdemli, olyan drága jó ember), én meg örömködtem
néztünk furulyát, sikertelenül - legalábbis nekem a műanyag nem jön be, olyan sipítós hangja van
Van mondjuk fantasztikus Choroi pentaton-furulyám (ezt használunk a Waldorf suliban az első 3 évben) de azon csak kevés dolgot lehet fújni, meg teljesen másképp is kell.
Esztipeszti, tekintve, hogy Vekerdy a Waldorf magyarországi "atyja" és ez a pedagógia pont azon alapul, hgoy mikor mire van szüksége a gyereknek testi-szellemi-lelki szinten, és azt csak akkor kapja, nem korábban, én ajánlom neked is a Nagy gyermekkalauzt - Michaela Glöckler írta, 3-4 éve jelent meg újból, de állami boltokban is lehetett kapni. Ebben pont arról van szó, hogy hagyjuk a gyereket a saját ritmusában, szükségletei szerint fejlődni. De persze ez is csak egy szempont, érdemes többfélét elolvasni, tökéletes könyv pedig - szerencsére - nincsen
Votlam reggel vért szívatni, laboros néni csak a zsömlés 1 órásat engedte, mert az itteni nőgyógyász orvos (30 ezer főre jutó 1 db orvos) "nem írhat fel 2 órás terheléses vércukorvizsgálatot!!!" - így a holnapi leletkiadás után eldönthetem, hgoy kérek-e e a körzeti orvostól további beutalót a laborba és receptet a szőlőcukorra (ami ugye a közértben bárhol kapható egyébként) vagy sem. Én úgy érzem, nem lesz rá szükség, de nem ellenkezem, ha majd mégis kell
Fogorvos szerint a sok fogmosásban elkopott az egyik fogam töve, úgyhogy valami remek anyaggal bekente és egy kicsit fénnyel keményítette, de se fúrni, se egyéb kínzásokat igénybevenni nem kellett - ez ritkaságszámba megy nálunk, híresen rosszfogú család vagyunk
Mindenkinek jó kis örömködést a mozizáshoz
Indianyó