Reni,
a némettel én is így vagyok, mármint úgy gondolom, hogy igazán csak akkor tanulja meg az ember a kívánt nyelvet, ha rá van utalva. Itt én is csak azt használom, ami a munkámhoz tartozik, nem is tudom mi lenne velem, ha kint kéne hirtelen élnem. Jó, azért most is el tudnék beszélgetni (azt hiszem
) bármiről, de azért az mégsem ugyanaz, mint ott élni. És pláne, ha még hozzá kell szokni a nyelvterülethez, tájszóláshoz! Brrr..
No, nekem vastag a hasfalam!
Lehet, hogy nem is lenne olyan jó a 4D UH.
Hogy magzatvizem mennyi van, nemtom, de hasfal az van bőven!
Szerintem azért éreztem csak a 20. héten először a babát mozogni.
Erika,
Vincencia?? Dulcenia?? Pompónia?? Jajj, ne már, ezek olyan snassz nevek!!
Legyen inkább Seherezádé, vagy Pamela, Samanta!! Ez naaagyon divatos!!
Bár Dallas régen volt, ki tudja..
Nekünk is megvan az utóneves könyv, nemtom melyik kiadótól, de szerintem sok különbség nincs. Szóval tényleg sok hülye név van benne.
Megnéztem a Dorkát és a Mátét is. Egyik Isten ajándéka, másik Jahve ajándéka. Nemtom melyik-melyik, de azt tudom, hogy Jahve is Istent jelent, csak más nyelven. De tök érdekes, hogy mindkettő ugyanazt jelenti.. pedig nem is jelentés alapján kerestük a neveket. Így mindenképpen Isten ajándékát kapjuk!
Nyolctól hatig vagyok..
Nem szörnyű, csak így kicsit uncsi. De totál nyugis fizikailag is, mert semmit nem csinálok, szó szerint..
Csak vagyok itt..
De most, hogy így átálltunk erre az egésznapos recepciós dologra, két napnál többet sosem vagyunk itt. Van egy vagy két nap pihi, aztán újra kettő itt.
A készülődés megvan, szerencsére mostanában sikerül megtartanunk a rendet
, és csak kicsit kell takarítani. Most otthon voltam pl. két napot, de nem volt kedvem semmihez!
Így maradnak az esték. Ezen a héten párom du-os volt, szóval nyugodtan tudok tenni-venni, takarítani, nem kell mindig elzavarni, hogy most így vagy útban, meg úgy vagy útban. Takarítani egyedül szeretek.
A nagy pocakotokkal kapcsolatban eszembe jutott, hogy nemrég olvastam egy könyvben, hogy a terhesség vége felé mi mindenben lehet akadály a pocak. Volt egy mondat, amin szó szerint röhögtem. Lehet, hogy így van, nemtom, de olyan hülyén írták le. Azt írták, hogy a nagy has akadály lehet a lakásban való közlekedésben, nekimehetünk egyes bútoroknak, leverhetünk dolgokat..
Ez olyan röhejes volt. Elképzeltem magam, mint egy elefántot a porcelánboltban..
Az egy dolog, hogy az ember nem ahhoz szokott hozzá, hogy ekkora hasa van, na de hogy nekimegyek a bútoroknak és leverek dolgokat polcokról??
Na nee..
Vagy?
Reni,
én is csak olyan mértékben tudok hozzászólni a kádas dologhoz, hogy csak hallottam róla. Azt sem tudom pl. hogy itt Sopronban lehet-e. Azt hiszem nem. De valahol pl. engedélyezik a kádban történő vajúdást, de magát a szülést nem. Szóval ha jönnek a tolófájások, kiugrasztják a kismamát a kádból?? Mindenesetre furi. Ha lehetne, én is ott szülnék. Mert imádok kádban lenni, korábban egy forró, mostanában egy langyos fürdő is csodákat tud tenni. El lehet lazulni, olyan jó.. Egyik kolleganőm mesélte, hogy amikor ő úgy érezte otthon, hogy eljött az idő, nem rohant egyből a kórházba, hanem beleült egy kád vízbe, és ott elvolt picit. Mondjuk bátor dolog első babánál otthon üdülni még, de ő érezte, hogy mi kell neki. Én azt sem tudnám hirtelen, hogy akkor ez most már az-e vagy sem..
Majd odakerülök én is, aztán lesz valahogy..
Gabi,
tényleg várjuk a képeket a megszőkült legénykéről! Akkor kezd anyura hasonlítani?